עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חבר שלי לחוץ לקנות מחשב חדש והוא רוצה מפרט ב3000, 3500 גג. אפשר INTEL או AMD, לא עקרוני. 512MB RAM חובה, HD 60-80GB, כ. מסך טוב שיריץ משחקים, רמקולים (2.1) איכותיים, צורב בינוני וזהו. תודה לכל מי שיעזור לי לבנות לו מפרט.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. ההבטחה המפתיעה של אינטל קורמת עור וגידים על הבמה, עם הצגה ראשונה של נייד גיימינג בעל מעבד ממשפחת ה-K הניתנת להמהרה לכתבה: http://hwzone.co.il/הצצה-ראשונה-למחשב-נייד-עם-מעבד-מכפלה-פת/

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום. אני מתלבט כבר כמה זמן בנוגע לאיזה לפטופ עדיף לי לקנות. התקציב שלי הוא במקס' עד 6800 אני אשתמש בלפטופ בעיקר למשחקים וכו' .. נכנסתי לכמה אתרים ובהתחלה ממש כיוונתי לalienwere m11x אבל אז הבנתי שאני יכול לקנות מחשב DELL עם ביצועים יותר טובים מן הAlienwere. בעקרון דגם הלפטופ שראיתי הוא : ‎Dell XPS L701x XPS17-7404NW7 יש כאלה שמכנים אותו בשם dell xps 17 (?) מפרט : CPU‎ ‎Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4GB DDR3 1333Mhz (1 x 4096 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎750GB (7200 Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎17.3in HD+ WLED TRUE-LIFE (1600x900)‎ ‎ GPU‎ ‎NVIDIA GeForce GT 445M, (3GB Dedicated)‎ ‎ Optical Device‎ ‎8X DVD+/-RW Drive‎ ‎…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. המחשב יעמוד בסלון, אז אני רוצה מארז מתאים, ולא יודע איזה טוב שיתאים מבחינת החומרה שאני רוצה לרכוש וגם יהיה מקורר כמו שצריך וגם שלא יעשה הרבה רעש. אני לא רוצה להריץ משחקים על המחשב, אם ירוצו אז סבבה, אבל לא זאת המטרה של המחשב. חשבתי על המפרט הבא סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 519 519 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4400+ Socket AM2 Box AMD1175 545 272 2 זכרון PQI DDR2 1024Mb 800MHz CL5 TURBO 24760 353 353 1 כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB 2500KS 621 621 1 מארז כולל ספק Antec NSK2400-EC 380W 0761345-00240-0 5 פריטים 2,038 ¤ סכום כולל מע``מ חסר לי לוח אם מתאים, כרטיס מסך מובנה (או רגיל), לא צריך לכל השאר(DVD עכבר מקלדת וכו') אני לא יודע אולי שכחתי משהו, כמו קירור למ…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. ברצוני לרכוש מחשב נייד בגודל "13.3. שימושים עיקריים: אינטרנט,אופיס, והרצת סרטי HD בצורה חלקה וללא קירטועים. חשוב שהמחשב יתפקד חלק בעת פתיחת מס' רב של יישומים במקביל(אתרים,תוכנות וכד'). כמובן שאמינות המוצר חשובה ביותר. המועמדים הסופיים הם: 1. Lenovo ThinkPad Edge 13 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16745 2 .DELL Inspiron N3010 i5-460M GMA HD http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15921 הייתי דיי נעול על ה LENOVO אבל איש המכירות באתר שציינתי(שמחזיק את שניהם ועוד רבים אחרים) אמר לי שבתמורה מול מחיר- ה DELL נותן הרבה יותר ובנוסף- מתאים יותר למולטימדיה. ממה שאני מבין-גם מעבד I3 מספיק להרצת סרטי HD בצורה חלקה,כך שרכישת מעבד I5 (ב DELL) כמעט באותו מחיר מהו…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, Stream , Virtual Machines ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:Battlefield 4 , League of Legends , GTA . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום לכולם, יש לי SONY VAIO סדרה S דגם VPCSA21GX. הזמנתי את המחשב מ-EBAY, לאחר שלושה חודשים של שימוש הוא לא זיהה את הסוללה והחל להתחמם בצורה לא רגילה. פניתי לחנות והם אמרו לי שאין ביכולתם לעשות הרבה והמליצו לי לעשות עדכון BIOS, עשיתי אך שום בעיה לא נפתרה. אני לא יודע מה לעשות, בינתיים הוצאתי את הסוללה כי כשהיא בפנים המחשב מתחמם יותר, היא במילא לא יעילה והמאוורר שלו לא מפסיק לעבוד. כמו כן יש לו 2 כרטיסי מסך ויש כפתור הבורר בניהם, כאשר אני משתמש בכרטיס מסך החזק יותר אז אי אפשר לגעת במחשב בכלל מרוב שהוא חם. זה לא נראה לי תקין בשום דרך. מצורף מפרט המחשב: [table][tr][td][table][tr][td]Input[/td][td]Backlit QWERTY keyboard, 82 keys with 2.0mm stroke and 19.05mm pitch3 USB (1 US…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום, פתחתי כבר נושא בעבר, אבל השתנו כמה דברים... אשמח לתגובות מהירות שכן המחשב יירכש ביום-יומיים הקרובים. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3,500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל עד תום במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח במידה והשידרוג משמעותי ביותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכני HD בעיקר א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? תאמרו לי אתם, מסך FHD 22-24…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by witherwings,

* מטרות המחשב: תכנות,אופיס,סרטים. * גודל המסך: 14 או 13.3 אינץ * רזולוציית המסך: FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת שעושה אור בחושך * משקל רצוי: 1.3 - 1.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 7 שעות.. אם אפשר יותר אז כמובן שכן! * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD 256GB * כונן אופטי: לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: נדרשת אחריות. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מעדיף צבע כחול כהה אבל.. זה לא כזה משנה יש לי חבר שנמצא בארצות הברית עכשיו וחוזר עוד שבועיים - פרט חשוב !

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by nandrut,

לאחר מחשבה לרכוש PC רגיל החלטתי לשנות כיוון לHTPC בתקציב של 3000 ש"ח אבקש עזרה במפרט ללא כרטיס טלויזיה וציוד הקפי. המחשב לא מיועד למשחקים בכלל!!! צריך לסחוב בקלות FHD 1080P (יחובר לLCD FHD) חשוב מאוד שיהיה שקט!

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Classic notion,

מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13/14 *האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? שלא יהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כדאי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מתלבט אם כדאי מסך מגע, נוטה לחשוב שזה סתם גימיק. הדגש הוא שהמחשב יהיה קל וזמן סוללה סביר. תודה

12. Started by wombat,

יש ברשותי DELL Latitude E6430 וחשבתי לקנות את: http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-Hard-Drive-Caddy-9-5mm-Universal-Dual-boot-function-G9-/161289348864?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item258d982700 (הגובה צריך להתאים) ראיתי שאפשר לפרק את המנגנון נעילה מהכונן האופטי הקיים ולחבר אותו ל caddy, אך לא ראיתי איך עושים את זה. הסברים/מדריכים? יש מקומות בארץ שמוכרים caddy כאלו במחיר סביר?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Xane,

Leadtek WinFast PX7800 GT TDH MyVIVO AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core CPU PQI PC3200 400MHz Dual Channel 2GB OCZ ModStream Power Supply 520W MSI K8N SLI Platinum nForce4 Samsung 160GB SATA 7200RPM Creative Audigy 2 ZS Retail Thermaltake BigTyphoon ציוד היקפי: Viewsonic 19" CRT Flat P97F Black Silver Antec Super Lanboy Aluminium Super Mini Tower Case NEC ND-3540A Dual Layer DVD+RW 16x Silver Bulk 12,486 ש"ח.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. ראשית תודה רבה על האתר. אני קוראת בו כבר כמה ימים ועושה רושם נפלא כעת, אני מעוניינת לקנות מחשב שישמש כמחשב משרדי כללי, בנוסף יירכז מוזיקה והורדות רבות ויהיה HTPC (בכ- 5K פחות או יותר - כמובן שעדיף פחות) ולבד מפוטופוש, ללא שימושי גרפיקה מיוחדים או גיימר. בנוסף לבקשה בעזרה במפרט הרי כמה שאלות ראשוניות שבינתיים אני איתן תקועה 1. אשמח מאוד לקבל מפרטים תחת מגבלת התקציב. אני רוצה לציין שהיות והמחשב אמור גם כמחשב ראשי ובנוסף כ- HTPC יש צורך בזכרון גדול ובייכולת עיבוד דברים רבים ושונים בו זמנית (לרוב אני עובדת בו זמנית במספר יישומים). היות ומדובר על מחשב ראשי ועליו להיות חזק, ואני מעוניינת גם באפשרות שדרוג בעתיד רצוי שזה יהיה מארז HTPC יפה מהסוג הגדול אבל לא יקר מידי, ועל המ…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היי, מחפש מחשב חדש לצרכי עבודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לא למשחקים. מחשב לפיתוח. בתרחישים מסויימים צריך להיות מסוגל להריץ 3-4 מכונות וירטואליות במקביל, ולקמפל דברים מאוד כבדים (כמו chromium למשל). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבל…

16. Started by mudale222,

תקציב עד 4K. SSD 256 חובה. מסך - בין 12.5-14 אינטש. מעבד כמה שיותר חזק. זהו בעיקרון, תנו קישור לחנויות ספציפיות שיש להם את המחשב, זה יהיה מבורך. תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. היי, זקוק לעזרה, אני מעוניין לרכוש מחשב כאשר התקציב שלי הוא בסביבות 2000 ש"ח. אשמח גם להתפשר במחיר... הצרכים שלי הם לגלישה באינטרנט בעיקר, לא למשחקים. חשוב לי שהרכיבים יהיו איכותיים וחשובה לי האחריות. לא זקוק למסך וציוד היקפי. ראיתי בזאפ את המחשב הזה של דל: http://www.ypc.co.il/product.asp?ProductID=909 חושב אולי לקפוץ לאייבורי כפי שעשיתי בפעם הקודמת לפני חמש שנים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7122&CatCode=1 אשמח מאוד לעזרה, טלול

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אהלן, אני חדש בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי מנסיונכם עם בעיה דחופה שיש לי. לפני שנה קניתי בארה"ב מחשב נייד של סוני מדגם VGN-FZ180e (במחיר של 1700$ בערך). עשיתי בזמנו סקר שוק די ארוך ובסוף החלטתי ללכת דווקא עליו (על אף המחיר הגבוה) דווקא בגלל הכרטיס מסך שלו, שהיה הכי טוב בקטגוריית הניידים עם מסך 15.4" (כרטיס מסך של nVidia, דגם GeForce 8400GT M עם 256MB זיכרון). ידעתי שזה מחשב שישמש אותי כ-desktop ורציתי שיוכל לעשות הכל. בחודשים האחרונים שמתי לב לבעיה שהולכת ומחמירה - הנייד שלי היה מתחמם מאוד מאוד מהר (בזמן שספק הכוח מחובר לחשמל), ולעתים אחרי שהייתי משתמש בו תקופה ארוכה (משחק unreal3 לדוג') הוא היה מתחמם ברמה שכמעט אפשר להכוות ממנו - הצדדים (ממתכת) וגם המקלדת (פלסטיק) הי…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by tomer_va,

שלום רב, ראשית ישר כח על הפורום אינני מבין גדול במחשבים ונעזרתי בו רבות! ובכל זאת..... אחי נוסע בעוד מספר שבועות לארה"ב ואני מעוניין שירכוש לי נייד כרגע אני מתלבט בין שני דגמים: http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/M500/M505-S4947 http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/A500/A505-S6965 על מה אתם ממליצים? מה היתרונות או החסרונות של כל אחד?(מעבר לדברים הבולטים כמו גודל הדיסק קשיח) האם השוני בכרטיס המסך משמעותי? אשמח אם תפנו אותי לדגמים אחרים שלדעתכם טובים יותר בטווח המחירים הזה תודה רבה תומר

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום אני מנסה להרכיב מפרט סביב 5000 שח למחשב (ללא ציוד היקפי ) לעבודה גרפית מוכן לרכוש באילת מורכב, המחשב לעבודה מקצועית פוטושופ/ איןדזיין/אילוסטרייטור ואמור לשמש מספר שנים קדימה לאור זאת חשבתי לבנות מערכת מסביב לi5 13600 , וrtx3060 בתוספת 16gb ram עם מקום לעוד 16 כונן קשיח ssd 1tb ועדיף כונן נוסף של 1tb מתקשה לבנות מפרט מתאים (לא בטוח איזה לוח אם תומך במעבד, ספקי רכיבים אמינים מארז וספק כח מתאים וכו') אודה לעזרתכם בבניית מפרט מותאם ולהמלצותיכם

21. היי אני רוצה לקנות מחשב נייח ולא מסתדר עם המפרטים המחשב לעבודה משרדית ולהרצת מספר שרתים וירטואלים סטומרת צריך יותר מ16GB זכרון אני צריך עזרה במציאת הרכיבים המתאימים 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן תלוי כמה משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + התקנת שרתים וירטואליים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,office,photoshop ,vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by omerd2,

שלום. קניתי השבוע מחשב של Asus עם סוללה מסוג Li-Ion. רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לאופן השימוש במחשב. מהאשכול הנעוץ הבנתי שלניתוק הסוללה כאשר אין בה שימוש יש יתרונות וחסרונות. לצרכים שלי, רוב הזמן המחשב ליד חשמל אך הוא עובר מחדר לחדר הרבה פעמים וכל מעבר כזה דורש כיבוי של המחשב. 1. באופן כללי, האם יש נזק בכיבוי והדלקה של המחשב מספר פעמים ביום? 2. האם יש נזק בעבודה עם בטרייה כשהמחשב מחובר לחשמל והבטרייה מלאה? 3. מתי יותר כדאי לטעון את הסוללה, כאשר המחשב כבוי או דלוק והאם יש לכך משמעות במשך זמן הטעינה הדרוש 4. האם טעינת הסוללה כאשר רובה עדיין טעונה מזיקה? תודה לכל העוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by avivb,

לא פעם ממליצים פה בפורום על המחשב lenovo flex 2 14 אינץ ביחד עם ההמלצה להחליף באופן עצמאי על הכונן הקשיח המכני בכונן SSD. אותו דבר המליצו לי וכך באמת עשיתי. עם זאת, ידוע כי במחשב הספציפי הזה ההחלפה היא לא לגמרי טריוואלית בגלל שהפתיחה היא לא פשוטה כל כך, בנוסף לכך אין סרטון לפתיחה של המחשב (האמת שיש אחד בגרמנית, אבל אין לי כבר את הלינק שלו). לכן אני אחלוק את הרשמים שלי: דבר ראשון, יש את המניואל של המחשב שצריך להשתמש בו, אני פשוט אתן כמה טיפים נוספים. http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_flex_2_14_flex_2_14d_flex_2_15_flex_2_15d_ug_english.pdf בשלב הראשון צריך להוציא את המקלדת, לפי המיונאל ניתן לעשות את זה עם האצבעות, לפי המציאות זה לא כל כך נכון, אני השתמ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by mywikipedia,

אהלן לפורום מחשבים. אני מחפש מחשב נייד ושומע הרבה שטויות ממוכרים ברשתות הגדולות. התחושה שהם מבינים במחשבים אבל תלויים עם חבל במכירות ואין להם זמן לעזור למצוא מה שאני מחפש. בסוף תמיד יוצאים מהם עם המלצה עקומה על משהו שבכלל לא רוצים. מקווה שתוכלו לעזור. יש שלושה עניינים שאני צריך אתכם לפני שאני יכול לקנות מחשב. דבר ראשון גודל. אני צריך מחשב שיהיה כמה שיותר קטן, אבל שיהיה עמיד (לטיולים מחוץ לבית, מאוד חשוב) ושיוכל לערוך סרטים בתוכנות פשוטות כמו מובי מייקר. אפשרי גם לעשות לו שדרוג אחרי הקניה. אני אומר את זה כי מהמוכרים בBUG וKSP הבנתי שיש סתירה חד משמעית בין גודל המחשב לבין היכולת שלו לעבד נתונים. זה כנראה נכון, אבל מהם הבנתי שפשוט אין דבר כזה מחשב קטן שיכול לערוך סרטים. ז…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. צריך להיות במפרט - ספק כוח, זיכרונות, כרטיס מסך, איחסון ומעבד. דגשים - הזיכרונות צריכים להיות DDR2, ובתיזמונים הנמוכים ביותר שאפשרי ב-DDR2-800. ספק הכוח צריך להיות מסוגל להריץ מערך SLI או Crossfire, בנוסף לשאר המערכת. מעבד כפול ליבה. כרטיס מסך שכולל HDCP, תמיכה ב-Dual Link DVI ורצוי שיהיה מספיק חזק להריץ משחקים לפחות ברזולוציה 1920X1200. לגבי הזיכרונות - רצוי 2GB, אבל אם זה מגביל את שאר המפרט - אפשרי 1GB. תודה * עריכה - דרוש גם לוח אם

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.