עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shlomi1234,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים כמו BF4, GTA ודומיהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 37 אינץ Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות+, עדיף שיחזיק כמה שיותר שנים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  2. Started by soundf,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב המחשב לשימוש בסיסי שמיעת מוזיקה,צפיה בסרטי hd 1080p, וגלישה באינטרנט א) אופן שימוש -תדיר ב) רזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב -מסך בגודל 42 אינץ. 1080p תמיד יהיה מחובר 3. האם יש בציוד היקפי:אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (7)המחשב ממוקם בחדר שינה וישאר דלוק מידי פעם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יהיה מתוכנן אף פעם 7. הרכבת מחשב בחנות? -הרכבת המחשב בחנות. בלי מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן לקנות אך ורק מksp באר שבע בגלל שזה צמוד לביתי ונוח. 9. האם יש ב…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by YoniDahan,

אהלן, אני מעוניין למכור שני מסכים דגם..... samsung s22B300B שני המסכים נקנו ביחד ב 28/03/13 ויש להם 36 חודשי אחריות (יש לי עדיין קבלה). הם במצב מעולה ללא שריטות או פגיעות חיצוניות (כמעט חדשים), לא נעשה בהם הרבה שימוש. כמה להערכתכם הם שווים?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by eido300,

חיפשתי כמה מחשבים ולצערי אני לא מבין בזה כל כך, אני אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בנושא, איך אני יודע כמה ליבות יש למחשב? ומה זה בכלל? מה ההבדל בין intel atom ל intel core? איזה מהם יותר טוב? איך אני יכול לברר אם המעבד טווב? כמה זיכרון צריך? מה זה GHz? מה זה ddr3? איך אני בודק אם הכרטיס רשת טוב או שהוא לא משהו? מה לגבי כרטיס מסך, מאיץ גרפי ודיסק קשיח? בקיצור, אני צריך שמישהו יסביר לי את הנושא, כי כבר נמאס לי כל הזמן לישאול אנשים... אני יודע שזה יכול להיות הרבה חומר אבל בכל זאת אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר בנושא, תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by esapir,

עיקר השימושים של המחשב הם משרדיים - office, אינטרנט, מוזיקה וכו. אין צורך בציוד היקפי כלשהו ורצוי שהמחשב יגיע עם הוינדוז. אשמח להמלצות ----- עריכה- תשובות לשאלות מחוקי הפורום: גודל המסך: 15" רזולוציית המסך: אין חשיבות דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. רצוי שיחזיק לפחות 3-4 שעות ללא טעינהֿ גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין באמת צורך ב SSD. כונן של 500GB או טרה יספיק. אני לא בטוח מה ההבדל במכירים היוםגודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין באמת צורך ב SSD. כונן של 500GB או טרה יספיק. אני לא בטוח מה ההבדל במחירים היום האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן האם יש ל…

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  6. Started by deaos,

1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש״ח אפשר לחרוג מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4,COD G,Watch_Dogs וכו׳ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 1400X900 רוצה לחבר לטלוויזית HD בגודל 32 אינץ׳ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  7. Started by royiy,

שלום, יש לי מחשב נייד HP MINI 110-3703 י יש בו דיסק קשיח 250G איך אפשר לדעת עד כמה הוא תומך? אפשר להתקין דיסק של 320/500G /1T? תודה

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  8. שלום.... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי, הורדות ועריכת מוסיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)-סיבליוס 7(עריכת מוזיקה)- שימוש כבד. דרישות התוכנה: : Intel Core 2 Duo (or equivalent) or better, 4 GB+ total physical RAM, 40 GB total hard disk space (7200 rpm or faster drive recommended; SSD preferable), ASIO-compatible soundcard ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מ…

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  9. Started by Stastyle,

אהלן! ברשותי Dell Inspiron 6000 ענתיקה.. זה המפרט [TABLE=class: spec-table, width: 310] [TR] [TD=class: spectd]Processor Name: Intel Pentium M 730[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Processor Speed: 1.6 GHz[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Operating System: MS Windows XP Home[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]RAM: 512 MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Weight: 7 lb[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Screen Size: 15.4 inches[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: spec-table, width: 310] [TR] [TD=class: spectd]Screen Type: Widescreen[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Graphics Card: Intel GMA 900 GM[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Graphics Memory: 128[/TD] [/TR] [TR] [TD=class…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by epichorus,

אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שבניתי, השימושים הם בעיקר עבור צפייה במדיה אבל גם יש צורך באפשרות לגיימינג קל מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 3240 3.4Ghz HyperThreading 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪563 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪297 מארז: SilverStone MILO ML-03B USB3 HTPC Black כמות: 1 - מחיר: ₪396 ספק כוח: SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪274 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪295 כרטיס מסך: Sapphire 7750 1GB GDDR5 HDMI DVI DP כמות: 1 - מחיר: ₪457 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by psyeli,

אז אחרי שההיתי נעול על מחשב של סמסונג מצאתי את המחשב הזה >>http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12934 החומרה מצויינת והמחיר גם הבעיה היא שHP נחשבת לחברה גרועה לניידים. אמת? שקר? הארות הערות יעזרו לי פה.

• 5 תגובות
    • 865 צפיות
  12. Started by shlomiokev,

האם חייב קירור למעבד i7 בלי מכפלת ה"k" ? האם המחשב ייעשה רעש בזמן משחקים כבדים באם לא אשים לו קירוק / מאוורר ? ואני מדבר על מארז מאוד טוב של קולר מאסטר עם מאוורר 12 ועוד 2 מאווררים של 8 וספק גם מעולה של סיסוניק. ברור לי שתשאלו למה i7 זה מיותר למשחקים ? התשובה: לא מתכנן לשדרג ב6 שנים הקרובות לפחות ולא בא לי לקנות לדוגמא i5 ועוד 3 שנים כבר הוא יתחיל לתת רמת ביצועים של 70 אחוז במשחקים כבדים.. וגם לא נראה לי שיהיה לי כסף לכל מה שקשור למחשב.. כרגע יש לי ורוצה לשים כספי על זה אני בנדאם בן 22 נשוי ויודע מה אני רוצה ולמה. אודה לתשובתכם. דרך אגב כבר עכשיו יש משחקים שבדרישות מערכת רשמיות שלהם ה״מיטביות״ כותבות שצריך i7 לדוגמא מקס פיין 3 וכך גם מטרו לאסט לייט החדש. ומה יהיה עוד …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz לוח אם: DFI LP DK P45-T2RS PLUS זיכרון: G.Skill DDR2 2X2048MB 1000MHZ CL 5-5-5-15 דיסק קשיח: WDC WD5000AAKS-00A7B2 500GB כרטיס מסך: Club 3D ATI Radeon HD 4870X2 2048MB DDR5 PCle מארז: ANTEC NINE HUNDRED ספק: HPU 680W, לא יודע דגם מדויק. קירור: 2 מאווררים גדולים + 2 בינוניים פלוס בתוך המארז. קירור למעבד: thermaltake ultra 120 EXTREME 775 הכרטיס מסך עלה לי המון בזמנו, היה מספר 1 בשוק, קניתי הכל לפני כ-4 שנים... אז כמה …

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by M_P,

שלום לכולם ! אחי מחפש מפרט למחשב בסיסי בעיקר עבודה עם אינטרנט , סרטים , ולפעמיים משחקים חלשים (כרגע הוא מוותר על קניית כרטיס מסך אך יש אופציה לקנייה בעתיד ) מצאתי מפרט בKSP ושיפרתי קצת את ספק הכוח ואת הדיסק קשיח. אציין שאני גר בב"ש ולכן אקנה את המחשב רק בKSP אשמח אם תביאו לי חוות דעת איך המפרט הנ"ל

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  15. בטעות פתחתי שני פוסטים זהים, סליחה

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  16. Started by canonnn,

היי חברים אודה לעזרה מחפש מחשב נייד בעל המאפיינים הבאים לטובת עריכת תמונות ועריכת וידאו לעיתים רחוקות (AVID AND PHOTOSHOP) 1.. מסך 15.6 - על מנת שלא יהיה גדול מידי לנסיעות לחו"ל 2. 8 גיגה זיכרון עדיפות ל 16 3. מעבד I7 לכל הפחות, עדיפות למעבד חזק לטובת עריכה 4. כרטיס מסך חזק יחסית (לא למשחקים אלא לעריכה) עדיפות ל4 ליבות או 2 ליבות עם 2 גיגה 5. הרדיסק SSD אין לי צורך בכמויות אכסון גדולות זה בעיקר מחשב עבודה לשטח, ככה שכל הרדיסק מעל 32 גיגה יעשה את העבודה, העיקר שהיה מהיר SSD 6.עדיפות לבעלי מקלדת מוארת לעבודה בחושך מודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Eviljelly,

אני אנסה להסביר, ביליתי עכשיו שעה מתישה בלפרק את הלפטופ שלי כדי לנקות את המאוורר שלו רק כדי לגלות שזה כמעט בלתי אפשרי.. וזאת נקודה שלא חושבים עליה בד"כ בקניית מחשב נייד, מחשב נייח מנקים פעם בחצי שנה, שנה ומה עם נייד? זכרון והרדיסק אפשר להחליף בבורג או שניים כמעט בכל לפטופ היום.. אבל מישהו ניסה פעם לנקות מאוורר?

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. דגשים: מסך 14. קל ונוח לנשיאה. משקל לא גבוה. שימוש, אינטרנט, אופיס וקצת סרטים. אמין. הלכתי על המעבדים החדשים כיוון שהבנתי שהם חסכוניים בחשמל. שתי האופציות אליהן הגעתי : HP ENVY TouchSmart 14t-k000 Ultrabook 890$ Windows 8 64 4th generation Intel Core i5-4200U Processor + Intel HD Graphics 14.0-inch diagonal HD BrightView LED-backlit Display Touchscreen (1366 x 768) 8GB DDR3 System Memory (2 Dimm) 500GB 5400 rpm Hard Drive 24GB mSSD Hard Drive Acceleration Cache No Additional Office Software No additional security software 3 Cell Lithium Ion Battery No Internal DVD or CD Drive Standard Keyboard HP TrueVision HD Webcam w/ integrated digital mic Intel 802.11b/g/n WLAN …

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. למטרות שימוש משרדי וסרטים. מסך 15.6. עדיף שמאפשר עבודה בשמש זמן סוללה סביר ומעלה (לפי הסטנדרט - לא מכיר אבל שלא תיגמר אחרי חצי שעה) כונן DVD משקל לא קריטי, אבל עדיף כמובן קל עמיד - הולך להיות מיטלטל לא מעט ללא מערכת הפעלה האמינות מאוד חשובה (לכן חברות אמינות כמו לנובו וכו' עדיפות) תודה

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  20. Started by Victoryart,

שלום לכולם(: אם האשכול אינו מתאים לפורום זה אני מבקש מהמנהלים להעביר אותו לפורום הנכון.תודה. לא מזמן קניתי מחשב נייד חדש,והוא הגיעה עם WIN8. http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=2&glist=0&uin=19712&txt_search=&buy=&minprice=3062&maxprice=0 אחרי התנסות עם הWIN8 לא ממש אהבתי אותו,ולכן החלטתי לפרמט את המחשב לWIN7,וכאן התחילה הבעיה.. פרמטתי את המחשב והכל בסדר,אבל הוא לא מתחבר לאינטרנט ,וגם לא עם הקבל. במחשב לא היו שום בעיות מלפני זה,ולכן סביר להניח שזו בעית תוכנה כלשהי. מה אני אמור לעשות כדי לתקן את הבעיה? תודה לעוזרים((:

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by Bloodshot Eyes,

המפרט שלי כרגע: AMD Phenom II X4 970 Black Edition שהוספתי לו קירור ועשיתי OC ל4.0 שני סטיקים של 4 גיגה בייט G.SKILL לוח אם GIGABYTE MA770T-UD3 GTX 660 2GB שבא מומהר. שני דיסקים קשיחים בנפח כולל של 750 גיגה ספק כוח ANTEC EARTHWATTS 500W וכל זה בתוך מארז ANTEC THREE HUNDRED חשבתי להחליף את הפנום בi5 4570, את הלוח אם בGigabyte GA-H87-D3H LGA1150 ואת הספק בSeaSonic SSP-650RT 600W Gold Active PFC, סה"כ 1915 ש"ח, לא כולל הרכבה. נראה טוב, אבל לפני שאני מתחייב אני רוצה לדעת אם יש מפרט מבוסס AMD שיציג ביצועים זהים ויחסוך לי כמה שקלים או שההפרש בביצועים בין פנום למעבד AMD מהדור החדש הופך את הבחירה בAMD ללא משתלמת ואם משדרגים עדיף ללכת על אינטל. השימוש הוא למשחקים בעיק…

22. Started by eladbar,

אני מחפש מפרט למחשב עבור אבא שלי באזור 1500 ש"ח (אפשר לחרוג קצת עד 200-300 ש"ח) כולל מערכת הפעלה. שימוש באופיס (וורד אקסל פאור פוינט) אינטרנט. אין צורך בציוד היקפי או באפשרות לשדרוג. חשוב!! שניתן יהיה לקבל את המחדש עד הבית או לאסוף מחנות בטבריה. תודה.

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  23. Started by פבלו,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מחשב שייעוד העיקרי שלו הוא לגיימינג וגם לעריכת וידיאו וסרטים. כמובן שאני רוצה שהמחשב יעשה גם את כל הדברים הרגילים שמחשב עושה, כמו גילה באינטרנט וכל השאר, אבל זה הרי כל מחשב יכול לעשות. אבל אני רוצה שהמחשב יהיה חזק מאוד ויוכל להריץ משחקי מחשב בלי שום בעיה ועם כמה שפחות רעש מהמחשב עצמו. בנוסף לזה, בתור עורך וידיאו וסרטים, אני רוצה שהמחשב יהיה גם חזק מספיק להריץ תוכנות כמו AVID וגם יאפשר לי לערוך סרטים בראש שקט. אני מעוניין לבנות את המחשב בצורה הכי נכונה, ולמרות שהתקציב המיקסימאלי שלי הוא 6,000, אני מוכן לשלום יותר אם יהיה צורך. שוב, אני רוצה שהמחשב יריץ משחקים כבדים כמו GTA (לדוגמא) בצורה חלקה, אבל אני גם מעוניין שהמפרט יכלול רכיבים שיתאימו את ה…

• 57 תגובות
    • 7k צפיות
  24. מטרות המחשב? לדוגמה: עריכה גרפית תלת מימד ועריכת סרטים (לא עריכה מקצועית, בעיקר לכיף...), צריך להריץ חלק PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR ודומיהם, אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או משהו דומה (אבל לא 17 ולא 13....). בעיקר חשוב שאוכל לראות טוב במסך כשאני יושבת בחוץ (שמש מלאה) רזולוציית המסך? FHD 1920X1080 דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משקל רצוי? עד 2.5 קילו - רצוי כמה שפחות... האם נדרש זמן סוללה ארוך? שעתיים ומעלה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 2.0, USB 3.0 (אם אפשר גם VGA, אבל לא נראה לי שזה חובה) Bluetooth? ממש לא חובה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500mb (אם נכנס בתקציב SSD, זה יהיה מצוין) כונן אופטי? כן, עם צורב. האם…

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  25. שלום אנשים , אז ככה: מטרות המחשב שלא יתאמץ בכלל להפעיל ולהשתמש ב2 התוכנות . photopshop וIllustrator , ושימושים כללים skype \ office , אין שימוש במשחקים גודל המסך 13\15\17 מט משקל רצוי לא כל כך משנה - המחשב ישב לרוב בבית האם נדרש זמן סוללה ארוך? לרוב בבית אבל עדיין זה מחשב נייד... האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ( זה כבר סטדנרט לא? ) Bluetooth? לא קריטי האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף לפחות לשנה . האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן APPLE אבל לא …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים