ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,452 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. התקציב שלי הוא עד4000-4500 שקל. אני סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב והמחשב ישמש בעיקר ללימודים. קיבלתי הצעות\המלצות על הדגמים הבאים: TOSHIBA SATELLITE L500-1EH TOSHIBA SATELLITE L500-12T HP PAVILION DM3-1010EJ (לא בטוח בגלל שהוא קצת יותר יקר אבל בכל זאת אני רושם) HP PAVILION DV6-1330EJ HP PROBOOK 4310S VC353EA COMPAQ PRESARIO CQ61-320EJ DELL VOSTRO 1320 מה אתם ממליצים מאלה שרשמתי פה? *מסיבה כלשהי אני נמשך לHP PROBOOK. אני פתוח לעוד הצעות: יש נטייה למחשבים עם מסכים של 13 אינץ' ולא 15. אבל זה לא אומר ש15 מחוץ לתמונה. בלוטות' וכרטיס רשת אלחוטית חובה (אני מאמין שלכל המחשבים החדשים יש את זה אוטומטית...). אחריות יותר ארוכה ושמכסה יותר…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב במחיר כמה שיותר נמוך ועם כמה שיותר אחריות ורצוי שיהיה בנוי כמה שיותר איכותי, קראתי עליו ואומרים שהוא טוב חוץ מהקטע שהמסך לא הכי קשיח אז ממליצים לקחת אותו בתיק קשיח בעיקרון, בגדול השימוש אמור להיות ביתי. האם כדאי להשקיע ב EX600 הנה זה המחשב שאני שוקל לרכוש PR600 http://ivory.co.il/product.asp?productid=969&CatCode=315 האם עדיף לקנות במקום מחשב נייד משומש של IBM למשל במקום, האם זמני הסוללה שלו יהיו יותר טובים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לרכוש את המחשב של סוני מסדרה SZ (עם המסך 13.3).. בכל מקרה, אני בקושי רואה אותו למכירה בארץ, וגם אם כן לא ברור לי איפה אני מקבל אחריות עליו? כי אני לא חושב שישפאר תומכים בו.. מישהו יודע מי היבואן? מה בדבר קניה בארה"ב ואחריות בינלאומית?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחיר כמות שם מוצר WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 1 ¤610.00 OCZ DDR 512MB 400MHZ Premier CL2.5 1 ¤360.00 OCZ DDR 512MB 400MHZ Premier CL2.5 1 ¤360.00 HIS X800XL IceQ II Turbo 256MB PCI-EXPRESS 1 ¤2,190.00 MSI K8N Neo4 Platinum 1 ¤910.00 AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX 1 ¤1,250.00 ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 1 ¤470.00 Supertalent X-Blade Gaming Case 450W Silver 1 ¤440.00 0 מחיר כולל להזמנה: ¤6,590.00 אחרי הרבה דיונים פה אני חושב שזה יהיה המפרט שלי... אני צריך שכל המומחים פה יתנו חוות דעת על המחשב, מה כדאי לשנות …
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צהריים טובים וחג שמח ידיד שלי רוצה לקנות מחשב חדש, בעל החלקים האלה בלבד: - מעבד, זכרון, לוח אם, ספק ומארז ובעקרון גם כרטיס מסך. יש לו Geforce 2 mx, והוא גיימר אז כדאי גם להוסיף כרטיס מסך חדש. ההתבלטות הגדולה היא בין מערכת מבוססת AMD לבין INTEL. התקציב עומד על 3500 ש"ח כולל הכל (בלי לעבור את התקציב). המערכת היא בעיקר לאינטרנט, משחקים ותיכנות, מבחינתו אפשר לעשות OC אם זה ישפר לו את המערכת (לא בשביל הכיף). מפרט מבוסס AMD: ABIT NF7 (nforce2) Dual DDR 400, SOUND, USB2, LAN, AGPx8 AMD Athlon XP 1700+ 256MB TwinMos DDR PC3200/400 * 2 (Dual DDR) = 512MB SAPPHIRE RADEON 9500Pro ATLANTIS PRO - 128MB DDR ------------------------------------------------------------- …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט כללי: INTEL 2.4 DVD צורב WD 80GB 8MB ראדאון 9700pro מארז Xaser II A6000A Plus Tower Case (4 מאווררים) כרטיס קול Hercules xp. מודם ADSL usb ... MX-700 logitech ואני לא חושב שיש צרכנים נוספים שצריך להתחשב בהם .... דבר נוסף .... אני צריך המלצה לזכרונות טובים (cas 2 פעם היה דבר כזה) ולוח אם מעולה שיתמוך ב AGP*8 sATA לשדרוג עתידי של HD ... וציפסט טוב. אה ... והמלצה על צורב ... בחיים לא היה לי .. חשוב שיהיה טוב ,אני לא רוצה שהוא ימות לי אחרי שנה ... ואין לי בעיה להוסיף עוד כמה $$$ אני רוצה חומרה טובה ...(רק לא להתחיל לרוץ למעבדות) אני לא מתכוון לקנות AMD מפני שרוב השימושים שלי הם בתוכנות שעברו אופטימיזציה למעבדי INTEL.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3K, למרות שאמור לעלות פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנסות לחסוך, התקציב שרשמתי הוא משפר מקסימאלית לא רואה סיבה שלא נצליח להרכיב מפרט טוב בפחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, בעיקר אופיס, מעט עריכת תמונות בסיסית וצפיה בסרטים עד 1080P. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט חשוב, לא להגיע לעלויות גבוהות רק בשביל שקט מקסימ…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי סרבר של HP עם הדיסק המקורי של ההתקנה וכל החלקים המקוריים כולל זיכרון RAM מקורי של HP. מערכת הקירור היא המקורית אבל היא ברמה הרבה יותר גבוהה מהמערכות המובנות של אינטל (הוא של HP) 6 יציאות SATA תואם WIN SEREVER 2012 model: proliant ml110 g6 ram: 8gb, original hp cpu: xeon x3430 hdd: 500gb 7200rpm, seagate dvd Power Supply: 300w real, delta
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות (c++, python), תוכנות כבדות (יחסית) כמו matlab, מוזיקה, קצת סרטים, אינרטרנט. ואם אפשר, אז gaming ממש קל מאוד. (פיפא, starcraft2) * מחיר? 4000 עד 5000 ש"ח. * גודל וציפוי המסך? אני צריך לתכנת במחשב הזה, אז אני צריך מסך של "15-"17. (אתם חושבים שזה טוב? או שאני צריך מסך גדול יותר?) (מסך שיהייה נוח לעבוד רצוף הרבה שעות) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמובן שלא יזיק אם הוא יהייה קל, אך זו עדיפות נמוכה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן של שלוש/ארבע שעות יענה לצורך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא צריך. * כונן קשיח? אני מעדיף…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, אינטרנט,סרטים בHD virtualization ויריץ לינוקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי?יש צורך בשני מסכים, FULL HD, אלו לדוגמא: U2312HM 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 המחשב בסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן אבל אפשרי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבה בחנות, ללא תוכנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב ב 3.5 יש לו זיכרון Corsair 1x4GB DDR3 1600MHZ Vengeance Edition CL9-9-9-24 מהמחשב הקודם וגם צורב של LG ועוד הארדדיסק אני המלצתי לו על המפרט הזה: מKSP (ראשון/חולון/דיזינגוף) Intel i5-3470 Tray 3.2Ghz 6mb cache 890 MSI ZH77A-G43 LGA1155 500 Corsair 1x4GB DDR3 1600MHZ Vengeance Edition CL9-9-9-24 160 Zotac GTX650 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E 590 Scythe Katana 4 130 ספק כוח SeaSonic SSP-550RT 550W Gold Active PFC 360 Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 385 מארז Sharkoon VS3-S - צבע שחור 165 Scythe GlideStream 14cm Fan 1200RPM (side) 55 Zalman ZM-F2 Plus 92mm Silent Case Fan(rear) 36 = 3271 יש הנחה במזומן יש דגמים יות…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ניסיתי בעבר לבקש אך התעלמו לחלוטין, אני ממש לפני קנייה דודה שלי מגיעה בעוד חודש וחצי לארץ, מעוניין במחשב שייספק לי משחקייה ניידת, אני לא איזה גיימר מטורף בעיקר פיפא ו NBA, שיחקתי גם קצת COD4, יש לי היום במחשב הביתי 8600GT והחלפתי מ 6600GT רק כי הלך לי לוח אם אפילו הוא הספיק לי... אני רוצה משהו שיעלה לי את המשחקים לא איכפת לי אפילו מעבדי AMD... אשמח לקבל חוות דעת למחשב שישמש בעיקר לגלישה ומידי פעם משחקים... (לא איזה 8400 עלוב...) תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם בהמלצה למחשב נייד 13 אינץ עדיפות למשקל קל בשביל סטדונית שיריץ בקלות תוכנות אופיס וגלישה חשוב מאד סוללה שתחזיק 6 שעות לפחות ( אם קיים דבר כזה ואם נכנס במשחק התקציב אם לא נא לציין מה התקציב הדרוש) התקציב 3500 שקל תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לחוות דעתכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך בבקשה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חישוב מדעי (ממוקבל), סרבר לתכני HD וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מטלב תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARMA3, CIV 5, FARCRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? - * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק טוב ..תלוי במחשב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) נחמד אם יהיה HDMI * בלוטות? כן, ווירלס אינטרנט * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320+ * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא יודע מה זה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ממ לא, העיקר חברה טובה ואמינה בסה"כ אני רוצה מחשב טוב לעבודות שציינתי למעלה, שלא ייתקע, יריץ טוב..
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. לנצל את כל התקציב סטייה של עד 200 ש"ח במידת הצורך (עד 4700 ש"ח מקס) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD ומשחקים כבדים , שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד היקפי - מסך עד 1000 ש"ח , רמקולים 2.1 וסט אלחוטי פשוט של מקלדת ועכבר 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב- לא חשוב כ"כ- 5 מקסימום 7. האם מתוכנן אוברקלוק - לא ממש 8. לא לכלול מע' הפעלה ( מע' הפעלה מתוכננת WIN7 9.איזור מגורים- רחובות והסביבה 10.בקשות מיוחדות כלשהן : מעבד של אינטל , 4 ג'יגה זיכרון פנימי DDR3 ואם כונן קשיח של 500 ג'יגה יוזיל את העניין משמעותית אז אפשרי במקום 1 טרה * מודה מראש על התגובות , לא משנה לי איזה חנות ( העיקר שאתם ממליצים עליה) ואפשר לקצץ בעלויות של הציוד ההיקפי לטובת מפרט טוב יותר תודה , גמר חתימה…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אופיס ואינטרנט * גודל המסך? רצוי בין 10 ל 11 * משקל רצוי? עד 1.4 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי VGA * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 120GB * צורב DVD?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה מוכרת. * זיכרון פנימי לפחות 1GB רצוי שהמחשב יוכל להריץ חלונות 7 (בייסיק) תקציב בין 1000 ל2500, לא לחרוג למעלה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים לא צריך: מסך מקלדת + עכבר צורב רמקולים תודה מראש על עזרתכם שתהיה לכולכם שנה טובה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי לפטופ של IBM מדגם T43. הוא עובד מאוד לאט ומתקשה בעבודה עם מספר חלונות (אינטרנט, אופיס וכו') אני לא משתמש למשחקים, אלא רק לאינטרנט, קבצי אופיס וסרטים. שמתי לב שיש לו רק 504 MB זכרון וחשבתי להוסיף. זה יעזור? חשבתי גם על לעשות אוברקלוק קטן, אבל מעולם לא עשיתי ואני לא יודע איך זה לניידים. אני מצרף קובץ של CPUZ עם הנתונים של המעבד והזכרון, אם צריך לשונית אחרת מהתוכנה אז תגידו לי. איזה זכרון אני צריך לקנות? מהירות\דגם? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום אבקש את עזרתכם בהרכבת מערכת מחשב שלמה (כולל מסך, מקלדת ועכבר) הכי בסיסית והכי זולה שניתן, אך כמובן תוך שימוש ברכיבים איכותיים (לדוגמא - ספק ומארז לא ג'נריים וכד'). הטופס הסטנדרטי של הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, גם 2000 ש"ח זה יותר מדי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי בסיסי ביותר (אופיס, אינטרנט). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג... לא מיועד למשחקים. 3. האם י…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שיהיה פתוח לכל האפשרויות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1360X768 גודל מסך: 32 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מאחר והמערכת שלי עושה הרבה ריסטים סתמיים עם טיפה עומס על המחשב. אני מאמין שזה בגלל שיש לי ספר ב90 ש"ח 500 וואט של CD-GAL הגיוני ? למערכת דיי חדשה... עכשיו אני מחפש ספק, נראה לי החלטתי על FSP הם טובים ? ראיתי את זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4016 ? ומצד שני את זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4015 ? מה ההבדלים ביניהם ? הם טובים ואמידים ? איך אני יכול לדעת אם הם מוסלבים ? יציבים ? וכו'.... תודה מראש חן נ.ב אשמח לשמוע דעות על ספקים טובים אחרים חן
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, התחדשתי בלפטופ הבא Fujitsu a544 http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/pc/notebooks/lifebook-a544/ אני מעוניין להוציא את הכונן האופטי בלפטופ ולהחליפו בcaddy על-מנת לשים בו כונן קשיח במקום. לדוגמה, זה הcaddy http://www.ebay.com/itm/Add-High-Quality-2nd-SATA-HDD-SSD-Hard-Drive-Caddy-for-Fujitsu-LifeBook-A544-/121367809960?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c4215cfa8 כעת, ניסיתי לראות ולחפש בגוגל ויוטיוב איזשהם מדריכים או קצה חוט איך מנתקים את הכונן האופטי אך ללא הצלחה רבה, כולם אינם מכסים את הלפטופ הנדון. על-פי כך שקיים בשבילו caddy אני מנחש שהדבר אפשרי אני מבקש את עזרתכם, למי שיש את הלפטופ או מכיר ויודע איך ניתן לנתק את הכונן אופטי ולהוציאו. תודה רבה לע…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת את דעתכם על המפרט הבא: מעבד - intel pentium 4 505 2.66 Ghz 533 Mhz 1M 775 st לוח אם - intel vanguard 915GLVGL 800 Mhz זכרון ראשי - 256MB DDR 400Mhz דיסק קשיח - SAMSUNG 40GB 7200RPM כרטיס מסך - intel GMA900 Graphics subsystem o/b כרטיס קול - intel High Definition 6 Channel Audio o/b כונן תקליטורים - samsung 52X כונן דיסקטים - 3.5" 1.44 MB כרטיס רשת - intel 10\100 o/b מקלדת מיקרוסופט מולטימדיה עכבר אופטי רמקולים 180W + SUB אחריות שנה סה"כ - 2590 ש"ח אני בדרך כלל פשוט משחק וגולש (יש גם רשת ביתית) תגידו בבקשה מה אתם חושבים, תהיו אכזריים אם צריך למה אין לי מושג בעניין, ואם אפשר גם המלצות... תודה רבה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, חריגה אפשרית(אבל מינימאלית ומשתלמת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי, צפייה בסרטים (נטפליקס וכו'), עריכת וידאו בסיסית (סרטי טיולים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-