ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
שלום! מעוניין בנייד לצרכי אינטרנט/office, מוזיקה, וקצת תיכנות, בלי משחקים ובלי עריכה גרפית. כלומר, לא צריך משהו חזק במיוחד. מסך - 15.4". איכות המסך (רזולוציה וכו') חשובה. הכי חשוב- מקלדת נוחה עם כפתורים שנמצאים במקום הנכון- בעיקר השישייה של Insert\Delete\Home\End\Page Up\Page Down. שישבו ביחד בצד ימין למעלה של המקלדת, ב 2 שורות של 3, בדיוק כמו במקלדות הקלאסיות, ולא מפוזרים אקראית ברחבי המקלדת! כמה קשה לייצר מקלדת נורמלית?? מבחינת תקציב אני מכוון לסביבות ה 7000 ש"ח, גמיש (במקור חשבתי לתומי שקיימים ניידים זולים יותר עם מקלדת סטנדרטית, מסתבר שאין). ניידות פחות חשובה, מקסימום אני אקח אותו לרכבת/קניון, לכן משקל וזמן סוללה פחות קריטיים. לפחות GB2 זיכרון. גודל הארד דיסק- GB16…
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
-מטרות המחשב: בעיקר משרדיות (אינטרנט ואופיס) אך רצוי שגם יהיה מסוגל להריץ בצורה חלקה CS5 (אפטר אפקטס בעיקר), פוטושופ, תלת מימד קל ושאר דברי עריכה גרפית וצפיה בסרטים. שיתאים לWin 7 64 bit. -גודל המסך: בין 13 ל15 אינץ', רצוי יותר מ13.3 ויותר לכיוון ה14 -משקל רצוי: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שהוא יהיה קל, עד 2 ק"ג. ניתן להתגמש בנושא הזה אם הסוללה\מסך\משהו אחר דורש עוד משקל -זמן סוללה: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שיהיה בעל זמן סוללה ארוך, יותר מ-5 שעות במאמץ. נראה לי שלפחות 6 תאים. -יציאות מיוחדות: USB 3, רצוי firewire, לא נראה לי שיש צורך באחרות -בלוטות: לא נראה לי קריטי -גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB? -כונן DVD\CD\צורב: לא קריטי שיהיה, במיוחד לא אם הוא מעלה באופן ק…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מטרות המחשב: בעיקר משרדיות (אינטרנט ואופיס) אך רצוי שגם יהיה מסוגל להריץ בצורה חלקה CS6 (אפטר אפקטס, פרימייר ופוטושופ בעיקר), תלת מימד קל ושאר דברי עריכה גרפית וצפיה בסרטים. שיתאים לWin 7 64 bit. -גודל המסך: בין 13 ל15 אינץ', רצוי יותר מ13.3 ויותר לכיוון ה14 -משקל רצוי: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שהוא יהיה קל, עד 2 ק"ג. ניתן להתגמש בנושא הזה אם הסוללה\מסך\משהו אחר דורש עוד משקל -זמן סוללה: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שיהיה בעל זמן סוללה ארוך, יותר מ-5 שעות במאמץ. נראה לי שלפחות 6 תאים. -יציאות מיוחדות: USB 3, hdmi, לא נראה לי שיש צורך באחרות -בלוטות: לא נראה לי קריטי -גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB? -כונן DVD\CD\צורב: לא קריטי שיהיה, במיוחד לא אם הוא מעלה באופן קר…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מטרות המחשב: בעיקר משרדיות (אינטרנט ואופיס) אך רצוי שגם יהיה מסוגל להריץ בצורה חלקה CS6 (אפטר אפקטס, פרימייר ופוטושופ בעיקר), תלת מימד קל ושאר דברי עריכה גרפית וצפיה בסרטים. שיתאים לWin 7 64 bit. -גודל המסך: בין 13 ל15 אינץ', רצוי יותר מ13.3 ויותר לכיוון ה14 -משקל רצוי: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שהוא יהיה קל, עד 2 ק"ג. ניתן להתגמש בנושא הזה אם הסוללה\מסך\משהו אחר דורש עוד משקל -זמן סוללה: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שיהיה בעל זמן סוללה ארוך, יותר מ-5 שעות במאמץ. נראה לי שלפחות 6 תאים. -יציאות מיוחדות: USB 3, hdmi, לא נראה לי שיש צורך באחרות -בלוטות: לא נראה לי קריטי -גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB? -כונן DVD\CD\צורב: לא קריטי שיהיה, במיוחד לא אם הוא מעלה באופן קר…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושים כלליים - אינטרנט בעיקר. ראיתי בפוסטים אחרים בעיקר המלצות על אסוס, אם כי על מנת להשאר במסגרת התקציב, המחשב מגיע ללא מערכת הפעלה. מה דעתכם על המפרט הבא: http://www.ivory.co.il/HP_Pavilion_G6-1320SJ_A8W62EA.html מגיע עם שלוש שנות אחריות.
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד חזק ללימודים ומשחקים מסך 13.3-14.1 אינץ' מעבד Intel Core i7-720QM processor with 1.60GHz with Turbo Boost Technology up to 2.80GHz כרטיס מסך Nvidia GeForce GT זה הדברים החשובים שאני צריך... תודה!
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום גיסי צריך לקנות נייד חדש. אמור להיות המחשב העיקרי שלו שבו הוא עובד עליו. הוא מסתובב בכל הארץ ומעביר הרצאות. מטרות המחשב: כתיבת עבודות בסביבת OFFICE. מצגות. גלישה באינטרנט. צפייה בסרטים. גודל המסך: רצוי גדול, כיוון שזה יהיה המחשב העיקרי שיעבוד עליו (לא יודע כמה גמישות יש כאן עקב מגבלות התקציב....) משקל רצוי: עקב מגבלות התקציב לא יודע כמה משחק יש בסעיף הזה - רצוי קל. האם נדרש זמן סוללה ארוך: שימוש של שלוש שעות לפחות. האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא בלוטות: רצוי, אך לא הכרחי. WIFI: חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: גודל סטנדרטי יספיק. כונן CD/DVD? צורב: לא הכרחי. כונן Bluray: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם בתקציב צריך להיכנ…
-
- 4 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים (תכנות) ובנוסף שימושים כלליים כמו סרטים ואינטרנט. * גודל המסך? 13-14" אם אפשר בתקציב אז גם מסך מגע. * רזולוציית המסך? לפחות 768*1366 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? פחות מ 2 ק"ג, עדיף כמה שפחות כי אני אעבוד איתו הרבה מחוץ לבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב - לפחות 5 שעות של גלישה באינטרנט. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי ssd או עם אפשרות להרכבת ssd, לפחות 128 gb * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל אחריות 3 שנים תהיה מועדפת מאוד. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, עדיף. * האם יש לכם ה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למפרט למשחקים עד 3000 ש"ח יש לקחת בחשבון שיש לי מסך 24" שתומך ברזולוציה 1900*1200 כמו כן גם דיסק קשיח, צורב DVD. מארז מחשב יש לי THERMALTAKE Soprano RS 101 וספק מתח יש לי THERMALTAKE Thoughpower 600W משמע אני זקוק ללוח אם, מעבד, מאוורר, זיכרון וכרטיס מסך. אני חשבתי על המפרט הבא, מה דעתכם? לוח אם : GIGABYTE GA-P55US3L http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=8850 מעבד : INTEL I5-760 http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=10552 מאוורר : EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=10093 זיכרון : A-DATA 4Gb KIT (2G X2) 1600G Se…
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש למשחקים. בחרתי מעבד: Amd athlon 64(s939)3200+Venice,64 bit 2000MHZ,512 KB 1600 MHZ כרטיס מסך: PCX-Radeon X800 (400\700)256 MB DDR 3, 256 bit, 12 pipes, gigabyte GV-RX 80256D האם יש לכם המלצה לשאר הרכיבים (לוח אם, זיכרון, דיסק קשיח, כונן דיסקים, צורב)
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני זמן מה נאמר לי להמתין שיגיע לוחות אנפורס4 וכו',ואכן המתנתי.אני צריך מחשב חזק,מהיר,איכותי ויציב,אין צורך ב-o.c ,לא גיימר רציני,העדפה ברורה ל-amd עקב 64it על בסיס של pci express בלבד תודה מראש נ.ב זקוק להמלצות לחנויות אמינות בלבד [גם דרך הרשת] אני צריך המלצה לחלקים הבאים: 1 -מעבד מהיר וחזק למשחקים האחרונים שיצאו לשוק ולצפייה בהמון סרטים וכו' 2 -לוח אם מתקדם ושיהיה לו אפשרות לשדרוג עתידי 3 -זכרונות איכותיים ומהירים לפחות 1 ג'יגה 4 -כרטיס מסך חזק -pci-express 5 -מארז ללא ספק מובנה,שיהיה דגש על אוורור לא מעניין אותי אם הוא מכוער 6 -ספק כח [הספק+דגם] לפחות 420w איכותי 7 -קירור למעבד ולכ.מסך ואני רוצה שתמליצו לי שכל הרכיבים יעבדו בהרמוניה מושלמת ובתיאום מוחלט[…
-
- 42 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן - תקציב ממקום העבודה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? matlab א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
שלום, אני שוקלת לרכוש מחשב אולטרא נייד, זול ככל הניתן (1500 שח), אך עם זאת שיהיה טוב, לא יתחמם יותר מדי, ויהיו לו חיי סוללה טובים יחסית.. ההתלבטות כרגע היא הין קומפק, לנובו, ואייסר.. יש המלצות?
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
שלום, מעוניין לרכוש לפטופ בתקציב של 5k עם אפשרות חריגה של כמה מאות שקלים. הלפטופ ישמש אותי לשימוש ביתי, אינטרנט, עבודות כלליות אופיס וכד', ומדי פעם שימושים בסיסים בפוטושופ. אפשרי לנצל את מלוא התקציב ואף לחרוג. מעוניין במחשב טוב שישמש אותי לטווח ארוך. עד מסך 14" עם עדיפות ל uhd4k רכישה מיידית
-
- 3 תגובות
- 946 צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לגלישה באנטרנט, עבודה באופיס, צפיה בסרטים, אפשרות להריץ משחקים מבחינת מסך 15.4 המשקל לא חשוב עדיפות ליציאת HDMI שיהיה לו כרטיס מסך נורמלי ולא הנפוץ של אינטל שיהיה לו BLUETOOTH גודל מינימלי של כונן קשיח 160 גיגה שיהיה בעל צורב DVD-DL מבחינת עדיפות לחברות אז DELL או HP אך לא פוסל הצעות אחרות תודה לכל המשיבים
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת ועכבר (כלול בתקציב). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה ARGB (בכל זאת מחשב לבר מצווה). 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לבנות מחשב שיהיה חזק כך שיחזיק מעמד מס' שנים. מצד שני שיהיה שקט כיוון שהוא נמצא בחדר שינה. 1. תקציב מקסימלי 3000ש"ח (כמובן שתמיד אפשר לחסוך ) 2. ישמש לתכני HD, לעבודה גרפית מדי פעם Sony vegas, לתכנות. 3. אין צורך בציוד היקפי. אין צורך במסך. 4. המחשב לא מיועד לגיימינג, לכן אין צורך בכרטיס מסך. 5. שקט מאוד חשוב (8-10) 6. לא מתכנן overclock 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. אין העדפה לחנות ספציפית, רצוי באזור השרון. 9. אם ניתן שללוח אם תהיה יציאה של display port זה יהיה נחמד מאוד (יש לי מסך דל עם יציאה כזאת). ראיתי שיש לוח אם Gigabyte Z68X-UD3H שעולה בסביבות 800 ש"ח. כדאי? 10. יהיה נחמד אם ניתן יהיה להגדיל ל8G זיכרון בעתיד. תודה מראש לעוזרים ;D
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
המיפרט שחשבתי עליו הוא: לוח אם Asus B150M-C LGA1151, Intel B150 או Gigabyte GA-B150M-D3H LGA1151, Intel B150, DDR4, 2xPCI-מה עדיף מבינהם? כמו כן מה ההבדל בין ערכות השבבים הבאים Z170 H170 H110 B150 המעבד הוא Intel Core i5 6600 3.3Ghz 6MB Cache s1151 - Tray מארז Corsair SPEC-ALPHA Gaming Mid-Tower Case White & Red No PSU כאשר יש לי כבר ספק כוח 550ואט כונן SSD Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK 120GB SSD Sata III MLC Retai זיכרון:Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2133Mhz CL15 כמו כן בשלב זה כרטיס המסך הוא:Gigabyte GTX750Ti שקיים אצלי. …
-
- 0 תגובות
- 707 צפיות
-
-
מעלה פירוט יותר מדויק, אשמח מאד להכוונ ה כי הלכתי לאיבוד, הכיוון הוא רכישה מיידית, של מחשב 13'' לעבודה, אפשרות של 14''. מחיר 3,500 אבל אפשרי עד 5,000 שימוש עיקרי אופיס ואינטרנט. שימוש כמחברת עבודה בפגישות ובישיבות. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין ומהיר, שיעלה מהר, יחזיק לאורך שנים. סוללה חזקה כי לא אוכל להטעין במהלך היום. שיהיה קל. הבנתי שעדיף זיכרון עבודה 16 GB זיכרון אחסון גבוה כדי לשמור תמונות ומסמכי עבודה. האם מומלץ מסך טאצ? האם זה עמיד או נוטה לההרס מהר? עד כמה משפר את חווית השימוש במחשב? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד, לצרכים משרדיים בסיסיים (אולי גם לשחק מנג'ר, אבל אל תספרו לאשתי...), גודל מסך של 15.6 (לפחות), משקל- לא משנה, עם כונן צורב. חשוב סוללה חזקה, אמינות טובה של המוצר (מינימום תקלות), ואחריות ארוכה ככל שניתן. התקציב הוא עד 2,500 (גג), עדיף בסביבות ה-2,000. אשמח אם תוכלו לסייע לי במס' אפשרויות. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום ותודה לכל מי שנכנס מטרות המחשב : עבודות משרדיות כגון אינטרנט ואופיס, משחקים קלים ואשמח גם לכבדים, צפייה בסרטים (בד"כ מוריד HD או HDTV ידוע לי שגודל המסך לא הכי אידיאלי בשביל זה אבל עדיין), עריכה גרפית - אם פוטושופ וכל מיני עריכת תמונות נחשב אז כן. * גודל המסך : גודל 15 ומשהו (הבנתי שיש 15.4 ו-15.6 לא משנה לי איזה מהם). * משקל רצוי : לא ממש משנה לי אבל שיהיה בתחום הסביר והנורמלי, לא חשוב לי שיהיה ממש קל אבל שלא יהיה כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך : כן ולא, לרוב אני אהיה ליד שקע חשמלי ואם לא אז אני אצטרך אותו לאיזה שעתיים-שלוש-ארבע ללא טעינה (אלא אם כן אפשר להטעין ברכב ?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות : כן DVI, HDMI. * בלוטות : בוודאי שכן. * גודל מינימלי של כו…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד. עניתי על השאלון בתקווה שזה יתמצת נכון את הדרישות שלי. בנוסף, צירפתי בסוף קישורים לכמה אופציות שראיתי ברשת. הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יודע לתמחר את ההבדלים בין כל ההצעות ברשת. לדוגמא עד כמה מהירות המעבד משפיעה (למשל 2.2 לעומת 1.8) וכמה שווה לשלם יותר בשביל זה. ככה גם לגבי זיכרון וכד'... דבר נוסף, ראיתי שרוב המחשבים מגיעים ללא מקלדת נומרית וזה פרט שהוא חשוב לי לעבודה השוטפת. לא יודע להגדיר עד כמה חשוב ביחס לשאר הפרמטרים, תלוי עד כמה הם קריטיים (מהירות, זיכרון וכד'). * מטרות המחשב- מצד אחד עבודה על מסמכים: word, excel וכד'. מצד שני- המחשב משמש לצפייה בטלויזיה ובסרטים באינטרנט. * גודל המסך- יש לי עכשיו 14 אינץ'. אני לא רוצה קטן יותר …
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת דגם של מחשב נייד לפי הנתונים הבאים: * מטרות המחשב - עיצוב גרפי בעיקר. * גודל המסך - 14' *מעבד - I5. * זיכרון פנימי- 6GB. * גודל כונן קשיח - 500GB *כרטיס מסך - HD 1GB , העדפה לרדאון. * צורב DVD - כן * משקל רצוי - אין העדפה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - שיהיה סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות - כן. *התקציב הוא 4000 ש"ח , תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אשמח עם תמליצו לי על לפטופ של חברת asus דרישות: מסך בגודל 12-13 מצלמה מובנת+מיקרופון, אבטחה (טביעת אצבע וכו) ארד דיסק 160GB 1GB -RAM כמה שיותר זמן בטריה קל משקל. אחריות בין לאומית לשימוש משרדי מוזיקה סרטים ואינטרנט. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: כתיבת קוד (תכנות) , מדי פעם עריכת סרטים ב AfterEffects , מדי פעם פוטושופ . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? אין משקל רצוי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה הגיוני, בסביבות שעה וחצי שעתיים .. לא יודע מה המינימום היום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA HDMI . * Bluetooth?רצוי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?HDD 500G * כונן אופטי? לא חובה, רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-