עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש חדש שישמש ללימודים (מדעי המחשב). בימים האחרונים שמתי עין על lenovo ideapad z40-70 עד שגיליתי שהמסך שלו מבריק, ואני לא בטוח לגבי דבר נוסף, מעבדים עם סיומת U הם חסכוניים אבל האם יש ירידה חדה בביצועים? מה עדיף? לכן אני ארשום את העדפותיי כדי שאוכל לקבל המלצות, אני מודה מראש על העזרה שאתם נותנים פה. * מטרות המחשב? לימודים, גלישה, סרטים ולפעמים משחקים לא כבדים במיוחד. * גודל המסך? הייתי מעדיף 13.3-14 בגלל הניידות, אבל אם מסך קטן לא נוח לתכנות אז אתפשר על 15.6. עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמו המשקלים הממוצעים לגודל המסך שציינתי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * ג…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. אני מעוניין לקבל מפרט למחשב גיימינג, אבל שיכלול רק את הדברים הבאים: לוח אם (רצוי שיהיה לוח אם חדיש שיחזיק לתקופה ארוכה) מעבד (רצוי כפול - מרובע גם בסדר) כונן קשיח (500 ג'יגה יספיקו) צורב DVD (שלא תהיה נפילה כמו שקורה לי עד היום) זיכרונות (לא פחות מ-4 ג'יגה) כרטיס מסך (מכיוון שזה מחשב גיימינג, צריך כרטיס ממש טוב) לא נתתי מחיר ספציפי כי אני מעוניין לשמוע הצעות מחיר... ברור שאני לא אשקיע 15,000 ש"ח במחשב חדש. חבל על הכסף ;-) אבל גם אם יש לכם משהו כזה, נו לי להתרשם ואז אדע מה הכיוון שלי. תודה רבה לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. המחיר בכללי הוא 4000 שקל עם טיפ טיפה חריגה . יש לי התלבטות בין 2 מחשבים שראיתי . אחד של גיגבייט ואחד של LG ... : LG : מעבד סוג: INTEL CORE 2 DUO מהירות המעבד:GHz 2.06 מהירות 800MHZ זכרון מטמון cache:4MB סדרה: T-5800 פלטפורמה:MONTE VINA זכרון נפח:4096MB מהירות:667 NHz סוג זכרון:DDR2 נתוני שמע כרטיס קול: 32bit High Definition , Internal MIC רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול מסך גודל המסך: 15.4אינץ קריסטלי רזולוציה:1280x800 כרטיס מסך: INTEL HD4500/1756MB מסך:Fine Bright Technology כוננים כונן: צורבDVD Super Multi Dual Layer ד.קשיח נפח איחסון:320 GB ד.קשיח מהירות: 5400 RPM חיבור ד.קשיח: S.ATA קורא כרטיסים קורא כרטיסי SD: כלול קורא כרטיסי MS: כלול קורא כ…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by balilti7,

שלום לכולם יש מישהו שיכול בבקשה לעזור לי למצוא מחשב של חברת IBM גירסה ThinkPad LTE מי שמבין במחשבים יבין מה LTE זה אפשרות להתחבר לאינטרנט דרך כרטיס סימ של פלאפון < חיפשתי באייבורי וksp ובזאפ ואין בשום מקום... אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי למישהו מהארץ דווקא ולא מחו"ל , כי זה דחוף תודה רבההההההההההה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ido-nava,

אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש במחיר של עד 3500 ש"ח. אפשר לחרוג עד 4000 ש"ח אם זה ממש שווה את זה. חשוב לי שיהיה i5 ומעלה, 4GB ומעלה זכרון RAM, מסך 14"-15" טאצ' עםרזולוציה כמה שיותר גבוהה (FULLHD כנראה לא ייכנס בסכום הזה), וסוללה כמה שיותר חזקה. חשבתי על המחשב ASUS S400CA-CA021H 14" שעולה סביב ה 3500 ש"ח עם מעבד i7 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9785&added=1 יש גם דגם של המחשב עם מעבד i5 שעולה כ 400 ש"ח פחות.. האם ההוספה של הכסף משתלמת בשביל מעבד i7 ? בכל מקרה ,אשמח לקבל המלצות לדגם שהכי משתלם מבחינת ביצועים וסוללה בתקציב הזה.. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Dr Prestigious,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUG,H1Z1, Call of duty , Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בצי…

7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כבדה מאוד, חפירה מקבילה בהרבה אתרים עם CRAWLERS, קבצי נתונים ענקיים, הרבה מאוד תוכנות פועלות בו זמנית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש מיועד לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1900X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות, הדבר הויזואלי ה…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?(עבודה בעיקר באופיס, גלישה באינטרנט וצפיה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך(. FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by avshalom81,

המחשב יעבוד על תוכנות revit ו autocad ויבצע רינדורים. יש לי כמה דרישות שיכללו בתוך המפרט: מערכת הפעלה windows 7 64bit מסך dell 2209 "22

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by DennisZ,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אפשר להשיג תוצאות דומות בפחות כסף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. שלום זה המפרט שבנו לי פה כבר רציתי לדעת אם אני צריך לשנות/לשפר משהו המחשב לא למחשקים, בעיקר לעריכת מוסיקה ועיצוב/בניית אתרים , icq msn ואינטרנט וכל זה. מעבדי אינטל Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5GD1 (915P)S775,PCI-E זכרונות 2X DDR 400 512Mb 400MHz AData /VT דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80GB 7200 8MB WD800JB כרטיסי מסך GIGABYTE 6200 128MB DVI,TV,PCI-E + HDTV כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY Teac/SONY 1.44 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? DVD Recorders Lite-on 1633 x16 Dual x2 מארזים 2437 ATX MIDI PFC, black, usb, LCD המחיר שיצא לי ב KSP הוא 4,300 ( רציתי לדעת אם ksp אמינים מבחינת חלקים / אחריות וכל הדברים האלה ? ) 2 שאל…

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by יוחנן,

יש לי מחשב thinkpad x230i עם מעבד i3 3110m במהירות שעון של 2.4, 8 ג'יגה ראם וכונן קשיח 120 ג'יגה SSD גודל מסך 12.5" המחשב בן שנה ישנם עוד שנתיים אחריות אתר לקוח, שמור, כמה המחשב שווה?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by benfree,

שלום לכולם.. אני מחפש מחשב נייד אך כבר איבדתי את עצמי. אני כמעט נעול על חברת DELL בעיקר בגלל האחראיות למרות שאני אוהב את המחשבים של IBM. הצרכים שלי למחשב הם ישומיים בלבד, זה אומר, הרבה חלונות אקספלורר, אופיס, שירים, אני לא הולך להריץ על במחשב תכני HD או משהו בסגנון.. משקל עד 3 קילו. התקציב הוא עד 4.5K. האם יש המלצה חמה לגבי מחשב כלשהו של DELL? תודה וחג שמח!!!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר הפעלת מכונות וירטואליות מרובות + הפעלת מדיה כבדה (1080P - 3D) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב ? מחשב מחובר לטלויזיה 55" LG ומשדר ברזולוציית 1920X1080 עם כרטיס מסך קיים RADEON HD6950 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מדובר בשידרוג המחשב ולכן בסעיף 12 מצורף פירוט הציוד הקיים 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…

15. היי, החלטתי לכתוב מעין התרשמות/'ביקורת אישית' כדי לעזור לכל אלו שמחפשים נייד עד 4000ש"ח. אין לי כמעט ניסיון בניידים וזה הנייד הראשון שרכשתי, הת'רד הזה הוא בשביל מי שמחפש נייד בתנאים דומים, 'הביקורת' מבוססת על התרשמות אישית בלבד ואין לראות בה המלצה לקניה או ההפך. שימושים: עבודה משרדית, אינטרנט, סקיצות דו מימד ועיבוד תמונה בסיסי בפוטושופ. את החיפוש עשיתי לפי התקציב שהוא כאמור עד 4000ש"ח, בדקתי את הדגמים שמתאימים לתקציב, ניסיתי במכירות פומביות ולבסוף החלטתי על MSI M660 תכונות עיקריות: http://www.msi.com.tw/program/products/notebook/nb/pro_nb_selling.php?UID=620 מפרט: http://www.msi.com.tw/program/products/notebook/nb/pro_nb_detail.php?UID=620 גירסאות: עם מערכת הפעלה WIN XP H…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אורח AgentDaleCooper
    Started by אורח AgentDaleCooper,

אני סוחב כבר תקופה ללימודים את המחשב נייד שלי בן ה-10 שנים וזה בערך כמו לסחוב לבנת בטן, גם מבחינת המשקל וגם מבחינת השימוש, האדפטר של האינטרנט שלו דפוק לגמרי והוא חסר שימוש. הגיע הזמן לקנות נייד חדש, בתור סטודנט השימושים יהיו בעיקר לאינטרנט ואופיס. חשוב שהוא יהיה מהיר, מקלדת נוחה, מסך יחסית גדול לנייד, סוללה עמידה. בונוס: אם אפשר להריץ עליו קצת גיימינג, אבל ממש לא בעדיפות גבוהה. התקציב הוא סביב ה-3000+-, אני ממש לא מבין במחשבים ניידים ואשמח להמלצות וייעוץ, כולל על מאיפה כדאי לקנות מחשב נייד בארץ. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by galxx21,

שלום, אשמח לעזרה ממכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש המחשב יהיה נטו למשחקים ותכנות, המחשב יריץ עם מסך Full HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד למשחקים כמו CS:GO , Battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :CS:GO , Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by netanelw,

אני חושב על לקנות נייד שיחליף את הנייח המתיישן שלי. מטרות עיקריות (מעבר לאינטרנט וסרטים) - שימושים רגילים לסטודנט להנדסת מחשבים: פיתוח/קימפול/מטלב וכו'. לא ממש משמש למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף פחות מ15", אבל לא קטן מדי. כנראה 14". אין העדפה בין מט למבריק. * משקל רצוי? לא ישמש רק כתחליף שולחני, אז מעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא צריך איזה תופעת טבע, אבל לא מעוניין במשקולת נייר באלפי שקלים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. 99% מהשימוש על לינוקס. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) בגדול מחשב חזק, קל, שקט, דק, שקט, סקסי ושקט עם סוללה לא רעה. אין צורך במסך מגע. (מחל…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום אני רוצה לשדרג את המחשב כי בסך הכל יש לו פוטנציאל דיי טוב (הכל יחסי) אז ככה, (המחשב לפני 3 שנים) מעבד : Intel i5 750 2.6 עבר OC , מגיע ל3.2 אחרי הOC הוא על 30~36 מעלות! זיכרון : Kingstone 4GB ddr3 1600 כרטיס מסך : Nvidia 260GTX 1GB Leadtek Extreme לוח אם : DP55WB של אינטל הוא דיי בסיסי. עכשיו מה שאני רוצה לשדרג כמובן זה כרטיס מסך מה מומלץ למערכת שלי ? האם יש עוד חומרה שכדאי לשפר ? אם יש אפשרות להמלצה לכרטיס קול טוב , במחיר סביר , חיצוני עדיף! תודה

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by shloosh,

AMD Athlon xp 2000 SUMA Geforce 4 TI 4200 64mb TRANSCEND 512 ddr 333Mhz MAXTOR 40 GB 7200 RPM GIGABYTE 7VRXP REV 2.0 איך הוא למשחקים???????

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. חבר ביקש ממני לעזור לו לבחור בין 2 מחשבים ניידים של DELL כמה שהבנתי מהמפרטים, בראשון יש 4 ג' זיכרון ובשני 2 ג' וההבדל המשמעותי השני הוא בכרטיס מסך. בראשון- NVIDIA Quadro NVS 160M, 256MB With Express Card ובשני- Integrated Intel Mobile GMA X4500HD Shared איני יודע עד כמה ההבדלים חשובים. בכסף, ההבדל הוא של כ200 דולר. מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by amirn,

היי, אני עומד לרכוש נייד עיסקי לבן אדם מבוגר, לכן חשוב מסך 15" שימושים מצגות/אופיס/אי-מייל/אינטרנט/סקייפ (לא משחקים) חשבתי על לנובו SL500 שהומלץ כאן, אבל ראיתי את HP Pavilion dv5-1130ej http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744201-3819745.html מה דעתכם עליו (בפני עצמו ולעומת SL500)? כמה זמן מחזיקה הבטרייה שלו? היתרון הגדול שלו על הלנובו הוא משקל קל יותר (בנוסף גם דיסק יותר גדול ועוד 1GB RAM - אבל זה פחות חשוב) תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by tvholic,

אהלן חברים, יש לי לפטופ של IBM מדגם T43. הוא עובד מאוד לאט ומתקשה בעבודה עם מספר חלונות (אינטרנט, אופיס וכו') אני לא משתמש למשחקים, אלא רק לאינטרנט, קבצי אופיס וסרטים. שמתי לב שיש לו רק 504 MB זכרון וחשבתי להוסיף. זה יעזור? חשבתי גם על לעשות אוברקלוק קטן, אבל מעולם לא עשיתי ואני לא יודע איך זה לניידים. אני מצרף קובץ של CPUZ עם הנתונים של המעבד והזכרון, אם צריך לשונית אחרת מהתוכנה אז תגידו לי. איזה זכרון אני צריך לקנות? מהירות\דגם? תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by jara14,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שיהיה פתוח לכל האפשרויות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1360X768 גודל מסך: 32 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by ugin,

שלום ההתלבטות שלי כומ שראיתם בכותרת היא בין samsung ו hp את שניהם אני יכול לקנות באותו המחיר, 4300 (אולי אני יוכל קצת להתמקח) ההתלבטות שלי נובעת בעיקר מהעובדה שהסמסונג מגיעה עם הארד דיסק של 500GB אבל 5400RPM ואליו ה hp מגיעה עם הארד דיסק של 320GB אבל 7200RPM, בנוסף הכרטיס מסך של הסמסונג טוב יותר. לשתי המחשבים יש אחריות לשנתיים. אשמח לקבל כל דעה. קישור למפרטים: samsung http://www.samsung.com/il/consumer/pc-peripherals/mobile-computing/notebook/NP-R580-JS01IL/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification hp http://c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=1&cat=3&subcat=∏=1909&page=1&psize=30

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.