עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם הרכבתי את המחשב לפי המפרט במחשבים הממולצים https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=236225 הרכבתי מחשב ורציתי לדעת אם צריך שדרוג או שהכל בסדר? הזכרון RAM סביר ? המארז ? חשוב לא מארז קטן מדי אלא גודל סביר איך החנות TMS ? תודה רבה מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 3 2200G With Radeon RX Vega 8 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 380 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 278 זכרונות RAM: DDR4 8G 2666Mhz Hynix כמות: 1 - מחיר: ₪ 161 מארזים: Antec DP301M כמות: 1 …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by lerhand,

שלום רב אני מחפש המלצה למחשב נייד בסביבות 7000 ש"ח הדרישות הן: מסך טוב וכרטיס גרפי סביר (זה לרופא והוא צריך להקרין על זה אולטרסאונדים וכאלה) לא רגיש במיוחד כי הוא הרבה בנסיעות. יש למישהו רעיונות?

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  3. Started by alons126,

היי ברצוני לקנות מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטה וגם לפיתוח תוכנה עצמאי תקציב: לא משנה..עד 10000 מטרות המחשב: לימודים ופיתוח תוכנה גודל המסך: 13.3" או 14" מקסימום, מאט. רזולוציית המסך: בין 1366x768 לבין 1920x1080.. לא משנה דרישות מיוחדות: מעבד מסדרת ה-Haswell, ללא מסך מגע. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מוארת עדיף..אבל לא חייב משקל רצוי: פחות מ-2 קילו האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, יותר מ-6 שעות לפחות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא Bluetooth: כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB לדיסק קשיח, עדיפות גבוהה ל-SSD בנפח 128GB ומעלה. כונן אופטי: לא האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם יש לכם העדפה לחברה …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. מפרט שיתאים לווינווס ויסטה 2GB RAM לא צריך יותר מ-160GB דיסק קשיח לא כולל ציוד היקפי כולל מסך LCD לא חייב משהו הכי איכותי שיש תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 735 צפיות
  5. Started by ran1809,

אז ככה אני מחבר את הנייד ל TV או למערכת ואני שומע מן רעש סטטי כזה, לפעמים זה עובר אבל רוב הזמן אני שומע את זה וזה ממש מפריע אי אפשר לראות סרט ובקיצור אי אפשר להעביר סאונד מהמחשב (אפשר אבל זה נשמע ממש רע). האם יש איזו דרך לטפל בזה? מתאם או משהוא? תודה רן

6. Started by EpoXi,

שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב ביתי, שימושים - גיימינג קל, כרגע למשל League of Legends אבל אולי גם יותר מזה בעתיד, עבודה עם אקסלים גדולים אם רלוונטי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אם מאד כדאי ניתן לחרוג מעט, עדיף שלא (מחיר כולל מסך). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, אקסלים גדולים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - בגודל 24 בערך 1080P מספיק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

7. Started by Roenix,

לאחרונה בקשו ממני המלצה למחשב נייד. לאחר בדיקה קלה הבנתי שאין לי שום מושג בנושא ושהידע שלי מתחום המחשבים הנייחים לא ממש רלוונטי. זאת הסיבה שאני פותח את השרשור. המחשב חייב להיות בצבע לבן. הוא ישמש בעיקר לעבודה עם יישומי אופיס אבל גם לצפיה בסרטי 720p ממוצעים. יציאת HDMI תהיה יתרון אבל VGA בהחלט תספיק. 2GB RAM 250GB לפחות גודל המסך חייב להיות "15.4 ומעלה והרזולוציה הטבעית לא גבוהה מ1366X768 שלט מדיה רחוק כלול יהיה נחמד אבל לא הכרחי. אשמח להוסיף כל פרט שלא צוין. תודה רבה מראש למגיבים.

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  8. קראתי קצת מאמרים פה ושם והרכבתי משהו כזה: מעבד: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם: ABIT IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E אבל אני לא מבין בזה שומדבר אז תגידו אם לשנות.. זכרון: DDR II 667 1GB Kingston כרטיס מסך: ASUS 7300GT Silent 256MB, TV, DVI, PCI-E גם בזה אני לא ממש מבין אני רק יודע ש7600 זה אחד הטובים אבל קצת יקר.. אבל אולי עדיף Gigabyte קיצר אני לא מבין תעזרו לי בנושא הזה.. ו.. זהו אה בעצם צריך גם ספק כוח שאני גם לא מבין בזה כלום.. מסך יש, רמקולים יש, דיסק קשיח יש ואני רוצה ייעוץ בנושא של מה עדיף AMD או אינטל, Gigabyte או ASUS ואיזה לוח אם כי בזה אני לא מבין בכלל.. וגם אם זה יותר מדיי בשביל משחקים תגידו כי אני לא רוצה לקנות סתם דברים יקר…

• 9 תגובות
    • 673 צפיות
  9. Started by סומך,

רוצה לקנות מחשב לילדים - לימודים, אינטרנט, יו-טיוב, אופיס... מצאתי את שני אלה באמאזון, אשמח לחוות דעת, או המלצות אחרות https://www.amazon.com/gp/product/B07RF1XD36/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&fbclid=IwAR35Tg4OOWegVIacgK0wS_rMWhygNNvLXFYwL1MfhqDD50jlAEm7xFa4-oc&linkCode=sl1&tag=rebelrex0f-20&linkId=7e29fe0b95186fb186df0011acea79be&language=en_US https://www.amazon.com/Flagship-Lenovo-Bluetooth-Graphics-Accessories/dp/B07WWZTHL5/ref=sr_1_1?fst=as%3Aoff&keywords=laptop&qid=1574537058&refinements=p_36%3A-31000%2Cp_n_feature_four_browse-bin%3A1264420011|2289792011|2289793011%2Cp_n_operating_system_browse-bin%3A17702486011%2Cp_n…

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  10. כותרת

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  11. Started by alcavi434,

שלום חברים , אשמח להתייעץ איתכם לגבי שדרוג המחשב בעיקר בלוח אם, זיכרונות ומעבד. כיום יש לי 4790K עם קירור של Noctua D15 לוח אם Asus Z97 Sabertooth Mark1 זיכרון DDR3 מהירות 1600 CL9 ספק כוח - 850W SeaSonic Gold 85+ מסך מחשב 144Hz של Samsung. רזולציה 1080P לאחרונה רכשתי כרטיס מסך 2080 Super של GigaByte מה שלא לקחתי בחשבון שהמעבד גורם לצוואר בקבוק והכרטיס מסך לא מנוצל די שמים לב לזה בביצועים במשחקים. חשבתי לשדרג את הלוח אם, מעבד וזכרונות אין עניין של תקציב לא מחפש להתפרע סה"כ שיהיה ניצול מקסימלי. כרגע על הפרק מה שחשבתי זה - מעבד - AMD 3600X (יש אופציה לקבל בחינם תושבת מNoctua במידה ונרכש לוח חדש AM4) …

12. Started by pc34,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 4 nfs rivals, battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 x 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות כמובן אני לא מצפה לקבל מפלצת במחיר…

• 2 תגובות
    • 997 צפיות
  13. שלום לכולם. אשמח למפרט עבור בעיקר גיימינג ותכנות בסביבות ה7000 ש"ח ללא מסך 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קריטי, אשמח לכמה שיותר שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך…

• 18 תגובות
    • 6.2k צפיות
  14. Started by igal_nazar,

בקרוב אני קונה מחשב נייד pavilion 6515 המכיל מערכת הפעלה vista. אני מעוניין לצרוב recovery cd אך לצערי אני לא יודע איך אני עושה את זה. השאלה שלי היא פשוט איך מכינים את זה. יגאל

15. שלום לכולם. אני ת'אמת לא מבין כולכך בתחום החומרה :s05:, לכן החלטתי להתייעץ עם חבר (טכנאי) ולבסוף הוחלט לקנות את המחשב הבא: AMD 3000 64 BIT 6600GT 128MB 80 GB שני סטיקים של 512 400DDR לוח אם ABIT משהו מה אתם אומרים?

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by OpenCan,

אני מעוניין לתעד משהו בעזרת 3 מצלמות רשת למשך חודשיים - שלושה שהן מקליטות קבוע. המצלמות יהיו http://ksp.co.il/?uin=14344 וההקלטה תהיה באיכות המקסימלית. לא אכפת לי לגבי הרבה דברים אחרים במחשב והסיבה היחידה שחשבתי על נייד זה למנוע כיבוי במקרה של הפסקת חשמל. איזה מחשב הכי זול יעשה את העבודה הזו כמו שצריך?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by puGs,

שלום, יש לי חבר שזקוק למחשב בסיסי שמסוגל להריץ דברםי רגילים בימינו: שירים, סרטים, וכן גם משחקי רשת קטנים שלא דורשים כרטיס גרפי חזק. הבעיה מתחילה בזה שהוא עבר לגור בבריטניה, והוא לא מבין שם בחנויות טובות. אשמח למפרט+ החנות שבה הוא יוכל לקנות את המחשב הנ"ל. התקציב הוא בערך 300 פאונד (1700 שקל), ויכול להיות כל סוג של מחשב, נייח או נייד. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. רק מחשב שמיועד למשחקים.

• 80 תגובות
    • 6.4k צפיות
  19. Started by OzZzZz,

שלום רב, 1. תקציב: 2000 ש"ח ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 2. מטרת המחשב: מחשב NAS. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך בדיסקים. 5. מחשב צריך להיות שקט. 6. מארז ולוח ITX. 7. אין צורך במע' הפעלה. 8. צריך שהמחשב יתמוך ב iommu. תודה מראש,

20. Started by liorbm,

שלום לכולם, אני מנסה להחליט כיצד לשדרג את המחשב הקיים על מנת להפוך אותו לעמדת עבודה איכותית, מהירה וחזקה ל- 3D Studio Max 2009. נכון להיום אלה החלקים שיש לי בבית: ספק כוח- 500W של טרמלטק. מארז - קומפיוקייס 6A19 שחור. זיכרונות - 2 סטיקים של ג'יגה אחת, מהירות 667. הארד דיסק פנימי - 160 ג'יגה של WD. הארד דיסק חיצוני - 500 ג'יגה בחיבור USB 2. צורב DVD - של חברת Nec. מה שחסרים לי הם: כרטיס מסך - אני שוקל לקנות את ה- HD4870X2. לוח אם - אין לי מושג איזה לקנות, אם כי יתכן וישתלם לי לקנות אחד עם כרטיס און בורד כגיבוי לאופציות שימוש בסיסיות. מעבד - הנקודה החלשה מבחינתי, אין לי מושג מה הוא המעבד המתאים ביותר ל- 3D Studio Max 2009 נכון להיום. אני מעוניין בשידרוג הרכיבים, התקציב עומד …

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  21. Started by bennash,

סליחה שאני כותב את זה באשכול חדש תראו ערך זהה בשמו בפורום "מפרטי מחשב" יש לו מחשב עם מעבד אתום על סף לא שמיש: הוא משתמש במקלדת וירטואלית כי המקלדת לא עובדת, הוא משתמש USB מצד ימין ורכזת USB כי צד שמאל לא עובד. הוא מעוניין במחשב עם מקסימום 11.9 אינץ' ואני עוד מגזים ושיהיה קל ככול הניתן. מעבד שיכול להריץ W IN8(חשבתי עלAMD A4-A8), זיכרון שיכול להריץ "יריד תעסוקה וירטואלי" של יד2 (חשבתי 2-4 ג'יגה), כרטיס מסך שיכול להריץ HD רֶדִי, יש לו 15 מגה מהירות גלישה בבית ו5 מגה מהירות גלישה בחוץ + 1.5 גיגה הורדות עד לגמר השימוש במודם הסלולרי לכן הוא משתמש בעידן +. )כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. ישראל, ת"א-יפו אפשר גם כל גוש דן, אי אפשר חנ…

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  22. Started by AmL1,

בלי ציוד הקפי בכלל תודה=]

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  23. Started by xena,

האם אפשר לבצע BOOT מכונן DVD חיצוני בחיבור USB לשם התקנת XP, נאמר? יש ברשותי IBM X30.

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  24. Started by high_hopes,

שלום בשבועות הקרובים אח שלי יהיה בארה"ב והוא מעוניין לרכוש מחשב 17", כרגע הוא לא יודע לומר כמה הוא מוכן להוציא על המחשב, ולכן אני פונה לעזרתכם: א. זה נייד ראשון שלו, הצרכים מבחינת נידות ומשקל לא ברורים לא כרגע, הוא לא בטוח שהמחשב יהיה נייד יותר מידיי (אבל לצורך הפוטנציאל עדיף שלא יהיה כבד מידיי) ב. הוא צלם ולכן חשוב שהמסך יהיה איכותי. ג. למרות שהוא לא משחק, לאח שלי יש נטייה מוזרה לפתוח הרבה מאוד תוכניות במקביל, ניסיתי לחנך אותו להתחשב קצת במחשב אבל זה לא עובד ;D בדרך כלל גם הפוטושופ עובד, גם דפדפן עם הרבה מאוד טאבים, גם itunes ומסנג'ר, וacdsee כדי לבחור את התמונות וכמה חלונות של אקספלורר וכו... לצערי אני לא אהיה איתו כשהוא קונה את המחשב, ולכן חשוב לי לקבל את דעתכם על איזה…

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  25. שלום! אשמח להמלצות על מפרטים למחשב נייח למשחקים ושימוש כללי עד 5000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג בכמה מאות בודדות אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (Quake Champions, DOOM, Starcraft2, etc), תכנות, ושימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף כמה שיותר שקט (לא בשביל מטרה ספציפית, הוא יהיה בחדר עבוד…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.