ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
שלום. המחשב שלי בן 7, ונראה לי שהגיע הזמן להחליף. מה יש לי היום? AMD dual Core 3800 DFI lanparty nf4 ultra-d 1GB Ram Patriot Ati 5450 2X640GB, 1X1TB Compucase 6A21 Hec 400W השימושים שלי הם בעיקר הורדות, וצפיה בסרטים, סדרות. הייתי רוצה להוציא בערך 1500 ש"ח, אם צריך פחות אז עדיף פחות. אני צריך בעצם רק מעבד, לוח וזיכרון. על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 5 תגובות
- 592 צפיות
-
-
צריך רק שילוש חדש (לוח אם, מעבד, זכרונות) על מנת לא לעבור על חוקי הפורום, מלאתי גם את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, PhotoShop. DreamWeaver, Sony Vegas, Eclipse א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 Crysis 2 Call of duty, far cry3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p …
-
- 2 תגובות
- 615 צפיות
-
-
הי חברים, המחשב שלי בזמן האחרון מתחיל לעשות בעיות (המעבד מים שלי קצת סדוק + אחרי הרבה זמן של אוברקלוק למעבד גם קצת ירדו הביצועים) ואני מחפש להחליף לוח מעבד זיכרון (לDDR4) וכרטיס מסך. המחשב הנוכחי שלי הוא: לוח: G.sniper M3 מעבד Intel i5 3570K ivy bridge - חשוב לציין כי הוא על AC על 4.5 מאוור למעבד: Corsair Hydro H80i ספק: SeaSonic 860W Platinum-Series כרטיס מסך: Rendon r9 290oc 4GB מחפש לדרג לi7 . תקציב 7000 ש״ח עם חריגה 7500 ש״ח תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום חברים ! אני כבר עם המחשב הישן שלי קרוב ל-8 שנים. Q6600 4GB RAM לוח ב-2 שקל. גם לאחר פירמוט המחשב לא מסתדר על מולטיטסקינג והוא דיי איטי.אני משתמש בהרבה תוכנות יחד, לא כבדות אומנם.חשוב שיחזיק טוב ומהר. אשמח להמלצה לשילוש ב1500-2000 שיהיה חזק ואיכותי! חשוב לוח אם איכותי לא חייב שיהיה יקר רק שלא יהיה זול ואיכותי.אפשר חריגה קטנה אם זה משתלם. אשמח גם להמלצה לSSD בנפרד בסביבות 300 שח. תודה רבה חברים יקרים!
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
מחפש המלצה לשילוש המבוסס על מעבד I5 זיכרון 16GB(מספיק לא?) ולוח אם מסדרה Z. לא מעוניין ב OC אגב, גם אופציות של AMD יכולות להיות מעניינות, פשוט מלא זמן לא הייתי בעניינים. דגש על יחס עלות תועלת, בלי להשתולל ובלי תקציב מוגדר, פשוט לשלם כמה שפחות. לדוגמא: מספיק לי 10400 אין צורך לשלם יותר בשביל עוד 300MHZ חשוב לי לוח אם טוב אבל שוב אין צורך להסחף. אם צריך להוסיף עוד 100 שקל לזיכרון מהיר יותר שנותן לי תוספת של 3% בכללי, גם מיותר לחלוטין. מקווה שהסברתי את עצמי. אגב, חשוב לי להבין למה בחרתם מה שבחרתם. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא משנה AMD או אינטל... יהיה מחובר 8600GT המחשב ישמש בעיקר לעריכות וידאו... כמובן שיציג ביצועים כמה שיותר טובים לכסף... תודה ;D
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט כמובן חורג מהתקציב (אני אראה איך אפשר למתוח אותו), צריך חוות דעת למפרט והמלצות לחסכון אם יש כאלו?! Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 840 ש"ח P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 625 ש"ח 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel 580 ש"ח GTX460 DirectCU TOP 768MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E 1060 ש"ח Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD10EALS 390 ש"ח DVD±RW GH22NS x22 Beige SATA (Oem) 120 ש"ח Centurion 590 Black Case (No PSU) 300 ש"ח Nitro 650W Modular 14cm fan, Active PFC, 80+ Bronze (Retail) 530 ש"ח EX2220X 21.5'' LED 5ms DVI WideScreen Black 875 ש"ח Microsoft Wireless BlueTrack Desktop Set 3000 (Retail) 230 ש"ח…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
INTEL Core 2 Quad Q6600 2.40GHZ 8Mb SHARED CACHE BOX 3Y [X2] DDR2 KINGSTON 512B 800MHZ NON-ECC CL5 COMPUCASE CI-6AR6-AL-NPS (2F) SILVER-BLACK MIDI ATX ALUMINUM HEC 400W HEC-400TRT 20/24PIN 2*FAN, 2* SATA, 1* SLI =========================================== 1. האם המעבד הזה מתחמם? (לא מעוניין בקירור מיוחד, מחשב דולק 24/7) 2. האם יש הבדל בין הלוחות האלה: GA-G33M-S2 : GA-G33-DS3R (שניהם בבאס 1333) הפרש מחירים מעל 100ש"ח. האם מומלץ לוח אחר? (אני חסיד של ג'יגה ושל אסוס)
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום לכולם. עם השנים בניתי לי מחשב חביב שסוחב את רוב המשחקים בכיף. האמת לא השקעתי מחשבה ותכנון יותר מידי וכל פעם שידרגתי רכיב אחר לפי מה שבא ליד. כיום התחלתי לעסוק בעיצוב גרפי באופן אינטסיבי והייתי רוצה לשפר את הביצועים. אם לא ברור אני גם חובב משחקים רציני מה שאומר שהדרישות שלי הן גבוהות. המפרט שלי כיום הוא: מארז של איבורי עם ספק כח ez cool 775, 450W לוח אם MSI 945PL NEO כרטיס מסך Nvidia 9600GT 512 מעבד פנטיום 4 - 3GH זכרון פנימי 2M כוננים: 640GB ,500GB , 250 GB כרטיס קול של creative live 5.1 צורב DVDX20 אני עובד על win xp 32 (אין לי בעיה לעבור לוויסטה למרות שלהבנתי זה לא מומלץ). הייתי רוצה להשקיע סכום של כ2000 - 2500 ש"ח ולשדרג את המערכת (סביר להניח לוח אם ומעבד) ואם אפ…
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום, אני כבר מתכנן הרבה זמן לקנות מחשב חדש (בIVORY) ומתלבט בין כמה רכיבים. הצרכים של המחשב שלי הם לתכנות, עריכה גרפית דו-מימדית בעיקר, וקצת משחקים (קלילים). ראיתי באתר של IVORY את החבילה הבאה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3263 אבל יש מספר חלקים שאני לא ממש אוהב. החלקים שאני רוצה שיכללו במחשב שלי: מעבד - Intel Core i7 l920 ולוח האם שהם מציעים - Gigabyte x58 chipset את המארז והספק אני אשפר קצת במקום בתוספת תשלום, ואת הצורב אני אקח את של LG. שני הרכיבים שאני לא מרוצה לגביהם הם הזכרון וההארדיסק. יש לציין כי יש ברשותי כרטיס מסך, ועליו אוכל לקבל זיכוי על מנת לשפר\להחליף את הזכרון וההארדיסק, וכמובן נשאר לי עוד 400 ש"ח להשלמה מהתקציב שלי (אני יכול להוסי…
-
- 13 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה לשלט עבור מחשב HTPC, כולל מקלט IR. השלטים של logitech נראים מצויין,אבל הם לא מגיעים עם מקלט IR. תודה
-
- 2 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום. המחשבים אמורים לשמש סטודנטית ובעל חברה. לא דרושות יכולות גרפיות גבוהות. המחשבים ישמשו בעיקר לעובדה משרדית. דרוש זמן עבודה ארוך עד כמה שניתן. מחשבים אמינים, העדפה לסדרות מעט יותר ממותגות. לגבי גודל המסך נילך על 15 מכיוון שאני לא בטוח ש13 התקבל בברכה. המחיר צריך לכלול מערכת הפעלה ואחריות לשלוש שנים. איך המחשב הנ"ל? Lenovo ThinkPad Edge 15 NVLJ5IV מעבד I5 480M זיכרון- 4GB HD-500GB מסך- 15 אינצ' רחב HDR כרטיס מסך-ATI Mobility Radeon HD 5145, (512 MB Dedicated) צורב DVD סוללת 6 תאים WIN7 HOME PREMIUM 64BIT שלוש שנים אחריות IBM מחיר קצת חורג מהתקציב אבל אפשרי 3650 יש משהו טוב יותר מזה במחיר הנ"ל?
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680X1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? TUD HL2 crysis COD וכל המשחקים החדשים שיצאו או יצאו * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך…
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
אחד לעבודה באינטרנט פרמייר לאינטרנט, כלומר לא HD, פוטושופ לאינטרנט, תכנות PHP CSS ועבודה עם פלאש הורדות סרטים השאלה שלי היא לא לדגם ספציפי אלא לאיזה מעבד לכוון האם מספיק לי ה I3 או לפחות ללכת על I5 והאם אני צריך כרטיס גרפי או שכרטיס בסיסי יספיק הנייד השני ניידות עבודה בסיסית לאינטרנט, כלמור עיצוב ותכנות אתרים ובמקביל המחשבה היא שיהיה בחדר שינה ויתפקד כתחנת הורדה מהאינטרנט וצפייה בתכנים און ליין ו HD האם הדל ווסטרו 3500 I3 יספיק לצרכים אלו? בנוסף ראיתי שהמחשב הספציפי הזה קיבל ציון לא כל כך טוב באתר של ניידנייד, האם להתייחס לביקורת זו ואם לא אז באילו אתרים בחו"ל כדאי להסתכל בביקורות על ניידים? תודה אלעד
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום, אני צריך את עזרתכם בהמלצה לשני מחשבים שולחניים, אחד לגיימרים, והשני לא לגיימרים, אבל צריך להיות מסוגל להריץ לדוגמא football manager 2009. נכון לעכשיו יש לי מחשב עם: CPU: AMD athlon 3000 (socket 939) 64 bit MB: gigabyte k8nf-9 (נשרף) RAM: 2x400mhz 512mb DDR CASE: COMPUCASE CI-6A19-midi tower PSU: HEC 475W GPU: Gainward Radeon 9800gtx+ 512 PCI-E בעקרון, אני מתכוון לשמור למחשב הגיימרי את הכרטיס מסך, ואת המארז. ואני רוצה לקנות לוחם אם חדש (במקום זה שנשרף) + מעבד + 2 סטיקים של גיגה ראם (DDR3?). (יש התנגדות נחרצת לזה?) HD, לא גדול מידי, אין צורך... וספק שיחזיק את הכל (אלא אם לא צריך, ואז אני לא אחליף את הספק) בעקרון זה בשביל אח שלי, הוא לא גיימר מט…
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות שרת קטן לעבודה שלי. אציין את הדברים החשובים לי: 1. 4 ג'גה זיכרון לפחות. 2. גודל דיסק סביר, לא צריך RAID או משהו מטורף. 3. שיהיה יחסית מהיר. 4. שיריץ לינוקס ולא יהיו בעיות דרייברים עם הפצות סטנדרטיות. אני מחפש משהו יחסית זול, לעבודה פנימית שלנו. יש לכם המלצות? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
יש למישהו המלצה? תקציב של כ 6000-7000 ש"ח. שני דיסקים של 500 לפחות ברייד 1 עם ערוצים נוספים על הבקר להוספת דיסקים בעתיד (עוד 2 לכל היותר). 2 גיגה זכרון לפחות, מינימום DC אבל רצוי QC. כמובן, שרות 3 שנים באתר הלקוח. מישהו התנסה באיכות השרות של DELL על השרתים שלה בארץ? איפה אתם ממליצים לקנות בצפון (אם זה משנה בכלל)?
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות שני שרתי היעוד שלהם לשמש כשרתי WEB, מערכת הפעלה לינוקס, פדורה 10 מחשב 1 ישמש עשרות בודדות של משתמשים בו זמנית, 20-40 מחשב 2 ישמש מאות בודדות של משתמשים בו זמנית, 200-400 ההתלבטות 1 בין שרתי מותג לבין שרתים, כמו שמציעים באייבורי (ראיתי עליהם ביקורות שליליות אבל אני עובד איתם מס' שנים ובס"ה היו איתי בסדר, חוץ מתור אחרון במעבדה) התלבטות 2 בין מעבדים, XEON, DUAL, Quad נא התייחסותכם לאל פסק מתאים, כמות זכרון מומלצת, ספק כח וכל עניין רלוונטי שלא התייחסתי אליו תודה איל
-
- 7 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב נייד שישמש כתחליף שולחני. התקציב: 3000 ש"ח זקוק לניידות בתוך הבית בלבד, כך שלא חשוב המשקל וזמן סוללה. * מטרות המחשב?: גלישה , צפיה, עריכת סרטים ומוזיקה בסיסית. * גודל המסך?:15 ומעלה *האם חשוב מסך מבריק או מאט?:עדיפות למאט * רזולוציית המסך?:אם אפשרי בתקציב, FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?: אין * משקל רצוי?: לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך?:לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?:לא * Bluetooth?:לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?:אסתפק גם במינימום הקיים. * כונן אופטי?:לא נחוץ * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?:לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?:לא * האם יש לכם העדפ…
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב"נייד" שישמש כחליף שולחני: התקציב: 3800 ש"ח חריגה מקס' עד 100 ש"ח המחשב יפעל 24 שעות. חשוב שיהיה בעל איכות בניה טובה וקריר. חייב שיהיה מסך מט. זקוק לניידות בתוך הבית בלבד כך שלא חשוב המשקל וזמן סוללה. * מטרות המחשב:גלישה , צפיה, עריכת סרטים ומוזיקה בסיסית. * גודל המסך:17 אינצ' ומעלה. * משקל רצוי:לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך:לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות:USB3 * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח:אסתפק גם במינימום הקיים. * כונן CD/DVD? צורב:כן * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית :לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה:לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי תודה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא על חשבון איכות ואמינות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תחנת עבודה לפיתוח תוכנה. מערכת הפעלה לינוקס ותחתיה אמולטר המדמה MF של IBM. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות תחנת עבודה מקצועית. ברוב הזמן התחנה תעשה שימוש לעבודות משרדיות כולל חישובי טבלאות גדולות, גרפיקה (דו-מימדית), עיבוד מסמכים - בעיקר חישובים סביב טבלאות גדולות באקסל. בחלק מהזמן תחובר לתחנה כרטיס גרפי אימתני לצורך חישובי deep learning. הכוונה לכרטיס מסוג NVIDIA 6000 ADA ודומיו. כך, שהתחנה צריכה לדעת לתמוך בחישובים על ידי GPU רציני (לחלק מהזמן) וברוב הזמן להיות "רגילה" יחסית. קצת כמו קלארק קנט... זו ההמלצה שקיבלתי מהחברה שאנחנו עובדים איתה. אשמח לשמוע את דעתכם. סיכום בשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8000 ש"ח, יש אפשרות לחרי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר'ה, תאמת, אין לי מושג במוצר הזה. חשוב לי רק לציין שאני משחק במחשב כך שהחיבור צריך להיות מהיר. הבנתי שב- 600 שקלים אפשר להשיג מוצר טוב? אני מחגכ
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, עכשיו כשהתחדשתי בנייד (E6400, 14.1), צריך למצוא לו תיק הולם, אני צריך תיק שיהיה נוח ליומיום (לימודים/עבודה) ועדיף שיראה סבבה... אני מעדיף תיק גב ע"פ תיק צד (אלא אם זה תיק גב שיכול לשמש גם כתיק צד ולהיפך, זה הפתרון הכי טוב בשבילי) צריך להיות מסוגל להכיל את הנייד, את המטען, וחומרי לימוד (4-5 מחברות ספירלה וכמה חוברות, לא משהו פאנאטי) אין לי בעיה עם הזמנה מחו"ל (מה המכס על תיקים?), אין לי בעיה עם קניה בארץ... רוב תודות חברים!
-
- 33 תגובות
- 4k צפיות
-
-