ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי דודה בסביבות גיל 60 שהחלה לקחת קורס באינטרנט ואני האחיין "שאמור" להבין במחשבים. היא רק רוצה לגלוש באינטרנט ללא משחקים במחשב, ללא תוכנות מיוחדות (חוץ אולי מוורד), ללא הורדות סרטים או שירים. איזה מחשב אתם ממליצים לרכוש לה (מעבד, מארז...) ומהו עלותו (מסך יש לה כבר) ? תודה, ירון
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לחברי הפורום היקרים שלום רב, להלן הפורמט האישי: 1.תקציב מקסימלי: 4K 2.ניצול התקציב: עדיפות לחיסכון במידת האפשר. 3.חריגת התקציב: 500 ש"ח לכל היותר. 4.שימושי המחשב: שיעמוד בעומסים של מערכות וירטואליות, משחקים כבדים יחסית, פיתוח, ניטור רשת. 5.תדירות השימוש בתוכנות ואינטרנט: א. על בסיס יומ-יומי: אפלקציות WEB+אינטרנט (פייסבוק,אתרי פלאש כבדים וכד'), תוכנות קלות יחסית: VLC, WINAMP, WIRESHARK, BABYLON, NOD32, SKYPE וכד'. ב. לפי צורך/לעיתים רחוקות: מערכות וירטואליות, תוכנות ניטור, תוכנות וידיאו וסאונד כמו: Camtasia ו Any video converter , משחקים כבדים יחסית ואולי בעתיד תוכנות פיתוח. 6.ציוד היקפי: אין צורך בציוד עיקפי יש לי כבר הכל. …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.pcdiscount.co.il/product.asp?productid=269 סתם לשימוש ביתי ולמשחקים של ילדים קטנים (ולמי שלא הבין ממש לא כבדים, משהו כמו גוגו מחפש את שלומפי ) תגידו מה אתם חושב...
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב - עד 3500 עדיף פחות ייעוד - עיקרי - גלישה ואופיס, נוספים- מעט עריכה גרפית ווידאו קלה GTA V מדי פעם אולי תכנות בעתיד הקרוב ציוד היקפי - לא רלוונטי רכיבי בסיס קיימים - לא רלוונטי. שקט - רצוי מערכת הפעלה - אין צורך. העדפה לחנות/אזור קניה - TMS\KSP מועד הקנייה - עוד היום בקשות מיוחדות לחיבורים - TYPE C אופק שדרוג - כן הערות נוספות - 16RAM, עדיף יותר אם נכנס בתקציבSSD 512 בניתי מפרט בלי לקרוא יותר מדיי על כלל החלקים מעבד נראה לי סבבה ואין פה כרטיס מסך אז צריך להוסיף לגבי ה SSD וכל השאר סתם שמתי מה שנשמע לי טוב אשמח להמלצות חדשת\שינויים מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שימוש ביתי-משרדי, כלומר מסמכים, גלישה באינטרנט, וזהו. לא משחקים וגם לא סרטים. ושיעבוד מהר חלק ללא עוררין, שהדברים ייפתחו מהר עם מעבר חלק בין התוכנות. בשביל בן אדם שרגיל לווינדוז (לא מאק). לפי כתבות טכנולוגיות אני מבין ש-AMD מציעים תמורת ביצועים טובה יותר למחיר מאשר אינטל, האם זה רלוונטי גם למחשבים ניידים לשימוש כזה? האם זיכרון 8 ג׳יגה יספיק, או עדיף 16? SSD בסדר גודל של 250 ג׳יגה יספיק די והותר. מסך שיהיה בסדר גודל של 15.6. מניח שרצוי מסך עם contrast ורמת בהירות טובה שיהיה נוח לעבוד בתנאי תאורה ביתיים. המחשב יהיה רוב הזמן קרוב לשקע חשמל. באתר פה יש המלצות למחשבים נייחים, לא מצאתי ללפטופים. אשמח להמלצה על תצורה או דוגמאות ספציפיות.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
הרבה שאלות לפני ההזמנה, אז סליחה אם אני חופר ותודה מראש. שאלות מפרט: 1. שאלת היסוד - רציתי 14'' חזק, אמין ומאד נייד. כיוון שיש לי אנטי ל Dell זו היתה האופציה הכי טובה שמצאתי, אבל אם יש משהו אחר שלדעתכם עשוי להיות טוב, אני אשמח לשמוע. 2. אני לא חושב שאני צריך Discreet Graphics, אבל כן רציתי לשדרג את המעבד מ i5-2520M ל i7-2640M, כיוון ששניהם באותה מעטפת כח זה נראה לי שווה. הבעיה היא שהשדרוג הזה זמין רק בדגם שכולל כרטיס. השאלה היא כמה "עולה" לי הכרטיס מבחינת משקל וזמן סוללה. Lenovo אומרים שיש להם מנגנון חכם שמשתמש בכרטיס רק מבקרה הצורך, כך שלכאורה זה לא אמור לעלות הרבה מבחינת סוללה, אבל אני לא יודע כמה לסמוך על זה... 3. יש לי אפשרות להשיג SSD של אינטל בזול. האם הדיסק …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! קרוב משפחה צריך לקנות מחשב חדש לצרכי מוסיקה. הכוונה היא להתקין את תוכנת קיובייס + מקודדים מתאימים של התוכנה (יש לנו הזדמנות לקנות את התוכנה באופן חוקי במחיר מוזל מאדם פרטי באמריקה), כרטיס קול המתאים לתוכנה, רצוי שהמחשב יוכל קצת לשחק משחקים (למרות שזאת לא המטרה העיקרית, המטרה העיקרית היא שוב מוסיקה). מה צריך? מארז, לוח אם, מעבד, זכרון, כרטיס מסך, כרטיס קול - מתאים לתוכנה. יש כבר - צורב רגיל , הרד דיסק של 80 גיגה שיספיק בתור התחלה. מסך (דק). הכל כבר יש. קרוב המשפחה טוען כי שמע כי ציפסט של אינטל או ציפסט של nforce4 אינו מתאים למוסיקה. האם זה נכון? מדוע? תקציב - נראה לי שהמחיר עומד על 3000-3500 ש"ח. תודה לעונים! :-)
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לנו לפטופ די ישן (dell insprion 1545) והוא כבר די "עגלה" אנחנו לא מעוניינים (אלא אם אין ברירה) לקנות לפטופ חדש אלא מעדיפים להחליף לו הארד דיסק לSSD. האם זה כדאי או שזה לא יעזור במיוחד? (השימוש בלפטופ הוא אינטרנט אופיס וכו'). תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מתוכנן OC משמעותי אבל לא על קצה גבול היכולת. 2. מיועד לסימולציות בעומס מלא הרצות במשך יומיים שלוש ברצף (מיועד למקום העבודה). צוואר הבקבוק ב-MODELSIM הוא המעבד, הזיכרון (נפח + מהירות) וגישה לדיסק. 3. בשעות הפנאי - מיועד למשחקים, בעיקר FPS כדוכמת HITMAN, SPLINTER CELL, BATTLEFIELD וכדומה. 4. ירוץ בסביבה ביתית ולכן עדיף שיהיה שקט ככל האפשר, גם בעומס מלא. המפרט: מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1796 לוח אם : ASUS P5W DH DELUXE ¤ 1468 זיכרון : GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ¤ 2068 זיכרון : GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ¤ 2…
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעיקרון לא, 100 ש"ח לפה לשם לא יהרגו אותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית, תכני HD וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינטצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפי מה שאני קורא פה: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20110221231934_AMD_s_Fusion_Chips_In_Tight_Supply_Report.html המחשבים שמבוססים על הפלטפורמה מוצלחים מאוד, כשמה שאני מחפש זה נייד בגודל של 12 אינצ' (כמו ה-IdeaPad S12 שממנו אני כותב את ההודעה הזאת ;D), שמבוסס על הפלטפורמה, וכמובן מחברה טובה ואמינה. סוללה חזקה חשובה מאוד, הנייד הזה מספיק לשלוש שעות של עבודה, ואני רוצה יותר. יש חיה כזאת, שכבר בארץ, בטווח מחיר של עד 2400 שקל למשל? http://www.techpowerup.com/140983/Lenovo-s-AMD-Fusion-Powered-ThinkPad-Starts-Shipping.html זה למשל כבר הגיע לארץ?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי.. שילבתי בין ההצעה של 3500 ש"ח בלי מסך. וההצעה של 5000 ש"ח בלי מסך. הנה המפרט הסופי: 1) AMD Sempron (S754) 2800+ *Palermo* 64bit 1600MHz , 256Kb 1600MHz HTB - Box - 3Y Warranty 2) Socket 754 nForce410 NVIDIA 6100 OB Albatron KM51G-754 (VGA, Micro.ATX) 3) DDR-1 - 1024mb PC3200 - Samsung Original 400MHz - 3Y Warranty 4) 80GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - Hitachi - Deskstar 7K80 - 3Y Warranty 5) JSP-TECH N-100A CASE (BLACK) with EZ-Cool 400W PS 6) PCX - GeForce 7900GT (450/1320) 256MB DDR-III 256bit 24-Pipes - Leadtek ViVo Dual-DVI Retail - 3Y Warranty האם הכרטיס מסך יעבוד בצורה אופטימלית ויעילה עם המחשב הזה? או שהמעבד חלש מדי עבורו? או שאולי בכלל אין קשר בין שניהם?? תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח אפשר קצת לחרוג.. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עריכה גרפית 2D תוכנות אדובי CS3 השימוש הוא לצורך פרנסה. 3. ללא ציוד היקפי. 6. עדיף שיהיה שקט-5 7. ללא OC 8. ללא מע' הפעלה התוכנות בהם אני משתמש עכשיו הן מסדרת CS3, שאינה תומכת ב 64bit. אך ארצה שתהיה לי אפשרות שידרוג בהמשך. תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בד"כ אני לא פותח אשכולות אלא עושה חיפוש ומגיע למסקנות אבל המצב כרגע הוא קצת שונה... אני עובר בעוד מספר חודשים לאיטליה ללמוד שם רפואה. וכמובן שאני אצטרך מחשב נייד אז השימושים של המחשב לפני הכל: 1. סטודנטיאלים (לימודי רפואה, לא צריך מעבד גרפי קטלני אבל גם בטח ארצה לצפות קצת בסדרות וסרטים ואולי קצת mako חחחח) 2. זה הדרך תקשורת שלי חזרה עם ישראל אז - אולי קליטת wi-fi חזקה, מצלמה ומיקרופון מובנים לדבר עם הבית עוד דברים שחשובים לי במחשב: שלא יזחל! אני שונא ויכול לשבור מחשבים שלוקח שעה מהרגע שפתחת אקספלורר לדוגמא ועד שהוא עולה.... חיי סוללה ארוכים עדיפות גדולה למסך LED ובכלל - מחשב עם מסך איכותי זה משהו סופר-חשוב שהעיניים לא יתעייפו מהר חחח ואם זה מתאפשר אז גם קל לנ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ללא ציוד הקפי כלל, ללא מארז וללא כוננים אופטים; שיוכל להריץ משחקים חדשים ולשימושים כללים אחרים, בתקציב של 4000 ש"ח. בנוסף, אני רוצה מאוורר 120mm של חברה נורמלית בשביל להוסיף למארז הקיים שיש לי (HEC 6A19). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אז ככה, חברה, זה לא יאומן, אבל אבא שלי ביקש ממני להרכיב מפרט כדי שהוא יתן אותו לחבר שלו שיביא הצעת מחיר מחבר שלו... ככה שהסיכוי שאבא שלי יקנה כבר מחשב חדש ענקי!!! :D עכשיו לעניין, אז כבר פתחתי ת'רד קצת מזמן אבל מאז היו לי כמה שינויי דעות ומיד תראו. את מחשב אני צריך לאינטרנט, עריכת וידאו (די הרבה) וכמובן שאם המחשב יהיה חזק אז גם משחקים. בעצם לכל פחות או יותר. OC רק בעתיד (לא רצחני) אבל לא כרגע. הנה מה שהרכבתי: Part type Part name ¤ Price Qty CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1290.94 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי שאתם ממליצים דווקא על סמסונג. יש לזה סיבה? כידוע ב HD יש לשיבות גדולה לאמינות אפילו על חשבון כמה אחוזים בביצועים או כמה שקלים במחיר. ולמיטב נסיוני DW מאד אמינים. אנא פרטו שיקוליכם. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגעתי ל2 מפרטים סופיים שאני יצטרך לבחור מבינהם. (סוף סוף ) אני עדיין מתלבט בין אינטל לAMD. להלן המפרטים: AMD: AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem 990 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nVIDIA nForce4 Socket 939 599 ש"ח Samsung 512MB DDR 400 Original 565 ש"ח Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS 465 ש"ח eVGA GeForce 7600GT 256MB PCI-E 1,290 ש"ח LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 265 ש"ח Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin 487 ש"ח סה"כ 4,661 ש"ח INTEL: Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח Arctic Cooling Freezer 7 Pro for LGA775 157 ש"ח Gigabyte GA-8I945PG I…
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להפתיע את חברה שלי במחשב חדש, היא מאיירת ועובדת בעיקר עם פוטושופ והמחשב הישן שלה (בן 3 שנים) כבר לא מתפקד. * מטרות המחשב? בעיקר פוטושופ וגלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15 אינץ' לא מאד חשוב אם מאט או מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחד…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 15" * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאת DVI או HDMI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין עדיף שיהיה 7200rpm * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל עדיף כמה שיותר שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני מעדיף חברה אמינה, אולי Dell אין צורך במערכת הפעלה ואופיס תקציב לא גמיש - התמורה הכי טטובה שאפשר להוציא מהכסף. ראיתי באתר notebookclub שהמחירים שם זולים יחסית לאתרים אחרים. האם אמינים? מומלץ לקנות משם? תודה רבה!!!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לציין שאני מחפש מחשב רק 13.3 אינץ לא יותר, אז בבקשה לא להציע דברים אחרים כי זה קריטי לי הגודל. השימושים הם ללימודים אופיס ואינטרנט.. הראשון הוא של lg מדגם R380-A.APB1E וזה המפרט שלו Intel® Pentium M Dual core Processor T4200 2MB 2.0GHz L2 Cache, 800MHz FSB מעבד זיכרון 2GB DDR2 (800) זיכרון תצוגה 13.3" LED LCD(16:9) 220nit, WXGA סוג NVIDIA Geforce 8200M G כרטיס גרפי דיסק קשיח 320G S-ATA (5.4K) דיסק קשיח כונן DVD Super-Multi(DL) צורב תקשורת Dual Hexa-band Antenna אלחוטית Dual Hexa-band Antenna רשת V2.0 + EDR Bluetooth מצלמה אינטרנט מובנית LG Smart Cam (1.3M Pixel) with Internal Mic מצלמה אינטרנט מובנית יציאות 5-i…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, Dev C++, Visual Studio, Turbo C. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, (מבריק או מט? לא יודע, לא חשבתי על זה אף פעם) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) : FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כולל Numpad * משקל רצוי? בגדלים כאלו נראה לי שעד 2.5 קילו, לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להג…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10K-11K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב הוא 10K-11K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה על Solid Edge ועל Autocad Lite א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה(מפעל) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימיניג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 16:10 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד i5 והמליצו לי על הסדרה העסקית VOSTRO של DELL, מחפש מסך גדול של 15.6" הגעתי לדגם 3550, הבנתי שיצא דגם ישן של i5-2430M 2.4GHz עם 500GB הארדיסק ולא מזמן יצא דגם חדש - i5-2450M 2.5GHz עם 750GB הארדיסק מצאתי את המכירה הזו - http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19855 זה מהדגם החדש ובמחיר מאוד מאוד זול ורציתי לשאול רגע לפני שאני קונה, האם יש פה קאץ' כלשהו? האם מישהו מכיר ויכול להעיד לטובה על החנות הזאת? מפליא אותי שזה דגם יחסית חדש והמחיר כזה זול בנוסף רק כדי לוודא, עיקר השימוש שלי הוא צפייה בסרטי HD ועריכת תמונות RAW שאני מצלם במידה ואני משדרג את הזיכרון ל6GB RAM האם המחשב יעמוד בעומס? במיוחד אם אני רוכש כרטיס מסך מובנה ולא את הRAEDON 663…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-