ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
המחשב הישן שלי שבק חיים סופית אחרי 4-5 שנים אז אני יצרך חדש.. יש לי תקציב בין 2-3K וראיתי גם מודעות מסוימות של מחשבים מורכבים- השאלה מה עדיף? לקחת מחשב מורכב מחברה או להרכיב מחשב מההתחלה? לדוג' מה בנוגע למחשב הבא של זד? הם בכלל שווים משהו? http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=739247 או שעדיף לי להרכיב מחשב דרך המלצות באתר עם תוספת במחיר? אני לא משתמש כבד- אז אין צורך במשהו רציני אבל השאלה איפה מתשלם יותר לקנות? תודה מראש.. בקשר לדרישות 1. מה התקציב המקסימלי?- 3000 שח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.- משחקים סרטים גלישה- ב) צייינו האם תשתמשו בהן…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייח ועוצמתי לטובת עבודת תלת מימד. אני עובד עם Cinema 4D ומרנדר בOctane שזה GPU Rendering. כלומר אני זקוק לכרטיס מסך חזק. הרכבתי מפרט לא מזמן עם מעבד 5900x, אבל אז ראיתי שה-12700K עדיף עליו - והבנתי שאני לא מבין כלום, לכן באתי להתייעץ. אני לא מבין דבר וחצי דבר בלוחות אם, לכן אני רק אגיד שאני רוצה שתהיה תמיכה בwifi כי לא בא לי להעביר כבל רשת. בנוסף, אין לי מושג אם זה סטנדרט או לא, אבל אני כן מעוניין שיהיה אפשר לחבר 2 כרטיסי מסך (מתוך מחשבה לקנות כרטיס נוסף מתישהו בעתיד כשיהיה צורך לשפר מהירויות רינדור). לגבי הכרטיס מסך - במפרט שאני מצרף אין אחד כזה, אבל בגדול המחשבה היא 3070 או 3070ti... ודבר אחרון, תקציב - אם מוסיפים כ.מסך …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן השבוע(!!!) אני מתכוון לרכוש מחשב חדש (לא כולל מסך) ואשמח לקבל עזרה לגבי המפרט המחשב צריך להיות בעל כרטיס מסך חזק ומהיר הארדיסק לא פחות מ200GB צורב DVD + כונן DVD מעבד ולוח אם שמתאימים למשחקים כבדים וצפייה בסרטים זכרון רצוי 1GB לפחות התקציב הוא 6500-7000 גג. כמו כן צריך ציוד הקפי , עכבר+מקלדת,בלי מדפסת/סורק (ללא מסך) תודה רבה (ומה זה בדיוק ליבה כפולה? ככה על הדרך :s05:)
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת מכונות ואני מבקש המלצות למחשב נייד שילווה אותי לאורך התואר (שמאד מקווה שזה יהיה 4 שנים) שיתפקד גם בתור המחשב הראשי שלי ככה שגם יריץ סרטים בHD ועם איכות קול סבירה בתקציב של בערך 4000 ש"ח (אבל כמובן אם יש בפחות אז בהחלט עדיף) * מטרות המחשב? לצורך לימודים, כל התוכנות אופיס למינהם וגם כמה תוכנות גרפיקה כבדות. וגם לצורך שימוש ביתי, אינטרנט סרטים בHD מוזיקה אינטרנט * גודל המסך? רצוי 14/15" אבל פתוח להצעות * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק את השלוש שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI וUSB הכי חשוב * בלוטות? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי של כ…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח מאד לקבל המלצה לרכישת מחשב נייד, לפי הצרכים הבאים: המחשב יהיה שייך לחברה ויהיה בשימוש עובדים. צריך להיות מותקן עליו Win 7 PRO. השימושים העיקריים - אופיס (הרבה), AutoCAD viewer, אינטרנט, גישה מרחוק למחשבים אחרים ברשת. חשוב שהמחשב יהיה יחסית "מוקשח", כי לעיתים סביבת השימוש כוללת אבק וחול (אם כי משתדלים שלא). כמו-כן, חשוב מאד שתהיה מקלדת מלאה עם מספרים גודל המסך הרצוי לפחות 15". משקל רצוי פחות מ 3 ק"ג. רצוי זמן סוללה של 6 שעות, אם יש דברים כאלה. בנוסף, שהוסללה לא תתבלה מהר בשימוש תכוף. כונן קשיח לא צריך להיות גדול, העבודה נשמרת בשרת מרוחק. אין צורך ביציאות מיוחדות, בלוטות' נחמד אבל לא הכרחי, כונן CD נחמד אבל לא הכרחי, blueray לא נדרש. אין צורך באחריות בינ…
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שיריץ סרטי HD חלק בכל הפורמטים, וגם את המשחק Hearthstone (דרישות) אני קונה בארה"ב והתקציב שלי הוא עד 750$ אבל כמובן אם יש יותר זול אז עדיף. וסתם לידע כללי - כמה יעלה נייד שיריץ בצורה סבירה GTA5?
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מיני נייד עד 2000 שח הדרישות שיהיה כמה שיותר קטן עם 2 גיגה זיכרון מינימום תודה מראש אליאור
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
הנה הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וצפיה בSTREAM א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, Mount and blade 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, גודל "24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בזמן שהותי בחו"ל יש כל כל הרבה מחשבים וכל כך הרבה הצעות שראיתי שאני כבר הולך לאיבוד ואני בטוח שתוכלו לתת לי המלצות על מחשב שיתאים לי אלו הדברים הקריטיים שחייבים להיות כלולים במחשב: גודל מסך 15 אינץ' hard drive ssd 128/256 זמן סוללה לא קצר (לפחות 5 שעות ב-פועל) מעבד: עדיפות לדור רביעי אבל לא חובה גם דור שלישי i5 או i7 זה בסדר משקל : לא יותר מ 1.9 ק"ג (אני יודע שזה מקפיץ את המחיר משמעותית אבל זה הכי חשוב לי כי הוא יהיה בתיק שלי רוב הזמן) כמו כן עדיף שלא יתחמם יתר על המידה. כמו כן אני אעדיף חברה שתספק אחריות גלובלית כך שאם אתקל בבעיה במחשב יהיה לי למי לפנות (אפילו בתוספת תשלום סביר). בנוסף הבנתי שיש חברות שנותנים מבצעים לסטודנטים אבל אני משע…
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד, ורציתי לברר מאיזה חברה כדאי לקנות (אם אפשר לפרט למה כדאי לקנות מאותה חברה) ואם מישהו יודע מה ההבדל בין החברות אם יש הבדל
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם משהו יכול להמליץ לי על מחשב נייד טוב בין המחירים 3000-3500 לא כלכך אכפת לגבי משקל..אכפת לי לגבי ביצועים ועיצוב טכני (למשל אני לא אוהב את הגויסטיק ומעדיף שיהיה כונן דיסקים מובנה) כמו כן חשוב לי שהמחשב ישרוד לאורך שנים (נאמר לי שמחשבי HP לא שורדים הרבה כי יש להם מערכת קירור דפוקה) תודה רבה מראש לכולם
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום,יש לי משפחה שגרה בניו יורק ועוד חודש הם מגיעים לארץ והם יכולים לקנות לי מחשב נייד. ברצוני ללמוד תיכנות ככה שהמחשב נייד הוא למטרת תיכנות ב c# חשוב שהמסך היה גדול וברור וגם המקלדת והעכבר בגלל שאני רוצה לעבוד עליו זמן רב . אני קונה את המחשב לתיכנות בלבד ולא איכפת לי שלא היה עליו שום דבר חוץ מזה והתקציב הוא כזה שיוכל לספק את הצורך הזה בלבד באופן עקרוני אני לא מבין במחשבים ובכול מה שמסביב והייתי רוצה את חוות דעתכם בנושאים כמו: מאיזה חנות לקנות, איזה מחשב מתאים, אחריות וכ'ו... תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט בהנדסת חשמל אלקטרוניקה ומדעי המחשב, המחשב ישמש ללימודים (לכתוב תוכנות וזה, וכמובן סיכומים וכד', דברים משרדיים) ומדי פעם אולי לסרטים. תקציב: 6500. אפשר לחרוג קצת. * גודל המסך? - 15 אינץ'. אפשר טיפה יותר גדול, אבל לא ענק. * משקל רצוי? - לא ממש משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - לא משנה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - יציאת HDMI. אם יש גם DVI אז סבבה. * בלוטות? - לא משנה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 320 ג'יגה מינימום. אפשר יותר. * צורב DVD? לא משנה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בעיקרון שמעתי שDELL או HP חברות טובות, אז אעדיף מהן. אבל אין לי התנגדות לשמוע גם על חברות אחרות, בתנאי שהן…
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד והייתי רוצה לדעת איזה מעבד הוא גם הכי איכותי וגם הכי משתלם (לא הכי טוב, אין לי 12,000 ש"ח) כשאני מעוניין יותר בקטע של מהירות גלישה, מסמכים, עבודות של סטודנטים ופה ושם גם משחקים - לא מי יודע מה כבדים! ועוד שאלה.. - האם אני ארגיש שוני מהותי אם יהיה לי DDR2 ולא DDR3? עד כמה זה באמת חשוב?
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב לצורכי בית -משחקים ולימודים - כמו כן אני מחפש מחשב עם מקלת מלאה . בשאיפה למסך 17 אינץ פלוס מינוס אפשרי גם 15.6 שאמור להחליף מחשב בייתי עד הוצאות של 5000-6000 עם מעבד של I5 יש המלצות?
-
- 0 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום , אני צריכה המלצות למחשב נייד - ללימודים יש לי תקציב של 2000-2500שח ( -\+ 400-500 ש"ח רק ובמקרה וזה ישפיע המון על מפרט המחשב להוסיף את ההשקעה הזו , לטובה כמובן ) מה חשוב לי במחשב ? מקלדת -- שתהיה נוחה לכתיבה ( יש לי עכשיו נייד של ACER extensa5620Z ואני מאוד אוהבת את המקלדת שלו ) מבחינה טכנית , אני לא מבינה גדולה במחשבים , אבל חשוב שיהיה מחשב שיחזיק מעמד מס. שנים טובות תודה ,,
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שימושים עיקריים , סרטי HD ומשחקים לא הכי כבדים בעולם אבל אם יש אחד עם כרטיס מסך שמסוגל להריץ את זה יחסית נורמלית זה עדיף.. נפח הארד דיסק 500GB , תמיד יש אפשרות לחבר חיצוני. שיהיה מולטיטאסקר (זתומרת הרצת תוכנות במקביל) . לעזרתם אודה
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
הצרכים מהמחשב הינם הרצת תוכנות ניגון (Tracktor) ויצירת מוזיקה - cubase, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים (לעיתים רחוקות). בהתחלה שקלתי להגדיל את התקציב וללכת על מקבוק פרו\אייר אבל החלטתי לרדת מההרפתקה. כרגע מצאתי מחשב refurbished של דל (XPS13) ב-1100$ כשהדבר היחידי שמדאיג אותי הוא תוקף האחריות (נותרו 8 חודשים). http://www.ebay.com/itm/DELL-XPS-13-ULTRABOOK-L322X-i7-3537U-8GB-256GB-SSD-BACKLIT-1080P-BLUETOOTH-WIN-8-/330959369074?pt=Laptops_Nov05&hash=item4d0eb73372 מדובר במחשב עם כונן SSD 256GB 8GB RAM ומעבד לא רע בכלל (לא מהסדרה החדשה ביותר של אינטל, תקנו אותי אם אני טועה?) לפי מה שקראתי הוא יספק 6-7 שעות עבודה עם הסוללה. יש לכם המלצות נוספות? מה דעתכם על הבחירה הנוכחית? …
-
- 6 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד התקציב הוא 3000 ש"ח פלוס מינוס 500 ש"ח העדפה לכיוון ה 2500 ש"ח אין העדפה למותג מסויים. אני מבלה המון זמן ברכבת ואני רוצה לנצל את הזמן הזה... אז הדרישות מהמחשב הן כאלה לפי סדר עדיפות (הראשון בעדיפות עליונה). מקלדת רחבה (לפי מיטב ידעתי זה אומר גודל מינימלי של מסך 15.6) אני עובד עם תוכנות של התחברות מרחוק (remote control) אני מניח שצריך ביצועים בהתאם!! משקל כמה שיותר נמוך כמה שיותר טוב חיי סוללה (כדי להישאר בתקציב אין לי בעייה לקנות עוד סוללה) המון תודות לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד אדריכלות שנה הבאה (2013) ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתאים גם לתוכנות העיצוב הנדרשות (שאני לא יודע מהם), וגם לחיי הסטודנט. הכול בטווח מחירים של בין 4000-6000 ש"ח (בתקווה שזה ראלי).
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני כבר כמה זמן מנסה להחליט איזה מחשב נייד לרכוש יש לי בבית מחשב נייח שאני רגיל .אחת לכמה זמן אני מחליף בו דברים עם לא את כל המחשב במחירים סבירים . המגוון רחב וניתן להחליף כל רכיב. ממה שהבנתי בניידם שזה לא ממש אפשרי מלבד לרכוש מחשב שמגיעה במפרטים בנוים וקבועים או אם הרחבות מהיצרן או הספק. הצרכים למחשב ברמת העקרון ביתיים סרטים מוזיקה גלישה ואולי בעתיד לימודים אז תוכנות כמו אופיס ועוד תוכנות שלא ממש מכיר ואם אני מגזים אז לימודים קצת יותר מעמיקים (עיצוב,מחשבים) ממה שראיתי לכל חברה דגמים משלה רכיבים משלה משקל משלה צבע וכו. לא לכל החברות ראיתי שיש כונן פנימי. מה שאני כן רוצה ותגידו מה דעתכם והאם באמת הכל נחוץ מלבד נוחות ויופי אז כרטיס זכרון מורחב ארד דיסק עם זכרון גדול לצ…
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד חזק, לא כבד במיוחד, עם מסך גדול יחסית, ושהסוללה שלו תיהיה חזקה ולא תגמר מהר. אין צורך במערכת הפעלה, (אני יכול לוותר ולקבל הוזלה במחיר?) המחשב הוא לשימוש בתוכנות גרפיקה, פתיחת קבצי טקסט גדולים (40-100 מגה), גלישה באינרטנט, אני נוהג לגלוש בFF עם 10-12 טאבים פתוחים בו זמנית ככה שהמחשב צריך לעמוד בעומס של דפדפן כבד ועוד 4-5 תוכנות משניות. אינטרנט - חשוב שיהיה כרטיס WIFI טוב (אינטרנט אלחוטי) וכמובן אחריות. על מה הייתם ממליצים לי? אני לא יכול לעבור את תקרת התקציב. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא ממש מבין במחשבים ניידים וקשה לי לדעת איזה מעבד טוב יותר ומהר יותר וכו' ובמיוחד שיש המון ניידים בשוק אני מחפש מחשב נייד עם מסך 15 או 17 אינץ אני מחפש משהו עם מעבד I7 באמת שיהיה מעבד מהיר וחזק עם לפחות 1T דיסק קשיח אם יש אפשרות של שילוב כונך SSD זה יהיה עוד יותר טוב כי אני מחפש נייד מאוד מהיר שלא יתקע לי אחרי שנה או שנתיים אני רוצה נייד מהיר וחזק המטרות הן בעיקר אינטרנט לאחסן תמונות לראות סרטים ומידי פעם גם לשחק במשחקים לא כבדים אבל אם יש אופציה בתקציב לקבל גם כרטיס מסך טוב אני אשמח אשמח לקבל המלצות לדגמים באמת טובים שלא סתם עולים הרבה אלא גם שווים את המחיר שמשקיעים בהם אין לי העדפה לחברה מסוימת אני אישית אוהב את אסוס אבל אם יש חברות אחרות אז בכייף
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד (כמחשב יחידי) בתקציב של 5K עם אפשרות לחריגה מסוימת במידה ויש משהו שבאמת שווה את זה. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, אופיס, אימיול, מוזיקה וסרטים ובעיקר חיבור המחשב לטלוויזיה לשם צפייה בסרטים ב- FULL HD. מכיוון שהמחשב ישמש כמחשב היחידי בבית אני מעדיף שהוא יהיה חזק ככל שהתקציב מאפשר לי. דרישות מהמחשב: HDD מינימום 320 גיגה (כל סרט ב- FHD הוא כמה גיגה) זיכרון - מינימום 2 גיגה, עדיף 4 צורב DVD מסך 15.4 או 14.1 אם זה חורג מהתקציב. כמובן כרטיס מסך שמסוגל להוציא סרט לטלוויזיה ברזולוציה של FULL HD עם כל היציאות הדרושות לכך (svideo, HDMI ?) זמן סוללה ממוצע, משקל לא חשוב. תודה, רן
-
- 19 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
דרישות: מתוצרת HP, לנובו, או LG בלבד (אני יודעת שDELL טובים אבל כרגע רק הנ"ל, בבקשה אל תתעקשו על אחרים כי רק מהם אני כרגע מסוכלת לקנות מסיבות השמורות עימי ) יהיה בשימוש בעיקר בבית ליישומי אופיס ואינטרנט, א-ב-ל לעיתים לא קרובות מדי אצטרך לקחת אותו איתי לאוניברסיטה בכדי לעבוד ממנו, ואז יצטרך לתמוך בהרצה של הרבה תוכנות כבדות - דרים וויבר, פלאש, מיקרוסופוט דוט נט וכל הFRAME WORK), בערך 5 חלונות דפדפנים פתוחים, מסנג'ר, סקייפ, בבילון, נגיד וורד, פוטושופ וכדומה. כל אלה במקרה הגרוע במקביל (אבל זה מקה גרוע). מאחר ולא אסחב אותו כל יום מוכנה להתפשר על משקל (עם סוללה 6 או 9 תאים) של 3.5 קילו, לא יותר מזה. אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים או כללית איזה מהירות מעבד מינימלית מתאימה …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-