ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מעוניין מחשב נייח בעיקר למשחקים - תקציב עד 6K. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שישתלם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן אא"כ מדובר במקרה מיוחד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. משחקים חדשים שיוצאים שיצאו ... מתכנן לקנות מסך בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן - כונן SSD יש לי כבר. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. הא…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי! אשמח להמלצה על מחשב נייד קל לצרכי לימודים ועניינים ביתיים עד 2000 שח +/- תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי, אז לפני כמה חודשים פתחתי ת'רד לכך שאני זקוק למחשב לגראפיקאים, כאן הת'רד הקודם, בו תוכלו לראות את השימוש שלי והכל (אני לא ממשיך אותו כי הוא כבר ישן) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=494085.msg4278881#msg4278881 אוקיי, אז השתמשתי במפרט שהביא לי yz101, עם קצת שינויים. אז ככה, בסופו של דבר החלטתי לקחת את המארז Hec CompuCase 66RC black. לספק כוח לקחתי את ה seasonic 430W, 80plus לקירור למעבד החלטתי על הSILENT של THERMALTAKE בסופו של דבר לקחתי את הI7 2600 TRAY במקום את הI5 2500 ו... לא זוכר עוד שינויים, הינה המפרט Intel BLKDH67BL-B3 I5 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 ₪439 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2348 Transcend 4GB Kit (2GBx2…
-
- 9 תגובות
- 899 צפיות
-
-
ראשית שלום לכולם! בקרוב אני מתכננן לשדרג את המחשב הישן שלי (AthlonXP 1600, 512MB 266Mhz, 4200Ti 128MB) והחלטתי ללכת על Intel מאחר שאני די מאוכזב מ AMD. אז כאמור הנה המפרט מאתר www.noacomp.co.il כמות מחיר דגם INTEL P-4 LGA-775 3.40GHZ 550 800MHZ 1MB 1825 ¤ 1 GeIL 1024MB DDR 400MHZ (2x512MB) Value Dual Channe 1170 ¤ 1 WD 200/7200 SATA 8MB 720 ¤ 2 RAIDMAX Scorpio 868 Silver 370 ¤ 1 EDIMAX ROUTER 4 PORT BR 6104K 290 ¤ 1 1 ¤ 740 ECS 915P-A מחיר סופי: 5657 (אחרי הנחת מזומן 3%) כמו שניתן להבחין אין כרטיס מסך, הסיבה לכך היא עקב חוסר בארץ בכרטיסי PCIe מסדרה X800 ו 6800. לכן מה שאני חושב זה ללכת על לוח אם היברידי כלומר עם תצורת AGPx8 ו PCIe ביחד, היחיד שמצאתי הוא של ECS אשר ק…
-
- 9 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום לכל מומחי החומרה, בשעה טובה אני מוכן להחליף את המחשב הישן שלי באחד חדש. תקציב של 2K אבל אפשר קצת לחרוג, והדרישות שלי הם די בסיסיות: אני לא מתכנן על אוברקלוק (וגם האמת שאפילו לא מבין בזה) , ואני לא ממש גיימר (למרות שהייתי שמח לקחת כ.מסך לא מובנה, רק בשביל לא לסגור את האופציה...). בכל מקרה, אני כן מעדיף מעבד quad. מצאתי מפרט מחשב ב ksp, ולמרות שקצת התחלחלתי לאחר ששוטטתי באינטרנט וראיתי ביקורות לא הכי טובות בנוגע לשירות שלהם, נראה לי שאני אלך עליהם בכל זאת, ואנסה לשדרג את המפרט עד כמה שניתן- בדגש על המארז ומאוורר שיהיה שקט - בגלל שאני חושב שזה החלקים שאני חושב שארצה שיהיו מספיק טובים ועמידים. המערכת עצמה היא מערכת שהם מרכיבים (כלומר- לא מפרט שאני הרכבתי) וזה פירוט הרכיב…
-
- 9 תגובות
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סדר גודל של 3,000. אם אי אפשר לעמוד בתקציב, אז 3,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, עבודה על מסמכי וורד, pdf וכו'. תכנות בסיסי וצפייה בסרטים. כרגע אני לא בטוח אם אצטרך 4k. אם אין הבדל מהותי במחיר, אעדיף מחשב שמסוגל להריץ 4k 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מקלדת ועכבר - לוג'יטק k270 אלא אם יש המלצה למשהו אחר בטווח מחיר דומה ושהוא עם מקלדת יותר קטנה (קשה לי להגיע עם האצבעות למקשים בצדדים). רמקולים - כרגע כן. אני צריך לבדוק אם נשאר לי סט מאחד המחשבים הקודמים 4. …
-
- 9 תגובות
- 969 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ומידה וניתן אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה HD, משחקים קלילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 19 רגיל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, קצת רקע: חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותה בכמה שנים הקרובות לעיצוב. היא כרגע חיילת אבל מעוניינת ללמוד את התחום בעתיד, כך שיכול להיות שהמחשב ימשיך לשמש אותה גם בתחילת התואר, אך כרגע היא מעצבת כתחביב בלבד. כבר כמה זמן שאני מחפש מחשב בתקציב כזה שיתאים לה, אך מחשבים עם כרטיסי מסך לעיצוב יקרים מדיי וכיוון ש-adobe נטשו את CUDA הבנתי שהאופציה השניה הכי טובה היא כרטיסי מסך Radeon. בנוסף חשוב לי מסך איכותי שמציג צבעים אמיתיים כמה שניתן (IPS?), עדיפות לרזולוציה גבוהה, וכמובן הרבה RAM. בהתחשב בכל הפרמטרים האלה המחשב הכי טוב שמצאתי הוא Toshiba Satellite P50-B-103 שעונה על הדרישות אבל מעט יקר מהמתוכנן, ובנוסף האחריות שלו אינה של יבואן ואין ביקורות עליו באינטרנט. ועכ…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS4 Intel P965 LGA 775 זכרון: GEIL 1GB 2*512MB PC2-6400 800MHz DDR2 Dual ד.קשיח: Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM כ.מסך: Sapphire ATI Radeon X1900XT PCIe 512MB 256-bit צורב: NEC AD-5170 Dual Layer DVD±R/W/DL 18X Black Bulk מארז+ספק כוח: ANTEC SONATA II Piano Black Quiet Mid Toweк נוווו טוב ??????????!!!!!!!!
-
- 9 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום אני קונה לפטופ חדש, כרגע הכיוון שלי זה Lenovo IdeaPad G570 M5144IV שעולה 3590 ש"ח (בKSP), עם שנה אחריות. הכיוון שלי זה מעבד כמה שיותר חזק (וזכרונות כמובן) כי המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית עם תוכנות יחסית כבדות (לא גראפיות) וכמובן לגלישה באינטרנט, הורדות וכ'ו. מבחינת משחקים - לא יהיה שימוש גדול. ולגביי נפח הדיסק הקשיח - מתחת ל500GB יהיה בעייתי. 640GB או 500GB זה הנפחים המתאימים. אה ולא הצלחתי למצוא על כמה RPM הדיסק הקשיח שלו עובד, יש למישהו מושג? (אם לא רשום סביר להניח ש5400 אבל תמיד עדיף לדעת בוודאות). ובכלליות - מה אתם אומרים על הכיוון? (כרגע לא הצלחתי למצוא משהו יותר מתאים מהG570 M5144IV - אם יש רעיון אשמח לשמוע) אה ולגביי התקציב - 3590 ש"ח זה כבר חריגה מהתקציב …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחים שלי לאחר כל ההמלצות והעזרה שלכם הזמנתי מחשב... ?P4 3.0 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE? MSI 945P NEO-F Intel 945P LGA 775 ?512MB Samsung? ddr2- 667x2 ?X800GTO 256MB DDR III, PCI-E? / ?X800GTO2 256MB DDR III, PCI-E? ? 200GB SATA II 7200RPM 8MB? -wd ?LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 מארז רגיל של איבורי וספק 2 מאבררים 400. כל המחשב יצא בסביבות 6000 עםעכבר מקלדת ורמקולים פשוטים. מה אתם אומרים??? המחשב הוא לעבודה, גלישה ומשחקים. נ.ב- 1.כאשר מתקינים את הווינדואס במחשב חדש פעםראשונה איך מחלקים את הדיסק הקשיח (האם זה בהתקנה של הווינדואס או דרך מקור אחר) 2. לא לקחתי פלופי דיסק- האם כדאי להוסיף משום שאף פעם לא השתשתי בדבר הזה???
-
- 9 תגובות
- 836 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מתכנן להקים סטודיו ביתי לעריכה לשונית ועבודה משרדית. אני מחפש מחשב עם מסך גדול וטוב (שלא ידפוק את העיניים, אך אין צורך ביכולות גרפיות גדולות), שיוכל להריץ תוכנות עריכה לשנות ו-InDesign. 1. הסתכלתי במפרטים המומלצים ולא הצלחתי להגיע להחלטה. אבקש עצתכם! 2. מה היתרונות והחסרונות של מחשב שכולו נמצא במסך בלי המארז הרגיל? כל דעה תתקבל בברכה, תודה!
-
- 9 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אחרי החלפת הארדיסק לנייד. ההארדיסק הקודם שבק חיים, החלפתי הארדיסק, שמתי את הג'אמפר אותו דבר כמו בהארדיסק הישן עשיתי להארדיסק CHECK בביוס, עובד בסדר גמור לפי הבדיקה. מה יכולה להיות עוד הבעיה ?
-
- 9 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום! המחשב הלך לעולמו במפתיע- לקח עימו את כל ההארד דיסק.. (כן, כן, הייתי צריכה לגבות. למדתי את הלקח..). צריכה עזרה בבחירת יורש המטרות שלי הן אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים- דיי בסיסי סה"כ.. * גודל המסך: 15 +/- * משקל רצוי: לא מאוד משנה.. רצוי שיהיה קל יחסית. * זמן סוללה: כמה שיותר ארוך.. עדיף אם תהיה בת 6 תאים. * יציאות מיוחדות: לפחות 3 USB, ושיהיה גם VGA או HDMI (ואם יש קורא כרטיסי זיכרון- מה טוב) * בלוטות: בוודאי. ושיהיה גם כרטיס אינטרנט אלחוטי.. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB. *זיכרון- לפחות 2 GB * כונן CD/DVD +צורב. * כונן Bluray? לא צריך * אחריות ליותר משנה. * שיכלול windows 7 * החברים התחלקו בין dell ו- Lenovo.. רוב תודות, ושבוע מצויין, מור
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני אחסוך מכם את הבלגן שיש לי בראש מרוב עצות שקיבלתי ...אבל הסיכום הוא שאני מעוניין לקנות מחשב חדש. 1. תקציב - 3000-3500 2. המשימות שהמחשב יצטרך לטפל יהיו , עיבוד תמונות (צילום דיגיטלי ועיבוד סריקות), גלישה באינטרנט, תכנות בשפות שונות (כולל שימוש בוירטואליזציה) קצת משחקים (לא gamer ) ועבודה עם תוכנות גרפיקה 3D (מעט). 3. אין צורך בציוד הקפי - יש לי מסך מקלדת עכבר וכו'. 4. ציוד שיש לי כבר : מארז Compucase 6A19 - http://www.compucase-hec.co.uk/pccase_entry_level_server_6a.htm DVD - LG-GSAH62 למארז יש כמובן מאורר ל-HD וספק 400W טוב. 5. המפרטים החלקיים שלגביהם אני מתלבט הם : אופציה א' - מעבד - Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 זכרונות - 2x Kingston ValueRA…
-
- 9 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך המלצה למחשב לסטודנטית, גודל מסך רצוי הוא 13.3", שלא יהיה כבד מידי, עד 2-2.5 קילו, אם אפשרי יהיה נחמד שהמחשב יהיה בצבע ורוד (אויי כמה שזה קיטשי!!!) התקציב הוא עד 4000 והמחשב יקנה בארץ... תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 877 צפיות
-
-
1 LEADTEK WinFast PX7600GT 256MB 1,360 ש"ח 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem 899 ש"ח 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 585 ש"ח 2 Samsung 512MB DDR 400 Original 565 ש"ח 1 Seagate Barracuda 200GB 7200 SATA II 8MB ST3200827AS 593 ש"ח 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk 299 ש"ח 1 Compucase 6C29 Black 300W 295 ש"ח סה"כ 4,596 ש"ח * אני יודע ששכחתי מאוורר, לא נורא * המטרה העיקרית היא משחקים, כמובן שגם שימושים רגילים כמו סרטים, מוסיקה, אינטרנט וכד'. התבססתי על כרטיס מסך 7600GT, כל השאר איך שנכנס בתקציב. מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 701 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד מחיר - 4000 ש"ח מטרות שימוש - משחקים עדכניים (כבדים),אינטרנט,סרטים,לימודים. גודל מסך - לא משנה בין 15-17 משקל - לא משנה חיבורים - שיהיה לפחות 3 usb ואם אפשר אז hdmi בלוטות' wifi כונן cd\dvd+צורב כונן קשיח - 500G לפחות רמקולים מובנים זמן חיים - שהמחשב יחזיק כמה שיותר איזה שנתיים לפחות זמן סוללה - הבנתי שמחשבים ניידים לא חזקים בזה אבל כמה שיותר מן הסתם יותר טוב. אם התקציב ביחס לפרטים לא הגיוני תגידו לי אני רוצה לדעת גם את זה... תודה.
-
- 9 תגובות
- 879 צפיות
-
-
אני צריך המלצה בבקשה למחשב עד סכום של 2500 ש"ח כולל מסך
-
- 9 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותך לעריכת וידאו ואנימציה (בתוכנות אדובי). אחרי הרבה התלבטויות והתייעצויות, בניתי מפרט מהאתר של KSP, דיברתי עם טכנאי מחשבים שהציע לי לרדת למעבד i5 כי ההבדלים זניחים, והגעתי למפרט הבא: אז זה המפרט שהורכב מהאתר של K.S.P מחשבים: מעבדי אינטל: Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8599 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P55A-UD4P s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9257 זכרונות: DDR III 1333Mhz 3x2GB Corsair XMS3 Triple Channel CL9 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=7193 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX http://…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לקראת שנה האזרחית חדשה החלטתי להתחדש בלפטופ, הגיע הזמן. אשמח לעזרתכם חברים. השימוש העיקרי שלי, שממנו למעשה עלה הצורך לקנות מחשב חדש הוא, עבודה עם ריבוי אתרי אינטרנט במקביל. לפעמים אני מגיע 3-5 חלונות של CHROME פתוחים עם עשרה טאבים כל אחד. הנייד הנוכחי שלי , פשוט נתקע כשאני מבצע זאת עליו ואני נאלץ להמתין מעט עד שיחזור לעצמו שאוכל להמשיך לעבוד. לכן בראש ובראשונה, אני צריך נייד שיהיה מסוגל להכיל את מסת העבודה הזו ולתפקד טוב. מבחינת כרטיס מסך, אני עובד קצת עם תוכנות עריכת תמונות ויחד עם זאת, אני מעוניין להריץ את המשחקים GTA V ו WWE2K16. לכן אצטרך כרטיס שידע לעבוד עם משחקים אלה. אני חושב שבנוש…
-
- 9 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אהלן! * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (+שימוש כסטרימר לטלוויזיה), הרצת תוכנות לא קלות - Solidworks, Matlab. * גודל המסך: 14-15.6". רצוי שיהיה מט. * משקל רצוי: שמצד אחד לא יהיה כבד מדי, אך מצד שני שהורדת המשקל לא תפגע משמעותית בביצועים. * זמן סוללה: אין לי ידע בנושא, אבל אני מעריך שזמן סוללה ממוצע יספיק (אני נמצא בסביבת עבודה בה כמעט תמיד ניתן למצוא שקע להתחבר אליו). למיטב ידיעתי גם ניתן לקנות אח"כ סוללה בנפרד - כמה עולה סוללה טובה? אולי יהיה משתלם לקחת מחשב עם סוללה זולה ולקנות בנפרד עוד סוללה מאשר לקנות מחשב עם סוללה טובה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * בלוטות? יכול להיות אופציה נחמדה, אבל לא מחייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב כמה שנים והחלטתי לשדרג אותו, אני בערך מתכוון להשקיע בין 500-1000 ש"ח תלוי עד כמה שווה לי... המפרט: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHZ Asus P5K OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 PCIe Enermax Noisetaker 420W Raidmax Saggita יש למישהו הצעות מה אפשר לשפר פה? (גם OC אם זה יכול לעזור)
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הנה המפרט: pentium 3 600 mhz לוח אם של חברת - pc partner לא ידוע הדגם. 450 MB SDRAM 20 GB MAXTOR 5400 RPM GEFORCE 2 MX 400 64 MB מסך: AlphaScan 712 sampo דווקא מסך נחמד שירת אותי 4 שנים בלי בעיות כיום אני מעריך שהוא שווה 300+- בהתחשב שהוא יד שניה. מארז רגיל עם ספק 300WATT{ג'נרי}. יש לי את המחשב 4 שנים וזה שאני הולך למכור לו יודע!!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אבקש מפרט מחשב עד סכום של 4000 ללא מסך וציוד היקפי. כעיקרון אני מעדיף דרך חנות KSP -מתכנן לקנות מחר.. שימושי המחשב : אינטרנט,אופיס ומשחקים. אני מעדיף שיהיה AMD (לפי מה שהבנתי יותר טוב למשחקים וגם יותר זול) אבל אם צריך לשנות לאינטל אז בסדר. הכי חשוב שהמשחקים יעבדו טוב (DOOM3,FAR CRY וכו") לא מתעסק ב -OC !! שיהיה מחשב שאפשר לסחוב איתו לפחות שנתיים-שלוש ולא כל אחרי שיוצא משחק חדש-דורש שידרוג... תודה רבה !!!
-
- 9 תגובות
- 746 צפיות
-