ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
שלום, מעוניין בחוות דעת או בשיפורים ותיקונים למפרט שהרכבתי. המחשב לשימושים כלליים ורב תכליתיים. לא גיימר, אבל מעוניין להיות מסוגל להריץ משחק בתנאים סבירים במידת הצורך. רוצה אמינות ויציבות, ולא זקוק לחסוך כל פרוטה. אני מעדיף תמיד לקנות לוח אם יקר יותר, לא קונה מחשב כל יום - עובד עדיין עם לוח אזוס P4P800 דלוקס שדופק כמו שעון שוויצרי כבר קרוב ל 7שנים. יש לי עכשיו מסך 19 VP930, אקנה כנראה בקרוב מסך 24 16/10. אוברקלוק קליל בשביל הספורט אפשרי. תודה על התשובות... Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray , יחידות 1 ₪1068 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Arctic Cooling Freezer 13 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪155 http://www.rsm.co…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין במחשב שיחליף את הנייד שלי, כיום אני יכול להסתפק בנייח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין מגבלה, אבל נראה לי שזה מספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח והרצת מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HYPER-V ו VISUAL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ממש -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FULL HD -לאילו הגדרות גר…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם קיימים מחשבים ניידים עם חיבור HDMI שמשמש ככניסה (INPUT), לחיבור מקור חיצוני לשימוש מסך המחשב והרמקולים, נניח אקס בוקס. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשמח אם תקראו את ההודעה לפני הצעת מפרטים, למרות האורך שלה. אז, הייתי אמור לקנות מחשב, אבל בגלל שגיליתי לאחרונה שדוד שלי בארה"ב (יש לו בית שם), אני מעדיף לקנות את החלקים שם ולהרכיב בארץ. את המארז, המסך וכנראה גם רמקולים אני קונה בארץ, כי אלה חלקים גדולים מדי שאי אפשר להביא לכאן. הנה ההודעה שפירסמתי בעבר לגבי שימושים וצרכים מהמחשב. אני קונה מסך 24 כדי שישמש גם כטלוויזיה, וגם כמסך מחשב, ובחרתי ב24 בגלל התמיכה בFHD. המסך והמארז לא נכנסים בתקציב הרכישה. השימושים שלי הם גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, כולל HD, צפייה בטלוויזיה, משחקים (מדי פעם, אני לא גיימר, אבל אולי אתפתה להיות אחד), שמיעת מוזיקה ועריכת תמונות מדי פעם. הדרישות הן (לא לפי סדר עדיפות): יוכל להפעיל מקור אודיו שיכנס …
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט שלי (היה נוח לי להכין את המפרט מהאתר הזה): PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel Core i5-4690K 3.5GHz Quad-Core Processor ($219.99 @ SuperBiiz) CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 45.0 CFM Fluid Dynamic Bearing CPU Cooler ($19.98 @ OutletPC) Motherboard: Gigabyte GA-Z97M-D3H Micro ATX LGA1150 Motherboard ($104.99 @ SuperBiiz) Memory: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (1 x 8GB) DDR3-1866 Memory ($40.89 @ OutletPC) Storage: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($66.89 @ OutletPC) Video Card: MSI Radeon R9 390 8GB Video Card ($319.98 @ SuperBiiz) Case: NZXT H230 (White) ATX Mid Tower Case ($64.9…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בימים האחרונים קיבלתי ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP Edition, ZT-P10600B-10M, 6GB GDDR5 Super Compact Dual-Fan IceStorm Cooling FREEZE Fan Stop Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Desktop Memory Kit - White Intel BX80677I57600K 7th Gen Core Desktop Processors הייתי שמח לקבל המלצה ללוח אם, בסביבות ה-500 ש"ח שיאפשר לי להוציא את המירב מהחומרה הנ"ל. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג אבל גם לוירטואליזיציה (VMware עם Ubuntu, לא משהו גס מדיי) ואני אשמח לשמור על האופציה של אוברקלוקינג בינוני פתוחה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד דרך מוכר אמין באיביי. בנוסף למשלוח ישנו מס שמתווסף לתשלום בסך 234$. האם המס הזה יפתור אותי מכל תשלום עתידי? כלומר התשלום שכעת אשלם יהיה התשלום הסופי ולא אצטרך להוסיף אפילו עוד שקל?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, מצורפת תמונה של מפרט מחשב המיועד לעריכת וידיאו מתקדמת בעזרת AVID Media Composer ו-Adobe After Effects. אשמח אם תחוו דעתכם לגבי המפרט, ותייעצו לגבי דברים להוסיף \ להשמיט 1. התקציב המקסימלי - 7.5k א) המטרה לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - ניתן לחרוג מהתקציב 0.5k 2. שימושי המחשב - עריכת וידאו. א) Avid Media Composer - שימוש תדיר (כרגע לא פרנסה) Adobe After Effects - לעתים (עבודות פשוטות) - הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב - 1920x1080x2, שני מסכי 21"/21.5" - הגדרות גרפיות להן מיועד המחשב - גבוהות 3. ציוד הקפי - מקלדת פשוטה ונוחה, לא קריטי. 4. אין צורך לכלול במפרט תוכנה או רמקולים. 5. יהיה נחמד אם המערכת תהיה שקטה (6, אני מניח?) 6. לא מתוכנן o/c. 7. יש צורך לכלול…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן לבנות מפרט חזק שיריץ את כל המשחקים העדכניים + העתידניים שיספיק לי שנה ללא שדרוג עם אופציית שדרוג בעתיד חשוב לי שיכלול זיכרון חדש של DDR3 ואם אתם ממליצים שיהיה QUAD CORE . חשוב לציין שהמחשב לא יכלול מסך , ציוד היקפי וגם דיסק קשיח וסידי רום. תודה לכל העוזרים. :-* ד"א : אני גר בחיפה אז אם בניית המפרטים תהייה בחנויות באזור הזה כמו פנדה ו קספ אני אודה לכולכם.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השימוש העיקרי שלי הוא עריכת אודיו (אבל לא ברמה מאוד גבוהה שאני חייב קירור פסיבי, אופטימיזציה לאודיו, ספק שקט בצורה יוצאת דופן), ומשחקים- בעיקר WOW אני אריץ WINXP, לא 64 ביט ולמפרט: מארז EZ-COOL+ספק כוח מגן ברקים ומייצב מתח- 450W מעבד- E8400 core2duo 3.0Ghz לוח אם- P45 מבוסס אינטל- של GIGABYTE זכרון 3GB DDR2 800MHZ, של KINGSTON כוננים קשיחים SAMSUNG 320GB WD 160GB שניהם SATA2, 7200RPM צורב DVD- SAMSUNG +- X22 כ. מסך GForce 9600GT, 512MB DDR3, 256BIT + קירור לכרטיס מסך של ZALMAN כרטיס FIREWIRE PCI סה"כ כולל הכל 3150 ש"ח **הבחור שאני קונה ממנו אמר שאין טעם לקחת ליבה מרובעת- כי XP 32BIT לא יודע לנהל את זה כמו שצריך. מה אתם אומרים? מחיר טוב או שמישהו מנ…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב לגיימרים, שיהיה כמה שיותר טוב ב3200 ש"ח. הבנתי ברוב התוכן הפיסי של המחשב (כרטיסי מסך, מעבדים, זכרונות וכד') עד לני שנה, ויש לי הרגשה שביינתים דברים השתנו. לפני שנה קניתי מחשב, אז עכשיו אני רוצה בעצם כל מחשב שיותר טוב מהמחשב הישן שלי שמתאים לגיימרים, בתקציב של 3200 שקל. המפרט של המחשב הקודם(מה שאני זוכר): מעבד Core 2 Quad Q6600 500GB SEAGATE 2Xkingston 1024 MB nVidia GeForce 9800GT GDDR3 512MB בלוחות אם אני לא מבין ולא הבנתי. בעיקרון אני רוצה מחשב בעל נתונים הטובים מהנתונים הנ"ל (אם וכמה שאפשר) בנוסף חשוב לי שיהיה לי כרטיס טלוויזיה טוב וקל לתפעול שלא צורך כבלים מיוחדים שלא באים איתו. כמובן שאיכות הצפיה והקלטה הם נתונים חשובים. כרטיס טלוויזיה מדגם GT-P60…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשמח אם תרכיבו לי מפרט למחשב לצורכי גרפיקה (בעיקר פוטושופ) באזור ה-2000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500 ש"ח. המחשב יהיה ללא כל ציוד היקפי אבל יכלול צורב דיוידי. החנות צריכה להיות באיזור הצפון- קריות, עכו נהריה ועם הרכבה. תודה לכל העוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. התקציב שלי הוא עד4000-4500 שקל. אני סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב והמחשב ישמש בעיקר ללימודים. קיבלתי הצעות\המלצות על הדגמים הבאים: TOSHIBA SATELLITE L500-1EH TOSHIBA SATELLITE L500-12T HP PAVILION DM3-1010EJ (לא בטוח בגלל שהוא קצת יותר יקר אבל בכל זאת אני רושם) HP PAVILION DV6-1330EJ HP PROBOOK 4310S VC353EA COMPAQ PRESARIO CQ61-320EJ DELL VOSTRO 1320 מה אתם ממליצים מאלה שרשמתי פה? *מסיבה כלשהי אני נמשך לHP PROBOOK. אני פתוח לעוד הצעות: יש נטייה למחשבים עם מסכים של 13 אינץ' ולא 15. אבל זה לא אומר ש15 מחוץ לתמונה. בלוטות' וכרטיס רשת אלחוטית חובה (אני מאמין שלכל המחשבים החדשים יש את זה אוטומטית...). אחריות יותר ארוכה ושמכסה יותר…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח אפשר קצת לחרוג.. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עריכה גרפית 2D תוכנות אדובי CS3 השימוש הוא לצורך פרנסה. 3. ללא ציוד היקפי. 6. עדיף שיהיה שקט-5 7. ללא OC 8. ללא מע' הפעלה התוכנות בהם אני משתמש עכשיו הן מסדרת CS3, שאינה תומכת ב 64bit. אך ארצה שתהיה לי אפשרות שידרוג בהמשך. תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מאוד קורץ לי להזמין מחשב נייד מחו"ל בעקבות מחירים נמוכים בהרבה (שימושים: גלישה,אופיס,צפייה בסרטי HD) מכרים שלי המליצו לי לחפש בEBAY, לאחר חיפוש מצאתי את המחשב הבא במחיר די טוב של 675$+80$ משלוח כלומר 755$ סה"כ, אחרי הוספת המע"מ יוצא בערך 3300 ש"ח. זה המפרט : HP Pavilion DV4-1540US Color: Moonlight White * Intel® Core™ 2 Duo Processor T6600 2.20GHz * 4GB DDR3 installed memory * 320GB SATA Hard Drive(7200RPM, much faster than 5400rpm ones) * 14.1-inch diagonal WXGA High-Definiation HP BrightView Widescreen (1280 x 800) Display * LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-R/RW Double Layer Support * Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD * Intel Wi-Fi Link …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים hp pavilion dv6 1180 ej HP Pavilion dv6-1040ej ההבדל ביניהם עומד על 400 שקל , הענין המהותי הוא הכרטיס מסך: איזה כרטיס מסך עדיף-geforce 9200 m 512mb או ati raedon 4530hd 512mb ? האם הם יכולים להריץ משחקים כמו פיפא? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית נתחיל עם השאלון: מטרות המחשב? הרצת תוכניות מטלב עם חישובים כבדים וארוכים (לכן חשוב לי שיתבצע מספר חישובים גדול בזמן קצר), וכמובן שימושים סטנדרטיים יותר כמו צפייה בסרטי HD , תוכנות אופיס למינהן וגם משחקים קלים. כמו כן חשובה לי מאוד הניידות של המחשב * גודל המסך? העדיפות היא ל- 14" אבל מוכן להתפשר על 15.6" בתמורה לביצועים * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל, שוב גם כאן התפשרות לטובת ביצועים (עד 2.6 קילו) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות עבודה רצופות ללא חיבור למטען * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאות שחשוב לי שיהיו - usb 3 , HDMI , VGA כל יציאה נוספת הרי זה משובח * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד: Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 מארז: באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + Seasonic 350W - זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 קשיח למחשב שולחני: WD 500GB Sata 3 Caviar Blue כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black האם עדיף: קירור למעבד Intel Original 1155 לוח אם Gigabyte GA-P67-DS3-B3 – זיכרונות Kingston 4GB 1600 האם יש צורך להוסיף קירור למארז- Raidmax 120mm Retail Quiet Fan?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב, סטודנט להנדסה שהולך להריץ AUTO CAD/PHOTOSHOP ומעוניין להשתמש בעט באיזה מכשיר עדיף לבחור דגשים: יכולת עבודה סבירה, סוללה , והדבר שאני הכי חסר ידע בו - מי מהם נחשב למוצלח יותר בשימוש עם עט מפרטים: X360: ® Core™ i7-8550U (1.8 GHz, up to 4 GHz, 8 MB cache, 4 cores) + Intel® UHD Graphics 620 (8 GB system memory) 8 GB LPDDR3-2133 SDRAM (onboard) 13.3" diagonal FHD IPS micro-edge WLED-backlit touch screen with Corning® Gorilla® Glass NBT™ (1920 x 1080) 256 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD Office Software Trial Security Software Trial 3-cell, 60 Wh Li-ion polymer No DVD or CD Drive Full-size isla…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
הי, מחפש לקנות מחשב נייד חזק לשימוש בתוכנת עיצוב ריינו (הבנתי שריינו לא מנצלת ריבוי מעבדים) ורינדור תמונות ממנה. כרגע עובד עם Dell מ2011 i7-2720qm עם quadro 1000m איזה מבחני ביצועים הכי רלוונטי עבורי? יש המלצות על מחשבים? מעוניין לעשות את הרכישה לפני סוף השנה ועם כל המעבדים החדשים.. אני מנסה לדחות כמה שיותר את הרכישה..
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב P4 1.8 RDRAM-800 עם 256 זיכרון כרטיס מסך: ASUS GEFORCE 3 TI-200 64M חשבתי לשדרג מעט את המחשב שיריץ משחקים בצורה סבירה (לא משחקים חדשים מאוד) השאלה מה עדיף לשדרג: כרטיס מסך או זיכרון (או שניהם) ?? ולאיזה חלקים? (אני יודע שזיכרון RDRAM יקר יחסית) האם בכלל שווה להשקיע 500 ש"ח במחשב? והם זה מספיק? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה: * מטרות המחשב? כרגע לאינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים (צפייה ישירה ורגילה), הורדה של סרטים, חיבור למסך טלויזיה/מחשב. אולי בעתיד גם להפעלת תוכנות של הנהלת חשבונות ולהתחבר מהבית למחשב בעבודה. * גודל המסך? 15.6. לא משנה אם הוא מבריק/מט. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 (מתכוון לחבר אותו למסך מחשב חיצוני). * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלת מלאה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI , VGA. * Bluetooth? למה לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD לפחות 750GB, רצוי שתהיה אפשרות לשידרוג עתידי ל SSD. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, DELL. * …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט, צפייה בתכנים 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שאמורים לצאת כדוגמת GTA ו call of duty החדשים ומשחקי רשת כגון company of heroes 2 ודומים לו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). , 23 או 24" 1920X…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה בפורום ולא מבין כלכך בדגמים של מחשבים ניידים למיניהם, מקווה שתוכלו לעזור לי עברתי על החוקים והלינקייה, מקווה שלא הפרתי שום חוק חחח אני מחפש מחשב נייד כמה שיותר חזק, ללא הגבלת מחיר לפי הפירוט הבא: 1) אין הגבלה על דגם או מחיר (!) גם כל דגם מחו"ל יתקבל. 2) המחשב מיועד להרצת תוכנות חזקות (לא משחקים) שדורשות כח עיבוד גדול מאוד וריבוי ליבות. 3) מסך בגודל של כ-15 אינצ', עם אפשרות לחריגה קטנה למעלה או למטה (עדיף לא יותר מדי למעלה), מסך מט. 4) אין לי הגבלות של רזולוציה, שתהיה סבירה. 5) משקל - מעדיף שיהיה כמה שיותר קל, אפשר להתפשר במקרה הצורך. 6) לא נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד, המחשב יהיה מחובר קבוע לחשמל ככה שלא חייבת להיות סוללה גדולה. 7) מקום לכרטיס הר…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברים שלום, אני עומד בפני רכישה של מחשב והייתי מעוניין לקבל חוות דעת מחברי הפורום לגבי הקונפיגורציה שתכננתי. להלן היישומים שלהם נדרש המחשב: [TABLE=width: 575] [TR] [TD=align: right]מידול 3D, אנליזות חוזק Simulation, הדמיה של תנועה Motion (תוכנות Solidworks, Autodesk Inventor) תדירות שימוש: גבוהה[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]רינדור מודלים 3D (תוכנת Keyshot) תדירות שימוש: בינונית[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]חישובים מתמטיים (תוכנת Matlab) תדירות שימוש: ביננות[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]תכנות C , HTML (תוכנות Visual studio,Webstorm) תדירות שימוש: גבוהה[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]עיבוד תמונה…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-