ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי דל לטיטוד 630 שהלך לו הדיסק הקשיח. (חדש! בן חודש!) הוא חזר היום מתיקון (אחרי 3 שבועות ראבק) והחליפו לו הרד דיסק. שאלתי: 1. איך אני יכול לדעת ששמו לי אותו דיסק כמו שהיה? היה לי דיסק של 7200 RPM איך אפשר לדעת שלא תקעו לי אחד 5400 RPM? 2. הדיסק עושה הרבה רעש באופן יחסי למה שהיה (3 שבועות, אב נראה לי), יש מה לעשות בנידון? הדיסק החדש הוא (לפי טיון אפ 2008) Hitachi HTS541612J95A00 תודה עומר
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעבר נעזרתי בכם רבות וכולי תקווה שכך גם הפעם, כבר לפני שנה כמעט שאלתי שאלה דומה אבל מאחר והמחשב הנייד היה בשימוש אצל אבא שלי לא בדקתי את הנושא לעומק, בכל מקרה יש לו מחשב (שכרגע נמצא בשימוש יומיומי שלי), נייד של חברת IBM מדגם X-60, בדרך כלל שיש לי נקודת חשמל פנויה אני יושב איתו והכל סבבה, הבעיה היא שהסוללה שלו שאמורה להחזיק 4 שעות מתרוקנת בקצב מזעזע, לדוגמא כאשר עושים בוט למחשב וצריך לשים טביעת אצבע הוא עולה לאחר 2 דקות בערך במצב שהסוללה מוטענת לחלוטין, וכאשר הוא עולה זה יורד מייד בחמישה אחוזים וכך הלאה. אני בספק אם הסוללה מחזיקה יותר משעה. מאחר ואני עשוי לקחת את המחשב לחול בעתיד, ומאחר וגם יש עליו אחריות (נקנה לפני שנה), אני רציתי לשמוע את דעתכם לפני שאלך ליצר…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז איזה מחשב נייד הוא המפלצת של המשחקים? אשמח להצעות, רציתי לדעת איזה עוד אופציות יש חוץ מהניידים של Alienware.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש המלצה למערכת שאני עומד לרכוש בתחילת חודש יוני (אולי חלק מהדברים אני אזמין כבר השבוע) רשמתי פחות או יותר מה אני רוצה, השארתי הרבה סימני שאלה כדי שתעזרו לי להשלים את המפרט מעבד: i7 920 d0 לוח אם: ??? לא מתוכנן SLI אבל מתוכנן OC לאזור ה3.8GHZ. זיכרון 6 ג'יגה: ??? איזה חברה דיסק קשיח: 1TB SAMSUNG F1 SpinPoint כרטיס מסך: רק NVIDIA חושב אולי על 260GTX או כל דבר אחר... ??? קירור למעבד: ??? (הבנתי שהסטוק לא משהו ב-i7) מארז: שיהיה שקט וגדול ??? ספק: משהו שיחזיק את המערכת 600-750W נראה לי ??? מעבר לחלקים שציינתי אני לא צריך יותר כלום, כל השאר יש לי כבר עכבר logitech mx revolotion מקלדת logitech wave מסך samsung 2253bw 22" צורב DVD SAMSUNG. גם אין צורך בהרכבה, אני אוהב להרכיב …
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו כאן בפורום.. נתן הצעת מפרט מהאתר Newegg.com עכשיו אני רוצה לדעת אם האתר הוא אמין .. ואיך אני יכול לדעת את זה בוודאות? ואם כן, יש לו משלוחים לישראל? תודה לעוזרים...
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז כמו שבכותרת. מבקש לבנות HTPC (שיעד להריץ גם סרטים ב 1080P?) , קטן מעוצב ושקט. זה מה שבניתי (לא יודע אם זה בכלל יכנס במארז ) : גלת הקניות מכילה את הפריטים הבאים: הסר כמות מוצרים סה"כ AMD Athlon X2 7750 Black Edition - 2.7 GHz 65nm לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 423.00 ש"ח GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) - mATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 440.00 ש"ח G.Skill DDR2 4096MB 900MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 - BLACK לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 357.00 ש"ח Arctic-Cooling Alpine 7 for 775/AM2/939/754 - PWM - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 71.28 ש"ח WD Caviar Green 1TB 16MB - SATA 3 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 593.00 ש"ח LG DVD-RW GH22 x22 DUAL…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאיזה יצרן ניידים יש את התמונה הכי טובה ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין הדגמים האלו: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-thinkpad-yoga-2-in-1-14-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-1tb-hard-drive-black/4310900.p?id=bb4310900&skuId=4310900&ref=199&loc=PCH6mjPdCN0&acampID=1&siteID=PCH6mjPdCN0-uUqfX85r9do7PoJ7ypu.4g http://www.bestbuy.com/site/lenovo-thinkpad-yoga-2-in-1-14-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-1tb-16gb-hybrid-hard-drive-black/7067032.p?id=1219668752948&skuId=7067032 הם הדגמים היחידים שתומכים בעט. יש למישהו מושג אם יש להם בכלל אחריות בארץ?? או האם ניתן לקנות להם אחריות בארץ? ד"א, מה הסיבה שיש כזה הבדל במחיר ביניהם? הם ממש אותו דבר.. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב נייד Lenovo e431 I7 12 GRAM ואני רוצה להחליף לו את הכונן לSSD. האם זה אפשר? מומלץ?(עד כמה שיפור יהיה רציני) ואם זה מומלץ איזה כונן כדאי? (נפח שחשבתי עליו 240-300) תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת, במידה ואני צריך להחליף\לתקן את הכרטיס אלחוטי שלי במחשב הנייד (האחראי על הWifi & BT) אני חייב להשתמש אך ורק באותה הדגם שהגיע עם המחשב? או שכל כרטיס אלחוטי עם חיבור Mini-PCI יעבוד? דגם מחשב : Lenovo E330 3354-1S6 דגם כרטיס אלחוטי מקורי: T77H195.12 תודה רבה לכל מי שעוזר
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אבל לא לבזבז ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1500 עם זה באמת נחוץ אבל זה באמת הגג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד כשלוש חמש שעות ביום. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קרייסיס שלוש גי טי אי חמש ויטצר 3 וכנראה רוב המשחקים "הכבדים" שיצאו בשנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אנסה להשיג מסך 1440P במחיר טוב עם לא כנראה מסך 1080P סט…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + צורך בעיבוד ומהירות ללא תקיעות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HYPER V – פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין צורך במשחקים . כרטיס מסך פשוט עבור צפייה בתכני HD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין משהו מוגדר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בצי…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, Chevy היקר המליץ לי על המחשב הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886528 לצערי המחשב הזה נגמר במלאי באילת. אך בשיטוטיי ראיתי לכאורה את אותו מחשב בדיוק במחיר מצויין: https://www.pc365.co.il/product-1532-Lenovo_Ideapad_G510_59404258_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 (ויותר מזה, באתר של KSP מופיע באותו דף את שני המק"טים על אותו מחשב, הקישור כרגע לא זמין כי אזל המלאי: http://ksp.co.il/?uin=21505 ) השאלה שלי היא, האם זה אותו מחשב בדיוק או שמא יש פה קאץ'? המק"טים הם: 59426602 ו 59404258. אשמח לתשובה כי אני כבר חייב לקנות מחשב. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, המחשב בן 3 ואני רוצה לשדרג לו את הראם מ4 ל8 ואת הSSD ל250GB או 512GB. תמונה מCPU-Z: http://oi64.tinypic.com/21o6cdf.jpg אני רואה בארץ שסטיק נוסף של 4GB עולה 149 ש"ח (בKPS ובTMS). איפה יש בחו"ל סטיקים דומים שמהירים כמו הסטיק שכבר יש לי במחירים טובים יותר? כדאי לחכות ל"חג הרווקים" או לשישי השחור? כמה עולה SSD בנפחים של 250GB-500GB? (בממוצע) איך קוראים לחיבור של הSSD ללפטופ? אני לא בטוח מה אני צריך לחפש. תודה, Zinger777.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הכנתי מפרט למחשב נייח שאני מעוניין להרכיב והייתי שמח לחוות דעתכם עליו - איפה אפשר להוזיל, איפה כדאי לחזק ולהוסיף וכל מה שנראה לכם. התקציב שלי היה סביב 4,000 שקל הכל כולל הכל. השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט. לאחר מכן, יש צפייה בסדרות וסרטים ובסוף בסוף משחק פיפ"א. ושאלה ספציפית יותר: האם במקום ה SSD שכתבתי במפרט כדאי כבר להשקיע עוד כמה עשרות שקלים בשביל SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III? הביצועים שלו יורגשו למטרות שלי? תודה! המפרט: מחיר מעבד i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - S…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
כמו בכותרת. חבר טוב שלי שאין לו ידע טוב כ"כ במחשבים ניידים מבקש עזרה. הקטע זה שגם לי אין כ"כ. התקציב הוא עד 4000, עדיף בקצת פחות למה הוא צריך לחסוך כמה שיותר. השימושים הם בעיקר ללימודים, אך שיהיה אפשרות גם למשחקים ברמה סבירה- (שיוכל לשחק במשחקים קלים לפעמים) חשוב שיהיה זמן סוללה טוב. מישהו יכול לעזור? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד עכשיו עיצוב בתלת מימד בתוכנות CINEMA4D ובלנדר - מעוניין לרכוש מחשב שיתן לי מענה בשנים הקרובות - יש כבר כרטיס מסך ככה שלא צריך להכניס לשקלול (NVIDIA RTX 3080TI או 3090) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, עדיף לא לחרוג - אלא אם זה ממש מאסט ועדיף בלא יותר מ 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי ותלת מימד - סינמה4די, בלנדר אפטר אפקטס ותוכנות ADOBE למיניהן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר למטלאב, פייתון ועיבוד תמונה. גיימינג קל אם מתאפשר אבל בעדיפות נמוכה יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש SSD 256 ג'יגה ישן. הייתי שמח להחליף, אבל אם התקציב גבולי אפשר לשמור אותו. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
בבקשה ממכם גם אל תשגעו אותי בקטע של אינטל כי זה חשוב לי רק תגידו לי אם זה מפרט באמת טוב למשחקים כבדים כמו דום3 וסאן אנדראס וכו. 1.מחשב אינטל פנטיום 4 3.0 GHz HT 800Fsb 2MB CASH 2.לוח אם MSI מקורי תומך מהירות 800MHz chipset 915 PL NEO-V S775 800 MHz וזיכרון DUAL DDR AGPx8 2x400 MHz 3.מעבד פנטיום 4 630 3.0 64 BIT 2MB CACH Intel p-4 processor LGA 775 socket 4.מאוורר למעבד מקורי של אינטל ! 5.זיכרון פנימי ddr mb x2256 400Mhz סה"כ 512 MB 6.כרטיס מסך 6600gt של לידקט 7.דיסק קשיח 80 GB S-ATA 8 MB CACHE 8. כרטיס קול 6 ערוצים MSI 9.זוג רמקולים עגולים עם כפתור 3D 10.צורב D.V.D SUMSUNG DUAL +16 11.כונן דיקטים 1.44 12.כרטיס רשת 100/10 לחבור לאינטרנט בכבלים או בזק…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בבקשה לא מהמפרטים המומלצים לא צריך הארד דיסק ... המחשב יהיה לגלישה ולא למשחקים ... וללא צורב
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
להורים שלי התקלקל המחשב הישן (בכל זאת משנת 1998). הם מחפשים משהו זול שיאפשר להם צפייה באינטרנט adsl וקצת תכניות כמו WORD. אם אפשר לקבל מפרט מלא ולציין מהיכן כדי שאוכל לןהזמין להם אני מאד אודה. בתקציב צריך לכלול גם מסך ומערכת הפעלה. תודה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3000+ (S-754) 1 1020 1020 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX כמות מחיר סה"כ 8KDA3J S-754 sata, gbl 1 570 570 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 2 470 940 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) כמות מחיר סה"כ RADEON X800Pro TV,DVI 256MB 1 2620 2620 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 120GB SATA 1 550 550 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? CD-ROM כמות מחיר סה"כ ASUS x52 1 110 110 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-6A19 1 390 390 סה"כ 6240 בתשלומים (כולל תוספת) 12 * 568 ¤ טוב או לא?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט מיועד למשחקים ואינטרנט [AMD] לא צריך מסך.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידה והפער בביצועים לא קריטי מדי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2400 ש"ח, רק אם החריגה ממש שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה עם טאבים מרובים, צפייה בסרטונים/סרטים, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תכנות מיוחדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בסט מקלדת ועכבר. אין צורך במשהו מיוחד, שיהיה סט זול,…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם חייב קירור למעבד i7 בלי מכפלת ה"k" ? האם המחשב ייעשה רעש בזמן משחקים כבדים באם לא אשים לו קירוק / מאוורר ? ואני מדבר על מארז מאוד טוב של קולר מאסטר עם מאוורר 12 ועוד 2 מאווררים של 8 וספק גם מעולה של סיסוניק. ברור לי שתשאלו למה i7 זה מיותר למשחקים ? התשובה: לא מתכנן לשדרג ב6 שנים הקרובות לפחות ולא בא לי לקנות לדוגמא i5 ועוד 3 שנים כבר הוא יתחיל לתת רמת ביצועים של 70 אחוז במשחקים כבדים.. וגם לא נראה לי שיהיה לי כסף לכל מה שקשור למחשב.. כרגע יש לי ורוצה לשים כספי על זה אני בנדאם בן 22 נשוי ויודע מה אני רוצה ולמה. אודה לתשובתכם. דרך אגב כבר עכשיו יש משחקים שבדרישות מערכת רשמיות שלהם ה״מיטביות״ כותבות שצריך i7 לדוגמא מקס פיין 3 וכך גם מטרו לאסט לייט החדש. ומה יהיה עוד …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-