עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nadaviz,

1. תקציב 2000 ש"ח למערכת מבוססת i3 ניתן לחרוג בכ- 10% המערכת לא תשב בסלון (יהיה סטרימר שאינו כלול בתקציב) אז אין צורך במארזי HTPC, לוחות MicroATX וכו' 2. צפייה בתכני HD, אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? - רק מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ? - אין צורך בצורב 6. שקט אינו קריטי 7. האם מתוכנן אוברקלוק? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? - לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? - לא תודה

• 5 תגובות
    • 914 צפיות
  2. Started by Nachum987,

שלום לכל חברי הפורום, אני מתעד ללמוד באוניברסיטה בחו"ל שנה הבאה ולכן אני "מכין את השטח". מטרות המחשב: עבודות משרדיות - אופיס, סביבת אינטרנט וקריאה מרובה של טקסטים, לכן איכות המסך סופר חשובה! סרטים - כמובן FHD. גודל המסך: 15.6", מעדיף מט, כיוון שמסך מבריק מגביל את נוחות הצפייה, בבקשה הצעות רק למחשב עם גודל מחשב כזה, מאוד חשובה לי נוחות הצפייה ושטח עבודה גדול לכן 15.6". מעדיף שמקלדת המחשב תהיה מוארת, אני מרבה ללמוד גם בלילה וזה פיצ'ר חשוב מבחינתי. יתרון שיכול להיות, זה ריבוי קיצורים במקלדת, לעבודה קלה וחלקה יותר במחשב. עדיפות למחשב כמה שיותר קל, היות ואני אצטרך להתנייד אתו וכמובן זמן סוללה ארוך כמה שאפשר במגבלות התקציב וכו' חייבת להיות לפחות יציאת USB3 אחת וחיבור HDMI (עדיף…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by the_lighting,

יש לי בחדר מחשב חדש שנקנה לפני חודשיים! את נושא הHTPC אני לא מכיר אך אני רוצה לקנות מחשב למטרה הזאת שיהיה אפשרות להקליט ולראות HDTV(יש לי yes) שיהיה אפשר לחבר אליו את הממיר. תקציב: 9000 צריך מקלדת ועכבר אלכותיים תואמים HTPC ואני משער שצריך כרטיס טלויזיה האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב שיהיה מעוצב כי הוא יהיה בסלון וגם שקט ללא OC וצריך שיתאים גם למשחקים ברמה גבוהה! המחשב יחובר לLCD 32 תודה מראש!

4. לא כולל: מסך, כרטיס מסך, פלופי, CD וציוד הקפי (מקלדת עכבר רמקולים) אפשר לחרוג אבל לא בהרבה תודה :-}

• 5 תגובות
    • 792 צפיות
  5. להלן המפרט: מעבד: ‏Core 2 Duo E7300, 1066Mhz, s775, 3MB‎ לוח אם: EP45-DS3L s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E‎ זכרונות: ‏2x1GB Corsair DHX TwinX CL4‎ כרטיס מסך:pci-e 2.0 gigabyte hd 4850 512mb zalman fansink gddr3 dx10.1 hdtx 2*dvi דיסק קשיח: westren digital 500gb 7200rpm 16mb sata 2 מארז: coler master 690 black ספק כוח: enermax ‏MODU82+ 525W Active PFC 12cm Fan‎ מסך lg 20 אשמח לתגובות

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  6. Started by KiDi,

כמה נקודות מוצא: 1) אין לי מושג איך עושים OC, ואני לא חושב שאעשה אי פעם... לכן אם לקחתי חלקים שמתאימים לOC וסתם יקרים בבקשה האירו את עיני. 2) המחשב צריך להיות ללא הארדיסק, כי אותו כבר קניתי WD 2500KS 16MB SATA II 3) אם תוכלו להסביר מה ההבדל בין החלקים שאני מציע למחשב למה שאתם מציעים. 4) תמיד טוב לחסוך 5) אני יודע שאינטל ו AMD מורידות מחירים למעבדים בצורה דראסטית, מתי אם כך כדאי לקנות את המחשב, ומאיפה, כדי להרוויח מהורדת המחירים? 6) כמובן שלמחשב יתווספו גם עכבר, מקלדת, פלופי וכו', אני משער שעלותם לא תעלה את ה 200 ש"ח 7) איזה ספק אני צריך? 8) איזה קירור כדאי לקנות למעבד? המחשב: Intel Core 2 Duo E6420 2 * Kingston DDR2 512MB 667MHZ CL5 WinFast PX7900 GS TDH(HDCP…

• 11 תגובות
    • 951 צפיות
  7. Started by ofril19,

תקציב : עד 4.6 מעבד: e8400 לןח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L זיכרון:G.Skill DDE2 4096 ( 2048x2) 800MHZ CL 4-4-4- 12 PK דיסק קשיח: Seagate ST3220613AS 320 GB SATA 16 MB כרטיס מסך : PALIT ATI READON HD 4870 Sonic 512 mb DDR 5 PCi מארז:Antec three Hundred ספק:Hiper HPU-4M530-PU 530 W עכשוי מה שבצבע אדום אין בחנות KSP אז לאיזה חלק אתם אומרים שכדאי להחליף? ובבקשה אולי דברים יותר זולים כי אולי אני שם 2 כרטיסי מסך HD 4870 ואני רוצה להגיע עד 4.5-4.8 והלוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L זה אותו דבר כמו? GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E הינה האתר ksp . co . il תודה.

• 12 תגובות
    • 879 צפיות
  8. יי צריך סיוע בבחירה של לפ טופ ללימודי עיצוב - המשמעות שימוש רב בתוכנות תלת מימד ורינדורים תקציב עד 5000 בוחן ברצינות סדרת ה ASUS של N550. יש שם כל מיני ואני לא בטוח באיזה מהם לבחור לינק לדף ההשוואה http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...837513&noidx=1 תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by aviwo,

רוצה נייד עם מערכת הפעלה של MAC מבקש המלצה והיכן ניתן להבין את המערכת על בוריה, תודה

• 0 תגובות
    • 361 צפיות
  10. Started by dana25,

מדובר במארז למגוון של שימושים - קצת משחקים, קצת עריכה גרפית, קצת סרטים. לא צריך להיות תותח על, אבל משהו שיחזיק מעמד לתקופה. התקציב הוא 6000 כאמור, ואלו הרכיבים שבחרתי (בעיקר מייעוץ). הצעת המחיר היא מאתר פנדה. אשמח לשמוע: - הצעות לרכיבים חלופיים - בעיות ברכיבים שבחרתי - הצעות מחיר יותר זולות (עדיף למכלול כולו) Asus P4S800 SIS 648FX 430 Shekel (לוח אם) WD 120GB 7200RPM 8MB 488 Shekel (כונן קשיח) LG GSA-4160B DVDRW 450 Shekel (צורב DVD) Kingston 512MB 333Mhz PC 2700 554 Shekel (זכרון) Kingston 256MB 333Mhz PC 2700 296 Shekel (זכרון נוסף) Intel Pentium 4 2.8GHz E Prescott 1MB 800MHz Box 999 Shekel (מעבד) Sapphire Radeon 9600Pro 128MB 889 Shekel (כרט…

• 3 תגובות
    • 795 צפיות
  11. שלום חברים, דוד שלי ביקש ממני לעזור לו במציאת מחשב נייד, איכותי, אמין ומבית טוב לעבודה משרדית (אינטרנט, OFFICE ושות') בתקציב של איזור ה4 אלף ש"ח. ממה שאני זוכר, המובילים בשוק הם LG, דל, LENOVO (שזה בעצם IBM) וASUS (איך HP?). אשמח לקבל הצעות ממכם על דגמים ספציפיים של אחת מהחברות הללו, או של חברה אחרת שתעמוד בדרישות שהצבתי למעלה. במידה ויש דגם אכותי של DELL, במחיר קצת יותר גבוה מ4K (נגיד באיזור ה5-5.5 אלף) גם אפשרי. תודה רבה לכולם!

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  12. שלום לכולם! ברצוני לבקש את עזרתכם במציאת מחשב נייד לפי התקציב בכותרת. להלן הנקודות החשובות לי במחשב. אשמח ואודה מאוד על העזרה! * מטרות המחשב? אינטרנט, מעבד תמלילים, משחקים ב"כובד" של League of Legends. * אפשרות לרכישה בארה"ב דרך חברים שבאים לארץ דרישות לפי סדר חשיבות יורד *סוללה חזקה. 5 שעות+ בעיבוד תמלילים + אינטרנט + מוזיקה. *חובה - מקלדת הכוללת numpad. * גודל המסך? "15 או "14 מאט. לא רוצה לראות את ההשתקפות של הפרצוף המכוער שלי * רצוי - מקשי חצים בגודל מלא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: כונן קשיח רגיל +250GB. רצוי אבל לא חובה SSD קטן למערכת ההפעלה\הארדיסק היברידי. * רצוי - צורב DVD. * רצוי רמקולים איכותיים. * רזולוציית המסך לשיקולכם.

• 13 תגובות
    • 4.2k צפיות
  13. Started by KusHniR,

שלום ! הציעו לי לקנות lenovo 200 ב 2000 ש"ח. האם זה משתלם ? תודה מראש, ושבת שלום :]

• 8 תגובות
    • 869 צפיות
  14. אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג טוב, כרגע בסביבות בין 6 ל 8 אלף (עוד לא החלטתי). השאלה שלי בתור התחלה איפה עדיף לקנות, בארץ או בחו"ל? ניסיתי לראות את ההבדל בבניה של מחשב מtom's hardwares (אחד מהיקרים שלו), וראיתי שההבדלים במחירים דיי משמעותיים: בהנחה שקונים את הקייס בארץ (שכו הוא כבד אז אין טעם לקנות מחול) והשאר מאמאזון המחיר יצא לי בערך 5.5 אלף, לעומת בארץ שיצא לי בערך 7 לאותו מפרט. מצד שני, אני לא יודע לחלוטין איך עובדת האחריות עם קנייה מחול. גם קצת קשה לי עם כל השמות של המוצרים ככה שיכול להיות שאני מתבלבל - לדוגמא אני רוצה לקנות כרטיס מסך גיימינג Nvidia RTX 4070, אבל נראה שיש לו כמה סוגים ואני לא בדיוק יודע מה לבחור בעצמי 😅 אז מה דעתכם? מה עדי…

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  15. Started by ShahafH,

חשבתי על מחשב נוסף לעבוד איתו אבל נייד כי את הנייח שלי בקרוב אני הולך למכור כי אין לי צורך בלהריץ משחקים כבדים אני יותר אוהב קלאסיקות ככה שמחשב נייד יכול לספק את אותה החוויה. בעקרון זה יהיה לגלישה באינטרנט, מסנג'ר, מסמכים לכתיבה, מוזיקה ומשחקים פשוטים בלי יותר מדי גרפיקה ממוחשבת.. אוליי המקסימום FlyForFun וFreeStyle Online שזה בערך שני המשחקים היחידים שאני משחק באונליין. חשבתי אולי על הHP PAVILION dv6327ea עם שידרוג ל2 ג'יגה זיכרון אבל אני לא בטוח אם הכרטיס מסך המצורף שמגיע איתו intel® graphics media accelerator 950 יכול להריץ כמו בנייח את המשחקים שציינתי כבר קודם.. יש המלצות אחרות? דרישות ספציפיות: מסך 15.4 ד"א עכשיו חיפשתי עוד משהו אבל שוב אני לא יודע אם זה יעמוד בציפיו…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, כמובן שעדיף כמה שפחות, או לחילופין קנייה באילת באותו תקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, וירטואליזציה (במסגרת לימודים), עבודה משרדית ובהמשך גם יישומי AI. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שלא יהיה רועש בצורה משמעותית, אבל זה פחות קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

17. שלום, אני מעוניין לקנות זיכרון נוסף של 8GB למחשב Asus N550JK-CN056H. העניין הוא שהמחשב עדין לא אצלי ולכן אני יכול להסתמך רק על האינטרנט בכדי לברר איזה סוג זיכרון יש במחשב. הבעיה היא שיש אי התאמה בין מקורות מידע שונים ולפי מה שאני מבין זה חשוב לדעת האם מדובר ב- DDR3 או DDR3L לפני שקונים זכרון מתאים להרחבה (אגב, אם מישהו יוכל על הדרך להסביר לי מה בדיוק ה- DDR בא לציין ומה ההבדלים בין שני הסוגים אני אשמח). אז הנה למשל באתר הרשמי של Asus רשום DDR3L: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N550JK/specifications/ ובאייבורי רשום DDR3: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום לכם. בתור מבקר חדש באתר ובפורום אני רוצה לציין לטובה את איכות הכתבות ואת מקצועיות הכותבים. ולעניין: אני מעוניין לרכוש מחשב בתקציב של 4000 ש"ח. המחשב ישמש לרוב לגלישה באינטרנט, אך מכיוון שאני חובב משחקים יש לתת לכך את הדעת. המשחקים הם: CALL OF DUTY MEDAL OF HONOR ודומיהם. במידה ואדרש לכך במסגרת "סיוע" לתקציב אוכל לפרק מהמחשב הישן צורב די וי די, עכבר מקלדת ורמקולים, ואולי את המארז-אם יתאים. ניתן גם להפנות אותי למפרט קיים של אחת החנויות (האמינות)במרכז, בתודה מראש מזור

• 0 תגובות
    • 491 צפיות
  19. Started by strifer,

שלום רב , יש לי מחשב נייד Dell Inspiron 6400 , והגיע הזמן להכניס אותו לטיפול 10000 . מה זה אומר? אז ככה , הצירים של המסך קצת יצאו מהמקום והוא רופף כנראה שיצטרכו להחליף אותם ואת המסגרת. הגיע הזמן להחליף את הסוללה וכנראה גם את המטען. ורצוי להגדיל את הזיכרון מג'יגה ל2 . מישהו מכיר מעבדה טובה באזור המרכז? פתח תקווה , רמת גן והאזור. תודה על העזרה. *עריכה* למחשב כבר אין אחריות , הוא נרכש בסוף 2006.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. לא צריך מסכים, יש שניים גדולים ויפים לא צריך מערכת הפעלה לא צריך מארז - אבנה בעצמי חנות - עדיפות ל-KSP בגלל קרבה ג"ג על מה חשבנו: מעבד - שיהיה "סוס", לדעתי 14700K קירור למעבד - סביב 200-300 שקל, לא צריך אורות ושטויות, מה שמומלץ היום לוח אם - מה שתמליצו, עדיפות ל-ASUS ספק כח - שיהיה מודולארי, עדיפות ל-14 ס"מ הארדיסק - שיהיה SSD כזה שמחובר ישר ללוח אם, 2TB זיכרון - 64GB כי למה לא, הכי מהיר שאפשר בתקציב כרטיס מסך - בזה אני הכי לא מבין, בהתאם לתקציב כמה שיישאר, שיהיה "סוס" מאוורר למארז 14 ס"מ - לא ככ משנה איזה אבל בלי לדים תודה רבה חברים מעריך מאוד

21. Started by Drek Boy,

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1087917&Tab=5&NoMapp=0 זה שווה 300 דולר?

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  22. Started by eran1243,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 20,000, ניתן לחרוג במעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רנדורי AI ב Comfy UI (נדרש 5090). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין חשיבות לגודל או עיצוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספ…

23. Started by Omri.Bd,

היי חברים, מה העניינים? בעבר פתחתי פה אשכול וחיפשתי המלצה למחשב נייד, שניתי קצת את הדרישות בעקבות הדרישות של חברי הפורום וקניתי לבסוף את המחשב הנייד - Lenovo u430p. קניתי את המחשב ממוכר ב-eBay ובסה"כ אני מאוד מרוצה מהמחשב, הוא קל מהיר ואלגנטי, ומחזיק סוללה זמן יפה. על כל פנים, קיבלתי את המחשב ולא קיבלתי את גודל הכונן הקשיח שאותו הייתי אמור לקבל 1TB, אלא 320GB. הכונן שקיבלתי הוא הדגם הבא: HTS545032A7E660 דיברתי עם המוכר והסברתי את המצב, ועכשיו הוא שאל אותי "כמה אני רוצה?" אז התחלתי לחפש כונן חלופי בארץ. הנתונים של הדיסק קשיח הם אלו: [TABLE=class: attribute, width: 895] [TR] [TD=align: right]Caddy[/TD] [TD=class: td-text-align-left, align: center]No[/TD] [/TR] [TR] [TD=alig…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. אין צורך בציוד היקפי ללא מסך צריך צורב DVD קומבו ולפני שאתם נותנים לי dual core של אינטל, אפשר הסבר קצר למה זה עדיף ל-64bit של amd, יותר מהיר באותו מחיר?

• 18 תגובות
    • 972 צפיות
  25. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש לפטופ, כפי שכתוב בכותרת, בגודל מסך 14" בערך, בתקציב של עד 3,500 ש"ח, לצורכי חיבור לטלויזיה לסרטים (HDMI), גלישה באינטרנט ועבודה על מסמכים בבית/בבתי קפה. בעבר קניתי מחשב DELL ומאוד הייתי מרוצה מהשירות שלהם בארץ, אז חשבתי אולי להישאר איתם גם הפעם. אבל לא חובה, אם למישהו יש הצעה טובה על מחשב אחר. המון תודה לכל מי שיכול לעזור!

• 2 תגובות
    • 598 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.