עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Moshe2,

שלום אחותי מעוניינת ברכישת מחשב חדש לשימושי גרפיקה בניתי לה איזה מפרט השאלה מה דעתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6k ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בתוכנות : Illustrator Photoshop InDesign Premiere After Effect 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך …

2. Started by RONG23,

אשמח לעזרה במפרט הנ"ל מכם חברים, אשמח ללוח אם שמאפשר oc בעתיד אך אינו יקר תודה מראש . מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ככל האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר ושימוש סטנדרטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bf3 mw3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 23" 1900*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש״ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cod, battlefield 1. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך שלי הוא asus vg248qe, רזולוציה 1920X1080, ורענון 144Hz. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. …

4. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, אינטרנט, אופיס, אני מתכנן לעבוד מהבית בבניית אתרים ולכן צפויה עבודה ארוכת שעות * גודל המסך? לא קריטי במיוחד * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל, אבל לא משמעותי, חשוב שיהיה מהיר ובעל מקום נרחב לאחסון מידע. *חשוב שתהיה יכולת קליטה טובה לחיבורים אלחוטיים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? גם בעניין זה אני אשמח לשמוע את דעתכם. לפי מה שהצלחתי להבין, החברות המומלצות הן Dell ו-Asus. אני מבין שבדל האחריות הכי מקיפה ואילו באסוס יש סיכוי למצוא מחשב עם סוללה עמידה יותר. בגלל המלצות ששמעתי, נצמדתי לשתי החברות האלה, אבל אם אתם חושבים אחרת - אשמח לשמוע. תודה רבה מראש, נפתלי

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  5. Started by dudu26,

לא כולל מסך, להרצת אופיס, אינטרנט וזהו בערך... יש צורך במקלדת, עכבר, רמקולים. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקטטט - אפשר להוסיף עוד כמה מרשרשים בשביל מטרה מקודשת זו. לגבי AMD - אין לי מושג בזה, אם יש אחריות נאותה והכל חביב - גם הולך... ו- אם קיימת חנות כלשהי באיזור רחובות-ראשל"צ בה תמצאו המפרט - מה טוב (האם חנויות אינטרנט עושות משלוחים? - אם כן, אז וותרו על עניין מיקום החנות) אגב, בהנחה שהמחשב לא יוצא מהבית, האם לדעתכם כדאי לקנות נייד? (לא שאלה שלי, אני דווקא כן(!) רואה את התשובה שבגוף השאלה :-) ואותי לא מעניינת הקומפקטיות... תודה!!!

• 13 תגובות
    • 768 צפיות
  6. Started by lee.,

שלום. אז ככה, מחשב חדש להורים. שימוש עיקרי זה גלישה כללית ואימיילים. למחשב יש פוטנציאל לרדת לסלון ולהתחבר לטלוויזיה אם הוא יהיה מספיק אסתטי, לכן הכיוון הוא לקחת מארז HTPC, רצוי כזה שיודע גם לעמוד וגם לשכב. המחשב הנוכחי שלהם בן כ-5, איטי ורועש. הם ממש רוצים שהמחשב החדש יהיה מהיר, ושקט. בהנחה שגם החדש עשוי להגיע לגיל 5, נשמח אם יהיו לו חיבורי SATA3, USB3, שאולי יהיו חשובים בהמשך. השאלון המלא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עבור תוספת משמעותית 2. מה שימושי המחשב : עבודה משרדית, תכני HD ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב חלק מהמפרט - הכיוון 2312HM 3. …

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  7. Started by amit_amit,

המחשב צריך לשמש אותי באוניברסיטה, כך שרוב השימושים הם יישומי אופיס ואינטרנט וMatLab בנוסף יהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ כמה משחקים. המחשב צריך להכיל מסך בגודל 15" אני מניח שסוללה חזקה תוכל לעזור. תקציב +-3000 ש"ח תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  8. שלום, בעוד מספר שבועות אני טס לשיקגו ויש באפשרותי לקנות שם מחשב. רציתי את המלצתכם לקניית מחשב עד לתקציב 3700 ש"ח או כ- $900. *מטרות המחשב: עבודת משרדיות (אינטרנט ואופיס), הייתי רוצה שיריץ משחקים קלים (לא משהו רציני), כמו גם צפייה בסרטי HD *זמן סוללה: 3-4 שעות *יציאות: חשוב לפחות HDMI אחד, ושאר היציאות הסטנדרטיות (USB3 אינו קריטי אך USB2 כן) *גודל מסך 15.6" * בלוטות? רצוי - לא על זה תיפול עסקה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רצוי בנפח של 750GB (גמיש) * כונן CD/DVD? צורב? כן - צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לפחות שנתיים אחריות ורצוי 3, כיוון שאהיה בחו"ל מספר חודשים - רצויה אחריות בינלאומית אך לא תפול על זה עסקה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש והדגש הוא שהמחשב מיועד ללימודים, פחות תוכנות וכו'.. אלא נטו אופיס והרצת דפי אינטרנט ושימוש בvisual studio. הדגש הוא על מהירות ללא תקיעות, זמן סוללה ארוך ומשקל נמוך, כמה שפחות פונקציות שמכבידות על המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -גודל מסך רצוי : 13 אינץ׳ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 דולר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרצת סימולציות בMatlab ותכנות בR, צפייה בסרטים ושימושים לעבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout4, Witchter3, Starcraft 2, Warhammer totalwar -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתלבט לגבי 4K לבין FHD. -לאילו הגדרו…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 דולר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרצת סימולציות בMatlab ותכנות בR, צפייה בסרטים ושימושים לעבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout4, Witchter3, Starcraft 2, Warhammer totalwar -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתלבט לגבי 4K לבין FHD. -לאילו הגדרו…

12. חטיבת הביניים הזמינה ברכישה כוללת מחשב HP מבוסס i3-5010U מסדרה 430, צג "13 - ב-2500 ש"ח, כשהבונוס הם אופיס 2013 ותמיכה קבועה של טכנאי בית-הספר: hp ids uma i3-5010u 430 base nb pc מטעמי תקציב שוקל לרכוש מחשב מהשנה מבוסס Celleron N2840, ורק 2GB RAM, עם צג "14 ב-1200ש"ח: Dell Inspiron 3451 IN-RD01-8691 HP 240 G3 L8A17ES 1) עד כמה המחשב עשוי להיות יותר איטי וחלילה לבאס את הילד (או שאולי דוקא עוד אינצ' מסך מפצה)? 2) האם ניתן להרחיב זיכרון -4GB?

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  13. Started by notxist,

מחשב לשימוש כללי (אני משתמש כבד במחשב) וגם למשחקים מידי פעם. מאוורר AR 775Heat-Pipe מעבד e6550 2.33 1333FSB ספק כח: 12CFM 450W RAL EZ COOL HD: WD 320GB Sata2 16MB כרטיס מסך: NX8600GTS 256 DDR3 msi pcie זכרון: PLT 2GB KIT DDR2 OCZ לוח אם: MSI P35 NEO צורב DVD סמסונג כל זה ב 3370 ללא מסך. איך נשמע לכם?

• 8 תגובות
    • 758 צפיות
  14. Started by אורי סקרן,

לוח אם במחשב פנטיום 4 שקניתי לפני 5 שנים שבק חיים. להחלפה בלוח אם אחר רוצים כמעט 500 שח. לא יודע אם כדאי. השימוש היה רק לאינטרנט ומעט מאד וורד/אקסל. שוקל לרכוש מחשב חדש. יש מסך LCD. אני חושב שיספיק 1000 עד 1200 ש"ח. מבקש את דעתכם ואם חדש מבקש מפרט. תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by inrock,

שלום לכולם מבקש המלצה למחשב נייד שהדרישה העיקרית הרצת תוכנות גרפיקה ומשחקים ברמה גבוהה האם ישנה חייה כזאת? מסך 15.6 תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כגון: BF4 ודמויו מבחינת דרישות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).רק משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (Ultra) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. איך מהפרט הבא והאם הייתם משנים בו משהו ( מבלי לחרוג מהתקציב ) והאם ניתן להשיג את אותו מפרט במחיר זול יותר ? דיסק קשיח Western Digital 160 gb 7200 SATA II 8 mb Buffer ¤517.10 זיכרון A-DATA DDR 512Mb PC-4000 x2 (32*8) CL 2.5-3-3-8 AD512M400 ¤667.22 כרטיס מסך Sapphire ATI X800GT 256 mb 256 bit DDR3 PCI Express Retail ¤1056.44 מארז Thermaltake SOPRANO SILVER DUAL 12mm FAN No PSU VB1000SNS ¤455.94 ספק כח THERMALTAKE 430W TR2 PFC + 2 FAN + PCI-E + SATA +24/20 pin + Cable sleeving W0069RI ¤322.49 מעבד AMD Athlon 64 3000+ Socket 939 Venice Tray ¤767.31 לוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4x, Socket 939, Dual DDR400, PCIX 16, SATA, 139…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום. אשמח לקבל מכם המלצה למחשב בסכום הזה. דרישות: משחקים , אמנם לא הכי מתקדמים אבל יותר מהרמה של פיפא 2005. אימיול וכד'. תוספות: כרטיס רשת אלחוטי. צורב DVD (אין צורך בכונן נוסף). כרטיס לצפייה בטלוויזיה. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 652 צפיות
  19. Started by שמנואל,

שלום. אני זקוק לעצתכם למחשב של עד 3000 ש"ח (בבקשה לא יותר...). המחשב ישמש בעיקר לצרכים משרדיים - ועבודות גרפיקה ממוחשבת (לא משהו כבד). רצוי אם אפשר מבית אינטל (אנשים שמרניים...) . עם מסך 17"שטוח, מספר התקני USB גדול, ופלופי וצורב. לא רצוי כרטיס מסך מובנה. כל השאר בהחלט יכול להיות סטנדרטי. תודה רבה לכם.

20. מעבד Intel Core i5-650 Box ₪939 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I5650 לוח אם Intel BLKDH55TC Tom Cove ₪504 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH55TC כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪227 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון G.Skill DDR3 3072MB (1024MBx3) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪352 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9T-3GBNQ צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪115 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז ללא ספק HEC 6C28 Black ₪143 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6C28B-NPS קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 ₪135 כמות:…

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  21. שלום. אני מבקש לרכוש לוח אם Z68 עבור מעבד 2500K. בעיקר מתלבט בין http://www.ebay.com/itm/ASRock-Z68-PRO3-LGA-1155-Intel-Z68-HDMI-SATA-6Gb-s-USB-3-0-ATX-Intel-Mother-/290634854456?pt=Motherboards&hash=item43ab2ff038#ht_4015wt_1089 לבין http://www.ebay.com/itm/NEW-Gigabyte-GA-Z68P-DS3-Desktop-Motherboard-Intel-/380385199898?pt=Motherboards&hash=item5890b9871a#ht_3089wt_1189 כמובן, אלה הם רק שני דוגמאות. קשה לבחור, במיוחד משום שהדרישות שלי לא ממש מיוחדות. מה שכן, אפשרות ל OC עתידי (נאמר 4.5) תהיה מבורכת מאוד. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  22. שלום רב! אבקש את עזרתכם בהתייחסות למפרט המבוקש ולדוגמה של המפרט המצורפת. תודה! *עריכה: דגש על לכידת וידאו (לא עריכה). 1. תקציב: כ3000 ש"ח כולל מסך. 2. מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים (לא קולנוע ביתי), הורדות, לכידת וידאו. לא למשחקים. 3. ציוד הקפי: מסך, מקלדת ועכבר (לא אלחוטי), רמקולים. 4. קירור/עיצוב/שקט: לא חשובים כל כך. 5. אין צורך במערכת הפעלה: אך מה מומלץ למפרט כזה: /ויסטהwin xp/win7? 6. לא מתוכנן OC. 7. לא מיועד כלל למשחקים. אבקש את המלצותיכם/הערותיכם על המפרט המצורף. תודה! 1. מארז + ספק (לא כתוב איזה הספק): מארז איכותי ביותר עם פח עבה כולל יציאות USB קידמיות ואחוריות + ספק כח הכולל 3 שנות אחריות. שדרוג לספק כח JSP-Tech EZ-Cool 450W Real הכולל מאוורר 12cm ו-3…

• 2 תגובות
    • 692 צפיות
  23. שלום לכולם. אני מחפש נייד לחברה שלי בתקציב של 5500 בערך. נראה לי שכדאי שהמעבד יהיה מהדור החדש ה-C2D,ג'יגה זיכרון,הוא ישמש בעיקר לאינטרנט וסרטים אז לא נראה לי שיהיה צריך כרטיס מסך בנפרד ויספיק פה ON BOARD (אלא אם כן אני טועה אז תקנו אותי). בכל מקרה החברה שלי הרבה בחו"ל אז צריך חייב אבל חייב שיהיה לו יכולות אלחוט (זה נקרא WIFI ???). תודה.

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  24. AMD Athlon XP 2600 712 KINGSTON DDR ATI Radeon 9800SE 128 DDR All-in-wonder ( tv + video card biult in ) Western Digital 120GB 8mb Catch MAG 21" flat Gigabyte AMD mother board + 6 channel audio onboard + fire wire etcetcetc ........ ALTECH - LANSING 4.1 Speakers Vantec System air cooling Enermax 600W power supply 5700 שקל ... :-*

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אהלן, כאילו לא הספיק שכבר קניתי שני מחשבים בחודש האחרון (שוב תודה לכולם), עכשיו אני במסע הבלתי נגמר לחלקי מחשב. המחשב שאליו מגיעים החלקים זה פנטיום 3 עתיק (666mhz) עם זכרון סביר והכל. בעקרון אני רוצה להחליף שם את הוודו 3 (די לצחוק!) והרדיסק שמת ל40-60 ג'יגה. בעקרון, צריך לצאת פחות מ900 שקל ורצוי שיתאים למחשב הענתיקה.. רעיונות? תודה על העזרה, זהר

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.