ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
יש לי לפטופ של לנובו מסוג N-100 עם מערכת הפעלה XP היום בלי הזהרה המקלדת של המחשב החליטה להשתגע כל המקשים לא מגיבים ושאני מנסה לכתוב בוורד או notpad מופיעות אותיות רנדומליות, או שאות מסוימת נתקעת יש למישהו רעיון אם זה בעית חומרה או תוכנה ואם פירמוט המחשב יעזור? תודה לכל העוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1071.89 ] 1 Motherboards for Intel : MSI 865PE Neo2-LS Motherboard (HT, Dual DDR400, 5.1 Sound, S-ATA, AGP8X, Intel LAN, USB 2.0) [ ¤ 686.17 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 571.12 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 542.93 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card [ ¤ 1699.91 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 226.79 ] 1 Modems : Conexant 56K PCI Modem [ ¤ 67.29 ] 1 Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front U…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
AMD Athlon XP 2600 712 KINGSTON DDR ATI Radeon 9800SE 128 DDR All-in-wonder ( tv + video card biult in ) Western Digital 120GB 8mb Catch MAG 21" flat Gigabyte AMD mother board + 6 channel audio onboard + fire wire etcetcetc ........ ALTECH - LANSING 4.1 Speakers Vantec System air cooling Enermax 600W power supply 5700 שקל ... :-*
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לפני כשבוע פתחתי דיון בפורום זה שבו ביקשתי עזרה בהרכבת מפרט למחשב חדש מבוסס AMD64, לאחר שקיבלתי תגובות רבות ומפורטות (תודה רבה) מצאתי לעצמי זמן לבדוק אותן לעומק ולנסות ולהרכיב מפרט חזק שלא יהיה יקר מדי. כמו-כן גיליתי מקור לא צפוי של תמיכה כספית (AKA הורים) כך שיתכן שאוכל להרשות לעצמי מחשב חזק יותר ממה שחשבתי שאוכל. מעבד: AMD Athlon 64 2800+ (עולה 930 בKSP ו960 בנועה) לוח-אם: +EPOX 8KDA3J AMD 64 (עולה 970 בנועה) או EPOX 8KDA3J AMD 64 (עולה 670 בנועה) או EPOX 8HDA5J AMD64 (עולה 610 בנועה) זיכרון פנימי: A-DATA DDR 512 MB (עולה 490 בKSP ו660 בנועה) דיסק קשיח: Samsung 80GB SATA (עולה 480 בKSP) כונן דיסקטים: Sony 1.44 (עולה 40 בKSP) צורב CD + קורא DVD (קומבו): LG …
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים. הדבר היחיד שאני הולך לקחת מהמחשב שלי הוא ה- Gigabyte 570 GTX שלי. אני מעוניין במפרט מחשב חזק (אני מניח שאפשר גם תקציב נמוך יותר ממה שציינתי) שיתאים לכ. מסך הנ"ל + אני כנראה מעוניין לעשות SLI (אשמח לשמוע את דעתכם בנושא). בנוסף אני שוקל להוסיף SSD. אני לא מכיר את הנושא כל כך. האם כדאי? כמה זה באמת משמעותי מבחינת חווית משחק? המפרט לא צריך לכלול ציוד היקפי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל, ומשתמש במחשב Asus דגם UX310U עם הרכיבים הבאים: i7 6500U 940mx 16gb ram 120gb MVMe 520gb HDD SATA 2 לאחרונה המחשב שלי נהיה איטי מאוד, הוא כבר עמוס בקבצים, רובם חשובים עבור הלימודים, ואני שוקל לשדרג לו את גודל הזכרון. אני לא מצליח למצוא מידע באינטרנט על הדגם הזה ועל המגבלות חומרה של הדגם הספציפי הזה כי הוא כבר בן שש, ולכן אני פונה אליכם כאן, אולי מישהו יודע: - האם יש הגבלה על כמות ה RAM שאפשר להוסיף, ולמהירותו? - האם אפשרי להחליף את הHDD בSSD בנפח גדול יותר? מה המגבלה? - האם אפשרי להחליף את ה MVMe לנפח גדול יותר? מה המגבלה? אם דעתכם היא שכדאי לי לקנות מחשב חדש במקום לשדר…
-
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום חברים, לאחרונה התחלתי לשחק Assassin Creed 4 והמחשב שלי לא כ"כ סוחב למשל בקרב על ספינה גדולה עם המון אנשים. אני מעוניין לשדרג, להלן המפרט: MotherBoard: ASRock H61M/U3S3 CPU: Intel® Core i3-2100 CPU @ 3.10GHz Display Adapter AMD Radeon HD 6700 Series RAM Crucial DDR3 2 x 4GB Power Supply Antec 520W האם לדעתכם ניתן לשדרג עד תקציב 700 ש"ח או שעדיף כבר לחכות ולקנות חדש? כמובן שאם אפשר בפחות מ 700 זה יהיה מצוין
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 שקל, אבל שישמש לשפור משמעותי ביכולות או שיאפשר שיפור ביכולת לשדרג אותו מאוחר יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. rome total war2, filght simulator x -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680 * 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב של חמי, פנטיום 3, 500 MHZ כנראה שבק. אחרי שניערתי אותו מכל ההצעות שהוא מקבל בדוא"ל הוא מוכן לשמוע בקולי ולהרכיב לו מחשב. הצרכים הם: רוב השימוש שלו לגלישה באינטרנט. מקסימום הנכדים באים לפעמים ומשחקים משחקי רשת (פלאש) או מורידים פה ושם משחקים מהרשת. שיחזיק תכנת אופיס 2000/או 2003, מערכת הפעלה XPPRO, דיסק בגודל מינימלי (אם יש 40 גיגה גם טוב), כרטיס יכול להיות OB אבל שיצליח להחזיק משחקים שאולי הנכדים מביאים לפעמים כשבאים לבקר (כמו סימס וכול'). אם אין כרטיס שעושה את העבודה הזאת, אז כל כרטיס OB (דרך אגב, האם יש כרטיסי OB ברמות שונות?). מעבד AMD. זכרון - 2 סטיקים של 512. צורב? לא בטוח, אבל אני מניח שכבר לא הולך CD ROM... אם יש חריגות מהתקציב או אולי אפשר אפילו למזער הוצ…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה התקציב שלי גדל מ 3500 ל 4500 ולכן פתחתי נושא חדש אני לא צריך דיסק קשיח כי יש לי כבר אחד של סמסונג SATA2 250GB וגם לא מארז כי יש לי מארז Super Talent full tower אני מעדיף AMD המפרט שחשבתי עליו דגם מחיר כמות Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4800 BOX AM2 65W 800 ¤ 1 ASUS M2N-E AM2 590 ¤ 1 G.Skill DDR2 667MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 5-5-5-15 510 ¤ 1 LEADTEK WinFast PX8800 GTS TDH 640MB PCI-E 2300 ¤ 1 HEC 550W WIN550 430 ¤ 1 סה"כ: ¤ 4630 מחיר כל תשלום: 4491.1 מחיר סופי: 4491.1 האם הכרטיס מסך יכנס במארז שלי ? אם אפשר לקבל המלצה על קירור נחמד למעבד עד 100-200 שקל , אם אני ארצה לעשות לו קצת אוברקלוק תודה מראש אסף
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו, COD/Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Dell u2312hm -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צורב 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כבר דיסק קשיח …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
דחוף! עד כמה מעבד i7 u זולל יותר סוללה ממ עבד i5u ?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תכלסאנירוצהמחשבשיריץאתדיאבלו3חלק,ושיהיהשווהאתהמחיר.בעדיפותHPאוLenovo,אבלאנישמחלהמלצותמעבר.נראהשהכרטיסמסךהיחסיתחדששלאינטל,ה3000HD,הכימתאים.אמת?גםמאודחשובשהמשקליהיהגג2קילו.בליחריגה.נראהשרובהניידיםהמתאימיםהםב13.3אינצ',מהשעובדליכמינימוםלגודלמסך.מעבדdualcoreלפחות.מעדיףעםhdmi.מסךלד.מחיראזור3או3.5הכיטוב.אםמישהויכוללהמליץעלניידתואםשהואמכיראישיתאנימאודאשמחלשמוע!אנימתכנןלקנותבעודשבועייםכנראהמאייבורימודיעיןלידי.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם, אני אוטוטו מתחיל לימודים סטודנטיאליים ואשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב 3,500 - 4,500 ש"ח. אשמח לקבל המלצותיכם והערותיכם המקצועיות! * מטרות המחשב? מולטימדיה - סרטים, אינטרנט ומשחקים (עבודות גרפיות כתחביב). * גודל המסך? 15.6 בלבד LED, שכן יהיה Glossy זהו מחשב מולטימדיה ועבודה שלא בשמש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI עדיפות + חובה חובה מקלדת NUM בצד!! מקלדת מלאה! * 4GB RAM, מעבד או i3 350M או i5 430M, כרטיס מסך טוב (לא מובנה) * בלוטות? עדיף שיהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB, עדיפות ל7,200RPM (אפשרות לשדרוג) * צורב DVD? חובה! * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל שתהיה אחריות של לפחות שנה - עדיף 3. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או HP בלבד! יש …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לשום לכולם, אחי מתעניין בקניית מחשב נייד, שישמש אותו בעיקר לעבודה משרדית, אבל בין היתר גם סרטי HD וקצת משחקים בסגנון NFS וGRID. רציתי לדעת אם הכרטיס הזה יספיק להריץ משחקים וHD ב720P... ואם אפשר השוואה שלו ל8400 של אנוידיה (בגירסה הניידת) וה2400XT (בגירסה הניידת). המעבד יהיה כמובן C2D של אינטל, אם זה חשוב.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידה והפער בביצועים לא קריטי מדי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2400 ש"ח, רק אם החריגה ממש שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה עם טאבים מרובים, צפייה בסרטונים/סרטים, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תכנות מיוחדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בסט מקלדת ועכבר. אין צורך במשהו מיוחד, שיהיה סט זול,…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום והבנתי שאפשר לבקש פה עזרה בהרכבת מחשבים יש לי כרגע מחשב שהמפרט שלו הוא: Intel Core2 CPU 6300 1.86GHz 2.00GB RAM NVIDIA GeForce 8600 GT יש לי תקציב של 2000 שקל, האם שווה לי להרכיב מחשב חדש בסכום הזה? אם כן אני אשמח למפרט (ד"א כונן כשיח גדול לא כל כך נחוץ, יש לי TB חיצוני) תודה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מתלבט על רכישת מחשב נייד LENOVO THINKBOOK 15 G2 ITL 20VE00FPIV האם הוא טוב? יש לו חסרונות משמעותיים למשתמש הביתי? האם יש מחשב אחר בתקציב הזה (עד 3500) עם נתונים טובים יותר? דרישות: מסך 14-15.6 עם בהירות טובה גם בשמש, זכרון לפחות 512, ראם 16. מחשב שיכול להריץ בלי בעיה תוכנות, סרטים.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקי אני סטודנט לאנימציה בבצלאל ואני מתעסק בעריכה וקומופוזיטינג (אפטר ופרמייר) גרפיקה (פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור) ותלת מימד (מאיה רנדור ארנולד וסינמה 4D ) אני רכשתי את המפרט הבא: עכשיו שכחתי לקנות כרטיס רשת אבל גם אותו הוספתי שהוא: D-Link Wireless N Adapter PCI-E 300Mbps https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=100554 70 שקלים ההתייעצות שלי היא כזו מכיוון שרכשתי קירור שלא תומך ב-OC האם יש מצבים בעריכה ובתלת מימד שאני אצטרך להגיע למצבים שבהם אני עושה OC? איזה קירור עלי לרכוש? באמזון מצאתי את הקירור הבא: Corsair Hydro H100i V2 Extreme Performance Liquid CPU Cooler https://www.amazon.com/gp/product/B019EXSSBG/ref=ox_sc_act_…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין להשתמש בחלקים שכבר יש לי וליצור מחשב לגיימינג: מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, מבלי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (PUBG, GTA...), תיכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - יש ברשותי 1060 ספק - יש לי seasonic ss-500et - אשמח אם תחוו דעה לגבי התאמה שלו לכרטיס ולמעבד חזק מארז - ישן אמנם אבל סביר - אם קריטי אחליף גם אותו 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כ"כ חשוב …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
החלטתי לעבור למחשב נייד בכל מקרה הידע שלי במחשבים דיי אפסי ערכתי השוואה קטנה בזאפ והגעתי בעצם לשלושה מחשבים שמתאים לי בתקציב (סביבות ה 2500+-) ובאופן כללי בפרטים נשמעים טוב מצרפת קישורים לשמוע את דעתכם ואם יש לכם המלצות נוספות טושיבה / HP / אסוס תודה ושבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב לשימושים מקצועיים של מעצבת גרפית. כונן קשיח + כונן אופטי - קיים. התוכנות שעבורן המחשב - פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פלש ודרימוויבר. תקציב - 2000 ש"ח (כולל הרכבה). יש המלצות ? תודה לעוזרים ! הכיוון שאני חשבתי עליו - Intel Sandy Bridge Core i5 2320 Socket 1155 6MB 3Ghz 95W Box, יחידות 1 ₪922 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3215 ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪412 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2950 Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪192 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2898 Cooler Master Elite 335, יחידות 1 ₪180 http://www.rsm.co.il/product.aspx?prod…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש משפחתי רגוע (בלי ילדים): אופיס, אינטרנט בסיסי, קצת מוסיקה וסרטים ב-DVD. החלטתי לשים דגש על קומפקטיות מכיוון שאין צורך (לדעתי) בקירור מאסיבי לשימושים אלו. התקציב עומד על 2500 ש"ח (לא כולל מסך ומדפסת, אותם אקנה בנפרד). ברצוני להרכיב מפרט מבוסס AMD Sempron 2800 או 3000. 1. האם מארז מיני או מיקרו יספיק לקירור מערכת רגועה כזו? 2. אם כן - האם מישהו יכול להמליץ על מפרט בהתאם לגודל המארז (ובעיקר על מארז כזה)? המחשב ירכש ככל הנראה מ NOA או מ-KSP (או כל ספק רציני אחר באזור חיפה-עמקים שאתם מכירים). תודה.
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-