ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
ןגם ללא צורב , עדיפות מtms . תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי =\ המממ, העניין אצלי לא כ"כ פשוט המחשב שיש לי עכשיו: p4 1500mhz Intel 850GB - לוח GF2 64 mx 256 rd-ram samsung עכשיו, מה שאני משחק לרוב זה CS, ואני מגרד בקושי את ה 100FPS, עם צניחות ל 60-50, עם עשן גם ל 12 - לא תנאים למשחק.. הבעיה מתחילה פה: תאריך הגיוס שלי: 25.7 השנה. אני מ-ת לקנות מחשב חדש, אבל לא סגור על זה כשאני מעמיד בהשוואה להוצאה הכבדה את הניצול שלי מהמחשב (הייעוד שלי קרבי (פרופיל 97) אבל אני הופך עולמות כדי להתקבל למודיעין. ואולי גם אדחה את הגיוס למרץ 2005) אוקיי, אז במידה ואני קונה מחשב חדש (לא הכל חדש, אין כסף...) חשבתי על: מעבד: המממ בערך 2.66 אני חושב שזה סבבה. אינטל עדיף אבל יקר, אז נראה לי שאני הולך על AMD כרטיס מסך - גיפורס 5900XT או רדאון9800פרו. (קנ…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)שימושי סטודנט (אינטרנט ואופיס), אפשרות צפייה בסרטים וסדרות HD, משחקים בינוניים(כגון Heroes), ועריכה גרפית חובבנית (צלם חובב-עושה שימוש בפוטושופ ולייט-רום). בנוסף, אני מתחיל לימודי הנדסת אווירונאוטיקה, ככה שאני מאמין שאולי אצטרך להריץ על המחשב תוכנות כמו SOLIDWORK. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' ..הגימור פחות משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)בהתאם לג…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט גר בקנדה ועוד מספר חודשים חוזר לארץ. לפני שאני חוזר אני רוצה לקנות, ומתלבט בין ניידים תקציביים לשימוש יומיומי "OFFICE"+ גלישה+מוזיקה. בקיצור - לא צריך CPU\RAM חזקים, אבל נוחות השימוש (מסך, מקלדת)\ביצועי WIFI\זמן סוללה\משקל וכו' ממש חשובים. אני מתלבט בעיקר בין ה ASUS EEE 1000HE (לא 1000HA!!!) לבין ה-MSI WIND 120U (או 100U). פה הם עולים פחות או יותר אותו דבר (בערך 1700 ש"ח). מה דעתכם על הדגמים? אולי יש דגם אחר לגמרי שאתם ממליצים?? מה שגם חשוב לדעתי זה האחריות בארץ וכו'.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, ותודה מראש על העזרה.. אני מתכננת להוציא עד 5000 ש"ח, וצריכה בבקשה עזרה בהרכבת מפרט למחשב, ללא מסך, ללא ציוד היקפי, ואני לא מתכננת לעשות OC. אני מעוניינת לקנות מחשב שיהיה מצויין לשימוש שוטף די כבד אני חושבת, כולל ויסטה והאפשרויות המתקדמות שלה, אבל ללא עריכה גרפית או משהו כזה. אני לא משחקת יותר מפעם בכמה שבועות (לצערי אין לי זמן :-\), אז זה לא במיוחד חשוב, אבל אני רוצה שהמחשב יריץ בצורה טובה משחקים בני שנה נניח.. אגב, אני רואה שכולם מרכיבים את המפרטים מ IQPC, והבנתי שיש שם בעיה עם מארזים של NXTZ שאין במלאי, אז אם אפשר להמליץ לי על משהו שיש כרגע, זה עדיף לי, תודה
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי אז התקציב הוא 4500 ש"ח לא כולל ציוד הקפי צריך שבמפרט יכלל מארז ! השימוש הוא בעיקר למשחקים תודה !
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך המחשב הזה, לצורכי יוטיוב, אינטרנט, פייסבוק? אין לי דרישות נוספות.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה מחשב למשחקים...(המחירים פה בלי מסך...כי התקלקל לי המסך של המחשב הישן אז אני יקנה בעוד איזה יומיים-3..) AMD Athlon 64bit 3000+ BOX חנות:KSP Gigabyte K8NS חנות:KSP TWINMOS 512MB PC3200 חנות: comp4u PNY GeForce 6800GT 256MB DDR III חנות: פנדה WD SATA 120GB 8MB 7200 RPM חנות:KSP ANTEC SX1040B with 400W PSU חנות: comp4u המחיר בסוף...5280..שאני מביא מכמה חניות זה יותר זול באיזה 400 שח...וגם אני מקבל בדיוק מה שאני רוצה....מה יש לשפר בו.?.. ועוד שאלה עוד 512 יהיה שיפור בביצועים??... מישהו אומר מעבד אחר??...משהו אחר?..זיכרון אחר?? החניות טובות??.(חוץ מפנדה...רק שתדעו בזמן האחרון הם בסדר גמור..!!) בתודה ירון
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למפרט מחשב עבוד עבודות מדיה מורכבות וכבדות שיאפשרו רינדור אפקטים שמירה העברת וסגירת סרטים לא רוצה להתאכזב לכן אני לא מגביל את הסכום לסכום מסוים 1. מה התקציב המקסימאלי? ללא הגבלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת גרפית מתקדמת, ועריכת סרטים ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי וקבוע לצורך עבודה ופרנסה בפרמייר +כל הADD-ON's האפשריים, פוטושופ וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות 2. מה שימושי המחשב :משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל החדשים שיצאו כרגע -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן DVD , ספק כוח (אלא אם כן צריך מעל 520W, יש …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 3.5K השימוש במחשב בעיקר ל-2 דברים: Visual Studio The Sims 4 דרישות שיהיו למחשב: מארז קטן (מחשב לסלון) זיכרון RAM בנפח 16GB כונן SSD בסביבות נפח 250GB לגבי המעבד אני פחות מבין בתחום, סומך עליכם בעיניין זה... תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה לפי מידת הצורך של עד 4500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכי חדשים היום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
ניסיתי להוציא את הסוללת CMOS לא עזר... אמרו לי שצריך לקצר איזה משהו עכשיו מזה משהו? O-ם IBM החארות האלה לא מוכנים לאפס את זה הם לא מחשיבים את זה באחריות ואופציה היחידה שהם נותנים זה להחליף תלוח אם ב3000 שקל, מישהו יכול לעזור? בבקשה זה עניין דחוף.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! 1. תקציב 2000 אשמח לא לחרוג 2. מטרת המחשב בעיקר שימוש משרדי לתקופה ארוכה(כ5 שנים). שימושים עיקריים: מולטי-טסקינג, תכני HD, מוסיקה, לפעמים משחקים(אין צורך בכרטיס מסך חיצוני, מעדיף כרטיס מובנה חזק יחסית. רזולוציית המסך 1440*900 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין צורך בכונן דיסקטים 5. יש לי שני מאווררי 120MM של TT ועוד מאוורר גנרי 120MM נוסף 6. חשיבות השקט 5. לא יותר מדיי .. אבל גם שלא יהיה רועש. 7. מעוניין לעשות OC ובאופן כללי רוצה שהמערכת שתתן לי את היחס מחיר/תועלת הגבוה ביותר כוללOC. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה 9. בת ים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? כרגע אני מאמין שאין צורך לכלול יותר מסטיק אחד של זכרון (2GB). קשי…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צריך להחליף סוללה במחשב . ראיתי באייבי סוללה מקורית שהמוכר בסין האם אפשר לסמוך על המקוריות שו שזה מזויף? קישור לדוגמא http://www.ebay.com/itm/Original-Dell-Inspiron-battery-1310-T112C-312-0725-1320-Genuine-9-Cells-New-/260956760990?pt=Laptop_Batteries&hash=item3cc23c2b9e יש לי ניסיון בהזמנות רק מ- DX . המסחר דרך איביי ממוכרים סינים אמין הדברים מגיעים?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב נייד, שיחזיק לזמן ארוך (כ- 5 שנים). זו הדרישה העיקרית שלי מהמחשב. תקציב: עד 4000 ש"ח, גמיש. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכת וידאו ותמונות (חובבנית). * גודל המסך? עד 14 אינטש. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת מוארת, אך לא קריטי. * משקל רצוי? לא חשוב, המחשב לא מיועד להתנייד הרבה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לזמן סוללה של 4 שעות ומעלה, ולסוללה שתחזיק לאורך זמן (מס' שנים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם ניתן להכניס בתקציב שילוב HDD עם SSD. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמי…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ספק כח : Seasonic SS-500ET-F3 500W הארד דיסק : Hitachi HD 300GB
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1063.89 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 588.25 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit [ ¤ 799.98 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 499.99 ] 1 Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 298.8 ] 1 Subtotal : ¤ 3250.91 מה דעתכם על המפרט הזה? יש לי 3000 שקל אבל זה סבבה לחוץ אבל סבבה. עכשיו השאלה היא, האם לחכות ולחסוך עד שאני אוכל לקנות רכיבים יותר טובים או שזה טוב ככה? כי אין לי צורך בפ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט מחשב ללא מסך בסביבות המחיר 1500-2000 ¤ . 1. מה התקציב? 1500-2000 ¤. או 2500¤ לתשלומים ללא ריבית. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים מאוד- מלך האריות או פיפא מקסימום), הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מקלדת, עכבר, רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? מסך , כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. תודה רבה לכולם. :] אמיר.
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג רק אם כוללים מסך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מתלבטת בין שני מחשבים המחשב שאני הכי מתלבטת לגביו ושאני ממש אשמח לקבל את הדעה שלכם עליו זה מחשב של LG R510 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6638&perur=2&t=1&c=322 (מצאתי חנות שהעלות שלו זה 5500) לפני העריכה רצתי חוות דעת על http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2291&CatCode=315 אחרי העריכה - מצאתי מחשב של HP באותו מחיר כמו של הLG גם חדש מאוד- http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=2104 (אבל לא נראה לי שזה מגיע עם מקלדת מלאה) הצורך של המחשב זה דבר ראשון זה תחליף למחשב שולחני , לימודים ,אינטרנט (סרטים ולימודים) גרפיקה וגם בעוד שנה גם גרפיקה עם קצת תלת מימד והכי חשוב אני לא יוכל להשקיע במחשב חדש ב-4 שנים הקרובות אז התקווה …
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש שיעבוד טוב עם אנדרואיד סטודיו, הבנתי שכדאי לקנות כונן ssd וזיכרון ראם 8gb לפחות, כשאני נכנס לאתרים של חנויות שונות יש רשימה של רכיבים שונים שאפשר לבחור מהם. אני רוצה לוודא שאני קונה מחשב שהלוח אם למשל יהיה מתאים למעבד (לא רואה שם איזושהי אינדיקציה להתאמה/חוסר התאמה בין הרכיבים השונים) אשמח לקבל מפרט של מחשב נייח/נייד בתקציב של עד 6000₪
-
תקציב מקסימלי: 1700 שקלים לנצל את כל התקציב. ניתן לחרוג ב- 100 שקלים. רק אם זה מאוד מוסיף. השימושים הצפויים: עבודה משרדית, צפייה בסרטים (בעיקר תכני HD), אינטרנט. משחקים פשוטים שיש ברשת המחשב אינו מיועד למשחקים. אין צורך בציוד היקפי. נדרשים כל הרכיבים במפרט. השקט לא קריטי (6). אין צורך במערכת הפעלה. הרכבה בחנות. אין העדפה לחנות מסויימת. גר במרכז. לא מתוכנן שדרוג משמעותי אך ייתכן שיתווסף כרטיס מסך חיצוני בעתיד. לא מתוכנן אוברקלוק_לא יודע מה זה.) המחשב ישמש לשימושים בסיסיים, אך הייתי רוצה( במידת האפשר) מערכת שאפשר לשדרג בעתיד במינימום השקעה תודה לעונים.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מספר דברים על גריז טרמי במחשב נייד יש ברשותי מחשב נייד מהסדרה הישנה פנטיום 3 וכ'ו והוא מתחמם ברמות גבוהות 1. רציתי לדעת האם מריחה של גריז טרמי על המעבד לא תאטום אותו ותגרום לו להתחמם יותר 2. האם ניתן למרוח גריז טרמי על שאר הרכיבים שמתחממים כגון הלוחות למינהם שנמצאים על לוח האם והזיכרון של המחשב והאם זה לא יפגע במחשב 3. פרט לכך האם יש דרך נוספת לקרר את המחשב (פרט למשטחי קירור) תודה על העזרה........
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתחיל בעוד חודש לימודי קולנוע/טלויזיה, אני מתלבט האם עדיף לקנות מחשב נייד שאני אוכל לערוך בו סרטים ברמה גבוה או שעדיף לקנות לפטופ פשוט(נניח עד 2000 שקלים) ובעתיד במידת הצורך לקנות מחשב נייח. א) מה לדעתכם עדיף? ב) איפה או דרך איפה לדעתכם הכי משתלם לקנות מחשבים? ג) אגב יש באתר "מחשבים מומלצים", הסתכלתי על המחשבים לעריכת וידיאו, מדובר שם גם על מחשב נייד או שזה בנייה של המפרט המומלץ בשביל נייח? תודה רבה על כל עזרה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-