עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, קניתי את המחשב הנ"ל השבוע, ולאחר שהרגשתי שהוא מתחמם מאוד, בדקתי את הטמפ' בעזרת everest ו- speedfan (מספר דקות לאחר הפעלתו, בלי שום פעולה משמעותית מעבר להתחברות לרשת אלחוטית (ללא גלישה פעילה)). להלן התוצאות שקיבלתי: speedfan: GPU: 69C HD0: 37C Temp1: 48C Core0: 63C Core1: 65C everest: CPU: 48C HD: 37C האם אלו תוצאות הגיונות לאחר שהמחשב דולק 10 דקות סה"כ? (הוא לא מתחמם הרבה מעבר לזה אח"כ בשימוש נורמלי, אבל לא בדקתי אחרי צפיה בסרט של שעה וחצי למשל) האם כדאי לקנות משטח קירור? ואם כן איזה? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. AMD AM2+ Phenom (940) - quad-core 3.0GHz 125W 6MB - RETAIL - קירור מצויין למעבד Low Noise Freezer 64 Pro 1,230 ש"ח 1 GIGABYTE GA-MA770-UD3 (AMD 770FX) - ATX 477 ש"ח 1 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel CL4-4-4-12 - HK 332 ש"ח 1 CLUB3D 4770 512MB GDDR5 HDMI Via Adapter - RETAIL 599 ש"ח 1 SAMSUNG 500GB (HD501LJ) -16MB - 7200RPM S-ATA 309 ש"ח (2 יח') 2 SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA 129 ש"ח 1 Thermaltake TR2 470W - PFC - ATX 2.01 318 ש"ח 1 Thermaltake Bach VX - Window - black 554 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה ממושכת 170 ש"ח סה"כ מחיר לכל הפריטים 4,428 ש"ח השאלה היא בעיקר לגבי תוכן המפרט ולא לגבי המחירים. השימוש הוא תוכנות כמו …

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by dd7,

בס"ד imac 27 במצב חדש, מעבד 2.8 i7 זיכרון 8 giga, כונן קשיח 1000giga כרטיס מסך Radeon HD 4850 מערכת הפעלה החדשה ביותר OS X 10.8.3 כולל עכבר מגיק ומקלדת אלחוטי מקורי אפל כולל אריזה חדשה פרסמתי ביד 2 ב6900 ש"ח האם המחיר הוגן? כמה הוא שווא לדעתכם? תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. מתכוון לקנות מחשב נייד בשבועיים הקרובים. השימוש עיצוב פנים. תודה מראש לכל העוזרים. יש לציין את התקציב המשוער 3000. אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל ירכב בישראל או בארה"ב * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, ותלת מימד) autocad 2d וגם sketchup * גודל המסך? 13-14 * רזולוציית המסך? כמה שיותר כמובן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל לא חייב. כמובן יותר גדול יותר טוב. * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נד…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעיקר לאופיס, סרטים ותכנות. לא למשחקים. תקציב - עד 5,000 ש"ח אם אתם עובדים עם אתרים ישראלים. אני מתכנן לקנות בארה"ב באיזור ה-4000 ש"ח. השאלון: רזולוציה - לפחות FHD. גודל מסך - 13. 8 ג'יגה זיכרון ו-256GB SSD - חובה. משקל - כמה שפחות. אם הייתי קונה MAC הייתי בוחר ב-AIR ולא ב-PRO. דרוש זמן סוללה גבוה? - כן! אני עובד במכירות ואני מסתובב ימים שלמים מחוץ למשרד. חובה לפחות 7-8 שעות עבודה ללא מטען. אין צורך בכונן אופטי. יציאת HDMI חובה. עדיף לא MINI HDMI. תחנת עגינה ייעודית - זה יהיה בונוס מאד גדול מבחינתי. אם אתם יכולים גם להמליץ על תחנת העגינה ספציפית אז מצוין. לא חשוב לי אחריות מורחבת. שנה תספיק. אין צורך במערכת הפעלה. אין העדפה לחברה ספציפית. אני…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. יש לי הצעה ממכירה פומבית לרכוש את המחשה הנייד. הוא נחשב טוב? תודה לעוזרים מפרט טכני: מעבד: Processor Intel® Centrino Mobile Technology, Intel® Pentium® M Processor 740 Enhanced Intel® SpeedStep® technology, 1.73GHz, Level 2 cache 2MB, 533MHz Bus speed מסך: Display 15.4" WXGA High Definition Widescreen Resolution: 1280x800 דיסק קשיח : 80GB EIDE hard drive, ATA 100 4200 rpm זכרון: 512MB DDR PC2700 333MHz (2x256MB) Supports up to 2GB DDR memory כונן אופטי: DVD Writer dual format (+/-R +/-RW) with Double Layer support כרטיס גרפי: Video Intel Graphics Media Accelerator 900 Up to 128MB shared video memory רמקולים: Altec Lasning Stereo תקשורת: Communication High …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by YOU123,

מעבדי ?AMD Athlon 64 3000+ (S-939) לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT AV8 (s939) sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB Kingston CL3 דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA כרטיסי מסך MSI 6800GT 256MB DVI,TV כרטיסי קול 5.1 channel audio-out S/PDIF צורבים DVD Recorders NEC 1300 DVD±R ציוד רשתות On Board 1000 מארזים 2209 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים MAG 17'' 770 מחיר 5658 ¤ היום אני קונה אותו

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. זו ההצעה שקיבלתי מאלקטרה מחשבים למחשב משחקים/גיימינג מובהק. שימו לב שלא היה להם מארז וכרטיס מסך טובים יותר להציע לי...(למרות שביקשתי ויש עוד כסף לתת) אשמח לשמוע את דעתכם על הרכיבים השונים ועל המארז כולו. אני מחפש לקנות מחשב מחנות שהיא לא חנות אינטרנט, אין לי תחושה טובה עם כל אלו. מעבד - cpu intel i5-2500 lga1155 3.30ghz 6m tray (סבבה כי זה כמו בכל מקום אחר פה בפורום). לוח אם - mb asus p8h67-m pro lga1155 h67/usb3/sata6g/hdmi (אין לי מושג מה לוח-אם הזה, המוכר מאוד התלהב...ואתם?) מאוורר למעבד - cooler cpu deepcool theta-7 lga1155/1156 אחסון - hdd 3.5 sata/6g seagate 500g/7200/16 m שתיים כאלה, אין להם 1TB מסוג טוב, רק ירוקים לאחסון. זיכרון - dimm king hyperx ddr3 1333mhz 8g …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. תקציב מקסימלי: 1700 שקלים לנצל את כל התקציב. ניתן לחרוג ב- 100 שקלים. רק אם זה מאוד מוסיף. השימושים הצפויים: עבודה משרדית, צפייה בסרטים (בעיקר תכני HD), אינטרנט. משחקים פשוטים שיש ברשת המחשב אינו מיועד למשחקים. אין צורך בציוד היקפי. נדרשים כל הרכיבים במפרט. השקט לא קריטי (6). אין צורך במערכת הפעלה. הרכבה בחנות. אין העדפה לחנות מסויימת. גר במרכז. לא מתוכנן שדרוג משמעותי אך ייתכן שיתווסף כרטיס מסך חיצוני בעתיד. לא מתוכנן אוברקלוק_לא יודע מה זה.) המחשב ישמש לשימושים בסיסיים, אך הייתי רוצה( במידת האפשר) מערכת שאפשר לשדרג בעתיד במינימום השקעה תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by bissli82,

שלום, ברשותי asus v1s ישן בן כ-4. לפני כמה ימים חזרתי מחודש בחו"ל ולהפתעתי הוא אינו נדלק, כלומר לוחץ על הכפתור ויש אור בכפתור יש אור גם בפנל הקדימי הקטן, אבל אין תצוגה ושום דבר בעצם לא קורה מעבר. בדקתי גם בלי סוללה גם עם, רק ספק, תחנת עגינה וכו'. פתחתי אותו להביט פנימה והמאוורר שלו מתחיל לעבוד אחרי כדקה בערך מרגע ההדלק, אבל שום נורות אחרות לא מאירות, הוצאתי את הזיכרונות אפילו ואין צפצוף ואין שום דבר, הביוס מסרב לעלות והתוצגה חשוכה. לוח אם הלך? ספק? אינברטור? קראתי לנסות לנתק סוללה וחשמל וללחוץ על הכפתור כדקה ואז לנסות לחבר ולהדליק, לא עזר. רעיונות נוספים לפני שהוא הולך לפח? שווה להשקיע בתיקון?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by ^DaRk-MiNd^,

אהלן, אני מחפש לפטופ לקצת לימודים. אני מעדיף 13" למטרת ניידות בלימוד. 8GB זכרון. ראיתי שיש הרבה פתרונות באיזוור ה3000 ש"ח. שאני לא מחפש יוקרתיות מבחינת עיצוב ופיצ'רים (מסכי מגע וסיבובים 180), האם המוצרים הללו מספיק טובים ואמינים לכמה שנים? * מטרות המחשב? סימולציות MATLAB, אינטרנט, ואופיס, צפיה בסרטים. מנסיון העבר, אני מריץ MATLAB גם במחשבים בני כמה שנים ולכן לא חושב שצריך מחשב OVERKILL בשביל קצת מתמטיקות. אני לא מרנדר שעות וידאו * גודל המסך? 13 לשם ניידות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני חובב של כמות על איכות, אבל אם יש שילוב עם SSD במחיר סביר אפשר * כונן אופטי? לא נראה לי שיש ב13" …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Gritzman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Devision , Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בנייד אם יש משמעות במעבד אז עד 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב ? אינטרנט / עבודות / אחסון גדול -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? 15.6 / 24 - דרוש מסך שיהיה כולל במחיר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סטנדרט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? במידה ונייח - מקלדת ועכבר + מסך וצורב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ? 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? כן ,ווינדוס 10 בעברית. …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. דיווח עדכני מצייר תמונה עגומה למדי עבור שוק ה-PC, לאחר כשנתיים של יציבות יחסית. חלונות 10 אשמה בהכל? לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/תקווה-או-קריסה-שוק-המחשבים-האישיים-התכ/

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. צריך מחשב טוב ומהיר לשימושי לימודים ואופיס, ללא צורך במסך. אני צריך ווינדוס והקנייה מתוכננת מt.m.s. חשבתי על מפרט שכולל בתוכו i3 8 ג'יגה זיכרון דיסק ssd של 256 ג'יגה לגבי מארז- חשבתי על הננוקסיה 4 או על מארז מיני, לאחרונה כל המארזים הקטנים האלו צוברים תאוצה. האם הם שווים קנייה או שעדיף להתמקד במארזים הרגילים? לגבי הווינדוס יש לי שאלה, נניח ואני קונה את הווינדוס 8, האם אני זכאי לעדכון חינם כשייצא ה-10? 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב רשמי, כמה שצריך אני אשלם א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עבודות משרדיות, צפייה בתכני hd וחיבור המחשב לטלוו…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by shay55,

שלום הי לי את ה OCULUS DK1 ולאחרי DK 2 את שניהם מכרתי ומחכה לגירסה הסופית והמשופרת שתצא בקרוב . יש ל OCULUS תוכנה קטנה שבודקת האם המחשב מתאים להריץ ישומי VR של ה OCULUS RIFT שייצא בקרוב . בבדיקה הוא אמר לי שהכרטיס מסך + המעבד לא מתאימים להרצת VR. יש לציין שאני עובד עם מסך DELL 30" ברזולוצייה של 2560X1600 NATIVE שרוב הדברים החדשים רצים בסדר פלוס על המערכת שלי וכמובן ה DK1 + DK2 עבדו חלק ללא שום בעייה . המערכת שלי היום היא: לוח UD7 GIGABYTE X58A כ.מסך 690GTX GIGABYTE זיכרון DDR3 24 GB מעבד :3.3GHZ 6CORE I7 X990 EXTREME ספק: 1250W +80 TERMALTAKE דיסקים קשיחים : 4 יחידות SSD 256GB VERTEX 4 OCZ ב RAID0 ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לחברי הפורום, השאלון: אשמח לעזרתכם!!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. שלום, אני מעוניין בהמלצה למפרט מחשב עבוד עבודות מדיה מורכבות וכבדות שיאפשרו רינדור אפקטים שמירה העברת וסגירת סרטים לא רוצה להתאכזב לכן אני לא מגביל את הסכום לסכום מסוים 1. מה התקציב המקסימאלי? ללא הגבלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת גרפית מתקדמת, ועריכת סרטים ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי וקבוע לצורך עבודה ופרנסה בפרמייר +כל הADD-ON's האפשריים, פוטושופ וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by rotem15,

יש לי לפטופ ישן של HP דגם Notebook 530 שהייתי רוצה לשדרג טיפה במינימום השקעה. הזכרון שיש כעת הוא: רציתי לשאול מה השדרוג המקסימלי שאוכל לעשות לו. לפי מה שהבנתי, המחשב לא תומך ביותר מ2GB כך שכנראה לא אוכל להוסיף יותר מ1GB. מה הכי כדאי? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. . מה התקציב המקסימאלי? באזור ה-4500 עד 5000 ש"ח, ניתן לחרוג במידה ואכן משתלם וכדאי לעשות זאת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם תגידו שאכן משתלם וכדאי מאוד לחרוג אז ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי יהיה גלישה באינטרנט ושימוש ב-KODI ודומותיו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב-KODI ודומותיו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שימוש קל אם בכלל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by yakko,

שלום חברים, אני זקוק לעזרה עם מפרט למחשב ביתי בתקציב הרשום. עיקר העבודה – עיבוד תמונות (לא גרפיקה) ברזולוציה גבוהה בעזרת PS ו-lightroom וסריקת נגטיבים ועיבודם (יש לי כבר סורק) נדרשת גם יכולת שימוש כמחשב ביתי (אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים מדי פעם, משחק לא תובעני מדי פעם, עריכת סרטים ממצלמה ביתית לעיתים רחוקות מאוד) כיום אני משתמש במחשב שגם הרכבתי בעזרתכם האדיבה לפני הרבה זמן (כאן) המחשב עבר מספר שדרוגים עם הזמן (זיכרון, SSD) אבל כבר לא מספק את הצרכים. בגדול המפרט של "מחשב דו-מימד חזק" שמופיע באתר נראה לי הגיוני, אשמח לחוות דעת (ולהתאמה לשאר הייעודים שלי), ובכל מקרה אני צריך המלצה קונקרטית לגבי המארז – קשה לבחור ברשת מארז רק עפ"י שם החברה. אני זקוק למשהו יציב, איכותי, מאוור…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by asaf_c,

אני שוקל לקנות latitude 6440 מהאתר של דל ולשלוח אותו לקרוב משפחה בארה"ב שיביא אותו לארץ. האחריות שניתנת על המחשב היא: Three Year Basic Hardware Service with 3 Year NBD Limited Onsite Service After Remote Diagnosis רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון/מידע האם האחריות היא למעשה בינלאומית וניתן לממש אותה גם בארץ במידת הצורך.

23. Started by Roylimor,

אהלן שבוע הבא אני יורד לאילת ומתכנן לקנות לפטופ בKSP (סטודנט לתכנות ושימושים בסיסיים) התקציב שלי הוא בסביבות ה3-3.5K ומעדיף לא לחרוג אם אין באמת צורך אני מתלבט בין Lenovo IdeaPad U430p 5943-3981 - Gray (עדיפות ראשונה) http://ksp.co.il/?uin=24797 ואלו: http://ksp.co.il/?uin=24020 - אני לא צריך כונן DVD אבל האם המעבד עדיף משמעותית על ה U430P ואיך זה הגיוני שהוא זול יותר ממנו? http://ksp.co.il/?uin=23938 אני לא צריך טאצ', יש דגם מקביל אליו בלי טאצ'? תודה על העזרה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by cool_man,

* תקציב אם אפשרי אז באיזור ה2500. במידה וזה משתלם מאוד (מאוד!) וצריך אז אפשר גם לקפוץ עד 3500. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, אינטרנט אופיס דברים יחסית פשוטים וסטנדרטיים * גודל המסך? עקב הדרישה במשקל זה מגביל ל 13-14 אני מניח * רזולוציית המסך? אם יש אפשרות למשהו גבוה מהסטנדרט של 1366x768 אז מגניב אבל לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? , לא * משקל רצוי? עד 2 קילו. כמה שיותר קל יותר טוב =] * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) ,יש כאלה שיחזיקו יום שלם? חח כמה שיותר קיצר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אהלן חברים , אני זקוק לנסיונכם , אני מחפש מחשב נייד בין 4000 ל4500 כאשר רוב השימושים יהיו תכנות , גלישה וסרטים , מדובר על תכנות בתוכנות VS , ECLIPSE ועבודה מרובה עם MATLAB וMATHCAD . אני גם גיימר לא קטן אז דרוש כרטיס מסך שיהיה סבבה למשחקים (אני ריאלי , G330 או 5650 משהו בסגנון אני לא מצפה לשחק עכשיו SC2 בULTRA HIGH בשביל זה יש את המחשב הבייתי). עברתי על הסקירות שלכם כאן אבל אין תשובה חד משמעית שכולם חוזרים עליה. אני מחפש מחשב שיחזיק להרבה זמן , חשוב מאוד שהנותני שירות יהיו סבבה אבל יותר חשוב שהמחשב יהיה עמיד (אני לא הולך לשחק איתו כדורגל אני רק אומר שהציריה לא תישחק אחרי חודשיים והפלסטיקה לא תהיה עדינה מדי ). ראיתי שיש שחקן חדש בשוק תהיתי מה דעתכם על סמסונג בפרט …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים