ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,451 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): מהגבוהה לנמוך: משחקים בעיקר FPS, עבודה עם sony vegas לעריכת סרטונים קצרים ליוטיוב, שימוש מזערי בפוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג!!! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefield 3 ו4 כשיצא, starcraft , dota 2, skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות): בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מוכר את המחשב לחבר אז מחיר בערך יעזור לי. Intel Core 2 Quad Q8200 G31M2 V1.0 2x2GB DDR2 800MHz AMD Radeon HD 6850 1GB GDDR5 MSI FSP 350W תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד dell. (נעול על החברה הזו, מנסיון העבר, יש לי כיום hp שאני לא מרוצה ממנו). אני סטודנט למדעי המחשב וזקוק לו לתרגול כתיבת קודים בלימודים ולצורכי לימוד בכלל. מעוניין גם שישמש לצורך יום-יומי (לא מאחסן הרבה בדיסק סרטים וכו') ולא רק ללימודים... מדובר בתקציב של עד 3500 ש"ח (אני סטודנט...(: תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לעזור לאחיין שלי לקנות מחשב לבר מצווה . בעקבות המלצות שלכם ממפרטים שונים הגעתי למפרט הבא. אנא תעדכנו אותי אם יש משהו שכדאי לי לשנות או להחליף ולא לחרוג מהסכום הזה פחות או יותר. בעיקרון זה בעיקר למשחקים וסרטים ובגלל זה העדיפות למסך הזה והרמקולים. המארז פחות חשוב מבחינת מראה אבל הבנתי שהוא שווה ויתן תמורה טובה. תודה מראש לכולכם מחיר כמות ¤ סה''כ INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX 1505.00 1 1505.00 GIGABYTE GA-P35-DS3R (S775) INTEL P35 SOUND LAN SATA 675.00 1 675.00 GEIL 2GB 1GBX2 DDR2 667MHZ CL5 WITH COOLING (KIT) 529.00 1 529.00 GIGABYTE GV-NX88S320H-RH GEFORCE 8800GTS 320MB DUAL DVI PCI-E 1684.00 1 1684.00 W.D WD250…
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב לכל חברי הפורום . לפני כחודש ביקשתי פה מהחברה להרכיב מפרט , ויצא מפרט ממש טוב , פשוט לא יצא לי לקנות , מצד שני שמתי לב שנכנסנו מעבדים חדשים לשוק ואולי כדי לשנות משהו המחשב יהיה רב תכליתי , משחקים תוכנות כבדות ישמש גם HTPC וכו' , כמו כן מתכנן לקנות גם SSD של 80 גב. , לגבי שאר החומרה מבקש את עצת חברי הפורום , אני מתכוון להזמין את המחשב ביום רביעי בסקייפיסי או ב TMS . תודה .
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים, לאחר המון חפירות והתלבטויות הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לחוות דעת: - מטרות עיקריות - וירטואליזציה וגיימינג מארז - יש לי כיום 5 דיסקים קשיחים (לא SSD) בנפחים שונים מלבד ה-SSD שהרכבתי במפרט, לכן בחרתי במארז Define 5 ( יש לו קייג' של עד 8 דיסקים קשיחים 2.5"/3.5", בנוסף הבנתי שהוא שקט מאד) ספק כח - כנראה שגם 650W יספיק, אבל תמיד מעדיף לקחת אקסטרה אם אצטרך שידרוגים מתישהו. לוח אם - חשובה לי האופציה להרחיב את הזכרון עד 128GB RAM ולכן בחרתי בלוח הנ"ל. מעבד - 6 ליבות פיזיות 12 לוגיות, מפלצת ובדיוק מה שאני צריך לצורך הקצאת משאבים למס' מכונות וירטואליות במקביל. קירור מעבד - רציתי את ה-NH-D15 , לאחר בדיקה הוא "גונב" סלוט PCI-E בלוח הנ"ל, ה…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Hey... אני רוצה לשדרג את המחשב, זה אומר - מעבד, לוח אם, מארז והרד-דיסק. בעיקרון אני מתעסק בתוכנות גרפיקה שצורכות הרבה מהמעבד והזיכרון הפנימי.. אבל אני משדרג גם בשביל משחקים... :AR15: הנה משהו מ-KSP.co.il : Athlon XP 2200+ copper fan A7V8X(KT400)AGPx8,USB2.0 30GB 7200/133 ATX MIDI 400W usb Total price 2200 ¤ מה אתם אומרים? זה יכול להחזיק מספיק זמן?? אם לא אז מה אתם מציעים? נ.ב: מספיק לי 30GB ... תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב חדש שיכול להריץ משחקים לכמה השנים הקרובות בצורה סבירה וסך הכל יעבוד טוב. אז ניגש לעניינים. טווח מחירים: 4500-5500 שח , קניה בארץ מטרות מחשב: עבודה כללית והרצה של משחקים. גודל מסך: מינימום 15.6" משקל: חסר חשיבות. זמן סוללה: חסר חשיבות יציאות מיוחדות: לא בלוטות': רצוי, אבל לא דיל ברייקר קונן קשיח: מינימום חצי טרהבייט , רצוי 640 גיגה. צורב DVD: זה דיי סטנדרתי אני חושב בטווח המחירים הזה. אחריות בין לאומית : אין צורך העדפה לחברה כלשהיא: לומר תאמת הייתי מעדיף HP אבל זה רק בגלל סנטימנט שיש לי כלפי הנייד הנוכחי שעד עכשיו עובד דיי יפה. למרות שבבסיס אני מחפש יותר ביצועים מאשר מותג. ראיתי את הדגם הזה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש . חיכיתי שיצאו המעבדים החדשים כדי להחליט. אני מעוניין במחשב לטווח ארוך שלא אצטרך לשדרג המון זמן ושאוכל לשחק לפעמים במשחקים מהשנים האחרונות וחדשים על מסך fhd בצורה חלקה. לא משנה לי הפריימים בכלל, רק שיראה נורמלי וירוץ חלק למראית עין בלי תקיעות מרגיזות. יש לציין שזה יהיה השימוש הכי רציני של המחשב אבל לא השימוש העיקרי, השימוש העיקרי הוא כללי ורגיל למדי. אין לי תקציב מוגדר ומעדיף לחסוך על הרוב, חוץ מעל ספק הכח ! הרף העליון הוא 3500 ש״ח ללא מסך וכולל ssd 500gb ודיסק קשיח 1tb. חשבתי לקחת מעבד כמו ה3400g החדש והבנתי שהוא לא יתאים לבקשות שלי כל כך . השאלה האם יש לי טעם להשקיע במערכת שכוללת …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני אשמח לעצתכם והמלצותיכם בנוגע למפרט מדויק (ועלותו) עבור מחשב ביתי חזק. הדרישות/אילוצים - 1. פנטיום 4 3.2 2. ג'יגה זיכרון 3. לפחות 120GB דיסק קשיח 4. מסך 17" LCD בנוסף - * צורב מהיר, כרטיס קול, כרטיס מסך חזק, רמקולים, כונן CD/DVD, עכבר אופטי ומקלדת (שניהם אלחוטיים)... * התקציב הוא 10,000 ש"ח פלוס מינוס * חשוב לי מאוד מחשב אמין ואיכותי. * לא מתוכננת שום פעילות OC, אם זה רלבנטי למישהו. נ.ב. אני לא יודע מה מקובל פה, אבל אם זה אפשרי - אני אשמח אם תוכלו לציין גם מקום לרכוש את המפרט המומלץ (טווח גיאוגרפי הוא מקיסריה ועד ראשון לציון).
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מפתח תוכנה + מנהל עובדים + מחובר למליון חלונות בו זמנית. צריך מהירות + זיכרון 32 גיגה ומעלה. דיסק מהיר. מחשב מגניב קל משקל עם סוללה ארוכה מאוד. מחשב סקסי שנראה אפל סטייל. לא צריך מסך מגע. חובב HP. רצוי מסך 15.6-14.5 באתי לעבוד. אפילו 2K ומעלה יהיה מעולה ! תקציב גמיש כמה שצריך נוציא. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ללא מגבלת תקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (תוכנות פיתוח), ולפחות 50 טאבים פתוחים RDP ל5 מחשבים. שונא איטי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים וא…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני צריך שתבנו לי מפרט לעבודה גראפית בעיקר ב8000 ש"ח המחשב הוא לאחת שלא מבינה יותר מדי במחשבים.. הוא צריך לכלול מסך LCD טוב (תנו לי בבקשה הצעה אחת עם מסך 17 ועוד אחת עם 19) אם אפשר אז בבקשה הצעה אחת של אינטל ועוד הצעה אחת של AMD, ויתרונות וחסרונות של כל אחת
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב בערך 6000 , מזומן בגדול המחשב ישמש אותי כמחשב אישי, אני מתעסק בצילום וזה יהיה המחשב שצמוד למצלמה כל הזמן, מה שאומר כל העריכות, פוטושופ, וידאו ומה שצריך, אבל גם אולי יבוא לי לשחק באיזה משחק מתישהו, אז יהיה נחמד אם יסחוב לא רע לגבי ציוד הקפי, אני שוקל לקחת איזה עכבר BT ולהשאיר ת'יציאות USB פנויות, חשבתי גם איזה booster לאנטנת WIFI או לעשות או אם יש משהו מומלץ לקנות אז גם טוב האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני חייב שהמסך לא יהיה גדול מ15 כי זה מה שנכנס לי בתיק של המצלמה, גם חשוב לי מקלדת מלאה + יש לי בעיר KSP וIVORY, אז מעדיף לקנות באחת מהן והמליצו לי בכלל על MSI GX620 בטענה שהוא הכי משתלם במחיר שלו ודברים דומים מחברות יותר מוכרות (כמו HP או DELL) יעלו לפ…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?:לנצל במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?:4600 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?:גיימינג. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב:black ops, mw2 ולפעמים CSS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך):1360X768 בקרוב אני הולך לקנות מסך אבל אני לא יודע איזה... האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים:לא. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?:לא. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, ב…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני כמה ימים העלתי שאלה וביקשתי עזרה בבניית מפרט של עד 9000 ש"ח. השימוש העיקרי הולך להיות בתוכנת solidworks משחקים כמו call of duty/gta5 ודומים להם ברמת גרפיקה בינונית + איפה שאפשר אז גם רמה גבוהה אינטרנט והורדות כבדות עבודה יום יומיומית על המחשב. oc זה תחום שמאוד חדש לי וכרגע אני לא ממש מבין בו אבל כן הלכתי על מחשב שבו אוכל לעשות זאת,לא ברמה הכי גבוהה. הקירור מאוד חשוב לי ולכן השקעתי והוספתי גם קירור נוזלי למעבד. אשמח לקבל חוות דעת מכם,לבדוק שהרכיבים שבחרתי באמת מתאימים אחד לשני ויעבדו בהרמוניה. זאת הפעם הראשונה שאני מרכיב מחשב אז בבקשה תתחשבו =) תודה מראש לכולם. http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=16014 …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בבקשה ממכם גם אל תשגעו אותי בקטע של אינטל כי זה חשוב לי רק תגידו לי אם זה מפרט באמת טוב למשחקים כבדים כמו דום3 וסאן אנדראס וכו. 1.מחשב אינטל פנטיום 4 3.0 GHz HT 800Fsb 2MB CASH 2.לוח אם MSI מקורי תומך מהירות 800MHz chipset 915 PL NEO-V S775 800 MHz וזיכרון DUAL DDR AGPx8 2x400 MHz 3.מעבד פנטיום 4 630 3.0 64 BIT 2MB CACH Intel p-4 processor LGA 775 socket 4.מאוורר למעבד מקורי של אינטל ! 5.זיכרון פנימי ddr mb x2256 400Mhz סה"כ 512 MB 6.כרטיס מסך 6600gt של לידקט 7.דיסק קשיח 80 GB S-ATA 8 MB CACHE 8. כרטיס קול 6 ערוצים MSI 9.זוג רמקולים עגולים עם כפתור 3D 10.צורב D.V.D SUMSUNG DUAL +16 11.כונן דיקטים 1.44 12.כרטיס רשת 100/10 לחבור לאינטרנט בכבלים או בזק…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1395 קירור למעבד: Sunbeam Tuniq Tower 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤240 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤625 מארז: ANTEC P182 3x120MM Black כמות: 1 - מחיר: ¤749 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤592 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤486 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤367 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤1454 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ¤5 המהרת מערכת מחשב: אני מעוניין בהמהרת המעבד כמות: 1 - מחיר: ¤0 משלוחים - הזמנות דרך האתר, נא לבחור מ…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנטית לעיצוב תקשורת חזותית מחפשת מחשב טוב שמתאים לעיצוב גרפי במחיר סביר עד 5,000 ש"ח פלוס מינוס. אני לא ממש מבינה בתחום אבל לאחר התייעצות עם מס' אנשים הגעתי ל4 דגמים שנראים לי מתאימים ובמחיר טוב מחשב נייד Asus X556UV-XX169T מחשב נייד Asus X556UR-DM190T מחשב נייד Dell Inspiron 15 7566 N7566-7950 מחשב נייד Dell Inspiron 5578 IN-RD33-9872 מצרפת את הקובץ של ההשוואה בין המפרטים, אשמח לקבל חוות דעת מה יותר טוב/מומלץ וכמובן אם יש שם של דגם נוסף שיכול להתאים לי תודה רבה לעונים. מחשבים.pdf
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב הראשון:http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=917291 המחשב השני:http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=935303 השימוש למחשב יהיה תכנות, צפייה בסרטים, מעט משחקים לא כבדים ושימוש באינטרנט. במחשב השני יש הבדל בין החנויות, בחלק רשום דברים שונים מחנויות אחרות...
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ידידה טסה לגור בחו"ל כמה זמן וצריכה שם מחשב נורמלי לפוטושופ שגם לא יהיה כבד והיא תוכל להסתובב איתו = קל משקל. אז לא ממוטה של 15-17 אינץ'. היא מציירת בפוטושופ בעזרת וואקום. מעבד לא ATOM. איך ה-Intel® Core i3 380UM Processor? הם חזקים מספיק בכזה תדר נמוך? ראיתי את ה-Lenovo IdeaPad U160 M436VIV שהיא בטח תאהב את ה"מראה", והוא קליל. אבל לא מכיר את המעבד. ואני תוהה אם המסך לא קטן מדי ב-11.6". או אולי ה-DELL 14R? http://www.dell.com/us/p/inspiron-14r-combo-mod/pd?oc=dndom20b&model_id=inspiron-14r-combo-mod אם הוא יהיה ורוד או אדום זה יתרון..... יש משהו נורמלי בארץ בתקציב או שעדיף לקנות שם? מה אתם ממליצים?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אשמח להתייחסות שלכם לגבי המפרט והמחיר. השימוש הוא משחקים בינוניים עד כבדים עם אפשרות לשדרג בעתיד. חשובה לי מערכת הפעלה, אמינות ואיכות בצפייה ומהירות העבודה. תודה!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב מיועד להורים שלי שעד עכשיו הסתפקו בפנטיום 4 1.7\512 ראם/FX5200 שהספיק לכל מה שהיו צריכים גם אם קצת באיטיות. המחשב הישן הלך וצריך חדש. השאלה אם המפרט הזה טוב או שיש הצעות לשיפורים במגבלת התקציב ואפילו אפשרות להוזיל. קחו בחשבון שמתישהו נתקין ויסטה. אין תיכנון ל -OC או לשדרג בעתיד הקרוב. יש לי החזר לזכותי ב-KSP אז אני מעדיף להזמין משם. AMD Athlon 64 4000+ (Socket AM2) X2 DualCore 430 GIGABYTE MA69VM-S2 AM2, 690V, DDRII 800, PCI-E 375 DDR II 667Mhz 1GB TwinMOS x2 420 Point Of View 7600GS 512MB TV, DVI, PCI-E 450 Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 280 LG DVD±RW GSA-H44LB x18 LightScribe Beige 205 HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) 245…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד ללימודים, מכיוון שאין לי כל כך מושג הייתי שמח אם ניתן יהיה למצוא מחשב מורכב מראש. במידה ואתם חושבים שיותר זול ועדיף להרכיב לבד אשמח גם לשמוע. בקצרה על המחשב לפני השאלון: מחשב נייד שבעיקר אשתמש בו ללימודים, אינטרנט וגרפיקה: פוטושופ ואילוסטרייטור וורד, אקסל, אווטלוק תוכנות נוספות ברקע (SNAGIT, אנטיווירוס וכו') כמובן לאינטרנט (כרום) - שימוש מרובה בטאבים באינטרנט אם זה חשוב. הכי חשוב - אני מחפש מחשב שיהיה מהיר וישאר כך גם לאורך זמן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 500 ש"ח, מעדיף ממש שלא לחרוג.. 2. מה שימושי המחשב…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200+ Venice (939) - מעבד DFi LanParty Ultra-D - לוח אם Gygabyte 7800 GTX - כרטיס מסך Mushkin 1 GB 2x512 XP4000 2-2-2 Redline - זכרונות WD 120 GB 7200RPM SATA2 - הארד דיסק NEC ND-3540A Dual Layer DVD+R/W/DL 16x Black Bulk - צורב די וי די Thermaltake SViking VA4000 Black - מארז Thermalright XP-120 For Pentium 4 AMD Athlon 64 - היטסינק למעבד Thermaltake Thunderblade 120MM LED FAN Blue A1926 דבר ראשון רציתי לדעת אם יש חברה של ספקי כוח או דגם שאני יכול לסמוך עליו בביטחון שיחזיק את המפרט הזה ( אפילו במחשבה לאוברקלוק בעתיד) הקטע שאני רוצה לרדת מהמחיר של ה-OCZ שעולה 572 בערך....תודה דבר שני האם באמת הביג טייפון של טרמלטייק יותר טוב מהאקספי של טרמלרייט...…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברים וסחתיין שנכנסתם לעזור אשמח לחוות דעתכם על מפרט מחשב לגרפיקה 2D, תוכנות אדוב בעיקר פוטושופ ואילו (במקביל) והרבה יותר מידי דפדפנים וטאבים פתוחים.. מידי פעם עריכת וידאו HD בפרימייר (שימוש בייתי) תקציב:5-6K אין צורך בציוד הקפי או תוכנות הפעלה וכו מעדיפה לרכוש בKSP או אייבורי KSP מתחייבים למחיר הזול ביותר ככה שאם אייבורי מוכרת רכיב בזול יותר מהכתוב למטה, אשמח לדעת. להלן המפרט שקיבלתי מKSP (ומחירים לכל רכיב שיהיה לכם נוח): מעבד: 1480 ש"ח Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד : 177 ש"ח Scythe Grand Kama Cross Rev.B CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל : 525 ש"ח Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E,…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-