ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב, עקב מותו הפתאומי של מחשבי היקר אשר שרת אותי נאמנות ב5 השנים האחרונות (אי שם בארכיון נמצאות ההמלצות שלכם למפרט שלו), נאלץ אני לבקש את עזרתכם בבניית מפרט למחשבי החדש. התקציב הוא ככל הנראה 3000 שקל. אך ורק למחשב עצמו לא כולל ציוד היקפי. השימוש בו בעיקר אינטרנט אבל אני ארצה מדי פעם לשחק בו מבלי להתבאס שהוא מקרטע תודה מראש! עריכה: ד"א אני אשמח אם הממלצות יגיעו מהר, התכנון הוא לקנות את המחשב מחר, המחשב נשרף לי חודש לפני הגשת פרויקט 5 יח' תכנות, אין לי זמן לבזבז.
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אהלן, אני קונה מחשב חדש לשימושים כלליים וגם קצת משחקים. התקציב שלי הוא בסביבות 4500 כולל מסך וציוד היקפי. הינה משהו שבניתי בעצמי: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.53GHz E7200 45nm : " SLAVN" - BOX ¤618 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤524 מסך: SAMSUNG LCD 22" 2253BW 2ms DVI WIDE ¤1255 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI HDMI - RETAIL ¤781 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤352 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤383 מארז: ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤457 סט מקלדת ועכבר: MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 2000 ¤199 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤4644 המפרט הו…
-
- 5 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.witcher 3, fallout 4 ומשחקים שייצאו כדוגמת Battlefront 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב= 5K, ניתן לנצל את כולו, וניתן לחרוג במקסימום 500 מהתקציב. המחשב נועד לצפייה ב-HD (אפילו בלו-ריי), הרצת תוכנות כבדות (לא גרפיות), וגיימינג. תוכנות עיקריות: VMware לדוגמא (מחשבים וירטואליים). משחקים עיקריים: אפילו Star Craft 2. יש לי 2 מסכים ושניהם 22 אינץ' רחבים 16:10. הכרטיס מסך שלי יחסית חדש: ATI Radeon HD5770, אבל אני לא יודע כמה טוב הוא חח... המחשב מיועד להגדרות גרפיות גבוהות (כמו שאמרתי, הרצת HD ואפילו Blu-Ray. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הזכרתי את הכרטיס מסך... לא יודע אם צריך/כדאי לקנות חדש יותר. בנוסף יש לי גם צורב, וגם 2 כוננים קשיחים, אז אין צורך בהם. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? השקט לא כל-כך חשוב (אפילו 1). האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 7000 ש"ח, ניתן לחרוג ב-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, פתיחת מספר רב של חלונות ויישומים במקביל, הורדת קבצים גדולים, צפייה בסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" ,LED חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי לצפייה בסרטי HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב הש…
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים(עד כמה שאפשר) צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?מקלדת ועכבר (חוטיים), ורמקולים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני בכיוון של אייבורי אבל אם יש חברה אחרת אז נזרום 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב- לא הקירור- לא משהו ענק שיקרר כמו שצריך 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא צריך מערכת הפעלה ואם המחשב לא בא קומפלט אז גם הרבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא ממש 10. האם מתוכנן OC? כן OC בינוני המפרט לחבר שלי …
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
-
שלום אני צריך המלצה למפרט לפי הדרישות הבאות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי (אינטרנט ואופיס וסרטי hd) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב לא מיועד לג'ימניג אבל יחובר למסך טלויזיה בגודל 25-26-27 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח זה באמת הגבול העליון. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים והרבה..יש לי פער ענק להשלים אחרי חמש שנים שלא נגעתי במשחק מחשב ;D ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 19' של LG..אין לי מושג מה הרזולוציה הטבעית. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל!החל ממאפיה 2 שיצא לאחרונה וכלה בדום המקורי משנת 90. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי לעשות מעבר מאינטל לamd אני צריך מפרט הכי טוב שאפשר למשחקים ופוטושופ אני יודע שהסכום לא הכי גדול אבל זה מה שיש. אין צורך במסך,מקלדת,עכבר. המארז חייב להיות שחור עם ספק הכי טוב שאפשר בתקציב שלי. צורב רגיל יספיק אין צורך בדי וי די. דיסק קשיח הכי שקט שאפשר אני חושב סמסונג. אם אפשר גם להמליץ על חנות. תודה לעונים.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, נתבקשתי להרכיב מפרט לחברה בלימודים. המחיר הוא בין 5 ל6 אלף ללא חריגות. כמה דגשים : *המעבד צריך להיות מרובע ליבות (היא לא כמעט ולא תשחק במשחקים,אבל כן תעסוק בתוכנות שמנצלות ארבע ליבות)- עדיפות לQ9450. *הארדיסק בנפח 500 GB. *כרטיס מסך 4850. *מסך 22 אינץ'. כאן חשוב להדגיש- מסך מודרני סטנדרטי- לא הפאנל היקר יותר. (היא כרגע עם מסך משנות מלחמת העולם השניה, אז כל מסך מודרני מבחינת הצבעים יהווה קפיצת מדרגה בשבילה, אין צורך בפנל היקר יותר). *המערכת לא מתוכננת לOC , לכן אין צורך בקירורים אקזוטיים (AC FREEZER יספיק), כנ"ל ספק- שיהיה ספק סטדרטי שיחזיק לה את כל המערכת עם קצת מרווח נשימה לתוספות עתידיות. *מקלדת סטדרטית חוטית שתעשה את העבודה. עכבר חוטי שיהיה מדויק (אני לא …
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום, עיינתי במפרטים המומלצים ובכל זאת לא אהבתי את הרעיונות כי יש כמה דברים שאני צריך לשנות. אז ככה, אין צורב בצורב, מקלדת, עכבר ורמקולים. יש צורך במעבד, לוח אם, דיסק קשיח, כרטיס מסך, ספק+מארז ומסך דק "17. המחשב מיועד לאחי בן ה17 וחצי, משחק מדי פעם, לרוב סתם גולש ופותח הרבה אפליקציות. עד עכשיו הוא עבד עם סלרון וכרטיס מסך מובנה, אז תעשו שיהיה לו שמח. תודה רבה, אופיר
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
-
אוקי אז הנה מה שאני צריך: מסך לוח אם זיכרון מעבד מארז ספק כרטיס מסך דיסק קשיח לא צריך: כוננים למיניהם רמקולים מקלדות וכו עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.האם יהיה אפשר לשים בNF4 SLI גם כרטיס אחד? או שחייבים שני כרטיסים? 2.האם יש את הכרטיס 6800GT בPCI-E? אני יכול לחכות שבוע עד שבועיים (אבל לא יותר מזה) למחשב אם יש איזה אחרית הימים או משהו כזה תודה רבה לכול האלה שעוזרים! באמת תודה!
-
- 13 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם. בניתי מפרט כמעט סגור מבחינת הרכיבים, חסרים עוד כמה ואני צריך המלצה: 1. חסר קירור אוויר למעבד. 2. לא בטוח לגבי הבחירה בSSD והHD. 3. שימוש כללי של משחקים, רינדור וידאו, וקצת תכנות. 4. ואם יש לכם המלצה למסך קעור עד 3.5K זה גם יעזור. המפרט מאתר startpc מעבד: 1435 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 5600X Up To 4.6Ghz AM4 BOX לוח אם: 716 ₪ - ASUS TUF GAMING B550-PLUS זכרון: 339 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) XPG DDR4 3600Mhz CL18 GAMMIX D30 BLACK כרטיס מסך: 3690 ₪ - * חדש בקניית מחשב * - ZOTAC GeForce RTX3080 10GB Up To 1725Mhz TRINITY OC דיסק קשיח: 673 ₪ - * מבצע * - Samsung SSD 1T 970 EVO M.2 NVMe Read 3,400MB/s Write 2,500MB/s דיסק קשיח:…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה לאחותי מחשב.....אני צריך מעבד לוח אם כרטיס מסך וזכרונות עד 2000 שקל.........מחשב שיהיה פשוט וטוב..... תודה לעוזרים.......
-
- 7 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי מחשב מזדקן בן כ-6 שנים שכבר בקושי סוחב ואני מעוניין להחליף אותו באחד חדש. התקציב העומד לרשותי לצורך העניין הוא עד 3,000 ש"ח (ניתן לחרוג במעט במידה וזה שווה את זה). אני מעוניין במחשב בלבד ללא שום ציוד היקפי. חשוב לי שהמחשב יגיע עם SSD ׁ(שאליו יתווסף HHD נוסף של 1TB) ואני מתלבט האם יש לי צורך ב16 ג'יגה זה זיכרון RAM או שניתן להסתפק ב-8 בלבד? במחשב הנוכחי יש לי 4 והוא בקושי סוחב. (אני די מעמיס עליו מבחינת חלונות ותוכנות שרצות בו זמנית) אני מפ"ת לכן אשמח לחנות מהאזור (KSP או אייבורי כנראה?) כמו כן האם יש עכשיו מבצעי בלאק פריידי שווים בארץ/בחו"ל? לדוגמה: האם שווה להביא את ה-SSD הבא מאמזון: https://www…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם..אני צריך שתמליצו לי בבקשה על מפרט מחשב למשחקים בשביל אחי.ושהמחשב שיריץ משחקים כבדים כמו שצריך כי כשאני קניתי את ה 9600xt שלי אני רוצה להגיש שלא ממש נהניתי ממנו מהרגע הראשון שקניתי אותו :-\ המפרט לא יכלול עכבר,מקלדת,רמקולים ומסך המפרט יכלול צורב וסידירום בנוסף להכל.המפרט ינוע בין המחירים 4000-4500 ולא יותר. ואם החלטתם ללכת על מפרט מבוסס amd אז בבקשה אם תוכלו להסביר לי על המעבד ועל הלוח..איך הם?האם הם טובים? ובאיזה רמה הם נמצאים בשוק. תודה רבה
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המלצה למפרט בסביבות 3000 ש"ח ללא מסך וללא צורב. לפחות 512MB זכרון. שימושים עקריים: 1. משחקים בינוניים. 2. צפיה בסרטים 3. ללא CD ו- DVD 4. מקום אחסון גדול. (גדול מ- 120 GB)
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי, אבל אם אין צורך אז לא חובה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מידול בתלת מימד, עבודה עם תוכנות כבדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Solidworks, Matlab וכו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא צ…
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
מארז שקט מאד כי המחשב יהיה בחדר שינה . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd ומשחקים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bfd וכו.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למפרט גיימינג לחבר. התקציב שלו זה עד 7.5K , אבל לנסות לחסוך. התקציב כולל מסך. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מטרות גיימינג בעיקר אבל גם HD ושימוש רגיל ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? ייקנה מסך של 24-24" רזולוציה של 1920*1080 או 1920*1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מאמין שאפשר להשתמש בכולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500, אבל אם ממש לחוץ. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרבה סדרות וסרטי HD 720P/1080P, וכן משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקי FPS בעיקר, לדוגמא modern warfare' bad company' , או משחקים כמו WOW. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). dell2209wa-1680X1050' טלוויזיה מחוברת בHDMI, 1360…
-
- 0 תגובות
- 565 צפיות
-
-
שלום, אפתח בכך שאומר שקראתי את המדריך המצוין הבא: http://hwzone.co.il/community/threads/438961-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-2014)#.VADt9Pk0EdQ הדף הזה עזר גם להדיוט כמוני להבין מספר דברים, אך אני עדיין חושש לרכוש מחשב מבלי להתייעץ. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אדרבה, אם זה כדאי והתועלת ביחס העלות טובה אפשר גם להרחיב ל-4K. יחד עם זאת, לחסוך זה תמיד טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כפי שכתבתי לעיל. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט, סדרות, מייל ודברים פשוטים ברוב הזמן. המחשב הוא אול-ראונדר בבית. השימוש ה"כבד" היחיד הוא גיימינג. ב) במידה …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בנתיים זה התקציב, בעתיד זה ישתדרג ( הסבר בסוף. ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מזדמן, תוכנות עריכת וידאו, סוני וגאס ופוטושופ.. ועוד.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends בעיקר, ועוד משחקים! כמו BF4 וFARCRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ לדעתי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 6 תגובות
- 933 צפיות
-