עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני מעוניין לרכוש בימים הקרובים מחשב חדש ואודה לעזרתכם. תקציב עד 6500 שח באילת, עדיף לא לחרוג מהתקציב אך במידה ויש חריגה של 100-200 שח עדיין אשמח לשמוע. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג - VR, FPS, DRIVING SIMULATORS, צפיה בסרטי 4K אין צורך בציוד הקפי חשוב שהמחשב יהיה שקט אין הגבלה או העדפה לגודל אין צורך במערכת הפעלה או אופיס, עדיפות להרכבה בחנות אך גם לא חובה מעדיף לרכוש באילת בTMS או KSP למחשב יהיו מחוברים 3 מסכים מבחינת כרטיס מסך אני מעוניין לקנות את הRTX3070, המחירים ממש סבירים (יחסית) כרגע מבחינת מעבד אין לי בעיה ללכת עם AMD בשביל משהו טוב שיכנס בתקציב, המליצו לי על ryzen 3700x אשמח לשמו…

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  2. שלום, אני סטודנט שנה א' להנדסת תוכנה ואני זקוק למחשב נייד חדש. חשוב לי מאוד כוח עיבוד חזק, סוללה חזקה ועמידה, מסך עדיפות ל15.6, רמקולים נורמליים, משקל לא הכי קריטי בשבילי אבל כמובן לא להגיע למשקלים מטורפים וכמובן אחריות! אשמח אם תעזרו לי כיוון שאני פחות חזק בעייני חומרה וזקוק לעזרתכם, אם אתם חושבים שאני זקוק למשהו נוסף בתור מהנדס תוכנה אני אשמח להצעות. תודה! *שכחתי לציין שהתקציב שלי הוא בערך 4-4.5K

• 1 תגובה
    • 620 צפיות
  3. Started by idoe,

אהלן, אחרי די הרבה מחקר, אני מתכנן לקנות Dell Vostro 5470 (http://ksp.co.il/?uin=23518 - לאו דווקא הדגם הספציפי הזה, כן, אני מכיר את בעיות הזוויות וה-wifi שלו). העניין הוא כזה - אני מאוד רוצה שיהיה SSD רציני (128GB לפחות, יותר מזה כבר חורג בהרבה מהתקציב), ומצד שני רוצה גם דיסק קשיח (ומוכן לשלם את מחיר המשקל). לצערי לא מצאתי דגם שמשלב את שניהם. אני יודע שבדגמים מסויימים של דל (וספציפית ב- VOSTRO) יש אפשרות להוסיף SSD בנוסף לכונן הקשיח. אני מתלבט בין שתי אופציות והייתי רוצה לדעת האם הן אפשריות ואם כן איזה מהן כדאית יותר: 1. קניה של המחשב ללא SSD, עם HD 500GB + הוספת SSD 2. קני של המחשב רק עם SSD + הוספת HD.500GB מבחינת מחירים נראה לי שהאופציה השניה מעט יותר זולה, אך כמו ש…

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  4. אני נוסע באמצע מרץ לניו יורק וחשבתי להביא מחשב נייד ומתלבט האם כדאי. תקציב עד 700$. מיועד לסטודנט (הבן שלי) , עדיף עם כרטיס מסך מעל הממוצע, וכוח עיבוד שיאפשר גם הפעלת תוכנות עריכת אודיו. גודל מסך 15.6 חשוב גם אחריות בנלאומית. הייתי רוצה לדעת אילו יצרנים מציעים אחריות בנלאומית, ואילו דגמים יכולים להתאים לדרישות.

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  5. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא בהכרח * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא השאלון אכן מלא בלוואים, זאת מפני שנדרש מחשב נייד פשוט לצרכים ביתיים של אישה בת 50 שאינה משתמשת במחשב לדברים מצד עבודה משרדית, גלישה וצפיה בסרטוני יוטיוב. החשיבות הינה יותר בדברים כגון הנדסת אנוש, איכות המסך, איכות הבנייה וכי…

• 0 תגובות
    • 969 צפיות
  6. Started by NIR-T,

amd 2400+ gigabyte ga-7vax wd 40gb 7200rpm 8mb buffer- המחיר שלו כמו של הכונני 60GB הרגילים אז מה עדיף לי? אם עדיף 60GB אז איזה?.... MUSHKIN 512mb 333mhz - זה הדגם הרגיל לא ה REV 2..... DVD - TOSHIBA X16X48 - M1612 teac 1.44 3R- system air - METAL SILVER - המארז החדש אצל הדובים..... volcano 6CU- כלול במחיר של המעבד...... iiyama - 413pro COLOR leadtek - ti4400 + 4 full games ENERMAX 350W אשמח לקבל הערות והארות.... תודה לכל העוזרים....

• 22 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. שלום לכולם, חברה שלי רוצה לקנות מחשב חדש וביקשה את עזרתי, היא מקציבה למחשב 2000 שקל והיא רוצה שגם יוכל להריץ לה משחקים (אבל לא ברזולוציות והגדרות מטורפות...) אני אדאג לעניין הOC למחשב ככה שצריך גם רכיבים שיתאימו לזה. המסך שהולך להיות מחובר למחשב הוא 22" לא צריך ציוד הקיפי למחשב חוץ מצורב שכן צריך והבקשה היחידה שיש לה היא שהמארז יהיה NZXT ALPHA (אני יודע שהוא לא הכי טוב לOC שקט ושאר הירקות אבל היא מאוד אוהבת את העיצוב שלו) אז בבקשה לא לבנות מפרטים עם מארז אחר אפשר לחרוג טיפה מהתקציב לכיוון ה2100+- אני בניתי לה מפרט, אשמח לשמוע את דעתכם עליו מעבד Intel Pentium Dual-Core E2200 Box ₪307 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE2200 לוח אם GIGABYTE GA-G31M-S2L ₪282 כמ…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by avi-noams,

שלום אני קונה מחשב נייד Asus Eee PC 1005HA N280 NetBook . מתלבט האם להוסיף 200 ש"ח עבור מע' הפעלה WIN 7. המחשב ישמש לעבודה שוטפת הכוללת בעיקר הכנת מצגות והקרנתן, הקרנת סרטים, אינטרנט, קצת אופיס, שימוש בכל מיני תוכנות יעודיות קטנות שמשמשות אותי להוראה. בנוסף - רוצה לחבר אותו לרשת הביתית, בה יש מחשב נייח חדש עליו רצות גם ויסטה וגם XP HOME, ומחשב נייד (טרנטע) עליו מותקן XP PRO. מה דעתכם, מה יכול להוסיף לי שדרוג מע' ההפעלה!?

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  9. Started by ScaredyCat,

שלום לכולם, אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי בתקציב של כ 2000 ש"ח(לא ניתן לחרוג מהתקציב) בעיקר לטובת משחקים, אני לא מתכנן לעשות לו OC. אני גר באזור באר שבע, אז תנסו לא להביא מפרטים מחנויות רחוקות מדי, אני כנראה הולך לקנות מKSP. הרכיבים שאני רוצה לשדרג הם לוח האם, המעבד והRAM . הרכיבים הקיימים אצלי הם: GTS 250 TT Litepower 600W WD 320GB SATA2 16MB כונן קשיח (לא יודע אם זה ממש חשוב) את המעבד ולוח האם אני בטוח רוצה להחליף אז אני לא רואה סיבה לציין, אם בכל זאת זה חשוב אז תגידו לי. המסך שלי הוא Samsung XL2370 - 1920X1080 והמארז compucase 6a21 אני דיי בטוח שהוא מספיק גדול, אבל אני אשמח אם תודיעו לי אם אני צריך להחליף אותו. כל זיכרון הRAM שיש לי הוא DDR2 אז אני מניח שהוא כבר לא יוכ…

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  10. להלן המפרט: האם הגיוני לדעתכם להזמין כעת מחשב כזה לגיימינג? האם מדובר בחיסכון כסף גדול לעתיד, או ש(לגיימינג כמובן)עדיף לקנות כרגע מחשב מבוסס i5 ועוד כמה שנים לשדרג שוב את המחשב (או לקנות חדש)?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by ccc,

יש לי אפשרות לקנות אותו זה מארז MASTEL I KU SILVER עם 2 מאווררים +ספק 400 ואט ומנורת ניאון קרה זה מידי יענו 4 מקומות לכוננים עם דלת לסי די רום המארז חדש עולה לי 250 שקל הנה המארז: שווה או שיש משהו במחיר דומה יותר טוב?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by noodle,

היי, אשמח להמלצה למחשב מ KSP (משיקולי קירבה). המחשב מיועד לשימוש כללי, עבודה, משחקים כגון NBA, FIFA תקציב 3600. תודה לעוזרים! פירוט למטה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3600 ש"ח, מקסימום חריגה של 400 עד 4000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה - וורד, אקסל, זום. משחקים - NBA, FIFA, גלישה, יוטיוב וכד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיש שקט כ…

13. המחשב מיועד למשחקים וסרטים, כשחשוב מאוד שהוא יעבוד מהר גם אם סתם גולשים באינטנרנט, משתמשים באופיס וכדומה... מגבלות התקציב הן עד 3000 אחרי שכבר סחטתי את הכיס. תודה רבה! מעבד Sempron 2600+ (S-754) לוח אם GIGABYTE K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II זיכרון DDR II 667 1GB Twinmos כרטיס מסך GIGABYTE 6600 256MB DVI, TV, PCI-E (RETAIL) כרטיס קול CREATIVE Audigy SE 7.1 (PCI) דיסק קשיח 80GB 7200 8MB WD800JB מארז Gsmart X-16 500W Black & Red ב2950 שקלים חדשים

• 2 תגובות
    • 507 צפיות
  14. Started by ashkenazone,

אהלן, אני בונה לחבר מפרט, ובאתי להתייעץ קצת למה לא. אני חשבתי על: Intel® Core™2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro ₪1515 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=872 Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 ₪510 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=101 Super Talent DDR2 2048MB 800MHZ 1GX2 Dual Channel ₪375 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=850 Pine XFX nVidia GeForce 8800GT 512MB PCIe ₪1511 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=840 Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ₪444 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=211 FOXCONN TLA570 Silver/Black 1x 90 mm CPU V- Tube NO PSU ₪195 http://www.foxpc.co.il/produc…

• 5 תגובות
    • 715 צפיות
  15. Started by dorhalpern,

שלום, אחרי בדיקות רבות של החלקים הכי חמים הגעתי למפרט הבא: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphi... כמות: - 1 - 469/460 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series... כמות: - 1 - 370/363 ₪ כרטיסי מסך - nVidia PCIe GV-N970G1-GAMING-4GD - Gigabyte - GeForce GTX970 - 4GB - More details later today... כמות: - 1 - 1963/1924 ₪ מארזי מחשב - ATX מארז P100 - Antec - P100 Advanced Super Mid Tower - 2x USB3.0 and …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by גיל2727,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 וכן אפשר לחרוג אם יש שיפור משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בינוני כבד,זכרון 64 כנראה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווי…

17. היי, אני מחפשת המלצה ללפטופ או לחנויות בארה"ב לקניית לפטופ. אני צריכה מחשב קל ונייד יחסית (בחורה, קטנה ורזה), שיתאים לסטודנטים עם צרכים של תכנות - בלי משחקים או גרפים. תכנות, אינטרנט וסרטים. שישמש אותי נחמד בשנים הקרובות. שיהיה זול, כי אין תקציב. ואני קונה בארה"ב עכשיו השאלות שלי מעבר לשאלון - - המלצה לחנויות בארה"ב? אני קונה אונליין ושולחת לדודים שיביאו לי אותו. אולי יש חנויות טובות עם אאוטלטים וסיילים שאני לא מכירה וחבל שאפספס. עברתי על דל אאוטלט ולנובו ואמזון, אבל לא ראיתי שום דבר קוסם במיוחד. בוולמרקט ובבסט ביי יש בעיקר מחודשים. - יש בעיה לקנות מחודש מבסט ביי או וולמארט? חוצמזה בטווח המחירים של 500-600$ ראיתי שחלק מהדגמים במחירי הארץ, מה שה…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by sugery,

ראיתי צבע בהיר יותר באחד הפיקסלים במסך.... כשאני בודק עם צבעים בהירים אני רואה שהוא חלש מהם כלומר אני מזהה פיקסל בודד כשאני בודק עם צבעים כהים אני לא רואה אותו

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ישומי אופיס למיניהם, קצת משקחים בסגנון SIMS וסרטים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). בעיקר שימוש שותף שום דבר מיוחד ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? ככל הנראה מסך 22 אינץ' ממוצע * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקים כמו SIMS לא משהו כבד * באי…

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  20. Started by aEmpR,

שלום לכולם ותודה מראש. אני צריך מחשב חייתי לעבודות כגון : 3D rendering , תוכנות של עיצובים מכניים וגרפיקות , בניית מודלים מכניים , מכטרוניקה. אני רוצה משהו שיוכל להריץ את כל התוכנות האלה ללא בעיה וללא כאבי ראש, בניתי מפרט ב KSP יצא לי 24 אלף, האם זה הסכום שנחוץ להוציא בהתחשב בתוכנות ובסטנדרטים של היום? האם יש דרך להועיל\לשפר\להוזיל ? אני מחפש משהו שישרת אותי ואת האינטרסים שלי קדימה ולא לחפש מחשב חדש עוד שנה. לא צריך אורות, מבחינתי שיהיה בקופסה קומפקטית ואסטטית, לא מעניין גיימינג, מעניין ביצועים. המפרט: https://ksp.co.il/web/item/16014 מעבד אינטל Intel Core i9 14900KS 3.2GHz 36MB Cache s1700 - Box מק"ט KSP: 296322 ₪2,920 קירור נוזלי למע…

21. מחפש מחשב נייד לאשתי לעבודה משרדית וורד וכד׳ ללא צורך בוינדוס תוכנות אלא אם כן זה מגיע בחינם, תקציב עד 2,500 לא חייב להשתמש בכולו. לא מחפש מפלצת משהו שנוח לעבוד איתו קל לא כבד ומגושם. איכותי ופשוט. גודל סטנדרטי של מחשב נייד כמדומני 15.6. תודה רבה!

22. **** הפורום הוא לא לוח קניה/מכירה **** http://hwzone.co.il/tradezone/index.php

• 0 תגובות
    • 706 צפיות
  23. אני מתכוונת לרכוש מחשב נייד ומכיוון שהצרכים שלי מאוד מגוונים אני קצת אובדת עצות בנוגע לנתונים התוכנות עליהן אני עובדת הן solidworks שהיא תוכנת תיב"ם 3dmax photoshop ובקרוב גם אוטוקאד אני זקוקה למחשב חזק עם כרטיס גרפי המתאים לכול התוכנות הללו עד תקציב של בערך 8,000 ש"ח משקל לא כל כך חשוב עוד לא החלטתי בנוגע לגודל מסך ,אשמח להמלצות. תודה

• 5 תגובות
    • 784 צפיות
  24. Started by GRiM,

1 Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 815 ש"ח 1 Gigabyte GA-8I945GMF Intel 945G Chipset 775 660 ש"ח 1 Maxtor DiamondMax 10 200GB SATA II 8MB 7200 RPM 6L200M0 565 ש"ח 1 eVGA GeForce 7600GT 256MB PCI-E 1,330 ש"ח 2 Samsung 512MB DDR2 533 Original 620 ש"ח 1 LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 265 ש"ח 1 Logitech® MX510 Optical Mouse 199 ש"ח סה"כ 4,454 ש"ח מה אתם אומרים? אם יש לכם הצעות למשהו יותר משתלם, אני אשמח לשמוע. חשוב מאוד שיהיה דיסק קשיח גדול ואיכותי, כרטיס מסך משתלם ואיכותי ועכבר איכותי ומשתלם. לא כללתי מארז וספק כוח, מכיוון שבחנויות שאני קונה אין בד"כ משהו ספציפי - פשוט תעשו לי רשימה של ספקים מומלצים וממה להתרחק. התקציב הוא עד 5…

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  25. Started by mz155,

אני צריך מחשב למשחקים ב3600 שקל.. אם אפשר להכניס את 8800 ג'יטי אז שיהיה... מארז הכי פשוט שיש... אה וגם בלי ציוד היקפי תודה

• 4 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.