ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,453 דיונים בפורום זה
-
היי, מתחיל ללמוד באוקטובר, הכיוון הוא למחשב שיעבוד היטב לתקופת הלימודים (4 שנים). השימוש הוא די בסיסי; גלישה, נטפליקס ואופיס. דגש על משקל קל וסוללה טובה. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף עד 4.5k, גמיש עד 5 במקסימום עבור הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס, תוכנות סטטיסטיות (R), מעט תכנות, הרבה אופיס, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב שלי ברשותי כבר כמה שנים ואני רוצה לשדרג אותו לביצועים כללים יותר טובים, למטרות גיימינג (כרגע הוא לא קרוב להריץ שום משחק שיצא בזמן האחרון) וקצת עריכה גרפית. המפרט להלן: כרטיס מסך התקציב הוא עד 800 שח בערך, אשמח לדעת מה אתם חושבים על להחליף מעבד ואיזנ דגם (אני חושב שיש צורך) וכל המלצה אחרת תתקבל בברכה. תודה מראש! עמרי. עריכה: אחרי קצת קריאה בפורום, איך השינויים האלה לדעתכם? [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Sapphire Radeon R9 280X Dual-X 3GB - לאחר תיקון יצרן אחריות שנתיים[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]725₪[/TD] [/TR] [TR=class: cat_pro…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם/ן לאחר קריאה ועיון הכל כך הרבה הודעות אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שאני ממש ממש חייבת לרכוש (בארץ) עם המפרט המינמלי הזה: אני גרפיקאית והמחשב הזה הוא המחשב העיקרי שלי. הוא אמור לעבוד המון שעות עם חיבור לחשמל, לכן אני חייבת מחשב שיודע לקרר את עצמו מצויין, שלא ימות לי ועם מסך איכותי שניתן יהיה לעבוד איתו בחיבור למסך נוסף. בטח אנייד אותו מהמשרד הביתה או לפגישות קצרות עם לקוחות, אני על אופנוע אז לא משנה המשקל. אני מצפה שהמחשב ישרוד 3 שנים (תקופת האחריות) ושיעבוד טוב עם התוכנות שלי בזמן הזה. עיקר השימוש שלי הוא בתוכנות אדובי. התוכנות הבאות ירוצו בדרך כלל במקביל: Photoshop CS5, iillustrator CS5, InDesign CS5, Acrobat Reader Pro, Google Chrome לעיתים אשתמש בקבצי פו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הפנטיום 166 של הורי גוסס, והגיע הזמן למחשב חדש. מכיוון שאין להם תקציב גדול, ומכיוון שגם ככה אני אחראית על המחשוב שם, החלטתי )בשיתוף עימם) ללכת על לינוקס. מכיוון שעברו כמה שנים טובות מאז רכשתי לאחרונה מחשב, אשמח לקבל הצעות למפרט של מכונה, שתהיה גם זולה, וגם תעבוד היטב עם לינוקס )כנראה מנדרייק 9, אם כי אני שוקלת לשים להם רד האט(. המחשב ישמש לגלישה, דואר אלקטרוני, עיבוד תמלילים, ועבודה עם גליונות אלקטרוניים. הוא יתחבר לאינטרנט דרך הנתב שלי שמשתף אינטרנט מהיר. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - בעיקר לגיימינג אולי קצת לתכנות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - shadow of mordor , the witcher 3 crysys 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). samsung 23" 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף כמה שיותר גבוהות. העניין הוא שאם עוד שנה …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אפשר בבקשה לקבל מפרט ב8000 בעיקרון לגיימינג ( ואולי לקצת עריכה ) רק מחשב ללא ציוד היקפי וללא מסך אני מתכנן לעשות אוברקלוק תודה מראש לעוזרים עריכה : לא ידעתי שצריך טופס בקשה אז הינה . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!8000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים,עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1680*1050 * באיזה סוג משחקים …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי רוצה לעדכן את המחשב כדי לחזור ולהנות ממשחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? עד 6 אלף, עדיף פחות. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? אינטרנט ובעיקר משחקים רזולוציה מקסימאלית לשנה וחצי הקרובות על מסך 22 אינצ' של סמסונג 226bw. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. דיסק קשיח 320 ג'יגה בלבד, אני משתמש בווינדוס איקס פי ואולי בעתיד אעבור לווינדוס 7 אבל בינתיים טוב לי עם האיקס פי. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך הרכבת מחשב בלבד 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועד…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עריכה: Take 2, בהתאם לחוקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500-5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. א) [...] ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי תפקידים. ספציפית, מה שלנגד עיניי זה Dragon Age 3 ו-Witcher 3. הסיבה שאני שוקל לקנות כרגע זה כיוון שאני גם רוצה לשחק במשחקים \עד\ שהם יצאו, ולא להתחיל לשחק רק לקראת סוף 2014. גם משחקי אסטרגיה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך. חלק מהמפרט שיבנה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזר הבהרכבת מפרט. תקציב : 5000 מטרות: - עבודה עם פוטושופ (עדיפות למעבד אינטל) - עבודה עם תוכנות בסגנון MATLAB - הרבה אינטרט - המחשב יהיה מחובר לטלויזיה (לא LCD) ולמערכת קולנוע (דרך מגבר 5.1) לצפייה בסרטים ןשמיעת מוזיקה. - ללא OC הערות: - עבודה בויסטה (וגם אם לא מייד אני מניח שבקרוב....) - לגבי משחקים עדיין לא החלטתי, כנראה שאני אשחק מידי פעם אבל זה בהחלט לא מחשב לגיימר. - חוץ מצורב ומסך כל שאר הציוד נדרש. אני מקווה שנתתי מספיק אינפורמציה כדי שתוכלו לעזור לי לקבל תמורה טובה לכסף שלי. תודה למגיבים.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול - אני מחפש מחשב נייח שיהיה חזק מספיק להריץ עליו תוכנות עריכה של אדובי (בעיקר פרמיר ואפטר אפקטס... וקצת פוטושופ). זקוק לייעוץ בנוגע למחשב הזה , האם הוא יכול להיות טוב עבורי? והאם מישהו מכיר את האתר ויכול להמליץ/לתת חוו"ד? בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
המפרט הנוכחי שלי: Intel® Core2 CPU 4400 @ 2.00GHz מעבד 1023.5 MB זכרון RAM כרטיס מסך ATI radeon 1650x 512MBאני מעוניין לשדרג את המחשב למטרות גיימינג ויש לי תקציב של מקסימום 1000 ש"ח (ללא חריגות) אני יודע שבעיקר צריך לשדרג את הכרטיס מסך והזכרון אבל לא בקיא בדגמים ומחירים ולכן אשמח לעזרה אין צורך בציוד היקפי. בנוסף אני גר באשדוד אם אתם מכירים חנויות טובות ותוכלו להמליץ אודה לכם
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני כשבוע את הנייד הנ"ל ובאריזה לא היה דיסק של מערכת ההפעלה. זה אמור להיות ככה? כעקרון אין בנייד כונן דיסקים, אבל בכל זאת הייתי רוצה דיסק..
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב. מחשבי נייד מגיעים עם מעבדים שונים בתוכם, איזה מעבד נחשב לטוב ביותר? [לחזק ביותר?] תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכות גרפיות 3D , משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3Ds max ,photoshop ושיוכל להריץ מנוע משחקים unreal engine 4 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed syndicate , hitman 6 , ghost recon wildlands -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנט לביולוגיה, כל השימושיים הכלליים הרגילים, תיכנות פייתון בסיסי, משחקים לא חדשים בהגדרות סבירות, תמונות. * גודל המסך? עדיפות ל-15.6 מאט אבל מוכן להתגמש תמורת שיפור משמעותי של איכות התמונה. * רזולוציית המסך? HD יכול להספיק. האיכות משנה לי יותר מהרזולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? trackpoint יכול להיות חביב אבל במקום נמוך בעדיפויות של הבחירה. * משקל רצוי? אין חשיבות מיוחדת, רוב הזמן יהיה בחדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 3-4 שעות בשימוש סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250GB * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למער…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
מעוניין למכור מחשב בן שנה הכל עובד ותקין יש אחריות של אייבורי i5 4570 לוח אם MI H87M-G3 מארז FRACAL DESIGN CORE1000 כרטיסמסך GIGABYTE RADEON 7790 זכרון 1GB. זכרון CORSAIR 8GB דיסק 2TB המחשב יפורט לפני המכירה (אני לא מוכר את המערת ההפעלה המקורית שלי) השאלה:איך ניתן למכור מחשב ללא מערכת הפעלה? כלומר כל קנה ירצה בודאי לראות שהמשב תקין. יהיה נחמד לדעת מה המחיר, אבל זה לא הנושא המרכזי.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, החבר בנה מפרט עם "מומחי" החנות זד מערכות... הוא נעול על INTEL QUAD CORE להל"ן המפרט: מעבד INTEL G-33/1333MHZ-DG33BUC BUFFALO CREEK INTEL QUAD CORE-Q-6600/8M CHCHE P35 lלוח אם INTEL ? 1024MB DDRII 800MHZ קינגסטון PCX - GeForce 8800 GTS 320MB 320bit LEADTEK דיסק קשיח - 250GB SATA II מארז מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W כונן-DVDRW X18 NEC/SAMSUNG מקלדת אינטרנט + ע.אופטי מחיר 4200 ¤ מ זד מערכות... מה דעתכם ?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר להגיע לאזור 3000 אני אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב עבודה משרדית להנהלת חשבונות, עבודה על ווינדוס XP א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, כל מה שקשור להנהלת חשבונות: חשבשבת, עצמאית וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: המחשב מיועד אך ורק לעבודות משרד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הכל חוץ מציוד הקפי. וכרטיס מסך אני מאמין שמובנה בלוחות החדשים טובים מספיק, נכון? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתם אנשים שכנראה מבינים דבר או שניים במחשבים :smoke: כי אני לא ממש... ??? אז אולי אתם תוכלו לעזור לי. חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש לא יקר מדי (בסביביות ה 6000 ש"ח). אז שמישהו יעזור לי לעזור לו :saint:
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב עבודה (פיתוח) ב 3000 ש"ח. המחשב יריץ MATLAB וסביבות לתכנות אתרים ואפליקציות אנדרואיד. לא צריך מסך. מספיק כרטיס גרפי און-בורד. צריך 8 GB זיכרון (לפחות). אפשר לוותר על דיסק SSD כדי לחסוך בעלויות. מספיק דיסק 500 GB. אני מעדיף מעבד אינטל. לא צריך כונן אופטי. צריך מקלדת ועכבר. אני מניח שזה מפרט לא סטנדרטי ...... מקווה שתוכלו לעזור. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, שבוע הבא אני קונה מחשב חדש בגלל ששלי נדפק, לכן אני זקוק לעזרתכם בבחירת המפרט המושלם בשבילי בשביל משחקים כבדים בתקציב של 4000 שח. ברשותי מסך 24 אינץ'. אני רוצה מחשב שישרת אותי כמה שנים ושכל המשחקים הכבדנם ביותר יעבדו על המקסימום בטווח של לפחות שנתיים. יש לי שאלה לגבי המעבדים, המעבד החדש של AMD phenom II 920 הוא טוב? למה הרבה מציעים אותו. תודה. אגב אני לא צריך CD-ROM.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג לכרטיס מסך חדש, כמה הכרטיס שלי שווה היום ? (כרטיס במצב מעולה, לא עבר OC), תודה מראש !
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד אך ורק לעריכת וידאו כבדה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Aober Premiere, Adober After Effects אופן השימוש הוא יומיומי, זאת הפרנסה שלי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ברצוני לקבל במפרט 2 מסכי מחשב (עדיפות לסמסונג) שלא יעלו על 24'. …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אתםחושבים על המחשב הזה? הוא מגיע בילד אין מ Tms עולה סביבות ה 350שח 350שח שווה את הכסף?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-