עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: עדיף KSP כי שמה אני קונה עוד מחשבים באותה הקנייה מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ תקציב: 6500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 7000 יד ראשונה\שניה: יד ראשונה, אני לא מוכן לקנות מחשב ממישהו פרטי זמן אחריות רצוי: שנתיים חברת המחשב הניד המועדפת: או דל או לנובו אבל עדיף דל מערכת הפעלה רצויה: windows 7 professional הפרופשיונל חשוב ביותר כונן קשיח מועדף: 320 משקל הנייד המועדף: לא יותר מ1.8 גודל הצג: 13 אינץ' זמן סוללה רצוי: כמה שיותר, המחשב הזה צריך להיות מותאם לנסיעות לחול וכל הסיפור הזה אז צריך שיהיה לו כמה שיותר צבע המחשב הרצוי: לא משנה כל כך, רק שלא יהיה איזה ורוד או משהו אפשרויות נוספות במחשב: אני לא יודע…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכם , הוצע לי מחשב יד שנייה(מחברת היי טק) במחיר שנראה לי אטרקטיבי. מכיוון שאינני מבין בניידים אשמח לשמוע את דעתכם האם זה כך: מחשב IBM R40C מעבד 1.3 512 זכרון דיסק 20 גיגה , יש סידי , POWER SUPPLY ו PORT REPLICATOR וגם WIFi מחשב IBM R40 מעבד 1.8 512 זכרון דיסק 20 גיגה , יש סידי POWER SUPPLY ו PORT REPLICATOR אין WIFI המחשב הראשון 1600 ש"ח השני 1400 . לשניהם מערכות הפעלה מותקנות אחרי פרמוט. האם זה משתלם בתור יד שנייה? זה לא יהיה עגלה לצרכים משרדיים? אני מבין בבהרכבת מחשבים אבל לא בניידים , האם יותר משתלם לי לקחת את המחשב הזול ולהוסיף לו כרטיס רשת אלחוטי בעצמי? איך אני עושה זאת? תודה מראש !

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by ElDoctoro,

שלום לכולם. מעוניין לקנות לפטופ לאשתי לצורך לימודים. ישנם מספר דברים שחשובים לי. אני רוצה נייד עם מסך גדול (לא נטבוק), סוללה חזקה, אין צורך במחשב חזק (סה"כ היא גולשת, קצת מיקרוסופט אופיס, סרטים, לא משחקת במשחקים) וכמובן מחיר זול. לגבי הארד דיסק, היא בטח לא תצטרך יותר מ 200 GB. הייתי רוצה להגיד עד 2000 ש"ח אך בטח אתם צוחקים, אז אני מניח שעד 2500 או אולי מעט מעל. אשמח להצעות

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. יש לי נייד HP DV5 1179 מהיום הראשון הנייד מוציא רעש חוץ מרעש המאורר וזה כמו תקתוקים ורצוצים שלחתי למעבדה ואמרו שזה מהמחט של הדיסק קשיח וחשמל סטאטי מכל מיני חלקים ומבחינתם המחשב נבדק והכל תקין הרעש הזה שומעים אותו רק בסביבה שקטה מאוד האם אני צריך לקנות את הסיפור הזה ? האם דבר טבעי שנשמעים כל מיני רעשים במחשבים ניידים חוץ מרעש המאורר?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום רב, Chevy היקר המליץ לי על המחשב הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886528 לצערי המחשב הזה נגמר במלאי באילת. אך בשיטוטיי ראיתי לכאורה את אותו מחשב בדיוק במחיר מצויין: https://www.pc365.co.il/product-1532-Lenovo_Ideapad_G510_59404258_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 (ויותר מזה, באתר של KSP מופיע באותו דף את שני המק"טים על אותו מחשב, הקישור כרגע לא זמין כי אזל המלאי: http://ksp.co.il/?uin=21505 ) השאלה שלי היא, האם זה אותו מחשב בדיוק או שמא יש פה קאץ'? המק"טים הם: 59426602 ו 59404258. אשמח לתשובה כי אני כבר חייב לקנות מחשב. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by efee123,

שלום, מאז שרכשתי את המחשב יש לי בעיה בהתקן של העכבר המובנה. מידי פעם לאחר שהמחשב נכנס למצב שינה ועולה שוב התוכנה של הsmart gesture לא עולה וכתוצאה מכך אי אפשר לבצע אף אחד מהמחוות הקיימות. אני צריך להפעיל את המחשב מחדש. ניסיתי לעדכן דריבר, להסיר ולהתקין שוב.. שום דבר לא עובד, אני לא אשלח על דבר כזה לתיקון אבל זה בלתי נסבל... אשמח לעזרה. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ליאור מן,

ערב טוב, סטודנט להנדסה שהולך להריץ AUTO CAD/PHOTOSHOP ומעוניין להשתמש בעט באיזה מכשיר עדיף לבחור דגשים: יכולת עבודה סבירה, סוללה , והדבר שאני הכי חסר ידע בו - מי מהם נחשב למוצלח יותר בשימוש עם עט מפרטים: X360: ® Core™ i7-8550U (1.8 GHz, up to 4 GHz, 8 MB cache, 4 cores) + Intel® UHD Graphics 620 (8 GB system memory) 8 GB LPDDR3-2133 SDRAM (onboard) 13.3" diagonal FHD IPS micro-edge WLED-backlit touch screen with Corning® Gorilla® Glass NBT™ (1920 x 1080) 256 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD Office Software Trial Security Software Trial 3-cell, 60 Wh Li-ion polymer No DVD or CD Drive Full-size isla…

8. קניתי נייד והמטרה שלי לבצע אימג' לכונן C כל עוד שהוא לא התחבר לאינטרנט והוא נקי מוירוסים. חיברתי כונן חיצוני וניגשתי לביוס כדי להגדיר למחשב לפנות אל הכונן החיצוני עם ההדלקה. למרות זאת לאחר שכיביתי והדלקתי את המחשב דיסק האיתחול לא עולה. אציין רק כי הכונן החיצוני חדש וכשאני מנסה לאחר ההדלקה לקרוא מהכונן החיצוני אני מצליח לקרוא.גם בדיסק האיתחול עצמו אין בעיה כיוון שכאשר אני מכניס אותו לכונן של המחשב הנייח הוא עולה עם ההדלקה של המחשב.כך שהבעיה לא נמצאת שם. מה שכן – הכונן החיצוני הגיע עם כבל מוזר.בצד אחד של הכבל יש את המחבר הקטן שהולך לכונן החיצוני ובצד שני של הכבל יש חיבור מוזר – שני מחברי USB. האם מישהו יודע למה יש לי שני מחברי USB? הרי אני צריך רק אחד. האם הבעיה נעוצה בכך …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Daglas,

שלום לכולם. לאחרונה נתבקשתי להכריב מפרט לאחי הקטן (13) בתקציב של 3500 שקלים. אני מניח שהשימושים של המפרט יהיו משחקים / אינטרנט / סרטים - מחשב להכל בגדול. לאחר שיטוט בפורום והתבוננות על מפרטים שונים באותו תקציב, הבנתי שמפרט מבוסס אינטל אינו אפשרות, אלא אם מתוכנן אוברקלוק. לכן, בניתי מפרט מבוסס AMD לשימושים הנ"ל ואשמח לשמוע את דעתכם עליו: הזכרונות הם 800mhz בכוונה, למקרה ויתבצע OC איפשהו בעתיד הרחוק. וכאן אני שואל, איך הלוח הנ"ל ב OC? הוא יספיק להמהרה ממוצעת? בנוגע לכרטיס המסך אני לא בטוח. אם קונים מחשב חדש לדעתי כדאי שיתמוך ב DX10, אבל הכרטיס הזה חזק מספיק להרצת משחקי DX10? כמו כן, אשמח לקבל הצעות למפרט מבוסס Intel באותו תקציב ולאותם שימושים (במפרט זה OC רציני אפשרי …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Roeebaeloha,

שלום חברים, אשמח לעזרכתם בבניית מפרט גיימינג בתקציב של עד 10,000 שקלים 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם חייב אז בערך עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות, גיימינג בלבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כרגע יריץ 1080P אך שגם יוכל להריץ 4K -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1 וכל דבר מפלצתי אחר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. ???

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by selomo,

כבר פתחתי נושא בעניין אבל היות ולא קיבלתי תגובות, אני פותח אותו מחדש כי הפעם זה מישהו שבאמת ביקש ממני. תודה מראש לכל העוזרים

13. שלום חברים, ידוע לי כי התקציב נמוך אמנם ניתן לחרוג עד 500 ש"ח (עדיין נמוך אבל השימשוים בסיסיים) . המחשב יחובר באופן קבוע כמעט למסך 32" LCD ושימושיו יהיו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים מדי פעם, קצת יישומי אופיס וזהו. בסיסי ביותר. חשוב שיהייה לו מסך 15" (לפחות) ומעלה. אם הייתם שואלים במה עדיף להשקיע יותר הייתי אומר שבמעבד וזיכרון פנימי (Ram), כי הכי חשוב זה שתהייה זרימה חלקה ושהמחשב לא יתקע ויהייה איטי. לגבי מערכת הפעלה, אין העדפה ספציפית, גם אם הוא מגיע בלי- זה בסדר ואם הוא מגיע עם זה בונוס נחמד. ראיתי שעיקר ההמלצות פה לתקציב נמוך בשימושים האלה פחות או יותר, הם הדגמים האלה: Compaq CQ61 / Lenovo G550 האם זה נכון גם לגבי והאם יש עדיפות לאחד משניהם לשימוש שפרטתי? הייתי שמח לשמ…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by EITANL,

ברצוני לקבל מפרט עבור שרת יישומים לעד 20 משתמשים סימולטנית, השרת יריץ DB של אורקל ושרת ישומים. המפרט צריך לכלול 2 מעבדים - עבור מערכת הפעלה WIN 2000 SERVER. בברכה איתן לאל אשפר לתת שמות של מותגים ודגמים שלהם התקציב הוא 5000$ כולל הכל נפח אחסון: לפחות 200G

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה (VS) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - overwatch למשל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים מחוברים, אחד 2K, השני FHD 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום לכולם. ראיתי ששאלו לפני שאלה דומה- אבל המפרט הזה שונה במעט + ישנן שאלות לגבי דגמים ספציפיים: אשמח להמלצה על לפטופ בתקציב של עד 3500-4000 שקלים שיענה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב?בעיקר עבודות משרדיות (בעיקר אינטרנט ואופיס) וצפייה בסרטים. * גודל המסך? עדיפות ל-13.3-14 ולמסך מאט. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ-1.8KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 6 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 HDD/ * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף כן- לא חייב. * האם בתקציב צריך להיכנס…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן כבר שנים שאני לא בתחום לכן אני צריך את עזרתכם ומבקש מפרט של מחשב לגרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטור בעיקר) התקציב הוא בסביבות ה5000 עם אפשרות חריגה לא מוגבלת אבל במידת הצורך, לא כולל ציוד היקפי תודה רבה לכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לסביבות ה5000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין הגבלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור. מטרות עבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטב…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. טוב אז ככה חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש ואמרתי שמפה יצא לו הפרט הטוב ביותר. אין הגבלה INTEL או AMD מה שנראה לכם יותר טוב ומשתלם. לא צריך מסך.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום , אני מחפש מפרט למחשב חזק , אני לא הכי מבין בתחום הזה - לכן אני אשמח להסברים על הרכיבים. כמה דגשים: * התקציב לא כולל מסך. * אפשר לחרוג - רק אם זה הכרחי. * מחשב שקט , אני לא רוצה טרקטור בחדר. * משחקים: המטרה שיוכל להפעיל GTA 4 (לדוגמא) , ומשחק דומה בעוד שנה +. * רצוי , לא חובה: INTEL ... ולא יזיק NVIDIA . אם שכחתי לכתוב משהו בפוסט , תעירו. תודה רבה לעוזרים , מחכה לתגובות.

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני כרגע לא כותב על העניין של הכסף אני ארשום איזה מחשב שאני חושב שאני רוצה ואתם תגידו איפה כדי לשפר כרגע אל תתיחסו לעניין של הכסף כמחשול רק לא להגזים מידי אני רוצה ככה מעבד 3.4 זה הכי גבוהה היום נכון? RAM גיגה אחד. הארד דיסק 200 GB GeForce 7800 Ultra או אולי NVIDIA GeForce 7900GT זה מה שחשבתי בנתיים עם אתם יכולים לתת לי את השמות המדיוקים שאתם ממליצים ולהוסיף כמובן את שאר חלקי המחשב כרגע בלי הגבלת כסף אבל לא להגזים מאוד תודה רבה :]

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. יש מחשב דיי ישן : P3-800 256 SDR LEADTEK G4 4200 128 VIVO ASUS CUV4X ועוד שטויות כמו צורב ,ה.דיסק ,מארז ועוד... אני חושב שאתם כבר הבנתם מהנ"ל שאני זקוק בדחיפות למעבד חדש זיכרון מהיר ולוח עמיד מאוד... אני מיתלבת בין הP4 2.4 לבין AMD 2400 ,זיכרון לפחות 333 MHZ ולגבי הלוח אין לי שמץ מי מה ולמה אשמח לקבל תגובות בתודה THE GYVER

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by XioMa,

* מטרות המחשב: סטודנט למדעי המחשב * גודל המסך? 13/14 עדיפות ל13 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.6 אפשר לחרוג מעט * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) יותר ארוך יותר טוב (סטודנט) 6-7 נשמע סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אהלן, אני מתוכנן ללמוד מדעי המחשב בשנה הבאה, והתחלתי להתלבט לגבי מחשב נ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by eyalha,

התקציב שלי הוא 7000-7100 מקסימום 7150 ללא אפשרות לחריגה. הדרישות הם מחשב לשנתיים שלוש הקרובות, שאין סיכוי שיעשה בו OC, מקלדת ועכבר אלחוטיים זולים (לא למשחקים כי יש לי גיים פד), מסך LCD טוב, ואם אפשר לדחוף לתקציב אז רמקולים זולים. המחשב מיועד לויסטה למשחקים ולסרטים. תודה! ד"א אין בעיה לפצל חנויות אם צריך. יהיה מצויין אם יירכש בIQPC כי אני מאשדוד.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אהלן, מחפש לבנות מחשב ל2 אנשים, הראשון: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 אלף, עדיף לא לחרוג אלא אם ממש קריטי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כנראה משחקים ושימושים בסיסיים, כן רוצה שהוא יסחוב גרפית נורמלי גם משחקים שיצאו בשנים הבאות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אכן יש צורך, מקלדת גיימינג, עכבר, רמקולים בסיסיים כלשהם שלא תופסים הרבה מקום, מסך(עדיפות ל24 אינטש אם אפשר בתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) חשבתי על כרטיס מסך GTX 1660SUPER 5. עד כ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by qwerty1987,

מבקש מפרט אחד ללא מסך ואחד עם מסך(העדפה לרחב). ללא ציוד היקפי. תודה.

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים