ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום דגש: המחיר בכותרת אינו כולל את הדיסקים. אשמח לקבל הצעה שנמוכה ממחיר היעד, וכן המלצה לדיסקים אני מעוניין לבנות שרת ביתי אשר יריץ RAID תוכנה (גרסת Linux, או ZFS של Solaris) על 3-4 דיסקים בשלב ראשון, עם יכולת גידול. החיבור היחיד הנדרש הוא חיבור רשת, אין צורך בציוד היקפי (גם לא בכונן אופטי). נדרשת כמובן אמינות גבוהה לחלקים. השקטת המארז איננ קריטית, כיוון שהשרת "יעמוד בפינה", אך כמובן עדיף קירור שקט בחירת מעבד: - מערכת קבצים ZFS דורשת מעבד 64 ביט - מעבר לגישה לקבצים, השרת יתמוך גם בהזרמת קובצי אודיו/וידאו (ללא transcoding) ה reference שלי למחיר ולפונקציונאליות הוא drobo+drobo-share אשר מתומחרים יחד ב 700$, ואינם מספקים גמישות בשירותי רשת האם יש מארזים אשר מציינים דיסקים …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים hp pavilion dv6 1180 ej HP Pavilion dv6-1040ej ההבדל ביניהם עומד על 400 שקל , הענין המהותי הוא הכרטיס מסך: איזה כרטיס מסך עדיף-geforce 9200 m 512mb או ati raedon 4530hd 512mb ? האם הם יכולים להריץ משחקים כמו פיפא? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי: 3200₪ ניצול כל התקציב שימוש לגימינג ללא צורך בציוד היקפי כל חנות מתקבלת ללא מסך רק כונן לא צריך את כל היופי (מארזים וכל הציוד הלא הכי חשוב למחשב) העיקר שיהיה חזק (נטו למשחקים)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
ראשית, אני רוצה להתנצל שאני לא עובר על כל ההודעות בפורום כבר כי זה פשוט המון וגם ככה הידע שלי בחומרה נמוך. אני מעוניין לקנות מחשב חדש (המחשב הנוכחי פנטיום 4.. והוא לא מפסיק לקרוס). בכל מקרה, הנה הנתונים שאני צריך: 1. מה התקציב המקסימלי? נע בין 2500-3500 כמובן שלכיוון הלחסוך. (רק מחשב!) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בשוטף, דברים בסיסים, אבל אני כן משתמש בתוכנות גרפיקה ומשחקים מידי פעם. (לא צריך את ה-הכי הכי אבל שכן יהיה אפשרי לשחק נורמלי) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * המסך יהיה 21' WIDE SCREEN * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כולל מדפסת + סורק + DVD + מסך שפופרת 19" לשימוש ביתי אינטרנט + משחקים. יש סיכוי?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הוא מחשב יחיד בעסק קטן ועליו מתבצעת עבודת ניהול המלאי והחשבונות של העסק. הוא מיועד להחליף מחשב קיים ישן מאוד שמתחיל לעשות בעיות. המחשב לא מחובר לאינטרנט, ואין עליו משחקים. יש עליו בעיקר אופיס וחשבשבת. המחשב צריך לאפשר MIRRORING ולכן המפרט חייב לכלול שני דיסקים קשיחים, וכמו כן רצוי מאוד שניתן יהיה לשדרג ל- RAID5, כלומר שניתן יהיה להוסיף דיסק קשיח אחד נוסף לפחות. נפח הדיסקים - מינימלי. כרגע המחשב עובד על פחות מ- 50 GB ורחוק מלהיות מלא, ולא צפוי שזה ישתנה בזמן הקרוב. אין צורך לבצע חישובים של עלות ל- GB וכדומה: אני מעדיף לשלם יותר על כל GB ולרכוש דיסק יותר קטן כדי להקטין את ההוצאות בשורה התחתונה. מערכת ההפעלה לא כלולה במפרט - כבר יש. בשלב ראשון תותקן מערכת XP sp1/2/3 אב…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Devision , Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום התלחתי ללמוד אפטר אפקטc5 ופריימרc5. תוכנות לעריכת וידאו של אדובי. ואני צריך מחשב חזק לתוכנות האלה . חבר בנה לי מחשב ורציתי לדעת עם התוכנות האלה יעבודו במחשב הזה? כי זה מחשב חזק, מישהו אמר לי שהוא מחשב קצת חלש לעריכה בפרמייר ובעל חומרה שאינה ממש נתמכת, בטח שלא על ידי CS5 זה המפרט למטה. תודה. מעבד AMD Phenom II X6 1090T Box -מחיר-1,583 ש"ח לוח אם Gigabyte GA-890XA-UD3 - מחיר-826 ש"ח כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB -מחיר-354 ש"ח זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 7-7-7-20 Platinum -מחיר-663 ש"ח כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe -מחיר-863 ש"ח צורב Sony Optiarc AD-7240S X24 SATA Black DVD -מחיר-98 ש"ח מארז ללא ספק Antec N…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שבוע טוב!! אנחנו מעוניינים לקנות מחשב חדש הביתה, המחשב מיועד לאחותי (בת 17), בגדול? הדרישות הוא שהוא 'יעבוד מהר', והכוונה גם בעתיד. אין שום תכונים להריץ עליו משחקים כבדים, או אפילו תוכנות, לכל היותר אני מאמין פוטושופ... בגדול לשימושי אופיס ואינטרנט. המחשב אמור להחזיק לתקופה ארוכה (עד לפני בערך שנה היא עדיין השתמשה עם פנטיום 3-450)... פשוט הוא שווק חיים.... אז השאלה כרגע מה לקנות לה? חבר של אבא שלי נתן לנו מפרט של מחשב יד שניה 'משופץ' כמו שהוא מגדיר (בן אדם אמין...). ובנוסף קיבלנו הצעת מחשב מחנות אמינה נוספת שאנחנו מכירים, ונשמח לשמוע גם את עצתכם... ובכן, ההצעה לגבי מחשב יד שניה: Asus P5GZ-MX intel 775 6 USB Intel Box Dual core d3 1.5 GB DDR2 - לא ידוע כמה מגה הרץ או חברה,…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מתכנן לקנות UPS למחשב שלי, מצפה שיחזיק ספק 550W ומסך Dell IPS U2715H . יש לי בבית לעיתים נפילות חשמל עקב עומס על התשתית(כמה מכשירי חשמל מופעלים בו"ז) והייתי רוצה להגן על הציוד שלי. מה מומלץ עד 800 ש"ח, עדיפות לאייבורי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מבקש חוות דעת על נייד Lenovo flex 2. מייועד לצרכי סטודנט: הרצת תוכנות יחסית כבדות וסרטים. [TABLE=class: standartFont, width: 100%] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]מעבד:[/TD] [TD=align: right]Intel Core i7-4510U 2.0Ghz[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]זיכרון:[/TD] [TD=align: right]8GB DDR3 1600MHZ[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]דיסק קשיח:[/TD] [TD=align: right]256GB SSD[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]צורב DVD RW:[/TD] [TD=align: right]ללא כונן, ניתן להוסיף חיצוני[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]מסך:[/TD] [TD=align: right]15.6 LED-backlit, Multi-Touch[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCC…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברה. אני קונה מחשב חדש התקציב שלי הוא 6500 לא כולל מסך. המטרה העיקרית היא משחקים כבדים והרבה! אני רוצה מפרט עצבני שיאכל משחקים חדשים בלי להתאמץ דגשים חשובים: לוח אם רק של אסוס. מארז שקט. אם אפשר שהלוח כבר יתמוך SATA 6.0 GB ו USB3 ( אני יודע שעדין אין שימוש של זה בארץ אבל יהיה בעתיד) לא צריך מסך יש לי כבר ברוזלוציה 1920x1080 כרטיס מסך שיתמוך DX11 הרדיסק: כמובן הדגם 103sj של סמסונג. כולל סט מקלדת עכבר של לוג'טיק וכרטיס טלויזיה: Hauppauge PVR-150 MCE מפרט מחנות skypc כי שם אני מתכוון לקנות. זהו לבנתיים תודה רבה...!!!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד 5820k עם קירור nh-d15 לאוברקלוק מכובד לוח x99-ud4 ספק 520 סיסוניק מודולארי כרטיס מסך יש לי קשיחים יש לי הבעיה היחידה היא זכרונות ddr4 ומארז full atx שיתאים לכרטיס מסך ולקירור ולכמות של קשיחים. חשבתי על haf x ובנוגע לזכרונות מה האופציה ההגיונית ביותר בארץ לקנות ddr4 2x8 אני לא מעוניין ב4x4 שיהיה אפשרות להוסיף עוד לעתיד אני צריך 2 סטיקים של 8 ופשוט אין. תודה רבה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לקראת רכישת מחשב נייד , לאחר לבטים רבים החלטתי ללכת על HP אבל גם כאן ישנה דילמה בין 2 מחשבים שהמפרט שלהם הכי קרוב למה שאני מחפש. הדגמים הם: DV6 - 1260 או DV6 - 1299 האחרון הינ Artist Edition שהוא צבעוני כזה אבל זה לא מה שאני מחפש, אלא המפרט יש לו מעבד : AMD Turion X2 Dual Core RM-75 2.2Ghz ואילו הכרטיס מסך שלו הוא ATI HD4650 1024mb למחשב הראשון (1260) יש מעבד Intel T6500 וכרטיס מסך ATI 4530 512mb בגדול זה ההבדל ביניהם, מבחינת מחיר הם בעלי כמעט אותו תג מחיר אני צריך מישהו עם מעט יותר ידע ממני ויאמר לי האם כדאי ללכת על נייד עם מעבד AMD או שלא מומלץ אם כי הוא מתחמם (אני זוכר שפעם היתה להם בעיה כזאת) **לאחר חיפוש בפורום שמתי לב שיש דיון על אותם מפרטים כמו שאנ…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן שבוע הבא אני יורד לאילת ומתכנן לקנות לפטופ בKSP (סטודנט לתכנות ושימושים בסיסיים) התקציב שלי הוא בסביבות ה3-3.5K ומעדיף לא לחרוג אם אין באמת צורך אני מתלבט בין Lenovo IdeaPad U430p 5943-3981 - Gray (עדיפות ראשונה) http://ksp.co.il/?uin=24797 ואלו: http://ksp.co.il/?uin=24020 - אני לא צריך כונן DVD אבל האם המעבד עדיף משמעותית על ה U430P ואיך זה הגיוני שהוא זול יותר ממנו? http://ksp.co.il/?uin=23938 אני לא צריך טאצ', יש דגם מקביל אליו בלי טאצ'? תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מה נשמע חברים, אחרי שלא מזמן קיבלתי פה מפרט מצויין שענה בדיוק על הדרישות שלי (טפו טפו), הגיע הזמן לקנות מחשב גם לאחותי שהתחילה ללמוד השנה. הדרישות בעקרון לא גבוהות - ישמש ללימודים ובבית (בבית ישמש כמחשב נייד-נייח), אז חשוב שיהיה קל, בטריה שתספיק (בתיאוריה) ליום לימודים שלם, ועם מסך בגודל סביר+ (15"?). מעבר לזה השימוש יהיה מאוד מתון, הרוב המוחלט שימוש משרדי של גלישה באינטרנט וכתיבת מסמכים, פה ושם סרטים/סדרות. מה שכן מאוד חשוב זה שיהיה כונן SSD (מניח שיספיקו 256 ג'יגה). 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש שווה את זה, אז גם חריגה ש…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מבקש עזרה בקבלת מפרט שישמש בשנתיים הקרובות מחשב משרדי ובעוד שנתיים ימסר לילדים ( גיל 10 ) לצורך משחקים ברצוני להכניס כבר היום את הרכיבים שידרשו לצורך השימוש העתידי האם ניתן להתקין כרטיס מסך חלש יחסית ומעבד חזק דוגמת I5, שאני מניח יענו על הצורך במשחקים העתידיים ? המחשב צריך להיות שקט תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה - כרגע עבודה משרדית מרובת טאבים וסריקת מסמכים, בעוד כשנתיים ימסר לילדים לצורך משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ומידה וניתן אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה HD, משחקים קלילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 19 רגיל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד שישמש לי לעריכה גראפית מדובר בעיקר בעריכת תמונות, כלומר המון LIGHTROOM, מדי פעם גם PHOTOSHOP, עריכת ווידאו בסיסית ב VEGAS בנוסף אני אשמח שהוא יוכל להריץ משחקים לא כבדים במיוחד, סטייל GUILD WARS 2 וכאלה ממש לא FPSים וגם אין צורך בהגדרות סופר גבוהות. הדגש בכל מקרה הוא על העריכה הגראפית. * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר עריכה גראפית ועיבוד תמונות, לצורך מקצועי. * גודל המסך? עדיפות ל 15.6 לא קריטי היות וכנראה רב הזמן יחובר למסך חיצוני * רזולוציית המסך? FHD ופאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח למקלדת NUMPAD * משקל רצוי? אין צורך במחשב קל במיוחד, לא צריך אולטרה בוק, שהמשקל לא יבוא על חשבון המפרט. רב הזמן המחשב יהיה נייח למדי * האם נדרש זמן סולל…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, חוץ מפורטנייט - Call of Duty , Overwatch, ועד.... 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מיועד לנער מתבגר אז חשוב קצת שופוני 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, המחשב שלי כבר עתיק ונחנק אפילו כשאני מפעיל תוכנות פשוטות כמו פוטושופ או כמה פעולות בו זמנית. יום ההולדת שלי מתקרב והחלטתי להחליפו במשהו קצת יותר חדיש שיספיק לי להרבה זמן, אשמח אם אתם תעזרו לי להרכיב מפרט בישבילי שמתאים לצרכים האלו: -הרצת משחקים כבדים וקלים כאחד -ריבוי משימות -צפייה בסרטים התקציב עומד על 8000 שקלים כולל מסך, וכולל סט מקלדת ועכבר אלחוטיים. אני רוצה את המחשב מבוסס על מעבד אינטל, ואת כרטיס המסך של nVIDIA. אין צורך בדיסק קשיח עם נפח גדול. 250 GB יהיה מצויין.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי, חשבתי לשדרג במעבד, מסך ורמקולים (אפשר לוותר אם לא נכנס בתקציב) ומארז הייתי רוצה מסך 27" אם התקציב לא מספיק בכלל או שכדאי לשדרג עוד דברים אני אשמח לשמועץ המפרט הנוכחי הינו: CPU: Intel Core i5 3450 @ 3.10GHz Ivy Bridge 22nm Technology RAM: 24.0GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz ( MotherBoard: Intel Corporation DH67BLR (CPU 1) GPU: Gainward NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB HD: 223GB Corsair Force LE SSD (SATA (SSD)) 465GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 (SATA ) Monitor: ASUS VW228 (1920x1080@60Hz) …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שיריץ משחקים בהגדרות סבירות (starcraft 2 לפחות בHIGH SETTINGS) חוץ מזה המחשב ישמש לעריכת מוסיקה (cubase guitar rig וכאלה) כל השאר לא כ''כ משנה לי, אני פשוט לא יודע מה לבחור מהמבחר הענק. רצוי שיהיה סניף ברעננה לחברה שממנה אני קונה (KSP IVORY) וכו'.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך אבל גמיש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נראה לי שצריך אבל אם זה יהיה שווה את זה אז ניתן להגיע ל5500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה תלת מימדית, מחשב לסטודנטץ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya, תוכנה לאנימציה תלת מימדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה אז אשמח לתגובות בונות. המחשב ברשותי מ10-11/2011 המפרט של המחשב: מעבד: i7 2600 קירור: אני לא סגור על הקירור אבל השם שלו זה (לפי אייבורי) heat-pipe cold bit לוח אם: asus p8-z68v זכרונות: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-10666C9 1333MHz Dual Channel Kit (KHX1333C9D3B1K2/8G) נקנה עם המחשב נקנה לפני כשבועיים: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 Kit כונן קשיח: seagate st31000524as 1TB כרטיס מסך : SAPPHIRE HD 6970 2GB GDDR5 PCIE ספק כוח: corsair tx750 80 plus bronze מארז: cm storm sniper הכולל מאוורר 20 למעלה, מקדימה, מאחורה מאוורר 12, למטה מאוורר 14 שהוספתי (thermaltake) כמובן כונן דיסקים אופטי רגיל לא מיוחד, שווי הקנייה שלו היה 120. לאחר תק…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-