ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 וחשוב לי שיהיה מאט * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? באזור ה1.5+- * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, בסביבות ה5 שעות לפחות...אתפשר גם על 4 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?לא * כונן אופטי? לא נחוץ * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא נחוץ * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נחוץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מאוד אהבתי את סמסונג אבל לא נעולה על זה. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אחריות ל3 שנים חובה. בסביבות ה3500+…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל בכיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? VIRTUAL REALITY!!! VIVE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GAMING + GENERAL VR -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה כי אין בינוני או נמוך ב VR 3. האם יש צורך בצ…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, לאחר המון חפירות והתלבטויות הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לחוות דעת: - מטרות עיקריות - וירטואליזציה וגיימינג מארז - יש לי כיום 5 דיסקים קשיחים (לא SSD) בנפחים שונים מלבד ה-SSD שהרכבתי במפרט, לכן בחרתי במארז Define 5 ( יש לו קייג' של עד 8 דיסקים קשיחים 2.5"/3.5", בנוסף הבנתי שהוא שקט מאד) ספק כח - כנראה שגם 650W יספיק, אבל תמיד מעדיף לקחת אקסטרה אם אצטרך שידרוגים מתישהו. לוח אם - חשובה לי האופציה להרחיב את הזכרון עד 128GB RAM ולכן בחרתי בלוח הנ"ל. מעבד - 6 ליבות פיזיות 12 לוגיות, מפלצת ובדיוק מה שאני צריך לצורך הקצאת משאבים למס' מכונות וירטואליות במקביל. קירור מעבד - רציתי את ה-NH-D15 , לאחר בדיקה הוא "גונב" סלוט PCI-E בלוח הנ"ל, ה…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את המחשב הנייד שלי (HP Probook 4330s) כי למרות שהשימושים שלי בסיסיים הוא כבר לא עומד בקצב. עשיתי בדיקת מחירים והשוואות בין ניידים ונייחים בהתאמה אישית ומחשבי מותג והגעתי למסקנה שיש מחשב אחד שהוא גם חזק וגם המחיר שלו עממי יחסית ככה שאני נהנה משני העולמות. המחשב הוא Alienware x51. קישור: m.dell.com/mt/www.dell.com/us/p/alienware-x51-r2/pd.aspx?mboxDisable=1&oc=dpcwxy45hu כמו שאתם יכולים לראות בקישור המחשב כולל: מעבד intel core i7 4770 זכרון 8gb 1600mh כרטיס מסך amd r9 270x 2gb כונן קשיח בנפח 1tb במהירות 7,200 rpm עם 64mb cache כרטיס רשת אלחוטי ובלוטות׳ צורב dvd-dl בקיצור, כל מה שאפשר לבקש והוא עולה 1,000 דולר. יש גם אפשרות להרחיב את זכר…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אודה לכם אם תבדקו את המפרט הבא. אין לי מחיר לכל חלק בנפרד כי זו עסקת חבילה. ניתן כמובן לשדרג, להסיר, להחליף, בקיצור מה שרוצים. כשבדקתי את המפרט בחנות לפי כל חלק בנפרד יצא הפרש ניכר של 500 ש"ח בערך. ז"א, כדאי לקחת את החבילה. בבקשה לא להציע לי AMD. מעבד: Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB לוח: GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2GB Kingston (2x1GB) Dual Channel דיסק: Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כ"מ: GIGABYTE HD 3850 256MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E צורב: Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA מארז: Chieftec Chieftec Giga GH-01BW Midi-Tower ספק: 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin HEC הכל כולל הכל: 3500 יש ל…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, תקציב 2000 שח שימושים: שימוש כללי ללא משחקים חשוב לי שיהיה שקט ובגלל שאני לא צריך כרטיס מסך אני צריך hdmi ו DVI בלוח אם Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU 1 Asus H81M-A LGA1150, 1 SeaSonic 430W Active PFC 80+ Bronze S12II-430 PSU1 Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black Case No PSU Geil EVO Veloce 4GB DDR3 1600MHz HDD TOSHIBA 500GB 32MB צורב dvd lg סך הכל 2000שקל למזומו. מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, התעניינתי לקנות לאחותי מחשב נייד באיביי ולהביא אותו דרך מאסטופ. משם לפה נמהרתי טיפה והצעתי על המחשב הזה, שדווקא נראה לי בעל פוטנציאל לא רע לשדרוג. http://cgi.ebay.com/Toshiba-Satellite-Laptop-includes-MS-Office-Pro-2003_W0QQitemZ230374543265QQihZ013QQcategoryZ177QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem השאלה המרכזית שלי היא האם אפשר לשים עליו מעבדי C2D. ישנים בתושבת M. לדוגמא את הT5300. (יותר פשוט נראה לי בגלל שיש לו באס נמוך כמו לE1350. של 533.) ומצד שני אפשר לקבל יותר ביצועים נניח מT2400 בפחות כסף. הבעייה היא שהT2400 בעל FSB של 667. ובכלל האם זה אפשרי או שאני חייב מעבדים מתקופת הcore due. כדוגמאת הT2050. מבחינה טכנית את הידע להחליף מעבד יש לי (כולה כמה בר…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
AMD Phenom 2 X6 1055T 2.8Ghz 125W6Core AM3 Box, יחידות 1 ₪957 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1823 Gigabyte GA-890FXA-UD5 AMD890FX CHIPSET, יחידות 1 ₪899 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1871 GigaByte GeForce GT210 512mb GDDR2 PCIe, יחידות 1 ₪239 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1626 Asus DRW-24B1LT x24 White / Black Light Scribe, יחידות 1 ₪157 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1036 Cooler Master Elite 335+Cooler Master 400Watt, יחידות 1 ₪327 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1350 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9, יחידות 1 ₪240 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2368 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2819 המפרט הורכב באתר:h…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני כמה ימים העלתי שאלה וביקשתי עזרה בבניית מפרט של עד 9000 ש"ח. השימוש העיקרי הולך להיות בתוכנת solidworks משחקים כמו call of duty/gta5 ודומים להם ברמת גרפיקה בינונית + איפה שאפשר אז גם רמה גבוהה אינטרנט והורדות כבדות עבודה יום יומיומית על המחשב. oc זה תחום שמאוד חדש לי וכרגע אני לא ממש מבין בו אבל כן הלכתי על מחשב שבו אוכל לעשות זאת,לא ברמה הכי גבוהה. הקירור מאוד חשוב לי ולכן השקעתי והוספתי גם קירור נוזלי למעבד. אשמח לקבל חוות דעת מכם,לבדוק שהרכיבים שבחרתי באמת מתאימים אחד לשני ויעבדו בהרמוניה. זאת הפעם הראשונה שאני מרכיב מחשב אז בבקשה תתחשבו =) תודה מראש לכולם. http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=16014 …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה.. עם ציוד הקפי.. בעיקרון לגלישה באינטרנט, עבודה עם אופיס וקצת משחקים... תודה מראש,
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, חבר טוב שלי שלומד מדעי המחשב צריך מחשב. בגדול מדובר על 15.6, כאשר אשמח (הוא ישמח) לשמוע גם על אופציות של מסך יותר גדול (17.3?) בכל אופן, יש צורך במחשב חזק בסה"כ בשביל תוכנות תכנות. לא ישמש למשחקים, אין צורך בהרדיסק גדול במיוחד, אין צורך ואולי עדיף גם ללא כונן אופטי רצוי שיהיה עם זמן סוללה מכובד, כעקרון אין צורך במערכת הפעלה. עדיף מסך מט, אבל זה לא עניין קריטי. אגב, מהי המקבילה של הV131 ב15.6? (המחשב שיש לי, ומשמש אותי בנאמנה ומפגין סוללה מרשימה) תודה רבה!!!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה שתעזרו לי להכין מפרט ממוצע למחשב שכל בנאדם שרוצה לקנות מחשב צריך להציע לו אותו בחודש הקרוב.. למשחקים עבודה רגילה אינטנרט אופיס..וכו'...משהו לא בשמיים זה לאנשים שלא מבינים מה היכולת של כל חלק אבל אני מעדיף לתת להם את המייטב של החלקים..ככה שיבואו עוד לקוחות ושלא יצא לי שם של נוכל... אם אפשר כמה מפרטים כולל מסך וכל הציוד ההיקפי..גודל הרדיסק סטנדט כמו שהולך היום בערךק 200 גיגה1 זיכרון 1 גיגה ראם..מארז חמוד..צורב דיוידי לוח שתומך ברוח הפיצרים....מקלדת וכו'..הכל סטנדט לא מעבר לממוצע.. אין סכום רלוונטי.. תודה חג שמח אבל לא צריך חלקים הכי יקירים או להגזים.. עד 5אלף שקל..אפשר בפחות צריך חלקים שמאימים למה שאמרתי..לא צריך כרטיס מסך ב 2000 שקל ולא איזה זיכרון יקר ..או מארז …
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
משתמש רשום 0 8 דווח פורסם ביום שני בשעה 09:20 (נערך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים 4K ובעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך גם מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD ש…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד שיענה על הצרכים שלי. תקציב: 3K-4K מטרות המחשב: לימודים בעיקר-אופיס, מצגות, קבצי PDF. בנוסף צפייה בסרטים וסדרות וגלישה באינטרנט. גודל המסך- 15'. נדרש זמן סוללה ארוך. מעל 5 שעות לפחות. (לא יודע כמה ארוך זה נחשב) כולל רשיון למערכת הפעלה. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני סטודנט להנד' מכונות, משתמש בעיקר בתוכנות Solidworks\Ansys. מחפש משהו פשוט יחסית בתקציב עד 3K. מה משלושת הבאים חשוב יותר וחשוב פחות להרצת תוכנות אלו. - סוג ומהירות מעבד - כרטיס מסך - זיכרון פנימי נניח שיש שלושה מחשבים באותו מחיר ולכל אחד מהם יש תכונה אחת חזקה ושתיים אחרות חלשות, על מה כדאי ללכת? (אם יש מאפיינים חשובים נוספים שלא הזכרתי, אשמח לדעת עליהם). תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום צריכה המלצה למחשב נייד עבור ילד בגיל 13 עם רמת שמע (רמקולים) באיכות מצויינת לצורך שמיעת מוסיקה קלאסית באיכות גבוהה, צפיה בסרטים עם שמע מצויין. בנוסף- אפשרות לחיבור מיקרופון איכותי (כבר יש לנו) המקליט קבצי קול - הורדת קבצי הקול מהמקרופון למחשב, עריכת קבצי הקול- בינתיים באופן בסיסי ייתכן שבהמשך עריכה טובה יותר (תלמיד בבית ספר למוסיקה). מאוד חשוב: 1. איכות המסך- ילד עם משקפיים ובעיות ראיה לכן דרוש מסך טוב שמקל על עייפות בעיניים וכאבי עיניים עם אפשרות לשליטה באור הכחול אבל גם בלי ריצוד יתר. 2. הילד שם את הנייד על הברכיים לפעמים ולכן חשוב שלא יתחמם מדי. אם יש לכם מידע גם על קרינה- זה יכול להיות משמעותי בהחלטה הסופית על דגם או חברה. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם, המליצו לי לכתוב כאן את השאלה, אז בבקשה: אני מחפש מחשב קטן, נטבוק, ללימודים בלבד. הקלדה של מסמכי וורד, גלישה קלה וזהו בסך הכל. מעין מחשב גיבוי למחשב שיש לי. קיוויתי למחשב של מתחת ל-1500 ש"ח אבל הבני שזה לא הגיוני - לכן אשאל לגבי דגם נוסף: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10787 אגב, אמרו לי בתגובות לשאלה הקודמת שצריך להיות במחשב גיגהביט אתרנט מה זה אומר והאם בדגם הזה זה קיים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל גיימינג בנוני עד כבד כמו gta iv,far cry ac3 lol וכו' הסכום שלי ה וא עד 4000 עם חריגה של עד 200 שקלים. יש לי מפרט פה של מחשב נחמד: http://m.ksp.co.il/product.php?uin=17535 http://www.ksp.co.il/product.php?uin=17535 איך שווה או לא, ואם משהו יודע כמה הוא נוח?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש Thinkpad X61 בלוס אנגלס. מישהו מכיר שם חנות טובה ויכול להמליץ? (עדיף מניסיון)
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מנסה לבנות מפרט לאבא אבל יש לי כמה התלבטויות... הרכיבים שאני בטוח לוקח: Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO - הולך אלי, הוא מקבל כנראה את המאטרוקס מלניום Logitech Z-560 AMD ATHLON XP 2600 ORIGINAL BOX LITE-ON DVD 16*48 Retail Black WD 120GB 7200RPM 8MB מה \ארני לא יודע מה לקחת זה: לוח (חובה 4X2 IDE) זכרון (512) מסך (17 LCD) מארז (מידי טאוור) מקלדת ועכבר *הערה - לא מתוכנן שום אוברקלוק על המחשב. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש משפחתי רגוע (בלי ילדים): אופיס, אינטרנט בסיסי, קצת מוסיקה וסרטים ב-DVD. החלטתי לשים דגש על קומפקטיות מכיוון שאין צורך (לדעתי) בקירור מאסיבי לשימושים אלו. התקציב עומד על 2500 ש"ח (לא כולל מסך ומדפסת, אותם אקנה בנפרד). ברצוני להרכיב מפרט מבוסס AMD Sempron 2800 או 3000. 1. האם מארז מיני או מיקרו יספיק לקירור מערכת רגועה כזו? 2. אם כן - האם מישהו יכול להמליץ על מפרט בהתאם לגודל המארז (ובעיקר על מארז כזה)? המחשב ירכש ככל הנראה מ NOA או מ-KSP (או כל ספק רציני אחר באזור חיפה-עמקים שאתם מכירים). תודה.
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב בתקציב של עד 4,000 ש"ח אם אפשר להגיע ל-3,500 גם מצוין (לא צריך מסך). המחשב אמור להיות למטרת גיימינג, סרטים ומוזיקה מה שאומר דגש גם על כרטיס מסך טוב(עם חיבור HD) ועל כרטיס קול, הארד דיסק בנפח 1TB מספיק. אין לי כוונה לבצע אוברקלוק. אשמח לקבל המלצות לחנויות / מפרטים, תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגי…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני עומד לרכוש מחשב חדש. אני משתמש בו לגיימינג באופן מזדמן, אבל כמעט אף פעם לא קונה משחקים במחיר מלא, אלא מחכה להנחות משמעותיות עליהם בסטים. מעשית, זה בד"כ אומר שאני משחק משחקים משהו כמו שנתיים-שלוש אחרי שהם יצאו לשוק. תדירות עדכון המחשב שלי היא משהו כמו פעם בארבע שנים (בגדול, מתי שרכיב כלשהו מתחיל להתקלקל במחשב הקודם ) האם במצב כזה יש טעם לרכוש את המפרטים המתקדמים יותר של מחשבי הגיימינג שמופיעים אצלכם ברשימת המפרטים המומלצים? באופן כללי לא נתקלתי בבעיות עם משחקים עד כה, אבל לא קניתי מחשב מזמן ואני רוצה להרגיש בטוח. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
להלן הצרכים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (יישומי אופיס, גלישה באינטרנט עם מעבד שיוכל להחזיק כמה עשרות לשוניות פתוחות), וצפייה בסרטי FULL HD 1080p על מסך "24-22, וגיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (FIFA, NBA, GTA, Battlefield, Need For Speed, משחקים בסגנון הנ"ל) . -…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב של אשתי כנראה סיים את חייו. להערכתי הדבר היחיד שאוכל להוציא ממנו זה SSD שנקנה ב-BF האחרון, אני די מושכנע שהוא לא האשם במוות (עיקר החלקים מ2006, והוא לא מגיע לשלב שהוא מתקשר מול המסך..) אני מעוניין לקנות מחשב קטן ככל האפשר, כאשר הדרישות העיקריות: שיריץ אופיס ו-SPSS ושיהיה חזק מה- פנטיוםE4500 שסיים חייו (כך הבטחתי). לחברים שלנו יש Intence PC (אחד מהדגמים המוקדמים יותר של http://www.fit-pc.biz/) וראיתי את ה-NUC של אינטל, ועוד משהו של סאפיר ושל גיאדה. כרגע האינטל נשמעים לי הכי משתלמים (הם באים בלי HDD שיש לי ודונגל שיש לי, ואצטרך להוסיף זיכרון) למיטב הבנתי קניית מחשב כרגיל, אבל אם מארז קטן יסתיים במחשב גדול יותר ובעלות גבוהה יותר. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-