עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Nati.M,

אני מודע לעובדה ש-2,500 ש"ח זה כלום למחשב חדש שישמש לגיימינג, אז חשוב לי להבהיר: אני לא צריך משהו מטורף, אני צריך מחשב שישתווה ברמה שלו לקונסולות הדור הנוכחי, ככה שכל מה שירוץ על הפלייסטיישן 4 שלי לדוגמא - ירוץ לי לפחות באותה הרמה גם במחשב (תקנו אותי אם זה לא ריאלי). אני חייל ככה שאין לי הרבה להוציא על העניין, והמחשב יצטרך לספק אותי לאורך השנתיים +/- הקרובות. (מחשב נטו, ללא ציוד היקפי) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מניח שאין יותר מדי איפה לחסוך עם תקציב כזה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by David Ell,

חבר של אבא שלי עם חנות מחשבים אמרתי לו כמה דגשים ושלפי זה יביא לי הצעת מחיר לדברים, זה מה שהוא הציע לי: קינגסטון 16GB DDR4 SSD240 של קינגסטון I5-7400/6MB לוח אם B250M דיסק קשיח 1TB של סאטה כל זה ב2950, יש מצב שטעיתי בדגמים כי הכתב יד שלו לא ברור מה אומרים? יש לי GTX1060

3. Started by amitshefif7,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch ואני רוצה על איכיות הכי גבוהות שאפשר וnba2k17 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני לא כל כך מבין בזה אבל זה הדגם dell u2211h/u2311h flat panel monitor -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. היי, אני מחפש מכשיר שידע לנגן קודי \ סרטים מקבצים \ יוטיוב בצורה טובה. לא סטרימר סיני של 70 דולר. חשבתי על משהו סטייל NUC ויש לי אפשרות להביא מארה"ב. משהו יכול להמליץ על קונפיגורציה טוב של NUC או משהו דומה (דל \ ASUS). נניח שהתקציב שלי הוא 2500

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by kofikoking,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שקל לכל היתר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפטופ.. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק ווינדוס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז ,TMS או כל אחד אחר.. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?מחר או יומיים.. 11…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי?2600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, אופיס, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 16, GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

7. Started by Shimmy Weitzhandler,

שלום לכולם אני רוצה לקנות SSD חדש (עוד לא החלטתי אם 256GB או 512GB) אבל אני די החלטתי ללכת על ממשק ה-M.2 (יש משהו שאני מפספס?). הדיסק ישמש כדיסק מערכת הפעלה למחשב שפועל 24/7. השימוש העיקרי של המחשב: תכנות (פיתוח תוכנות מחשב, אתרים ואפליקציות), גלישה באינטרנט, הורדה וצפייה בוידאו. ראיתי דגמים שונים ברשת, ואני לא בטוח מה מהנתונים הוא זה שאני צריך להסתכל עליו. להלן חלק מהדגמים שמצאתי בטווח התקציב שלי: Intel 600P Series Samsung 960 EVO Toshiba OCZ RD400 WD Black TeamGroup T-Force Cardea Corsair Force MP500 ADATA XPG SX8000 Plextor M8PeG Patriot Hellfire PNY CS2030 אני לא מ…

8. אורח AgentDaleCooper
    Started by אורח AgentDaleCooper,

אני סוחב כבר תקופה ללימודים את המחשב נייד שלי בן ה-10 שנים וזה בערך כמו לסחוב לבנת בטן, גם מבחינת המשקל וגם מבחינת השימוש, האדפטר של האינטרנט שלו דפוק לגמרי והוא חסר שימוש. הגיע הזמן לקנות נייד חדש, בתור סטודנט השימושים יהיו בעיקר לאינטרנט ואופיס. חשוב שהוא יהיה מהיר, מקלדת נוחה, מסך יחסית גדול לנייד, סוללה עמידה. בונוס: אם אפשר להריץ עליו קצת גיימינג, אבל ממש לא בעדיפות גבוהה. התקציב הוא סביב ה-3000+-, אני ממש לא מבין במחשבים ניידים ואשמח להמלצות וייעוץ, כולל על מאיפה כדאי לקנות מחשב נייד בארץ. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5K גג 2. מה שימושי המחשב? עיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש? שימוש רב לצרכי פרנסה בפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? עכבר, אבל לא קריטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)? ווינדוז חובה. גרסה 10 טובה? אני מרוצה מגרסה 7. אופיס - יהיה נחמד, לא קריטי אם זה מייקר משמעותית 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by SHIMSHI,

היי, אני מחפשת מחשב נייח לשימוש ביתי, בעיקר גלישה, סרטים, אופיס אבל שתהיה גם אפשרות להריץ משחקים. מצ"ב הצעה שקיבלתי- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17623 ואלה התוספות להצעה: מסךHP 22ES- תוספת 585 שקל כ. מסך NVIDIA GTX 1050TI בתוספת 149 דיסק קשיח WD 3T בתוספת 460 סה"כ מחיר המחשב+מסך 3,980 עם כתיבת שורות אלה אני שמה לב שבהצעה המובנית כלול דיסק SSD ולא ברור לי למה מחירו לא קוזז מהדיסק הקשיח WD (כי 460 זה מחירו המלא) אשמח לשמוע דעותיכם על המפרט והמחיר.

11. Started by gulzar,

היי מצאתי מחשב שאני רוצה לקנות, ואני חושש אם השירות של HP בארץ הוא סביר. נכוויתי בעבר מASUS וLENOVO. יש לכם בעד ונגד האחריות או השירות של HP? תודה

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אהלן חברים אני מחפש מחשב נייד שהשימוש העיקרי שלו יהיה לסרטים ובנוסף גלישה באינטרנט ו office (חיבור לטלוויזיה) אני לא כל כך מבין במחשב ניידים לכן האם בתקציב הזה יהיה מחשב נייד שיספק את מה שביקשתי? או שעדיף כבר לקנות בתקציב יותר גדול בעיקרון אני כן מחפש לחסוך לכן אם בתקציב כזה יש משהו ראוי אז מעולה תודה רבה

13. Started by amma,

שלום, . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 - עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל, אם בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by ceNtix,

תקציב 3.5k אם זה אפשרי, חריגה עד 4 אלף במקרה הצורך השימוש העיקרי יהיה עריכת מוזיקה יומיומית בקיובייס גודל המסך שלי הוא 22' ורזולוציה 1920x1080 ואולי בעתיד אני אוסיף עוד מסך הגדרות גרפיות לא משנה לי אני לא מתכוון לשחק בו רק קיובייס ואינטרנט אין צורך בציוד היקפי ישוב שהוא יהיה שקט יחסית ולא מרעיש כדי שלא יפריע לעבודה Oc אני אולי אעשה ממש בקטנה במידת הצורך לא צריך אופיס אין חנות מועדפת ספציפית אם אפשר רק שתהיה לחנות סניף באזור דרום ואם אין אז מרכז הקנייה מתוכננת לתחילת השבוע הזה אני צריך שהמפרט יכלול ssd תודה רבה לעוזרים וסופ"ש נעים ?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by ik,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, מה טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב? תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). IDEs מכל מיני סוגים, כולל אמולטורים (בתכנות לאנדרואיד לדוגמה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. הדבר היחיד שחסר הוא רמקולים, והדרישות מהם לא גבוהות. אין צורך במשהו קיצוני באיכותו. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך (כרגע) בכרטיס גרפי נפרד. האלמנטים הגרפיים של המעבד יספיקו למה שאני צריך. כן הייתי רוצה לוח אם…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום למומחי HWZONE. אני מעוניין להתחדש במחשב מרכזי חדש. בתקציב גם ארצה לכלול קירור מים + הרכבה יפה (שירוול וכד') ומסך G-SYNC ברזולוציה 4K. 1. מה התקציב המקסימאלי? 20,000 ש"ח (כולל מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח בסביבת לינוקס וווינדוס, גיימינג ב4K, גיימינג בVR, ומדיה סנטר. מעט עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד בvisual studio ו-android studio, שימוש קל בautocad photoshop ו-p…

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. היי, יש לי מחשב כבר הרבה שנים ואני לא מכיר את הדגמים בשוק ולכן אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב נייד 13 אינץ קל, נוח ומהיר לעבודה יומיומית תודה (: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 - 4000א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשאר בטווחב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם יש משהו כדאי מאוד במחיר קרוב2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה שוטפת, עבודה משרדית, תוכנותא) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Shaul Aharon,

שלום. אשמח לחוות דעת לגבי ההרכבה כאן תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. לאחר 5 שנים עם לפטופ W530 (מפרט i7 3720QM, 16GB DDR3, 500GB HD, Nvidia Quadro K200M), ששימש בעיקר לגרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטר, קצת פרימייר ואפטר אפקטס) ושימושים כלליים (סרטים, גלישה, אופיס) - הגיע הזמן להשתדרג שכן ה-W530 כבר מראה סימנים רציניים של עייפות החומר. בשביל לחסוך כסף ועקב חוסר הצורך בניידות החלטנו לעבור גם למחשב נייח. עכשיו רק נשאר להרכיב מפרט... התחלתי לחקור את העניין כאן וברחבי הרשת ונותרתי בעיקר מבולבל. למשל, ידוע ברחבי הרשת שלא רק שתוכנות של אדובי לא מנצלות יותר מ-4 ליבות, אלא שמעבדים עם יותר מ-4 ליבות הם איטיים יותר. האם בעתיד יתמכו? כנראה שכן. מתי? לא ידוע. לא פורסם שום דבר אפילו לא לגבי תמיכה עתידית כרגע - מה שלדעתי די שם בצד כרגע רייזנים למ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר הפעלת מכונות וירטואליות מרובות + הפעלת מדיה כבדה (1080P - 3D) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב ? מחשב מחובר לטלויזיה 55" LG ומשדר ברזולוציית 1920X1080 עם כרטיס מסך קיים RADEON HD6950 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מדובר בשידרוג המחשב ולכן בסעיף 12 מצורף פירוט הציוד הקיים 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…

21. היי חברה, אני חייל, לכן אני חושש לקנות מחשב יקר ולהביא לבסיס. עוד שנתיים וחצי מהיום אתחיל תואר בטכניון במדעי המחשב- רציתי לשאול האם לדעתכם המחשב יוכל להספיק לי גם שם, או שעדיף לקנות משהו פשוט יחסית, למכור אותו לפני התואר ולקנות משהו חזק יותר? בסופו של דבר לשנה וחצי הקרובות יספיק לי גם מחשב ב2 לדעתי. אם אקנה מחשב זול ואשדרג אותו במידת הצורך, זה יצא לי יקר יותר? בכל מקרה בינתיים זה מה שחשבתי עליו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 באילת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בהתאם לצורך ולמה שפירטתי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתכנת בעיקר …

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by R3gM4n,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?600₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח שונות, VLC, משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Minecraft, Outlast 2, Agony, GTA, Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2K. אני רוצה קם לקנות מסך בתוך התקציב. אני רוצה מסך 25" ומעלה. -לאילו ה…

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. היי, אני מעוניין לקנות לפטופ שהשימוש העיקרי בו יהיה עבודה עם SolidWorks. כמו כן, עדיף שיהיה עמיד יחסית כיוון שישהה בתנאי מפעל לפעמים. להלן פירוט הדרישות: . מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לשאוף לאיזור ה-4000-5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שרטוט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. סוליד, אופן שימוש תדיר, זה לצורך פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעי…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. שלום לכולם, אודה לעזרה להמלצה על מחשב נייד. יש לי חבר שנמצא באילת עד יום רביעי. כיום יש לי מחשב מהעבודה דל ווסטרו שאני מאוד מרוצה ממנו. אני צריך להחזירו כי אני עוזב את העבודה. אשמח למסך של 15.6. אשמח להמלצות על דל או אסוס. בנוסף, אשמח למחשב עם כונן דיסקים. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה בסרטים, צפייה ישירה, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. : להלן המפרט Intel Kaby Lake Core i5 7600 3.5Ghz 6MB cache s1151 - Tray Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155 Gigabyte GA-B150M-DS3H LGA1151 DDR4 VGA DVI HDMI MICRO ATX Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz CL13 - Black - Vengeance LPX Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ Samsung 750 EVO Series MZ-750120BW 120GB SSD SATA III Corsair Carbide 200R Case Antec דגם VPF450 80Plus Bronze 450W מעדיף להישאר עם אינטל כרגע ולא לעבור לryzen. לקחתי ספק כח קצת יותר חזק במידה וארצה להוסיף כרטיס מסך בעתיד, כי כרגע הייעוד לא למשחקים בכלל להלן הצרכים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,0…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים