ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד מדגם G62-b50SJ של HP (נקנה לפני שנתיים). שבוע שעבר המסך החליט לפתוח בשביתה והוא פשוט לא נדלק. רק אחרי שמבצעים הרבה פעמים כיבוי והדלקה מחדש של המחשב הוא עובד (מספר אקראי, לא קבוע). כאשר מחברים את המחשב למסך חיצוני, הכל עובד רגיל. בדיקות שעשיתי (ולא עזרו): - פתחתי את המחשב וניסיתי לבדוק אם החיבור למסך רופף או משהו בסגנון, אבל לא מצאתי משהו בעייתי בחיבורים. - חיברתי לו מסך חדש (של מחשב נייד), והמסך החדש גם לא עבד. - החלפתי כבל VIDEO לכבל חדש, והמסך עדין לא נדלק. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב גיימינג עוצמתי ,כרגע אני מוכן להוציא בין ל10000 8000 אבל במידת הצורך אוציא עוד. בנוסף דודתי יכולה לשלוח לי מארה"ב כרטיס מסך (כחלק ממשלוח אחר אז אין לי דמי משלוח) ועשיתי חישוב ונראה שגם עם המע"מ אז אם למשל אקנה את HD7990 RADEON של AMD אני יכול לחסוך יותר מ1000 שקל יחסית למחירים בארץ (מעניין אם תיהיה עוד הנחה בblack friday). אופציה אחרת היא ללכת עלGTX780Ti החדש של NVIDIA . עוד דבר ,פה ושם אני אשתמש במחשב גם לחישובים נומריים שיכולים לקחת אפילו כמה ימים ,אז אני אעדיף שיהיה מחשב חזק גם ללא קשר לכרטיס המסך ,כדי שיחסוך לי קצת זמן.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ותמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).זה לא לפרנסה אבל מעוניין שהתוכנות יוכלו לעבוד במקביל ושזמן הרינדור יהיה סביר. משתמש בהן באופן די קבוע. משתמש בPHOTOSHOP , PREMIERE PRO , AFTER EFFECTS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש למישהו המלצה לכרטיס מסך ב300-500 ש"ח? אני לא רוצה לעשות gaming רציני. המחשק הכי כבד שאני משחק זה SWTOR (Star Wars The Old Republic) ראיתי בTMS כרטיס של חברת ninja ותהיתי אם מישהו יודע משהו על החברה הזאת, כי לא הצלחתי למצוא עליה כלום באינטרנט. https://www.tms.co.il/product/11893 אני לא יודע אם כדאי לקנות מהם, אבל הוא זוך ב70 ש"ח מהאחד של Gigabeyteתודה! ניר
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אני צריך להחליט בין: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9400 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5647 הראשון של gigabyte והשני של fractal design. חשבתי ללכת על ה fractal בגלל השקט, אבל באייבורי אמרו לי ששני המארזים שקטים בצורה דומה.
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היי כולם פרטים לגבי מה שאני מחפש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1300ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות - ללא תוכנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS *חשוב לוח אם תומך USB3* תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד ובגלל שאני עוד בצבא(שנה וחצי למניאק) חבל לי להשקיע ולקנות אחד חזק משום שאני בקרבי והסיכויים שהוא ישבר/יגנב גבוהיים לצערי. אשמח לעזרתכם(לא מתמצא בתחום המחשבים הנידיים) למצוא מחשב זול עם מסך סביר שיספק את הצרכים שלי שהם תוכנות אדובי למניהם(לא הולך לערוך סרטים בAE אבל שלא שתיהיה אופציה לאיזה עבודה קטנה שם) ואיזה משחקונים קלאסים. מחפש משהו בסביבות ה1500 עם נטייה ל2000. תודה! אם יש לכם בדרך טיפים איך לשמור על המחשב בצבא אשמח לשמוע
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל (בארך לא חקוק בסלע) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גימינג בינוני עד כבד \ יום יומי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים גם אם לא ב ultra high -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות+ 3. האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שירדתי מהרעיון לרכוש מקבוק פרו (בגלל המחיר השערורייתי והשירות בארץ), אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בימי צילומים מחוץ לסטודיו. מאפיינים חשובים: 1. מסך (+כרטיס מסך) מצויין עם חדות וצבעים חיים. לא מסך מגע. (יש משהו שיכול להשתוות למסך של המק...?) 2. מעבד + זיכרון שיאפשרו פוטושופ ברמה טובה. המחשב איננו מחשב עבודה ראשי ולכן אין צורך ביכולות עיבוד מפלצתיות. חשוב מאוד עניין נראות המחשב - הוא צריך להיות דק ו"סקסי". תקציב: עד 10K יש למישהו המלצות? תודה מראש! אסף
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד שיהיה יחסית לא יקר, סביבות 2500 רוב השימוש שלי זה אינטרנט, סרטים, אופיס, ותוכנות ניהול רציתי לשאול איפה אני יכול לחפש מחשב טוב? איזה חברות מומלצות איזה פחות? ובכללי עצות מה טוב מה פחות טוב.. אגב, אני טס לאמסטרדם עוד מעט, אז אם כדאי לקנות שם ולא פה תודה!
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשבים ניידים לעובדים במשרד שלי. העובדים יעבדו כל היום עם מסך גדול מחובר אליו, עכבר ומקלדת אז רוב הזמן ישתמשו בנייד כמחשב שולחני. אבל הם גם יקחו את המחשב הביתה בסוף היום ויצטרכו לעבוד גם משם. העבודה היא עבודה שיווקית אז יצטרכו לגלוש ברשת ולהכין מסמכים ומצגות, לא יותר מזה אבל כמובן לא רוצה שזה יקרטע להם. התקציב הוא עד 4000 ש"ח כולל מערכת הפעלה, מעדיף win7. מה אתם ממליצים? תודה!! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13 או 15 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? לא כבד מדי אבל לא צריך להיות ממש קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מי…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
*תקציב:1K. חריגה:1.5K. * מטרות המחשב? בעיקר גלישה וצפייה בתכני HD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 עד 11 עדיפות למט. * רזולוציית המסך? 720p. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף usb 3, לא קריטי. * משקל רצוי? 1-2 קילו. * סוללה: לפחות שעתיים בפועל (סרטים לילדים בנסיעה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi. * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום נפח 64gb. * כונן אופטי? אין צורך בכלל. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף דוס, לינוקס... * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אסוס, לנובו. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם איוורור מהצד ולא מלמטה חשוב מאוד. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
היי חברה, איה כרטיס מסך אם אומרים יותר חזק? למשחקים כמו BF4 CALL OF DUTY GHOSTS LEAGUE OF LEGENDS ועוד כמה... הינה הכרטיסים שאני מתלבט ביניהם והגרסאות שלהם: Sapphire R9 280X 3G DDR5 OC TOXIC Gigabyte HD 7970 Windforce 3 OC NVIDIA GeForce Gigabyte GTX770 2GB WindForce 3 מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 863 צפיות
- 1 follower
-
-
רציתי לחזור קצת למשחקי מחשב אז קניתי את הכרטיס מסך HD7850 1GB למפרט הזה: לוח אם: ASUS P5Q PRO מעבד: כרגע יש לי את ה-E8400 אבל ה-Q9300 בתיקון עד שבוע שבועיים זיכרון: 8GB DDR2 כונן קשיח: 500GB SATA2 ספק: ENEMARX 600W PRO 82+ מסך: DELL24" 1920x1200 עכשיו הבעיה היא שחשבתי שאם אני ישדרג רק את הכרטיס מסך אז נוכל לשחק כמו פעם אבל ב-BT4 החדש יש לי FPS של 25-30 לא יותר מזה וגם הגרפיקה נוראית גם אם זה על HIGE ממש לא ריאליסטי למרחקים ארוכים.. רק מקרוב רואים את הדומויות ממש יפה אבל מרחוק ממש לא אז רציתי לדעת אם ה-Q9300 שאמור להגיע לי ישנה משהו בכל המפרט הזה או שאני צריך לחשוב על קנייה חדשה וגם מה לגבי הכרטיס מסך מספיק לי רק 1GB? חשוב לציין שהדרישות שלי זה לשחק למשל ב-BT4 על HIGE עם …
-
- 5 תגובות
- 914 צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP, Ivory (לא חובה) מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: בימים הקרובים תקציב: 4500-5000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500 יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: 3 שנים חברת המחשב הניד המועדפת: DELL, ASUS (לא מכיר חברות אחרות) מערכת הפעלה מועדפת: WIN 8 גודל כונן קשיח מועדף: 1TB משקל הנייד המועדף: 2-3Kg גודל הצג: 15.6 - 17.3 זמן סוללה רצוי: לא חשוב צבע המחשב הרצוי: לא חשוב אפשרויות נוספות במחשב: כונן SSD, מסך IPS, רזולוציה 1920x1080 מה מטרת שימוש המחשב? צפייה בסרטים/סדרות באיכות FHD, גיימינג בינוני-כבד (FIFA 14, Sleeping Dogs, Diablo III, Call Of Duty, BattleField 4) הע…
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום חברים, עבר זמן מה מאז שעזרתי ונעזרתי במסגרת הפורום המצוין הזה, וכעת הגיע הזמן להיעזר שוב במסגרת קניית מחשב חדש(למרות שה-core 2 duo חי ובועט כבר 8 שנים! ) אז לעניינו, נמלא את הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג קלות, במידה וזה ישדרג את המפרט משמעותית(חריגה של עד 400 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תוכנות אופיס וסרטי FULL HDב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים לדוגמא - אין, אני כבר מזמן לא בסצינה, ואתחיל להכנס לעניינים רק אחרי שהמחש…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, לאחרונה גיבשתי מפרט סופי למחשב לאחר סקר שוק והתעייצויות. אשמח לחוות דעת על המפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/31a4xswv תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 905 צפיות
-
-
רציתי לדעת אילו אלטרנטיבות עומדת בפניי. מעוניין במחשב נייד קטן (לצורך נסיעות) בגודל 13.3. אין צורך בכונן אופטי ובמסך מגע! מסך מט. (חובה) HDMI (חובה) מערכת הפעלה כלשהי. (חובה) זיכרון בנפח 8 או 6. (חובה) משקל- עדיפות למשקל קל כמובן אך שלא יהיה ממש כבד (שלא יעלה על 2 קילו עם שאיפה לפחות) מטרות המחשב: אינטרנט,אופיס,סרטים וכנראה שגם פוטושופ. סוללה- אין לי דרישה מיוחדת,שיהיה משהו סביר. תקציב 3K.
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן יש לי לפטופ חדש יחסית של לנובו (y510p) ובזמן שאני משחק במחשב (CS:GO)אם זה משנה.. המשחק דיי מקרטע לי שהמחשב לא מחובר לחשמל. הבנתי שזה תופעה נפוצה בניידים רק רציתי לוודא את העניין..
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד שיהיה יחסית לא יקר, סביבות 2500 רוב השימוש שלי זה אינטרנט, סרטים, אופיס, ותוכנות ניהול רציתי לשאול איפה אני יכול לחפש מחשב טוב? איזה חברות מומלצות איזה פחות? ובכללי עצות מה טוב מה פחות טוב.. אגב, אני טס לאמסטרדם עוד מעט, אז אם כדאי לקנות שם ולא פה תודה!
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/product/12842 אני רוצה שתתנו לי חוות דעת למחשב גיימינג הזה, הרף שלי ב-4000 שקל בערך אני רוצה שזה יריץ משחקים כמו cod:ghosts ו- battlefield 4 על הגדרות גבוהות חוץ ממה שיש פה אני רוצה נראה לי להוסיף רק SSD של 120gb ומה זה משנה אם זה 8gb ולא 4X2GB RAM
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
שלום, כבר 5 שנים שלא קראתי על חומרת מחשב אבל הפורום של HWZONE זכור לי טוב -בקטע חיובי :-) קניתי לפני שבוע בחו"ל כרטיס מסך NVIDIA GTX660 TI של ASUS ואני רוצה לבנות מחשב חדש סביב הכרטיס הזה. מעבד - נראה לי שאני ארכוש את ה- i5 4570 Haswell. ראיתי שהמחיר שלו סביב 1000 ש"ח קירור למעבד - בחרתי ב - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 בסביבות 120 ש"ח זכרון - נראה לי שארכוש G.Skill 8G*1 שעולה בסביבות 360 ש"ח דיסק קשיח- אני אקח 500G של WD או SEAGATE בסביבות 280 ש:ח ספק - שוקל לקחת ספק ממחשב קודם של HIPER S625 625 ואט - למרות שאני לא רואה שהחברה הזאת קיימת בחנויות כיום... מה שנשאר לי לבחור ואני לא מצליח להחליט מה יותר יתאים זה מארז ולוח אם טובים ויעילים בתקציב של כ-900 ש"ח. מארז עדיף עם לפ…
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
.1 מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך , אין מחיר קבוע. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,סרטים, עבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : אכן המחשב מיועד גם לגיימינג( אבל לא בעיקר) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחק ספיציפי ( פשוט שיוכל להפעיל משחקים( לפחות את רובם) כמו שצריך. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Samsung S24B300BL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אשמח לקבל המלצה לשדרוג המפרט הקיים ,בעיקרון אני מדבר על שדרוג כרטיס מסך ,זכרון RAM וספק כוח, תקציב באופן כללי למטרה הנ"ל הוא כ-3000 ש"ח . מפרט קיים: CPU Type QuadCore Intel Core i7-3770, 3700 MHz Motherboard Name Gigabyte GA-Z77-D3H System Memory 8154 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM DIMM2: Corsair CMX8GX3M2B1600C9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz) DIMM4: Corsair CMX8GX3M2B1600C9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (7-7-7-19 @ 5…
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
אהלן לכולם, אני מחפש לרכוש מחשב בארה"ב בשבועים הקרובים, כרגע אני מתלבט בין מק-אייר ללנובו THINKPAD X1 CARBON אני משתמש בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטר ואחרות בעבודה כמעצב ומפתח אתרי אינטרנט לכן אני מחפש מחשב שיוכל להריץ תוכנות זוללות משאבים בלי קושי.. כרגע אני משתמש במחשב דל LATITUDE E6400 ואני זקוק לשדרוג. ההתלבטות בין המחשבים נובעת מהמעבד של מק (HASWELL) לעומת מעבד דור 3 אצל לנובו ומהעובדה שאי אפשר לשדרג את ה"אייר" אחרי הקנייה. מה אתם הייתם עושים? האם הלנובו יכול לעשות את עבודה או שעדיף לי ללכת על המק? נייד לנובו קרבון עם מעבד HASWELL להבנתי ייצא רק בינואר הנה לינק לדגמים: מק-אייר- http://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-air?product=MD760LL/A&step=config לנ…
-
- 22 תגובות
- 5.1k צפיות
-