עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by regacc,

1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe CS6, Visual Studio -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4, Crysis, Diablo 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" LED -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by AriLupuss,

שלום רציתי לברר איזה מפרט הכי משתלם אוכל לקבל למחשב גיימינג , ללא מסך וללא ציוד היקפי (מקלדת,עכבר וכו') 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים, שימוש בתוכנות אלקטרוניקה כגון: ORCAD,SES51 וכו' (לצורך למידה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, - הוא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, ועוד משחקים מתקדמים.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  3. Started by freidkin.gilad,

אני צריך מחשב חדש אז הרכבתי מפרט. אתם יכולים להגיד לי אם הכל מתאים אחד לשני (למשל שהמעבד לא יגביל את הכ מסך) במפרט ואולי איפה אני יכול לקנות את אותו הדבר ביותר זול? מפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/ct8qareu

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  4. Started by elibegi,

יש חיה כזאת? ישמש כמחשב משני - יש מחשב גרפי חזק בבית. מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימדית - בעיקר אילוסטרייטור, פלאש ופוטושופ - מעט עריכת וידאו) * גודל המסך? לא משנה - עדיף מט * רזולוציית המסך? שתתאים לשמושים הגרפיים הנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיף שיהיה קומפקטי וקל - מיועד לבחורה - אני לא מתמצא במשקלים - (שוב, במגבלות התקציב, אם יש מחשב טוב יותר אך כבר יותר, אעדיף את הכבד והחזק יותר על פני הקל והחלש יותר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר במגבלות התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ואם אפשר שיהיה מהיר - לחילופין, אם אפשר כונן ssd, אז גם נפח של בין 180 ל-250 יה…

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  5. אני מצרף מפרט שקיבלתי. אין לי מושג בחומרה אז אני לא יודע כמה זה טוב. התקציב הוא בסביבות 10000. התוכנה שנמצאת שם זה ברשיון חינוך אני אשמח לשמוע מה דעתכם.. תודה

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  6. אני מתחילה ללמוד אנימציה והחלטתי לקנות מחשב נייד. שמעתי על asus ux32vd שהוא נייד מצוין אבל האם הוא מתאים לעריכת וידאו פרימייר ופוטושופ? כמו כן איזה כרטיס מסך הוא הכי מומלץ לעבודות גרפיקה ועריכה?

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  7. Started by Matanki,

זה המפרט של המחשב שלי כרגע. מעבד http://gyazo.com/3fc0f3336f8869ca680dfcdf78339590 לוח אם http://gyazo.com/9aa7132b12d21a7f63c597411902c376 כרטיס מסך http://gyazo.com/3cdca93baba1bba97bb775808db8b2e2 השאלה שלי היא כזאת, אני לא מעוניין להשקיע 3 אלף במחשב חדש קומפלט. אני מעוניין לקנות מעבד חדש שיתאים ללוח אם וכמובן שיתמוך בזכרון DDR 2 . אני יודע שמנסים להיפטר מהטכנולוגיה הזאתי ולא מייצרים כבר מעבדים כאלה בשוק אבל אני אשמח אם מישהו כן יודע על מעבד חזק שיתאים למשחקים ויתאים לכלל המחשב. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  8. Started by idan oren,

מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אם כבר עד 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הקלטות, עריכה קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 3, קרייסיס 3, סקיירים, פר קריי 3, need for speed האחרון, AC4 וכדומה.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צור…

• 7 תגובות
    • 994 צפיות
  9. Started by freidkin.gilad,

אני צריך מחשב חדש אז הרכבתי מפרט. אתם יכולים להגיד לי אם הכל מתאים אחד לשני (למשל שהמעבד לא יגביל את הכ מסך) במפרט ואולי איפה אני יכול לקנות את אותו הדבר ביותר זול? מפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/ct8qareu

10. (מקווה שאני בפורום הנכון) חבר נוסע לארצות הברית עוד שבועיים ואני שוקל להגיד לו איזה מחשב לקנות לי נתחיל עם הגודל חייב להיות 13.3' ולא כבד מידי. בנוסף SSD - מאוד חשוב לי , 128 או 256 , תלוי אם יכנס בתקציב. נמשיך עם מעבד, חייב שיהיה HASWELL כי זמן סוללה מאוד קריטי עבורי, לגבי I5 או I7, מעדיף כמובן I7, אך בתכלס האם ההבדלים גדולים? זיכרון פנימי - 8GB . שימושים - הכל מהכל כולל שימוש בתוכנות גרפיות הכי כבדות (משחקים מעט מאוד... מספיק את הצ'יפים ON BOARD שיש על המעבדי HASWELL )מחיפוש קצר ראיתי שMACBOOK AIR עונה על הדרישות שלי ואפשר להרכיב אותו באפל ב1300 דולר , שזה המקסימום של המקסימום תקציב שלי (עם I7 ו8GB זיכרון, ו128 GIGABYE SSD). הפחד שלי , שאני עובד עם הרבה תוכנות שעובדות…

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  11. Started by crik,

שלום רב, מחפש מחשב נייד לעבודות משרדיות, חשוב שיהיה קל ומהיר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?אין * משקל רצוי? עד 2.2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, 4 שעות לפחות *…

• 0 תגובות
    • 904 צפיות
  12. Started by alon3,

שלום רב מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב 2500-3200 בערך. אשמח לשמוע מה דעתכם על הדגמים שמצאתי או על על המפרט שמומלץ לי או אם יש דגם שפיספסתי צרכים:בנוסף לבסיסיים (אופיס, אינטרנטָ) אשתמש גם בתוכנות הקשורות למוזיקה כמו תוכנת הקלטה כמו אבלטון/פרוטולס, בנוסף לפלאגינים שאתקין על תוכנות אלו (למשל אפקטים או הדמיית כלי נגינה וכו') -כמו כן יתכן ובעתיד ארצה קצת ללמוד פוטושופ או אילוסטרייטור מעבד:מעדיף לקנות מעבד מהסדרה החדשה עקב פער מחירים לא גדול במיוחד וזמן סוללה ארוך יותר מעדיף I5 עקב הצרכים שציינתי מלמעלה וכי לא מצאתי I7 זול שמתאים לתקציב שלי (גם לא מהסדרה הישנה) הדגמים שנראה לי מתאימים לי (כולם i5 hasweli): 1- HP Pavilion 15-n005ej 6 גיגה זיכרון וכ.מסך ATI 8670 כרגע המחשב ה…

• 0 תגובות
    • 972 צפיות
  13. Started by drorion,

לוח אם ASUS 98H67-M ספק SEASONIC S12II BRONZE 520W [h=3][/h]ראם 2X2 1X4 כרטיס מסך SAPPHIRE HD 7970 DUAL-X כונים 2TB SSD 120GB

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  14. Started by tzahi97531,

שלום לכולם ותודה על העזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כבד BTF4 וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 FARCRY3 Call of Duty Black Ops 2 CRYSIS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22'' (37) 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by idan663,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים\עריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4 WATCH DOGS וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - הכול בלי יוצא מן הכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P(מסך 24') -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תוכנות שרטוט CAD כגון Solid works, Autodesk Inventor * גודל המסך? 1 5.4-15.6, עדיפות מסך מט, אבל לא חובה * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נומרית * משקל רצוי? עד 2.5 kg * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 6 GB, לפחות GB 500 hard disk * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה, עדיף כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אני מחפש מפרט למחשב ביתי שימוש עיקרי בעיבוד תמונה ועריכה גרפית. אין צורך בציוד היקפי מלבד מערכת הפעלה WIN 8/7 ואני מעוניין להשתמש בכרטיס המסך שיש ברשותי - HD6450 1G. אשמח לשמוע את דעתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך כמה שניתן כל עוד לא פוגע בביצועי המחשב יתר על המידה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש בתוכנות גרפיות כגון אילוסטרטר פוטושופ ועיבוד תמונה כגון LIGHTROOM א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:…

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  18. Started by Ligi,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ולא לעבור אותו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן לחרוג אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF4,SKYRIM וכו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 אולי אשדרג בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. אז ככה, אני כבר 5-6 שנים עם אותו מחשב, כשקיבלתי אותו לא יכולתי להריץ שום משחקים בגלל שהיה לי כרטיס מסך נוראי,אחרי כמה זמן קניתי כרטיס מסך טוב והכל היה סבבה, זה היה לפני 5 שנים, לאחרונה גיליתי שהמעבד שלי ובעיקר הזיכרון (כרטיס RAM) נוראיים והבנתי למה עדיין הרבה משחקים לא יכולתי להריץ ומשחקים אהובים עליי כמו SKYRIM ו-DISHONORED רצו עם קצת בעיות של פריים רייטס (FPS). אז אני רוצה לקנות זיכרון ומעבד חדשים ואני לא ממש מבין בכל המה טוב ומה לא ומה מתחבר לי ללוח אם. אז בעצם אני מבקש אם מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על זיכרון ומעבדים חדשים שיתאימו לי ללוח אם והנה חלק מהנתונים של המחשב שלי: זיכרון- 2 GB מעבד- pentium ® dual-core CPU E5200 @ 2.50GHz 2.52GHz לוח אם- את הלוח אם עשיתי לפי…

20. אהלן, בימים הקרובים מגיע לבקר קרוב משפחה מארה"ב ורציתי לנצל את ההזדמנות לקנות לאחי נייד ללימודי הנדסה. המחשב צריך להיות יחסית קליל ונייד מכיוון שהוא הולך לקחת אותו ללימודים בכל יום. הדבר הדרשני ביותר שהמחשב ייעשה זה להריץ סולידוורקס - וגם זה לפרויקטים בסיסיים. אני מצרף קישור למחשב שמצאתי בחיפושים ונראה ראוי: מחירו בחנויות 920$ http://www.dell.com/us/p/inspiron-14-7437/pd?oc=fncwa557h&model_id=inspiron-14-7437 הקריטריונים שהצבתי לעצמי הם: מעבד i7 חובה 8GB RAM וצפונה עד משקל של 2.2 ק"ג מחיר גג 1000$ אגב מכיוון שאין הרבה זמן עד שקרוב המשפחה מגיע לארץ - אין אפשרות להזמין מאתרי היצרניות עצמן שכן לוקח למשלוח זמן רב.

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  21. Started by Eparon,

[h=1]15.6 Dell Inspiron 3521 i5-3337U[/h]http://www.dell.com/il/en/p/inspiron-15-3521/pd יש חייה כזו בארץ ??

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום לכולם! אז התוכנות שיהיו בשימוש הם בעיקר תוכנות 3D למיניהן: 3D max Revit Sketch Up (כולל V-Ray כמנוע רינדור) Lumion Rhino אך גם תוכנות גרפיות או תוכנות שתפקידן שרטוט: Photoshop SC5 AutoCad ArtRage InDesign קראתי את הנושא שנעוץ בפורום: "מפרטים לגרפיקאים" ולמרות שהיה מעניין לא כל כך הצלחתי להבין יותר מידי, כנראה שהבנתי בתחום מוגבלת. אז כמו שכבר רשום בכותרת, התקציב שלי כרגע הוא 6,000 שקל והוא נטו למחשב ללא מסך או ציוד אחר. אם יש למישהו מפרט שפורץ את התקציב אך יש לכך סיבה טובה אהיה שמח לשמוע. כמה נקודות שצריך לשים עליהן את הלב: המחשב ישמש ליצירת רינדורים. הרבה פעמים אני מוצא את עצמי עובד על מספר תוכנות במקביל (3-4 תוכנות) תודה רבה לכל העוזרים!!

23. Started by Ronfer123,

היי חברה, הינה המפרט אותו אני הולך לקנות: 870 ₪ - * מבצע * - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150 390 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150 330 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz 2150 ₪ - * חדש במלאי! * Sapphire Radeon R9 290 4GB + BF4 / Cod Ghosts / AC4 310 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 445 ₪ - Raidmax Augusta 355 ₪ - FSP Raider 650W 80+ Silver 5 Years Warranty 90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90 120 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 36 ₪ - EVERCOOL Spider 120mm + FILTER מחיר סופי: 5096 ₪ ההתלבטות שלי זה בנוגע לכרטיס המסך, הבנתי שהוא מאד מאד רועש, יש לו עוד גרסאות? יותר שקטות? עם קירור יותר טוב? ולא רפרנס..... או שבכלל כדי כרטי…

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מלא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ------ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). age of wushu, guild wars, neverwinter מסך 21 או 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה מבחינת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  25. Started by barch,

מה התקציב המקסימאלי? 9000-10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב למשרד אדריכלות, מיועד לעריכה גרפית שעוסקת בהמון תלת מימד ומולטיטסקינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). google sketchup , chief architecture, archicad , autocad , vectorworks architecture, revit, vray, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1…

דיונים חדשים בפורומים