עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Primo_,

שלום רב לכולם, מדובר במחשב נייד לא חדש. אני לא יודע אם יש לכך חשיבות כלשהי, אבל בכל זאת אפתח ואומר שבימים האחרונים שמתי לב לסוג של "ריצודים" / "הבהובים" קטנטנים במסך, שכמעט אינם מורגשים. לא יודע אם יש לזה קשר למה שקרה אחר כך... מה שקרה זה שלפתע, פתאום, מבלי ששמתי לב איך זה בדיוק קרה (המחשב היה דלוק, אבל לא עבדתי עליו), אני חוזר למחשב ורואה שהמסך 99% שחור. למה רק 99%? כי שמתי לב, שאם אני מטה את המסך בזווית מסוימת, אני רואה צללית מאוד מאוד קלושה, חלשה ועמומה של שולחן העבודה. כלומר, תיאורטית, אני יכול עדיין לעבוד על המחשב מבלי שאני רואה כמעט כלום. כאשר אתחלתי את המחשב, המסך חזר להציג כשורה למשך שנייה בודדת, ואז השחיר שוב באותו אופן. מה יכולה להיות הבעיה - המסך? כרטיס …

• 6 תגובות
    • 551 צפיות
  2. Started by sparkey0,

האם אתם מכירים פורום טוב למחשבים ניידים. פשוט אני צריך לקנות מחשב ולא ממש עזרו לי פה... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=559556.0 תודה

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  3. שלום! מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 אינצ'. לא בקי בהבדל בין המסכים * רזולוציית המסך? לא קריטי, רק שיהיה נוח לעבוד איתו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 4 שעות זה סבבה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לא משנה סוג, לפחות 320 ג'יגה * כונן אופטי ? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? …

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  4. Started by SpiritKnight,

מישהו מכיר את המחשב ויכול לרשום את דעתו עליו? גרסאת הi5. תודה! תמיר

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  5. שלום לכולם, אני מזמן לא עוקב אחרי השינויים הטכנולוגיים בסצנת המחשבים אז אני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ואני משתמש בו למשחקים כבדים(Skyrim, Starcraft, Farcry, Crysis) בהגדרות גבוהות ופוטושופ ברמה מכובדת. לא מתוכנן אוברקלוק. חשיבות שקט מ 1 עד 10 = 5. מה שאני צריך זה הצעה ל: 1. לוח אם. 2. מעבד. 3. כרטיס מסך. 4. זכרון פנימי. 5. ספק? (יש לי ספק 400W של ENERMAX בן 7 שנים) יש לי כרגע: מארז ATX מסך "22 עם רזולוציה של 1080p מעבד Core2Duo 6600 אין לי קירור מיוחד למעבד תקציב 2750 ש"ח גמיש. שוב, מאוד אשמח לקבל עזרה. כל המספרים והאותיות עשו לי כאב ראש. אחרי קצת שיטוטים הגעתי למפרט ראשוני. אשמח לקבל חוות דעת! Intel Core i5-3570K קישו…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. דרוש מחשב לסרטים לילדים ולניגון מוסיקה וכד' כולל ציוד היקפי בסיסי. (מסך, מקלדת ועכבר) (בדקתי בפוסטים בשבועיים האחרונים ולא מצאתי משהו שיתאים...) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ומוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VLC Winamp :-) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סוליטר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ??? -לאיל…

• 3 תגובות
    • 962 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? -3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח לכל היותר (3500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב ? עריכה גרפית ותכני HD, עריכות כבדות לרוב! פוטושופ, פרימייר, וגאס, אפטר אפקטס וכו'... 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע מה זה אם מומלץ וזה בתקציב וזה משפר למה לא... 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור…

• 5 תגובות
    • 698 צפיות
  8. Started by buggy,

שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. שימושי המחשב-משחקים, תכני HD עבודה שוטפת, office ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gtav counter strike -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).עניין הרזולוציה בעייתי כי לא ברור איזה מסך יהיה עוד אז נישאר עם ברירת מחדל .(כנראה שזה יהיה 19 אינץ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסול…

• 5 תגובות
    • 857 צפיות
  9. שלום, היום אני משתמש במפלצת בשביל להוריד בסה"כ, אבל המחשב עובד 24/7 כי הוא מספק תוכן לרשת הביתית. אני מחפש לרכוש משהו חליפי שבעיקר יוזיל עלויות חשמל. אני מתלבט אם לקחת את האטומים למיניהם בעיקר בשם הצורך לUNRAR. הדרישות: תקציב - 1000 בתקווה, 1500 אם צריך. מעבד בסימן שאלה אם צריך. יכולות - הורדת NEWS\TORRENT, UNRAR דיסקים - נתחיל מ2 של 2 טרה או 3 של טרה בשביל הגיבויים חיפשתי קצת בפורום, לא מצאתי מפרט קונקרטי. בניתי את זה, בהנחה שאשתמש במעבד שיש לי i7-3770s אני יודע שהוא אמתני עדיין, אבל הTDP שלו עומד על 65W ואני מניח שבמנוחה הוא לא מגיע אפילו קרוב. מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus P8H61-M LE R2.0 LGA1155 Core i3/i5/…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי (אבל משחקים לא חשוב כל כך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אהלן, מחפש מחשב נייד לרכישה מחר לאמא שלי. טווח מחירים: 2000-3000, כמה שפחות עדיף. המפרט לפי השאלון: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, אינטרט ואופיס. * גודל המסך: 14-15.6 * סטנדרטי, המחשב לא נייד באופן קבוע. * זמן סוללה: 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה. * Bluetooth- לא חובה. * יש צורך בהארדיסק לאחסון עדיפות למחשב עם ssd. * כונן אופטי- לא חובה. * מערכת הפעלה- כן. * אם מתאפשר- מסך מגע. * 3 שנות אחריות. תודה!

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  12. . מה התקציב המקסימאלי? 5.1K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל וכמובן לחסוך אם זה משהו לא קריטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד איזה 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות, LOL וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אני מתכוון לקנות מחשב נייח שישמש לגרפיקה - עבודה עם photoshop,illustrator,inDesign (כרגע חבילת C5). קיבלתי המלצה על מפרט: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1[/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪863[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1[/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪43[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3H[/td][/tr][/table][table][tr][td]…

• 1 תגובה
    • 716 צפיות
  14. Started by Blaxtorm,

משתמש בכל תוכנות העריכה הקיימות.. הבנתי שאתם תותחים פה...!!! מחשב רצוי 16GB ראם... טווח כספי - 3000 ש"ח אפשר לזלוג עד 3500 גג!

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  15. אני מעוניינת לקנות מחשב לצורך לימודי ארכיטקטורה. מה שאומר שמחשב זה יהיה צריך לעבוד עם תוכנות של תלת מימד .מתוכנות פשוטות פוטושופ, sketchup ותוכנות כמו AUTO-CAD. אכן יש לי תקציב גדול אך לא חובה להשתמש בכולו. תקציב:8200 * מטרות המחשב: עריכה גרפית,דו מימדית, תלת מימד. ועבודה משרדית *מעבד: i5\i7 * גודל המסך: 13.3\15.6 * זיכרון RAM מינימאלי 6G * רזולוציית המסך: חשוב רזולוציה גבוה * משקל רצוי: 13.3-עד 2 ק"ג . 15.6 -2.5 ק"ג (עדין כמה שיותר קל) * נדרש זמן סוללה ארוך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אם מדובר בכונן רק SSD אז צריך זיכרון של 256 לפחות. אם מדובר בכונן רגיל אז מינמום 500 אם העדפה לתוספת של SSD. * יש לכם העדפה לחברה:: ASUS ,DELL ,TOSHIBA ,SAMSUNG,…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by ultraircraft,

* מטרות המחשב: בניית אתרים, סרטים ומשחקים עד כמה שאפשר בטווח המחיר. * גודל המסך: 15.6 * רזולוציית המסך: הכי טובה לגודל המסך. * דרישות לאמצעי קלט: רצוי מקלדת מוארת אך לא חובה. * יציאות מיוחדות: hdmi. * כונן אופטי: לא משנה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: בכלל לא אם יש בלי ויותר זול עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. * ram :4 gb ומעלה , שן כחולה: רצוי מאוד , hdd: רצוי הכי מהיר וusb 3 . * כרטיס מסך של nvidia או amd הכי טובים לטווח המחיר. * מעבד i5 הכי טוב לטווח המחיר. עלו לי מספר אפשרויות בחיפוש באינטרנט אם יש משהו עדיף ויוצר טוב אשמח לדעת או אם אחד מהם עדיף אשמח לדעת איזה ולמה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה קריטי אז כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 6. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבה ובמערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מגורים - ירושלים אבל לא קריטי.,.,. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, להלן מפרט שהרכבתי למחשב גיימינג: יש לי כמה שאלות בנוגע למפרט ואשמח אם תוכלו לעזור לי- [list type=decimal] [*]האם לוח האם מתאים לשאר הרכיבים? האם הוא מנצל את הSSD במלואו מבחינת חיבורים? [*]החדר מתחמם ויש חשש שהמחשב יתחמם יתר על המידה. האם צריך להוסיף גופי קירור או שיש קירור מספיק של המארז? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  19. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד ואשמח לעזרתכם. ראיתי שההפרש לא גדול וחשבתי להשקיע כ2100₪ (או קצת יותר) במחשב i3 מהחדשים.. בעיקרון אני ארכוש את המחשב במרכז, אם יש משהו שקיים במלאי של KSP אני יכול גם להביא אותו מאילת ולחסוך את המע"מ. * מטרות המחשב? שימושים בסיסיים (תכנות בסיסי, אינטרנט, תוכנות קלות) * גודל המסך? 15.6 (אלא אם יש 14" ממש ממש משתלם) האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? לא קריטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט אין. touchpad תומך multitouch יהא נחמד אבל לא הכרחי. * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר נמוך, אבל ממש לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וVGA, כמו גם USB3. * Bluetooth נחמד, לא קריטי. * גודל מ…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים הכי חדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  21. מטרות המחשב? עבודה - עיבוד תמלילים, מצגות, הצגת וידאו, צפייה בתוכן בשעות הפנאי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 עדיף. לא חשוב איזה. * רזולוציית המסך? טובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ? לא * משקל רצוי? הכי קל שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בהחלט, 6-8 שעות במידת האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI , VGA , ExpressCard...) VGA * Bluetooth ? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) לא מבינה בזה * כונן אופטי ? כנ"ל * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש…

22. Started by eyaler,

ידידה מחפשת מחשב נייד ​אני צריכה אותו בעיקר לכתיבה, ולנסיעות. אבל כם צריכה כונן דיוידי ושינגן וידאו, לפעמים גם כבד. אני צריכה HDMI, וחיבור לטלויזיה למקרה שאצטרך להקרין ממנו דברים, ויו אס בי 3, אבל בזה אין לא נורא. אני גם רוצה שיחזיק לי כמה שיותר זמן, ושישקול מעט. מה אתה אומר? התקציב שלי הוא בערך 2500 שח. הצעה שקיבלתי: [table][tr] [td]DELL[/td] [td] יצרן [/td] [td] [/td][/tr][/table] [/t] [table][tr][td]INSPIRON 3421 I-3[/td][/tr][/table] דגם ₪ 2,680.00 [table][tr][td]Windows 8 64 BIT[/td][/tr][/table] מערכת הפעלה [table][tr][td]שחור[/td][/tr][/table] צבע [table][tr][td]14.0" High Definition WLED Display with TrueLife[/td][/tr][/table] גודל תצוגה [table][tr][t…

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  23. Started by maxwell10,

צריך מחשב לצרכי עבודה כאשר דרישות המינימום שלו הן: דרישות המינימום הם מעבד i7 2600, זיכרון לפחות 8MB, חיבור RS232 ומערכת הפעלה win7 1. התקציב הוא כמה שצריך 2. שימושי המחשב לעבודה משרדית, שרת למע' חקלאית 3. יש צורך בציוד הקפי: מקלדת, עכבר ומסך 5. השקט לא חשוב (בסולם של 1 עד 10: 1) 6. לא מתוכנן אוברקלוק (OC) 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה WIN 7 והרכבת מחשב בחנות 8. לא משנה מאיזו חנות אבל חשוב לי לקבל את המחשב עד יום רביעי! 9. דרוש תמיכה בהתקנים/חיבורים RS232 10. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. חשוב להדגיש שהמחשב יהיה בסביבה מאוד מלוכלכת ומאובקת כך שיש צורך במארז שמתאים לסביבה כזו. תודה רבה

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. אני מעוניין להתקין בו את המערכת WIN8, אך אני רואה שהדרייברים אינם זמינים. מתי לדעתכם הם יתמכו? http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=3764979〈=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3764975

• 34 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. Started by yoko,

בוקר טוב אני חדש פה בפורום ואני אשמח לעזרהיש לי לפטופ לינובו מותקן עליו וינוס 7 ויש לי בעיה עם הקורא כרטיס זכרון SD המובנה הדרבר לא מותקן עשיתי חיפוש להתקנת דריבר דרך הוינדוס והוא לא מוצא לי ואין לי מושג איזה דרביר אני צריך להתקין ידני אשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 567 צפיות

דיונים חדשים בפורומים