ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
היי, כיוון שהמחשב שעזרתם לי לבנות פה לפני מעל 7 שנים התחיל לעשות בעיות, הגיע הזמן לשדרג: בניתי את המפרט הבא, אשמח לעזרה, הכוונה וחוות-דעת בנוגע לשיפורים אפשריים בו וגילוי אי-תאימויות. האם אני מפספס משהו? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW, Witcher2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24' FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.pcdiscount.co.il/product.asp?productid=269 סתם לשימוש ביתי ולמשחקים של ילדים קטנים (ולמי שלא הבין ממש לא כבדים, משהו כמו גוגו מחפש את שלומפי ) תגידו מה אתם חושב...
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ACER 5730Z שבא כלול עם ויסטה!! אני רוצה לשדרג מויסטה לוינדוס 7 ויש לי שאלות: 1.איך אני עושה שדרוג כזה...הבנתי של-XP זה מסובך השאלה אם גם ל-7??? 2.אין באתר דרייברים ל-7 רק לויסטה האם הם יעבדו לי?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי את המפרט הבא: https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/4 עדיף לחסוך טיפה אבל חשוב שיהיה גם כונן SSD (ושאלה: האם המשתמש במחשב צריך לדעת להשתמש בSSD? כלומר ברגע שהמקום בו נגמר אז הוא צריך לדעת לשמור בכונן D? או שזה שומר בכונן D אוטומטית לאחר שנגמר כל המקום בSSD?) מחשב לשימוש ביתי ללא צורך במשחקים כבדים.. צריך גם מסך נחמד חוץ מהתקציב של המחשב ורמקולים סטריאו + סאב שיתנו צליל טוב אבל לא יותר מ500 שח וגם כמה יעלה חלונות 7 בעברית? עדיף לי לקנות בTMS כי כבר קניתי ויצאתי מרוצה סך הכל וגם אשמח אם יהיה אפשר לשדרג אותו בעתיד אם זה לא ממש מייקר (האפשרות לשדרוג) ואם אפשר לעזור קצת להחליט על איזה…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל חו"ד על המפרט הבא. כל הצעה תתקבל בברכה. תודה !
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5 אלפים. להשתדל לא לחרוג בבקשה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי יומיומי עבודה משרדית, מיילים, סרטים מידי פעם, אינטרנט, מידי פעם ישוחקו משחקים סטייל באטלפילד וכו לא חייב באיכות גבוה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי הארדיסק 2 טרה די חדש. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? הוא יהיה בסלון אז שיהיה רעש סביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שווה לנסות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 70% משחקים 35% (אינטרנט וכו'). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקיםלדוגמא ישוחקו על המחשב: Total war: Rome 2 ArmA 3, Battlefield 4 ומשחקים שעתידיים לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות אם אפשר הכ…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חייב את עזרתכם הוא עונה על רוב הרצונות שלי. יש מתחרים טובים שיש לכם להציע?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי שלום, זאת ההודעה הראשונה שלי, אז אני אציג את עצמי כאן, שמי ירדן כיתה י"א. ברצוני לרכוש מחשב נייד, אני לא ממש מבין במחשבים ניידים (כמה מאווררים יש לו או מה הכי טוב וכו') לכן אני מבקש כאן את עזרתכם. אני רוצה שהוא יתאים בערך לקריטריונים הבאים: - בעל משך זמן סוללה גבוהה 3 ~ 4. - שהיה מהיר, ג'יגה וחצי בערך מהירות. - זיכרון 160 או טיפה יותר. - המחשב יהיה פחות או יותר לכתיבת עבודות, אבל אני רוצה שהוא יהיה חזק וישמור על הערך שלו מבחינת מאווררים, מעבד וכו'. - אין לי מושג ממש לגבי האינטש של המסך, המחשב הבייתי שלי יש לו 17 אינטש, זה יספיק למחשב נייד או שהגדלים בו שונים? - כרטיס מסך טוב, שישמור גם על הערך שלו, ושיוכל להריץ משחקים P: - אין לי מושג אם הוא בא עם עכבר כמו של מחשב ביי…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב: 3500 שח מטרות המחשב: משחקים כבדים, תמיכה בשיידר 3.0 וDX10. בעיקרון שיריץ משחקים לכמה שנים הקרובות ובשנה שנתיים על מקסימום + - אני משדרג את המחשב. סך הכל החלקים שאני חושב שצריך להחליף הם: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך. ואם אני לא טועה צריך גם ספק הנה המפרט שלי: http://mgamers.planetcallofduty.gamespy.com/comp.html תודה רבה למי שיעזור (:
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Cougar MX330 Motherboard: Gigabyte B360M D2V CPU: Intel Core i7-8700 @ 3.20Ghz // 4.60Ghz Turbo RAM: Corsair LPX Vengence 16GB 2666Mhz CL16 DDR4 GPU: Asus CERBERUS GTX 1070 Ti 8GB vRAM SSD'S: A-DATA XPG SX8200 240GB M.2 // SanDisk 240GB SSD HDrive: Western Digital Blue @ 1TB 7200RPM PSU: Antec 80+ Bronze Modular Neo-Eco 550W נקנה לפני כ 4 חודשים, כמה אוכל למכור אותו היום?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב: עד 1500 עם אפשרות מינימלית של חריגה ב-100 ש"ח +-* מטרות המחשב? לדוגמה: 98% עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים באופן מינימלי ביותר (2%) * גודל המסך? 10"-12" * משקל רצוי? עד 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כדאי מאוד, 6 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi חשוב, אבל לא חובה * בלוטות? חשוב, אבל לא חובה * גודל מינימלי - לא משנה כונן קשיח ? * כונן CD/DVD? צורב? הבנתי שבנטבוק אין בכלל כונן dvd/cd אז לא.. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Fujitsu, אבל רק כ…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים - עבודה עם לשוניות מרובות, חיפושים, ניתוחים סטטיסטיים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ' גג. (עדיף 13). מסך מאט - חשוב מאד!. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא ברור לי עד כמה קריטי - הדגש יהיה על עבודת טקסט וחיפושים באינטרנט של מידע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת שקטה זה שיקול, עדיף מקשים נעימים למגע ובאיכות טובה וגבוהה. * משקל רצוי? אזור הקילו וחצי.. לא יותר (שתי קילו זה כבר דיל ברייקר..) * האם …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ALL, מבקש חוו"ד לגבי מחשב נייד שמפרטו כדלקמן: יצרן: Dell דגם ראשי: Latitude דגם: 540-540 מעבד: Intel Celeron Mobile 1.7GHz זכרון: 256MB DDR Memory גודל צג: 14.1 in XGA LCD זכרון מסך: ATI MOBILITY Radeon 7500 כונן אופטי: DVD Drive with Decoder Software כונן דיסקטים: נמכר בנפרד דיסק קשיח: 20GB IDE Hard Drive מודם: Internal 56K Modem כרטיס רשת: 100MB Internal Ethernet Card סוללה: סוללת Litium ION פנימית נשלפת ע"מ לאפשר החלפה מהירה של הסוללה מערכת הפעלה:נמכר בנפרד יציאות שונות וסוג עכבר: TOUCH PAD +POINT +USB+VGA+ PS2 +PCMCIA X2 + Parallel+serial + TV out+Infra red משקל מוערך: כ-2.5 ק"ג יתרונות מובהקים: 4,500 ש"ח, ללא מערכת הפעלה. יכולות גרפיות גבוהות יחסית למחירו ה…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני זקוק למחשב אפל או כל חברה אחרת מקצועי הוא עריכה מעוניין במחשב עם יכולות ועם זיכרון שלא יעלה יותר מ- 6500 תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אני זקוק למפרט חזק לשימושי 2D בלבד של Autocad, במקביל המחשב ישמש לצרכים אישיים ומדיה (הרבה טאבים פתוחים וכו'). לפי מיטב הבנתי, אין צורך בכרטיס מסך יעודי שכן מדובר ב2D בלבד, האם אני צודק? בנוסף, עד כמה SSD ישפר ביצועים? האם זה יהיה מורגש? במידה וכן, איך אדע מה הנפח הדרוש לי? (חוץ ממערכת ההפעלה, האם גם התוכנות עצמן צריכות לשבת על הSSD?) 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4K ללא SSD, עד 5K עם SSD 2. מה שימושי המחשב Autocad ב2D בלבד, שימוש משרדי, מדיה, אינטרנט. לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 6 -המחשב יהיה דלוק כל הזמן בחדר שינה. 6. האם מתוכנן אוב…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מחשב נייד ישן של Compaq שעליו חומרים שאני רוצה למשוך. המחשב במגירה כבר כמה שנים, ללא חשמל, ואת המטען אין לנו. יש לי מטען של נייד טושיבה, עם חיבור כמעט זהה אך: - ה-INPUT של המחשב הישן זה 18.5V 2.7A - הOUTPUT של המטען החדש הוא 19V 3.42A האם אוכל להשתמש במטען, בלי להרוס את המחשב הישן, רק כדי להפעילו לזמן קצר כדי למשוך חומרים? מה הכללים של חיבור מטען שונה מהמקורי? אם לא - כמה אמורה לעלות פעולה כזו באחת החברות שמשחזרות נתונים? (או שיש אופציה אחרת). תודה! טל
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, יכול להיות שזה קשור לבעיה המקורית שמצאו ב-שבבי G84 ו-G86s. ויכול להיות שזה כשל אחר שקשור למרכיב החומרה (במקרה שלי גיגה בייט). אחרי שהמחשב עבד מצויין במשך כחצי שנה הוא החל לקרטע בצורה הדרגתית שאם לא שמים לב להדרגתיות אפשר להאמין שזה פשוט קרה ביום אחד. בשלב הראשון המחשב היה נתקע, ככה בלי מאמץ מיוחד, היה אפשר לעבוד עליו שעות ימים ואף שבועות, ואז פתאום הוא היה נתקע. לאחר מכן, שמתי לב להפסקת עבודתם של חיישני הטמפרטורה של המעבד (coretemp) בעוד שחיישן ה-ACPI עובד. [יכול להיות שהחיישני coretemp אחראים על המהירות מאוורר ולכן הפסקת עבודתם גרמה להחמרת המצב של הנייד] לבסוף הכרטיס מסך שבק חיים, אך רק במקרה של עבודה עם הדרייבר הקנייני של אנוידיה, ברגע שהמערכת הגרפית עולה…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, Dev C++, Visual Studio, Turbo C. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, (מבריק או מט? לא יודע, לא חשבתי על זה אף פעם) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) : FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כולל Numpad * משקל רצוי? בגדלים כאלו נראה לי שעד 2.5 קילו, לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להג…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמו שצויין המחשב מיועד בעיקרו למשחקים יחסית כבדים וצריך גם להמשיך לסחוב כאלה בעתיד ההעדפה שלי היא לגודל מסך של 13 או 15 מבחינת משקל אני אעדיף משהוא שישקול פחות מ2.5 קילו מבחינת סוללה אני לא צריכה משהו מטורף מדי אבל בהחלט ממולץ שהוא ישרוד את ה 3-4 שעות מחוץ לחשמל כמו שכתבתי בכותרת אני מוכנה להשקיע 8000 שקל בשביל אשמח אם תוכלו לעזור לי אם המלצות בגלל שבמהלך הזמן שבו חיפשתי תמיד הצלחתי למצוא פגם בכל אחד מהמכונות שניראו לי מתאימות שתי הפיבוריטים שלי היו ה m11x של alienware בעיקר בגלל התמורה שאני מקבלת אם ניידות גבוהה אבל יש לי בעיה אם גודל המסך שלו אני לא בטוחה שאוכל להסתדר אם מסך כל כך קטן מצד שני חשבתי על ה dell-xps15 אבל הוא כבד למדי והשאלה היא האם יש משהוא שיכול לענות ג…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
CPU E5300 BOX M.B MSI G41M4-F MEMORY CEON 2GB DDR2 800MHZ PSU FSP 400W 12CM CASE APEX RAIDMAX 2-FAN 1010 ש"ח תוספות שלי מהבית : HDD HITACHI 160GB SATA2 רכשתי ב KSP DVDRW LG BLACK SATA2 רכשתי ב KSP עריכה : הלוח מאוד נחמד יש אפשרות לעדכן און ליין ביוס ודרייברים במקום לחפש באתר . יש DUAL CENTER ממש נחמד . הספק כח שלי גנריק ? המארז גנריק ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אז חשבתי וחשבתי והנה המפרט שהגעתי אליו (בזכותכם כמובן) מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪452 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד - Lancool Midi Tower PC-K62B Black Window כמות: 1 - מחיר: ₪395 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪330 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 2 - מחיר: ₪104 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪184 כרטיס מסך: Gigabyte GTX560 TI 1GB GDDR5 SUPER OVE…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד של HP בן שנה ו-3 חודשים. בגדול אני מרוצה ממנו, אבל בימים האחרונים הוא התחיל לעבוד ל...א...ט! הוא נתקע לא פעם, לוקח לו שניות ארוכות לפתוח מסמכי וורד, דקות לא מעטות להידלק, מידי פעם כשאני כותבת המסך "נתקע" לכמה שניות, ואז משלים את האותיות שכתבתי, בקושי פותח מסמכי אופיס 2007 (יש לי 2003 ואני פותחת מסמכי 2007 עם תוסף, אבל כאמור בימים האחרונים, עושה לי בעיות). ובגדול יש תחושה שהוא כבר אוטוטו מתפגר בלי שום סיבה נראית לעין ( אבל כאמור זו רק תחושה). אני סטודנטית, עובדת על המחשב המון (לא תוכנות משוכללות וכו'- בעיקר וורד ואינטרנט), וזקוקה לו נואשות. מה אפשר לעשות כדי להחזיר קצת את המצב לקדמותו ולגרום לו לעבוד מהר יותר? :s05: אני לא מפעילה תוכנות כבדות או…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-