ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,452 דיונים בפורום זה
-
שלום וברכה, יש לי מחשב נייד של דל אינספירון 1525 ופתאום נעלם לי הסמל של הכונן האופטי (הכונן של הדיסקים שהסמל שלו אצלי זה E) מה שמופיע לי זה רק הכונן הקשיחים. גם כשאני מכניס דיסק אז הוא לא קורא אותו אבל הנורית של המגש מהבהבת. אשמח לעזרה תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יעוד המחשב הוא בעצם הכל- מגלישה באינטרנט וכתיבת מסמכים דרך צפייה בסרטים, שמיעת מוזיקה ועבודה עם תוכנות כבדות ועד משחקים חדשים. המחשב ישמש כמחשב "הראשי" שלי. כלומר, כמובן שאני רוצה להנות מהיותו נייד אבל בעיקרון הוא אמור להחליף את הנייח שלי. אני רוצה גם לשמוע את דעתכם לגבי חריגה קטנה (גדולה) מהתקציב ולקנות מקבוק פרו. האם זה שווה את זה? הפיתוי לקנות מק גדול מתמיד עכשיו מכמה סיבות : 1. אפשר להריץ עליו גם XP מה שלא היה ומנע מממני לקנות מק בעבר. 2. הוא שודרג לא מזמן אם אני לא טועה וקיבל כרטיס מסך חדש משובך. 3. יצאה מערכת הפעלה חדשהleopard 4. המשווקת בארץ של מק התחלפה לא מזמן מה שבתקווה רבה, יוריד את המחירים (שגם היום, לפחות באתר של מק, לא בשמיים) וישפר פלאים את שרות הלקוחות הי…
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. וכו' bf4, watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אשמח גם להמלצה על מסך 22 -24 אינצ' בתקציב של 700 עד 1000 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלו לכולם מחשב ללימודי אדריכלות בתקציב של 4K+- * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי - משקל שבחורה תוכל לסחוב ללימודים וחזרה * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - לא צרי…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אני צריך מפרט לעבודות גרפיות בCOREL בלי משחקים בעיקרון יש רק כמה דרישות קטנות לוח אם עם 4 סלוטים של DDR2 160GB הארדיסק (לא צריך יותר...יחסוך בעלויות) בעיקרון אפשר לחרוג עד 5500 אבל אם אפשר להימנע מזה אז יותר טוב (עדיין צריך לקנות WINXP)
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ביקשו ממני לקנות מחשב הכי זול שאפשר אבל שלא יהיה דפוק מדי. ראיתי את המפרט הנ"ל ונראה לי מתאים מאוד למה שביקשו ממני http://www.hwzone.co.il/specslist/?type=office&price=2500&monitor=17 איפה אני יכול לקנות משהו כזה? אתם מכירים חנות ברשת שמוכרת מחשב כזה? תודה מראש לכל מי שיענה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מפתח ווב שעובד מהבית. מבין בתוכנה אבל קצת פחות בחומרה... השימושים שלי צורכים דיי הרבה משאבים (זיכרון, ליבות), בין היתר הפעלה של מספר מכונות וירטואליות, סרברים, גישה מרחוק למספר מחשבים במקביל ועוד. בנוסף לזה, המחשב יהיה בסלון אז רצוי שיהיה שקט (קירור, מארז) ואם כבר שיתחבר לטלויזיה שאוכל לראות דרכו סרטים באיכות גבוהה (כרטיס מסך) ולחבר למערכת סטריאו (כרגל יש לי סטריאו, אולי בעתיד יהיה סראונד). המחשב יעבוד בעיקר/רק עם לינוקס, אולי-אולי אני אתקין גם חלונות מתישהו.. לא סגור על זה כרגע (יש שיקול של תאימות חמורה לתוכנה?). מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתקע בגלל חומרה איטית; אם יש משהו שאני שונא זה מחשב תקוע. חשבתי על תקציב של כ5000ש"ח וזה צריך לכלול גם שני מסכים מפנקים בשביל הע…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, זקוק להמלצות על מחשב נייד שרוב הזמן יישב במקום אחד,שיכלול בתוך המחיר את 3 שנות האחריות או שדרוג לכך,רצוי בעל מע' הפעלה XP,כולל כל הקישוריות האלחוטיות,רצוי גם עם HDMI. ראיתי את הווסטרו A840/860 - השאלה האם יהיה הבדל משמעותי בין הX3100 ל4500? אופציות נוספות - אינספירון 1545 2 הדלים ללא HDMI,יש כמובן את הSL500 שמגיע עם HDMI ומפרט מצויין,כולל מע' הפעלה ויסטה ביזנס אבל שדרוג ל-3 שנים חורג מהתקציב. אופצ' נוספת היא הCOMPAQ-PRESARIO,השאלה איך הבנייה שלו? רעיונות נוספים? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם! אני צריך עזרה בקניית מחשב, אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי.. 1. הסכום המקסימלי הוא : 4000 ש"ח ועדיף לחסוך אבל לא נורא אם הכל יבוזבז.. 2. המחשב בעיקרון הוא לשימוש בחורה בת 21 שלא קורעת את המחשב, בכללי הוא להכל, קצת משחקים בסיסיים לא כבדים מידי, אבל שהכרטיס מסך בכל זאת יריץ טוב, קצת תוכנות כמו אופיס ופוטושופ, אינטרנט, סרטים, שירים וכד'.. 3. יש לי כבר מסך 19 אינצ' רחב ככה שלא צריך מסך, לא צריך רמקולים, צריך מקלדת ועכבר. *מה שכן יש לי רמקולים שמתחברים לרסיבר קטן שבשביל לחבר אותו למחשב צריך חיבור קוקסיאלי דיגיטלי בכרטיס קול בנוסף ל- PL רגיל. 4. צריך שיהיה עם המחשב גם צורב DVD. 5. שהמחשב יהיה דיי שקט לא חייב שיהיה טוטל סיילנס אבל גם לא מרעיש כמו איזה לא י…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 7 3700X AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1228 לוחות אם: Gigabyte B450 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 423 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3600 CL18 Vengeance RGB PRO CMW16GX4M2Z3600C18 כמות: 1 - מחיר: ₪ 444 מארזים: COUGAR TURRET RGB כמות: 1 - מחיר: ₪ 291 ספקי כוח: Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular G750H כמות: 1 - מחיר: ₪ 282 מאווררים למארזים: Cougar VORTEX RGB FCB 120mm Cooling Fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 58 כונני SSD: Addlink SSD 1.0TB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 607 כוננים קשיחים: Seagate HDD 2.0T…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני צריך מפרט htpc בסביובת ה 3000 4000 שקל אם אפשר פחות אז בשמחה חשוב hard disk גדול וצורב dvd איכותי תודה רבה לכל העוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש אותי גם למשחקים (ברמה גבוהה) וגם לעבודה שוטפת. ציוד היקפי כבר יש ואין צורך להחליף אותו. אשמח גם לקבל הסברים על המפרטים שתציעו למי שיהיה כוח להרחיב טיפה. התקציב שיש לי לטובת המחשב הע בין 5000-6500, כמובן שהשאיפה היא לא לבזבז כסף סתם, אבל עם עוד קצת כסף יתבטא בפער משמעותי בביצועים, אני בעד.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב ללימודים בעיקר, אין כרטיס מסך לא משולב כי לא דרוש למשחקים... לוח אם - MSI-800 661FM-L VGA 64M OB זיכרון DDR400MHZ 512 MAGA מעבד אינטל פנטיום 2.4 צורב MSI דיסק קשיח WD 80 מגה 8M BUFFER מסך 17 אינץ' SMAG 786PFS (וכמבן שאר הדברים , מקלדת, כונן דיסקטים , כרטיס רשת ... ... )
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש שיקולים מיוחדים כאשר בוחרים לוח אם שיתאים למערכת המיועדת להרצת לינוקס? האם יש בעיות תאימות או חוסר בדרייברים?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב 6000-8000 גמיש נא לא להשתגע כי אני צריך להעביר את זה בוועדת הכספים(אשתי) . מטרה: משחקים גם חדשים, גם ישנים בהרצה של dosbox לפעמים. כרגע אני לא משחק משהו שדורש יותר מדי אני אוהב TBS , בניה וניהול, RPG וMMORPG ,אני לרוב לא משחק FPS אם כבר אז משחק קבוצתי ולא שחקן יחיד(המחשב הנוכחי לא סוחב FPS ) חנויות: משהו קרוב לרחובות/תל-אביב דרומה אז iqpc, foxpc,skypc בנתיים אני בודק בעיקר ב iqpc כי יש שם את רוב החלקים שמענינים אותי. OC : עד FSB1600 אם אפשר של q9450 שקט: נחמד אם יהיה אבל אני כבר התרגלתי לרעש של המחשב שלי. הוא לא יהיה בחדר שינה. מעבד : q9450 שמעתי שהוא קריר והוא עולה כ 1650 שקל בIQPC מחיר שאני מסכים לשלם זיכרון :4GB DDR800 תזמונים לא הכי חשוב לא נראה לי שאני יעשה לו…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לפוטושופ וקיובייס [תוכנה ליצירית מוזיקה], שני תוכנות שצורכות המון זיכרון ודורשות כרטיס מסך בינוני+. זה יתאים? http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=2659
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב למישחקים ב6400 גג כנסו-חובה מ-ksp +קונרו e6400 +2גיגה זיכרון 667 בלי עכבר מקלדת רמקולים ובלי מסך רק צורב dvd
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. חנות TAG מחשבים פירסמה בקופון של המדינה הצעות למחשב במחיר שנראה קצת לא סביר: מחשב intel pentium 4 3 ghz 800 mhz - אינטל "פרסקוט מקורי. לוח אם - ASUS מקורי - 3 שנות אחריות. מארז מהודר SUPER ATX 400 W זכרון מהיר DDRAM 256 MB דיסק קשיח מהיר - 120GB 7200 RPM UDMA כרטיס מסך מקצועי מהדור החדש GFORCE FX 5500 128 MB DDR + TVOUT +DVI כרטיס קול 6 ערוצים סראונד 5.1 כרטיס רשת הכנה לאינטרנט 10/100 צורב DVD מהדור החדש DVD-RW X8 רמקולים סטריאו איכותיים 400WATT PMPO מקלדת מקצועית - עכבר גלילה לאינטרנט. מסך MAG / LG 17 מקורי. כל זה במחיר 3399 - לטענתם במקום 4200. ההצעה נראית לא סבירה - מה ה"קטש" ?? דעתכם! רמי
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי שחיכיתי הרבה זמן , סוף סוף קניתי מחשב היום המחשב למשחקים בעיקר וקצת עריכה המפרט : Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz 6MB 1333MHz 929ש"ח קירור לקחתי ZEROtherm Nirvana NV120 Premium 250 ש"ח לוח ASUS P5Q Deluxe 920 ש"ח זכרון G.Skill DDR2 4096MB 1000MHZ 2GX2 Dual Channel Kit CL5 405 ש"ח כ.מסך Point-of-View nVidia GeForce GTX260 896MB Premium Core 216 PCIe 1360 ש"ח מארז Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case 370 ש"ח Western Digital 640GB 7200RPM 16MB SATAII WD6400AAKS 339 ש"ח צורב ASUS-2014S1T DVD-RW SATA X20 159 ש"ח יש לי ספק כח של HEC 550W WIN מחיר סופי במזומן יצא לי 4500 ש"ח מה אתם אומרים על המפרט ? האם יש משהו לשפר הבאסה שמחשב יהיה מוכן רק סוף ש…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב לכולם, בשעה טובה יש לי זמן להחליף למשפחה את המחשב הביתי שנמצא אצלנו בסלון ומשמש את כל בני הבית (המחשב היחיד שאינו לפטופ/טבלט). . מה התקציב המקסימלי? גבולות התקציב מאוד מאוד גמישות, אבקש לא להגזים (2500 דולר לא כולל מע"מ – לא משולם בגלל קניה אקדמית – זה נראה לי עוד סביר) – הקונה לא יודע איזה תקציב לתת ושואל מהו תקציב לסביר למחשב מצויין (ציטוט!) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את מלואו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג אם זה מצדיק את התוספת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט, עריכת תמונות בפוטושופ CS4, עבודה משרדית בשימוש בacrobat pro, winedt, mat…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש בתקופה האחרונה נייד חדש ואובד עצות מכמות המבחר והדגמים. המחשב צריך להיות בין 14-15.6 אינצ לא כבד מידי. למרות שהשימוש הוא משרדי בעיקר וצפייה בסרטים, אני בכל זאת רוצה מחשב חזק ומהיר מאוד. חשוב לי העיצוב ושיהיה במשקל נשיאה סביר. מתחבר לעיצוב של אפל אבל לא בהכרח. בנוסף שהמחשב והרכיבים יהיו מדגם חדש ככל האפשר. טווח המחירים רחב יחסית - 4,000 שח למחשב ש״עושה את העבודה״ עד 7000 שח למחשב שבאמת שווה את המחיר. מחפש הכוונה כי הלכתי לאיבוד באינטרנט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - 7,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש…
-
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
השנה יש לי לעשות פרוייקט ל-5 יחידות בטכ"מ , פרוייקט תכנות בעיקרו בשפת DELPHI בנוסף יש לי פרוייקט של יחידה 1 השלמה ל-5 יחידות במדעי המחשב. בנוסף ,אני לא רוצה לקנות כרגע מחשב נייד גדול . חשבתי שיהיה יותר נוח אם אני אקנה מחשב נייד קטן ואקח אותו לבית ספר ועליו אני אעשה את כל הפרוייקט . מן הסתם שצריך שהמחשב עצמו יהיה די קל בסביבות ה1.2 ק"ג. מה שכן נראה לי שמסך 10.1'' קצת בעייתי. מצד אחד יש את ה ASUS EEE 1005HA הנפלא והמהולל: [ מסך 10 אינץ ] http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=8479 מצד שני יש את : Lenovo IdeaPad S12 [ מסך 12 אינץ'] http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=8555 ההבדל מחיר ביניהם הוא 300 ש"ח, לא ממש רציני. מבחינת איכות הניידים, הASU…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, בשבוע הקרוב אגיע להונג קונג ואני מחפש המלצה למחשב למטרת לימודי עיצוב תעשייתי (בצלאל). התקציב הוא עד 6K אבל אפשר לקבל גם חריגות קטנות כלפי מעלה. תודה! * מטרות המחשב? לימודי עיצוב תעשייתי, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים. צפוי להריץ פוטושופ, אילוסטרטור, סולידוורק, ריינו קישוט וכו'. * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? נמוך. מקסימום 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. עדיפות לSSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחבר…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצורף למטה המפרט של המחשב בו אני משתמש הוא מ-2012 ואני מעוניין לשדרג על מנת שימשיך לעבוד חלק. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב לא מוגבל- עדיפות לעד 3000 מתאפשרת חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש לדגימה ועריכת סרטים בתוכנה פינקל 21 והמטרה שיהיה אפשר להתקין עליו גם את הגירסאות הבאות והמחשב יוכל לעמוד בצרכי רינדור גבוהים. בנוסף שימוש בתוכנה camtasia 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עדיפות לחיבור פייר וויר לצורך דגימת וידאו. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של דל עם כרטיס מסך יעודי של nvidia ואת הליבה הגרפית של אינטל i5. יש לי תקלה של נגיעות לא רצויות במסך הטאץ', ורק כשאני מכבה את הדרייבר של הליבה הגרפית של אינטל, אזי הבעיה נעלמת (אבל אז לא ניתן לשלוט בבהירות) רציתי לשאול כיצד ניתן להגדיר שהנייד ישתמש רק בליבה של nvidia בתקווה שאולי זה יפתור את ההתנגשות..?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-