ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
היי בדרך לרכוש מחשב חדש הפעם החלטתי להשקיע עוד קצת מעבר ולקחת תצורה חזקה יותר. האם בעקבות השדרוג המיוחל למפרט AMD A10 / INTEL IVB ארגיש שיפור משמעותי בביצועים מול המפרט הנוכחי? הדרישות הן משחקים + ALL AROUND ויכולת שדרוג מבלי להחליף לוח. המפרט יהיה סביב כרטיס ה-HD7850 קיים. יש צורך ב-SSD 128GB בתור כונן מערכת ראשי (OS). ספק - 620W או להישאר במתכונת 500. זיכרונות - 8GB + ירכשו ביד 2. חשוב לי שהמערכת תהיה קרירה ושקטה לא החלטתי אם לקחת קירור מים או אוויר. סכום? 4K~3K. רכישה באזור מרכז כמובן. תודה לכולם!
-
- 9 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום, שמי לירן. אני סטודנט שנה ראשונה למדעי המחשב ומדעי המוח. מעוניין לקנות מחשב נייד ב-3-3.5K ₪ (מקס' K3.8-3.9). אשמח לקבל הצעות למחשבים השימושים העיקריים של המחשב: תכנות, בדגש על תכנות מדעי. זה מתוכנן להיות המחשב שלי לכמה שנים קדימה עכשיו, בסיכוי טוב גם לתוך התואר השני (אולי יריץ גם דברים יחסית-כבדים בעתיד. אם מטלות סופר-כבדות ירוצו על מחשבי האוניברסיטה). לכתוב על המחשב. אני כותב וקורא על המחשב המון – בבית, בכיתה, בספריה, על הדשא, באוטובוס. שיקולים מרכזיים במחשב: תכנות. נוחות. האם המקלדת נוחה? שלא יכאב בצוואר/גב/ידיים אם אכתוב עליו הרבה שעות רצוף (ראו שאלה בהמשך האם כדאי לקנות תחנת עגינה ומקלדת ומסך חיצוניים לחדר שלי). שלא יכאב אם אקרא הרבה…
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום אני כרגע עם המפרט הבא: מעבד:i5 750 לוח אם:gigabyte-p55-ud3 זיכרון:8 GB כ.מסך: GTX 580 1.5GB ספק: antec earthwatts 550W מארז: antec 300 אני מעוניין לשדרג את המעבד+קירור+לוח אם+זיכרון (החלקים הישנים ימסרו) כמו כן אני מעוניין בכונן SSD אני מעוניין באוברקלוק ורצוי שהרכיבים יהיו איכותיים למטרה זו השימושים שלי הם: משחקים, כל תוכנות אדובי, מגוון תוכנות תלת מימד (יש צורך במכונת רינדור משומנת) התקציב הוא 5000 חשוב שהמחשב ישרוד לפחות כ-4 שנים ולכן אני מעדיף לשלם טיפה יותר על רכיבים איכותיים
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום רב! במפרט לגיימר, כדאי לקונת מעבד או לוח שמובנה בו כרטיס גרפי, ולשלב כרטיס גרפי נוסף נפרד ולהשתמש בשניהם? או שעדיף להשקיע בכרטיס מסך בנפרד?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש מחשב משרדי בעיקר שהשימוש בו הינו אופיס, סריקה וריבוי חלונות במקביל השתמשתי במפרטים המומלצים אצלכם, אך הייתי מעוניין לבחור רכיבים שישפרו את רמת השקט של המחשב ( דרגה 8 בערך ) מבקש המלצה על מארז + ספק שקטים וכן דיסק קשיח 1TB שקט ומהיר יחסית, התקציב לשלושתם 1,200 ש"ח +- אם יש רכיב נוסף שיעזור לשקט אשמח לשמוע האם המארז הזה נחשב שקט ? ANTEC Sonata III no PSU זה המפרט שמצאתי מעבד: Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2020 2.9Ghz 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪253 קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪43 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪302 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מח…
-
- 12 תגובות
- 903 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי - 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - עבודה משרדית, רב תכליתי, לשימוש ההורים בבית לצרכי אינטרנט בסיסיים וסרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 21 אינץ' 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - יש לי שני כרטיסי זיכרון מהיר DDR3 1333MHZ 2GB כלומר סך הכל 4GB לכן לא צריך כרטיס זיכרון, וכמו כן לא צריך כונן דיסקים/צורב. 5. האם מתוכנן אוברקלוק - לא תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 789 צפיות
-
-
מעבד: intel e8400 לוח אם:asus p5g41c-m lx ....תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש לקנות מחשב לצורכי לימודים ועבודה בעיקר לוירטואליזציה . שיתמוך בחמישה מכונות רצות בו זמנית המחש אמור לשמש אותי בשנתיים שלוש הקרובות בקשר למשחקים כרטיס מסך סביר לאיזה משחק או שתיים פעם ב תשובה לשאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 ש"ח +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא על חשבון הורדת הביצועים בצורה ניכרת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר וירטואליזציה עבודה עם שרתים, משחקים לפעמים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - hyper-v . virtual-box. -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 3 תגובות
- 473 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל לא חובה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון סרטים (HTPC) והורדות (Torrents). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). uTorrent ווידאו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD לטלויזיה 47". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ניגון סרטים באיכות גבוהה. 3. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
-
-
http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+15.6%26%2334%3B+Laptop+-+4GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+White/8753218.p?id=1218890193332&skuId=8753218 המטרות שלי בעיקרון הן פוקר אונליין,סרטים וזמן סוללה ללימודים.. הייתם ממליצים על זה?
-
- 6 תגובות
- 585 צפיות
-
-
מבקש המלצה לנייד I7 בתקציב בסביבות ה 4000 ש"ח נדרש שני סלוטים לזיכרון ותמיכה של 16GB הבנתי שיש מחשבים ניידים עם מסך מגע, נשמע מדליק ... לא חובה ... תודה רבה למי שיוכל לעזור.
-
- 5 תגובות
- 547 צפיות
-
-
היי, יש בידי כרגע i7 4770K ו Intel 520 SSD 240 GB ואני צריך להשלים את שאר חלקי המחשב. אני מבין שהקירור שהתאים לתושבת 1155 מתאים גם ל 1150.( תקנו אותי אם אני טועה) 1. מה התקציב המקסימאלי - 3000-3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - המחשב מיוחד לתכנות, עריכה גרפית, גיימינג,VM's והרבה מולטי טסקינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - כרגע יש 19 אבל מתעתד לקנות 23 1920/1080-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - יחסית גבוהות 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - הארד דיסק מכני. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של…
-
- 9 תגובות
- 743 צפיות
-
-
תקציב: 4,000 מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, מוזיקה, צפייה בHD, משחקים כבדים (אבל לא אשתמש בזה הרבה, כלומר, לא חייב, אלא אם כן התקציב מספיק). *מעבד: i7 Q מעל 2 ג'יגה הרץ * גודל המסך? 15.6 *רזולוציית המסך? עדיפות 1920 1080 דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? ממוצע, אך אם בתקציב אז כמה שיותר קל, כמובן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהכרח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3, יציאת HDMI, * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB או 750GB (מהירות 7200) * כונן אופטי? אם ממש בעייתי אז אסתפק בחיצוני *אחריות: עדיפות ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL, טושיבה, ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צב…
-
- 7 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש לרכוש מחשב נייד חזק, שיריץ בעיקר cubase. התקציב שלי הוא 5000 שקל. יש לי כרטיס קול חיצוני איכותי שמתחבר ב-USB ועוד כמה יציאות. חשוב שהוא יהיה נח, יחסית קל (עד 2.2 קילו), מסך בגדלים של בין 13 ל-15. כל השאר - פחות חשוב (אלא אם כן תגידו ואז נחליט) תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, אודה מאד לעזרתכם על המלצה למפרט לעבודה בקיובייס ומשחקים. ישנו מארז קומפיוקייס 6A19 (לא זוכר בדיוק אם זה הדגם) הארדיסק SSD M4120GB עוד HDD320 הספק שמגיע עם המארז הוא HEC300 לא יודע אם הוא יספיק צורב DVD LG קיים כל הציוד ההיקפי קיים אם אפשר בבקשה לקבל הצעה אחת בלי כרטיס מסך במסגרת התקציב, שבעתיד אשדרג לכרטיס מסך חדש ולקבל הצעה אחת כולל כרטיס מסך במסגרת התקציב. אם אפשר שיהיה FIREWIRE על הלוח האם זה יהיה נוח מאד! תודה מראש גיא!
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
היי, אני צריך את עזרתכם בקניית לפטופ אקסטרימי (שלא לצורכי משחקים) מארה"ב בגדול התקציב הוא עד 1200$ למחשב חזק! לא הצלחתי למצוא חברה שמאפשרת לי גמישות גבוהה ברכיבים :roll: בגדול אלה הדרישות: -עדיפות למחשב 14", מוכן להתפשר עד 17" -מעבד פחות מחשק משחק פה, גם מעבד i5 מספק אותי -זכרון ראם של 16GB לפחות -דיסק קשיח היברידי 750G ו-16G SSD לפחות -כרטיס מסך של לפחות 1G ושל חברה נורמלית (שלא יצוצו לי פה אינטל אקסטרים חח) אשמח אם לא תיכנסו איתי לדיוני "מה אתה צריך מחשב כזה חזק אם אתה לא משחק..." זה מיותר :> היה לי מאד קשה למצוא חברה גמישה במפרטים כך שאוכל להרכיב מה שבא לי... בינתיים מצאתי רק אייליאן-וור בכיוון אבל המחיר חורג חח: יש לי אפשרות להוזיל את המפרט ב-50$ אם א…
-
- 3 תגובות
- 551 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה לבנות לחבר מפרט בשביל HTPC, אשמח אם תעזרו, תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום. יש לי Lenovo G580 ומסיבה כלשהיא הוא הפסיק לקרוא את הדיסק און קי שלי (לא רק). פתחתי את הדרייבר מנג'ר וראיתי שיש בעיה בדרייבר של הUSB 3.0 וכאשר אני מנסה לעדכן אותו אני מקבל BSOD. למישהוא יש רעיון מה אני צריך לעשות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
Dell Inspiron Core i5-3210U ''17.3 מערכת הפעלה: Windows 8 צבע: כסוף גודל תצוגה: ''17.3 HD Widescreen, 200-nit (1366x768) 720p רזולוציית תצוגה: 1366X768 כרטיס גרפי: INTEL GRAPHICS 4000 HD מצלמת אינטרנט: Native HD 1.0 MP webcam with digital microphone שמע פנימי: Stereo Speakers with Waves MaxxAudio® 3 processing מעבד: 3rd generation Intel® Core™ i5-3210U processor חריצי זכרון: 2 זכרון פנימי: 6GB DDR3 דיסק קשיח: 500GB Serial ATA 5400RPM מאפייני הרחבה: USB 3.0 -3 USB/eSATA - 1 Video VGA - 1 HDMI - v1.4 RJ-45 - 1 AUDIO - 1 מיקרופון - 1 חריצי הרחבה - 3-in-1 Media Card Reader suppo…
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
היי חבר'ה קודם כל אחלה אתר ותודה מראש על העזרה! אני רוצה לרכוש בשבועיים הקרובים מחשב לגיימינג. אין לי צורך בציוד היקפי ומערכת הפעלה כלשהי - כל זה כבר יש לי מקורי. אני רוצה שיריץ באיכות גבוהה משחקים כמו BATTLEFILED 3,CRYSIS 3 ושאר הירקות. שיוכל להריץ בצורה טובה משחקים עתידיים כמו ASSASINS CREED 4, WATCH DOGS, BATTLEIELD 4 ומשחקים שיצאו בשנה שנתיים הקרובות. אם יוכל להיות בנוי בצורה שיהיה אפשר לשדרג בעוד כמה שנים אז מצוין. יש לי מסך FULL HD דיי גדול ורמקולים מצוינים. אין לי העדפה לחנות כלשהי, רק שתהיה אמינה ושתהיה לי אחריות על המוצרים. אני צריך שהחנות תרכיב את המחשב - לי אין מושג בדברים האלה. אין לי שום ידע במחשבים. סה"כ רוצה להנות ולא לקרוע את הכיס. תודה רבה רבה רבה!
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הבא: asus ux32vd http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358..542.&list=1&sort=2&glist=1&uin=17274&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מטרות - בעיקר לצורכי סטודנט: תוכנות אופיס, לא תוכנות כבדות נוספות, אינטרנט, מסמכים, סרטים וכו'. כרגע החסרון היחיד שאני רואה בו הוא שאין לו כונן SSD (יש לו 24GB לצורכי cache) מה דעתכם? כדאי? יש עוד חסרונות? או שממליצים ללכת עליו? (תקציב - 4000-5000 ש"ח) המון תודה!
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה גרפית שימוש ב solidworks & matlab * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי (טובה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? שיהיה NUMPAD * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רגיל * האם יש צורך ביציאו…
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית קלה (movie maker) אופיס, אינטרנט ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הרזולוציה של המסך הוא 1366X768 אבל מדי פעם יתחבר למסך טלוויזיה FULL HD לצפייה בסרטים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…
-
- 6 תגובות
- 529 צפיות
-
-
שלום, במשרד יש לי מחשב עם הארד דיסק, מארז, ספק ומאווררים סבירים. לוח האם מיושן: תומך רק DDR2 ורק עד 4 ג"ב. יש לי 2 ג"ב ולך תמצא בימינו עוד סטיק בטכנולוגיה מיושנת. מעבד AMD Athlon 64 3500+. עם או בלי קשר לכך, המחשב לא כ"כ סוחב לטעמי: יותר מ-30 טאבים פתוחים בכרום לא כדאי, ובכל מיני אתרים רינדור העמוד תוקע את הכל לכמה שניות טובות. לפתוח מסמך וורד לוקח יותר זמן מכפי שהייתי רוצה, אם כי אולי זה קשור להארד-דיסק? שאלה: האם בא בחשבון להחליף רק לוח אם + מעבד + זכרון למשהו מודרני ומהיר מספיק לעבודה משרדית ללא שהיות? אם כך, למה כדאי להחליף? לסיכום, מצורף להודעה מפרט המחשב הנוכחי שלי כפי שמפיקה תוכנת CPU-Z. כן, אני יודע ש-XP זה ישן... תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 677 צפיות
-