ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לא חובה לחסוך אבל אם אפשר אז למה לא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג כלל אלא אם כן יהיה פספוס רציני ללא חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) - שימוש תדיר לגיימינג ולצפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - לכלל המשחקים בשוק, שיפעיל את כולם באיכות הטובה ביותר שהתקציב מרשה. אם צריך לתת דגש אז שיפעיל את SC2 הכי טוב (ואני יודע שמדובר במשחק קל יחסית אז אל תתנו להערה זו חשיבות גדולה מדי). * לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר: 890 ש"ח לוח אם: PH67-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E מחיר: 505 ש"ח זכרונות DDR III 1333Mhz: 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel מחיר 235 ש"ח דיסקים קשיחים Samsung: 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ מחיר: 189 ש"ח כרטיסי מסך Zotac: GTX460 Synergy 768MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מחיר: 790 ש"ח מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling: Alpine 11 Rev.2 CPU Fan (s775,1156) מחיר: 65 ש"ח מארזים Thermaltake: V4 Black Edition Middle Tower Series Black Case (No PSU מחיר: 180 ש"ח ספקי כוח SeaSonic: 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) מחיר: 310 ש"ח סה"כ 3164 .... ללא צורב. …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע גם תורי לבקש עזרה. אני מחפש לבנות מפרט מחשב עבור ההורים שלי. מכיוון שאני כבר לא מעורה בתחום כמו פעם אני פונה אליכם. המטרה: מחשב שולחני לשימוש ביתי ברמה טובה לכמה שנים טובות , ללא מסך. המחשב הוא לגלישה, צפיה בסרטים (גם HD), מוזיקה , אופיס וכו'. לא לגיימרים. התקציב : 2000 ש"ח פלוס מינוס. הדרישות : מעבד מהסדרה האחרונה של אינטל כלומר i3 או i5 מהדגמים עם ה4 ספרות, עם מאוורר של חברה מובילה (לא גנרי) לוח אם של ASUS ,אינטל או GIGABYTE עם כמה שיותר יציאות USB ,רצוי עם תמיכה ב USB3 ועם הכל ONBOARD כרטיס המסך צריך להיות ברמה טובה מכיוון שיש רצון לראות סרטי HD (על גבי מסך המחשב), רצוי גם עם יציאת HDMI. דיסק קשיח: 1TB ,רצוי SATA3 זכרון : 4 גיגה, לא צריך משהו …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי שגיליתי שהמחשב שלי מת אני חושב על לקנות חדש... התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח..בסכום כזה עדיף לקנות נייד או קונן?? (מסך רמקולים כל השאר כבר יש) אני צריך את המחשב ללימודים לגלוש ולראות משחקי כדורגל...המשחק היחידי שיהיה איזושהו סיכוי שאתקין במחשב הוא מנג'ר... בשביל לשחק אותה מבין בחנויות מה נחשב לדבר טוב שיחזיק מעמד בכרטיס מסך,ספק,זיכרון וכל זה (אני לא מבין במחשבים) תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין במחשב לצורכי עבודת עריכה ועיצוב גרפי . המחשב מיועד לתכנות Avid Media Composer 5 ו תוכנות adobe CS5 (פרימייר , פוטושוף ואילוסטריטור) חשוב לציין שיש צורך בציוד היקפי מלא עם דגש על אמינות חשוב שיהיה שקט יחסית אם כי זה לא דבר שהייתי מנפח עליו את התקציב מסגרת התקציב שאני מקדיש לנושא היא 5000 ש"ח. הייתי מאוד שמח להוציא עליו הרבה פחות , נגיד 4000. היו אנשים שטענו שאפשר לקנות מחשב כזה ב3000 ש"ח אך זה כבר נשמע לי הגזמה. אני גר באזור ת"א. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בבקשה לא מהמפרטים המומלצים לא צריך הארד דיסק ... המחשב יהיה לגלישה ולא למשחקים ... וללא צורב
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב שלי הוא הכי חזק למשחקים קניתי אותו במיוחד כדי לשחק דאוס אקס 2 ולהלף לייף 2 שבקרוב יצא ביינתיים אני משוויץ בו לכולם כי אבא שלי קונה לי אותו והוא אמר שבעתיד יהיה לי גם סורק מדפסת ופקס באחד אני מקווה שלא תיעלבו אבל אני זה שנתן לאבא שלי את המפרט והוא הביא לי אותו עם כמה שינויים שייצא זול אח שלי נמכר למחשב כל היום משחק בו איסי טאואר ודייב אבל נראה שהראם שלי לא כל כך טוב והמחשב נקטע אני יודע שקצת הגזמתי פה ושם בבחירות שלי במחשב אבל אבא שלי קיבל העלאה במשכורת ועכשיו הוא מקבל 6 ספרות במשכורת אל תשנאו אותי כי אני עשיר זה מכה קשה בארצנו להיות עשיר אין לי חברים וכל היום באיי סי קיו מדבר עם אנשים המספר שלי הוא 171689908 :-* CPU : Celeron 3. 6 GHz HT 512K 400MHz Socket 478 C…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כתבתי בצד גם מזה כול רכיב ורכיב מעבדAMD XP 2000 בורדGigabyte GA-7VAX KT 400 זכרון256 DDR MICRON 266mhz כרטיס קולLIVE 5.1 כרטיס מסךGigabyte ATi Radeon 9700 PRO דיוידיDVDX16L/G הרד דיסק40.5 GB 7200 RPM רמקוליםINSPIRE 5300 מארזMidi atx p4 300w מסךMAG 17-786 PF 0.25 flat כונן 1.44TEAK FLOPPY עכברLOGITECH SCROOL MOUSE מקלדתINTERNET USB QUANTUM סה"כ 6300 שקל חחו דעתכם וכמה שאלות 1)כדי שאני יוכל לקנות את הראדון 9700 הורדתי את הזכרונות לזכרונות במהירות 266 MHZ עכשיו האם זה ישפיע בצורה משמעותית על הביצועים של המחשב כי אם אני כבר סוחט עוד טיפה אז אני מעדיף לסחוט כבר לקנות עוד 256 MB של 266 שאני יודע שזה יותר טוב.... 2)300W יספיקו למחשב??? הראדו…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
https://ksp.co.il/?list_compare=.41793..40729. מה עדיף? מחירי אילת כמובן.. מצד אחד לנבו יותר כבד משקל ואתה מקבל גם עכבר וצורב אחריות לשנה מצד שני הHP עם יותר אחריות ועם ותר זכרון ssd ומחיר זול יותר
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD, שימוש נרחב בגוגל adwords וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר למטלאב, פייתון ועיבוד תמונה. גיימינג קל אם מתאפשר אבל בעדיפות נמוכה יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש SSD 256 ג'יגה ישן. הייתי שמח להחליף, אבל אם התקציב גבולי אפשר לשמור אותו. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם חבר שלי רוצה מחשב למשחקים בתקציב של 2500 ש"ח. יש לציין שיש לו כבר 2GB זכרונות של חברת:American Data DDR2 512MB 667MHZ CL5 <א 4 סטיקים של 512MB> אשמח לשמוע המלצה למפרט. חברי חשב לקנות את כרטיס המסך 1950PRO אבל בגלל שזה לא נכנס בתקציב ניקח את ה-7600GT בתודה מראש לכל העוזרים. יש לציין שהוא רוצה את המעבד AMD 4400X2 .הוא רוצה MHZ גבוה ובמעבד הזה יש 2300MHZ .הוא רצה לקחת את המעבד 4800 אבל הוא ירד ל-4400 כדי לשמור על מסגרת התקציב. כמו כן הוא רוצה הארד דיסק של 250GB לא פחות. בתודה מראש שי
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב שלום אני צריך שידרוג למחשב שלי . אין צורך ב דיסק קשיח\כונן dvd \מארז \מסך \כרטיס קול \כרטיס רשת\ו בציוד הקפי. צריך בעיקר לוח אם (מומלץ שיהיה טוב לשידרוג עתידי ויתמוך בדברים חדשים כמו pcie2 וכו) מעבד(לא מענין אותי עם amd או אינטל העיקר שיהיה חזק ו מרובה ליבות ) זיכרון (לא מעניין אותי עם ddr2 או ddr3 אובל שיהיה טוב ו מעדיף 2 gb ) ספק כוח (כל דבר שיכול ליתמוך בהרבה חלקים ) ועם אפשר לידחוס למחיר גם כרטיס מסך טוב אז סבבה השימושים העיקרים זה מישחקים ו עריכה ו תיזכרו זה שידרוג למחשב לא קנייה של מחשב חדש אני לא חייב כרטיס מסך חדש למשל (ה x800 הישן והטוב שלי מריץ crysis בסדר). תודה
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היא צריכה מחשב לשימושים בסיסיים מה תגידו לגבי זה ? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=459&CatCode=1 אה ולא צריך ציוד הקפי כמו מסך מקלדת עכבר ורמקולים
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג HP 2230S, וצריך להחליף בו את הסוללה כי היא לא נטענת וזה בדוק.. אבל המחשב ישן יחסית, לדעתכם זה שווה לקנות סוללה בשבילו? כרגע יש לי 4 תאים, רצוי לקנות 8? כדאי מאיביי? ובמה סוללה חלופית שונה ממקורית?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש לרכוש מחשב ניד עם מסך טאצ, מעבד I5 לפחות ומסך 14" לפחות וכן 3 שנות אחריות לצורך שימושי אופיס, שימוש בחופשות וגם לצורך הזרמה של תכני וידאו (סטרימינג) מאתרים בארה"ב התנתקתי מייס וכיום צופים בבית באמצעות הזרמה של תכנים מארה"ב מ-hulu+ ו-netflix. יש לי מספר מכשירי Roko אולם יש תכנים שדורשים הזרמה מהמחשב ולא ניתן להורידם או לצפות בהם באמצעות מכשירי הרוקו מחפש כאמור מחשב "14 לפחות משקל עד כ-2 ק"ג ושוקל באם כדאי לטובת מסך 15.6 לעבור את 2 הק"ג. מערכת הפעלה חלונות 8 עם מסך טאצ חשבתי על נייד של דל - Dell Vostro 14Z 5470-i5 - מגיע עם SSD 128 ללא קשיח נוסף, יתכן וקצת בעייתי אפשרות נוספת היא לוותר על SSD ולרכוש אסוס מסדרת VivoBook יש לי שרת NAS בתוצרת Raid 5 עם 4 דיסקים של…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התעניינתי בקניית מחשב נייד. רציתי מחשב וביקשתי המלצות פה, נתנו לי אחלה של המלצות למחשבים עד 4000 ש"ח. הסתכלתי קצת ביד 2 וראיתי מחשבים ניידים מאוד חזקים במחירים מאוד זולים - המוכרים טוענים שהם היו בשימוש חודשים ספורים. לאחר שבדקתי את מחירי המחשב בזאפ ראיתי שהמחירים שלהם נעים בין 7000 ל-8000 ש"ח, לדוגמא - dell latitude 6230u ultrabook, מעבד i7 3687u, הארד דיסק SSD 256GB. הצלחתי להוריד את המוכר למחיר של 3900 ש"ח. האם זה שווה את זה? הוא טוען שיש אחריות בינלאומית של דל ל-3 שנים. בנוסף, ראיתי שהמעבד 3687u לא קיבל ציונים כל כך טובים. מה דעתכם עליו? מה דעתכם על הנושא? האם שווה לקנות? איך אפשר לבדוק באמת שהמחשב באמת כמו שרשום והחלקים מקוריים? תודה רבה לעונים!
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים(וורד,אקסל וכו'...ובנוסף לשחק civilization 5) * גודל המסך? 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן,זה הדבר הכי חשוב לי במחשב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? לא,בכלל לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תקציב: 4000 +- ראיתי שיצא מחשב חדש: http://ksp.co.il/?select=.268..271..213..214.&list=1&sort=3&glist=0&uin=2465…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בונה מפרט לחבר... תקציב שלו אחרי כל התוספות הוא גג(!!) עומד על 2500-2600 ש''ח. עכשיו יש לו מסך 19' לא עם רזולוציות גבוהות(1270*720 בערך).. מחשב ביעקר לאינטרנט ומשחקים(מוכן להתפשר בהגדרות)... מפרט שבניתי כעת הוא: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box, יחתידו 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1212 Gigabyte GA-MA78LM-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪321 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1541 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪240 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪111 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 הרכבת מחשב עד 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לח…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני שבוע dell studio (דגם i5) בארה"ב והוא עובד נהדר. אתמול התקנתי עליו heroes 4 (משחק יחסית ישן) ולפעמים המסך קצת מרצד באמצע המשחק (במיוחד בחלקו התחתון התמונה נמרחת ממש). הדבר לא קורה אם אני גולש או מפעיל תוכניות אחרות. האם יש בעיה בכרטיס מסך? האם זאת בעייה של קונפיגורציה שלא מתאימה למשחק? תודה על תשובתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הי אני מחפש מחשב נייד זול ובעל חומרה סבירה... * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, סרטים, משחקים קלים ופוטושופ בסיסי * גודל המסך? לא ממש משנה, אבל לא נטבוק עם מסך 10 אינץ'. לפחות 14. * משקל רצוי? לא חשוב, במגבלות הסביר - לא איזו מפלצת של 5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא, אבל שתהיה יציאה כלשהי לחיבור מסך. (VGA, DVI...) * בלוטות? רצוי שכן. היה לי נסיון רע עם דונגל בלוטות' בעבר. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, מקווה שקיים מחשב שעונה על הצרכים האלה
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשמח לדעת איך המפרט הזה בתור מפרט סופי, קונה בשבוע-שבועיים הקרובים, אשמח לשמוע חוות דעת. שאלות: איך המארז? הבנתי שהוא מצויין אך אשמח לשמוע עוד דעות, איך הקירור הנוסף למארז שאבקש להוסיף מקדימה? הלוח אם יספיק לשימושים הבסיסיים? (לא מתכנן OC או משהו, לפי דעתי הוא יספיק).מעבדים Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8MB LGA1156 BOX ¤1101 לוחות אם Intel BLKDP55WB Socket 1156 For Intel CPU ¤476 מארזים NZXT APOLLO BLACK NO PSU ¤190 מאוררים למארז/גופי קירור Arctic Cooling Arctic 12 PMW 120mm ¤40 ספקי כח Silver Power 500W 34A@12V SS-500ET-APFC-F3 SeaSonic Production ¤348 זיכרונות Corsair DDR3 4096MB 1333MHZ XMS Dual Channel CL9 i5 ¤499 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AAKS 50…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי המתנה של חודש וחצי לדל סטודיו 14זד http://www.laptopmag.com/review/laptop/dell-studio-14z.aspx התבשרתי היום מדל ישראל שהוא לא יעשה עלייה. אני מחפש תחליף דומה: ביצועים: core 2 duo אני מחפש משהו שאולי יחליף את המחשב דסקטופ שלי איכותי: מקלדת נורמלית, טאצ'פד נוח ומסך שלא מבייש (לא לכל אוסף רכיבים אפשר לקרוא לפטופ) רצוי מסך גרפי ראוי אם כי לא הנייד לא מיועד למשחקים. מקסימום פוטושופ ועריכת וידאו לייט. רצוי קל : אין לי בעיה ללא כונן אופטי *ואם יש פה מתכנתים - יש לכם ניסיון מול ויז'ואל סטודיו במסך 13 אינץ? האם זה נוח? אשמח לעזרה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות נטבוק לצורכי אינטרנט,אופיס וסרטים. יש לי כבר מחשב נייד 15.6 אבל מסתבר שהוא לא ממש נייד, בנוסף לזאת אני סובל מרגישות של עור הפנים והקרקפת שאני מול מסך גדול. לכן אני מעוניין במחשב עם מסך קטן להקטנת התופעה. מה דעתכם על זה? http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=912325&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב שיגיע עם ווינדוס מובנה. 15 אינץ חשוב שיעבוד חלק ושירות תיקונים טוב. לשימושי וורד ואינטרנט בלבד. תקציב 2500 שח, אפשר לחרוג קצת אם יש משהו ממש טוב. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-