עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by AntiFacebook,

שלום, אני צריך המלצה לשלט עבור מחשב HTPC, כולל מקלט IR. השלטים של logitech נראים מצויין,אבל הם לא מגיעים עם מקלט IR. תודה

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  2. שלום. המחשבים אמורים לשמש סטודנטית ובעל חברה. לא דרושות יכולות גרפיות גבוהות. המחשבים ישמשו בעיקר לעובדה משרדית. דרוש זמן עבודה ארוך עד כמה שניתן. מחשבים אמינים, העדפה לסדרות מעט יותר ממותגות. לגבי גודל המסך נילך על 15 מכיוון שאני לא בטוח ש13 התקבל בברכה. המחיר צריך לכלול מערכת הפעלה ואחריות לשלוש שנים. איך המחשב הנ"ל? Lenovo ThinkPad Edge 15 NVLJ5IV‎ מעבד I5 480M זיכרון- 4GB HD-500GB מסך- 15 אינצ' רחב HDR כרטיס מסך-ATI Mobility Radeon HD 5145, (512 MB Dedicated)‎ צורב DVD סוללת 6 תאים WIN7 HOME PREMIUM 64BIT שלוש שנים אחריות IBM מחיר קצת חורג מהתקציב אבל אפשרי 3650 יש משהו טוב יותר מזה במחיר הנ"ל?

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680X1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? TUD HL2 crysis COD וכל המשחקים החדשים שיצאו או יצאו * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך…

4. Started by eladgold,

אחד לעבודה באינטרנט פרמייר לאינטרנט, כלומר לא HD, פוטושופ לאינטרנט, תכנות PHP CSS ועבודה עם פלאש הורדות סרטים השאלה שלי היא לא לדגם ספציפי אלא לאיזה מעבד לכוון האם מספיק לי ה I3 או לפחות ללכת על I5 והאם אני צריך כרטיס גרפי או שכרטיס בסיסי יספיק הנייד השני ניידות עבודה בסיסית לאינטרנט, כלמור עיצוב ותכנות אתרים ובמקביל המחשבה היא שיהיה בחדר שינה ויתפקד כתחנת הורדה מהאינטרנט וצפייה בתכנים און ליין ו HD האם הדל ווסטרו 3500 I3 יספיק לצרכים אלו? בנוסף ראיתי שהמחשב הספציפי הזה קיבל ציון לא כל כך טוב באתר של ניידנייד, האם להתייחס לביקורת זו ואם לא אז באילו אתרים בחו"ל כדאי להסתכל בביקורות על ניידים? תודה אלעד

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  5. שלום, אני צריך את עזרתכם בהמלצה לשני מחשבים שולחניים, אחד לגיימרים, והשני לא לגיימרים, אבל צריך להיות מסוגל להריץ לדוגמא football manager 2009. נכון לעכשיו יש לי מחשב עם: CPU: AMD athlon 3000 (socket 939) 64 bit MB: gigabyte k8nf-9 (נשרף) RAM: 2x400mhz 512mb DDR CASE: COMPUCASE CI-6A19-midi tower PSU: HEC 475W GPU: Gainward Radeon 9800gtx+ 512 PCI-E בעקרון, אני מתכוון לשמור למחשב הגיימרי את הכרטיס מסך, ואת המארז. ואני רוצה לקנות לוחם אם חדש (במקום זה שנשרף) + מעבד + 2 סטיקים של גיגה ראם (DDR3?). (יש התנגדות נחרצת לזה?) HD, לא גדול מידי, אין צורך... וספק שיחזיק את הכל (אלא אם לא צריך, ואז אני לא אחליף את הספק) בעקרון זה בשביל אח שלי, הוא לא גיימר מט…

• 5 תגובות
    • 689 צפיות
  6. Started by itay_k,

אהלן, אני רוצה לקנות שרת קטן לעבודה שלי. אציין את הדברים החשובים לי: 1. 4 ג'גה זיכרון לפחות. 2. גודל דיסק סביר, לא צריך RAID או משהו מטורף. 3. שיהיה יחסית מהיר. 4. שיריץ לינוקס ולא יהיו בעיות דרייברים עם הפצות סטנדרטיות. אני מחפש משהו יחסית זול, לעבודה פנימית שלנו. יש לכם המלצות? תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. Started by integral,

יש למישהו המלצה? תקציב של כ 6000-7000 ש"ח. שני דיסקים של 500 לפחות ברייד 1 עם ערוצים נוספים על הבקר להוספת דיסקים בעתיד (עוד 2 לכל היותר). 2 גיגה זכרון לפחות, מינימום DC אבל רצוי QC. כמובן, שרות 3 שנים באתר הלקוח. מישהו התנסה באיכות השרות של DELL על השרתים שלה בארץ? איפה אתם ממליצים לקנות בצפון (אם זה משנה בכלל)?

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  8. אני מעוניין לקנות שני שרתי היעוד שלהם לשמש כשרתי WEB, מערכת הפעלה לינוקס, פדורה 10 מחשב 1 ישמש עשרות בודדות של משתמשים בו זמנית, 20-40 מחשב 2 ישמש מאות בודדות של משתמשים בו זמנית, 200-400 ההתלבטות 1 בין שרתי מותג לבין שרתים, כמו שמציעים באייבורי (ראיתי עליהם ביקורות שליליות אבל אני עובד איתם מס' שנים ובס"ה היו איתי בסדר, חוץ מתור אחרון במעבדה) התלבטות 2 בין מעבדים, XEON, DUAL, Quad נא התייחסותכם לאל פסק מתאים, כמות זכרון מומלצת, ספק כח וכל עניין רלוונטי שלא התייחסתי אליו תודה איל

• 7 תגובות
    • 569 צפיות
  9. Started by Music,

שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב נייד שישמש כתחליף שולחני. התקציב: 3000 ש"ח זקוק לניידות בתוך הבית בלבד, כך שלא חשוב המשקל וזמן סוללה. * מטרות המחשב?: גלישה , צפיה, עריכת סרטים ומוזיקה בסיסית. * גודל המסך?:15 ומעלה *האם חשוב מסך מבריק או מאט?:עדיפות למאט * רזולוציית המסך?:אם אפשרי בתקציב, FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?: אין * משקל רצוי?: לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך?:לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?:לא * Bluetooth?:לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?:אסתפק גם במינימום הקיים. * כונן אופטי?:לא נחוץ * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?:לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?:לא * האם יש לכם העדפ…

• 19 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב"נייד" שישמש כחליף שולחני: התקציב: 3800 ש"ח חריגה מקס' עד 100 ש"ח המחשב יפעל 24 שעות. חשוב שיהיה בעל איכות בניה טובה וקריר. חייב שיהיה מסך מט. זקוק לניידות בתוך הבית בלבד כך שלא חשוב המשקל וזמן סוללה. * מטרות המחשב:גלישה , צפיה, עריכת סרטים ומוזיקה בסיסית. * גודל המסך:17 אינצ' ומעלה. * משקל רצוי:לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך:לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות:USB3 * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח:אסתפק גם במינימום הקיים. * כונן CD/DVD? צורב:כן * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית :לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה:לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי תודה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא על חשבון איכות ואמינות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תחנת עבודה לפיתוח תוכנה. מערכת הפעלה לינוקס ותחתיה אמולטר המדמה MF של IBM. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכולם, אני מעוניין לבנות תחנת עבודה מקצועית. ברוב הזמן התחנה תעשה שימוש לעבודות משרדיות כולל חישובי טבלאות גדולות, גרפיקה (דו-מימדית), עיבוד מסמכים - בעיקר חישובים סביב טבלאות גדולות באקסל. בחלק מהזמן תחובר לתחנה כרטיס גרפי אימתני לצורך חישובי deep learning. הכוונה לכרטיס מסוג NVIDIA 6000 ADA ודומיו. כך, שהתחנה צריכה לדעת לתמוך בחישובים על ידי GPU רציני (לחלק מהזמן) וברוב הזמן להיות "רגילה" יחסית. קצת כמו קלארק קנט... זו ההמלצה שקיבלתי מהחברה שאנחנו עובדים איתה. אשמח לשמוע את דעתכם. סיכום בשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8000 ש"ח, יש אפשרות לחרי…

13. Started by The Ball,

היי חבר'ה, תאמת, אין לי מושג במוצר הזה. חשוב לי רק לציין שאני משחק במחשב כך שהחיבור צריך להיות מהיר. הבנתי שב- 600 שקלים אפשר להשיג מוצר טוב? אני מחגכ

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Cereal Killer,

אהלן חברים, עכשיו כשהתחדשתי בנייד (E6400, 14.1), צריך למצוא לו תיק הולם, אני צריך תיק שיהיה נוח ליומיום (לימודים/עבודה) ועדיף שיראה סבבה... אני מעדיף תיק גב ע"פ תיק צד (אלא אם זה תיק גב שיכול לשמש גם כתיק צד ולהיפך, זה הפתרון הכי טוב בשבילי) צריך להיות מסוגל להכיל את הנייד, את המטען, וחומרי לימוד (4-5 מחברות ספירלה וכמה חוברות, לא משהו פאנאטי) אין לי בעיה עם הזמנה מחו"ל (מה המכס על תיקים?), אין לי בעיה עם קניה בארץ... רוב תודות חברים!

• 33 תגובות
    • 4k צפיות
  15. Started by hardgore1,

מה נחשב לטוב ועמיד לאורך זמן? ממה להתרחק? תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by ran7,

אהלן מחפש תיק גב איכותי בשביל מחשב (15 אינץ'), שיהיה נוח ככה שלא ירגישו יותר מדי את המשקל של המחשב, וגם שיהיה מספיק גדול כדי להכניס אליו עוד דברים חוץ מהמחשב... מוכן להוציא פחות או יותר עד 600 שקל אם זה מה שצריך בשביל תיק איכותי (לא ממש מכיר את המחירים). למישהו יש המלצות?

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  17. אופצה א' זה לרכוש מעבד intel core duo T2300e 1.66 Hz עם זיכרון 512MB המחשב של לנובו N100 אופציה ב' זה לרכוש מעבד AMD Turion 64 עם 1 ג'יגה זיכון 512*2 זה ש פוג'יסטו סימנס אין לי העדפה כלשהי לחברה מסויימת השימור העיקרי של המחשב יהיה אופיס אינטרנט וסרטים פעם ב' לא יותר מזה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  18. Started by benr,

הדרישות מבחינת ביצועים הם לא גבוהות: אופיס, אינטרנט, סרטים (אולי גם משחקים לא ממש כבדים). הדרישות האחרות הם מסך 13.3 (גם 14.1 ניתן לשקול אם הוא מוזיל את המחיר). יציאת S-VIDEO חובה (עדיף HDMI). והדבר הכי חשוב שיהיה לו בוודאות את כל הדרייברים שיאפשרו שינמוך לXP מVISTA שמותקן עליו. יש טעם לשקול מחשב מהחברות היותר זולות (MSI, ג'יגהבייט וכו') או שאני יכול למצוא משהו של לנובו או דל?

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  19. Started by Chen5411,

היי שלום אני חדש פה והמליצו לי על הפורום הזה אני מעוניין במחשב לגיימינג 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, קצת עריכה גרפית, וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). : photoshop, lightroom ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: DOOM, RISE OF TOMB RIDER, COD, BATTELFIELD, וכו'. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by yosi_mirel1,

מאיפה אתם מציאים לקנות מחשב טוב ב 4000 אבל שלא יעבדו אליי על מחירים או חלקים משומשים מחשב טוב ואיכותי

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  21. Started by bass321,

שלום. אני חשבתי על המחשב הזה http://tms.co.il/product_info.php?products_id=2662 רק להחליף דיסק קשיח ל 250G וכרטיס מסך לGEFORCE 8800 יש לי שני שאלות: 1) האם המחשב יהיה טוב אם התוספות שהצעתי למעלה 2)איזה כרטיס מסך ודיסק קשיח כדי לשים (שלא יעלה ת4000 שקל) תודה.

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח, חריגה של כמה מאות בודדים אפשרית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי כולל כל תוכנות adobe, מספר עבודות במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עבודה ממושכת במחשב, שקט במידת האפשר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. מחפש מחשב כולל מסך, למשחקים בעיקר, כולל כרטיס מסך 1100 שקל, כרטיס מסך שיוכל לעמוד במשחקים חדשים גם בעוד חצי שנה הקרובה.... רצוי מעבד E6550 ולוח אם שמומלץ, כולל 2 ג'יגה זיכרון פנימי ו 160 ג'יגה מינימום... מסך 17 אינץ' לא יקר אבל עדיף חברה מוכרת... זה די דחוף, מחכה לתשובה מהירה (חבר אצלי)

• 2 תגובות
    • 503 צפיות
  24. Started by david866,

מחפש מחשב נייד שימוש לעבודה גלישה וסרטים חשוב i5 או i7 מסך 15 אינץ.תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. Started by AnX-,

אהלן, אשמח לעזרתכם ברכישת המחשב תקציב: 1000$ האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: 100$ מהם השימושים במחשב? לימודים, תכנות, תמונות, מוזיקה, גיימינג קל ציין שמות של משחקים בהם תשחק: CS:GO מתי מתוכננת הרכישה: חודש יוני-יולי האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: לא ללא מערכת הפעלה בקנייה- מעוניין להשתמש ב WINDS 10 גודל קשיח מינימלי: SSD מעל 128G האם לתת דגש למשקל המחשב: כן, לא מעל 3K האם לתת דגש לזמן סוללה: כן, ישנה חשיבות גודל צג רצוי: 15.6 - Touch האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מאזור מסויים: כן, ביוני אני מגיע ללוס אנגלס אשמח אם תשתפו אותי לגבי חנות מומלצת לרכישה באזור או שעדיף אונליין מבחינת המחירים ושליחה בתוך הסטייט. ואיך זה עובד בחזרה לארץ מבחינת המכס, אני מתכוון לא…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים