ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב חזק שיוכל להתמודד עם עריכת וידיאו תלת מימד וגרפיקה כבדה, כשרצוי מאוד שהוא יהיה בעל כרטיס מסך חזק ומעבד i7 ו ונורא רציתי לדעת אם קיימים מחשבים נייחים קומפקטים שלא תופסים הרבה מקום (יש לי מצוקת מקום קלה) ועדיין יכולים להיות סוסי עבודה. (אני מתאר לעצמי שהם גם בטח יהיו שייכים לסוג שדי קשה להרכיב בעצמך ובאים עם מפרטים מוכנים פחות או יותר?) התקציב שלי הוא בסביבות ה 6000 וניתן לחרוג מעט. (וכן אני מודע לעובדה שקומקפטיות נמצאת בעיקר בניידים, אבל הנקודה היא שבתקציב הנתון אני אוכל למצוא נייח חזק יותר מאשר נייד).
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות. אני מתכנן להתקין עליו הפצה כלשהי של linux, ולהוסיף לו/להחליף את הHD הקיים בכונן SSD. התקציב שלי הוא 2000-2300 ש"ח. ביצעתי חיפוש קצר בזאפ לדגמים שמתאימים לצרכים שלי והגעתי לדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=859132 (HP ProBook 450 H6P51EA) מה דעתכם עליו? האם מדובר בקנייה מומלצת או שכדאי ללכת על מחשב אחר בתקציב הזה? תודה רבה, איתי.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הי חברים. אני זקוק למשחבים כאלו לחברה בה אני עובד: http://www.geekbuying.com/item/Vorke-V1-Intel-Celeron-J3160-4G-64G-MINI-PC-802-11b-g-n-Gigabit-LAN-Bluetooth4-0-HDMI---Black-367582.html?source=ShareAsale לא חייב להיות זהה אבל בתצורה דומה. הבעיה שאני לא מוצא את זה בארץ, ולהזמין מחו"ל לחברה כרגע לא אופציה. יש למישהו מושג היכן ניתן לרכוש כאלו/דומים לאלו בארץ?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה. אשמח למפרט מחשב PC עבור גרפיקאי שעובד עם תוכנות גרפיקה השונות כדוגמת Adobe, ומעט עריכת וידאו. מענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, בבקשה לא לחרוג - עבור מחשב + מסך 23-24''. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD. עריכת גרפית באמצעות תוכנות Adobe השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. כן, רק מסך גודל 23-24''. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ב"ש,…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000, חריגה מקסימום 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים. אין צורך בדיסק SSD אפשר HD רגיל בסיסי. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 (כלול כבר i7 - 7700k ב600 ש"ח - כלומר 4000 בסך הכל) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שח אם זה ממש משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר call of duty , leauge of legends וכנראה עוד ברגע שנקנה אותו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 (144HZ -לאילו הגדרות…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i5 4690K קירור למעבד: Arctic Freezer 13 לוח אם: Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 כרטיס מסך: Asus Radeon 290 DirectCU II OC 4GB GDDR5 כונן קשיח: Kingston SSDNow V300 SV300S37A/120G 120GB ספק: SeaSonic 850W 80+ Bronze M12II-850 מארז: Corsair Carbide 300R Compact זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz SNIPER Edition (כבר קיים אצלי בבית) סהכ:5030 ללא הזכרונות דרך KSP התקציב שלי הוא 6 אלף אני מתכנן לעשות OC ובעתיד גם לעשות CF אשמח לחוות דעת, עצות לשיפור, אם המחשב יהיה מספיק קר ושקט, האם מספיק מתח
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אשתי צריכה מחשב חדש לעבודה ורציתי לקבל המלצה לפני הרכישה. המפרט שאני יודע שארצה כולל: i7 לפחות 8G RAM, עדיף 16 כונן SSD, מספיק 256G אבל אפשר יותר מסך 15.6 (בערך, לא קטן כמו 14 אינץ' אבל לא צריך מסך גדול יותר) כרטיס מסך טוב שיוכל לתמוך בתוכנות גרפיות ראיתי מחשבים שפחות או יותר מתאימים כמו דגמים של לנובו יוגה 720 אבל אשמח לקבל המלצה למחשב טוב ואמין, ובכלל לשאול האם לעבודה הגזמתי בחלק מהדרישות. כמובן שעדיף בתקציב נמוך ככל האפשר (לא מעוניין לחרוג מ-6000 ש"ח). תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, בת-דודה שלי רוצה לקנות מחשב נייד, בעקרון לסרטים,עבודות, שירים ושהמחשב יעבוד די מהר . תקציב 3200 אבל אפשר טיפה לחרוג
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, זקוק לעזרה, אני מעוניין לרכוש מחשב כאשר התקציב שלי הוא בסביבות 2000 ש"ח. אשמח גם להתפשר במחיר... הצרכים שלי הם לגלישה באינטרנט בעיקר, לא למשחקים. חשוב לי שהרכיבים יהיו איכותיים וחשובה לי האחריות. לא זקוק למסך וציוד היקפי. ראיתי בזאפ את המחשב הזה של דל: http://www.ypc.co.il/product.asp?ProductID=909 חושב אולי לקפוץ לאייבורי כפי שעשיתי בפעם הקודמת לפני חמש שנים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7122&CatCode=1 אשמח מאוד לעזרה, טלול
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אבי טס לסין היום בלילה ואני צריך לתת לו שם של 3 דגמים מומלצים בטווח ה14-15 אינץ'. מדובר על לפטופ עבור סטודנט למשפטים. ביצועים גרפיים פחות נחוצים פה, השאיפה היא לאורך חיי בטרייה גבוה, מקלדת נוחה ומשקל לא גבוה. לגביי נושא - האם הדגם קיים בסין או לא, זה לא חשוב. המטרה שלי היא להביא לאבי פתק ובו רשומים שמות הדגמים ומחירם בארץ ובהתאם לכך הוא ידע האם ההפרש מצדיק את הקניה. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, פתחתי לא מזמן אלופן הקלטות בבית, עד עכשיו היה לי מחשב פשטו מעבד i3. אבל המחשב התחיל לעשות לי בעיות, נהיה ממש איטי. אני עובד ומקליט בתוכנת קיובייס וגם מכין פלייבקים במידי בתוכנה. יש לי כ 4000 ש"ח. מה האפשרויות שלי? אפשר למצוא במחיר כזה מחשב שיעבוד טוב? תודה מראש לכל העונים!!!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הרכבתי מפרט לשדרוג המחשב הקיים. אנ מעוניין להוציא סביבות 2000 ש"ח. כלומר אם צריך לחרוג קצת אין בעיה. החלקים שנלקחים מהמחשב הישן הם: המארז ANTEC 300, כונן דיסקים, כרטיס מסך HD6850 וספק כוח CORSAIR VX450 המטרה זה גלישה עם הרבה חלונות פתוחים בו זמנית, עבודה עם מסמכים וגיימינג בינוני - כבד ואין שום כוונה לבצע OC זה המפרט הסופי שאני מעוניין בו: ntel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray Gigabyte GA-B75M-D3V Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 Corsair Value 4GBX2 DDR3 1600MHz Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX סה"כ יוצא 1950 ש"ח השאלות הן 1. האם יש התאמה בין החלקים? 2. האם הלוח אם יספיק או שעדיף ללכת על ה H77 שקצת יקר יותר? 3. הספק שלי איכותי, אך …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי MSI WIND U100 עם WIN XP רציתי לדעת האם מומלץ להתקין עליו WIN 7 והאם זה משנה לגבי האחריות-המחשב נקנה ליפני למעלה משנה וחצי. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי! אשמח להמלצות לנייד 14.1 עד 3500 ש"ח תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אשמח אם תוכלו לתת לי כיוון לכמה שווה המארז + הספק: מארז: Antec Three Hundred ספק: TR2 RX 450W תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בס"ד שלום, הייתי רוצה להתייעץ לגבי קניית מחשב נייד בתקציב של 4000-5000 ש"ח (כמובן שאם אפשר עדיף פחות) בעיקר ישמש למטרות אקדמיות, סרטים וקצת לתכנות (vs) חשוב שיהיה קל, עמיד, סוללה טובה ועמידה, ונוח. באופן כללי איזו חברה נחשבת טובה? בעיקר לגבי האולטה-בוק? דל, לנובו, אסוס או סמסונג? יש לי 2 הצעות: 530U4B-S01IL של סמסונג ב3990 ש"ח http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=822520 Asus UX21E Zenbook ב-4600 ש"ח http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=806511 אבל עם SSD דיסק של 128 G ולא כמו שכתוב באתר. מה יותר משתלם? תודה רבה לכל העוזרים!! :)
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מסך 19 אינץ' דרוש צריך להריץ את STARCRAFT2 לכשיצא אשמח להתחלת כיוון תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד Intel Pentium D915 2800 L2 2048KB לוח ASUS775+865G זיכרון DDR1 512MB UP 400MHZ *2 = 1024MB כונן קשיח WD 160GB SATA2 צורב ASUS כונן CD ASUS 1.44 מארז + ספק כח TT400W אני אשמח לקבל חוות דעת על המפרט שלי שבניתי . * המחשב נבנה לביצועי אופיס , שירים , קאזה / אימיול *
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הנ"ל וכמה הוא שווה יד שנייה PCG-TR3A SONY תודה :kopfpatsch:
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני קונה מחשב ואני מעוניין בעזרה לנסות לייעל ולשפר להוסיף או להוריד מה שצריך התקציב של הבנייה הינו כ 7000 כולל ציוד מקיף מקלדת עכבר ללא אוזניות אשמח ליעוץ או חיזוק חיובי לפני הרכישה המחשב צריך לשרת אותי נאמנות כמה שנים טובות מעבד AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box לוח אם Gigabyte B450 AORUS ELITE זכרון RAM Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3200C16 מארז Corsair 275R Airflow Mid-Tower Case TG Black ספק כוח ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold מאוורר למארז Fractal Design Fan R3 Series 120mm כונן SSD 1 Gigabyte SSD 1.0TB 2.5" SATA3 כונן SSD 2 Corsair SSD 240GB MP510 NVMe PCIEx4 M.2 כרטיס מסך G…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז אני קונה היום מחשב נייד סוף סוף.. הנייד יהיה רק לבית..ובעיקר לסרטים פיפא/פרו (אגב גם בזה יש לי התלבטות) אני לא הולך לשחק עוד משחקים רק מה שהזכרתי קודם. אז ככה לדעתי אסוס חברה טובה מאוד, אני ממש אוהב את הניידים שלהם. וגם את האחריות(3 שנים). אני קונה היום את אחד מהמחשביםם האלו. אתם תחליטו: ASUS K53SJ (קיבל ביקורות טובות באתר wisebuy) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7518&CatCode=795 הביקורת עליו - http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=790177&cid=1922 ASUS X54HY לא מצאתי ביקורות באינטרנט לכן זה דיי הימור קל. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode= שתיהם דומים מאוד ולכן אתם תחליטו איזה דגם אני יקנה..…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מפרט למחשב עבודה/משחקים.... אני מעדיף שיהיה לוח עם כרטיס מסף *מובנה* כי אני הולך לשים בו radeon9800PRO בתוך שבוע שבועיים מקלבת המחשב (ברגע שאני אקבל כרטיס חדש למחשב שלי) ההתלבטות היא מה עדיף אינטל או AMD? בגדול המפרט צריך לכלול - גיגה זכרון 160-250 גיגה דיסק... - זכרון כמובן DC. מעבד טוב - זה מחשב שלא יעבור OC - אני מנח שפה כדאי ללכת על 64 ביט של AMD..? מן הסתם לוח שיהיה טוב (להרבה שנים) ושיהיה בו כרטיס קול מובנה כבר. מסך לא צריך, גם לא כונן דיסקטים סי די או צורבים.. ( כל זה יש לי בשפע ) אשמח לקבל מפרטים. סדר גודל מחירים רצוי עד 3500 -4500 שח... אשמח לשמוע הצעות למפרט.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי היתיעצות רבה החלטתי על מה אני רוצה ללכת.... זה המפרט: AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX Leadtek WinFast PX7800 GT TDH MyVIVO Extreme ?512MB 400MHz V-DATA? X2 ?200GB SATA II 7200RPM 8MB? NEC ND-3550A x 16 Bulk DVD±R/RW Sony 1.44MB 3,5" FDD SunBeam Transformer Black case OCZ PS 520W ATX POWERSTREAM SAMSUNG SyncMaster 930B 8MS "19(המסך טוב או שעדיף לקחת אחרת?) רוב העצות שקיבלתי היה להחליף את הלוח אם ל ASUS כך שהוא יהייה יותר חזק..... תנו לי גם אותו מה יהיו הביצועים אם הזכרון יהייה GeIL 2048MB DDR 400MHZ (2x1024)MB Value Dual Channe (עזבו את המחיר) האם זה יראה הבדלים ענקיים?
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש למישהו המלצה לכרטיס מסך ב300-500 ש"ח? אני לא רוצה לעשות gaming רציני. המחשק הכי כבד שאני משחק זה SWTOR (Star Wars The Old Republic) ראיתי בTMS כרטיס של חברת ninja ותהיתי אם מישהו יודע משהו על החברה הזאת, כי לא הצלחתי למצוא עליה כלום באינטרנט. https://www.tms.co.il/product/11893 אני לא יודע אם כדאי לקנות מהם, אבל הוא זוך ב70 ש"ח מהאחד של Gigabeyteתודה! ניר
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-