ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
בצער רב ביגון רב המחשב שלי (כבר בן 4) הלך לעולמו (נשרף הלוח אם) אני מחפש מחשב או מפרט למחשב עד סכום של 4500 שקל (ללא מסך) יש כבר מסך LCD של HP בבית ( HP L1906) המחשב אמור להיות מחשב שמספיק חזק להריץ תוכנות גרפיקה חזקות (אוטוקד,פוטושופ וכדומה) , אבל גם צריך להחזיק משחקים ב FPS הגיוני , אשמח לקבל המלצות עידכון - קיבלתי הצעה : מעבד אינטל E6400 כ.מסך - 7800GT לגבי הלוח אם - לא לוח מוכר ולכן לא נרשם , HD - 250 GB SATA 2 WD זכרון - CROSS 2 GB 667Hz במחשב הישן היה לי מעבד של AMD שאני מאוד מרוצה ממנו , אבל אני יודע שהמעבד הנ"ל שהוצע לי הוא מעולה וקראתי ב TOMS שעשו לו OC והוא עובד טוב השאלה אם לחכות למעבדים החדשים של AMD (הבנתי שהם יוצאים בדצמבר) או לקנות מעבד INTEL
-
- 13 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד (אפשרות להתקין XP תהיה נחמדה), וחשובה מבחינתי רמת השירות בתקופת האחריות, לא אחריות בינלאומית וכו', אלא שאוכל למסור את המחשב לחברה, ולקבלו בחזרה מתוקן, עם מינימום כאב ראש. כמובן שגם תקופת אחריות משחקת תפקיד. שימוש סטודנט ממוצע: עבודה משרדית, סרטים (לא משחקים), matlab בסיסי. מסך בין "15 ל- "17. לרוב לעבודה נייחת ליד שקע חשמלי, כך שצריכת חשמל, התחממות וכו' לא משמעותיים. התלבטות עיקרית בין שלושה דגמים, של gigabyte, dell, ו- hp. GIGABYTE W566U Intel® Core 2 Duo 2.0GHz 2GB : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8652 DELL INSPIRON 1525 2.0GHZ (BLACK) T7250 15.4'' 160GB 2GB : http://zap.co.il/model.asp?model_id=686940 HP Pavilion dv9750…
-
- 3 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לכולם, מטרות המחשב? עריכה של תמונות בעיקר. התקציב קצת צפוף אבל אני מעוניין במסך איכותי עד כמה שניתן היות והמטרה שלו זה לערוך תמונות (פוטושופ/לייטרום). ושיצליח "לסחוב" את התוכנות האלו. המון תודה מראש! * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - מסך IPS. גודל פחות קריטי. * רזולוציית המסך? IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין הגבלה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהכרח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר נפח. אין צורך בSSD * כונן אופטי? לא בהכרח * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה, הקלטה וניטור של 4 מצלמות אבטחה באמצעות כרטיס DVR שמתחבר ב PCI - הכרטיס קיים: Geovision GV-600 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: תוכנה בממשק דוס לניהול חשבונות - שימוש כבד. גלישה - כבד, אופיס -כבד, תוכנה לניטור והקלטת מצלמות אבטחה - כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כונן גיבוי ללא ספק מתח חיצוני 2.5 אינץ', נפח מינימלי: 320GB 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? עדיפות נמוכה מאוד לכרטיס מסך -…
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אהלן חברה שלי מתחילה ללמוד עיצוב וצריכה לקנות מחשב נייד. אלו התנאים (לפי סדר חשיבות): 1. פוטושופ - שיריץ פוטושופ מהר 2. מחיר - עד 4K ש"ח 3. מסך - לפחות 14'' (צריך בכל זאת לעבוד על זה בגרפיקה...) 4. ניידות- לא יותר מ2.5 קילו. 5. עדיף שיהיה צבעוני\וורוד\פרחים משהו.... (ממש לא חובה, אבל היא בכל זאת בחורה שלומדת עיצוב...) נשמח לכל הצעה למפרט שמתאים לדעתכם... תודה מראש אביב
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד אישי חדש. אני מאוד אהבתי את הברנש הזה : http://ksp.co.il/?store=dizingof&uin=18136 אבל אני אוהב לשמוע עוד עצות. * מטרות המחשב? עבודות תכנות גדולות, פיתוח אלגוריתמיקה , משחקי מחשב כבדים, פיתוח משחקים תלת מימדיים ( מנוע unreal 4 ו Unity3d) * גודל המסך? אני אסתדר היטב עם 15 , לרוב אני אחבר עוד מסך או שניים * משקל רצוי? לא יותר מ3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? 4 וחצי שעות ללא עבודה אקסטרימית מדי נשמע לגיטימי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אני אשמח לhdmi אך לא חובה. VGA חובה. * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של דיסק קשיח? כל המרבה בSSD משובח, אך מקסימום אני אקנה איזה 256 SSD ואשתיל בעצמי. * כונן CD/DVD? כמובן * כונן Bluray? לא ח…
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד חדש. אחרי המון שנים עם מחשבים נייחים כאלה ואחרים החלטתי לקנות מחשב נייד. * מטרות המחשב- פיתוח תוכנה, הרצת DB, הרצת מכונות וירטואליות. * גודל המסך- 15.6, עדיפות למט, לא חובה. (חשוב לציין מדובר בהמון שעות עבודה מול המחשב). * רזולוציית המסך - FULL HD אבל לא חובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - רצוי NumPad לא חובה. * משקל רצוי - לא עולה על 3 עדיפות לכמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי ארוך, עוד לא קראתי מספיק על זמן סוללה, לפחות 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - USB3, HDMI, אופציונלי Thunderbolt. * Bluetooth- כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לפחות 500GB, אופציה לSSD קטן בנוסף. * כונן אופטי - כן. * האם דרושה תמי…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, מעוניין בהמלצה למחשב אשר יעמוד בדרישות הבאות: 1.צפייה ב HD בטלויזיה חיצונית (יציאה + תמיכה מהכרטיס) 2. משחקים , לא מדובר במחשב ייעודי לגיימרים אבל יהיה נחמד למחשב שיעמוד בדרישות למשחקים החדשים 3.חיבור eSATA , עדיף לשמור על אופציה זאת זמינה (אם מייקר מדי אז ניתן לוותר). 4. "15.4 לפחות. 5.כמובן כל הדרישות הרגילות : זכרון סביר ( מינ' 320GB ) , סוללה נורמלית , 4GB RAM , ווינדוס 7 . 6.נעים לעין ונוח לשימוש. מדובר בתקציב של 6500 ש"ח כאשר אני לא קטנוני , ניתן לחרוג (בגבולות הסביר). תודה מראש לצוות התומך...
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? הקלדת שיעורים, קצת אינטרנט, לימוד דרכו דרך WORD וכוליי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש מבין בזה, העיקר שיראו טוב. * רזולוציית המסך? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? מתכנן לסחוב אותו איתי ממקום למקום, אז שלא יהיה ממש כבד, אבל זה לא פאקטור רציני * האם נדרש זמן סוללה ארוך? נורמלי, לא שיגמר אחרי שעה ושלא יחזיק ימים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא יודע בשביל מה צריך בלוטוס במחשב, אשמח להסבר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה * כונן אופטי? אין לי מושג * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כנר…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב קולנוע ביתי לסלון בערך 3.5K (הארדיסק גדול ככל שניתן ואם אפשר SANDY BRIDGE) שיהיה אסתטי ויעיל לצורך הזה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 399 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב קל וטוב לילדה עם מוגבלות פיזית 13.3 אינצ' ,משתמשת יחסית פשוטה אך רוצה מחשב טוב, היא רואה הרבה סרטים ותכני וידאו. אני אהיה בארה"ב בשבוע הבא ואני רוצה להזמין באמאזון למקום בו אהיה בארה"ב. התקציב הוא 600-750 דולר, מאוד מעניין אותי ה SSD אך מה שראיתי הם קטנים והגדולים לא בתקציב הייתי רוצה אם יש איזשהוא שילוב עם SSD קטן למערכת הפעלה וכונן רגיל לשאר הדברים תודה רבה ערן
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד, שימושים עיקריים: תכנות (Visual Studio 2010, eclipse), ואופיס. דרישות: 1. קל - עדיף מאוד עד 2 ק"ג. אפשר להתפשר על טיפה יותר. 2. USB 3.0 - לפחות חיבור אחד - זה בסדר גמור עם יתבצע ע"י הרחבה כלשהי. 3. זמן סוללה - לפחות 4 שעות עבודה. רצוי יותר. עד 6,000. רצוי מאוד באזור 3,000-4,000. *עריכה* - פרטים נוספים. גודל מסך - לפחות 12 אינץ'. לא יותר מ-15. בלוטות - לא חובה. גודל מינימלי של כונן קשיח - 128GB. לא חובה כונן CD/DVD. אין צורך באחריות בינלאומית. רצוי רישיון למערכת הפעלה. אשמח לשמוע גם על אפשרויות ללא. תודה!!
-
- 5 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לבקש ממכם להרכיב מחשב עבור ההורים שלי (כולל כל הציוד ההקפי). הדדרישות הן מינימליות כי זה שני אנשים שבחיים לא נגעו אפילו במחשב. הם רוצים נטו להכיר את האינטרנט ואולי לראות סדרות וסרטים ולשמוע מוזיקה בקיצור שימוש בסיסי ביותר. הדרישה היחידה היא שהמערכת תריץ חלונות 7. ועוד דבר אחד, תמליצו לי על חנות טובה באזור חיפה שאפשר לקנות בה את המחשב. תודה
-
- 10 תגובות
- 781 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לשימושים רב תכליתיים (ללא גיימינג) וכולל מעט עריכה גרפית, מעט סימולציות נומריות, מטלאב, אופיס , גלישה איטנסיבית (המון טאבים עובדים בו זמנית), תכני HD כולל חיבור ל LCD חיצוני. מתוכננת עבודה בעתיד על שני מסכים במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…
-
- 12 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום לכולם אני שוקל לקנות מחשב נייד שישמש כמה שיותר תחליף למחשב שולחני. הכוונה היא לא לקנות מחשב נייד מטורף אלא "לדחוף" כמה שיותר לתקציב הנתון. שימושים (עפ"י סדר עדיפויות): 1. עבודה שוטפת (אינטרנט, מוזיקה, אופיס...). 2. עבודה עם תוכנות יחסית כבדות כמו פוטושופ, VS2008 ותוכנות קומפילציה. שימוש בתוכנות אלה לא יעשה באופן קבוע אך חשוב שיהיה ניתן לעבוד איתן באופן "נורמלי". 3. צפייה בסרטים. 4. משחקים. הכוונה למשחקים בקטנה. למשל שיריץ wow, ra3 ומשחקים מהתקופה האחרונה ברמה בינונית עד בינונית פלוס. כ.מסך מובנה לא בא בחשבון. 5. לא צריך אחריות בינליאומית, משקל לא ממש רלוונטי. דילמות: 1. מסך מבריק - לא. פשוט מציק מדי. אי אפשר לעבוד איתו בכלל אם נמצאים במקום שמואר מהשמש. 2. אחריות. …
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להקים שרת למשרד חדש שאני מקים. כבר הרכבתי שרת מחלקי מחשב בעבר... אבל השתנו דברים. אני כבר השתגעתי עם כל לוחות האם שיש היום! אני צריך לוח אם עם בקר RAID מובנה שיתן לי RAID5. או איזה בקר חיצוני. אני לא צריך פיצ'רים של גרפיקה או משהו דומה. העבודה תהיה בעיקר על קבצים שיהיו בשרת ושיגשו אליהם ממחשבים אחרים, ירוצ עליו SQL E, ועוד 2 תוכנות שרת. יבצע גיבויים בלילה. ויעבוד 24\7. אולי גם בעתיד יותקן VMWARE. תודה.
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום אני סטודנט וכרגע מחפש לקנות מחשב. התקציב שלי הוא באיזור ה 3000. לאחר בידקה בפורום לא הצלחתי להגיע להחלטה . מחשב שגרר את תשומת ליבי היה של פוג'יצו מדגם Ah544-225 הבעיה היא שלא מצאתי עליו שום ביקורת ובין היתר הוא נמכר בערוץ מסוים בטלוויזיה . השאלה עד כמה הוא אמין . והאם אתם יכולים להמליץ על מחשב שימלא את דרישותי במחיר שצוין מעלה . תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח להמלצה על מחשב שמיועד להריץ כמה מכונות וירטואליות (וינ 10), נניח 4 מכונות, המכונות מיועדות להריץ למשל SQL Server Management Studio, RedGate אני מניח שכל מכונה תצטרך 8-12GB זיכרון, אז לדעתי הכיוון ל 64GB אמור להספיק מעל ומעבר. מבחינת נפח, לא נדרש הרבה, אני מניח ש 1טרה SSD אמור להספיק למכונות הוירטואליות. המחשב מיועד למשרד לכן כל עניין העיצוב והנראות פחות רלוונטי, כמה שיותר פשוט וזול (בלי אורות ולדים) ככה יותר טוב. עדיפות לאייבורי. תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 765 צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך להקים כיתת מחשבים, שתשמש לעיצוב גרפי ועבודה בתלת מיימד המחשבים צריכים לעלות MAX 4500 ש"ח לאחד! כולל הכל! קיבלתי הצעה ואני מבקש תגובות והצעות לייעול ושיפור. מעבד: אינטל P4 3.0 S775 לוח אם: abit (915( S775 זכרון: 512mb a-data דיסק קשיח: hitachi/ibm 120gb sata כונן פלופי צורב משולב: combo AOpen 48*24*48 +dvd*16 מארז: 2202 atx midi pfc מסך: daewoo 17' flat מקלדת: ms internrt עכבר: ms mouse optical כרטיס מסך: pine xfx fx5500 256 mb 128bit כולל הרכבה סה"כ 4230 לדעתי המפרט סביר אך אני לא יודע אם הכ.מסך טוב. תודה
-
- 7 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול - אני מחפש מחשב נייח שיהיה חזק מספיק להריץ עליו תוכנות עריכה של אדובי (בעיקר פרמיר ואפטר אפקטס... וקצת פוטושופ). זקוק לייעוץ בנוגע למחשב הזה , האם הוא יכול להיות טוב עבורי? והאם מישהו מכיר את האתר ויכול להמליץ/לתת חוו"ד? בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום מחפש המלצה למחשב שני לבית -אופיס וגלישה בלבד מסך 15 אינצ עדיפות תקציב עד 2500 מערכת הפעלה - עדיף לרכוש עם? או עדיף לרכוש והתקין בנפרד כדי לחסוך? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 444 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בסכום של עד 1,500 ש"ח בגודל 14-15.6 אינץ'. התקציב של 1,500 ש"ח אינו כולל את התקציב לשדרוגים הבאים. אני מעוניין לשדרג את הזכרון RAM מ-כמה שהוא מגיע איתו ל-8GB. - הבנתי שעלות השדרוג כ-200 ש"ח. אני מעוניין לשדרג את הדיסק הקשיח ל-SSD של 128GB ואני מניח שהמחיר די מתקזז עם הדיסק המקורי שאיתו מגיע הנייד. האם יש חנויות שעושות שדרוגים כאלה במחשבים חדשים ? האם יש מחשב מומלץ עד לתקציב 1,500 ש"ח. לא ניתן לחרוג מהתקציב. תודה רבה. עריכה: מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). האם חשוב מסך מבריק או מאט ? - לא חשוב. רזולוציית המסך - אין צורך ב-FULL HD. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין. משקל רצוי - לא חשוב. האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא. האם יש צורך ביציא…
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני חושב לקנות מחשב חדש לצורך תכנות ועבודה עם אופיס, dual-boot לינוקס וחלונות. אני רוצה למצוא משהו ב2000 שח, אבל לא ברור לי מה רמת המחשב שאני יכול לקבל בסכום הזה, אז אני אשמח לעזרה גם בזה. אם בסכום הזה אי אפשר לקנות מחשב סביר לצרכים שלי - או אפשר בפחות - אני אשמח לדעת. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית + תכנות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מסך קטן במיוחד * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא משנה - אני לא אסתובב איתתו הרבה על הגב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המלצה למחשב למטרות משחקים סרטים וגלישה באינטרנט, המחשב יחובר לטלויזיה (HDMI), עדיפות למחשב של דל בגלל האחריות הבינלאומית, רצוי שיהיה מסך 15". המחשב ירכש פיזית בארצות הברית התקציב עד 800$. והמלצה למחשב נוסף למטרות גלישה ומולטימדיה עד 500$. אשמח לקישור או לדגם מדוייק של ההמלצה. תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
-