עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Lishay,

היי, אני מחפש לקנות לפטופ בזמן הקרוב מאוד ואפילו פתחתי כאן אשכול לפני כמה זמן אבל עדיין יצאתי לא סגור בעניין הזה. הגעתי להחלטה מקריאה באינטרנט ואפילו מכאן שכדאי לבחור לפטופ מהשלושה שבהשוואה הזו: http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=850751,841883,841047 דבר ראשון אם תוכלו למצוא לפטופ שלדעתכם יהיה טוב יותר מאלו שנמצאים כאן ברשימה, אשמח לשמוע. השימושים שלי בגדול הם כללים, אינטרנט וקצת עריכה גראפית עם אופציה למשחקים לא קלים אבל גם לא כבדים מדי.. התקציב שלי הוא עד 4000. הבנתי שה NP370 הוא מומלץ אבל לא מצאתי את הדגם הזה עם אותו כ. מסך ( 8750M ), ברוב המקומות אם קוראים בין השורות אז שינו את המפרט ושמו כרטיס מסך פחות טוב. רק באתר הזה מצאתי את הלפטופ הנ"…

2. Started by or7755,

אני מעוניין לקנות מחשב ללמודים ושיהיה למשחקים מדי פעם אני מתלבט בין שני דגמים מה עדיף ? 1)http://ksp.co.il/?uin=19339 2)http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23822 תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  3. אהלן, מדובר במחשב לעבודה, נטו לעבודה, והעבודה היא על רינדורי Real Time בעיקר ולכן המפרט הוא, פחות או יותר, של מחשב משחקים. אני לא מעודכן בכל החזיתות, ואני נוטה להגזים עם חלקים יקרים, אבל במקרה הזה התקציב הוא משני לאיכות החלקים וליכולת של המחשב לספק את הסחורה. אבל בכל זאת, למקרה ואפשר, אני אשמח לקצץ עלויות. המפרט: CPU - Intel i7 4770 CPU Cooling - Scythe Mugen 3 Motherboard - Asus Sabertooth Z87 Power Supply - Enermax 625W Case - Fractal Design Define R4 Memory - Corsair 4x8GB 1866Mhz CL9 Graphics Card - MSI GTX 770 4GB Twin Frozr HDD - Intel SSD 180GB HDD - WD 2TB Sata 3 Caviar Black x2 אשמח לחוו"ד על המפרט. כמה דגשים חשובים - אם אתם בונים אותו מחדש, חשוב לי …

• 26 תגובות
    • 4.1k צפיות
  4. Started by roeesnir,

מסך המחשב נשבר. קניתי חדש, החלפתי והכל היה בסדר. אחרי 3 ימים המסך הפך להיות לבן, מייד כשמדליקים את המחשב. כמשחברים את המחשב למסך חיצוני - רואים מצויין. הבעיה היא לא במסך, כי החלפתי שוב לשבור, וגם בו רואים לבן. אני לא חושב שזה הכבל. מה זה עוד יכול להיות? תודה.

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  5. Started by bartzi,

שלום רכשתי לפני שבוע מחשב n550jv של אסוס ואני מעוניין להחליף את הכונן הקשיח שבו לSSD. עד כמה מסובך להחליף במחשב הזה את הכונן הקשיח באופו עצמאי? האם כשאני מחליף את הכונן קשיח מתבטלת האחריות על המחשב? הדיסק קשיח שאני שוקל לקנות הוא Samsung Evo 256 GB הבנתי שהסדרה הזו מומלצת, האם יש המלצה על משהו אחר באותו טווח מחיר? שאלה נוספת, האם כשאני שם הssd במחשב ומתקין עליו windows 8 יש דרייברים מסוימים שאני צריך לשים לו על מנת שהמסך מגע וכל הקיצורים של המחשב יעבדו ? תודה מראש, בר

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  6. שלום לכולם, מתחיל ללמוד מדעי המחשב-פיזיקה ממש עוד שבועיים, ורוצה מחשב חזק יחסית שיתאים לדברים הבאים: תכנות וקומפילציה (אני חושב להתקין גם windows וגם linux), כנראה שבשלב ראשון לא כבד מדי אבל הייתי רוצה להיות מסוגל, כנראה דרך אקליפס או בסגנון, וגם שיהיו לו מספיק משאבים להפעיל מטלב בצורה טובה (בכל זאת קצת פיזיקה ). לראות סרטים ב- Full HD 1080p, אשמח גם להמלצה בנפרד עבור מחשב (כרטיס מסך) בשביל עריכה גרפית (דו מימד). שלא יהיה כבד מדי (סוחב כל יום לקמפוס בכ"ז). וכמו ש-chevy אומר תמיד: "תענה על השאלון הבא בבקשה:" * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים Full-HD, תכנות (matlab, eclips etc) * גודל המסך? סטנדרטי (15" אבל לא קריטי), מט. *מעבד? i5…

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  7. Started by tot5,

אני מחפשת מחשב פשוט שיריץ ווינדוס, אופיס ואינטרנט. בעיקרון, מחפשת גם משהו שלא תופס המון מקום, ולכן התחלתי לחשוב על מחשבי המיני. האם הם נחשבים בסדר? אין לי תקציב מוגדר, אבל נראה לי שעד 1900 שח זה בסדר. אשמח לשמוע דעות כלליות וגם לקבל המלצות קונקרטיות בעניין. תודה לכולם.

8. אולי אני לא מעודכן כל כך, לא יודע.. אבל אני לקראת קניה של מחשב נייד ויש לי הרבה אופציות. ככה שאני צריך לסנן. אני נתקל בחברות מוכרות וחזקות כמו DELL HP ASUS ויש מסביב כל מיני חברות כמו FUJITSU ILenovo TOSHIBA כשעליהם פחות שמעתי ולפעמים המפרטים של ה"פחות" מוכרים יוצא יותר טוב וזול מאחרים השאלה שלי עד כמה זה בטוח לקנות כזה. עד כמה החברות האלה אמינות מבחינת האחריות והחומרה

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  9. Started by LittleNicky,

אהלן, מעוניין לקנות מחשב ב4K השבוע, איך המפרט הבא מKSP? דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Zalman SZ CC92HS CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B85M-HD3 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128BW 128GB SS…

10. Started by d30DK,

שלום, קודם כל תשובות לשאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך תמיד טוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוטב שלא..כמה שיותר פחות.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אדובי (פוטושופ,אילוסטרייטור,פלאש וכו'), פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? העיקר …

• 34 תגובות
    • 3.9k צפיות
  11. Started by nbjo460,

ב"ה1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?מה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3850 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש ותכנות(לתכנת אפליקציות) באקליפס ואימולטר של אנדרואיד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: pes 2014 fifa 2014 sonic כל מיני משחקים ואולי:nba 2k14 ,need for speed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4…

• 22 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. עריכה: הפוסט קוצר ותוקן לבקשת Roy.T אני רוצה חוות דעת על המפרט שבניתי. הינה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אבל לא צריך פחות מ5000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני מתכוון להשתמש בו להמון דברים: משחקים (משחקים שיהיו על איכות גבוהה, ושמשחקים חדשים יעבדו גם בשנים הבאות), עריכה גראפית, עריכת סרטונים, שימוש כללי יום-יומי שיהיה חזק ומהיר. בקיצור, אני רוצה שכל החלקים שלו יהיו חזקים, אני נמצא עליו הרבה שעות ביום ומתעסק בהמון דברים, אין לי איזה משהו אחד שאני רוצה שהמחשב יהיה חזק בו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עי…

13. Started by proevo4ever,

היי, יש ברשותי Lenovo T61P ואני רוצה במקום הכונן DVD להוסיף הארדיסק HDD או SSD עוד לא החלטתי לשאלתי, האם אני צריך לקנות משהו בנוסף להארדיסק והאם יש חנות מחשבים נורמלית במרכז שאפשר לסמוך עליה שתעשה לי את זה בלי שתדפוק לי משהו בלפטופ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by ~Pizza~,

1. מה התקציב המקסימאלי6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וקצת וירטואליזציה בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). GNS3, vmware oracle box. לא משהו כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Guild wars2 GTA5... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). תגידו לי אתם. נראה לי ש1920 על 1200. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היי, אני מחפשת לקנות מחשב נייד חדש שיעלה עד 3500 ש"ח . אני מתחילה ללמוד מדעי המחשב והמחשב ישומש בין השאר לתכנות עם ובלי קומפילציה בשפות מחשב שונות. חשוב לי שהמחשב ירוץ חלק ולא ייתקע ברגע שלמשל אריץ קוד כבד בJAVA דרך סביבות עבודה כמו eclipse. אני מעוניינת שהמחשב לא יהיה כבד מידי (עד 2.2 ק"ג) אך שהמסך יהיה 13.3-14' בגודל וחשוב שיהיה מט. כמו כן חשוב לי שהמחשב יהיה בנוי טוב (שילדה וכו') כך שיהיה עמיד יחסית. המעבד צריך להיות לפחות i5. אודה לכם אם תוכלו לתת לי המלצות על מחשב כמו שתיארתי. תודה מראש, דורן

• 5 תגובות
    • 825 צפיות
  16. Started by shaftut,

שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב נייד כדי לחבר אותו למסך הטלוויזיה בסלון בחיבור HDMI וכדי לצפות בסרטי HD 1080P ולגלוש באינטרנט. האם המחשב הזה HP 650 B0Y95EA עונה לדרישות שלי? אם לא, אשמח אם תציעו לי מחשבים ניידים אחרים עד מחיר של 1800 ₪. תודה רבה! http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835550

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  17. Started by Mikox,

שלום תוך פחות מ24 שעות אני קונה מחשב מכיוון שעליי לחזור ולשרת את המולדת... טוב קצת רצינות, במסגרת תפקידי אין לי זמן להתעדכן בכול עולם החומרה ואני תקוע שנתיים מאחור. אני אשמח עם חכמי הפורום יעזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי?3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך.. 3500 אמור להספיק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מכוון בעיקר למשחקים חדשים כגון GTA V וחבריו שיוציאים בקרוב.. כמו כן גם להצגת סרטים באיכות גבוה ולחבר למסך טלוויזיה מיידי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד …

18. אז החלטתי לקנות אחד המחשבים המבוקשים בשוק- ASUS N550JV, אבל התקציב שלי מאפשר לקנות אותו רק באילת. בנוסף יש לו שני גרסאות- אחת של כונן קשיח של 7200 סל"ד, ואחת של 5400. לצערי הגרסה של ה7200 נחטפה מהר מאוד מכל החנויות ואין כ"כ מאיפה להשיג את זה בחודש וחצי הקרובים. מצאתי חנות שמוכרת את הגרסה של ה5400- נט מחשוב באילת: http://www.nett.co.il/shop/asus-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-c-2_9/n550jv-i7-r552jvcm248h-r552jvcm246h-p-140.html דיברתי איתם, הם הציעו לי לקנות את הגרסה של ה5400, ואמרו שהם יכולים להתקין לי כונן SSD במקום הצורב בשדרוג של איזה 300 ש"ח. שאלתי היא: מישהו מכיר את החנות הזו? היא אמינה? והאם האחריות שלי על המחשב תיפגע אם אני משחק עם הכוננים?

• 13 תגובות
    • 3.8k צפיות
  19. מדובר במחשב נייד עם מסך מגע חיפשתי סקירות שלו אבל לא מצאת ואם מצאתי אז זה רק דגמים ישנים ושם די קטלו אותו רציתי לדעת אם למישהו יש מידע נוסף לפני שאני מחליט אם לקנות, ההתלבטות שלי זה עם macbook air 13" ניתן לראות מפרט כאן http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358..214..213.&list=1&sort=2&glist=0&uin=20478&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by xpsdn1,

רכשתי היום את המחשב הבא: http://fre.co.il/items/165493 במפרט היצרן רשום שקיים כרטיס מסך של ריידון אבל לאחר שהתקנתי את המחשב הנייד בdxdiag מופיע לי שקיים כרטיס המסך hd graphics 4000 גם לאחר שהתקנתי קטליסט במחשב (הדרייבר של כרטיס המסך שהורדתי מהאינטרנט) בתוכנה חיצונית רשם לי שקיימים שני כרטיסי המסך.. איך אני גורם לכרטיס המסך של ריידון להיות הכרטיס המרכזי? ולהופיע בdxdiag ומנהל ההתקנים? תודה מראש לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  21. היי, לא מזמן שאלתי פה בנוגע לזה...עכשיו אני יודע יותר טוב מה אני צריך. תקציב - עדיפות למשהו עד 4000 ש"ח אבל אם אין אז מוכן להשקיע יותר. שאלון: * מטרות המחשב? לימודים, צפייה בסרטים. תוכנות כבדות שאני אפעיל - ויז'ואל סטודיו ומערכת הפעלה וירטואלית ובדרך כלל פתוחים אצלי 5-10 אתרים באופן קבוע. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 ואפשר גם 14 אם אתם חושבים שזה שווה. עדיף מסך מאט, אבל לא חובה. * רזולוציית המסך?כמה שיותר גבוהה יותר טוב, אבל יש לזה עדיפות נמוכה כי לכל המחשבים הניידים יש מסך יחסית טוב בשבילי. * משקל רצוי? עד 1.7 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? נראה לי שמעל 6 שעות, אבל מחשב שגם אחרי שנה יעבוד מעל 5 שעות לפחות. אם יש לכם המלצות אחרות למי שצריך משחב ללימוד…

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  22. Started by x012,

[TABLE=width: 100%] [TR] [TD]עקב ירידה מהארץ {מה לעשות כל אחד והכוח סבל שלו } מחשב בן 8 חודשים מושקע לפני פרסום ביד 2 אשמח לדעת כמה שווה לוח: Gigabyte GA-X79-UD5 LGA2011 X79 מעבד : intel Core i7-3820 3.60GHz כרטיס מסך : EVGA GTX680 Classified 4GB GDDR5 ספק כח : Thermaltake Toughpower Grand 1200W זכרון : 32 גיגה Kingston 8GB DDR3 1600MHz *2 2* G.Skill F3-1600C8GB [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2] קירור נוזלי Corsair Hydro H80i [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]איחסון 4 דיסקים של western digital GREEN שניים של 3 TB שניים של 2 TB סה"כ 10TB מערכת הפעלה וינדוס 64 BIT 8 מקורית רצה על SSD 120 GB של CROSAIR אופיס 2010 מקורי צורב בלוריי LG מסך …

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. מחשב לסטודנט. חשוב בעיקר המחיר - כמה שיותר קרוב ל2000, ובנוסף חשוב הגודל - 13"-14". מטרות - עבודה משרדית גודל מסך - 13-14, לא חשוב מט\מבריק רזולוציה - לא חשוב דרישות מיוחדות - לא חשוב משקל - קל יחסית (נגזר מהגודל) יציאות מיוחדות - לא חשוב זמן סוללה - לא קריטי BT - לא חשוב כונן קשיח - מינימום 300GB תחנת עגינה - לא חשוב אחריות בינ"ל - לא חשוב מערכת הפעלה - לא קריטי מה בנוגע לזה: [h=1]Dell Inspiron 15 3421-32174G54IW1Y[/h] http://ksp.co.il/?uin=20527 תודה רבה

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  24. Started by aradgonen,

שלום אני צריך עזרה בבחירת מחשב. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות (netbeans וכדומה) * גודל המסך? עדיף 13.3 אפשר עד 14.1 * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא יותר מ2 קג אולי טיפה יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן למעלה מחמש שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, נחמד אם יהיה usb3.0 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה כלכך סוג, לא פחות מ250gb * כונן אופטי? חובה כונן מובנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה תתקבל חוץ מסמסונג (סיפור ארוך...) * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? של…

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  25. Started by Kopi8,

אהלן, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב נייד חדש ללימודים. יש אפשרות שאקנה את המחשב בישראל, בריטניה או ארה"ב, אז אם תוכלו לציין אופציות בהתאם זה יהיה מצוין * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים בלבד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי באזור 14, כדי שיהיה נוח לקרוא בו * רזולוציית המסך? לפחות HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? חשוב שיהיה קל ונוח, 1.5-2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, 4 שעות ללא טעינה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב לי שתהיה אפשרות לחבר למסך חיצוני, לא נראה לי שזה דורש חיבור מיוחד * Bluetooth? לא נחוץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות למהירות על-פני גודל, מאמין שאוכל להסתדר גם עם 128 * כונן אופטי? לא * האם ד…

• 4 תגובות
    • 809 צפיות

דיונים חדשים בפורומים