עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (לסטודנט) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 הגודל הרגיל, לא חשוב מט או מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) שיהיה טוב לקריאת עבודות וכתיבתם * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות למקלדת עם Numpad * משקל רצוי? שיהיה דיי קל בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לפחות שיהיה ממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI , אם ניתן HDMI אבל נ…

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  2. יש מבצע עכשיו באולסייל: http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22976504&af=2054 יום ההולדת של בתי (בת 9) מתקרב וחשבתי במקום לקנות לה מחשב נייח + מסך וכל מה שמסביב ללכת על נייד בסגנון הנ"ל. מבחינת ביצועים הוא יספק מעל ומעבר וגם יצא לי זול יותר בסיכום הכללי. אשמח לחוות דעת המומחים פה: * יש חלופות עדיפות? * חוו"ד על הדגם? * איך המסך שלו? סביר לשימוש לא כבד? תודה.

• 5 תגובות
    • 659 צפיות
  3. היי חברים, אני עובד משמרות לילה בעבודה ואני יכול להעביר שם את הזמן מצויין עם משחקים. למרות העובדה שמחשבים ניידים לא הכי מתאימים למשחקים אני לא נמצא בבית לכן מחשב נייח לא אוכל לקנות. לכן - אני מוכן להשקיע על המחשב הנייד. מחשב נייד למשחקים, אני יודע שיש אבל השאלה אם יש משהו במחיר ריאלי שהוא באמת מחזיק משחקים? + לא מתחמם כל שניה. ושיוכל להריץ משחקים כבדים כמו BF3 וrome total war2 שעומד לצאת. מעבר לכך אני יודע שצריכים לצאת בחודשים הקרובים מעבדי ה Haswell. אז אולי שווה לחכות להם ובכך סוף סוף יהיו מחשבים ניידים שבאמת טובים למשחקים? תודה חברים

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by LazyNinja,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד של לנובו - X230, והסתכלתי קצת על מחירים. חוץ מזה שראיתי דברים ממש מוזרים (לדוגמא - למה 2 הדגמים האלו עולים אותו דבר?? http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21974 http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21356) תהיתי לגבי אחריות. ראיתי את הדגם הנ"ל: http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21548 יש אותו גם בחנויות אחרות, אבל שניידר היא הגדולה ביותר שאני מכיר ותהיתי - כמה כדאי להסתמך על האחריות שלהם? האם עדיף להוסיף קצת (וגם לקבל מעבד טיפה פחות טוב) בשביל אחריות של IBM? תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. Started by spider272,

http://ksp.co.il/?uin=17268 איזה SSD אני יכול להכניס במחשב הזה ואיזה שידרוגים אני יוכל לעשות לו בעתיד?

• 1 תגובה
    • 716 צפיות
  6. Started by bbbe,

שלום, אנסה לפרט את מרבית האינפורמציה: סכום - עד 4000 (אם יחרוג בקצת אבל יהיה מעולה מפרטית גם טוב) זיכרון - לפחות 6 ג'יגה מסך - 14 אינץ' אפשרי בהחלט ללא כונן תקליטורים ( זה בהכרח עושה את המחשב להרבה יותר דק?) הארדיסק- לפחות 500 ג'יגה ולפחות 5400 RPM מעבד - לפחות I5 אינטל (מאוד חשוב הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב כי אני לא מכיר את סוגי המעבדים וביצועיהם) רצוי כרטיס מסך לא און בורד ( אני לא גיימר אבל יותר טוב לצפיה בסרטים וכדומה לא?) באופן כללי זהו מחשב לעבודה ולשימוש יומיומי .. אני לא משחק בו ולא מעמיס עליו איזה שהן תוכנות מסובכות... בכל זאת חשוב לי חיי סוללה טובים, שיעבוד מהר, אמינות, ואם אפשר משקל סביר זה בהחלט יהיה נחמד. תודה רבה לעוזרים (חשוב לי מאוד כי אני הדיוט בתחום …

• 9 תגובות
    • 642 צפיות
  7. אני מעוניין במחשב נייד בעל אורך סוללה ארוך מהרגיל (8 שעות) שישמש אותי בעיקר לגלישה, סטרימינג, עריכת מסמכים וכו'. תקציב: עדיף עד 2500. מקסימום 3000. כמובן שישווק בארץ ובעל אחריות.

• 4 תגובות
    • 507 צפיות
  8. אני מעוניין לקנות מחשב מסדרת latitude של דל. רציתי לדעת אם יש דגם מומלץ מהסדרה או שמא בטווח מחירי היעד שלי, קיימת אופציה טובה יותר. אהבתי את לטיטיוד כי הם בנויים בצורה מאוד טובה, מחומרים טובים ומאוד קל להחליף רכיבי חומרה או לשדרג. התקציב 4K. אפשרית סטיית תקן של 500 ש"ח דרישות: מעבד i5 לפחות. זכרון 4GB לפחות. מסך מט. 13-14 אינץ'. עדיפות לרזולוציה מעל 720p. trackpoint רצוי. רצוי גם numpad אבל פחות קריטי. משקל נמוך ככל שניתן בהתחשב בחומרה. סוללה של 9 תאים - עדיפות גבוהה. במקרה שצריך להתפשר על 6 תאים אז לא נורא. יציאות: USB3 eSATA HDMI. express card תוספת נחמדה אבל לא חובה. Bluetooth לא קריטי. HDD מובנה ו-SSD אקנה בנפרד אז אין צורך. תמיכה ב-MSATA. מבנה טוב ועמ…

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  9. Started by omersh83,

בכמה אפשר למכור את המקלדת?

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  10. תקציב? 5500 ש"ח גמיש מאוד. מטרות המחשב? משחקים * גודל המסך? 15 או 17. לא משנה לי. ושיהיה מסך איכותי שיראה תמונה טובה למשחקים. * משקל רצוי? לא משנה. * זמן סוללה? לא משנה. שיהיה סביר רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה HDMI שאוכל לחבר לטלויזיה לראות ממנו סרטים * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? משהו ברמה הנורמלית. שיהיה SSD * כונן אופטי? עדיף שיהיה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש. אולי ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: המשחק מיועד למשחקים. אז דגש על ביצועים. מסך. וקירור. שאלות נוספות: 1. יש את המחשב הזה בKSP אילת יעלה שם 4300 במקום 5100 במרכז! אני יורד לאילת…

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  11. Started by tttalz,

שלום, מחפש מחשב נייד קל וקטן 13-14" לסטודנטית. חיפשתי קצת ראיתי את dell insperion 14z מה אתם אומרים עליו? מישהו התנסה? אנחנו מזמינים מאמזון ככה שהמחירים שם קצת יותר משתלמים אז לפי המחירים בארץ אפשר לחרוג מה3000 אבל לא בהגזמה. בגדול המחשב ישמש לגלישה עבודה עם מסמכים וצפייה בסרטים. גודל 13-14" משקל פחות מ2 kg עדיף כמה שיותר קל. מעדיפים מחברה בעלת שם טוב ולא טושיבה או hp היה לנו התנסות רעה איתם. בינתיים הכי משך לי את העין זה הדל אינספריון 14z תודה!

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  12. שלום לכולם. השימוש העיקרי במחשב יהיה אינטרנט ווידאו אונליין לטלויזיה מחוברת(HDMI) השתדלתי להרכיב מפרט מרכיבים מחברות מוכרות ולא חלקים ג'נריים. אין צורך במסך ואין צורך בצורב. אני רוצה שיחזיק כמה שיותר זמן ומעדיף לשלם עכשיו קצת יותר מאשר לחסוך קצת עכשיו והמחשב יתיישן יותר מהר. החלקים הם: מארז מחשב Antec One ספק כח Zalman ZM400-LE 400W לוח אם Gigabyte GA-H61M-D2H-USB3 Intel Core i3-3220 Ivy Bridge Box דיסק קשיח Seagate Barracuda 1TB ST1000DM003 זכרון Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMX4GX3M1A1600C9 דעתכם?

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  13. אהלן שלום לכולם, המחשב הקיים שלי התחיל לגמגם במשחקי HIGH END. המפרט כרגע הוא: Intel i5 2.80 4G RAM GeForce 465GTX הציעו לי לשדרג בעוד סטיק של 4 G ולהחליף את כרטיס המסך שלי ב 660GTX OC מבית ג'יגה בייט. על השדרוג הזה דורש ממני טכנאי שאני סומך עליו כ1500 שח. המחיר טוב?והאם זה מה שייתן לי את הקצה הנדרש? תודה רבה !

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by yotam2233,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בטיול ארוך בחו"ל. תקציב: עד 6000 ש"ח מדינת קנייה: ארה"ב / ישראל (איפה שזה יוצא יותר זול) שימוש: עריכת וידאו Full HD ואף יותר, קצת משחקים, אדמיניסטרצייה רגילה תוכנות חשובות: כל החבילה של Adobe עם דגש על גראפיקה, וידאו וסאונד רזולוציית מסך: לפחות 1920X1080 אחסון: SSD (אני מביא גם כונן נייד לאחסון היותר מאסיבי) גודל מסך: 15"-17" משקל: כמה שפחות עובי: כמה שפחות עשיתי קצת חיפושים ו-"מחקר" בעצמי ומצאתי את הדגם הבא: ASUS N56VJ-DH71 2.7GHZ i7-3740QM 16GB 250GB SSD 2GB NVIDIA GT 635M 15.6" FullHD W8 רציתי לשאול לדעתכם, האם זה אכן מתאים לצרכים שלי? האם יש משהו יותר טוב/יותר מתאים? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  15. Started by deelad,

שלום. מעניין אותי לדעת באיזה מחיר אני יכול למכור את הכרטיס מסך SAPPHIRE HD 7970 3GB GDDR5 DUAL-X. הכרטיס כמעט חדש, היה בשימוש רק שלושה חודשים, ויש אחריות לעוד שנתיים ו 9 חודשים. יש לי את כל האריזה והאביזרים שמגיעים + קבלת רכישה מ IQPC מחשבים שידועים בשירות המעולה שלהם.

• 52 תגובות
    • 6.9k צפיות
  16. שלום הרכבתי את המפרט הזה ורציתי שתגידו לי מה דעתכם עליו מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך אבל לא אכפת לי להגיע למקסימום ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים שהילד יהנה ממשחקים כמו שצריך א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקי FPS בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי שאפשר בתקציב …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה3000 שח למטרות סרטים, לימודים, גלישה. עדיפות למחשב קל. אשמח לקבל המלצות ל4-5 מחשבים שאוכל לבחור ביניהם. מחשבים שנמכרים בחו"ל הם גם אופציה. תודה.

• 6 תגובות
    • 633 צפיות
  18. מטרות המחשב? פירוט למטה. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור VGA. מומלץ 4 חיבורי USB * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB * כונן אופטי? רצוי מאוד * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עקרונית לא, פירוט למטה. אני מנסה לעשות למישהו ברכישת מחשב. הוא מחפש מחשב כתחליף לנייח שהיה לו. המחשב יהיה רוב הזמן מחובר למקלדת עכבר ומסך חיצוניים, אך לפעמים גם ילקח ללימודים/מצגות וכו. איני יודע בנתיים מה בדיוק השימושים שלו במחשב. מבחינת המע…

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  19. אורח rotem956
    Started by אורח rotem956,

היי, קודם כל שאפו לאחראיים על המדריכים לקנייה ועל המפרטים המומלצים! זה מאוד עזר לי :-* אני לפני קניית מחשב. אני לא צריך משהו מפוצץ, בכלל לא, ובכל זאת, רציתי להתייעץ אתכם פה. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לחלוטין משרדי - אינטרנט, וורד, נגן מוזיקה. אני גם רואה המון תכני וידאו באינטרנט, אם זה ביוטיוב, ואם זה במאקו, או רשת, או ווינט, או ספורט5. במחשב הנוכחי והסופר-סופר-ישן שלי, הרבה פעמים אני נתקל בבעייתיות מסוימת להריץ סרטונים מסוימים באתרים מסוימים. אני לא חושב שאמורה להיות בעיה כזאת במחשב חדש, אפילו בתקציב של 1000 שקל, אבל חשוב לי להדגיש את הנקודה הזו בכל זאת, למקרה שאני טועה. שימושים נוספים, של פעם ב... זה קיובייס (תוכנה להקלטה ועריכת מוזיקה). המחשב שלי לא מיועד להיות מחשב…

• 32 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by 6847761,

שלום ברשותי כרטיס מסך חדש SAPPHIRE HD6570 1GB DDR3 (UP TO 2.8) הכרטיס חזר מהיבואן עכשיו בתמורה לכרטיס אחר שהתקלקל, אז יש לו רק איזה 4 חודשים לאחריות אבל הכרטיס חדש בכמה אפשר למכור?

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  21. Started by steelmanx,

אני מעוניין לקנות מחשב משרדי בתקציב של עד 2000 ש"ח. אין צורך בציוד הקפי. הרכבתי את המפרט המצורף. האם כדאי להחליף בו משהו?

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  22. היי, אני מתכנן לקנות דרך חבר שלי את המעבד החדש של אינטל, Haswell. משום שעדיין אין לי מושג מדוייק מה יהיה המחיר המלא, התקציב הוא תקציב משוערך למחשב ללא מעבד. הסכום הכולל שארצה להוציא על המחשב הוא 2500-3000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio/ Eclipse/ Dreamweaver - שימוש כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…

• 6 תגובות
    • 578 צפיות
  23. כבר שאלתי בפורום לפני כחודש, אבל קצת התעכבתי עם הקניה, ובזמן שחלף, זכיתי בתחרות של האתר בלוח אם MSI Z77A-G43 GAMING. (קיבלתי אותו אתמול ) 1. התקציב המקסימאלי: 5500 ש"ח. עדיף לנסות לחסוך. במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב עד 500 ש"ח. 2. שימושי המחשב: צפיה בסרטים (HD) וגימינג בינוני המסך שיחובר למחשב: Dell UltraSharp U2312HM 23 1920x1080 3. ציוד היקפי: דרושים עכבר ומקלדת אלחוטיים וסט רמקולים. 4. רכיב שאין צורך לכלול במפרט: לוח אם. 5. שקט: חשוב מאד (9/10). המחשב עומד על השולחן ליד המסך. 6. OC: לא מתוכנן OC 7. אין צורך במערכת הפעלה. יש צורך בהרכבה ובדיקה. 8. מעדיף לקנות ב TMS, אבל אני גמיש. 9. בקשות מיוחדות: כונן SSD + כונן בנפח 3 או 4 TB. 10. לא מתוכנן ש…

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  24. Started by nanananana,

החלטתי לזנוח את הקופסא הגדולה והשידה שתופסת מקום מיותר... אני רוצה לקנות מחשב נייד גיימינג הכי טוב שאפשר להשיג התקציב אין הגבלה אבל אם זה הכרחי לציין אז בסביבות 8 10 אלף...אני רוצה מחשב נייד מהיר חזק עם כרטיס מסך הכי טוב שאפשר להשיג בסכום הזה אני באמת רוצה מחשב שיריץ לי משחקים הכי חדשים כמו assassin's creed 4 COD החדש שאמור לצאת... תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by yogevzak,

מעבד i7 2600k לוח אם של ג׳יגהבייט h77-ds3h, שמונה ג׳יגה זיכרון דיסק קשיח ssd 256gb + 1TB WD ספק 750W thermal take פלוס מארז איכותי וחדש עם 6 מאוורים 12׳ (הלוח תואם sata3 ו-usb3.

• 2 תגובות
    • 599 צפיות

דיונים חדשים בפורומים