ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
מי עדיף מבין השניים מבחינת איכות תמונה? הדגמים המדוייקים שעל הפרק: Toshiba Satellite i5 L735-138 Lenovo Z580 2151-DNG נ.ב. ידוע לי שמדובר בגדלי מסך שונים, לכן השאלה מתייחסת לאיכות הפאנל בלבד.
-
- 8 תגובות
- 999 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 כולל מערכת הפעלה ורמקולים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רוצה להתקמצן, אבל אם משהו מיותר אז לא צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי דו מימדי, אולי קצת תלת ועריכת סרטים (רוצה ללמוד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי מסך 1900x2200 או משהו כזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 22 תגובות
- 14.1k צפיות
-
-
קודם כל ברוכים הנמצאים, הבנתי שזה מקום טוב לשאול שאלות של מתחילים ולשמוע תשובות רציניות. אז האמת שאני אדם שעד היום אפילו לא השתמש בכבל HD, אבל החלטתי להכין מחשב שיתן לי לעוף על כל משחק שארצה לשחק עם גרפיקה מצויינת. כבר יש מחשב אבל הוא בן שנתיים ולא נועד למשחקים. אז היום שלי התחיל בלבדוק איזה כרטיס מסך יתאים כדי לאפשר גרפיקה ברמה הכי גבוהה ובמחיר הכי משתלם, אחרי שכבר רכשתי כבל HD (סוף-סוף...). אך מהקריאה נגררתי להבנה שגם צריך ספק כוח שיתאים באיכותו וכרטיס זיכרון מתאים. בקיצור, מפרט רציני... לא צריך מארז, רמקולים או מסך, אבל צריך "איברים" חדשים למחשב, לוח אם... אולי אפילו ברמת מערכת הפעלה חדשה. המחשב עצמו שאליו זה מיועד נראה כרגע ככה: מערכת הפעלה MS Windows XP Pro…
-
- 1 תגובה
- 496 צפיות
-
-
היי, אני מתלבט אם כדאי לרכוש מחשב מאילת (lenovo u41 מצא חן בעיני ) או לחכות לסדרה החדשה של מעבדי סקיילייק תוך כמה זמן אתם חושבים שישחררו ניידי סקיילייק לשוק? ומה צפוי להיות מחירם? נניח שאני מחפש נייד גג ב3000.. רוב תודות !
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה לנייד חזק, הדרישות הן לתוכנות עריכת סאונד כבדות. משמע מעבד חזק ומהיר הרבה זכרון RAM (לפחות 4) HD ממש לא משחק תפקיד, כי אני מחבר חיצוני (מה שמחייב חיבור ESATA) כ.מסך\קול לא קריטיים. לפחות 4 כניסות USB2 (ומעלה. אני יודע שיש מפצלים. אבל זה פוגע באיכות\מהירות, לא? -הדרישה שלי לעבוד עם התקני חוץ במהירות שיא) גודל מסך\משקל לא משנה בכלל. (כ.רשת אלחוטי/BT אני מאמין שיש בכולם, אם לא, אז חובה) תקציב, עד 5K. אני בגדול בונה על משהו כמו 3-4. תודה רבה מראש!
-
- 0 תגובות
- 515 צפיות
-
-
כמו בכותרת. שהזיכרון יהיה 667MHZ גי'גה ,אם אתפשר שני גי'גה ואם אפשר להכניס 1900XT או 1800XT ואפשר לחרוג ככה 200+ ולציין חנות שממנה הרכבתם תודה עריכה: שכחתי לכתוב את המטרות של המחשב :משחקים כבדים ואולי בעתיד OC
-
- 10 תגובות
- 725 צפיות
-
-
-
שלום חברים וחברות אני רוצה לרכוש מחשב, תקציב של כ 7K למעבד QUAD Q660 אני משחק משחקים שלא דורשים גרפיקה בשמיים (AOM וכאלה) אני בעיקר מתכנת ומשתמש בכלים כבדים של JAVA WebSphere - שלבד לוקח כ 1.5 גיגה כדי לרוץ. אם יש לכם הערות \ הצעות לשיפור אשמח לשמוע! [table] [tr][td]INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX [/td][td] מעבד[/td][/tr] [tr][td]KINGSTON HyperX DDR2 2GB (1GBX2) 800MHZ CL4 DUAL CHANNEL KIT [/td][td] זכרון[/td][/tr] [tr][td]ASUS P5WD2-E PREMIUM (S775) Intel® 975X GBLX2 SOUND SATA II [/td][td]לוח אם [/td][/tr] [tr][td]GIGABYTE NX73G256D-RH GEFORCE 7300GS 256MB DDR2 PCI-E BULK [/td][td] כרטיס מסך[/td][/tr] [tr][td]W.D WD1600AAJS 160GB SATA II 720…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד למטרות איטרנט \ אופיס \ PhotoShop ותוכנות עריכת סרטונים ( לא שימוש כבד ) התקציב הוא עד 4500 ש"ח בלי חריגה ובנוסף חשוב לי שיהיה לו אחראיות ל 3 שנים ראיתי את 2 הניידים הבאים : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5402&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5417&CatCode=315 ה Dell חזק יותר במפרט אבל מנסיון שלי בעבודה עם מחשבים ניידים אני מאוד אוהב את הניידים של HP אני אשמח לשמוע חוות דעת על המחשבים או המלצות אחרות תודה
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט עבור מחשב שישמש בעיקר עבור עיבוד תמלילים, שיטוט ברשת ומשחקים קלי גרפיקה. התקציב באיזור 2000 ש"ח ללא מסך, ללא מערכת הפעלה (המחשב מחליף מחשב קיים). נתקלתי פה בפורום בהמלצה על המפרט הבא ב-1699: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VEBANDEL_3G ויש לי מספר שאלות: 1. האם מישהו מכיר את הספק מבחינת אמינות וכו'? 2. בשדרוגים בסעיף לוח אם, ישנו שדרוג של 945+fx6200 - האם אני מבין נכון שמדובר בשדרוג של לוח אם + כרטיס מסך נפרד? 3. מה עדיף מבחינתי: א. לשדרג את לוח האם ל- 945+fx6200 ב349 ש"ח או ב. לשדרג זכרון ל1 GB וכרטיס מסך fx6200 ב-528 ש"ח או ג. לשדרג לוח אם ל-945 (משולב) + שדרוג זכרון ל1 GB ב-428 ש"ח. תודה על התשובות.
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
חברים אנ ממש צריך עזרה,איך אני מתקין ווינדוס XP במחשב אולטרה נייד עם דיסק און קי ..מחשב חדש חדש ותוכת ווינדוס גם חדשה .הבעיה היא שניתן לבצע התקנה רק דרך דיסק און קי.איך עושים את זה . קובי
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 E6600 לוח אם: GA-8I965P-DQ6 (aka) 6-Quad כ.מסך: GF 7950 GX2 זיכרונות:(2 סטיקים) PQI Turbo 1GB טוטל 2GB הארדיסקים: 2 של 250GB Western Digital ספק: OCZ 520w מארז: Sunbeam Transformer BLACK מסך: Viewcom 19" LCD VC9005L איך המחשב? לדעתכם אני צריך עוד מאווררים פרט לאלה שבאים עם המארז????
-
- 14 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב שחבר שלי רוצה לקנות, מחיר כ3000 ש"ח עם אפשרות חריגה של כ-500 ש"ח מחשב למשחקים. כולל מקלדת ועכבר. תודה .
-
- 6 תגובות
- 701 צפיות
-
-
טוב,אז ככה,חשקה נפשי במחשב חדש ותותח שיוכל להריץ את המשחקים הכי כבדים בצורה חלקה...אז אני פשוט יענה על השאלות שכתובות בחוקי הפורום ויחכה עד שמישהו ייעץ לי...P: א.תשלום בכרטיס אשראי ב.הרצת משחקים כבדים ג.אין צורך בציוד היקפי. החלקים הדרושים הם לוח אם,מעבד,כרטיס מסך,מארז,זיכרון,מערכת קירור,ספק כוח וכונן קשיח ד.העדפה לחברה-אמממ...לא ממש,אבל אני יציין כי הרבה אנשים המליצו לי על מעבדי AMD ATHLON 64 BIT וכרטיס מסך של XFX GEFORCE 6600GT ה.קירור ועיצוב-לא חשוב,מצידי שיהיה המארז הכי מכוער,אבל שהקירור יהיה מספיק טוב כדי שהמחשב לא יעשה בעיות. ו.אין צורך שתוכנת הפעלה או שירותי מעבדה. תודה רבה לעוזרים!
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מריץ מחשב קצת ישן כבר (P4 3.0 Ghz) וחשבתי לעשות מעשה אמיץ ולשדרג רכיבי ליבה כדי לקבל מחשב 'חדש'. מה צריך להחליף? אז ככה: 1. מעבד 2. לוח אם 3. זכרון 4. יש לי כרטיס מסך ישן ומצוין (Matrox Millenium) אבל AGP אז נראה לי שאצטרך להחליף גם אותו כי לך תמצא לוח טוב לאוברקלוק של מעבד חדש עם תושבת AGP. מה שכן - השימוש הוא 2D - פוטושופ, אילוסטרייטור, GIS וכו' ואני לא משחק משחקים - אז אין צורך בכרטיס יקר, אבל חובה יציאה לשני מסכים (DVI+VGA) חשבתי על משהו בכיוון של E7200 עם אוברקלוק (יש לי CPU cooler: Zalman ZALMAN CNPS7000B-AlCu שאני לא בטוח שיתאים בכלל למעבדים החדשים - הוא יושב על תושבת 478 (למי שזוכר) ואז אולי אצטרך גם קירור? מה כבר יש? ספק (Hec 300 A/RT) - האם יספיק לאובר…
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד עם מעבד מינימום C2D (עדיף I3 / I5) 6500 / 6600 רשת אלחוטית תומך בתקן G \ N תומך בבלוטוס יציאה HDMI זכרון 4 GB דיסק קשיח מינימום 320 GB גודל מסך 15.6" כרטיס מסך סביר למשחקים קלים / בינוניים ללא מערכת הפעלה (כמה עולה מחשב עם / בלי מערכת הפעלה [מה ההפרש?]) תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לכם 3,000 דולר פנויים? כעת תוכלו להשקיע אותם בדגם העליון של הטאבלט או המחשב הנייד מבית מיקרוסופט מחשבי ה-Surface של מיקרוסופט מעולם לא כוונו אל הקטגוריה התקציבית של השוק, אך נראה כי הדגמים החדשיםאשר זמינים לרכישה עכשיו מקפיצים אותם מעולם ה'פרימיום' אל קטגוריה חדשה לגמרי, ששמורה לעשירים המופלגים ביותר בלבד. הדגמים החדשים של טאבלט ה-Surface Pro 4 ושלהאולטרבוק ההיברידי Surface Book מציעים כונני SSD בממשק ה-M.2 ובנפח של טרה-בייט שלהם, שלא היו זמינים עד כה ומהווים למעשה יישור קו אל מה שניתן לקבל במחשבים ניידים בהם כונני ה-SSD עדיין מתבססים על מארזי 2.5 אינץ' סטנדרטיים (כשהיתרון בביצועים הוא כמובן אצל ה-M.2 העדכני, תודות לממשק ה-PCI-Express הישיר שלו), והמחירים הם …
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך את עזרתכם בבחירת מפרט... שיהיה מבוסס קונרו... כנראה e6300.. אין צורך בציוד היקפי,פלופי, אין צורך במסך,אין צורך בכרטיס מסך:{יש לי 7600gt שקניתי לפני כחודש}...,וגם לא בכונן/צורב/דיוידי .... התקציב שלי הוא 3000 ש"ח ואני מאמין שיוכל להיכנס קונרו בתקציב... עם חריגה של 100-200 גג... ועוד דבר ששכחתי ..: אני רוצה את המארז sunbeam transformer... כל מי שיוכל לעזור לי במפרט הזה אני מודה לו מראש... תודה!
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מבקש השוואה בין 2 הדגמים: DELL Inspiron 580 i3-530 GMA HD DELL Inspiron 580 IN-RD33-3988 ההשוואה בין המפרטים בלינק הבא: http://www.pc365.co.il/product_compare.aspx?p_list=,15533,14862 אני סטודנט והצרכים שלי הם בעיקר אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים. ההבדל הוא 900 ש"ח ביניהם, השאלה העיקרית היא האם הפרש בתשלום שווה את התפוקה שנותן המעבד i5 עם 4 GB זכרון לעומת i3 עם 6 GB. ואיך ההתאמה לצרכים שלי. תודה
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
מעבד: Intel QuadCore 8200 לוח אם: GigaByte EP43-DS3L-ATX הארד דיסק: Western Digital 500GB 32GB 7200RPM ראם: Corsair 800MHZ DDR II 2x2GB CL 4-4-4 TwinX HCL DVD: LG X22 כ.מסך: nVidia GEFORCE GTX260 896Mb DVIx2, HDMI מארז : Thermaltake Wing RS100 ספק: THOUGHPOWR 600W במחיר של 3800 ש"ח חברה אפשר חוות דעת על המחיר ביחס למפרט ?! אם אפשר הצעות ייעול אשמח
-
- 11 תגובות
- 678 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב(מדעי המחשב) והייתי רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי כשאני לא בבית ובדרכים. * מטרות המחשב? השימושים של המחשב: עבודה משרדית, תכנות, צפייה בסרטים, עבודה על פוטושופ ולמרות שכרגע אין לי זמן למשחקים הייתי רוצה את האופציה לתמיכה במשחקים כבדים(כלומר כרטיס מסך סביר). * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? לא יותר מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף... שיחזיק 3-5 שעות בעבודה משרדית\תכנות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן, מעוניין בUSB3, HDMI וקורא כרטיסים בסיסי(יהיה נחמד אם יתמוך גם בCF, אבל אני לא חושב שקיים דבר כזה), אולי גם VGA או DISPLAYPORT אבל לא חובה. * בלוטות? מעדיף שכן, אבל לא סוף העולם אם לא יה…
-
- 2 תגובות
- 783 צפיות
-
-
הי , אני חשבתי על זה : "15.6 Lenovo IdeaPad Yoga 500 80R60078IV https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17592 הבעיה שיש לו 2 תאים של סוללות שנראה לי מאוד מעט, כמה זמן בלי מטען הוא יוכל לתפקד ? וגם יש לו מאיץ גרפי Nvidia GeForce 940M איך הוא יתאים למשחקים בצורה נורמלית ? תודה רבה .
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקרון המטרה של הHTPC היא אך ורק לראות סרטי 720P בעיקר (אולי 1080 בעתיד) על הטלוויזיה (LCD 42"), לכן אין לי צורך בכרטיס טלוויזיה (ובכל מקרה זה משהו שתמיד אפשר להוסיף) או בכ.מסך ומעבד מטורף כדי להריץ משחקים... חשוב לי שהמארז ייראה נורמלי בסלון ויהיה שקט במידה מספקת בשביל לראות סרט כמו בן אדם. חובה שלכ.מסך תיהיה יציאת HDMI. אני חושב שG31, E5200 וGEFORCE 8400 יעשו את העבודה לא? חבר שלי אמר לי שיש לוחות אם עם כרטיס מסך מובנה של ATI שתומך גם בהעברת סאונד בHDMI... יש דברים כאלו? כי אם כן זה יתרון גדול. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום רב. לאחר חיפוש ממושך לנייד שיחליף את המחשב הנוכחי שלי HP dv6-2190us. אני מחפשת מחשב שיהיה חזק יותר וטוב יותר.. נתקלתי ב http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=4931 איך הוא בהשוואה למחשב הנוכחי שלי? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157113 ואשמח להמלצות נוספות מחברי הפורום תודה רבה.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תעזרו לי בבקשה עם מפרט עד 2500 מksp ללא מסך בעיקר למשחקים מksp ללא מערכת הפעלה כולל עכבר ומקלדת
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-