עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם אשמח לעזרה בנושא, ותודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח רק אם ההבדל הוא משמעותי למחשב שצריך לתפוס שנתיים וחצי לפחות.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ,סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 2333T , להלן 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? COD, Crysis, Gta IV כל מה שחדש * לאילו הגדר…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by shelomo-levi,

שהמחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים חזקים. מסך אני רוצה או T220 או T220P! דיסק קשיח 320 ג'יגה יספיקו לי... מקלדת ועכבר באיזה 200-300 שקל.. צורב כונן רמקולים אני לא צריך יש לי כבר... מארז אני מתלבט בין ה-CM 690 לTEMPESET מה שנראה לכם יותר טוב תשימו... וזהו.. תודה מראש..

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. הי חברייה אני צריך המלצה על MB בישביל מעבד E6600 וזיכרון. רק על החלקים העלו בלי שום דבר אחר עד 4000 ש"ח. תודה. אה חשוב זיכרון 2G לא פחות

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום חברים, כמו שכתבתי בנושא, זה צריך להיות מחשב חזק עם יכולת להריץ Virtual Machines ותוכנות כמו Eclipse, Visual Studio. אפשר לחרוג מהתקציב אם זה הכרחי. חשוב שהמסך לא ישתקף בשביל לעבוד במקומות עם תאורה מוזרה (רכבת, ליד חלון וכו) מן הסתם חייב להיות אמין. אשמח לקבל המלצות אם למישהו יש. יש כל כך הרבה ניידים בשוק שזה נראה כמעט בלתי אפשרי לבחור... תודה! מיכאל

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. היי, יש לי מחשב בן 5 שנים ואני מתלבט האם הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, או האם כדאי לחכות עוד קצת עד שיגיע הדור הבא של המחשבים. מה אתם חושבים?? במידה וכן כדאי לקנות מחשב, הייתי שמח אם תמליצו לי על מפרט מחשב עבור היישומים הבאים: אני משתמש במחשב בעיקר עבור אינטנרט, Office וצפייה בסרטי DivX. לעיתים רחוקות, אני עובד עם Visual Studio ולעיתים עוד יותר רחוקות אני עורך וידאו וסאונד, כך שאני רוצה מחשב שיתמוך ביישום הזה אבל הוא לא חייב להיות "חייה רעה". תודה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. בניתי מפרט ורציתי לדעת מה הייתם משנים בו (חוץ מהמארז) התקציב הוא 6000 ללא כלום AMD Athlon 64 3000+ Venice Integrated into Chip FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM Gigabyte "GA-K8NF-9" nForce4 4X socket-939 GeIL Value "GE5123200" DDR400 / 512MB CL2.5 + Blue Aluminum Heat Spreader -Bulk X2 Seagate 80GB / Serial-ATA150 / 7200RPM 8MB Cache -Bulk THERMALTAKE SOPRANO BLACK + WINDOW DUAL 12mm FAN THERMALTAKE 410W + PFC + 120mm (SILENT) + 24-pin + SATA + PCI-E Lite-On DVD-ROM 16x48x Black -Bulk NEC "NEC-3520A" Double Layer DVD±R/W/DL 16X Black-BULK PowerCooler X800XL PCI-E 256mb 256bit vivo סך הכול מחיר בלירטות - 5921 אגב אתם יכולים להתפרע עם ה-79 שקל הנותרים אין לי …

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Abyss,

היי . אז ככה, אני רוצה מחשב נייח למטרות עבודה ובעיקר גיימינג אבל לא למשחקים כבדים במיוחד (Sc2, LOL) . עד כה מצאתי מפרט מתאים במחיר של 2700 של ב- KSP כאשר הלכתי על ה- GT630 (שקראתי ביקורות שהוא כרטיס מאוד גרוע אפילו למחיר הנמוך שלו).

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. Started by SensatioN,

Intel p4 3.2ghz MSI Neo 2 4X256 A-Data 400mhz fx5900Ultra 256mb 20gb Creative SB Audigy 2 Audio תודה לעונים 8)

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by urielka,

אני הולך לבנות מחשב נייד(לא לצחוק בבקשה זה רציני)בגדול של 120*110*25 מ"מ (אורך*רוחב*גובה) הינה המפרט שלו: מעבד- intel pentium3 1.2GHZ 512kb 0.13 micron technology זיכרון-1gb ram ddr/sdr און בוארד מולחם כ.מסך-geforceFX 5200U מסך-Lcd "5 כ.קול-און בוארד h.d-חיצוני של בערך 10gb (אני לא צריך יותר בשביל מחשב נייד ד"א הלוח בא עם 256 mb און בוארד שזה מספיק לwindows xpE +linux embeeded יענו אין צורך בחיבור הדיסק קשיח כל הזמן אלא למשחקים וידאו ומוזיקה וכו`)USB cd-חיצוני usb או dvd זה לא משנה סוללה- שזה העיקר תהיה בערך של 60-70W שזה אומר 3 שעות במצב רגיל(1.2GHZ) ו5-6 שעות במצב חיסכון סוללה(833MHZ) היתי רוצה לדעת בכמה אתם מעריכים את המחשב הזה (ביחס לגודל הקטן 12*11*2.5 ס"מ)?ואיך ה…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. המפרט הראשון הוא כזה: AMD 64 3400+ box EPox 8KDA3j 512 A-data pc 3200 *2 leadteak 6800 GT השני הוא כך: AMD 64 3200+ box EPox 8KDA3j 512 A-data pc 4000 *2 leadteak 6800 GT רגע, ישנה אפשרות שלישית! AMD 64 3400+ box EPox 8KDA3j 512 A-data pc 4000 *2 alberton 6800 GT בכל אופן, שלושת המפרטים האלו נשארים בגדר התקציב, השאלה מי יתן תמורה הכי טובה לכסף מבין שלושת הצירופים הנ"ל? תודות לעונים. נ.ב לא ניתן לשים את שלושת הרכיבים החזקים בבת אחת, כי זה עובר את ה7000 שקל וזה בלתי אפשרי לי. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. 1) בסביבות ה2700-3000 אקנה באילת השבוע רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות צפיה בסרטים, מחשב ללימודי הנדסה * גודל המסך?15.6 * * משקל רצוי?אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (500-1000GB) * כונן אופטי? לא קריטי בעקרון זה מחשב ללימודי הנדסה, חשוב שיהיה חזק ויריץ סרטי HD כמו שצריך. העדפה לחברת דל. מה דעתכם על אחד מאלה? : http://ksp.co.il/?list_compare=.22964..22962. תודה רבה לכם!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by drorly,

אבקש את דעתכם לגבי המחשב הנייד שבקישור, מבחינת מפרט הוא מספק השאלה היא מה דעתכם על היצרן ועל החלקים.... http://www.yardenpc.co.il/category.asp?catcode=78 או שאולי שמא הנייד הזה עדיף? http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=2237&catcode=200 אודה על התייחסות מהירה כי אני חייב לקנות את המחשב עוד במהלך ראשון שני... אבקש את דעתכם גם לגבי החנות... תודה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by bujawoton,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד למשחקים ולשימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר סימולטורי טיסה, אבל גם משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by omer1879,

אני מבקש לקבל מפרט למחשב בסכום של סביבות-1800 - 1500 שקלים. המחשב צריך לשמש גם למשחקי מחשב כבדים כגון: Crysis 2 , Fry Cry 2 , Fifa 12 [ שיצא ] , Pes 12 [ שיצא ... ] הבנתי שהמעבד צריך להיות לפחות I3, נכון? אודה לתשובה מהירה!!

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום לכולם ובוקר טוב ! זוהי הודעתי הראשונה בפורום, קראתי את החוקים ובמשך יום שלם אתמול חיפשתי מפרטים דומים לפי מילת החיפוש SOLIDWORKS. כל המפרטים שמצאתי שם בתקציב המוזכר לעיל היו משנת 2009 והייתי מעוניין במפרט מעודכן. חיפשתי גם ב-50 המפרטים המומלצים אך לא מצאתי את מבוקשי. עליי לציין שאני לא מבין בתחום כלל. את ההודעה אני כותב על פי פורמט מומלץ להודעה שפורסמה בחוקים: 1. התקציב המקסימלי הוא 3000 ש"ח. כמו שמצויין בכתורת הת'רד. יש לנצל את כל התקציב. ניתן לחרוג עד 25 אחוזים מהתקציב (750 ש"ח) לצורך קניית צג בלבד 22'' רחב תומך HD. 2. השימושים הצפויים של המחשב הינם שרטוט בתוכנה SOLIDWORKS (יומיומי) , שימוש ביישומי אופיס (יומיומי. בעיקר אקסל, פאוור פוינט ווורד) ותכני HD (חד שבו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by zabal12,

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?2800 לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים וסרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא ידוע מסך 22 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיות…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Omer DA,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 עדיפות למסך מאט וIPS * רזולוציית המסך? 1920X1080 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת יהיה נחמד * משקל רצוי? עד 2.0 KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה,עדיפות ל256. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא* האם נדרשת אחריות בינלאו…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by lulash,

שלום... אני מעונינת לקנות מחשב חזק וכרטיס מסך מקצועי לעריכה ותלת מימד אשמח לפירוט.. נ.ב חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מאוד שקט ויש לי מארז של antec p182 , אבל אין לי ספק ואם אפשר בפירוט שיהיה לי ספק שיהיה כמה שיותר שקט. תודה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום וברכה צריך מחשב למשרד הנהלת חשבונות על המחשב מותקנות תוכנות הנהלת חשבונות + הנהלת עמותות פתוח רוב הזמן כ 4-5 תוכנות + אקסל + 10-15 חלונות אינטרנט בנוסף למחשב מתבצעים חיבורים מרחוק תוך כדי עבודה על מחשב ואנשים נוספים עובדים בו עם שולחן עבודה מרוחק ומשתמש אחר. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשרי לחרוג ב 500-700 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כמו שציינתי למעלה עבודה משרדית תובענית פלוס חיבורים של שולחן עבודה מרוחק על ידי כמה משתמשים בו זמנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב ב…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by yonin789,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 (חריגה מקסימלית 200) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט למכונות מתעסקת בעיקר עם תוכנת Solidworks (דרישות התוכנה) OFFICE 19 מעט משחקים כדוגמאת פיפא, FM (שיעבדו באיכות טובה +) סרטים להעביר משמרות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא יודע כמה זה רלוונטי לנייד אבל חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מע…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - עד 5000 ש"ח אך אפשר גם פחות אם אין צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - המחשב ישמש לשימושים משרדיים\עסקיים\לימודיים שוטפים + צפיה בתכני 4K ושימוש בתוכנות חישוביות שונות מדיי פעם, ללא גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין צורך בכונן SSD, יש קינגסטון 500GB. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - אני רוצה להשאיר אפשרות לאוברקלוק. 7. ה…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום וברכה, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 למחשב נייח עם רישיון ומסך. מחשב נייח לשימוש משרדי, חשוב שיהיה שקט ומהיר וכמה שיותר מודרני עם מעבד i5 13400 וקירור טוב שיספיק עם זיכרון 16/32gb ודיסק קשיח 500gb/1t ssd. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר - בניית אתרים בוורדפרס, אינטרנט, תוכנות פשוטות עריכת קבצים/תמונות, יתכן בהמשך גם פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך עד 24 אינץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …

23. Started by kdani,

מצ"ב מפרט למחשב - ישמש לפיתוח במספר סביבות (כולל סביבות וירטואליות) ותוכנות ADOBE (תמונה ווידאו) מה דעתכם (הדגש פה בעיקר שיהיה שקט, אין כוונה לעשות OVERCLOCKING) מעבדים: Intel Core i7 9700K / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1711 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 34 eSports DUO - Grey כמות: 1 - מחיר: ₪ 171 לוחות אם: Asus TUF Z390M-PRO GAMING WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪ 730 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3000 CL15 Vengeance RGB PRO CMW32GX4M2C3000C15W כמות: 2 - מחיר: ₪ 1696 מארזים: Fractal Design Define R5 Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 571 ספקי כוח: Corsair RM750 750W PSU 80+ Gold Fully Modular כמות: 1 …

24. Started by kutomer2,

* מטרות המחשב? - פיתוח, עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים קלים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 13-15.6אינצ' , מסך IPS * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - אין דרישות מיוחדות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אין דרישות מיוחדות.* משקל רצוי? - פחות עקרוני חצי קילו לפה ולשם, אך כמובן שעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - אין צורך בזמן סוללה מיוחד. * האם יש צורך ביציאות מי…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום לכל מומחי המחשבים, קיבלתי את הרושם שבפורום שלכם אני אקבל את ההמלצה המשתלמת ביותר, אז ככה- אני סטודנט להנדסת חשמל שלא ממש מבין (עדיין) בכל עניין הרכיבים במחשב לכן אבקש את עזרתכם בנידון- אני צריך מפרט למחשב הכולל מסך ואביזרים נלווים שיריץ ללא בעיות את כל תוכנות ה office ו windows XP כמו גם תוכנות לחישובים נומריים ותיכנות כמו MatLab ו- Maple (התקציב הוא עד 3000 -/+) . חברים המליצו לי על מעבדי AMD שזולים יותר אך טובים לא פחות וזיכרון פנימי RAM-DDR 2*256MB . אני לא gamer ולכן נראה לי שאפשר יהיה לחסוך על רכיבים כמו כרטיס המסך והמעבד (אני כבר ראיתי את התוכנות האלה רצות היטב על מעבדים של 2GHZ) . אשמח אם תוכלו להשחיל לי למפרט גם המלצה לצורב. תודה MIKE

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים