עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by AloNs01,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח, סה"כ 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר בעיקר גרפיקה, טיפה משחקים (סימס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightwave, Maya, ZBrush, After Affects, Photoshop, Premiere, 3Dmax, V-Ray, Mental Wave - תדירות כבד (כרגע בלימודים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימס 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by PuppEDogg,

פרסמתי פה כבר מפרט למחשב גיימניג ואחרי עזרה ועצות ממכם (והאמת גם כמה טעויות שמצאתי אצלי) אני הרכבתי מפרט חדש. מזכיר שהמטרה היא גיימינג כבד, כרגע לא ארצה לעשות OC אבל בהמשך לאחר שהחומרה תתחיל להתיישן כן ארצה לתת פוש קטן. מעבד אינטל Intel Core i5 6600K 3.5Ghz 6MB Cache s1151 - Box http://ksp.co.il/?uin=27983 לוח אם MSI Z170A Gaming M5 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, DVI, HDMI http://ksp.co.il/?uin=28108 זכרון למחשב HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit http://ksp.co.il/?uin=29057 כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III http://ksp.c…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by 34N1A1N79,

אני מתעניינת במחשב נייד PC לצורכי גרפיקה ווידאו, מבחינתי שיהיה חזק מאוד מעבד הכי חזק של אינטל אם אני לא טועה I7 הוא הכי חזק?, מינימום 12 ג'יגה זכרונות, נפח של לפחות טרה דיסק קשיח, ודיסק מהיר יותר מ125 מגה, התקנה של win 10 64 BIT , אמין יציב לאורך זמן אבל חשוב מאוד שיחזיק עם כל התוכנות של עריכת וידאו וגרפיקה כמו פוטושופ ופרמייר אפטר אפקט וכאלה, אודה להצעה תודה. אם אין הצעה לפחות אשמח לדעת כמה זה אמור לעלות לי בערך,

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום חברים. אצל אחד העובדים בארגון אצלנו יש את המחש הנייד שציינתי, התחילו אצלו מסכים כחולים היום בלי שהוא יודע להגיד אם עשה שינוי כלשהו במחשב. הבעיה שהמסך הכחול מופיע לפחות משניה ונעלם כך שאני לא מספיק לראות על מה הוא מצביע,ואז המחשב שוב מאתחל את עצמו עולה ה BAR של הוינדוס,מסך כחול לשניה,ושוב מאתחל ככה בלופ אינסופי. לכן אני גם לא יכול להיכנס ל event log ולראות בעיות חומרה. גם כאשר נסיתי להיכנס במצב בטוח אותה בעיה קרתה. נסיתי להריץ בדיקה אוטומטית של הזיכרון, לא נמצאה בעיה. הרצתי תיקון אוטומטי לדיסק גם לא מצאה בעיות. אי אפשר לעשות שחזור מערכת כיוון שאין נקודות לשחזור. אני עכשיו מוריד אימיג' כדי לפרמט את המחשב בתקווה שזה משהו תכונתי ול…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by MadManiii,

היי, ברצוני לשדרג את המחשב הנייד, כאשר הפרמטר הראשון שלי בבחירת המחשב הוא תקופת אחריות. אני צריך אחריות באורך 3 שנים עם איסוף והחזרה מהבית. בתקציב שלי, סביבות ה 3,000 שקל, ממה שראיתי ישנם שלושה חברות אשר מציעות אחריות כזו. HP LENOVO ASUS איזה חברה לדעתכם נותנת שירות הכי טוב, יעיל ושלא עושים בעיות או מנסים להתחמק מאחריות?

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. Started by no_way,

אני מתחיל ללמוד בקרוב ואני מעוניין לקנות מחשב. מה שחשוב לי: SSD ULTRABOOK (דק וקל) ללא כונן אופטי ללא ווינדוס מסך טוב לעין (אני לא רואה משהו) מקלדת זוהרת חובה. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by Stat84,

בגדול השימוש הוא למשחקים, אפטר אפקטס וCinema 4d, כן אני יודע ש6 ו8 ליבות עדיפים לתוכנות מסוג הזה אבל אין לי תקציב. אשמח לחוות דעת והצעות לשיפורים אבל בלי חריגה מהתקציב.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by shaulh,

1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי הוא 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג מהתקציב עד 1000 שקל, רק אם זה ממש הכרחי .2 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?) המחשב ישמש כתחנת עבודה עם התוכנות הבאות: Pro e 5 , Cero 2 , solidworks אופן שימוש כבד, פרנסה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) לא רללונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3 . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4 . האם יש רכיב שאין צורך לכלו…

9. שלום אשמח לעזרה. פתחתי בטעות שרשור אחר ללא כותרת ולא קבל את תשומת הלב הראויה. אשמח למפרט מחשב PC עבור גרפיקאי שעובד עם תוכנות גרפיקה השונות כדוגמת Adobe, ומעט עריכת וידאו. מענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, בבקשה לא לחרוג - עבור מחשב + מסך 23-24''. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD. עריכת גרפית באמצעות תוכנות Adobe השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. כן, רק מסך גודל 23-24''. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המח…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by amitsly,

1. מה התקציב המקסימאלי? - כ 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לא משנה. כל עוד לא חורגים ממנו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - גיימינג בעיקר ותכנות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - CSGO, WHITCHER 3, MIRROR'S EDGE... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - אני חושב שזה 1920 1080X אבל לא בטוח. נראה לי זה מה שיש לי עכשיו. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום לכולם, המחשב שלי אומנם כבר בן 3 וחצי שנים, אבל אולי מספיק לשדרג רק את הכרטיס מסך? המעבד: i5-2500 3.3Ghz לוח אם: Gigabyte PA65-UD3-B3 זיכרון ראם: 8 ג'יגה וכרטיס מסך: 560ti 1gb בגדול הרזולוציה של המסך שלי נותנת לי עד 1920X1080, ולא מעבר לזה. אני עדיין הצלחתי להריץ את middle earth בצורה טובה, אבל אני מאמין ש GTA5 ו- WITCHER 3 יהיה קשה יותר. במידה ומספיק להחליף רק כרטיס מסך, על מה אתם ממליצים במחיר של 1300 שקל בערך? שיתאים ללוח אם, ולא יצריך קירור וכו'.. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. המתחרה הישיר של לנובו ל-Macbook החדש מגיע אל החנויות - עם הרבה יתרונות יחסיים, אבל גם תג מחיר גבוה למדי לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a7%d7%9c-%d7%9b%d7%a0%d7%95%d7%a6%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%94%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-%d7%a9%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%9c-850-%d7%92%d7%a8%d7%9d-%d7%96%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%9c%d7%a8/

• 9 תגובות
    • 3.8k צפיות
  13. Started by Ligi,

. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: cod,BF,gta V ובעיקר shoters -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by elyasaf755,

אהלן חבר'ה, רציתי לשגרג את המחשב שלי, אז קניתי כרטיס מסך חדש Radeon 6990. לאחר הקנייה כשרציתי להרכיב אותו, התבררו לי שני דברים: 1)הספק כוח שלי חלש מידי ולכן הכרטיס לא יעבוד (450W) 2)המארז שלי קטן מידי ועם קירור מינימלי וזה לא יהיה בריא לחומרה שאני מתכוון לשים שם. אז קניתי ספק כוח מסוג Aurom Pro 80 Gold בעל 1200W, וגם הזמנתי מארז חדש מדגם Zalman Z11 Plus. לאחר הקנייה של המארז והספק כוח החלטתי שעליי לשדרג עוד דברים, ולכן קניתי כונן SSD בעל קיבולת של 128GB, ועוד שני כרטיסי זכרון RAM של 2x8 GB 2133 MHz. עכשיו מסתבר שהזכרונות האלנ אינם תואמים ללוח אם שלי, שהוא תומך בדור מעבדים וזכרונות ישן (תושבת מעבד 775, וזכרונות DDR3 1333MHz) סוג המעבד הוא Intel Quad 2 Core 2.6 GHz, הזכרו…

15. Started by oferman,

שלום רב, ברצוני לשדרג את המחשב הנוכחי בכדי שיתן מענה טוב יותר לעריכת וידאו מצורף המפרט הטכני של המחשב הנוכחי. תקציב עד 2000 ש"ח תודה מראש, עפר

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום אני מחפש מפרט מחשב חלקי (חלק מהחלקים לוקח מהמחשב הקיים) התקציב שלי זה 10-10.5 אלף שקל המחשב צריך לשמש למשחקים ועבודה גרפית ברמה בינונית-גבוהה מאוד בעיקר בשימוש במאיה,פושטושופ cs6/cc,אילוסטריטור cs6/cc, אינדיזיין,מאדבוקס,זיברש ועוד ולמנועים גרפים יוניטי ואנריל 4 וישמש גם לתכנות,עריכת וידיאו (חובבני פלוס),סאונד ושימושי צילום (פוטושופ,לייט רום) בנוגע למסך אני רוצה מסך גדול 28" משהו באזור הזה עם איכות גבוהה (אפילו 4k אם יש משו טוב שיכנס בתקציב הכולל) שיהיה טוב גם לגיימינג וגם לגרפיקה רצוי שיהיה אפשר לחבר אותו למתקן אחיזה (לא חובה) חשוב לציין: המסך כרגע פחות חשוב לי מאחר ויש לי מסך טוב (פשוט רוצה לשדרג) וחייב להחליף מחשב אז מסך זה במידה ואפשר להכניס אותו בתקציב בפגיע מינ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני מחפש מחשב שזמן הסוללה שלו גדול מהרגיל

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 BX80646I34170 - Intel - i3-4170 Dual core CPU - LGA1150 - 3.7 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Box... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 574/563 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI, HDMI video outputs - PCI Express x16 slot - 6-channel audio - Gigabit LAN - 2 SATA... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 254/249 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10F_8 - HyperX - 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12…

19. Started by edi1233,

יש לי sapphire 7950 vapor x overcloked 3 giga נימצא אצלי בשימוש שנה וחצי יש עד שנה וחצי אחריות ב ksp בכמה אפשר למכור אותו יד שנייה אני חשבתי בסביבות 350 ריאלי..? תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by Hoolifan,

שלום לכולם, לפני כמה שנים נעזרתי בחבר'ה המצויינים פה לרכישת מחשב נייח שמשרת אותי עד היום נאמנה. הפעם אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד שישמש בעיקר את אמא שלי. אני לא בקיא בתחום הזה אבל בגדול היא צריכה משהו פשוט בעיקר לגלישה באינטרנט וסרטים. * מטרות המחשב? - בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים HD * גודל המסך? רצוי כמה שיותר גדול במסגרת התקציב * רזולוציית המסך? מתאר לעצמי ש HD 1366x768 יתן מענה מספק לגלישה וצפייה בסרטים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (יחובר לטלוויזיה מידי פעם) * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם SSD נכנס בתקציב אני אשמח * כונן אופטי? לא חובה * הא…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. המחשב שעכשיו אני מסתכל עליו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=893535 הוא נמצא על טווח המחיר שאני מחפש ונראה טוב על הנייר. המחשב ישומש לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים וסרטונים. גם כדאי שיוכל להתמודד עם עריכת מסמכים בסיסית. הוא מיועד לילדה מתבגרת אבל כנראה ישומש גם בידי שאר המשפחה. האם הנ"ל בחירה טובה? קצת מפחד מאסוס ומותג הזנבוק מכל מיני דברים שאני שומע עליהם בארץ... אם יש אלטרנטיבות מקבילות מחברות שונות אשמח לשמוע. אנחנו טסים בקרוב, לכן הקנייה צריכה להתבצע בקרוב ומחנות עם זמן אספקה נמוך.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום רב, צריך את עזרתכם בהתאמת מפרט למחשב לעריכה גרפית והזרמת מדיה. ראשית, שמחתי מאד למצוא את הפורום. בעבר (לפני 15 שנה) הייתי מאד בעניינים בכל מה שקשור לחומרה אבל היום אני כבר ממש לא מעודכן ומרגיש שאני לחלוטין הולך לאיבוד. עיינתי קצת בפורום והספקתי ללמוד הרבה וקיבלתי את הרושם שיש פה אנשים מקצועיים וזה נהדר, וגם גרם לי להרשם כדי להשתמש בכישוריכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? באזור 3K כולל מע' הפעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל 3K בכל מקרה. עד 3.5K אם נותן ערך מוסף שנראה לכם מהותי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעל 3.5K רק אם זה נראה שזה יתן שדרוג באמת משמעותי ואז נצטרך לשקול…. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, ת…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Yossiel,

שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (די מסיבית) - פוטושופ וכדומה. כמו גם שימוש ביתי כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש באופן תדיר. בעיקר פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050, מסך של 22 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מי…

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by afar,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות, בפרט בתוך מכונה וירטואלית (שמריצה Ubuntu). פה ושם גם משחקים, אך מעט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע, מסך 16:9 סטנדרטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות? 3.…

25. המחשב הזה, מה דעתכם? שווה את המחיר?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים