ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מחפש לרכוש מחשב נייד שמותאם בעיקר לצורכי לימודים (שימוש בסיסי ביותר), אך ישמש אותי גם בבית לגלישה, שמיעת מוסיקה, צפייה בתכני HD, ומדי פעם למשחק מזדמן. אני מחפש נייד עם מסך בגודל 13.3 אינץ' במשקל של 1.5 (לערך). כמובן שבראש סדר העדיפויות ממוקמים ניידות וחיי סוללה גבוהים. רצוי שיהיה שקט מן הסתם. נפח כונן קשיח מינימלי: 512GB. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקר השימוש הוא עבודה משרדית: שימוש בתוכנות Office, תוכנות קלות לצורכי לימודים (Math…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיך יותר קרוב ל4000 אבל אני לא ממש מבין בכרטיסי קול ומה מומלץ אז אם צריך אפשר עד 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים יום יומיים, זום, קצת עריכת תמונות אז צריך כרטיס מסך אבל לא משהו מטורף, והדבר העיקרי זה שידור ברדיו אינטרנטי אז צריך כרטיס קול. פה אני גם אשמח לשמוע אם מישהו חושב שעדיף לקנות את המחשב בלי כרטיס קול ואז לקנות אחד חיצוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אם יש המלצה על מיקרופון ומצלמת רשת אני אשמח (לא כלול בתקציב, אשמח להצע…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעבודה משרדית אינטנסיבית וכבדה יחסית הכוללת בדרך כלל לא מעט לשוניות פתוחות במספר דפדפנים שונים, אופיס וכדומה. האפשרות של לקנות מחשב פשוט ולשדרג אותו באמצעות כונן SSD ו RAM הומלצה לי על ידי שני חברים ונראית לי מעולה. מה המחשב הכי פשוט שיתאים כבסיס להרחבות הללו כדי שיעבדו בסינרגיה טובה? גודל מסך של 13.3-15.6" אורך חיי סוללה מכובד איזה כונן SSD (לא נראה לי שצריך יותר מ 128GB) ורכיב RAM (בטווח של 6-8GB) מומלצים עם המחשב הזה? האם התקנות כאלה פוגעות באחריות? איך? חבר נמצא באילת לחול המועד והייתי רוצה שיקנה לי את המחשב שם, לכן קחו בבקשה את נושא המחיר בכל המלצה שלכם. מועדים לשמחה, תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני בעיקרון רוצה לקנות את המפרט הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=328&CatCode= אבל ! , להוסיף 7600 gt (שזה בערך 400-500 שקל) ולהוסיף ל2.8 במעבד שזה 80 שקל. המחשב מיועד לדברים ביתיים רגילים כמו משחקים וכאלה תביעו דעה בבקשה לדעתי מבצע ומחיר מטורף למפרט כזה אבל בכל זאת אני רוצה לשמוע דעה מימומחים (:
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.אחרי שעברתי כאן על מפרטים שונים,בניתי משהוא דומה.אבל אני זקוק ליעוץ ,אם צריך להוסיף או להוריד משהוא: עדיף לקבל הצעות מחנויות באיזור חיפה כמו GIBORNET,PANDA,NOACOMP,KSP כרטיס מסך: GIGABYTE GV-NX88T512H GEFORCE 8800GT 512MB DUAL DVI PCI-E עלות 1244ש'ח לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3R (QUAD REDY) INTEL P35 HD AUDIO+DTS GBL עלות 592ש'י מעבד: INTEL QUAD CORE Q6600 2.4 8BM LGA775 TRAY עלות 1188 ש'ח זכרון: OCZ OCZ2N800SR2GK 2GB (1GBX2) DDR2 800MHZ CL4 DUAL KIT עלות 295ש'ח צורב: SAMSUNG DVDRW X20 SH-S203B DOUBLE LAYER SATA BLACK עלות 190ש'ח דיסק קשיח: W.D WD2500AAKS 250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER עלות 375ש'ח ¤ סה''כ 3874.00 מה שחסר לי,זה קירור שקט למעבד,מבק…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב עד 3000 ש"ח ללא מסך.הבנתי שבעזרת OVERCLOACKING אני יכול להשיג בתקציב הזה את המחשב החזק ביותר. מה לקנות? איזה זכרון ,לוח, מעבד ? AMD,INTEL ? CAS2 ? איזה קרור? איזה מארז ? מה נותן את התוצאות הטובות ביותר? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כבר שאלתי אבל לא ממש קיבלתי תשובה חד משמעית... אז ככה אני מחפש מפרט למשחקים כבדים בתקציב של עד 5000 עם חריגה. אני רוצה קירור מצויין! שלא יהיה יותר מ250GB אני פשוט לא צריך.. ובלי מסך וכל הדברים שמחוץ למחשב.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מחשב לא כל כך טוב עם חלקים טיפה ישנים קניתי אותי לפני חצי שנה הוא עלה לי 5000 וקצת כולל מסך 17 אינט'ץ אך שלא כותבים את זה בכל מקרה אני רוצה מפרט למחשב חדש אחרי שאני ימכור את שלי בסביבות ה 4000 אני רוצה לקנות מחשב ב 6000 המלצות יתקבלו בברכה תודה לעוזרים :yelclap:
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני צריך לקנות כמה חלקים : הארד דיסק, מעבד לוח אם כרטיס מסך. התקציב שלי הוא בערך עד 3500 שקל.ת שאר החלקים כמו כוננים רמקולים מקלדת וכ"ו יש לי... אני בניתי משהו: מעבדי ?AMD Athlon64 3500+ (S-939) VENICE CORE לוחות אם למעבדי ?AMD GIGABYTE K8N Pro SLI (s939,2x PCI-E,GBL,SATA II) דיסקים קשיחים MAXTOR 80GB (8MB) SATA II 7200RPM כרטיסי מסך GIGABYTE 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E מארזים 2546 ATX MIDI PFC 400W Black and Blue מחיר 3610 ¤ האם מה שבניתי הוא טוב? תודה רבה ושבת שלום..
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעוד מספר שבועות אני מתכוון לטוס לארה"ב, אני מתכוון לקנות מחשב NUC שיתפקד כשרת הורדות + שרת אפאצי וטומקט (פרוייקטים שאני מתכנן לשים עליו לא משהו רציני) חשבתי על זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16856102055&cm_re=nuc-_-56-102-055-_-Product יש לי כבר כונן של 1TB וזכרון של 8GB מהמחשב הנייד שלי (ז"ל) רציתי לשאול האם המפרט שלו יספיק לדרישות שלי? יש לו בעיות התחממות? בגדול מה שמאוד קורץ לי זה הגודל שלו והמפרט כמו של מחשב נייד רגיל. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך לבחור מחשב נייד ממקום העבודה (תקציב בסביבות ה 5000 ש"ח) הספק שהחברה עובדת איתו הוא IBM/Lenovo שמתי עין על yoga 2 למרות שהאיש IT מאוד לא ממליץ ודוחף לכיוון של הסדרה T (לדוג' T450) מצורף דרישות המחשב אשמח לקבל כל המלצה שהיא! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (אופיס ואינטרנט ומעט תוכנות גרפיות כמו פוטושופ) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 , לא חשוב מבריק או מאט אבל שיהי האפשר לעבוד בבתי קפה ובחוץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני קונה נייד חדש שישמש ללימודים ולמשחקים. לא מצפה שהמשחקים יעבדו על הגדרות גבוהות ו60 fps אבל כן שירוצו. מבחינת לימודים התוכנות שירוצו בעיקר הן מטלאב וויזואל סטודיו. סוללה לא עד כדי כך חשובה אבל זה פלוס נחמד. עד 15 אינץ. לא נייד של לנובו... היו לי בעיות איתם עם המחשב הקודם. מעדיף דל ובעדיפות שנייה אסוס. ראיתי את המחשב הזה: http://ksp.co.il/?store=KSP03&changeSnif&uin=38526 ורציתי לשמוע את דעתכם. האם הוא עונה על הצרכים? יש לכם הצעה אחרת? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5500 ש''ח האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, סרטים, משחקי מחשב בינוניים\כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה רגילה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?יש צורך במערכת הפעלה, אופיס לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. הא…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים אשמח אם תעזרו לי לגבי הצעה למחשב חדש.... קראתי ביקורות והצעות שונות ובניתי לעצמי מפרט מחשב, הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתכם לגבי המפרט הנ"ל. אני אשמח לשמוע הצעות לשיפור המפרט או לקבל הצעות למפרט דומה לזה. כמה דגשים ברשותכם: חשוב לי שהמעבד יהיה מהדגם החדש של אינטל LGA775 או אם יש הצעה אחרת אשמח לשמוע. אני מעוניין בלוח חזק שיתן תמיכה ב LAN וב G LAN שיהיה בעל 8 ערוצי אודיו ועוד. ברשותכם הנה המפרט שאני מדבר עליו: מעבד Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 1MB 800MHz HT 530 לוח אם ECS PF4 Extreme או דגם PF21 זיכרון Twinmos 512MB DDR400 DDR2 שני זכרונות סה"כ 1GB דיסק קשייח WD SATA 160GB 8MB 7200 RPM כרטיס מסך Gigabyte NVIDIA GeForce 6200 with TurboCache 256MB צורב LG 52X…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב 5500-6000 * מטרות המחשב? משחקים בינוניים צפיה בסרטים אינטרנט * גודל המסך? לפחות 15 לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? בסיסי ומעלה * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בקיא בזמנים ממוצעים לפחות 3 שעות אין לחץ על הנושא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, VGA usb * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא בקיא, לפחות 750 גיגה אשמח להסבר על הסוגים * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כדאי אבל לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם ? מחשב שיחזיק ל…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט המחשב הוא מעבד i3 4150 לוח אם Asus H97 Pro זכרון 4Gb DD3 1600MHz 2 דיסקים מכניים ספק 300W כרטיס מסך GeForce 7200 GS התקציב הוא רק 400 ש"ח מעוניין לשפר אפשרויות גיימינג... הוא מריץ בסדר משחקים משנת 2006 (פורטל, HL2)
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שאלה בקשר לקניית SSD והתקנת וינדוס.. יש לי מחשב ASUS G75VX אני רוצה לקנות כונן SSD אני קיבלתי עם המחשב שקניתי וינדוס 8 מקורי ללא דיסק אם אני עושה פורמט איך אני אמור להתקין שוב את הוינדוס המקורי? ואם אני קונה כונן SSD איך אפשר להעביר את הוינדוס לכונן הSSD או להתקין עותק מקורי?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה דוד שלי הביא לי מארצות הברית לפטופ Toshiba A665-S6081 עם רמקולים של הרמן-קרדון. לצערי הרב יש בעיה בסאונד בצד השמאלי הן רמקול או באוזניה שמאלית כאשר מחברים. יש מין רעש רקע כזה מה שנקרא רעש לבן (דומה לרעש שיש כאשר יש שלג בטלוויזיה רק הרבה יותר חלש). ניסיתי להחליף דרייברים (REALTEK) ולצערי לא עזר. מבקש את עזרתכם.. תודה מראש לכל עונה!!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אני בשלבי הזמנה של מחשב חדש.....זהו המפרט: intel due 2 core 6700 extreme quad 8 mega byte cach- giga corsire 800 mgrz-2- asus striker- primary hd wd raptor 39 giga 10000 rpm- secondery hd wd 250 giga byte- g force 8800 gtx- thermaltake armor liquid cooling- enrmax 680w- זהו לגבי הספק אני לא סגור עדיין כי אני רוצה לקנות ספק שאם בעתיד אני ירצה לעשות SLI זה יהיה אפשרי במקום לקנות כרטיס חדש..... אז אם אני יוכל להסתפק ב680 וואט זה יהיה סבבה..... -נלווים:vista ultimate,מקלדת+עכבר של logictec בלי מסך כי יש לי...
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן! ברשותי נטבוק מהסוג הנל שרכשתי לפני זמן מה מסלקום. הנטבוק מגיע עם 1GB זכרון פנימי, מה שלכאורה נראה קצת כבד על המערכת (לרוב 80% ומעלה בשימוש). האם שדרוג ל2GB יתן למחשב "מרחב נשימה" ויגרום לו לרוץ חלק יותר, או שעדיף כבר "להשקיע" ולשדרג ל4GB (כן, מודע למגבלה של ה32 ביט). נ.ב על המחשב מותקן win 7 starter. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד ואין לי שום ידע בנושא. המחשב מיועד ללימודי תיכון, ICQ, מסנג'ר, גלישה באינטרנט, אימיול, צפייה בסרטים, מוזיקה ואולי גם משחקים לא כבדים במיוחד. אני לא מבין כלום במחשבים ניידים ולכן חשוב לי שתסבירו לי מה כדי לי ולמה. למה כדי לי לקנות 1 ג'יגה זיכרון ולא 2 ג'יגה? כמה מקום אחסון אני צריך על המחשב? למה דווקא המעבד והכרטיס מסך שהצעתם וכו'... תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בן-דוד שלי מחפש מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח שלו ויהיה נוח להעביר אותו לעבודה וחזרה. רוב השימושים יהיו משחקים אך גם חשוב שיהיה HD גדול לסרטים וסדרות שהוא רוצה לקחת איתו. עכשיו לגבי הקנייה, הקנייה תתבצע בארה"ב וקרוב משפחה יביא לו את המחשב, לי יש כמה שאלות בנושא כגון: א. אחריות בינלאומית תקפה בארץ? ואם כן של אילו חברות? ב. מישהו ניסה פעם להעביר מחשב נייד בשדה התעופה? ג. במקרה ולא מצליחים לחמוק כמה משלמים? ד. האם לדעתכם שווה לקנות בארה"ב או שכבר עדיף לקנות בארץ בכ6000 ש"ח? תודה רבה, גלעד.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמה הגדרות קטנות, בשביל שאנשים לא יתבלבלו Component היא יציאה שמורכבת מ3 אותות וידאו, וזה לא composite אשר בדרך כלל נועד להעברת תמונה וסטריאו. חיבור 7PIN MINI DIN נמצא לרוב מאחורי המחשב, דומה לSVIDEO, אבל רק עם 7 חריצים (+ חריץ רחב לפלסטיק). תמונה: לאחר מספר בדיקות, בירורים, וניסיונות, הצלחתי לסדר את היציאה שתוציא לי SPDIF בצורה קואקסיאלית, כלומר סאונד דיגיטלי, סטריאו, DTS AC3 וכו'. SVIDEO לטלויזיות רגילות וcomponent לLCD בשביל רזולוציות גבוהות (וגם לטלויזיות שיש להן את החיבור). אז ככה הסברים קצרים: יש צורך בחיבור MINI DIN 7PIN בשביל לחבר למחשב והיציאות עצמן תלויות במה שאתם רוצים - SVIDEO, SPDIF, COMPONENT, ואולי, סיכוי קטן גם COMPOSITE אבל את זה אצטרך להמשיך לב…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 (מערכת ההפעלה חלק מהתקציב - המסך אינו חלק מהתקציב.) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7800 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גיימינג, אך גם תכנות, הרצה של Virtual Machines, עריכה גרפית ב- Photoshop וסרטי HD. 2.א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VM Player (תדיר) - VM אחד בלבד שיריץ Linux. Visual Studio 2010 (תדיר) Photoshop (מזדמן) 2.ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, Battlefield 3, Syndicate, Elder Scrolls: Skyrim וכו' -מה…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מגוון ניידים מגיעים עם כונן קשיח רגיל משולב ב-SSD של 24 ג'יגה. האם מע' ההפעלה עובדת מה-SSD? האם הדיסק מתנהג כמו SSD "רגיל"? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-