ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום המקצועי והמדהים הזה, אני זקוק למחשב חדש לצורך עבודה בגרפיקה די כבדה - Photoshop ובניית אתרים(לא עריכת וידאו ורינדורים) לצורך פרנסה. ב'מפרטים מומלצים' אין קטגוריית גרפיקה ובחיפוש בפורום על "גרפיקה' מופיעות תוצאות מ 2003/4 בלבד... אז ככה: - התקציב שלי די מוגבל - 3500 ש"ח בערך (עדיף פחות אם אפשר) הבנתי שאפשר להכניס בתקציב הזה מעבד I5 עם לוח P55 תואם, ו-4ג"ב DDR3 - (ראיתי איפשהו שאדובי התאימה את Photoshop לעבודה עם מעבדי INTEL) - אפשר להסתפק בכונן קשיח קטן או לוותר עליו כיון שיש לי בבית מיותר 750GB 32mb 7200rpm SamsungHD753LJ - לא מבין בOC, לא משתמש בגיימינג בכלל. - 5 במפלס השקט. - עוד פרט: האיזור שלנו מלא אבק, אז התחשבו נא בסוג המארז התואם לז…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם אני צריך מפרט מחשב חזקקק למשחקים כבדים זה לחבר שלי ... ובו נגיד שזה בשביל משחקים כמו : crysis , call of duty 4 , bioshock .... אתם יודעים משחקים בסגנון הזה עכשיו אני יודע שקרייסס לא יפעל על הכי גבוה בתקציב הזה ... אבל אני צריך שתביאו לי מפרט שיהיה חזקק למשחקים ויפעיל אותם טוב התקציב הוא 4000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קלה **** אין צורך במסך , עכבר , מקלדת , רמקולים ... כל אלה כבר יש לו תודה !
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפשת המלצה למפרט לנייח שישמש לעבודה בתלת מימד עם תוכנות ע כמו Rhino, zbrush, vray (לעיצוב מוצרים ורינדור)וכן עבודה עם פטוטושופ ואילוסטרייטור לעיצוב גרפי ואיור. לא מתוכן אוברלוק. צריכה בנוסף מסך טוב + תוכנות אופיס עדיף לא רועש או רעש מינימלי אך מקורר היטב. מתוכנן כתחנת עבודה יומיומית. תקציב 8k כולל מסך. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3K, למרות שאמור לעלות פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנסות לחסוך, התקציב שרשמתי הוא משפר מקסימאלית לא רואה סיבה שלא נצליח להרכיב מפרט טוב בפחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, בעיקר אופיס, מעט עריכת תמונות בסיסית וצפיה בסרטים עד 1080P. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט חשוב, לא להגיע לעלויות גבוהות רק בשביל שקט מקסימ…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי כיום מחשב FULL TOWER מהתקופה שהייתי גיימר ואני רוצה משהו קומפקטי אך עם זאת חזק ושקט. אני מחפש מחשב לעריכה בפוטושופ של קבצי RAW גדולים עם שכבות רבות (עם תוכנות נוספות שפועלות ברקע כמו לייטרום ותוכנה דומה וכמובן דפדפנים פתוחים). הציעו לי את המפרט הבא: מארז Fractal Design Node 304 HTPC מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Tray מאוורר למעבד Arctic Freezer 13 לוח אם Asus ROG STRIX B360-I GAMING כרטיס מסך Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 1050 Windforce OC 2G GV-N1050WF2OC-2GD 2GB GDDR5 זכרון 16GB DDR4 2400MHZ מחיר להכל: 3758 ש"ח. ובנוסף רכיבים שאני מביא מהמחשב הקיים: SSD 850 EVO 250 GB WD BLUE HD 3TB ספק כ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי סרבר של HP עם הדיסק המקורי של ההתקנה וכל החלקים המקוריים כולל זיכרון RAM מקורי של HP. מערכת הקירור היא המקורית אבל היא ברמה הרבה יותר גבוהה מהמערכות המובנות של אינטל (הוא של HP) 6 יציאות SATA תואם WIN SEREVER 2012 model: proliant ml110 g6 ram: 8gb, original hp cpu: xeon x3430 hdd: 500gb 7200rpm, seagate dvd Power Supply: 300w real, delta
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, המדריך ליצירת מפרט מ 2006 והשאלה האחרונה שמצאתי היתה כנראה למחשב מיוחד. וגם ככה בטח השתנו דברים. כמה שאלות. 1. אני צריך מפרט למחשב שיאפשר עריכת וידאו , שאני כמתחיל מבין אותה כבסיסית לצרכים של המשפחה: להוריד סרט ממצלמת מיני DV , לחתוך קטעים, להדביק, לעדן את התפר בין הקטעים, להוסיף כותרות ואולי גם הקלטה בנפרד. משהו כדוגמת הדבר הזה: http://www.youtube.com/user/levydor#p/u/0/F4IaltVQ3JE רק שכאן יש קיטועים בהמרה כי המחשב ישן. חוץ מזה, רוב השימושים הם בסיסיים (משרד ואינטרנט). המשחק היחיד שיש זה סימולטור טיסה ישן. אולי כשהילדים יגדלו הם יצטרכו. 2. מה ההבדל בין ביצועים שצריך למשחקי מחשב לעומת עריכה כמו שאני צריך, ולמה צריכים ביצועים טובים יותר? 3. חוץ מהמפרט, מה סדר גודל…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בבקשה תעיינו במפרט מחשב שלי, כי אני מעוניין בחחות דעת איך מה לעשות או להחליף כי לשדרג את המחשב הישן שלי... אני לא יודע מאיפה להתחיל, תאמת אני לא ממהר עם זה אני מתכננן לעשות את זה לאט לאט וכאן הבעיה אני לא יודע היכן להתחיל, כי אני לא יכול להרשות לעצמי להחליף את הכל עכשיו (מבחינה כספית כן). בבקשה אנשים אני בדילמה... מאיפה להתחיל ומאיפה לשיים,,, מה יותר כדי לעשות? לשדרג או לקנות חדש?.... עזרה... בבקשה... תודה מראש Some Thing... ;D
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon 64 3500 Venice BW-E6 Socket 939 BOX 1430 ש"ח לוח אם: DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard 875 ש"ח זיכרון: DDR-RAM 1024MB 3200 Samsung Original Memory 660 ש"ח כרטיס וידאו(מסך): PowerColor Radeon X800GT PCI-e 256 MB DDR3 Retail Video Card 1100 ש"ח כונן דיסקטים: Sony/Citizen/Panasonic/Teac Silver 1.44MB 3,5` FDD 55 ש"ח כונן DVD Liteon 16/48 Black Bulk DVD-ROM 150 ש"ח צורב: LG GSA-4167B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 320 דיסק קשיח: Seagate 160GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD 580 ש"ח מארז: Antec Super Lanboy Aluminium Case 520 ש"ח ספק כוח: Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 425 ש"ח רמקולים:…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב, אני סטודנט לתואר שני בהנדסה והמחשב מיועד להריץ תוכנות הנדסיות כמו מטלב, אוטוקד, מייפל - בסגנון הזה.. התקציב הוא 3000 ש"ח - לא יותר מזה!! בתוך התקציב שיהיה כלול גם מסך - אין דרישות גבוהות מהמסך, שרק יהיה כמובן lcd דק, אין צורך ביכולות גרפיות מרשימות. אין צורך בציוד היקפי חוץ מזה. זהו, שהמחשב יהיה מהיר ויעיל כמה שאפשר במסגרת התקציב. אין צורך ב-OC.. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד מסוג ACER ASPIRE 3004 WLMI יש לו 512MB של זיכרון מסוג DDR 333MHZ PC2700 כמו שהבנתי הוא עם 200 פינים השאלה שלי היא, איזה סוג של זיכרון אני יכול לקנות שיתאים למחשב הזה? ראיתי את זה אבל זה DDR2 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5876 הוא יעבוד לי? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה... ברצוני לדעת כמה המחשב שלי שווה , המחשב שלי ישן , ואיטי , הביצועים שלו נמוכים , ואני באמת הייתי רוצה להתייעץ איתכם מה כדאי להוסיף ולשדרג , או שלדעתכם זה מיותר מכיוון שהמחשב ישן ועדיף לקנות מחשב חדש.. אלו הם הנתונים של המחשב שלי + ציוד היקפי .. בואו תייעצו לי מה כדאי לנו לעשות.. וכמה כל החבילה שווה .... המחשב : מעבד - Intel Core i7-3770K 3.5Ghz 8M קישור - http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=II73770KT מחיר : 1539 ש"ח . לוח אם - Gigabyte Z77X-D3H s1155 קישור - http://ksp.co.il/?uin=15378 מחיר - 730 ש"ח . מאוורר למעבד - Arctic Cooling Freezer 13 CO קישור - http://ksp.co.il/?uin=19734 מחיר - 140 ש"ח . זכרון - Corsair 32GB DDR3 1600MHz CMY32GX3M4A1600C9R קישור …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי 6 שנים עם המחשב הישן שלי, החלטתי סוף סוף לקנות מחשב חדש(: אין לי מושג מה לקנות. אני צריכה את המחשב בשביל דברים הבאים:פוטושופ (עריכת תמונות) כמות גדולה של תמונות שיהיו על המחשב כל הזמן כמות גדולה של מוזיקהאייטיונס(!!) (המחשב הנוכחי שלי נתקע בכל פעם שאני רק מזכירה לו אייטיונס) ביטורנט אינטרנט כמובן לפעמים גם משחקים (לא בהגזמה. נגיד, GTA או פאר קריי וכאלה..) לא יודעת מה התקציב שלי, כי אני לא יודעת מה הטווח מחירים בכלל. אני לא צריכה מסך, מקלדת ועכבר.. יש הכל. רק מחשב. תודה, נועה. [חוץ ממפרט אשמח גם לעצות פרקטיות- איזה חנות וכו'..]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני ממש נואש פירמטתי את המחשב עבור אחי התקנתי מערכת הפעלה win xp proffesional באנגלית ושרציתי לסדר את החיבור לאינטרנט ראיתי שהמערכת הפעלה לא מזהה בעצמה את הכרטיס רשת בנוסף אחי הגאון עבר דירה ואין לו מושג איפה הדיסקים של הדרייברים. דרך אגב ב device manager מה שמופיע תחת net adapters זה net adapter 1394 אבל הבנתי שזה רק firmware או משהו בסגנון ככה שאין לי מושג מה השם\הסוג של הכרטיס רשת עצמו ואם זה משנה משהו המחשב הנייד מיועד להתחברות רגילה ולא כחלק מקבוצת מחשבים
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי ותודה לכול מי שיעזור לי אני צריך מחשב לאחותי הקטנה במחיר 2500 לצרכיי גלישה באינטרנט, משחקים לא משהו כבד, אולי סרטים אופיס וכו. הכי חשוב זה שללוח אם יהיה כרטיס רשת מובנה כי המחשב יהיה מחובר לרשת דרך המחשב שלי ושכרטיס המסך יהיה סביר אני אקח אותו לאצמי (אני אשים את הישן שלי אצלה gainword gf4 mx440 החיבור שלו עד כמה שזכור לי זה מהחיבורים הישנים כמו כן לוח האם שלי תומך גם באגיפי וגם בפיסיאי). על צורב אפשר לבתר לא צריך מקלדת רמקולים ולא מסך. ושוב תודה לכול מי שעוזר
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - בעיקר לימודים ועיבוד מוסיקלי (נואנדו/קיובייס וטרקטור למי שמכיר), גלישה, אופיס וסרטי HD . * גודל המסך? 15.6 ומעדיף מסך מט שלא יחזיר השתקפות. * רזולוציית המסך? AS LONG AS ITS HD ITS FINE FOR ME.... כל עוד שזה HD אין לי העדפה מסויימת. בעדיפות למסך שלא יעייף את העיניים אחרי שעה של עבודה על המחשב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב שהמקלדת תהיה נוחה להקלדה ומרווחת כי אני אקליד על המחשב הזה הרבה (הרבה מאוד) * משקל רצוי? פחות מ-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. חשוב שהנייד יוכל לעבוד 5-6 שעות בלי חשמל או החלפת בטרייה (לא יודע אם יש אופציה כזו אבל נחמד אם תהיה בטרייה נשלפת כדי שתהיה בטרייה ספייר על כל מקרה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Blueto…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח גג! וגם זה מוגזם.. לחסוך כמה שאפשר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא משנה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית. איזור השרון 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי נייד והמטרה שלי לבצע אימג' לכונן C כל עוד שהוא לא התחבר לאינטרנט והוא נקי מוירוסים. חיברתי כונן חיצוני וניגשתי לביוס כדי להגדיר למחשב לפנות אל הכונן החיצוני עם ההדלקה. למרות זאת לאחר שכיביתי והדלקתי את המחשב דיסק האיתחול לא עולה. אציין רק כי הכונן החיצוני חדש וכשאני מנסה לאחר ההדלקה לקרוא מהכונן החיצוני אני מצליח לקרוא.גם בדיסק האיתחול עצמו אין בעיה כיוון שכאשר אני מכניס אותו לכונן של המחשב הנייח הוא עולה עם ההדלקה של המחשב.כך שהבעיה לא נמצאת שם. מה שכן – הכונן החיצוני הגיע עם כבל מוזר.בצד אחד של הכבל יש את המחבר הקטן שהולך לכונן החיצוני ובצד שני של הכבל יש חיבור מוזר – שני מחברי USB. האם מישהו יודע למה יש לי שני מחברי USB? הרי אני צריך רק אחד. האם הבעיה נעוצה בכך …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במחשב לשימוש באופיס, אינטרנט, ומשחקים ישנים או ללא דרישות גרפיות מכבידות (אני משער) כמו CIV ו- DIABLO. מכיוון שעניין הזמן לוחץ - חשבתי ללכת על מערכת מוכנה בחנויות (זיגזג, TMS, IQPC). מבין המפרטים המוצעים כאן בפורום - הסתכלתי על המפרט הכללי (1960 ש"ח) והמפרט למכס גיימינג בסיסי (2090 ש"ח). מדוע רק לרב תכליתי הוצע קירור נוסף, במפרטי רף נמוך? לוח אם שציינתם - לא בא עם כרטיס מסך מובנה? מדוע ממליצים לקנות עוד כרטיס? TMS מציע הרכבה חינם לחברי פורומים - זה כולל אותנו? זיגזג מציע מחשב דומה ב 1520 ש"ח: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=240&products_id=14477 מה ההבדל בין AMD Athlon II X3 420 1.5mb 2600Mhz שלהם ל AMD Athlon-II X3 45…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד באיזור 3000-4000 ש"ח. התקציב כולל מערכת הפעלה (ווינדוס 8.1). השימושים המרכזיים בו הם גלישה, Office וצפיית סרטים (גם במחשב וגם עם חיבור לטלוויזיה). אם אפשר להריץ עליו גם משחק NBA מהשנים האחרונות - אדרבא. המחשב מיועד לסטודנט, ולכן צריך להיות קל יחסית, ובו זמנית עם מסך 15 אינץ'. לא קריטי שהסוללה תחזיק הרבה זמן, אבל מן הסתם שזה לא יזיק. כנ"ל לגבי שקט וקירור (לא יזיק). לגבי המקלדת - כדאי שתהיה מוארת, ועדיף שתהיה כמה שיותר דומה למקלדת רגילה (עד כדי הNumpad). תודה (:
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, אני משתעשע ברעיון של קניה של Alienware M11x ואני מחפש ללא הצלחה בנצים שלו כאשר הוא מחובר למסך חיצוני ועובד ברזולוציה גבוהה. המסך שיש לי הוא 2408WFP כך שאני מחפש בעיקר תוצאות עם רזולוציה דומה. לינקים יתקבלו בברכה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין למכור כרטיס SAPPHIRE RADEON 5770 1GB כמה זה מחיר לגיטימי לבקש עליו (הכרטיס במצב טוב, לא בוצע עליו OC בכלל)?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניין לשמוע מכם המלצות אחרות או פידבקים לגבי המפרט הבא שהרכבתי. האם המפרט הבא יעשה את עבודתו כ- MEDIA CENTER(FHD FORMAT 1080P) בצורה טובה ? האם המארז מתאים ללוח אם והספק מספיק כדי להחזיק את המערכת יציבה ? האם בכדי לעשות OC ולהגיע ל ~ 3GHZ מספיק הקירור ושאר הרכיבים ? האם הכרטיס מסך מיותר וניתן להגיע לאותם הצרכים עם השימוש בכרטיס המסך המובנה בלוח אם ? ובגדול המלצות כאלה ואחרות מה כדאי להוסיף למחשב בכדי להעצים את חווית ה- MEDIA CENTER. המחשב מתוכנן להיות מחובר למסך קטן ובמקביל לטלויזיה 42" FHD כיצד עדיף לעשות זאת כדי שניתן יהיה לשלוט על פלט התמונה לכל מסך בנפרד ? המפרט: מעבד AMD Athlon II X2 240 Box ₪317 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX240OCGQBOX לוח אם …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הוא מחשב יחיד בעסק קטן ועליו מתבצעת עבודת ניהול המלאי והחשבונות של העסק. הוא מיועד להחליף מחשב קיים ישן מאוד שמתחיל לעשות בעיות. המחשב לא מחובר לאינטרנט, ואין עליו משחקים. יש עליו בעיקר אופיס וחשבשבת. המחשב צריך לאפשר MIRRORING ולכן המפרט חייב לכלול שני דיסקים קשיחים, וכמו כן רצוי מאוד שניתן יהיה לשדרג ל- RAID5, כלומר שניתן יהיה להוסיף דיסק קשיח אחד נוסף לפחות. נפח הדיסקים - מינימלי. כרגע המחשב עובד על פחות מ- 50 GB ורחוק מלהיות מלא, ולא צפוי שזה ישתנה בזמן הקרוב. אין צורך לבצע חישובים של עלות ל- GB וכדומה: אני מעדיף לשלם יותר על כל GB ולרכוש דיסק יותר קטן כדי להקטין את ההוצאות בשורה התחתונה. מערכת ההפעלה לא כלולה במפרט - כבר יש. בשלב ראשון תותקן מערכת XP sp1/2/3 אב…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעריכת סאונד (אין צורך בכרטיס קול כרגע) ולגיימינג בנוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3/4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-