ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1177&scat=181&tcat=20 המחיר ממש ניראה לי לא הגיוני. נייד של IBM?! בכל זאת,אם אני אקנה מהם.. אני אשדרג ל 1 GB זיכרון ו 3.6 Ghz מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל מומחי המחשבים, קיבלתי את הרושם שבפורום שלכם אני אקבל את ההמלצה המשתלמת ביותר, אז ככה- אני סטודנט להנדסת חשמל שלא ממש מבין (עדיין) בכל עניין הרכיבים במחשב לכן אבקש את עזרתכם בנידון- אני צריך מפרט למחשב הכולל מסך ואביזרים נלווים שיריץ ללא בעיות את כל תוכנות ה office ו windows XP כמו גם תוכנות לחישובים נומריים ותיכנות כמו MatLab ו- Maple (התקציב הוא עד 3000 -/+) . חברים המליצו לי על מעבדי AMD שזולים יותר אך טובים לא פחות וזיכרון פנימי RAM-DDR 2*256MB . אני לא gamer ולכן נראה לי שאפשר יהיה לחסוך על רכיבים כמו כרטיס המסך והמעבד (אני כבר ראיתי את התוכנות האלה רצות היטב על מעבדים של 2GHZ) . אשמח אם תוכלו להשחיל לי למפרט גם המלצה לצורב. תודה MIKE
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרכבתי את המחשב הנ"ל: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 8100 3.6Ghz 6MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 20 PLUS CO 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte B360M H LGA1151v2, Intel B360, DDR4, PCI-E, VGA, HDMI 1 זכרונות: מציאון ועודפים - זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 2400Mhz CL15 1 דיסקים קשיחים: תצוגה ועודפים - כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO M.2 MZ-V7E250 250GB SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 450W 80+ White VS450 1 מארזים: מ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לעזרה בחיפושי אחר מחשב נייח המיועד בעיקר להקלטות שירה ומוזיקה, אין לי ניסיון אבל הבנתי שצריך מאז וספק כוח שקט שלא יפריע להקלטה. אשמח להמלצות. התקציב אם אפשרי סביב ה2300-2600 ש"ח אם ראלי? תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
פעם הייתי עוקב אחרי שוק הניידים, היום כבר לא. מה גם שהטעם שלי הוא די ייחודי, אז כאשר הצורך הוא לחפש מחשב נייד שהוא יותר mainstream, גם אני נאלץ לפנות לעזרה. הדרישות הן כאלה: * תקציב נמוך/בינוני - נגיד עד 4K (בפחות אם אפשר, ביותר עם צריך, אבל הכוונה היא שלא מחפשים מחשב high-end). * הרכישה, אם תתבצע, צריכה להתבצע ממש בשבוע הקרוב, לכן המחשב צריך להיות בזמינות גבוהה בחנויות * חשיבות גדולה לאחריות בינלאומית, עדיפות ל3 שנים (מתוכננת נסיעה ארוכה לאירופה לצורך לימודים) * שימושים משרדיים פשוטים + סרטים, משחקים כמעט שלא (לכן אין צורך בכרטיס מסך חזק וגם לא במעבד חזק, עדיף דווקא משהו יותר חסכוני בחשמל - פחות חום וחיי סוללה יותר ארוכים * גודל - הכוונה היא שהמחשב יהיה רוב הזמן ת…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פוטושופ ופריימיאייר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?רק הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? השבוע 10. האם יש בק…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים שלא יתקע עם סרטי HD גודל המסך? אין חשיבות * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת במידה וזה אפשרי. * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך כמה שאפשר במסגרת התקציב (עדיפות לחמש ומעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות לשלוש שנים. במידה ואין אפשרות בתקציב אז עם אפשרות שדרוג עתידית. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין הערות: תנסו כמה שפחות כסף שיתן את המינימום שיספיק …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCAD, Sketchup, Lightroom - כל התוכנות בשימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Path of Exile -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: עד 5500 שח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) ג רפיקה ומעט תלת מימד [תוכנות ADOBE, ותלת מימד 3D MAX רנדורים קלים] חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ולא יתקע בפתיחת תוכנות , שיאפשר עבודה עם 2 תוכנות גרפיות במקביל לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט, 16-17 אינץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שידרגתי לא מזמן את הנייח שלי ונשארו לי חלקים חשבתי להשקיע עוד קצת ולבנות עוד מחשב =] מה שיש: AMD 64 3500+ כרטיס מסך 7600GT וזיכרון של 1GB 667 (2X 512) וספק כוח אין לי מושג איזה כנראה ~350W הארדיסק 80GB עכשיו כל השאר צריך לקנות ז"א מסך חשבתי ללכת לכיוון ה22 אינץ' משהו זול מארז כמובן משהו פשוט לא צריך מהודר כמובן לוח אם זיכרון לדעתי אני גם יקנה הוא לא כזה יקר 2GB 800 מקלדת+עכבר צורב DVD ואני רוצה לקנות עוד דיסק קשיח של 160\250 אשמח לקבל עזרה ודעות מה שציינתי זה ריפרוף מהיר של "לדעתי" העקרונות העיקריים הם: * מחשב שלם שפעיל * כמה שיותר זול אך בקטנה איכותי אבל ממש כמה שיותר זול * 2GB & DVD על כל השאר אפשר להתפשר בקטנה תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה את המלצתכם למפרט הבא - *תקציב לא יעלה על 3000 ש"ח במזומן שטרות. *המפרט הוא למחשב משרדי -המחשב אמור לשמש לעבודה עם תוכנות office 2k3 , גלישה באינטרנט ושאר עבודות עם תוכנות משרדיות סטנדריות ; -המערכת הפעלה שתותקן היא windows xp pro באנגלית, גירסה חוקית - המלצתכם לכרטיס קול פשוט - המלצתכם לכרטיס רשת של 100mps -כולל ציוד היקפי (מסך, עכבר , מקלדת , רמקולים) הכי סטנדרטי לא אלחוטי ואובר משוכלל -אין צורך בצורב -עדיפות למחשב שקט אלא אם כן הוא לא "דורס" את התקציב , ידוע לי שהוא יותר יקר ומשופר , לעצתכם הודה, השתדלתי לעמוד ע"פ דרישות הפורום , מקווה שהצליח לי תודה על סבלנותכם LOLA
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הלפטופ הוא לחברה שלי ,היא בעיקרון די סגורה על SONY בעיקר בגלל העיצוב והיופי שלו חח מה אתם אומרים על ה Sony Vaio VGN-NR270N/S ?מחירו ב KSP כ 4000 שח דבר ראשון למה הוא כזה זול ?האם משחקים פשוטים כמו SIMS יעבדו אליו ?יש לו כרטיס רשת ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשבתי לקנות מאחת החנויות, מה אתם אומרים? http://intel-core2-quad.formagroup.biz/buy.htm
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לעריכת וידאו, בתקציב נמוך. אני לא מתכוון להתקין עליו משחקים בכלל, מחשב עבודה נטו. אני עדיין מתלבט אם לקנות מחשב מוכן, או לקנות רכיבים ולהתקין. כמה שאלות, קודם כל: 1. אינטל או AMD? אני כרגע מכוון לאינטל. 2. האם כדאי להשקיע במעבדים החדשים של אינטל, Core 2 Duo? ישנו הבדל מחיר משמעותי בינם לבין Dual Core, אבל הבנתי שההבדל בביצועים הוא גדול, שאולי זה כדאי להשקיע בזה כבר. 3. עד כמה משנה S.ATA או S.ATA2? 4. יספיק לי (בתור התחלה) כרטיס מסך משולב? אני מדבר על SiS Graphics 256E, שיש לו 128MB. 5. שמעתי שיש תכונה ללוחות אם החדשים, שהם עובדים מהר יותר עם 2 זכרונות 512 במקום אחד של 1024. זה נכון? עד כמה? עכשיו, מצאתי כמה הצעות ומפרטים: מארז CODEGEN 3319CA 500W …
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד קומפקטי (לא משקולת פלסטיק בגודל 15.6) אני מעוניין במחשב שיהיה מספיק חזק כדי להחליף את המחשב שלי בבית (שיש לו סך הכל מעבד E5200 ו4gb זכרון) כשהוא מחובר למסך ומקלדת חיצוניים ושיהיה נוח לקחת אותו איתי במקרה הצורך לצבא מתי שאני יסגור וכאלה. דרישות: לא צריך כרטיס מסך טוב, שיהיה משהו בסיסי שמריץ 720P. עדיף שלא יהיה צורב - סתם משקל מיותר. שיהיה כמה שיותר דק ובצבע שחור או מתכתי, לא פלסטיק צבוע לכסוף (שזה הדבר הכי מגעיל שקיים ). bluetooth - עדיף שיהיה מובנה שיהיה לפחות 2gb זכרון עם אפשרות ל4. שיעלה עדדדד 2500 שקל רצוי מאוד שיהיה מבוסס על i3 אבל אם יש core2due ממש משתלם ומאוד איכותי פיזית אני אשקול גם את זה. שיהיה איכותי, שירגיש יוקרתי ולא קקה ס…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו שבטח שמתם לב אני מחפש לאפטופ - אבל הבנתי שהדרישה הטכנית שאני רוצה בשלב זה לא קיימת ! אז חשבתי למה לא ללכת על MACBOOK PRO - מהדקים היפים - שפשוט צועקים "תיגע בי" ואז הארנק ענה לי על השאלה ואמר "נראה לך ? 9000 ש"ח ?| בקיצור - יש איזשהו לאפטופ במחיר שפוי (עד 6000 ש"ח) שנראה טוב - והכוונה לדק , סקסי , עדיף מואר (כמו הסמל של אפל מאחורה או מקלדת מוארת) ואם הוא גם חזק אז פעמיים כי טוב....כי אין טעם לרכוש I3 או משהו חלש :-( או שאני בכלל חי בסרט ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע זה המפרט שסגרתי עם אייבורי, עדיין אני יכול לשנות (שילמתי מקדמה) יום שיש זה כבר מגיעה אז מחר אני צריך להחזיר תשובה אם ארצה לשנות http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5793 + שדרוג לדיסק Western Digital 500GB SATA2 16MB Buffer -ו20 ש"ח שמתי לב לכרטיס מסך שהוא חלש, בהוספה של עד 100 שקל יש כרטיס יותר טוב של זה של 1024? יש לי מהמחשב הישן את הכרטיס קול הזה http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=502 האם שווה להרכיב אותו? מ ה3 מה יותר טוב? http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...&db46632=46974 המחשב דיי זמני, וקונים ממני אותו במחיר ששילמתי, לכן אני לא משקיעה הרבה בו, אבל מן הסתם מחפש להוציא את הטוב ביותר במחיר הזה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותר…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב כרגע מוגדר על עברית במקלדת והאיזור אבל אין עברית מלאה לתפריטים וכ"ו אני מבין או שאני טועה שצריך להוריד חבילת שפה,ניסיתי ולא הצליח לי. וחשוב לי שהשינוי לעברית לא ישנה מסמכים וכל מיני הגדרות במחשב כי זה מהעבודה של אשתי אלא רק שפה. אשמח לעזרה,תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לעוזרים, מחפש מחשב לסטודנטית לעיצוב פנים. * מטרות המחשב? רינדורים,autocad, אופיס, אינטרנט, סרטים * גודל המסך? 15 אינץ' - מבריק * משקל רצוי? ~2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ~5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 יהיה נחמד * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין. SSD לא דרוש. * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אחריות ל-3 בתקציב - יתרון. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה לכולם,
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי כיום macbook air mid 2013 שאני מעוניין לשדרג... מפרט - 13.3" MacBook Air dual-core Intel Core i5 1.3GHz (4th generation Haswell processor), Turbo Boost up to 2.6GHz, 8GB RAM, 128GB Flash Storage, Intel HD Graphics 5000, 12 Hour Battery Life, 802.11ac Wi-Fi לגלישה/מסמכים או סבבה - אבל כשמעמיסים עליו מעבר (עריכת תמונות/קצת משחק בעריכת וידיאו/פיתוח) אני מרגיש שהוא חלש לי מדי. מבחינת ניידות - אני מנייד אותו לעיתים די רחוקות, זו בהחלט לא דרישה מהמחשב החדש אבל nice to have. חשבתי ללכת על אחד הטאבלטים שעם מפרט שקול ללפטופ (surface או מתחריו) - או לחלופין על מחשב שולחני. יש למישהו המלצה למחשב שיהווה שדרוג מורגש? תודה רבה. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
פרסמתי פה כבר מפרט למחשב גיימניג ואחרי עזרה ועצות ממכם (והאמת גם כמה טעויות שמצאתי אצלי) אני הרכבתי מפרט חדש. מזכיר שהמטרה היא גיימינג כבד, כרגע לא ארצה לעשות OC אבל בהמשך לאחר שהחומרה תתחיל להתיישן כן ארצה לתת פוש קטן. מעבד אינטל Intel Core i5 6600K 3.5Ghz 6MB Cache s1151 - Box http://ksp.co.il/?uin=27983 לוח אם MSI Z170A Gaming M5 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, DVI, HDMI http://ksp.co.il/?uin=28108 זכרון למחשב HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit http://ksp.co.il/?uin=29057 כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III http://ksp.c…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, Lenovo 50-70 מתאים לצרכים שלי, אבל אומרים שהוא פולט הרבה חום. האם זה צריך להטריד אותי? האם זה פוגע בתקינות שלו? קישור לפרטים מדויקים: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14657 תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש ULTRABOOK חזק. עדיפות גדולה ל 16GB זכרון. מישהו שמע משהו על ה TOSHIBA הזה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד שישמש לי לעריכה גראפית מדובר בעיקר בעריכת תמונות, כלומר המון LIGHTROOM, מדי פעם גם PHOTOSHOP, עריכת ווידאו בסיסית ב VEGAS בנוסף אני אשמח שהוא יוכל להריץ משחקים לא כבדים במיוחד, סטייל GUILD WARS 2 וכאלה ממש לא FPSים וגם אין צורך בהגדרות סופר גבוהות. הדגש בכל מקרה הוא על העריכה הגראפית. * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר עריכה גראפית ועיבוד תמונות, לצורך מקצועי. * גודל המסך? עדיפות ל 15.6 לא קריטי היות וכנראה רב הזמן יחובר למסך חיצוני * רזולוציית המסך? FHD ופאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח למקלדת NUMPAD * משקל רצוי? אין צורך במחשב קל במיוחד, לא צריך אולטרה בוק, שהמשקל לא יבוא על חשבון המפרט. רב הזמן המחשב יהיה נייח למדי * האם נדרש זמן סולל…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הדרישות הן כאלה: 1. אפשרות לחבר עד 4 מסכים במקביל. כרגע יש שני מסכים, שניהם מחוברים ולשניהם יש חיבור DVI+VGA. 2. תקציב של עד 2000 שקלים עם סטיה של 200 לכל היותר. 3. אין צורך בכונן אופטי. 4. לא חשוב מאיזה חנות, חשוב שיהיה מאיזור ראשון לציון והסביבה. 5. המחשב מיועד למסחר בבורסה. 6. אין צורך בציוד הקיפי. 7. חשיבות השקט במחשב: 5 8. לא מתוכנן OC. 9. אין צורך במערכת הפעלה. 10. אין צורך בהרכבת המחשב בחנות אלא אם כן זה ללא תוספת תשלום. 11. לא צפוי שידרוג כבד בעתיד. 12. חשוב המחשב יחזיק מעמד ב-4 שנים הקרובות מעמד מבחינת ביצועים. הנה מה שהרכבתי עד כה מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪545 קירור למעבד…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-