ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
-
שלום ! יש לי אפשרות לקנות נייד משומש (יד 2) ב 550 ש"ח מדגם Dell Latitude D620 הבעיה שהכונן האופטי שלו לא עובד, וכנראה אני יהיה חייב לקנות כונן אפטי חדש (עוד 200 ש"ח ?) המפרט המדויק לא ידוע לי, אבל מהחיפושים באינטרנט הבנתי שיש לו 1GB של RAM, לכן צריך להוסיף לו עוד 1G של זיכרון בשביל W7 ... ופה כבר אני לא יודע אם הכרטיס מסך שלו תומך בכלל ב 7 ואם כדי בכלל לשדרג...
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ותודה על הקריאה. ברשותי מחשב נייד מסוג DELL Latitude D800. בזמן האחרון כאשר אני מדליק אותו פתאום הוא רושם לי שאין הארד דיסק.. אני נכנס לביוס ורואה שהוא לא מזהה את ההארד - פשוט רשום שם None בשורה של ההארד דיסק. אם אני עושה ריסטרט או שניים לפעמים זה מסתדר ואז זה נכנס לווינדוס כרגיל והכל בסדר. אבל אם אני מכבה אותו ומדליק מחדש או שאני עושה ריסטרט זה יכול לקרות שוב. מה יכולה להיות הסיבה לבעיה ? תודה מראש על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אז קודם כל הנה המפרט: 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 940 ש"ח 1 MSI K8N Neo4 Platinum nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 984 ש"ח 2 A-DATA 256MB PC 3200 DDR 400 CL3 410 ש"ח 1 Gigabyte Geforce 6600GT PCI-E SLI 128MB Bulk GV-NX66T128D 1,090 ש"ח 1 RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt 375 ש"ח סה"כ 3,799 ש"ח קודם כל, אם יש לכם הערות / הארות, אני מוזמן לשמוע. אז לפני שאני שואל אתכם, רציתי להגיד שזה בערך המפרט עם אולי שינויים קטנים, אולי לקנות עוד סטיק זכרון בחו"ל כי ההורים טסים. אז הנה השאלות: 1. האם זה משנה אם ה-CL הוא 2.5 / 3 ? כי ה-3 זול יותר (15 ש"ח לסטיק). 2. האם מוצדק להוסיף 140 ש"ח ולקנות Leadtek ? הלידטק מגיע עם קירור טוב יותר שמוריד את הטמפ' בכ-10-12 מעלות …
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי אז המפרט שלי הוא כזה: אני רוצה שכל אחד יכתוב או יגיב על המפרט תודה! Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1050 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329'>http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329 Sapphire ATI Radeon 6850 1GB GDDR5 DIRT3 כולל משחק DIRT3 מתנה, יחידות 1 ₪649 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2176'>http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2176 NZXT Guardian 921, יחידות 1 ₪395 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1692'>http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1692 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 2 ₪232 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96'>http://www.rsm.…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם! נתבקשתי להכין מפרט למשרד אדריכלים,ובגלל שאני כבר הרבה זמן לא מעודכן החלטתי להיעזר בכם 1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?במידת הצורך כן.אם יש אופציה לחסוך קצת למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כלל וכלל לא 2. מה שימושי המחשב?עבודה אדריכלית. אוטוקאד,תוכנות הדמיה כמו סקאצ'אפ וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש .כל התוכנות מסעיף קודם,ובתדירות גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי ?מקלדת ועכבר פשוטים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא, אבל גודל דיסק הקשיח לא עקרוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?7 6. האם מתוכנן א…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התחלתי להסתכל חפיף לראות כמה עוד אנשים כתבו פוסט ולא קיבלו תשובה בכלל. מסתבר שהרבה... חבל, חשבתי שמהפורום הזה תגיע הישועה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני הולך להתחיל לימודי תקשורת אינטראקטיבית שהולכים להתעסק הרבה בגרפיקה ווידאו (התוכנות מפורטות בקישור הנ"ל): http://www.sapir.ac.il/generalpage.asp?div=preacademy7&subdiv=tochnit אני כרגע בהתלבטות אחרונה שלפני הקנייה, הדבר האחרון שאני רוצה עליו דעה ועצות זה הכרטיס מסך. בשני דגמים שאני מתרכז בהם יש: 1) gefocre 8600 gt 2) radeon hd2600 מה לדעתכם הכי מתאים להתמודד עם הלימודים? אולי בעצם מתאים לי הכרטיס המובנה של אינטל שמגיע עם מרבית הדגמים? או כרטיס עם זיכרון משותף? או דגם אחר של אחד מהכרטיסים שרשמתי? התקציב של לנייד הוא 7.5. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זהו הגרוטאה שלי שנקנה ב2009 ב4 אלף: מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 1600 MHz לוח אם: Gigabyte GA-EG41MF-US2H זיכרון: Crucial 2GB PC2-6400 DDR2-800MHz - יש 2 כאלה דיסק קשיח: Hitachi HDP725050GLA360 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 צורב: LG GH22NS40 מארז: Huntkey Hercules II H002 ספק כח: 400W HUNTKEY - אין לי מושג מה הדגם הספציפי כמה המחשב שווה?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
CPU XP2000 asus a7n8x nFORCE2 DELUX CASE+WINDOW+lamp 3 EXTRA CASE FANS IDE CABLE citizen floppy OPTI MOUSE-BTC MUKTIMEDIA KEABOARD-sun radeon 9000 pro2 128mb 256mb ddr 333mhz SUPER WOOFER 2800W ASUS 48X16X48 EPO CD ROM X56 hitachi dvd rom VOLCANO 9 תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב, אני סטודנט לתואר שני בהנדסה והמחשב מיועד להריץ תוכנות הנדסיות כמו מטלב, אוטוקד, מייפל - בסגנון הזה.. התקציב הוא 3000 ש"ח - לא יותר מזה!! בתוך התקציב שיהיה כלול גם מסך - אין דרישות גבוהות מהמסך, שרק יהיה כמובן lcd דק, אין צורך ביכולות גרפיות מרשימות. אין צורך בציוד היקפי חוץ מזה. זהו, שהמחשב יהיה מהיר ויעיל כמה שאפשר במסגרת התקציב. אין צורך ב-OC.. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם תהיתי האם יש אפשרות להשיג את הדרייברים למחשב הזה? כי כל מה שמצאתי באתר זה דרייברים של ויסטה...או שיתכן שהוא לא צריך דרייברים כאשר מותקנת עליו מערכת XP תודה מראש לעוזרים!! חג שמח
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט לעבודה עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ , אדוב אילוסטרייטור, מאיה, 3D STUDIO MAX , AUTOCAD תוכנות עריכה של וידאו גם שמשתמשות במעבד של הGPU וכו' עד 3K זה אומר שזה רק מעבדי AMD? שווה לקנות חלקים לבד ולהזמין נניח מעבד I7 מחו"ל? או שזה יוצא בכל מקרה יקר יותר? אם זה מחשב עד 3 אלף (עם אפשרות חריגה עד ל3.5K) וצריך גם כרטיס מסך טוב , מומלץ ללכת על מעבדי ATHLON 2 X4 ? או שרק על PHENOM 2 X4 ? איך מעבדי הLIANO ל DESKTOP ? ועל איזה כרטיס מסך מומלץ ללכת בתקציב כזה?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלה לגבי מסכים במחשבים ניידים, מסכים ברזולוציה 3840x2160 , 4K מה היתרונות והחסרונות שלהם ? כי הבנתי שיש בעיות עם כל מני תוכנות וכו', אשמח לדעת על מה מדובר.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, עריכת סרטים (משהו די נדיר לא עיסוק יום יומי, מתעסק גם בתוכנות די קלות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק מהקל לכבד אין משהו ספציפי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה מסך ח…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד שתומך בעריכה גרפית(רוב תוכנות אדובי כולל עבודה במקביל) ותוכנות 3d ועריכת וידאו . גם מאוד חשוב לי שהמחשב יחזיק לתקופה ולא אצטרך לקנות חדש עוד שנה חשבתי לקנות asus gl552 הגרסה הפשוטה ביותר ולהוסיף 256gb ssd m.2 יש אולי חוות דעתֿֿ/ ביקורות /המלצות אחרות תודה מראש עומרי
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה צריך בעצם יותר מהארדיסק, כרטיס מסך, פאנל וכרטיס רשת אלחוטי?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעת על מפרט סטודנט שבניתי. המחשב ישמש גם לפיתוח תוכנה. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. עד 3500 ש"ח תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטיאלית, פיתוח תוכנה, קצת סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ישמש למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ACER 5730Z שבא כלול עם ויסטה!! אני רוצה לשדרג מויסטה לוינדוס 7 ויש לי שאלות: 1.איך אני עושה שדרוג כזה...הבנתי של-XP זה מסובך השאלה אם גם ל-7??? 2.אין באתר דרייברים ל-7 רק לויסטה האם הם יעבדו לי?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מתכנן לקנות מחשב בתקציב של 6000... האם שווה לחכות שיצאו מוצרים חדשים לשוק? או לחכות שיהיה תחרות ובעקבות כך ירידת מחירים? זה המפרט שבו אני מעוניין: i7 920 (2.66GHz) Asus P6T ATX 3*2GB DDR III 1333 OCZ Radeon HD5870 LG GH22NP20 DVD OEM Western Digital WD Caviar Blue WD5000AAKS OCZ 600W StealthXStream OCZ600SXS Retail Thermaltake Armor+ MX VH8000BWS מה דעתכם? השימוש העיקרי יהיה גיימינג
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. איך המחשב? מעבד: Core 2 Duo e6300. לוח אם: Gigabyte DS3. דיסק קשיח: סמסונג 250 SATAII 16MB. כרטיס מסך: leadtek 7950GT 512MB. קירור מעבד: ביג טייפון. זיכרון: geil 1Gb kit dual 667MHZ CL3. ספק כח: THERMALTEKE TR2 500W. מארז: TRANSFORMER BLACK איך הוא?
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז זהו שפתאום להורים שלי נקלט שהמחשב שלנו כבר בן 6 והוא גוסס (מעבד 1.7 ג'י פורס 4 וכו' כו') אוקצור הם אמרו לי אחרי שאני שנה חופר להם שאני אבנה מחשב או אבחר בנוי וואגיד להם וניקנה, אז התקציב הוא בסביבות ה 4 וחצי (4500 שקל - הם 3500 ואני עוד 1000 וגמיש קצת) אז זהו אחרי שכולי מאושר ומבסוט עד הגג ורץ כבר לאתר של KSP או לבדוק מחירים אני קולט שכל כך הרב זמן לא התעדכנתי במה שקורה בשוק ובחומרה העדכנית ונשיארתי במבט של פאק אין לי מושג איך לבנות אותו עכשיו! אז בבקשה תעזרו לי עם הצעות למפרט - המחשב מיועד 90% למשחקים(רובם כבדים) והשאר לאינטרנט וכל השאר ויש גם צורך בו לפוטושופ אז אם זה דורש משהו אז להתחשב, תודה כפי שהבנתי עד כה מהמדריך בהתחלה ומעוד אנשים הרבה יותר עדיף ליבה כפ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש לפטופ ללימודים. קווים כללים: * מטרות המחשב? לימודים, עבודה משרדית, סביבות תוכנה שונות * גודל המסך? 12-15 מועדף * משקל רצוי? אין העדפה מיוחדת * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? באופן סביר, כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מיוחד * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כ ונן קשיח? SSD 128 * כונן CD/DVD? צורב? לא עקרוני * כונן Bluray? לא עקרוני * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא עקרוני * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא זיכרון: 4G מקלדת נוחה ככל האפשר. יכולות משחקים/וידאו לא הכי עקרוניות, יותר חשוב שאוכל להריץ עליו OFFICE, דפדפנים, וסביבות תוכנה שונות. ניידות: עדיף שיהיה נייד …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מקווה שזה לא נוגד כאן את כל החוקים, אבל ההודעה שלי נדחקה הצידה ואיש לא ענה לה. שיניתי כמה מהדרישות. אם לא קשה, אנא מפרט למחשב לפי הפירוט הבא: 1. התקציב כ-3,000, אפשר לחרוג קצת, אבל רק קצת. המחיר לא כולל מערכת הפעלה וציוד הקפי. 2. המחשב מיועד לאינטרנט ומשחקים. בעיקר משחקי תפקידים, גם חדשים: Divinity II :Ego, ובקרוב 2 Assassin's Creed. השאיפה היא להגדרות גבוהות. המסך כרגע 17 אינץ, בהמשך נשדרג, כך שכדאי שיתאים למסך טוב יותר. 3. כאמור, אין צורך בציוד הקפי. 4. יש צורך בצורב. 5. שקט: 6. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. יש צורך במערכת הפעלה - win 7 - אבל היא מחוץ לתקציב המצוין כאן. יש צורך בהרכבת המחשב. 8. אנחנו גרים באזור מודיעין - האם יש כאן חנות מועדפת שכדאי לפנות אליה? מעדיפה ל…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברה. מה אתם אומרים על המפרט הבא Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪873 קירור למעבד Zalman 7000V AI Socket 775/1155/1156, יחידות 1 ₪55 ASROCK H67M-GE B3 H67 CHIPSET ₪500 Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪192 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3^, יחידות 1 ₪490 צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1 ₪114 FSP 550-80GHN(85) 80PLUS Bronze, יחידות 1 ₪307 Hec Cougar Solution Front USB3 Black שחור, יחידות 1 ₪219 סט רמקולים Logitech Z103 17Watt RMS 2.1, יחידות 1 ₪129 Logitech Gaming Combo G100 920-00387 סט מקלדת ועכבר לגיימרים , יחידות 1 ₪183 מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רש…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-