ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,353 דיונים בפורום זה
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש כללי, אינטרנט אופיס וכו ולמשחקים כמו פיפא, nba, pes. הוא יכול לקנות במבצע את המחשב שמופיע למטה במחיר 2230 שח. האם ניתן להשיג מחשב משתלם יותר מבחינת עלות/תועלת בטווח המחיר הזה? (עד 2500 למשל). אין דרישות מיוחדות חוץ ממסך 15'' ושיהיה כונן dvd.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, שבוע שעבר חברה שלי קנתה מחשב נייד של ASUS מדגם V400 191H. המחשב מעולה חוץ מפרט אחד קטן.. הוא מתנדנד. מה זאת אומרת? בכל מחשב נייד רגיל, בבסיס המחשב, קיימים 4 חתיכות גומי כאלו שעליהם המחשב יושב כדי שלא יגע בשולחן, ובדרך כלל הם גורמים למחשב להיות באותו גובה. הבעיה היא שאצלנו, צד ימין מקדימה של המחשב פשוט מעופף באוויר, ברגע שמניחים יד על המחשב הוא פשוט מתנדנד. לא נראה לי שאני צריך לציין שזה מעצבן עקב העובדה שהיא שילמה סכום לא קטן על המחשב ( עזבו שזה מחרפן לרשום בו ). פניתי יום חמישי לפני השעת סגירה לאסוס ועוד לא חזרו אלינו, אני מתאר לעצמי שיום ראשון יצרו קשר, איך להתנהל מולם? בעקרון כשהמסך סגור, הבעיה כמעט ולא קיימת. ברגע שפותחים את המסך, זה ניראה כאילו האזור שלה …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא פחות או יותר 3,000 ש"ח. השימושים שלי הם כאלה - עריכת וידאו קלה ( תוכנת Premier כמובן לא מהגרסות הכי חדשות ) תכנות כמו WORD ובקיצור OFFICE ללימודים צפייה בסרטים האזנה למוזיקה ( אזניות ) זה הכל... האם לדעתכם המחשב הזה יתאים? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11867 אם לא, אשמח לשמוע הצעות.
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, אני מועניין לקנות מחשב חדש לעבוד איתו ובמפרטים אני לא הכי מבין אז הפנו אותי לפה [=. יש לי תקציב של עד 7000 ש"ח ואני צריך לבנות מחשב (כולל מסך לגרפיקה מיוחד הבנתי שיש כאלה ) בעיקר לעבודה בפוטושופ אילוסטרייטור ותוכנות עיצוב בכללי (ללא הרבה עיצוב ב3D אבל גם ) . עדיפות לחסיכה בתקציב ואין אפשר לחרוג ממנו לצורכי גרפיקה חיבור לשני מסכים בHD בעיקר פוטושופ ואילוסטרייטרו לעבודות גדולות לדפוס ועבודות לאינטרנט אני מעוניין לרכוש מסך בנוסף למסך הטלוויזיה 32 " שאני מחבר אליו שהוא בHDready צריך מסך וכרטיס גרפי עם קלבריציה גבוה של צבעים ויכולת עיבוד גבוהה חשוב שהמחשב יהיה שקט ככל שאפשר לא מתכונן אוברקלוק אין צורך לכלול תוכנות צריך לתמוך במסכים מרובים קליברציה גבוהה של צבעים …
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לרכוש מחדש חדש לכמה פרוייקטים. המחשב יכיל 4 כרטיסי מסך (לוח אם תומך עם 4 X16) מעבד,זכרונות, 1250 PSU של Seasonic. ושאר הירקות. ברצוני לבקש ממכם עזרה דחופה להיום, איזה מארז כדאי לי לרכוש? אכפת לי שיהיה איוורר/זרימת אוויר/קירור טוב (מאוד חשוב, כרטיסי המסך יעמדו בעבודה אינטנסיבית מתמדת) רוב הסיכויים שאת המארז אשאיר פתוח בשביל לקבל קירור טוב יותר. בנוסף אילו מאווררים צריך לרכוש בנוסף? הקציב הוא בערך 500-600ש"ח, אשמח לחסוך ואשמח לשלם יותר אם יש צורך. תודה רבה לעוזרים, חשוב לי מאוד כי איני מבין גדול בבניית מחשב מקורר היטב (במיוחד שהפעם אצטרך את הקירור הטוב ביותר שאוכל להשיג) בנוסף האם יש חנות טובה שמשקיעה על חיווט ואיורור? בעיקרון כנראה שאזמין מ TMS א…
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום. הגיע הזמן לשלוח את המחשב הוותיק שלי לגמלאות אשמח לעזרתכם. אני ממש חלוד בכל הקשור לחומרה עכשווית. . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher ,starcraft ,diablo ועוד משחקים בסגנון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). dell 2312HM …
-
- 36 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש דגם של מחשב ואם אפשר חנות מומלצת בחו"ל (אירופה וארה"ב בלבד) בן דוד שלי מאבטח מטוסים ונמצא בעיקר באירופה אבל גם לפעמים בארה"ב (שבוע הבא חוזר עם נקסוס 5 ) * מטרות המחשב בעיקרון שיחזיק לי ל4 שנים לפחות, לכן חשוב שיהיה מודרני מאוד. כח עיבוד חזק למטרת רינדור בתלת מימד ועבודות בפוטושופ ברזולוציה גבוהה. * גודל המסך לא פחות מ13.3 אינץ ולא יותר מ15 אינץ. * רזולוציית המסך FHD 1920x1080 והלאה. בעיקרון FHD יספק אותי. * משקל רצוי נמוך ככל האפשר. לא יותר מ1.8 קילו כולל סוללה. * נדרשת ניידות וזמן סוללה של לפחות 6-7 שעות. * SSD חובה 128GB לפחות. * כונן אופטי? אם יש למה לא, עדיף בלי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? ל…
-
- 0 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד באיזור ה-3 אלף (מוכן לחרוג בכ200 300 שקל) וראיתי שיש מבצעים טובים בבלאק פריידי בKSP אז חשבתי לנצל את ההזדמנות *מטרות המחשב? עבודות, אינטרנט, משחקים קלים-בינוניים, מעט פוטושופ * גודל המסך? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי?פחות מ3* האם נדרש זמן סוללה ארוך? בינוני * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?500giga אם יש אפשרות 7200rpm, או SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, 7 או 8, עדיפות ל8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? KSP - BLACK FRIDAY *עדיפות ל-8 גיגה זכרון *שיהיה…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך שהמחשב יהיה מאוד חזק ויריץ את המשחקים הכבדים ללא בעיות וללא תקיעות. מחיר של עד 7000 שקל. מה דעתכם על המחשב הזה:http://ksp.co.il/?uin=19434 ומה ההבדל בינו לבין המחשב הזה:http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10994 מה עדיף? יש משהו יותר טוב במחיר הזה? והאם המפרט הזה בכלל מספיק טוב?
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה/הצעת מחיר למפרט מחשב העונה על הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 7000 ש"ח (אבל גמיש) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל עוד מדובר ביחס מחיר:תמורה אופטימלי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כל עוד מדובר על ניצול מקסימלי של יחס:תמורה, אפשר לחרוג עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אתרים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). דרמיויבר, פוטושופ, תוכנות עריכת וידאו, לצורכי פרנסה ושעות פנאי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה …
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5500 (עדיף לא לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג בהחלט -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, CRYSIS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - (שני מסכים) מסך ראשי - 24 אינצ' 1920*1080, מסך משני - 1680*1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זיכרון 5. עד כמה חשו…
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
אני מחפש ספיציפית מאתר IVORY 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים שיש כרגע בשוק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680*1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה לשדרג מחשב משרדי lenovo (מפרט קיים בהמשך..) למפרט גיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + vmware א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). vmware - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fc,bf4,gta5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע - המסך ירכש בעתיד בהתאם למפרט. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג מהתקציב, אם אין ברירה אז בכמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית-אופיס, צפייה בסדרות, משחקים לא כבדים (רצוי שסימס 2 יוכל לעבוד ויהיה נחמד אם גם סקנד לייף). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הצלחתי להפעיל את הסאונד במצב בטוח והיום כתוב שמצב השמע אינו פועל עשיתי את אותו המדריך שנעזרתי בפעם הקודמת והכל במקום ועדיין אין סאונד המדריך.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני שוב נעזרת בידע שלכם, הפעם כדי לבחור מחשב לחמי וחמותי. חמי חובב צילום ועריכה, ולכן אנחנו צריכים HD גדול לכל התמונות שלו, וכן יכולת להריץ פוטושופ בקלות. התקציב הוא 1,500 ש"ח. אם אפשר לנסות ולחסוך נשמח, כיוון שמדובר במתנה משלושת הילדים. אין צורך בציוד היקפי, יש עדיפות למחשב שקט וכן צורך במערכת הפעלה. אין צורך באופיס. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים. ראיתי שיש עכשיו מבצעים על מחשבים ל black friday כרגע אני לא מתכנן להסתובב עם המחשב אבל אני רוצה לחשוב גם קדימה אז זמן סוללה ומשקל הם חלק מהפקטור. *מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 14-15.6 * רזולוציית המסך? סטנדרט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 2 ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6-7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500giga * כונן אופטי? לא חובה אבל עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, המחשב יריץ לינוקס. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב HTPC לסלון סביב 2000שח, עדיף לא לחרוג. חשוב לי השקט שכן המחשב יושב בסלון. אין צורך במארז HTPC, ניתן לקחת אחד רגיל, אלא אם יש משהו קטן בסגנון NUC. לא מתוכנן OC. המחשב יחובר לטלויזיה 50'. אין צורך בכרטיס רשת אלחוטי. לאחרונה התעניינתי ב-Intel NUC/Gigabyte Brix שעולה סביב ה600$ ורציתי לשמוע את דעתכם, מה אתם חושבים על המוצרים? מעבר לזה, אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים, השידרוג צריך לכולל מעבד, לוח אם וקירור למעבד. המחשב ישמש לעבודה משרדית + עריכת תמונות בסיסית ביותר. ברשותי כרגע מארז Antec Sonata III, דיסק SSD וכונן קשיח 7200. התקציב לזה הוא 1000 שח, שוב עדיף לא לחרוג. מחכה לעצת המומחים.. תודה!
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? סהכ התקציב הוא כ5k אבל כבר נרכש מעבד i5 4670K, דיסק samung evo 840 120gb וכן הארד דיסק. אשמח להשלמת המפרט בתקציב של כ3k. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? המטרה היא להיות cost effective. אם ניתן רצוי לחסוך אך רק אם הפגיעה היא קטנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי. גלישה עם הרבה טאבים, עריכה, תכנות קל, גיימינג יחסית קל נניח civ 5 או sc2 לא חובה בהגדרות הכי גבוהות בעולם אבל שיהיה יפה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו …
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אהלן מה המצב? אני טס להולנד עוד שלושה שבועות, זה יהיה קצת לפני הקריסמס ככה שכנראה אני אמצא שם די הרבה מבצעים טובים. כרגע יש את הבלאק פרדיי שהוא גם מביא לנו מבצעים (לא יודע בדיוק עד כמה שווים) הדבר שהכי מרתיע אותי בלקנות מחשב מחול זה עיניין האחריות, אם יקרה למחשב נזק כלשהו או לא יפעל כראוי וכו' מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, העיניין הוא כזה כרגע יש לי מסך די ישן (19 אינץ- לא ידוע רזולוציה), אין מחשבה לקנות חדש כרגע אך העיניין יהיה רלונטי בעתיד ולכן היתי מעונין בעזרתכם במפרט שיריץ משחקים כבדים באיכות גבוהה למרות מגבלות המסך הנוכחי. בגדול אין לי בעיה עם מעבדי AMD כדי לשפר ביצועים. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג אך שוב העדיפות היא לחיסכון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לג…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד באמאזון ורציתי לדעת אם למישהו היה ניסיון עם מחשבים של DELL ואחריות. באמאזון רשום רק שיש אחריות BBY 1YR שמחיפוש קצר ברשת התברר כאחריות של BEST BUY, כשאני ביררתי עם התמיכה של DELL בארץ הם אמרו שהם מכבדים רק אחריות EMEA. איך אני יכול לברר אם האחריות של BEST BUY היא גם EMEA? מישהו התנסה עם זה בעבר? תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום חברים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עריכה: אם אפשר טיפה לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? X 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). תגידו לי אתם -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? משחקים כבדים לדוגמא BF4 BL2 ומשחקים חדשים שיצאו, צפייה בסרטי HD * גודל המסך? "15-17 מעדיף מט * רזולוציית המסך? מעדיף 1920x1080 Full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אם אפשר משהו שיחזיק לפחות 4-5 שעות משחק או צפייה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ולפחות 2 usb * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB או יותר ולגבי SSD לא כזה חשוב אם יש או אין * כונן אופטי? לא משנה לי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מבין בניידים הרבה אז כל עוד זה טוב אין בעיה * כל…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניית מחשב נייד לעבודה נוח סרטים זול מהיר וקנייה במקום לא בהזמנה . צריך גם מפרט טכני וגם חנות ומחיר ושיטות של קניה בהנחה עם זה דרך כל מיני קופונים חבר הסתדרות המורים או משה.ו העיקר זה מפרט המחשב.!
-
- 2 תגובות
- 928 צפיות
-