עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by IceScream,

הערה: השאלה המקורית ושלושת התגובות הראשונות מתייחסות לשאלה הקודמת שביקשה חוות דעת על מחשב כמו Asus VivoBook S200E-CT247H לצרכי קריאה, כתיבת מסמכים וצפייה בסרטים. נערך בעקבות החלטה לפתיחת טופס המלצה. * מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קריאת קובצי PDF, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית בעיקר או photoshop, אבל אם זה מה שגורם לייקור אז לא מחייב) * גודל המסך? בין 11" ל13" * רזולוציית המסך? נוח בעיקר לעבודת office וקריאת ספרים אלקטרוניים, שוב אני לא ממש יודע מה עדיף אשמח לעצתכם * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. אולי משהו שיעזור לגלול קבצי PDF בקלות, או בעצם הנקודה האדומה הזאת אני אוהב אותה * משקל רצוי? פחות מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בהחלט. בסבי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by bomsa400,

היי צריך לפטופ (חייב להיות לפטופ, לא שולחני) לסבתא. שימושים: גלישה באינטרנט, WORD מידי פעם, צפייה בתכני (אולי HD) ביו טיוב. יש עדיפות לחברות אמינות כמו טושיבה, HP שנותנות אחריות להרבה שנים. שנתיים זה טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך לחסוך, סבא כבר לא בחיים, עדיף בסביבות ה 2000 וקצת ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסבתא. שימושים: גלישה באינטרנט, WORD, צפייה בתכני HD ביו טיוב. צריך מסך לא פחות גדול מ 15.6" כי היא לא רואה טוב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא צריך להיות שקט. היא לא שומעת כ"כ טוב גם ככה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (ק…

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  3. Started by saranga13,

שלום לכולם! יש לי הזדמנות לרכוש מחשב נייד בקנדה, בינתיים מצאתי מחשב אחד שמתאים, זה הקישור: HP מה דעתכם? אלו הדרישות שלי: * מטרות המחשב? לימודים, מולטימדיה, משחקים. * גודל המסך? 15 ומעלה * רזולוציית המסך? כמה שיותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? קל - בינוני * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?כמה שיותר * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)? חשוב לי שהמחשב יהיה חזק גם בעוד כמה שנים, כדי להמנע מהחלפה בעתיד הקרוב

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  4. Started by Palsar3,

שלום..לפני לימודי תקשורת אינטראקטיבית ומעוניין לשדרג את הנייד למכשיר חזק שיעמוד בפיתוח שפת קוד ממושכת ועבודה עם בסיסי נתונים , אנימציה מידול ורינדור דמויות בתלת מימד , עריכת קבצי וידאו והוספת אפקטים (אפטר אפקטס) ואיור ועריכה באילוסטרייטור ופוטושופ בגרסאות העדכניות ביותר. מה אתם חושבים על הלנובו y510p? מצד אחד המפרט שלו נראה מרשים..מצד שני אני לא מכיר כל כך את סדרת הideapad מבחינת אמינות ועמידה בתנאי עבודה לחוצים וממושכים. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by brighi,

המחשב ישמש בעיקר לגלישה וקריאה יומיומיים וכתיבת מסמכים. הדרישות לפי סדר חשיבות: מקסימום 1.5 קילו מסך 13.3 שיהיה חזק מספיק בשביל להריץ מסמכי אופיס וסרטים. סוללה חזקה מקלדת נוחה, עדיף עם תאורת רקע אחריות תקציב עד 3.5k תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש, כרגע אין ממש הגבלה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במה שאפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנות העיקריות הן תוכנות גרפיקה 2D של אדובי: flash, illustrator, photoshop, indesign. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, יש צורך במסך IPS עם רזולוציה של 1920x1200, עכבר ומקלדת גנריים יספיקו. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא מאד, אבל בהתחשב בגמישות התקציב אני חושב שאפשר לקחת …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שוקל לרכוש את המחשב הבא... http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=15172 האם הוא מומלץ ונותן תמורה טובה לכסף?

8. Started by alonbez,

* מטרות המחשב?שימושים של סטודנט למדעי המחשב, אינטרנט, תכנות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14", לא קריטי אני חושב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, אבל אני מאמין שזה כבר סטנדרטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מאוד רוצה SSD, אבל מוכן לבדוק גם דגמים בלי * כונן אופטי? לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב תודה רבה ושנה טובה!

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  9. מעבד:intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray לוח אם:MSI B75MA-E33 for 1155 SATA3/Usb 3.0 מארז: Bitfenix Survivor Core+Seasonic ECO 500W זיכרון:Corsair 8GB*2 CMX8GX3M1A1333C9 קשיח למחשב שולחני: Samsung 120GB 2.5"SSD 840 series קשיח למחשב שולחני:Toshiba 1TB 3.5"SATA3 כרטיס מסך: GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL מסך DELL ULTRASHARP LED 23U2312HM 23 inch 1920X1080 משהו אמר לי שהוא שווה בערך 5100-5200 שקל בגלל שהוא חזק והוא כמו חדש בלי שריטה ובגלל שהוא מהיר ועולה תוך 10 שניות .. כמה הוא שווה לדעתכם ?

10. אח של חבר שלי (גיל בסביבות 13-15) מחפש מחשב נייד למשחקים בתקציב של 2000 , הסברתי לו שזה לא קיים והוא העלה את התקציב בעוד 1500 שקל בערך , למרות שהמחיר הוא עדיין לא האידיאלי מצאתי 2 ניידים שמסוגלים לעמוד בדרישה , הראשון http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10843 השני http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10951 מה אתם אומרים ? איזה עדיף? האם ניתן למצוא משהו יותר טוב בתקציב של 3500 ש"ח? תודה

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  11. דרישות: מסך מט איכותי ולא משתקף. כונן ssd 128 לפחות. זמן סוללה גבוה - חמש שעות פלוס.. משקל קל באופן יחסי - מתחת לשלוש קילו עדיף. איכות בניה גבוהה ועמידות גבוהה. מקלדת שקטה ונוחה. שאר המפרט פחות קריטי לי. (מעבד, רזולוציה, זיכרון, קישוריות וכו׳ סטנדרטיים אמורים לספק צרכי הדרישה ללימודים).. לא מ - ksp. תודה

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  12. Started by esapir,

מטרות המחשב?בעיקר עבודה משרדית (אופיס), אינטרנט, מוזיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 13", אין חשיבות למסך מבריק או מאט * רזולוציית המסך? אין חשיבות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? רצוי קל ככל הניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שהסוללה תחזיק לפחות 4 שעות ללא טעינה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יש צורך ביציאת vga ורצוי גם hdmi * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לכונן SSD לא גדול (200GB) * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  13. Started by serg90,

אהלן, בתור אחד שלא יודע כלום בנוגע לדרישות חומרה שצריך עבור HTPC אני רוצה לשמוע את המלצתכם. חוץ ממארז מתאים, כונן קשיח של 1-2TB ואני מאמין שגם כרטיס קול "מתקדם", יש עוד דברים שאני צריך להתחשב בהם? דהיינו, מעבד, לוח אם, וכרטיס מסך זולים שדי בכדי להריץ וינדווס, יעשו את העבודה? או שיש דרישות מסויימות עבור צפיה בתכני HD?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום, אני נמצא כרגע בארה"ב למשך מספר ימים, אני מבקש המלצה ללפטופ בתקציב של בסביבות עד 1500$. הדרישות שלי: -מסך 13.3" -קל משקל (אזור 1.4 ק"ג ומטה) -מהיר ביותר (חשוב. הלפטופ ישמש בעיקר לעבודה עם מספר יישומים במקביל ועשרות דפי דפדפנים פתוחים, אך לא למשחקי מחשב) -מקלדת נוחה, ושתתאים מבחינת מקשים לאלו שיש בארץ (ZXCV, QWERTY) -שלא יתחמם בשום אזור, גם בעבודה ממושכת -איכות סאונד טובה -דיסק קשיח של 500GB, רצוי SSD גם אם אצטרך לקנות בנפרד. -זמן סוללה סביר -מסך מט, שיהיה ניתן לעבודה בשמש אם יש צורך -זכרון של לפחות 8GB -הבנתי שעדיף רזולוציה גבוהה של 1920 - רצוי 3 פורטים של USB, הרי ברגע שאני מחבר עכבר אלחוטי, אם יש רק שניים יישארו רק אחד וזה לא מספיק לדעתי. -רצוי שתהיה אחריות תקפה …

15. Started by BlueSky,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל ולא יותר . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין את המשחקים שתשחק בהם : Far Cry 3, Battlefield 4, GTA V, GTA IV, Saints Row IV, Assassin's Creed Black Flag -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן, יש צורך במקלדת ועכבר, לא אלחוטיים . 4. האם יש רכיב שאין צורך לכל…

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  16. Started by GoodMood,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. total war, battlefield וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צו…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. היי, המפרט הזה עונה על הצרכים שלי: http://tinyurl.com/pwnedmn הדבר היחיד שוויתרתי עליו כדי לא לחרוג מהקציב הוא כרטיס גראפי חיצוני שכנראה אוסיף מתישהו בעתיד (הוא לילד בן 7 אז אני לא מודאג שבלי הכ.מסך הוא לא יהיה חזק מדי למשחקים שהוא משחק). ניסיתי להרכיב אותו באתר של TMS. אשמח לדעת האם החלקים שבחרתי הם נכונים וכו'... תודה רבה! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Dual-Core Pentium G640 2.8Ghz 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪229 קירור למעבד: 1150-Intel Original LGA1155 - עד 65W כמות: 1 - מחיר: ₪29 לוח אם: Gigabyte GA-P61-USB3-B3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪266 מארז: באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Sil…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ3,200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נגיד עד 350 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Rome 2- Total war -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך -. מסך 23", 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שאפשר בתקציב כזה 3. האם יש צורך בציוד הקפי- לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 (לא רוצה צלילי קדיחה אבל לא מפריע לילשמוע את המאוורר פועל ברקע) 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא. 7. האם …

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  19. Started by Boris Chernikov,

אני חושב על לקנות מחשב כזה מאילת: http://ksp.co.il/?uin=20170 עכשיו יש לו מעבד מהדור החדש ראיתי אבל סוללה 4 תאים..כמה תעלה לי לקנות לו סוללה נגיד 6 לפחות ואם אפשר קישור לאיביי או משו כזה ועוד משהו, כתוב מאיץ גרפיNVIDIA® GeForce® GT 740M with 2GB DDR3 VRAM Integrated Intel® HD Graphics 4600 מה זה אומר יש את המובנה ואת השני כאילו ? לא הבנתי איך המחשב הזה בכללי? ללימודים סרטים מוזיקה ושימוש יום יומי? משחקים בקושי אולי FIFA תודה מראש

• 7 תגובות
    • 989 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 - 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב גיימינג וסרטים ב1080p ושיתוף (כלומר - הוא יהיה דלוק רוב שעות היום). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: BF4, Watch Dogs, AC4, World Of Warcraft, Total War: Rome II, Paradox games -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1080p, 24 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  21. היי אני רוצה לקנות מחשב שיסחוב משחקים ( לא ממש כבדים אבל גם לא קלים ) הכנתי מפרט של כל החלקים ופשוט אני צריך עזרה אם המחשב יסחוב את המשחקים או לא ??

22. אהלן, סבא שלי מחפש מחשב נייד (נייד ראשון ). הוא צריך את הדברים הבאים: מסך: 11.6-12" משקל עד קילו וחצי. 4 ג'יגה זכרון. מצלמה לשיחות וידאו. תקציב: ~2000 ש"ח השימושים הם: אינטרנט, סקייפ ואופיס בעיקר. תודה.

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  23. Started by matan333,

1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? משחקים קלים כמו fifa,fm.nfs, צפייה בסרטים וסדרות HD, הפעלת מכונות וירוטואליות, עבודה מסרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך וספק כח 5. עד כמה חשוב לך השקט? 7 6. האם מתוכנן OC? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה או הרכבה בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עדיף מKSP אבל יש אפשרות גם לחנויות באזור ר"ג/ת"א יש לי את המחשב הנוכחי בסביבות ה-5 שנים, לפני שנתיים החלפתי את הספק כח והכרטיס מסך שאותם אני גם רוצה לשמור למחשב החדש, ובגלל זה התקציב נמו…

24. שלום השמח לאזרה אני קבר מתכנן 5 חודש לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה ממש על זה כי שלי לא גורף את המשחקים ועריכה הבסיסית שלי השמח נוראה לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדייף שלא אבל אם זה שיפור משמשעותי אז 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מישחקים בעיקר, תיכנות ,עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המישחקים בחדשים ואלה שיגיעו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. Started by Dimikand,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ,סרטים,גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -3-4 שעות ביום. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.TOTAL WAR2, BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 - ואם אפשר אז 27. (המסך נמצא על השולחן ואני יושב מולו במרחק של כ חצי מטר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי …

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים