ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,452 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם זאת ההודעה ה-3 שלי בנושא (לצערי האחרות לא נענו ) ואני חייבת הכוונה ממש לפני קנייה תודה לעוזרים. כרגע חשבתי רק על שני המחשבים שיש למעלה אני ישמח אם תעזרו לי לבחור בניהם או להציע לי מחשב אחר בגדול הבנתי ש5010 יותר טוב מבחינת מפרט אבל הרכיבים בו גורמים לצוואר בקבוק והxps יותר חזק מבחינת איכות בנייה אבל יותר חלש אני לא יודעת מה לעשות * מטרות המחשב? עיצוב גראפי ואנימציה כבדה * גודל המסך? 14 - 16 * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל אבל בלי לוותר על מפרט חזק * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות עבודה מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן HDMI * בלוטות? שימושי אבל לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים והכבדים ביותר - DOM, GTA, call of duty וכו'... מחשב לילד בן 13 שאמור להחזיק לו לרוב תקופת הנעורים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך טלוויזיה 32 -לאילו הגדרות…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW, Witcher2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24' FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלומות , אז המחשב הישן מתקרב לסוף חייו, וכפי שציינתי אני תקוע בין שתי גישות שונות לרכישת מחשב חדש : 1) הכי חזק + הכי מהר + בלי לשבור את הקופה = לקנות את המיטב (פחות או יותר) של שנה שעברה . זו הייתה הגישה למחשב העכשווי , ועם מעבד i7 מאחת מ-3 הדורות הראשונים (לא הייתי צריך תנור בחדר כשזה עבד) + לוח אם "פרמיום" של אסוס (אחת מעשרת הלוחות הראשונים ששילבו את תקן USB3 "החדש") -- יצא מחשב נחמד לגיימינג וגם לעריכה (עד שחומר ב-4k צץ בשכונה) . המינוס היחיד היה כש- PCIe3 צץ , ולוח תאם רק לתקן הקודם, כך שלא מיציתי את הכרטיס הגרפי האחרון שלי בצורה מלא . זה לא היה ביג דיל... כל עוד לא חשבתי על זה . 2) Future proof. Future proof. Future proof. אי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -כרגע LINEAGE2 DIABLO3 עתיד DRAGON AGE 3 וכד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר יותר טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס קול או לוח אם בעל כרטיס קול טוב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5 אלפים. להשתדל לא לחרוג בבקשה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי יומיומי עבודה משרדית, מיילים, סרטים מידי פעם, אינטרנט, מידי פעם ישוחקו משחקים סטייל באטלפילד וכו לא חייב באיכות גבוה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי הארדיסק 2 טרה די חדש. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? הוא יהיה בסלון אז שיהיה רעש סביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי בערך שלושת 3000 או 4000 למחשב גיימינג ממש טוב יש לי כבר מחשב גיימינג מצוין רק באלי להחליף CPU ובגלל זה אני צריך להחליף גם לוח אם ספק ומארז מישהו יודע אולי אם צריך ספק יותר טוב מ450w בשביל i7 4900
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מצרף 3 מפרטים למחשבים ניידים. מתלבט בין 3 דגמים- 2 של LENOVO ו1 של DELL המחשב הנייד בעיקר לצורכי עבודה,ולימודים (סטודנט). האם ישנם הבדלים משמעותיים בין הדגמים? http://ksp.co.il/index.php?uin=36233&select=.268..271..211..2185..2639..466. http://ksp.co.il/?uin=35889&select=.268..271..159..211..2185..466. http://ksp.co.il/index.php?uin=35510&select=.268..271..211..2185..2639..466.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
-
תקציב: 3500 שח מטרות המחשב: משחקים כבדים, תמיכה בשיידר 3.0 וDX10. בעיקרון שיריץ משחקים לכמה שנים הקרובות ובשנה שנתיים על מקסימום + - אני משדרג את המחשב. סך הכל החלקים שאני חושב שצריך להחליף הם: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך. ואם אני לא טועה צריך גם ספק הנה המפרט שלי: http://mgamers.planetcallofduty.gamespy.com/comp.html תודה רבה למי שיעזור (:
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין הדגמים (מלבד המחיר כמובן, בו STUDIO מוביל בגדול) והאם שווה בכלל לשלם יותר עבורו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום שמי שמעון ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד להלן הפירוט הראשוני: תקציב 4000 ש״ח עם אופציה לגמישות * מטרות המחשב? עבודות בתוכנית אוטוקאד, עבודות משרדיות,וצפיה בסרטים * איזה מעבד מסדרת ה-i7 הכי יתאים? * איזה כרטיס מסך הכי יתאים בטווח המחיר? * גודל המסך? 15.6 אינצ' אבל לא מחייב... * רזולוציית המסך? מינימום רזולוציה של 1024x768 * גודל של כונן קשיח? 1TB-500GB *מערכת 64 ביט *עדיפות לאחריות 3 שנים איזה מעבד וכרטיס מסך יתאימו לי מבחינת התקציב? בהתייחס לנתונים שרשמתי ואשמח לקבל המלצות על דגמים שאתם חושבים שהם הכי טובים בהתאם לשימוש שלי תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגעתי ל2 מפרטים סופיים שאני יצטרך לבחור מבינהם. (סוף סוף ) אני עדיין מתלבט בין אינטל לAMD. להלן המפרטים: AMD: AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem 990 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nVIDIA nForce4 Socket 939 599 ש"ח Samsung 512MB DDR 400 Original 565 ש"ח Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS 465 ש"ח eVGA GeForce 7600GT 256MB PCI-E 1,290 ש"ח LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 265 ש"ח Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin 487 ש"ח סה"כ 4,661 ש"ח INTEL: Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח Arctic Cooling Freezer 7 Pro for LGA775 157 ש"ח Gigabyte GA-8I945PG I…
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי מחבר מחשב נייד HP NC6220 ללא מטען. אני מחפש לקנות לו מטען במחיר שפוי. בארץ מטען מקורי מתחיל מ240 ש"ח בעוד שבENAY ניתן למצוא מטענים החל מ11$. עד כמה משנה ההבדל בין מטען מקורי למטען גנרי? דוגמא למטען מEBAY: http://cgi.ebay.com/AC-ADAPTER-Charger-FOR-HP-Compaq-tc4200-nx6110-nc6220_W0QQitemZ180411379563QQcmdZViewItemQQptZLaptop_Adapters_Chargers?hash=item2a015b2f6b&_trksid=p3286.c0.m14
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום... רציתי את עזרתכם בבחירת לפטופ לעבודה גרפיתועריכת וידאו. asus U35Jc, נראה לי הכי מתאים, כי הוא לא יקר ומאוד נייד... משהו יודע איך יעבוד לי פרמייר של אדובי ופוטושופ על המשב הזה? או אולי המלצות אחרות? מפרט Intel® Core™ i5 Processor 520M/450M : 2.4 GHz - 2.26 GHz, with Turbo Boost up to 2.93/2.66 GHz ;13.3" 16:9 HD (1366x768) LED backlit NVIDIA® GeForce® 310M, with 1GB DDR3 VRA
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברים שלום, אני עומד בפני רכישה של מחשב והייתי מעוניין לקבל חוות דעת מחברי הפורום לגבי הקונפיגורציה שתכננתי. להלן היישומים שלהם נדרש המחשב: [TABLE=width: 575] [TR] [TD=align: right]מידול 3D, אנליזות חוזק Simulation, הדמיה של תנועה Motion (תוכנות Solidworks, Autodesk Inventor) תדירות שימוש: גבוהה[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]רינדור מודלים 3D (תוכנת Keyshot) תדירות שימוש: בינונית[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]חישובים מתמטיים (תוכנת Matlab) תדירות שימוש: ביננות[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]תכנות C , HTML (תוכנות Visual studio,Webstorm) תדירות שימוש: גבוהה[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]עיבוד תמונה…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא בטוח שזה המקום הנכון אבל מקווה. עכשיו התפנה לי יותר זמן ואני רוצה לשדרג את המחשב בשביל לשחק. הנה המפרט שלי: http://up92.siz.co.il/up1/hmjrqx42ynzq.jpg מהם הדברים הכי חשובים שאני צריך לשדרג?. 100% אני משדרג כ"מ. עריכה: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) 3000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( כבדים), צפיה בסרטים, הורדות, עריכה גרפית-פוטושופ 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. מסך 19.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר שעות הזמנתי את המפרט הבא: השקעתי הרבה מחשבה בהרכבת המפרט ולדעתי הוא טוב מאוד. מה דעתכם עליו? על המחיר? נ.ב אני עדיין יכול לשנות את המפרט שהוזמן אז אני אשמח אם תגידו לי אם ישנם שינויים קריטיים שצריכים להיעשות במפרט. בתודה מראש, Humpo.
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, מחפש המלצה למחשב נייד ללימודים. עיקר השימוש במחשב ללימודים ולצפייה בסרטים בעבודה. תקציב- 3500+-, מוכן לחרוג עד 4000 שח. מסך 15.6 או קצת פחות נוח לשימוש, מקשים נוחים להקלדה. לא קריטי לי שיהיה קל ממש אבל שלא יהיה כבד מדי גם. אחריות 3 שנים סוללה- ממוצע של 6 שעות ללא מטען העדפה לדל\אסוס בעיקר חשוב לי שיהיה מחשב חזק, נעים לעבודה שיעבוד מהר, ולא יתקלקל אחרי שנה. תודה מראש לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לפני מספר כמה שבועות הרכבתי מפרט לחבר שלי שרצה מחשב בעיקר למשחקים, הוא לא קנה מחשב עדיין אבל בינתיים חבר אחר אמר לי שהוא רוצה מחשב למשחקים, הצעתי לו את המפרט הזה, השאלה שלי היא אם המפרט הזה עדיין טוב (או טוב בכלל) ובבקשה שלחו לי הצעות לשיפורים... לא מתוכנן OVERCLOCKING לוח אם - Gigabyte GA-8SG667 SIS 648 (533Mhz,AGP x 8,5.1 Sound,ATA133,USB 2.0) זכרון - 256MB 2700 DDR OEM מעבד - Intel Pentium IV 2.4GHz 512K 533MHz Socket 478 CPU מארז - TASK 3003 3 FANS דיסק קשיח - WESTERN DIGITAL 60GB 7200RPM ATA100 כרטיס מסך - LEADTEK WINFAST GEFORCE 4 TI4200 64MB DDR כונן תקליטונים - GENERAL (לא צריך סידירום, מקלדת, עכבר, צורה או מסך..) אין פה מחירים כי ההצעה נבנתה לפני כמה שבועות…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט הבא הוא לצורך גיימינג עבור משחקים חדשים שיוצאים כגון: bf4, watch dogs, asassins creed unity, הוא לא כולל כרטיס מסך כיון שאני אמשיך להשתמש בישן לבנתיים gigabyte gtx 560 ti , הוא לא חייב להיות שקט כ"כ (רמה 3-4 זה בסדר), אני מעוניין שהמשחקים ירוצו על הגדרות גבוהות אולם לא מחוייב שיהיו הכי גבוהות שאפשר (אני מודע למגבלות של הכרטיס). לא מתוכנן OC וכמובן אני מתכנן לשדרג את הכרטיס מסך ואת המסך (22 אינץ' 1050*1680) למסך איכותי יותר בעתיד (הלא רחוק אני מקווה)ואולי אני אוסיף עוד זיכרון. חשוב לי לדעת אם המפרט הוא בסדר, אם החומרה מתאימה אחת לשניה, אם יש המלצות כל שהן לשיפור. המחיר בסדר בשבילי אבל כמובן אם יש הצעות שלא יפגעו באיכות ויחסכו אני אשמח לשמוע. תודה. מעבדים - Intel Sock…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן , אני צריך המלצה למפרט למחשב נייד עם דגש על יצירת מוזיקה , שיהיה אפשר לעבוד עם קיובייס ונוח עם קבצי מוזיקה. אני כרגע נמצא בחול ככה שעדיף פשוט לפרט את החלקים ואני אקנה כאן. סביבות תקציב של 3-5 אלף ש''ח. תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עם הדרישות הבאות: 1. לנצל את כל התקציב - 4800 ש"ח, אפשרות לחריגה עד 500 ש"ח למקרה שלדעתכם החריגה הזו תאפשר הכנסה או שדרוג של רכיבים שממש חבל שלא ייכנסו. 2. המחשב מיועד ל- א. משחקים - ככה שכל משחק חדש שייצא עכשיו לשוק אני אוכל להתקין אותו ולשחק בו בכיף במחשב, בלי תקיעות כאשר בהגדרות המשחק אני אציין שאני מעוניין ברמת פירוט הגרפיקה הכי גבוהה. בעיקר אני מעוניין לשחק במשחקי ספורט כגון פיפא וNBA ומשחקי מרוצים כדוגמאת Need For spped ומשחקי אסטרטגיה למיניהם כמו Red Alert ומשחקי פעולה כמו Max Pain או Assassin's creed. מה שאני מנסה לומר הוא שאני מעוניין במחשב שיוכל להריץ בכיף ובמהירות משחקים חדשים שייצאו לשוק בקטגוריות הללו. ב…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שמתי -לב לנייד הזה,הבעייה היא שאני לא מכיר את האיכות של GIGABYTE.אז אני מחפש חוות דעת http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6885 מה אתם אומרים? חשוב להגיד שהדבר היחיד שעומד ביני בין קנייה זה החוות דעת כאן.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש לשימוש כללי בווינדוס, אינטרנט וגם משחקים פה ושם. התקציב שלי הוא 4,000 ש"ח, עדיף בלי חריגות מיוחדות. אחת הדרישות העיקריות שלי הוא שהמחשב יהיה שקט כי אני פריק של שקט (לכן בחרתי בסונטה). מה שאחרים לפעמים בקושי שומעים, נשמע לי רועש מאוד. בחרתי במעבד E8200 כי אני מתכוון לעשות OC קטן. כמו כן, לקחתי כרטיס מסך 9600GT עם קירור פסיבי של Sparkle(אני משחק ברזולוציה מקסימלית של 1280*1024). השאלות הם: האם החום היחסי שכרטיסים פסיבים מפיצים, עלול להקשות על ה-OC? (יש להתחשב בכך שהסונטה הוא מארז די קטן). בסונטה צריך להוסיף מאוורר 120MM נוסף, איזה כדאי? האם עקב החום היחסי במארז (מארז קטן+כרטיס מסך חם) הקירור V1 יכול להפוך לרועש? האם יש כרטיסי 9600GT אחרי…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-