ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מחשב שיחזיק מעמד דיי הרבה זמן, אני הולך ללמוד הנדסת תעשייה וניהול והבנתי שיש תוכנה כבדה שמשתמשים בה. צריך כרטיס מסך איכותי, הסתכלתי על dell studio 1537 מעבד T5800 ראיתי שיש לו כרטיס מסך של ATI RADEON HD 3450 256 MB האם הGFORCE יותר טובים? לאיזה GFORCE הוא משתווה בערך? אם יש המלצות למחשבים נוספים עם דרישות דומות פחות או יותר לSTOUDIO אני אשמח. תודה.
-
- 5 תגובות
- 622 צפיות
-
-
אז אני החלטתי לקנות מחשב חדש סוף סוף, להיפטר מהג'יפה 2 שלי. התקציב שלי הוא 4500, וזה המפרט שיש לי בינתיים: אז מה אתם אומרים על זה ? מה לשנות / לשפר ? בתודה, תומר (פיצול אישיות)
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב למשחקים (לא מתכוון להתחיל עם OC אבל צריך שכל המשחקים הכבדים ביותר ירוצו חלק) מה עדיף מבין הבאים : אופציה א': Core 2 duo e6300 GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, P965 Sapphire (ATI) Radeon X1900GT 256MB אופציה ב': Core 2 duo e6300 GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, P965 GIGABYTE 7600GT Silent-Pipe 256MB DDR III אופציה ג': Athlon64 4200+ (Socket AM2) X2 DualCore GIGABYTE M55SLI-S4 AM2, NF4 SLI Sapphire (ATI) Radeon X1900XT 512MB אגב שאר הרכיבים למחשב הם : Maxtor 250GB 16MB, SATA II DDR II 667 1GB TwinMOS X 2 Thermaltake SViking VA4000BWS וכמה שעולה הרכבה של כל זה. כל הצעה, המלצה לשינוי שיפור וכו' שם של לוח אם, מעבד, כרטיס מסך וגם של שאר הרכיבים תעזור מאוד אגב הא…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש המלצות למחשב נייד, תקציב כ 5500 ש"ח שמעתי ש THINKPAD נחשבים לטובים ביותר, האם זה נכון ? איך השרות שלהם ? האם כדאי אחריות לשנה או לשלוש שנים, האם עדיף XP או ויסטה המטרה העיקרית - אינטרנט ואופיס, ראיתי מחשב שמצא חן בעיני, http://www.ibm4u.co.il/product.aspx?p_id=7113 זה נחשב טוב?, צלצלתי אליהם, מאד אדיבים, מה דעתכם על המחשב הנ"ל
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
שלום חברים, אני סטודנט להנדסת תוכנה, השימוש העיקרי שלי הם לצרכי תיכנות, אינטרנט ולימודים- אופיס... משחקים אולי משחקי לוח וכאלה לא 3D shotter או יותר מזה. מצאתי שהמחיר בשני חנויות בפריסה ארצית הוא בסביבות 3000 ש"ח. לא מצאתי שום ביקורת באינטרנט על הדגם. האם מישהו יודע על הדגם HP dv3-4333EJ? המלצות? ביקורת? המפרט הוא: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&docname=c03003917 דגם לוח האם הוא HM-55 מהירות הזכרון DDR3 1033mhz כרטיס מסך: 1) האם כרטיס המסך AMD Radeon HD 6370M (512 MB DDR3 מעלה בצורה משמעותית את צריכת הסוללה? 2) האם הכרטיס מסך שמסוג AMD או הספציפי הנ"ל מתחמם יתר על המידה, ובגלל זה הכרטיס מסך יכול ליהרס מהר יותר? ואולי להרוס חלקים…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לוח: Asus P5B Deluxe מעבד: E6600 זכרון: Corsair 2GB (2x1GB) DDR2-800 PC-6400C4 כרטיס מסך: Leadtek WinFast PX7950 GT TDH Extreme 512MB מארז: ThermalTake Kandalf VB9000SWA קירור מעבד: ThermalTake BigTyp 120 VX CL-P0310-01 ספק כוח - אפשרות 1: (Enermax Noisetaker II 600W EG701AX-VE (W ספק כוח - אפשרות 2: Antec TruePower (TP) Trio 650W הדילמה הכי גדולה היא בקשר לספק הכוח... תודה מראש על ההמלצות וההערות. עריכה 1: המערכת תשמש בעיקר למשחקים, עריכת וידאו, ושימושים כלליים אחרים (אינטרנט, Office,...)
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב ישן בן יותר מ - 3 ( מעבד 2.8 פרסקוט , 2 גיגה DDR1 זיכרון , HD SATA1 - 320 ) , ואני רוצה להחליף אותו. תחום העיסוק שלי במחשב הוא כלהלן: קצת גרפיקה (פוטושופ) ועריכת ויצאו (צילומים ביתיים) , מעט משחקים , גלישה באינטרנט , מעט סרטים (חלקם ב HD) שירים ומסמכי אופיס. אשמח להמלצות על מחשב שיהיה אפשר לשדרג אותו בעוד שנתיים ללא החלפת לוח אם ו הרבה פריטים . שמעתי ש AMD הוציאו משהו חדש עם כ. מסך שתומך ב HD. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: מארז מהודר לפנטיום usb + 4 קידמי האם עלי לדרוש משהוא קונקרטי? אבקש להמליץ מעבד3G P4 אינטל 64BIT 630 2M 775 זכרון 512MB DDR 400MHZ לוח אם MSI 848P NEO2-V 775 INTEL כ.מסך MSI ATI 9250 128MDDR TVOUT צורב LG DVD X16 +- D.LAYER 4163 דיסק קשיח S-ATA 80G 8M סמסונג או WD מה יותר מומלץ סמסונג או WD סה"כ עלות ¤ 2,450.00 עכבר ומקלדת לוג'יטק ¤ 285.00 תוספת עבור מארז עם ידית דופן וספק 420W ¤ 99.00 שידרוג לספק 500W (אמיתי) ¤ 130.00 האם יש ספק עם הספק לא אמיתי? ואם לשדרג ההצעה לא כוללת מסך ולא תוכנות הפעלה. המחשב אמור שרת ילדים בני 8-10. מן הסתם בעיקר למשחקים ואינטרנט. אין לי עדיין מושג איזה משחקים משחקים היו…
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיהיה מהיר בעיקר ונוח למשחקים סבירים. מצאתי את המחשב הבא:http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5388 מה ההמלצות לגביו והאם יש לכם המלצות לגבי ניידים שונים באותו התקציב?! תודה 8)
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
הי אני ובת זוגי עובדים יחד בעסקי האנימציה, והגיע הזמן להחליף את המחשבים המקרטעים. ואני זקוק לעצתכם המבינים בדבר. הערות חשובות עיקר העבודה היא על תוכנת פלאש (אנחנו לא מתעסקים בתלת מימד, אפשר להתחשב בכך בכרטיס מסך ממה שהבנתי). אחד המחשבים (לא חובה ששניהם) צריך גם להריץ פרמייר (תוכנת עריכה) ואפטר אפקטס ברמה גבוהה. שאלה האם כדאי לכלול במפרטים כונני sata? הבנתי שזה יכול להמהיר לנו את העבודה. ואם כן מה בעצם להתקין/ להפעיל מהם, בקיצור איך להשתמש בהם בצורה המיטבית. תודה חבר'ה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 למחשב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, דרושים לי שני מפרטים 1). מפרט שישמש מתכנת\מפתח. לשימוש לגרפיקה בסיסית, רצוי מעבד וזיכרון אני מניח חזק ככל שאפשר במסגרת התקציב, הרדיסק עם נפח טוב ומסך רחב איכותי. עד 2500 שקל, ללא ציוד היקפי נוסף. (ניתן לוותר על הוספת מסך, אם זה יותר מדיי יגרום לגריעה בטיב ואיכות חלקי המחשב) 2). מפרט לישומי אופיס ואינטרנט בלבד, לאישה מבוגרת, חשוב שלא יהיה מיושן מדיי ויחזיק זמן רב, ללא ציוד היקפי - תקציב 1000 ש"ח. אם אפשר לדחוף במסגרת התקציב עם חריגה של 500 ש"ח מסך איכותי, אשמח להצעות, לא צריך משהו מטורף רק שיהיה טוב לקריאת מסמכים ונעים בעין. תודה רבה רבה מראש לעוזרים מאוד מעריך את זה.
-
- 4 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני כשנתיים התלבטתי בקניית נייד, ובעקבות המלצות מחברי הפורום, קניתי מחשב שהייתי מאוד מרוצה ממנו. היום בבוקר פרצו לדירה שלנו ובין השאר, גנבו את הנייד שלי ואת הנייד של אשתי. לכן אני פונה אליכם שוב בבקשת עזרה במציאת מחשבים חדשים. מכיוון ששנינו סטודנטים שעובדים, ואני ספציפית בלחץ של עבודות ותקוע עכשיו בלי מחשב, לא היה לי זמן לבדוק לעומק פרטים ולכן מצטער מראש עם המידע פה חסר. מחשב 1: מחשב שישמש את אשתי. בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט, מיילים ואופיס). היא לוקחת אותו איתה לעבודה וללימודים, אז חשוב שהוא יהיה קל מצד אחד, אבל לא קטן מדי מצד שני (לא פחות ממסך 10). אין העדפות מיוחדות בשאר הדברים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ולא מחשב שיתחיל להיתקע עוד חצי שנה-שנה (אני בד…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז כמו שרשום בכותרת, אני מחפש לקנות מחשב נייד: תקציב: סביבות ה-4000 ש"ח, אהיה מוכן לעלות קצת בשביל משהו ששווה את זה. שימושים: אני רוצה מחשב שיוכל להחליף בכבוד את המחשב הנייח הישן שלי ושיוכל לספק כל צורך אפשרי כמו שצריך - אמנם הוא ישמש חלק גדול מהזמן ללימודים (אני סטודנט), אבל אני רוצה שתהיה לי האופציה לשחק על הגדרות סבירות גם במשחקים חדשים, ולראות סרטים כבדים בצורה חלקה (הוא ישמש לא מעט לסרטים...). מבחינת גודל ומשקל אני חושב על מסך בסביבות ה-15.6 אינץ' (נראה לי שיותר מזה יהיה גדול מדי...) ושלא יהיה כבד יותר מדי(אני לא יודע להגיד בדיוק כמה אבל בכל זאת אני הולך להסתובב איתו כל היום בלימודים). בקשר לסוללה ויציאות מיוחדות - לא כזה קריטי שיהיה זמן סוללה ארוך, אבל כ…
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
רציתי לדעת , כשאני מעוניין במחשב נייד למטרות עריכה ושימוש בתוכנות כגון פוטושופ , C4D , סוני וואגס.. בעיקר דברים של עריכה גרפית ועריכת סרטים מה צריכות להיות הדרישות מהמחשב כדי שהוא יענה על הצורך ושהוא לא יתקע ( דילאי כשאני מבצע פעולות כלשהן ) לי או יקרוס במידה ואני אעבוד עם פרויקטים גדולים? יותר RAM , כרטיס מסך יותר טוב ? באמת שאין לי מושג.. תודה !
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום! כיום יש לי MSI WIND U100 ואני מרוצה ממנו מאוד, אך יש לי צורך במחשב נטבוק נוסף. סה"כ הצרכים שלי הם וורד ואינטרנט, אך הייתי גם מעוניין בחיבור HDMI כדי לצפות בסרטים באיכות 1080p בטלויזיה. הייתי גם רוצה מסך יותר גדול מה-10 אינץ' של ה-U100, אך עדיין שזה יהיה נטבוק, אז נאמר בין 11-12 אינץ'. על אילו מחשבים תוכלו להמליץ לי? תודה!
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
זהו המפרט שאני מרכיב: כרטיס מסך לוח אם מעבד AMD Athlon 64 3000+ Socket 939 זכרון 512 מ"ב במהירות 333 או 400 מ"ה. בנוסף לכך, שני כוננים קשיחים וכונן אופטי אחד (קורא/צורב CD/DVD) המארז+ספק כוח שאני שוקל הם: 6A21 עם ספק 400W מארז+ספק של Antec אני רוצה להיות בטוח שספק הכוח שאני משיג מספיק טוב בשביל לתמוך בחומרה, אם תוכלו להגיד לי כמה בערך יעלו ספק ומארז שיתאימו לצרכים שלי זה יעזור מאוד. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לשדרג מחשב לסכום של עד 3,000, המחשב הולך להיות בשימוש של תלת מימד בעיקר. אני לא מתכנן לעשות OC או כל מיני דברים בסגנון. מה שאני צריך זה לקנות לוח אם חדש, מעבד וזכרונות ראיתי שכל המפרטים האחרים שיש פה מגיעים עם מערכת קירור אז הוספתי גם את זה. בנוסף אני צריך לקנות גם ווינדוס 7 הום פרימיום באנגלית. מבחינת חומרה אני מעדיף מערכת מבוססת אינטל וזכרונות של קינגסטון. זה ההצעה שאני בניתי לעצמי באתר זיגזג. האמת שהסתכלתי יותר בכיוון המחירים ופחות מה מתאים למה כי את זה אני כבר לא כל כך מכיר אשמח לקבל הצעות אחרות/רעיונות. [table][tr][td][table][tr][td] מעבד Intel Core i5-2500K Tray[/t][/t][/t][/t][/t][/t] [table][tr][td] 1 [/td][td] …
-
- 7 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב Thinkpad T510 שמשמש לנסיעות ולעבודה כללית (דרך אגב לכל מי שמתעניין המחשב מצויין), ברצוני לרכוש נייד נוסף שמיועד להתנייד מעט מאוד בתוך הבית (מיטה-שולחן) ולשמש בעיקר כתחנת מולטימדיה לסרטים טלוויזית אינטרנט גלישה וכדומה ללא כל צורך במשחקים. אין כל חשיבות למשקל המחשב. חשוב בעיקר שאיכות התמונה תהיה גבוהה ושהמחשב יהיה ככל האפשר שקט.(איכות הרמקולים פחות קריטית אני מחבר אותו לרמקולים חיצוניים) אני הסתכלתי עד עתה על 3 דגמים שחשבתי שאולי עונים על הצרכים 1. LENOVO G550 2958-92G 15.6'' T6600 GEFORCE 105M 512MB + 4GB + 500GB + WIN7 2. מעבד Intel® Core i3-330M דיסק קשיח 500GB 5400RPM זכרון 4096MB DDR3 מאיץ גרפי Acer Aspire Ati Radeon 5470 http://www.notebookclub.co.il…
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
היי הקנייה תעשה כנראה בחול.אשמח לדעת דגמים חזקים בגודל 15 אינץ. תודה
-
- 17 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי כבר מתחיל להיות עייף (בכל זאת, אינטל 3700K I7). ואני רוצה לקנות מחשב חדש. זאת תחנת עבודה, שבה אני כל היום עובד על מידול בסוליד (99% מהזמן) בלי אנליזות. בשאר הזמן עובד על פוטושופ, לייטרום, ופעם בחודש עושה כמה המחשות ב KEYSHOT (אבל לא שווה התמקדות). והמחשב הוא המחשב העיקרי של הבית אז גם עושים איתו את כל הדברים הרגילים כמו אינטרנט אופיס וכו (אבל בלי משחקים בכלל). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח נראה לי מספיק. אפשר לחרוג רק אם ממש חשוב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? SOLIDWORKS בעיקר 3. האם יש צור…
-
- 29 תגובות
- 6.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, כמו שראיתם ציינתי למעלה שאני מחפש זוג מחשבים ניידים לסוטדנטיות ולא סתם כי מאוד חשוב לי המלצות למחשב שיהיה קל ויעמוד בדרישות של שתי הפרינססות.. טוב דרישות המערכת הם... מעבד חזק שיריץ תוכנות גרפיות ותוכנות לעריכת ווידאו בלי להתקע ולעשות בעיות מסך 13-14 חיי סוללה נורמלים שיחזיק להם יום לימודים של בין 6-8 שעות בלי להיות תלוי בחשמל יותר מדי... הארד דיסק בנפח נורמלי כונן אופטי כל זאת אם אפשר בתקציב שלא יעלה על 4000 שקל... כמו כן יש לי הצעה לדגם של מחשב DELL עם: מעבד - T6600 הארד דיסק-500 ג'יגה זיכרון רם-4 ג'יגה DDR2 מסך-14 http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&cPath=16_19&products_id=426 כמעט בטוח שזה הדגם הזה רק עם GEFORCE אשמח להצעות…
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל המלצות על חנויות למחשבים באזור המרכז (העדפה לרמת גן או תל אביב). מעונין לקנות מחשב למשחקים בתקציב של 10K ללא מסך וציוד היקפי. תודה
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש המלצות ללוח אם HD רק מבית ג'יגהבייט המתאים למעבד I5 רק 2 סלוטים של זיכרון זה מספיק ורק 2 יציאות PCI זתומרת לוח מיקרו או מיני לא יודע איך קוראים לזה ברשותי כרטיס מסך מהמחשב הקודם NVIDIA GEFORCE 8800 GTS 512 RAM (נקווה שעם מעבד I5 הוא יריץ משחקים בלי לקרטע) תקציב 800 שקל אחרי שנחליט על לוח נעבור למעבד תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מחפש המלצות ללוח אם ומעבד בתקציב כולל של עד 1500 ש"ח. מיועד לגיימר והלוח אם צריך לתמוך בOC בינוני -גבוה . הלוח יתחבר לכרטיס מסך 260GTX. העדפה לקנות מחנות איבורי.
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי כולם, אני מחפש לקנות לפטופ חדש בתקציב של עד 3,000 שקל (בגדול רצוי פחות מזה אבל אם תשכנעו אותי שיש סיבה טובה להוציא יותר, אז אפשרי). כן חשוב לי שהדברים שאני עושה במחשב יעבדו חלק ומהר ולא יתקעו. בגדול, השימוש שלי בלפטופ הוא: שימוש סטנדרטי באינטרנט (מייל, פייסבוק, סרטים...) - אני אוהב לעבוד עם הרבה טאבים פתוחים. פיתוח PHP על אקליפס. רוב הפיתוח מול שרתים בענן, אבל חלקו על xampp מקומי. לעיתים די רחוקות, לפתוח פוטושופ לעריכות מאוד בסיסיות של תמונה. עוד דברים רגילים של מחשב (אופיס, סרטים וכו') שיקולים נוספים: לא איכפת לי בכלל מהמותג, אבל כן חשוב שתהיה אחריות ושהוא לא יתפרק אחרי שנתיים. משקל - רצוי שיהיה קל יחסית, אני כן מתכנן להסתובב איתו לפעמים. סוללה - רצוי זמן סוללה של ל…
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-