ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
פעם ראשונה נכנסתי לפורום, רציתי עזרה, אמרתם לי לשנות את הכותרת וכד', שיניתי... לא התייחסתם!!!!! פעם שנייה שוב, אני שולח בקשה לעזרה, ונאדה!!! אף אחד לא כותב תשובה אבל......... לכל העולם ואשתו אתם כן עונים. אל תפרסמו את עצמכם בתור פורום שמייעץ במפרטים אם אתם לא באמת עושים את זה.
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי בסוף להזמין מחשב ישירות מהאתר של לנובו ועלו לי מספר שאלות כיצד מתבצע המשלוח? קראתי שדרך ups, האם יש משהו נוסף שאני צריך לדעת? האם זה יגיע עד לדלת הבית? האם יש אחריות למשלוח? מה בנוגע לאחריות? אני רוצה להזמין את האחריות הבסיסית אך עם הרחבה לשנתיים (במקום שנה). האם זו אחריות בינלאומית? כיצד ניתן לקבל שירות אם חס וחלילה קורה משהו? המלצות נוספות כלשהן? דרך אגב- המחשב הוא w540 עם שדרוג ל16 גיגה ראם ו258 גיגה SSD
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה מחשב למטרות עריכה. תקציב 4500 לא כולל ציוד הקפי אבל כולל מסך. כרטיס קול סטוק של הלוח...(הכרטיס שיש הוא יהיה חיצוני) כרטיס מסך צריך משהו הכי בסיסי שיש רק שיהיה בעל 2 יציאות למסכים (DVI+VGA זה בסדר לא צריך DVI+DVI) הכי חשוב זה כח עיבוד. מבחינת אמצעי אחסון צריך משהו בין 1000-640. תודה
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, המחשב מיועד לסטודנטית בטכניון ומטרותיו הן: לימודים (משרדי), מטלאב, שפת סי ושימושים בייתים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 מטעמי משקל, אבל אם יש דגם טוב עם מסך 15 הוא לא יפסל על הסף * רזולוציית המסך? קשה לי להאמין שאפשר יהיה למצוא מחשב בתקציב ולא 1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה נחמד אם יהיה טאצ' אבל ממש לא קריטי * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי מאד SSD אם לא אז לפחות היברידי עם רכיב SSD גדול מספיק למערכת ההפעלה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמה הבהרות והתלבטויות... 1. INTEL\AMD? אין עדיפות לכלום, העיקר שהביצועים יהיו טובים, כמה שיותר זול יותר טוב. אין כוונה לעשות OC 2. המסך המיועד Dell 2007WFP,אז מה שנשאר למפרט הוא 3700 ש"ח בערך. אם אתם יכולים להמליץ לי על מסך זול יותר מהדל, אבל שיהיה איכותי מספיק אז בבקשה. 3. DX10? שמעתי שיש עוד זמן עד שיהיו משחקים תומכים, בכל מקרה אני הולך להשתמש בXP בזמן הקרוב כך שזה לא משמעותי.. אבל בכל זאת כאן ההתלבטות הגדולה מכיוון שבעוד חודש יהיו כרטיסים תומכים ב1000 ש"ח? 4.אם משהו יכול גם להמליץ על חנות אמינה באיזור המרכז... אז בבקשה תמליצו לי פה על מפרט טוב, שיפעיל משחקים ברמה טובה וכרטיס מסך שיתאים לDELL... קיצר אתם יודעים יותר ממני.. אה ודבר מאוד חשוב! שלא יהיה מחשב טרקטור...כמה …
-
- 9 תגובות
- 707 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, מדובר באופיס וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני מתכנן לקנות מחשב טוב למשחקים ויש לי תקציב נאה של 6000שקל ואני כבר ממש לא מעודכן (בגלל הצבא בעיקר :-\) בכל הדברים החדשים שיצאו ומה שווה לקנות ומה לא בכל אופן אני ממש צריך עזרה בלהרכיב מפרט הייתי כבר באיזה חנות והם הציעו לי מחשב מה שעוד נשאר מהגיימריות שלי אומרות לי שהוא בטח מעפן ואני בטוח בסכום כזה אני יכול להשיג משהו יותר טוב עם יותר תמורה לכסף שאני מוציא בכל אופן אני ישים פה את המפרט שנתנו לי בחנות: מארז foxconn MIDI ATX (TLA570) 400W מעבד Intel CONROE 2.13Ghz (E6400) S-775 עם מאוורר Intel P4 S-775 שבא איתו מן הסתם לוח Intel LEMONT (i965-c2d)+Sb+SATA2+L1G 2 זכרונות CORSAIR DDR2 512 Mb 800Mhz כרטיס מסך PointOfView FX7600GT 256Mb+TVD הארד דיסק (HITACHI 160Gb 7200r…
-
- 10 תגובות
- 691 צפיות
-
-
תנו בבקשה חוות דעת/הערות על המפרט הבא שחבר שלי הרכיב. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אז ככה: התקציב שלי גדל ל-5700. המחשב ישמש למשחקים כבדים, עריכת תמונות (לא משהו רציני), סרטים, אינטרנט ועבודה משרדית. חשבתי על המפרט הבא: AMD ATHLON XP 2700 ORIGINAL BOX ש"ח EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel WD 80GB 7200RPM 8 MB special version Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB LITE-ON DVD 16*48 Retail Black TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Dragon DX-01BD Tower HEC 300ART WATT PSU ש"ח סה"כ 5646 ש"ח כל החלקים חוץ מהזיכרון הם מפנדה. מה אתם אומרים? ועוד שאלה: מישהו אמר כאן שיש בעיה עם זיכרונות של גייל ולוח אם של אפוקס זה נכון? תודה
-
- 27 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מה עדיף 4 ליבות או 2 ראיתי שממליצים על מארזי קולרמסטר למה? מה עדיף לוח תומך NVIDIA או ATI המחשב הולך לרוץ על מסך 22 אינץ ASUS MW221C ומשחקים כמו קול אוף דיוטי 5 וגוסט ריקון ועוד בסגנון לא חשוב כול כך שיהיה שקט אבל גם לא משאית תודה
-
- 3 תגובות
- 580 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אם יש דברים שאפשר לקנות ביד 2 על מנת לחסוך- מקובל ורצוי. הנה השאלון: מה התקציב המקסימאלי? - 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח אם זה קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) מיועד ללימודי ניהול רשתות.הקמת סביבת עבודה של שרתים. הרצה של עד 3 מכונות וירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) active directory, vmware,virtual box ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיח…
-
- 17 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
אחותי רוצה מחשב נייד , תאמת ממש בסיסי: לצורכי ICQ,מסנג'ר,אינטרנט,מוזיקה בלבד אם משחקים אז לא משהו כבד אני חושב שכדאי מחברה מוכרת ושיהיה אחריות ארוכה חייב במחשב נייד-צורב DVD, אינטרנט אלחוטי WIFI ,מינימום 120G,זיכרון וירטואלי 1G יספיק לדעתי זהו אשמח לעצות ושוב מחברה מוכרת... ואם יש במחיר פחות מ4 זה יהיה מעולה
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
בעקבות המפרטים שהכי נפוצים בפורום, אני מנסה להבין למה בתקציב שהוא יחסית מוגבל, נאמר בין 3K-4K, עדיף מעבד חזק יותר i7 למשל עם כרטיס מסך כמו 7950, מאשר מעבד מעט יותר חלש i5 וכרטיס מסך יותר חזק כמו gtx770/gtx970? במיוחד שמדובר במחשב למשחקים.... ועוד שאלה קטנה, אם יש לי מארז בבית של המחשב הנוכחי שלי, יש סיבה מיוחדת לקנות מארז חדש, או שאפשר להשתמש בנוכחי? תודה רבה לכל העונים!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נייד של ASUS דגם X53S. בזמן האחרון, מדי פעם המאוורר עושה רעש והוא מתגבר ונהייה חזק מאד. מה יכולה להיות הבעיה? וכיצד אפשר לפתור אותה? תודה
-
- 4 תגובות
- 595 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?80 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280X1024 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים בינונים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למש…
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
היי צריכה עזרה בבחירת מחשב נייד עד 4000 שקלים. התנאים: מסך 17 אינץ' ומעלה. מחשב מהיר ואמין מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט ואופיס. חשוב שהכרטיס רשת יהיה טוב כך שיצליח לקלוט ראוטר שנמצא בקומה אחרת (הנייד הנוכחי בקושי מצליח לקלוט ולכן הגלישה על הפנים. גם כשיש מגדיל טווח זה לא עוזר והמגדיל טווח עושה בעיות). חשבתי על lenovo z710 או אולי hp probook 470 ולהחליף את ההארד דיסק ב SSD של 256 ג'יגה (בתקווה שבאמת לא יהיה צורך ביותר מזה. לא נראה לי שנשמור שם ספריית סרטים אבל כן נוריד שם סרטים) או lenovo g70-70 כנ"ל או lenovo g780 כנ"ל שוב המטרה היא שהוא יהיה מהיר ביותר ויעבוד חלק. אם יש אופציות טובות אחרות אשמח לשמוע. מבחינת המעבד אני מאמינה שמעבד i3 גם יספיק אבל מן הסתם עדיף…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים. קבלתי אישור לכתוב בכיתה על מחשב נייד ויש לי הזדמנות להביא את ה-Asus Eee 1005AH בכ-600 שקל במצב חדש מחבר טוב של אחי. קראתי עליו ביקורות והבנתי שהוא טוב אבל לכל מקרה יש לי כמה שאלות: 1. איזה מערכת הפעלה עדיפה למחשב הזה ? 2. איך הוא לעבודה משרדית ומשחקים קלילים - לאינטרנט, סקייפ, קונטר סטרייק (משחק לחימה משנת 2000 בערך) 3. וכמה זמן הסוללה שלו מחזיקה בתכלס ?
-
- 7 תגובות
- 757 צפיות
-
-
האלן, אז סוף סוף החלטתי להתחדש (עם יציאתו של GTA V) במחשב חדש. חשוב להדגיש שרמת השקט חשובה כשה המחשב לא במאמץ. בניתי מפרט בעצמי אשמח אם יש למישהו הצעות לשיפור או מפרט יותר טוב: [TABLE] [TR] [TD]קטגוריות[/TD] [TD]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1574[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer i11[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪153[/TD] [/TR] [TR] [TD=width…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי DELL XPS 1530 עם VISTA HOME הכול עבד מצויין הייתי מחבר את הלפטופ לLCD עם HDMI והכול עבד יופי רק שכל פעם הייתי צריך לשנות את הברירת מחדל לHDMI בשביל שהסאונד יבוא מהTV יום אחד זה פשוט לא נתן לי לשנות, רשם שהHDMI working ונתן לי לעשות TEST, ושמעו סאונד מהTV אבל לא נתן לי לעשות DEFULT, וגם לא נתן לעשות DISABLE לSIGMATEL אודיו. ניסיתי להוריד דריוורים הכי חדשיםR190517 ומאז זה מראה לי למטה איפה שהרמול איקס בתוך עיגול קטן ורושם Noaudio device installed כאשר אני נכנס לLEVELS של הסאונד בDEVICE MANAGER זה מראה שהכול פעיל כך גם בקונטרול פאנל, פשוט לא מפעיל כלום ולא מביא לי להיכנס להגדרות. ניסיתי גירסאות שונות של הדריברים. בדקתי גם בביוס אם הSOUND לא DIS…
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
התוכן נמחק והת'רד ננעל בגלל ספאם ברמה הכי דבילית שקיימת את השטויות האלה השאר להבא לפורום פקאצות בתפוז או שתורחק לאלתר. במידה והבלתי יאומן (ברמה של 1 ל-100000000000000) קרה ומדובר בבקשה אמיתית פנה אלי בהודעה פרטית והסבר איך זה בדיוק קרה ואז נראה. למען הסר כל ספק - פתיחת ת'רד נוסף בעניין לא תתקבל בברכה!
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את הנייד בHDMI לLCD ולצפות בתכני HD.. איזה כרטיס מסך יעשה את העבודה?
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
טוב אז ככה בשעה טובה התחדשתי במחשב חדש , מאוד מרוצה ממנו אם כי הוא קצת כבד. ממה שהתרשמתי ממנו ב3 ימים שהוא אצלי , הוא שהמאוורר שלו , גם שאין כל מאמץ על המחשב (בין אם המחשב דלוק במצב סטטי או גלישה באינטרנט) הוא שהמאוורר שלו בהתחלה כמעט לא עושה רעש , ואז אחרי כמה דקות הוא עובד 100% ל30 שניות , ואז נהיה חרישי שוב . ממש שבדקתי באינטרנט מדובר בתופעה ידועה של הסדרה הזו , והבעיה היא שאין ממש דרך לטפל בה. פתרון מעשי שראיתי היה עדכון הביוס לA10 מA9 , אך נראה שעדיין הבעיה לא נפתרה . SPEED FAN לא משפיע על המאוורר והוא לא יכול לנטר אותו מישהו גם מכיר את התופעה ואולי מכיר את הפתרון לה ? תודה
-
- 13 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
נראה לי שהכותרת די ממצה... המחשב כמובן לא ישמש *רק* לדיאבלו, אלא גם למשחקים רבים וטובים אחרים, כמו גם סרטים לימודים ועוד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"חים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שיוצא אני מרוצה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? להציל את טריסטראם. שוב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני מסרב לענות על השאלה הזאת שוב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-
-
אחרי שנים רבות של סבל וייסורים, אני סוף סוף משדרג. אני אישית מתכנן על פנטיום 4 מאיי אם די, אבל זה בגלל שראיתי שה 2.4C מסוגל להגיע לתוצאות אוברקלוקינג מכובדות ביותר. התקציב הוא 2500 שקל +- טיפה. זה על מה שחשבתי בנתיים (כל שאר הרכיבים למחשב יש לי או שאני מקבל עוד מאט) Intel Pentium 4 2.4C 800mhz FSB Albatron PX865PE Pro TwinMos 512mb PC3200 DDR SDRAM סך הכל יוצא 2250 לבנתיים, אבל יש לי כמה שאלות- מישהו יודע איפה או מתי יהיה אפשר להשיג את הלוח של אפוקס 4PDA2+ ? ואיפה אפשר להשיג את את הסטיקים של טווינמוס אבל ב-256 מגה? אלא אם יש סטיקים יותר טובים לאוברקלוק בטווח מחיר הזה
-
- 26 תגובות
- 2.8k צפיות
-