עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Moshe Alvoer,

שלום לכולם, אני רוצה לרכוש (אחרי 5 שנים) מחשב חדש. הדבר האחרון שנשאר לי לבחור (ואולי המורכב ביותר) הוא הלוח אם. ללא שום ספק אני מעוניין בלוח אם של Asus, אבל די קשה להחליט איזה. נתונים כללים: מחיר בסביבות 700-1200 שקל OC לא מעניין אותי אני לא מתכוון להשתמש ביותר מכרטיס מסך אחד בו זמנית (באופן כללי אני קונה רק Nvidia) מטרת המחשב: Gaming אשמח לשמוע דעות - - - תגובה אוחדה: - - - טוב, נראה לי שצמצמתי את הבחירה ל Delux vs Sabertooth

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by alex188,

שלום, המחשב הנייד שלי בן פחות משנה, נפל נפילה ושרד ! נפצע פציעה שטיחת (ראו תמונה) בעקרון למחשב יש לי שלוש שנים אחריות - למרות שאני לא מאמין שזה רלוונטי לתקלה הזו. מישהו יודע מה עלות הטיפול בתקלה הזו אם בכלל זה אפשרי ? המחשב סמסונג והאחריות במעבדות IBM. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 594 צפיות
  3. אהלן אנשים, נראה שהספק של המחשב הנוכחי נשרף מה שמהווה תירוץ למחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת האפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, גג 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים, גיימינג, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Borderlands 2, SW:Old republic -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי כרגע מסך NEC 20WGX2 שרץ על 1680…

• 7 תגובות
    • 684 צפיות
  4. Started by Swimmer,

שבוע שעבר הזמנתי מ-KSP מחשב נייד, Dell Vostro 2521, הגעתי לקחת אותו וקניתי גם Samsung 840 ssd, כבר שפתחתי את הקופסה (בחנות), שמתי לב שהיא נארזה מחדש, המטען והכבל קומקום היו פתוחים ולא באריזה, המחשב אמור להגיע עם Ubuntu ובפועל נדלק עם Windows7 (מסך הפעלה ראשונית) כששאלתי את הטכנאי למה זה הוא אמר שזה בסדר. כבר בחנות רציתי להחליף את ה-HD ב-SSD, כשפתחתי את הברגים שמתי לב שאחד מהם עקום ויותר גרוע מזה, שמתי לב שיש סימנים של ניסיון לפתיחה עם מברג בחלק האחורי של המחשב, איפה שממוקמים ה-HD, זכרון וסוללה. הייתי לחוץ בזמן אז לקחתי את המחשב לבית כדי לטפל בזה אח"כ. בבית פתחתי את החלק האחורי, בדקתי ב-Manual איך אמורים לפתוח אותו (רמז: ממש לא איפה שנמצאים סימני הפתיחה עם המברג), החל…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אני קונה מחשב היום/מחר בסביבות ה4000 ש"ח רצוי שיהיה כרטיס מסך הכי חזק שאני אוכל להשיג הסכום הזה תודה לעוזרים * מטרות המחשב? משחקים קלים עד קשים, צפיה בסרטים, ועבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא משנה מבריק או מאט * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאת HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא חשוב * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם…

• 15 תגובות
    • 962 צפיות
  6. שלום חברים, ביחס למחיר האם לדעתכם מדובר בסוללה ששווה את הכסף או שעדיף לקנות סוללה מקורית (ביותר מכפול)? תודה מראש לעונים! http://www.wallashops.co.il/GroupDeal/gdp.aspx?pi=5NJsdgg&c=860

• 3 תגובות
    • 521 צפיות
  7. שלום לכולם. קניתי לפני כשלושה חודשים מחשב נייד, מסוג ASUS דגם K55V. המפרט של המחשב מופיע כאן: https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K55VM/#specifications קראתי קצת ברשת והבנתי שיש למחשב 2 כרטיסי מסך, אחד של INTEL שהמחשב משתמש בו במצב רגיל, ואחד של NVIDIA (דגם 610M). המחשב עושה סוויץ' בעצם מתי שיש צורך בכרטיס המסך השני (לדוגמא משחקים וכו'). תקנו אותי אם אני טועה. אני משתמש בסימולטור נהיגה, אולי חלקכם מכירים וחלקכם פחות LFS. המחשב הכי בסיסי שיש צריך להריץ את הסימולטור על ההגדרות הכי גבוהות ללא תקיעות וFPS גבוה. כרגע המחשב עובד לפי מצבי רוח, קרה לי מידי פעם שהוא הריץ את LFS על 130 FPS וזה נמשך לכמה דקות, וככה הוא מריץ אותו בקושי על 60 FPS ותמיד צונח למטה. ניסיתי להוריד…

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  8. בהנחה שעושה פעולות בסיסיות כמו אינטרנט וכאלו, קצת תכנות, ומשחקי מחשב מריץ חלונות 8 ולא מריץ איזה VM וכו' יש טעם ליותר מ 8?! כלומר שני סטיקים של 4, ואפילו 4 שהם DDR 3 מהירים, יספיקו? יש בכלל טעם בלקנות יותר כיום?

• 6 תגובות
    • 718 צפיות
  9. אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי לפיתוח תוכנה. דרישות עיקריות זה מעבד חזק והרבה זכרון מהיר תקציב כרגע: 2500-3000 מיועד בעיקר לעבודה עם Visual Studio וכן להרצה במקביל של מכונה וירטואלית אחת או שתיים אין צורך ב: מערכת הפעלה, מקלדת\עכבר, כונן סידי, כרטיס רשת, מסך לא מתוכנן אובקלוקינג, לא מיועד לגיימינג דרגת רעש\שקט: 5 (עדיף שקט לא קריטי) זכרון: 16 ג"ב מעבד: עדיפות ל-i7 אפשרי גם i5 כרטיס מסך נפרד: אין צורך דיסק קשיח: מהיר אבל לא צריך להיות גדול (לא SSD בגלל בעיות תקציב ואמינות) לוח-אם: בעיקר אמין ספק-כח: אמין לאורך זמן ועמיד עד כמה שניתן לאבק נוספים: כמה שיותר יציאות USB תודה, זיו

• 1 תגובה
    • 696 צפיות
  10. אני מנסה למצוא את התשובה אבל לא מצליח. האם מישהו אולי יודע? כמו כן לגבי הכונן הקשיח. האם ניתן לשדרג את ה SSD איתו מגיע הזנבוק? מדובר ב Asus Zenbook UX31A Ultrabook תודה

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  11. Started by amir112,

שלום , אני מעונים לרכוש את המפרט הבא : ספק כח מודולארי Seasonic 750W Gold X-Series X-750 Retail קירור למעבד Noctua NH-D14 CPU Cooler Gigabyte GeForce GTX570 GV-N570OC-13I OC 1280MB GDDR5\אני מעביר אותו מהמחשב הישן , הוא בן חודשיים. Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 מארז Antec Eleven Hundred The Advanced Gaming Authority Case No PSU זיכרון למחשב 2x4GB Corsair XMS3 Dual Channel 1600mhz CL9-9-9-24 צורב פנימי Samsung SH-224BB/DB DVD±RW x24 Black Sata כונן Samsung 840 Pro Series 2.5'' 256GB SSD SATA III מעבד אינטל Intel Core i7 4770K Haswell 3.5Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box לוח אם Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600 מאורר למארז - Antec …

• 41 תגובות
    • 2k צפיות
  12. אהלן, לא יודע עד כמה זה אפשרי, אבל אני מחפש ליצור מחשב ללא מאווררים... כמו כן, אני לא מתכוון להיכנס לעניין מערכות קירור המים שכן אני לא מכיר את הנושא (פחות בעייתי) ואני רוצה להשאירו חסכוני בחשמל... הייעוד של המחשב הוא בעיקר לימודי/משרדי (מידי פעם עבודה עם תוכנות סמי-כבדות כמו GIS או אוטוקאד) וכמו כן, גם צפייה ב- HD. מחיר - עד 3.5K ללא ציוד היקפי.. בתודה מראש, אסף.

• 10 תגובות
    • 999 צפיות
  13. [TABLE=class: productListing, width: 100%] [TR] [TD=class: productListing-heading, align: center]Remove[/TD] [TD=class: productListing-heading]Product(s)[/TD] [TD=class: productListing-heading, align: center]Quantity.[/TD] [TD=class: productListing-heading, align: right]Total[/TD] [/TR] [TR=class: productListing-even] [TD=class: productListing-data, align: center][/TD] [TD=class: productListing-data][TABLE] [TR] [TD=class: productListing-data, align: center][/TD] [TD=class: productListing-data]Intel Core I5-4670K Processor Box [/TD] [TD=class: productListing-data] [/TD] [TD=class: productListing-data] [/…

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם! לאחרונה עשיתי פורמט למחשב ושמתי לב שהמאוורר פועל \ פועל חלש כי המחשב שלי ממש חם (מה שממש לא אופייני לו) אני עדיין בתקופת האחריות, מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  15. Started by Transfer,

היי חברים! צריכה את עזרתכם בקניית מחשב נייד חדש. אני לא מבינה גדולה אז אשמח אם יעזרו לי כאן. אני רוצה מחשב נייד שיריץ יוטיוב בצורה חלקה ומהירה, מוזיקה, אייטונס.... והכי הכי הכי חשוב לי וקריטי לי - שיריץ משחקים כמו מייפל סטורי (נוו אל תצחקו עליי).וכל מיני בגלל הדודים עכשיו אמרו לי או יותר נכון.. ייעצו לי לשים לב שזה בא עם מעבד i7 שהזיכרון הפנימי יהיה 8 ג'יגה ומעלה, דיסק קשיח עם 7200 rpmובעיקרון כרטיס מסך טוב, וכמובן מסך 17.5 (שזה הכי גדול, לא?). איזה מחשב עונה על הקריטריונים האלה? ואיפה הכי כדאי לקנות ושל איזו חברה? מוכנה להשקיע עד 5-6 אלף. תודה רבה! מור.

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  16. שלום לכולם, אחלה פורום כל הכבוד לכם! התקציב שלי הינו כאמור עד 2000 ש"ח מקסימום אבל אשמח למפרטים זולים יותר. עריכת וידאו ברזולוציה גבוה (HD ומעלה). מסך שיחובר הינו 20 אינץ. חוץ ממסך זקוק לציוד היקפי רגיל (לא איכותי מידי) כולל מערכת שמע (רמקולים). שקט לא חשוב (נגיד 3) אין צורך במערכת הפעלה או אופיס. אין לי מושג מה זה אוברלוק. חנות באיזור המרכז זה מעולה. מחפש משהו שלא אצטרך לשדרג בשנתים שלושה הקרובות (כלומר שיענה על הדרישות בעתיד הקרוב). תודה מראש (+ התחייבות להכרת תודה אינסופית בהמשך) לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 517 צפיות
  17. אני מחפש מחשב חזק שיתאים לי לשימושים כמו עריכת וידאו "אינטנסיבית" ועבודה עם תוכנות תלת מימד. קראתי כל מיני המלצות וכרגע אני מסתכל לכיוון של Dell Precision M6700.. יש דעות? אולי המלצות אחרות? תודה!

• 7 תגובות
    • 982 צפיות
  18. היי כולם ותודה מראש על העזרה! אני לא מבין בכלל במחשבים ואני מחפש מחשב שיהיה חזק ורצוי גם שקט במינימום כסף. משחקים לדוגמא שאני רוצה שהוא יריץ(לא חייב במקסימום פרפורמנס אבל שיריץ חלק): CoD BO, The Elder Scrolls V: Skyrim, MMORPG למיניהם(לא הכבדים ביותר, משהו בסגנון Runes of Magic) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוךב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוזיקה, גיימינג, ושימוש ביתי (סרטים וכו')א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase SX 3 שימוש תדיר. 3. האם יש צורך בציוד…

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  19. שלום, שמי לירן. אני סטודנט שנה ראשונה למדעי המחשב ומדעי המוח. מעוניין לקנות מחשב נייד ב-3-3.5K ₪ (מקס' K3.8-3.9). אשמח לקבל הצעות למחשבים השימושים העיקריים של המחשב: תכנות, בדגש על תכנות מדעי. זה מתוכנן להיות המחשב שלי לכמה שנים קדימה עכשיו, בסיכוי טוב גם לתוך התואר השני (אולי יריץ גם דברים יחסית-כבדים בעתיד. אם מטלות סופר-כבדות ירוצו על מחשבי האוניברסיטה). לכתוב על המחשב. אני כותב וקורא על המחשב המון – בבית, בכיתה, בספריה, על הדשא, באוטובוס. שיקולים מרכזיים במחשב: תכנות. נוחות. האם המקלדת נוחה? שלא יכאב בצוואר/גב/ידיים אם אכתוב עליו הרבה שעות רצוף (ראו שאלה בהמשך האם כדאי לקנות תחנת עגינה ומקלדת ומסך חיצוניים לחדר שלי). שלא יכאב אם אקרא הרבה…

• 7 תגובות
    • 770 צפיות
  20. Started by someoneelse,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל לא חובה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון סרטים (HTPC) והורדות (Torrents). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). uTorrent ווידאו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD לטלויזיה 47". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ניגון סרטים באיכות גבוהה. 3. האם יש צורך…

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  21. שלום רב, הפעם אני צריך מחשב לאחי. הוא קיבל המלצה על מחשבי מותג שצירפתי למטה, אודה לכם אם תחוו דעתכם על כדאיות העניין ויתרונות/חסרונות של מחשבי מותג. לי יש מסך DELL U2311 שאני מרוצה ממנו וחשבתי להמליץ לו על משהו דומה, אולי U2312 או מה שהולך עכשיו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי כגון אינטרנט, סרטים וכיו"ב. גם תוכנות גרפיות, לא תלת מימד אבל שימוש די תדיר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופCS5 , Indesign, Illustrator. …

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  22. Started by dislect,

1. מה התקציב המקסימאלי - 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - עבודה משרדית, רב תכליתי, לשימוש ההורים בבית לצרכי אינטרנט בסיסיים וסרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 21 אינץ' 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - יש לי שני כרטיסי זיכרון מהיר DDR3 1333MHZ 2GB כלומר סך הכל 4GB לכן לא צריך כרטיס זיכרון, וכמו כן לא צריך כונן דיסקים/צורב. 5. האם מתוכנן אוברקלוק - לא תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  23. שלום חברים אני מחפש לקנות מחשב לצורכי לימודים ועבודה בעיקר לוירטואליזציה . שיתמוך בחמישה מכונות רצות בו זמנית המחש אמור לשמש אותי בשנתיים שלוש הקרובות בקשר למשחקים כרטיס מסך סביר לאיזה משחק או שתיים פעם ב תשובה לשאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 ש"ח +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא על חשבון הורדת הביצועים בצורה ניכרת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר וירטואליזציה עבודה עם שרתים, משחקים לפעמים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - hyper-v . virtual-box. -מהי הרזולוציה הטבעית …

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  24. מבקש המלצה לנייד I7 בתקציב בסביבות ה 4000 ש"ח נדרש שני סלוטים לזיכרון ותמיכה של 16GB הבנתי שיש מחשבים ניידים עם מסך מגע, נשמע מדליק ... לא חובה ... תודה רבה למי שיוכל לעזור.

• 5 תגובות
    • 573 צפיות
  25. אז כמו שזכור לאלו מהאשכול הקודם שלי אני מכור לעיצוב של מקבוק פרו (לא בהכרך אפל אלא ספציפית לדגם הזה) מצאתי כמה דגמים שנדלקתי עליהם אבל אני רוצה לראות עוד. משומה כשאני מחפש את כל הדגמים של החברות ,אני לא רואה את הדגמים הספציפיים שאני מצאתי . לכן אין לי מושג איפה לחפש. אז מה שאני מבקש בעצם ,קישור למקום שמכיל את כל הדגמים של כל חברה .. - - -לא מבקש המלצה לשום דגם או חברה או כל מחשב אחר ,אלא אך ורק רשימה של כל הדגמים שקיימים לחברות. ,אני יעבור אחד אחד ויראה מה מתאים לי --מבחינה עיצובית ואז אני כבר ינסה לראות מה מתאים לי מבחינת חומרה וכו' ואפתח אשכול על זה. והשאלה על המק , ראיתי כתבה בנקסטר ,על מחשבים ניידים ובטוקבקים אמרו כמה פעמים שמקבוק פרו חזק יותר טוב יותר מ…

• 31 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים