ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,451 דיונים בפורום זה
-
היי, אני עוזר לאישה מבוגרת שצריכה מחשב הכי פשוט שיש, הנה השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: מכוון ל1000-1400 ש"ח (ללא ציוד היקפי). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?: גלישה בכרום, סרטונים ביוטיוב, ותוכנות אופיס, זהו זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?: לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?: לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?: …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
כמה אני יכול לקבל על מעבד amd phenom ii x4 955
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE G41M-ES2H s775 1333Mhz, Intel G41, DDRII 800, PCI-E, VGA, HDMI זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value זכרונות none דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS כרטיסי מסך ASUS GTX260 896MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 כרטיסי קול none צורבים none ציוד רשתות none מארזים Antec Two Hundred Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) ספקי כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail) מקלדות none עכברים none רמקולים none מסכים none תוכנות none כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOP…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מיועד לאשתי לעבודה משרדית ולבן למשחק שרוצה . עד 3,900 ש"ח. מסך גודל 14-15.6 עם מערכת הפעלה. אנחנו נהיה בחודש הבא באילת. ראיתי 2 דגמים ,מה ההבדל ביניהם ,והאם המשחק ירוץ עליו ? https://ksp.co.il/index.php?uin=62719&select=.132..5155. https://ksp.co.il/index.php?uin=56011&select=.2185. או הדגם הזה ? https://ksp.co.il/?uin=62725&select=.268..271..162..4392..214..2185..2183..2639. https://ksp.co.il/index.php?uin=56143&select=.132..4149. https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/football-manager-2019/18071 ואם לא , אז מה מומלץ ?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב אני מפתח אינטרנט שרוצה לשדרג את המחשב איתו אני עובד למחשב חזק יותר ובעל ביצועים משופרים העתקתי את הבקשה למפרט כפי שמומלצת בפורום ועל כל שאלה כתבתי את תשובתי והצרכים באדום מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : עריכה גרפית, עבודה משרדית שימוש בתוכנות א) ויזואל סטודיו - כבד ב)פוטושופ - תדיר ג)פלאש - מזדמן ד) דפדפנים - הרבה דפדפנים פתוחים במקביל + הרבה טאבים בדפדפנים השונים ה)sqlserver - תדיר ן) iis - תדיר ז)rdp - תדיר ח) תוכנות דואר - תדיר ט) teamviewer - מזדמן י) תוכנות אופיס - תדיר בטח יש עוד כמה תוכנות הפועלות לסירוגין ששכחתי …
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
איך המפרט לגיימינג בינוני - כבד וגם איך המחיר? יש תוספת של משלוחים ומס של 440 ש"ח וכל אחד מהכרטיסים עולה בין 1,000 - 1,056 ש"ח (המס שלהם כולל במה שרשמתי 440) ואיזה כרטיס מסך עדיף בין 3 הכרטיסים הבאים: Red Devil: https://goo.gl/eUkHLG XFX Fatboy: https://goo.gl/CA7hG5 Sapphire Nitro+: http://goo.gl/N7CNZf
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לאחר שנשפך מיץ על המקלדת שברשותי (של מחשב בן 4 שנים), ונסיונות חוזרים ונשנים לגרום למקשים לעבוד בעזרת דרכים שונות הכוללות אלכוהול, קומפרסור אוויר ועוד, אני מעוניין להחליף אותה באחרת - בין אם יד שניה ובין חדשה. רציתי לשאול שתי שאלות: 1. לגבי מקלדת יד שניה: דיברתי עם חבר שטוען שיש לו מקלדת שיכולה לעזור, אך אינו בטוח מאיזה דגם נלקחה המקלדת. האם זה משנה מאיזה דגם המקלדת או שכל עוד שהיא מתאימה ו"נכנסת" למחשב פיזית היא אמורה לעבוד? 2. האם אתם מכירים אפשרות לחליפין יד שניה או קניית מקלדת חדשה במחיר זול? האם עדיף לקנות ישירות מLENOVO וזה ייצא יותר זול? תודה רבה, אלעד.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
להלן הצרכים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (יישומי אופיס, גלישה באינטרנט עם מעבד שיוכל להחזיק כמה עשרות לשוניות פתוחות), וצפייה בסרטי FULL HD 1080p על מסך "24-22, וגיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (FIFA, NBA, GTA, Battlefield, Need For Speed, משחקים בסגנון הנ"ל) . -…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לרכוש מחשב נייד בעיקר עבור הלימודים(מדעי המחשב). התקציב שלי עומד על כ3000 שח עם העדפה לחסוך . המחשב בעיקר עבור הלימודים -תיכנות. בנוסף יהיו סרטים,נטפליקס,משחקים אולי(fortnite) אך לא בדגש לגיימינג. עדיפות לרכישה באזור תל אביב. שיגיע עם מערכת הפעלה. אלו בכללי הדרישות,בנוסף ראיתי שיש שוק ללפטופים האם שווה להתעניין ולחפש מציאה או עדיף לרכוש חדש ולהתרחק מיד2 ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי מחשב נייד DELL Inspiron n3010 בגדול המחשב נהדר אבל רציתי להסב את צומת ליבכם לבעיה ניתן לעבוד עם כרטיס הרשת האלחוטי במהירות מקסימלית של 65MBS למרות שזה כרטיס בתקן N שאמור לתת ביצועים של 300MBS מחשבים אחרים בביתי מול ראוטר D LINK 655 נותנים ביצועים הרבה יותר טובים בסביבות 170MBS מעבדה של DELL החליפה לי כבר את כרטיס הרשת לאותו אחד וזה נשאר אותו הדבר אני ממליץ למי שחשוב לו המהירות לא לרכוש נייד זה במידה ומישהוא יכול לסייע לי מול DELL בפתרון הבעיה אשמח לקבל סיוע בתודה מראש MIKE
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות. אני מתכנן להתקין עליו הפצה כלשהי של linux, ולהוסיף לו/להחליף את הHD הקיים בכונן SSD. התקציב שלי הוא 2000-2300 ש"ח. ביצעתי חיפוש קצר בזאפ לדגמים שמתאימים לצרכים שלי והגעתי לדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=859132 (HP ProBook 450 H6P51EA) מה דעתכם עליו? האם מדובר בקנייה מומלצת או שכדאי ללכת על מחשב אחר בתקציב הזה? תודה רבה, איתי.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, לאחר לבטים וחיפושים אני חושבת שמצאתי לי מחשב: Dell inspiron 1525, מעבד : Dual 2 Core T 8XXX, זיכרון של 2GB ואחריות של שלוש שנים. הייעוד של המחשב הוא "מחשב לחיים"- בעיקר וורד ואקרובט, אבל גם קצת דברים מעבר, אבל לא משחקים מסובכים מדי וכו' (ומאוד חשוב- שיהיה יחסית זריז גם כשפתוחים כמה חלונות, וגם עוד שנה שנתיים שלוש- בתקווה שלא אזיק לו בעצמי עד אז). התקציב הוא עד 4500. שאלותיי הן אלו: 1. האם הדגם הנ"ל סובל מאיזשהם פגמים שכדאי לדעת עליהם לפני שקונים את המחשב? 2. האם עדיין יש אופציה להתקין על המחשב XP (הבנתי שהיה איזה סיפור עם העדר דריברים או משהו כזה)? 3. האם הוא אכן עונה על הדרישות שהצגתי, והאם יש מחשב אחר מומלץ יותר לעניינים אלו (ובפרט- האם אני סתם רוצה מחשב עם מעבד חז…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תודה רבה לכל העוזרים !!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי בתקציב הנע בסביבות ה2000ש"ח. ארצה להחליף כרטיס מסך לוח אם זכרונות ומעבד. המפרט שלי: מארז: raidmax tornadoספק כוח:a .pfc 12cm ss-500et 500w Seasonic לוח אם: gigabyte ga-ep43-s3L מעבד: intel core 2 duo e5200 box מאוורר: אינטל מקורי לסוקט 775 זכרון: special ops edition ocz ocz2soe8002gk 2x1gb 800mhz cL5 דיסק קשיח: seagate st3500410as 500gb sata-2 16mb כונן דיסקים: lg gh22ns30 x22 dvd+-r/rw sata black כרטיס מסך: palit geforce 9600gt 512mb ddr3 תודה מראש לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד Intel i7///5-4790K 4.0Ghz box לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97 זכרונות Kingston 2x8GB 1600Mhz כונן קשיח +WD 1TB 7200RPM + כונן SSD Crucial MX100 256GBSamsung/Kingston כונן אופטי DVD-RW כרטיס מסך NVIDIA GeForce GTX 980/ti 4GB GDDR5 גייהבייט/ASUS ספק כח Coolermaster 700W-/+ PSU מארז Coolermaster/Antec/Fractal Design/Nzxt/Lian-Li/Lancool/Corsair/Nanoxia כרטיס רשת להוסיף לבחריה.. כרטיס קול?! זה סך הכל מה שאני רוצה המחיר כרגע שהכי טוב שקבלתי הוא 8 אלף (דגש אני קר באילת והמחיר הוא לא כולל מ"ע) ישמח לדעה שלכם ולשיפורים אם יש מה להוסיף ..לגבי כרטיס רשת וכרטיס קול ישמח שתגידו מה לקחת ... הכרטיס קול רוצה שיהיה שליטה עם שלט ו7.1 כרטיס רשת לא ממש משנה רק שיהיה איכות…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב (חברים יביאו לי אותו), יש לי יום-יומיים למצוא מחשב כזה. הבנתי שדל עדיפים מבחינת האחריות הבינלאומית מישהו יכול להסביר לי לאיזה סוג אחריות אני צריך לשדרג בכדי שזה יתפוס בארץ? אלו הסוגים: Basic (In-Home Service After Remote Diagnosis) 1 Year Basic Service Plan [included in Price] 3 Year Basic Service Plan - Includes a $30 Dell Promo Gift Card! [Add $210.00 or $6.00/month1] Advanced (In-Home Service After Remote Diagnosis) 3 Year Advanced Service Plan - Includes a $50 Dell Promo Gift Card! [Add $310.00 or $9.00/month1] Premium (In-Home Service After Remote Diagnosis) 3 Year Premium Service Plan - Includes a $100 Dell Promo Gift Ca…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000~ אבל עדיף 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל אבל זה צריך ממש להצדיק את זה. עדיף לחתוך בבשר החי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים אבל דורש מעבד single core חזק א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ביתי בלבד קצת תיכנות אבל לא משהו כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . BF3 כנראה הכי כבד שירוץ עליו חוץ מזה גם dwarf fortress שצריך מעבד בעיקר. אני רוצה גם להריץ עליו DOSBOX אבל…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אל תתיחסו לעכבר ולמקלדת הם לאחיות שלי, לי כבר יש עכבר ומקלדת טובים Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz 512K Box- 1059 Asus P4P800 Deluxe 809 Samsung 256MB DDR 400 Original(X2) - 628 Hercules 3D Prophet 9700 PRO Radeon 128MB 1969 WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version - 392 Super Talent Aluminum Mid Tower 4318 Bar-Light W/Side Window - 452 HEC 475 DVD PSU 400W 352 Mitsuni floppy 1.44 50 LG X 52 OEM 11…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, בעקבות הצטברות של רכישות בחודשים האחרונים הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לשדרג. הייתי שמח להתיעץ איתכם אילו רכיבים לרכוש על מנת להשלים את המערכת החדשה. זה מה שיש כרגע: מעבד: ryzen 7 1700x (נרכש ב 300 דולר ביום הפריים של אמאזון). כ. מסך: evga gtx 1080 ti sc2 (נרכש ב 780 דולר). זכרון: balistix sport lt ddr4 16gb 2400mhz x2 (נרכשה שלישיה ב 175 יורו). אשמח להמלצות בעניין שאר הרכיבים: לוח אם. ספק. אחסון. מסך. מארז. קירור. כמו שאתם מבינים אין לי כוונה להתקמצן אך אני כן מכוון לערך טוב בשביל מערכת שהיא די high end ככה שהגיון בריא הולך להיות מופעל מבחינת ההוצאות (לצורך הדוגמא אין…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז איזה מחשב נייד הוא המפלצת של המשחקים? אשמח להצעות, רציתי לדעת איזה עוד אופציות יש חוץ מהניידים של Alienware.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עדכון: הוחלט לשמור את המארז הקיים. אם כך: יש לי מארז, יש לי כונן SSD ואחד רגיל. אז מה שצריך: לוח אם, מעבד (+קירור), זכרונות, כרטיס מסך וספק כח (באותו התקציב... אין צורך לחסוך עלויות.) תודה! :] היי, לפני כחודשיים ביקשתי פה מפרט, אבל השתכנעתי להשאר עם המחשב הקיים שלי ולשפר רק כונן SSD. (הפוסט של הבקשה שלי כאן) אך ביום שקניתי כונן SSD - המחשב שלי החליט שהוא מקצר את החשמל. (הפוסט של התקלה כאן) אז החלטתי לקנות אחד חדש כבר ... לפני השאלון: המארז שלי הוא Cooler Master CM 690 (מידע כאן, ותמונה כאן) האם שווה לי להשאר עם המארז הזה? או שכדאי לקנות אחד חדש? (האם אפשרי להביא את המארז שלי ולהגיד למי שאני קונה ממנו: ״תשתמש במארז שלי״? או שלא יסכימו?) ולשאלון: 1. מה …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מסך - לא צריך מעבד - 3930K לוח אם - רוצה לוח מהסדרות הגבוהות של ASUS , הרמפייג' 4 זה הטופ ? זכרונות - CORSAIR 16GB CL9 אלה יתאימו ללוחות של אסוס ? כונן קשיח SSD- שני כוננים של M4 CRUICAL 64GB ומבקש המלצה לקירור מתאים +ספק כח+ מארז גדול ומרווח כרטיס מסך אין צורך, זה מחשב שלא ירוצו עליו משחקים, זה מחשב שיעבוד 24/7 , הרבה MULTITASK ובנוסף גם HTPC עוצמתי ז"א כמעט ורק סרטי BLURAY 30-40GB לגבי תקציב עזבו את הכסף גם ככה אני קונה מיבואן ישירות ואני גם לא רוצה לחסוך ממנו המחשב הקודם שלי החזיק אצלי 5 שנים אני צריך שגם זה יחזיק בערך אותו זמן. אגב, אני מודע לעובדה שזה OVERKILL רציני אבל לא אכפת לי ממש אני לא בן אדם שמשדרג עם הזמן את המחשב, בום אחד ושיחזיק כמה שיותר זמן קדימה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח לדעת איך המפרט הזה בתור מפרט סופי, קונה בשבוע-שבועיים הקרובים, אשמח לשמוע חוות דעת. שאלות: איך המארז? הבנתי שהוא מצויין אך אשמח לשמוע עוד דעות, איך הקירור הנוסף למארז שאבקש להוסיף מקדימה? הלוח אם יספיק לשימושים הבסיסיים? (לא מתכנן OC או משהו, לפי דעתי הוא יספיק).מעבדים Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8MB LGA1156 BOX ¤1101 לוחות אם Intel BLKDP55WB Socket 1156 For Intel CPU ¤476 מארזים NZXT APOLLO BLACK NO PSU ¤190 מאוררים למארז/גופי קירור Arctic Cooling Arctic 12 PMW 120mm ¤40 ספקי כח Silver Power 500W 34A@12V SS-500ET-APFC-F3 SeaSonic Production ¤348 זיכרונות Corsair DDR3 4096MB 1333MHZ XMS Dual Channel CL9 i5 ¤499 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AAKS 50…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-