ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
-
אני מיתלבט בין שתי גישות ...AMD או INTEL ---- לגימינג בינוני ולא כבד 1שניהם עולים מחיר דומה ההבדל הוא בכרטיס המסך היותר טוב במיפרט AMD [TABLE=class: bar, width: 90%] [TR] [TD=width: 80, align: right] מעבד: [/TD] [TD=align: right]INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪978[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] לוח אם: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GA-B85M-HD3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪449[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] כרטיס מסך: [/TD] [TD=align: right]GIGABYTE GTX660 "OC" 2GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1063[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 80, align: right] הרכבת מחשב: [/TD] [TD=align: right]קניית מו…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רצוי הכי זול שאפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? בעיקרון מסניף KSP אילת כי יותר זול שם. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: צריך לוח מעבד זיכרון ומארז המחשב יחובר למסך 32אינץ (TV). קשיח+SSD+צורב כבר יש לי ממחשב קודם. זיכרון אני חושב ללכת על Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz CL16 מעבד אני חושב ללכת על Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray מארז Antec Dark Fleet DF500 R…
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אני הולך להביא מארה"ב את החלקים הבאים מה אתם אומרים עלייהם? המחשב ישמש למשחקים אבל לא ממש כבדים אני מדבר על משחקים ברשת סגנון WoW וסרטים בעיקר לוח אם ומעבד: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1578647&CatId=0 כ.מסך: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814102614 זיכרון: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820227044 השאלה היא כזאת האם כל אלה רכיבים מספיקים כשאני לא מתכוון לעשות OC ושום דבר כזה למינייהם... ועוד שאלה האם תוכלו להמליץ לי על ספק שיחזיק את כל זה וצורב דיוידי וכוננן דיוידי??? (עדיפות למארז שמגיעה עם ספק מובנה) תודה.
-
- 32 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי פה 2 מפרטים שאני לא בטוח מה לקנות, אשמח שתגידו לי מה יותר מומלץ. בעיקרון, מפרט אחד עם DDR2 ואחד עם DDR3 זה ההבדלים היחידים, המחשב הוא למשחקים מאוד כבדים, ואני רוצה שהכול ירוץ לי מהר, טעינות וכו'. המחשב הוא גם ל MULTITASKING זאת אומרת שתוך כדי שאני במשחק כבד, אני גם עושה דברים אחרים במחשב, אז אשמח אם תמליצו... לגבי הלוח אם של ה DDR3 אשמח שתגידו מה דעתכם עליו, אם שווה להגיד להם להזמין אחר או להשאיר אותו, תודה! הנה המפרטים : ----מפרט 1 \ DDR2---- מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1117 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם Asus P5Q Pro Turbo ¤739 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31272 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.…
-
- 4 תגובות
- 636 צפיות
-
-
זקוק למפרט של 5K לשימוש של אינטרנט ואופיס ושימוש שותף עם מולטי טאסקינג קליל. המחשב אמור להיות תומך ויסטה לעתיד למרות שעכשיו הוא ירוץ עם XP. ציוד הקפי: מסך 19 אינץ, עדיפות גבוהה למסך רחב, מקלדת ועכבר, עדיפות לאלחוטי לשימוש נוח, כרטיס WIFI לשימוש באינטרנט כמובן, רמקולים באיכות סבירה, זאת אומרת שיהיו טובים אבל לא להתפרע יותר מידי. עדיפות לחנויות באזור השרון אם אין אז באזור המרכז. תודה לעונים!
-
- 11 תגובות
- 640 צפיות
-
-
כמובן המפרט בלי ציוד נלווה ובלי מסך שינויים בתקציב +-150 שח אני כן רוצה לראות עליו FHD בלי בעיות, יש לי מסך של ASUS 22' יש עדיפות לאינטל אבל לא מחיב אני גר בקריות אז שזה יהיה -PANDAS או TMS או נעה או IVORY או כול חנות באזור : חוץ מ-KSP חשבתי אולי על מחשב מהחנות כמו זה למשל: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2892 בתוספת 135 שח ל4 ג'יגה זכרון תודה
-
- 7 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעונין ליקנות מחשב עד 5500 שקל כולל מסך 22 אינץ ומעבד 4 ליבות וכרטיס מסך 4870 שהמיפרט היה מKSP ללא צורך בכונן אופטי תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? - 3K עם חריגה אפשרית - אפשרות לרכישת מסך מחוץ לקציב הנ"ל 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות - עריכה גרפית - רשת מהירה , קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אין צורך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך הכל 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עיצוב לא מעניין - קירור חשוב - שקט רצוי 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? - לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? - לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? - כן , די חשוב. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? - לא 11. במפרט למשחקים…
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט למחשב שישמש בעיקר לתיכנות + הרצת VMware עם מערכות הפעלה נוספות, לא משהו יותר מדי כבד אבל מדובר נניח בעוד הרצה של לינוקס + server 2008. כמובן שאני לא צריך ולא מצפה לעבוד בקונפיגורציה כזאת 24/7 אבל עדיין אני צריך שהמחשב יסחוב את זה מדי פעם למטרות לימוד כאלו ואחרות. כמו כן אני צריך שהמחשב יריץ סרטי full hd בצורה חלקה. אני לא משחק משחקים בכלל - אבל צריך כרטיס מסך שיסחוב סרטי hd ואת כל האפקטים של ווינדוס 7 פרטים נוספים: לא צריך ציוד היקפי בכלל - המחשב יחובר למסך 24" ואני וצריך שבכרטיס מסך יהיו 2 חיבורי dvi כי ככל הניראה אני הולך לצרף עוד מסך בקרוב. למחשב יצטרפו גם הארד דיסק נוסף של 640gb (sata2(וכן כרטיס קול creative x-fi (חיבור PCI רגיל) אני …
-
- 7 תגובות
- 734 צפיות
-
-
ניסיתי להרכיב מחשב שיהיה אידאלי בשבילי, בתור מפתח משחקים לתלת מימד\VR או IMAGE PROCESSING(לא קשור למשחקים). אחת הבעיות היא לדעת איזה רכיבים להתאים לאיזה, אז מצאתי אתר שעושה את זה אוטמטית. בגדול הדברים שאני יודע שאני צריך ממחשב לפיתוח זה 32 GB זיכרון RAM SSD מהיר (NVME) הרבה מקום איחסון במהירות סבירה(יש אפשרות גם לאחסון על הרשת אבל זה לרוב פחות מהיר). כרטיס גרפי חזק עם תמיכה לCUDA. אז 1080TI לפחות. עם כוונה לשדרג לRTX בעתיד, כי העתיד בגרפיקה זה משחקי RAY TRACING. מארז שקט יחסית והכי חשוב, שקל לנקות אותו ולשדרג בעצמי בעתיד. לכןם הלכתי על FRACTAL DESIGN R6 שהוא בנוי בצורה מאוד מודרנית וקלה לתחזוקה ולשינוי. חשוב לי לא לעשות OC לכרטיס …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 4000 ש"ח (במקרה ותוספת מחיר תיהיה משמעותית אז יש אפשרות לחריגה של 1000 ש"ח). המחשב מיועד בעיקר לצורכי משרד אך גם למשחקים קלים (לדוגמא warcraft 3) ולכן אם אפשר שיתמוך בגרפיקה בינונית. יש צורך בכונן גדול (מעל 120 GB אם אפשר) וזיכרון של לפחות 1GB, חשוב מאוד גם צורב (אם אפשר אז גם שיצרוב DVD) וכניסות USB כמובן. פחות חשוב : משקל, גודל מסך, חיי סוללה. חשוב לציין שאיני מבין כלל במחשבים , במיוחד במחשבים ניידים, ולכן תגובות ארוכות המלוות בהסברים יתקבלו בברכה ! תודה לכל העוזרים!!
-
- 8 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אהלן, רכשתי לפני כחודשיים את הנוטבוק asus eee 1015pem. במפרט באינטרנט נכתב שהמחשב מגיע עם זיכרון מסוג ddr3 בגודל 1 ג'יגה. היום הורדתי תוכנה לבדיקת המערכת וכתוב שיש במחשב זיכרון מסוג ddr2! האם סלוט של ddr3 יכול בכלל לקלוט פיזית כרטיס מדור ישן? קיבלתי את המחשב בקופסה סגורה עם מדבקה מהיבואן, אז אין לי טענות כלפי החנות. בכל מקרה, האם רשום על הכרטיס עצמו את הסוג כדי שאוכל לשלול אולי פגם בתוכנת הבדיקה (speccy) במידה ואצטרך להתנהל מול היבואן ולהתחיל לחפש לו הוכחות.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להחליף את המחשב הגדול באחד קטן וקומפקטי אבל עדיין שיענה על הדרישות שלי : אינטרנט, אופיס, סרטים FHD. הרכבתי את המפרט הבא , אשמח לשמוע דעתכם. מיני מארז עם ספק כח Antec ISK-110 VESA Mini-ITX Desktop case מעבד אינטל Intel Core i3 3220 3.3Ghz 3MB L3 Cache s1155 - Tray לוח אם Asus P8H61-I R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרון מחשב Kingston ValueRam 8GB DDR3 1333Mhz כונן קשיח Samsung 840 Series MZ-7TD120BW 120GB SSD SATA III קירור למעבד Thermaltake Slim X3 80mm CL-P0534 סה"כ העלות היא בסביבות 2200 ש"ח כאשר אין לי בעיה להגיע ל 2500-3000 האם משהו חסר במפרט / האם כדאי להחליף פריט מסויים ? תודה על העזרה [h=1][/h]
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מפרט של 6000 תנו לי תגובות עליו: Toshiba 16x48 SD-1802 OEM 170 ש"ח WD 200GB 7200RPM 8MB 775 ש"ח AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,470 ש"ח EPOX 8RDA3I Nforce 2 Rev 2.1 441 ש"ח NEC ND-2500A 8/4/12//32/16/40 Bulk DVD±R/RW 450 ש"ח ELSA FALCOX 980FX PRO ATI RADEON 9800 PRO 128MB 1,496שלוש שנים אחריות יצרן ש"ח PQI 1024MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x512MB) Black 2.5-3-3-7 1,145 ש"ח סך הכל: 5947
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירת לוח אם בין 700-900 שקל וישתמוך ב SLI אנה המפרט מעבדים AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX לוח אם: ??? זכרונות SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz דיסק קשיח1 WD 36/10000 SATA RAPTOR דיסק קשיח2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII ספק כח OCZ PS 420W ATX POWERSTREAM כרטיס מסך eVGA 7800GTX KO 256MB קרור למעבד Zalman FATAL1TY FS-C77 טוב אז איזה לוח?
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי!, אני בונה מפרט לחבר שלי שמיועד בעיקר למשחקים, השאלה היא האים ללכת על כפול ליבה, שבמקרה הזה היא תיהיה של פנטיום, או חד ליבה של אמד, בנוסף אני מתלבט לגבי הכרטיס מסך, סכ"ה אני מנסה כמה שיותר להוריד מהמחיר אז איפה שאפשר לקצץ אז בכיף. הינה שני המפרטים: AMD Athlon 64 (3500+) VENICE - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,446.06 ש"ח 1 SaPPhire Radeon X800 GTO 256MB - TV OUT/DVI - PCX - RETAIL 1,350.47 ש"ח 1 1GB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 668.75 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX 596.51 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II - קירור לדיסק הקשיח לא תודה 493.73 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 307.11 ש"ח 1 BenQ …
-
- 11 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום רב אשמח בעזרתכם לשדרג את המחשב הזקן שלי, שהתחיל להתעצל לו. התקציב שלי הוא 2000 ₪ שנבדק כמספק ויכול לענות על הדרישות הנ"ל/ השימושים העיקריים יהיו: 1) הרבה מאוד תוכן HD ותלת מימד כבד במיוחד. 2) לעיתים עריכת תמונות (פוטושופ) ברמה בסיסית בלבד 3) משחקים: חדשים ,עדכניים ועתידים, בעיקר תמיכה בלבד ובאיכות סבירה, אין צורך בביצועים גבוהים ואיכות מקסימלית. רזולוציה עיקרית 1080p 4) רצוי 2 כניסות USB3, לא חובה כי אפשר להשתמש בכרטיס הרחבה PCIE אין צורך לשדרג את: המסך\ ציוד הקפי \ ומארז+ספק נשארים HTPC מה שנותר לי לשדרג זה הבאנדל: מעבד, לוח-אם, זיכרון, דיסק קשיח וכרטיס מסך 1) איזה מעבד כדאי לי לדרישות הנל? 2) לוח אם....בעזרתכם, אין לי הבנה בלוחות 3) זיכרון.... בעזרתכם …
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בתקציב של עד 4000 שח" אשמח אם תכתבו לי מפרט דרך KSP או חנות אחרת בב"ש תודה מראש לכולם...!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הערה: השאלה המקורית ושלושת התגובות הראשונות מתייחסות לשאלה הקודמת שביקשה חוות דעת על מחשב כמו Asus VivoBook S200E-CT247H לצרכי קריאה, כתיבת מסמכים וצפייה בסרטים. נערך בעקבות החלטה לפתיחת טופס המלצה. * מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קריאת קובצי PDF, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית בעיקר או photoshop, אבל אם זה מה שגורם לייקור אז לא מחייב) * גודל המסך? בין 11" ל13" * רזולוציית המסך? נוח בעיקר לעבודת office וקריאת ספרים אלקטרוניים, שוב אני לא ממש יודע מה עדיף אשמח לעצתכם * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. אולי משהו שיעזור לגלול קבצי PDF בקלות, או בעצם הנקודה האדומה הזאת אני אוהב אותה * משקל רצוי? פחות מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בהחלט. בסבי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7k לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אפשרי לא חייב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לפני כשבוע פתחתי דיון בפורום זה שבו ביקשתי עזרה בהרכבת מפרט למחשב חדש מבוסס AMD64, לאחר שקיבלתי תגובות רבות ומפורטות (תודה רבה) מצאתי לעצמי זמן לבדוק אותן לעומק ולנסות ולהרכיב מפרט חזק שלא יהיה יקר מדי. כמו-כן גיליתי מקור לא צפוי של תמיכה כספית (AKA הורים) כך שיתכן שאוכל להרשות לעצמי מחשב חזק יותר ממה שחשבתי שאוכל. מעבד: AMD Athlon 64 2800+ (עולה 930 בKSP ו960 בנועה) לוח-אם: +EPOX 8KDA3J AMD 64 (עולה 970 בנועה) או EPOX 8KDA3J AMD 64 (עולה 670 בנועה) או EPOX 8HDA5J AMD64 (עולה 610 בנועה) זיכרון פנימי: A-DATA DDR 512 MB (עולה 490 בKSP ו660 בנועה) דיסק קשיח: Samsung 80GB SATA (עולה 480 בKSP) כונן דיסקטים: Sony 1.44 (עולה 40 בKSP) צורב CD + קורא DVD (קומבו): LG …
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בהמשך לאשכול הזה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, בעיקר שימוש עם תוכנות של adobe Ilustrator,indesign, Photosop, Dreamweaver וכנראה גם premiere בעתיד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב אבל שלא יהיה רועש מדי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כנראה שהרכישה תהיה מksp. 9. מתי…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב אני לא צריך מסך ואביזרים נילווים מקסימום שאני רוצה להשקיע זה 3000 שקל. אני מחפש מחשב שיריץ קרייסיס עם 320+ GB 2 ליבות בלי OC מעדיף 2+ מאווררים משהו טוב אני לא ממש מבין בזה אז עם מישהו יכול להסביר כל חלק שהוא מביא למה הוא טוב בישבילי אני ישמח תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 668 צפיות
-
-
*מטרות המחשב? מולטי טאסקינג - בעיקר עבודות משרדיות ואינטרנט אם כי גם סרטים ומשחקים נלקחים בחשבון (כשיש פחות דגש על השניים האחרונים בגלל התקציב היחסית נמוך אבל חשוב שיילקחו בחשבון) * גודל המסך? בין 13 ל-15. * משקל רצוי? לא קריטי, אבל רצוי שלא יהיה טנק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - כמה שיותר ככה יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI. * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 250 * צורב DVD? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ממש לא, אני פתוח להצעות העיקר שיהיה לפטופ מאוזן עם איכות בנייה טובה, זמן סוללה ארוך וכו'. חשבתי על הלפטופ הזה - http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7743&perur=2&t=1&…
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-