עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by שון לוין,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כדי לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה דו ותלת מימדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לרוב אני משתשתמש ברוב התוכנות לעריכה דו מימדית של אדובי (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, קצת אפטר אפקטס, וקצת דימוויבר) בנוסף אני רוצה שהמחשב יריץ באופן טוב תוכנות לעריכה תלת מימדית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 1: 1920*1080 מסך 2: 1280*1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  2. אהלן, בקרוב יוצא מהבית ועובר לדירה, המחשב הגדול שלי נשאר פה ואין שום סיבה שיעבור איתי. נכון לשנה הקרובה הוא לא הולך לצאת הרבה מהבית, לאחר מכן אני כבר אהיה סטודנט ואני ארצה להתנייד איתו הרבה. (כלומר בלי desktop replacmentים) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, תכנות * גודל המסך? 14"/13.3" * האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * רזולוציית המסך? כמה שיותר גדול יותר טוב, סה"כ לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2Kg * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מניח ש4 שעות עבודה יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש …

• 3 תגובות
    • 828 צפיות
  3. היי, פתחתי פה דיון לפני שבועיים בערך, וקבלתי אחלה של תשובה. כמעט הזמנתי את המחשב, אבל חלו כמה שינויים ועלו בי עוד מספר תהיות - אז החלטתי לפתוח עוד דיון על מנת שיהיה רלוונטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר, אך תמיד כדאי לחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 מקסימום. עדיף פחות, ועדיף שלא בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה (פיתוח, תכנות, וירטואליזציה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): משחקים כגון BF3, BF4. עבודה: תוכנות כגון Eclipse, Visual Studio עבודה עם VMWare. (אני לא מ…

• 5 תגובות
    • 755 צפיות
  4. Started by _Amaterasu_,

מה התקציב המקסימאלי? ₪4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים,בלו-ריי ובעתיד הלא רחוק סרטי 4K . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא . עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 . האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא . האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא . האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא . חשוב לי מאוד מחשב קטן מאוד ,שקט מאוד . זהו מפרט המחשב שאני בניתי היית שמח ל…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by DarkShock,

. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כל מיני) ותוכנת VMWARE. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

6. אהלן, כמו שכתבתי בכותרת, אני מחפש מחשב נייד לגרפקיה שלא יהיה פחות מ15" ועד 4000 ש"ח. את המחשב אני קונה מארה"ב ככה שאפשר אולי להביא משהו הרבה יותר טוב בסכום של 4000 ש"ח.. *לא משנה לי משקל וחשוב לי שיהיה עם SSD אם אפשר. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  7. Started by PHOENIX18,

**********לא רלוונטי לדיון-נא להתייחס להודעה האחרונה שלי בלבד******

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. . מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוף זה טוב אבל לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, כול החדשים BF4 וכו'. ותיכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד למשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כול החדשים(BF4 וכו') -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…

• 6 תגובות
    • 833 צפיות
  9. Started by נריה,

אהלן אני רוצה לקנות מחשב לפני שאני מתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב / הנדסת תוכנה תקציב כ 1800-1600 ראיתי http://ksp.co.il/?uin=19412 האם הוא יספיק? מעבד 2.4 ו 4 גיגה זיכרון? יש עוד מחשב שאני מתלבט לגביו שהוא חלש טיפה יותר http://ksp.co.il/?uin=18099 2 גיגה זיכון ו 1.8 מעבד אשמח לדעת האם הראשון יספיק לי ומה בעצם הדרישות מהמחשב בתארים האלו? האם בונים עליו תוכנות שדורשות מחשב חזק יותר?, הבנתי שהבעיה אם כבר צריך להיות כאשר אתכנת ב C#, אז האם הראשון יספיק ל C #? או שאולי כדאי לקנות משהו קל יותר וקטן יותר? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. טוב, קודם כל תודה על ההשקעה והמאמץ. קראתי פה כמה תגובות מאוד ענייניות בפורום ואין ספק שמדובר במקום רציני... אני בעצמי הגעתי למין דילמה בין TOP 3 שאני חושב שמתאימים: Samsung NP370R5E-S01IL Lenovo IdeaPad G580 5937-1620 HP Pavilion 15-E057EJ השוואה ופרטים: http://ksp.co.il/?list_compare=.19712..18189..19745 (המחיר פחות רלוונטי, בסוף כולם יוצאים 3600 אם להאריך אחריות ללנובו) בגדול, גם הצעות אחרות מן הסתם יתקבלו בברכה (וגם אלימינציה של אחד או אחר מהם כדי לעזור בהתלבטות) * מטרות המחשב? סטודנטיאליות - בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קצת צפיה בסרטים, ועוד קצת סולידוורקס (ואולי קצת פוטושופ בשביל הכיף). *תקציב 3300-3900 ₪ *הערה – אני יודע שהאינסטינקט הוא להגיד שבש…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by ranranran,

תקציב מקסימלי 1500K שימוש: משחקים-צפייה בסרטים/סדרות ועבודה משרדית גודל המסך 37 אינץ', משחק וצופה בעיקר בHD אין צורך בציוד היקפי אין חשיבות לשקט של המערכת לא מתוכנן OC אין צורך במערכת הפעלה כלשהי חומרה: מעבד E8400 לוח אם Asus P5Q זכרון מהיר 2X2GB GEIL DDR2 כרטיס מסך radeon 4850 HD 512MB דיסק קשיח WD500GB AAKS 16MB ספק כח Seasonic S12IIbronze 520W אז המחשב נרכש לפני 4-5 ואני מעוניין לשדרג, אז איך אני יכול לשדרג וכמה יעלה לי או שעדיף להשקיע במחשב חדש?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by slimshady21,

שלום לכולם, אני סטודנט למדעי המחשב ומעוניין לקנות נייד לעבודה השוטפת. אני רוצה רק להגיד שנכון שאומרים שלצורכי סטודנט אפשר לקנות הכי פשוט, והמחשב שיש לי כרגע הוא באמת פשוט אבל ממש לא נוח לעבודה - אין תוכנות כבדות שאני מריץ, אבל אני תמיד פותח במקביל מלא תוכנות - סביבות עבודה, אינטרנט, טרמינלים, סימולטורים וכו', ככה הכי נוח לעבוד, אבל המחשב שלי כרגע (נקנה לפני שנתיים) לא סוחב את זה,מספיק אני פותח כמה תוכנות וכמה לשוניות דפדפן ונתקע, לכן כן חשוב לי לפחות במולטיטסקינג במחשב הבא. רשמתי פה את ההעדפות לפי סדר חשיבות,מה שלא מצויין (רזולוצייה, כונן אופטי..) פשוט לא חשוב כל כך ולא מהווה קריטריון: * תקציב? סביבות 3K, רצוי לא לחרוג * מטרות המחשב? תוכנות פשוטות (כמו שצויין), אב…

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  13. אהלן! המחשב שלי התחיל לקרטע, אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג אותו. אז אני מחפש מפרט חלקי: לוח אם, מעבד וזכרונות (+ קירור, אם צריך). זה המחשב שיש לי כרגע: מעבד AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray לוח אם Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G זכרונות G.SKILL F2-5400PHU2-2GBNT DDR2 2GB (1GBx2) 667MHZ כרטיס מסך Radeon HD 5850 מארז CoolerMaster HAF932 ספק CoolerMaster GX550 מסך Dell U2311H השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 1500 גבול עליון. 2. מה שימושי המחשב? קצת משחקים (לא הכי חדשים), אינטרנט, אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ל…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by yuval n,

שלום! אני התלבטתי אם לפתוח את השאלה פה או בתמיכה טכנית, ובסוף החלטתי שיותר מתאים פה. אז ככה- יש לי מחשב די ישן, שמריץ בגדול מה שצריך אבל עושה את זה בצורה די איטית. אני במגבלה של כסף כרגע (חזרתי מטיול ארוך לא מזמן ) ואני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי במקום לקנות חדש. אני עובד עם תוכנות גרפיות ועריכת סרטים (לייטרום, פוטושופ, פרמייר מדי פעם) שכידוע לוקחות הרבה משאבים, והעבודה איתן איטית ומבאסת. אני מחפש 2 דברים מהשדרוג, בסדר הזה: 1. עבודה מהירה יותר בתוכנות גרפיות 2. להיות מסוגל להריץ משחקים על המחשב, ואני לא מדבר על החדשים ביותר. (לדוגמה, אפילו הcall of duty למיניהם לא רצים לי על המחשב כמו שצריך, אפילו הישנים יותר) לא מזמן קניתי HD חדש למחשב, וגם החלפתי את המאוורר ל…

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  15. בוקר טוב, אחרי כמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב לצורך גיימינג (בעיקר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. ( לא כולל הציוד ההיקפי). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג, אך אפשר עד 200-300 שקל מעל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב עבור גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: לדוגמא League of Legends. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): חלק מהבקשה היא גם עזרה בבחירת מסך, …

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  16. Started by Netanel124,

בשנה הקרובה אני אהיה באוסטרליה ואני צריך להגיע עם מחשב נייד מהארץ. מישהו יודע איזה חברות מחשבים נותנות אחריות גם לאוסטרליה? בטושיבה למשל האחריות שונה ממקום למקום בעולם, וגם מחשבים שיש להם אחריות בינ"ל- היא לא תקפה באוסטרליה. לא יודע לגבי החברות האחרות, ותהיתי אם מישהו מכיר את הנושא ויכול להמליץ על כאלה שהאחריות בהן תקפה שם... תודה!

• 2 תגובות
    • 493 צפיות
  17. היי חברה מחשב לאחות שצריכה מחשב ללימודים לא גיימרית לא כלום יש מארז וספק ממחשב ישן אז נחסוך את זה, אין שום העדפה בין AMD ל אינטל או כל חברה אחרת העיקר ביצועים מול מחיר. המחיר מאוד נמוך אך נא לנסות לעמוד בו 1. מה התקציב המקסימאלי?1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אם הפגיעה לא משמעותית לצרכים הבסיסיים של מחשב זה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא אם יש צורך ב 100 200 שקלים במידה והשיפור באמת משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים, עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיו…

• 5 תגובות
    • 564 צפיות
  18. Started by Donniel,

1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בס…

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  19. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: White] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 100%]מחשב DELL INSPIRON 15Z-5523 ULTRABOOK מערכת הפעלה: Windows 8 Home Edition 64-bit מעבד: Intel Core i7-3517U Processor זיכרון: 8GB RAM at 1600MHz דיסק קשיח: 500GB SATA + 32GB SSDR מסך: "15.6 High Definition LED Display כרטיס גרפי: Intel® HD Graphics 4000 כונן: DVD RW + CD RW מיקרופון ומצלמת רשת HD מובנים קישוריות: Intel 2230 Wireless-N צבע: כסוף האם הוא יותר טוב טכנית ומעשית מהמחשב: MacBook Air i5 2012 128SSD 4GB זיכרון איזה מחשב תכלס יותר טוב מהשניים? הייתה לי התלבטות והזמנתי את ה-DELL לפי הנתונים תכלס וגם לא…

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  20. Started by singera,

שלום לכם רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט הנל: http://www.amazon.com/Gigabyte-GA-Z87X-UD5H-Z87-Motherboard-Bundle/dp/B00D5XG8H8/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A2NG4HB43UEDVL לא הבנתי האם זה כולל זיכרון ומארז או רק מעבד.

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  21. Started by gal426,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידה ולא אז הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 400 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקרון השימוש הוא פייסבוק, יוטיוב, סרטים ומשחקים (לא כבדים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג קל על סף בינוני -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.NBA FIFA csgo(במידה והיו עוד אעדכן) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?למשחקים הללו שהיו בין בינוני לגבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  22. כמה שווה כרטיס מסך מסוג GTX 570 של Asus ? אני מעוניין למכור..

23. הלוח אם הזה טוב ? Intel DH61WW ? יש לי תקציב ואני יקנה אחד חדש אם צריך...

24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא .. 7.5k זה מכובד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים באיכות גבוהה, גלישה וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…

• 9 תגובות
    • 942 צפיות
  25. Started by BlindFaith,

שלום לחברי הפורום. הגעתי לפורום לפני בערך חצי שנה עם כוונה לקנות מחשב גיימינג במחיר 8,000 ש״ח. הסיבה שהתקציב לא הספיק לי בזמנו היא שאני רוצה לחבר שלושה מסכים, והרגשתי שהתקציב שמוקצה לכרטיסי מסך מאפיל מעט על האיכות של שאר החלקים. אז אגרתי עוד קצת חיסכון ועכשיו אני מוכן לקנות את המחשב שלי. 1. תקציב מקסימלי: עד 10,000 ש״ח. רצוי לנצל ולא ניתן לחרוג. 2. שימושים: בעיקר גיימינג, גם תכנות ועריכת סרטים. משחקי high end בעיקר, אני לא חושב שיש צורך להסביר. רזולוציה טבעית מקסימלית 5760x1080 3. ציוד הקיפי: ללא. 4. לכלול הכל. 5. רמה 7. שזה אומר שעדיף שקט, אם זה נכנס בטווח מחיר. 6. אוברקלוק: קל, אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל להגיד משהו מעל, ואני גם לא מתכנן להשתמש בזה בהתחלה. 7. תוכנות מ…

• 25 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים