עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכת סרטי HD ביתיים, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) , Eclispe, Visual c#, VMware, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by arield,

1. מה התקציב המקסימאלי.7000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל גג 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג כבד ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?ישוחקו battlefiled3,crysis2 וכ"ד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.רזולוציה מקסימאלית שאני אשחק היא full hd. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות(?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסו…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא משנהמהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ תקציב: 5000-6000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500 שקל יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: לא משנה חברת המחשב הניד המועדפת: MSI .ASUS .TOSHIBA מערכת הפעלה מועדפת: Widows 7גודל כונן קשיח מועדף: 500-750 GB לא חייב אפשר גם פחות משקל הנייד המועדף: שלא יהיה מאוד כבד, רגיל. גודל הצג: 15.6 אם יש ב 17 ויותר אז עדיףזמן סוללה רצוי: לא משנהצבע המחשב הרצוי: שחוראפשרויות נוספות במחשב: מה מטרת שימוש המחשב? (\גיימינג\עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה\סרטים) - אם בחרתם גיימינג אז תרשמו כאן גם איזה משחקים אתם הולכים לשחק ועל איזה איכות אתם רוצים שהמחשב יריץ אותו: battlefield 3…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אני מחפש המלצה למחשב בסיסי בשביל ההורים שלי , אין להם שימוש מעבר לגלישה באינטרנט אופיס וסרטים בעיקרון המחשב יעמוד בסלון אז מבחינת רעש כל עוד הוא לא נשמע כמו מטוס סילון אז זה בסדר אין צורך בציוד הקפי והתקציב הוא 1500 ואם אפשר בפחות תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Or1987,

טוב המחשב שלי ממש ישן יש לי אותו 5-6 שנים לא מאמין ששווה הרבה אבל בכל זאת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. היי. יש לי LENOVO N100 3000 משהו כזה - בן שנה וחודש. מהיום בבוקר צצה לי בעיה במחשב. ראיתי סרט במחשב - ופתאום באמצע שאני רואה המחשב פשוט כאילו מת - נכבה בבת אחת. הדלקתי מחדש את המחשב - והגעתי למסך ה LOGIN של ווינדואס ששם אני מקיש סיסמא ונכנס למחשב, ואז לחצתי על המשתמש והמחשב עוד פעם נכבה בבום. הדלקתי שוב, הפעם נכנסתי למחשב עצמו, גלשתי באינטרנט 3 דקות ושוב זה נכבה. חשבתי שאולי הבעיה במערכת אז החלטתי להשתמש ב LENOVO CARE ולשחזר את המחשב להגדרות המפעל\יצרן. בקיצור גיביתי הכל והתחלתי בתהליך של השחזור ובאמצע, כשהוא מריץ את החלון DOS הזה עם כל השורות שמשחזר לי את המחשב - זה שוב נכבה. הדלקתי מחדש, נכנסתי שוב ללנובו CARE ועוד פעם שיחזרתי - זה פשוט לא עובד! נכבה שוב! מה אני עושה? מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by zvikaz,

שלום רב. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש שאמור לשמש כ"מחשב שולחני", ומתלבט לגבי סוג ההארדדיסק. אני רוצה את המהירות של ה SSD, אבל צריך את הנפח (והעלות) של מכאני. ההגיון שלי אומר שהכי טוב יהיה לשלב את כל העולמות - SSD של 128, או 256 שעליו תשב מערכת ההפעלה וכל התוכנות. ובנוסף, דיסק מכאני רגיל של 1T שעליו יהיה את כל השאר... ניסיתי קצת לחפש בגוגל לגבי השילוב הזה, ולא מצאתי ביקורת שלילית עליו. מצד שני, בחיפוש בחנויות קשה מאד למצוא אותו. מחיפוש (לא מאד יסודי, מודה) ב KSP, שניידר, ו newegg (רק כדי לראות מפרטים שהם מציעים, לא נראה לי שבאמת אצליח לקנות מהם) המחשב היחידי שמצאתי שמוצע עם שני דיסקים הוא https://www.pc365.co.il/product-133…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם! אני מתלבט כבר איזה חודש לגבי קניית מחשב חדש לצורכי משחקים,סרטים,מוזיקה ועבודה גרפית רצינית(3D+סרטים). עכשיו לגבי התקציב-חשוב מאוד להדגיש כבר בשלב זה שהביצועים והאיכות באים אצלי לפני המחיר לכן ארצה להדגיש שלקחת דור אחורה ברוב המקרים זה אינו מה שאני רוצה,למרות זאת אני פתוח לשמוע דעות של אחרים,וארצה להוסיף שאשמח לקבל מפרט עם ביצועים טובים גם במחיר נמוך יותר,המטרה שלי היא לא לבזבז כסף בכוח,אך התקציב קיים. נקודה נוספת לגבי ציודע היקפי- אין צורך במסך אבל יש צורך במקלדת + עכבר אלחוטיים(פה זה המקום היחיד בו אני מוכן להתפשר על איכות) כמו כן לא צריך רמקולים... מומלץ להוסיף כרטיס טלויזיה אך לא חובה רוב הסיכויים שלמחשב יהיו 2 מסכים,אחד לעבודה עם תוכנות גרפיות וכו',ו…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by mazinya,

הרכבתי מפרט לשדרוג המחשב הקיים. אנ מעוניין להוציא סביבות 2000 ש"ח. כלומר אם צריך לחרוג קצת אין בעיה. החלקים שנלקחים מהמחשב הישן הם: המארז ANTEC 300, כונן דיסקים, כרטיס מסך HD6850 וספק כוח CORSAIR VX450 המטרה זה גלישה עם הרבה חלונות פתוחים בו זמנית, עבודה עם מסמכים וגיימינג בינוני - כבד ואין שום כוונה לבצע OC זה המפרט הסופי שאני מעוניין בו: ntel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray‎ Gigabyte GA-B75M-D3V Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 ‎ Corsair Value 4GBX2 DDR3 1600MHz Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX סה"כ יוצא 1950 ש"ח השאלות הן 1. האם יש התאמה בין החלקים? 2. האם הלוח אם יספיק או שעדיף ללכת על ה H77 שקצת יקר יותר? 3. הספק שלי איכותי, אך …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by I7210I,

שלום יש לי MSI WIND U100 עם WIN XP רציתי לדעת האם מומלץ להתקין עליו WIN 7 והאם זה משנה לגבי האחריות-המחשב נקנה ליפני למעלה משנה וחצי. תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by A1eX,

הרכבתי מפרט בשאיפה שיספיק לטווח ארוך כמה שיותר. לציין כי איני משחק אך לא מוכן להתפשר על מפרט "פשוט". להלן המפרט שהרכבתי. ברצוני לקבל חו"ד מכם ואולי אף להאיר את עיני במשהו שאולי פיספסתי. המפרט הנוכחי שלי הוא: Q6600 ASUS P5K SE 8GB RAM GTX 550Ti ספק TT ToughPower 650W ו3 HD בנפחים שונים.

12. Started by Kitzony,

שלום אני צריך מפרט לבן דוד הסכום הוא 2500 מותר לחרוג (עד 100 שקל יותר) הוא צריך את זה יותר לאינטרנט משחקים לא כבדים ללא ציוד הקפי תודה יש איזה מארז שהוא רוצה במיוחד SunBeam Samurai Blue case

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מחשב שמתחבר למגבר לסאונד וישירות למקרן שתומך ב 1080i 1)מה עדיף כרטיס קול רציני או לוח אם רציני שהכרטיס קול שלו מספיק ? (חשבו לי שהסאונד יהיה צלולוחבל לי שהוא נהרס אני מעדיף שהקידוד יתבצע ע"י המגבר) 2)כרטיס מסך לצפיה בתכנים HD איזה כרטיס מסך מומלץ בכדי שהאיכות תהיה מקסימלית ? (בלי תשובות של 8800 ultra כי את זה אני יודע ... ) תודה רבה אני לא רוצה לרכוש ולהתחרט אח"כ אני בדיוק בבניה של המחשב במגבר יש לי כניסות אופטיות אין לי SPDIF

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by mywikipedia,

אהלן לפורום מחשבים. אני מחפש מחשב נייד ושומע הרבה שטויות ממוכרים ברשתות הגדולות. התחושה שהם מבינים במחשבים אבל תלויים עם חבל במכירות ואין להם זמן לעזור למצוא מה שאני מחפש. בסוף תמיד יוצאים מהם עם המלצה עקומה על משהו שבכלל לא רוצים. מקווה שתוכלו לעזור. יש שלושה עניינים שאני צריך אתכם לפני שאני יכול לקנות מחשב. דבר ראשון גודל. אני צריך מחשב שיהיה כמה שיותר קטן, אבל שיהיה עמיד (לטיולים מחוץ לבית, מאוד חשוב) ושיוכל לערוך סרטים בתוכנות פשוטות כמו מובי מייקר. אפשרי גם לעשות לו שדרוג אחרי הקניה. אני אומר את זה כי מהמוכרים בBUG וKSP הבנתי שיש סתירה חד משמעית בין גודל המחשב לבין היכולת שלו לעבד נתונים. זה כנראה נכון, אבל מהם הבנתי שפשוט אין דבר כזה מחשב קטן שיכול לערוך סרטים. ז…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by ofer_mat,

יש לי את המפרט הבא(כנסו למפרט שלי) ורציתי לשדרג משהו יש לי 2 אפשרויות: 1. להחליף את הכרטיס מסך ל4600 שעולה 1588 ואז אני לא יצתרך להוסיף הרבה כסף ( כי אני ימכור את שלי ויש לי עוד איזה 800) 2. לשדרג את המערכת כולה (זכרון מעבד ולוח אם) כי גם ככה אני לא יכול לעשות OC עם הקקה הזה והיא מבא לי עצבים אז מה היתם מציעם לי? מה יתן לי תמורה טוב יותר על עלות כספית נמוכה יותר

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by K_D,

אז ככה המפרט שאתם תראו עכשיו זה מה שאני בניתי בעצמי,לא ניתן לחרוג מעבר 6K במפרט שבנייתי אין מארז,אז תמלחצו אתם,אני לא צריך משהו יפה ,אלה סתם קופסה שתחזיק את המערכת כמו שצריך,אז תמליצו על אפשרות הכי זולה שיש,אז בגלל שצריכים להוסיף מארז אפשר לחרוג באיזה 150 שח מ6K *המפרט ניתן לראות בקובץ המצורף [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PS/AFTER EFFECTS/ILLUSTRATOR וכו'. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - BATTLEFIELD/COD/CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by ex deadelus,

מה תגידו על המפרט הזה Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler NIS 149.61 AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU NIS 694.91 Asus A7N8X Deluxe NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S.ATA,1394,LANx2,USB 2.0) NIS 928.72 DDR-RAM 256MB 2100 OEM Memory NIS 336.59 MASTER I LU Midi Tower Case Silver 400 Watt NIS 303.55 Sony 48/12/48 Retail CDRW + Soft NIS 364.90 כל זה יוצא ביחד : 2778.61 מוכן לקבל שינויים רק לא לעבור את התקציב

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Delapro,

בזמן האחרון החלטתי לקנות במחשב ו התקציב שלי הוא 4 אלף. (מסך כבר יש לי). המפרט הכי טוב לדעתי שיכולתי לעשות הוא: מעבדי אינטל P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5GD1-VM (915P)S775,PCI-E זכרונות DDR 400 512MB Kingston CL2.5 דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80GB SATA כרטיסי מסך GIGABYTE 6600GT 128MB DVI,TV,PCI-E כוננים- SONY 1.44 כוננים- (ASUS 52 x 32 x 52 (box מארזים 2202 ATX MIDI PFC, usb מקלדות A-Open + mouse רמקולים CREATIVE SBS 370 sub + 2sp מחיר כולל: 3990 לאחר קניה אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד עד 3.2 או 3.4 מה דעתכם ? האם יש מקום לשיפור ?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. הנה השאלון, אבל יש גם למטה מפרט משלי. האם הוא טוב לדרישות שלי? 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta v, fifa 15, cs go, skyrim ועוד משחקים מהשנה. אני לא מצפהמלשחק ac unity או witcher 3 אבל השאר נראלי שכן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by tonty1,

אני יודע שכנראה כמה מאות אבל זה עדיף מכלום: E8400 3GHz OCZ Gladiator Gigabyte GA-EP43-DS3L A-DATA 4GB DDR2 FSP 550W NZXT Apollo בלי כרטיס מסך

22. מעבדי אינטל P4 2.66 Ghz S-775 1M Cache 64 bit לוחות אם למעבדי אינטל ABIT SG-80(915) S775,VGA,AGP זכרונות DDR 400 512MB 400MHz V-DATA דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80GB 7200 8MB WD800JB כרטיסי מסך eVGA GF FX5200 128MB כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders LiteOn Combo 48 x 32 x 48 + DVDx16 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים EM-08A ATX MIDI 400W מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים DAEWOO 17'' Flat מחיר 2790 ¤ איך זה מ KSP מספיק? אם אתה מכירים משהו יותר טוב + מסך בבקשה תעזרו. תודה רבה . אלון.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. לקחתי מפרט בנוי מראש מאייבורי, "שידרגתי" חלקים בראש, בחנתי, חקרתי וסקרתי. האם המפרט הנ"ל טוב, או שיש צורך להחליף בו רכיבים שלא מומלצים? מארז Thermaltake VL80001W2Z V3 ספק כח Enermax 450W מעבד Intel Core i5 2400 3.1GHz לוח אם Asus P8H67-ML X דיסק קשיח Western Digital 1TB 7200rpm 32MB זכרון פנימי Kingston 4GB DDR3 1333MHz כונן אופטי LG SATA DVD x22 כרטיס מסך POV Nvidia Geforce 520GT 1024MB מחיר המפרט הכולל הוא בסביבות ה2700 ש"ח, אבל גמישות עד ל3000 במידה ועדיף חלקים יקרים יותר... המפרט מיועד למשחקים בינוניים כמו סימולטורי טיסה ולסרטי HD, ללא תוכנות כבדות.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. המחשב נועד למשחקים כבדים באיכות גבוהה (למשל crysis, bioshock) ברזולוציה של 1680-1050 במסך רחב 22 אינצ'. בנוסף לזה אני סטודנט מדעי המחשב ואני משתמש בתוכנות כגון visual studio 2008, matlab ודומיהן (דרישות מינימום של ג'יגה ו512 מגה למעבד בהתאמה). אני לא מתכנן OC ואני גם כנראה לא יחליף את המחשב או ישדרגו עד שהוא יהיה בלתי נסבל ויתחיל להתקלקל אז אני צריך שהוא ישאר חזק ואם לא אז בינוני גם בעוד כמה שנים. מפה נגזרת דרישה ל4 ג'יגה ראם וכן 4 מעבדים (4 זה מספר יפה ). אם אין צורך באלה תקנו אותי. התקציב עומד על סביבות ה4500 שקל אבל אם דרוש יותר אני מסוגל להוסיף עוד כ700 לתקציב אז אל תרגישו מוגבלים מדי. לא מפריע לי רעש מהמחשב, אבל כמובן במיגבלות ההיגיון. בנוסף רציתי לדעת מה אני צ…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Itamar_Efrati,

היי, אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב נייד ורציתי להתייעץ אתכם לאחר שחקרתי מעט והסתכלתי על כל מיני דגמים. בעיקרון אני צריך שהמחשב יתאים לשימוש הבא: המחשב ישמש ללימודים, להרצה של סרטי HD 1080p, עריכת תמונות בתוכנת ה- Lightroom, אולי מעט עריכת וידאו וכמובן גלישה שוטפת באינטרנט. הדגם ששמתי עליו עין הוא Asus N550JV-CM248H שאת המפרט שלו אפשר למצוא בקישור הזה. אני יודע שהוא די מכוון לשוק הגבוה ואולי יספק מעבר לדרישות שלי, אבל אני רוצה מחשב חזק ואיכותי ומוכן להשקיע כסף עבור זה. מה אתם אומרים על הדגם הספציפי? ועל ASUS כיצרנית מחשבים ניידים? אם יש לכם דגמים של חברות אחרות בעלי מפרט דומה שאתם חושבים שיתנו תמורה טובה יותר למחיר- מוזמנים להציע מצאתי את המחשב בחנות בשם "שניידר" ברחובות…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים