ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לייעוץ קניית מחשב מצאתי את המפרט הבא https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7532&added=1 נקודות חשובות : 1.מחשב נייח נראה לי עדיף אלה אם כן תמליצו אותו מפרט על מחשב נייד . 2.תקציב עד 6000 שקל ללא חריגה 3.רזולוציה 1080 4.אין צורך בציוד היקפי 5.שיהיה שקט 6.אוברקלוק - אשמח לייעוץ מכם אם יש צורך 7.לא חייב מערכת הפעלה 8.רוצה לקנות עד סוף השנה - אפשר מיידי 9.אין העדפה לחנות ספציפית - אבל כן באזור המרכז 10.זכרון החל מ16gb 11. מעבד i7 תודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 7.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחליף נייד בעבודה, התקציב לא מי יודע מה גבוה ונתנו לי שתי אופציות (יש העדפה בחברה ל DELL). באותו התקציב (באיזור 3500- 4500 ש"ח) אני מניח שאוכל לבחור גם דגם של חברה אחרת אם אני ארצה. כרגע ההתלבטות היא בין שני הדגמים שהציעו במשרד - 1. dell vostro 14" 5468 - i5 2. dell latitude e5470 i5 אני מחפש מחשב קל (היום יש לי משקולת של 2.5 קילו) שאפשר להתנייד איתו בין לקוחות. שהשימוש העיקרי הוא יישומי אופיס (מיילים, ישיבות, מצגות) ובנוסף שאפשר יהיה להריץ עליו סרטים בשעות הפנאי (לרוב בקודי). מה מבין שניהם עדיף? בתקציב הזה יש דגם עדיף שאתם ממליצים? מה התקציב המקסימאלי? - 4000 +- א) האם לנצל את כל התקצ…
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
השימושים הם מאוד מגוונים, אז אגדיר את המפרט בכלליות. דרושים: מעבד חזק 16GB RAM דיסק קשיח - עדיפות ללא פחות מ1TB מסך 23.8-27 (כמובן, בעדיפות לגדולים יותר) כולל טאץ'. אין חשיבות לביצועי הכרטיס הגרפי בכלל, ומחשבים ללא כונן אופטי נלקחים בחשבון. התקציב: מנסה להישאר באזור 6K חשבתי על הדגם הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19298 אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הזה, והצעות/הערות/הארות והתייחסויות לדגמים אפשריים נוספים. תודה רבה, אבירן.
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א. development - פרנסה ב. הרצת תוכנות כבדות כגון: visual studio, vmware וכו' - פרנסה ג. בנוסף גם שימוש רגיל במחשב + הורדה בטורנטים וצפיה בסרטים - שימוש כבד ד. לא יהיו משחקים במחשב. ה. 2 מסכים מחוברים למחשב זה - מסך אחד בגודל 22 והשני בגודל 24. ו. כרגע שניהם ברזולוציה 1920*1080 (האם יש רזולוציות גבוהות יותר?) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך בשום…
-
- 10 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, קיבלתי את המפרט של 2 דגמי המחשבים הבאים של טושיבה : 12.pdf ורציתי לדעת האם אחד מהם או שניהם יתאימו לדרישותיי והאם הם שווים את תג המחיר המבוקש עבורם. עניתי על השאלון למטה - התשובות שלי בצבע אדום (השארתי את השאלות הרלוונטיות בלבד מתוך השאלון המלא שבאתר). אשמח לקרוא את דעתכם. תודה מראש דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם ההבדל בין DDR4 ל DDR3 ו - DDR3L משמעותי מבחינת ביצועים? 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי לחרוג עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?…
-
- 10 תגובות
- 4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר CS GO אבל גם המשחקים החדשים נכנסים לתמונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1020X1080 LG 24GM77 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי גבוהות 3. האם יש צור…
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך לקנות מחשב לעבודות של גרפיקה ותלת מימד ואני לא יודע איך לבחור את המחשב והתקציב שלי הוא 2500 ש"ח אני צריך אם מישהו יוכל לעזור לי מה לבחור
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג די כבד ואקסלוסיבי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1 GTA V COD IW CS GO טטריס... [בלי טטריס זה בצחוק] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני לא יודע מה הרזולוציה אבל הגודל 20 אינץ' בערך הוא די גדול -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 10 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
מחשב נייד לא נייח 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא כל כך ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית של סרטונים גראפיקות וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד בעיקר לפרמייר אפטר אפקט אילוסטרייטור ופוטושופ סטודנט/פרנסה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר במרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר עקב מוות של המחשב הישן 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המח…
-
- 10 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
בחרתי מרכיבים למחשב, כולל מעבד I5 7500 (לא OK) ומבקש עזרה בבחירת לוח אם: Z270X-UD5 ב 1070 ש"ח (יקר) Z270-HD3P ב 700 ש"ח H270 HD3 ב 550 ש"ח ההבדלים שמענינים אותי הם בעיקר חיבורי ה USB Z270X-UD5 - יש Thunderbolt ו גם USB Type-C Z270-HD3P יש רק USB Type-C H270 HD3 אין את שניהם מה החשיבות לנ"ל בשנה-שנתיים הבאות (היום עדיין לא הכי שימושיים) והאם כדאי להשקיע בשבילם?
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i5 7500 / 1151 Tray כמות: 1 מחיר: ₪899 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 מחיר: ₪169 לוח אם: Gigabyte GA-B250M-DS3H כמות: 1 מחיר: ₪369 מארז: Corsair Carbide SPEC-03 Red LED Mid-Tower Gaming Case כמות: 1 מחיר: ₪312 ספק כוח: Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular כמות: 1 מחיר: ₪346 זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 2400 CL14 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2A2400C14R כמות: 1 מחיר: ₪618 כרטיס מסך: Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6GD - מחיר מיו…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הבן הקטן קילף לי מקשים. יעל פתרונות רוצים 370 ₪ על מקלדת חדשה. יש פתרון יותר זול?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב קל ופשוט בגודל 11.6" יש לו 2 מטרות: Office אינטרנט תקציב עד 2500 שקל אין דרישות לביצועים או רכיבים שיהיה כמה שיותר קל, עדיף 1 קג, ושיהיה מסוגל לעמוד בהרצת office ודפדפן. מצטער שזה לא בפורמט הנכון, אני רושם מהטלפון. ואני מוכן לחכות עד אמצע סוף דצמבר אם יש טעם
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני כשנתיים התלבטתי בקניית נייד, ובעקבות המלצות מחברי הפורום, קניתי מחשב שהייתי מאוד מרוצה ממנו. היום בבוקר פרצו לדירה שלנו ובין השאר, גנבו את הנייד שלי ואת הנייד של אשתי. לכן אני פונה אליכם שוב בבקשת עזרה במציאת מחשבים חדשים. מכיוון ששנינו סטודנטים שעובדים, ואני ספציפית בלחץ של עבודות ותקוע עכשיו בלי מחשב, לא היה לי זמן לבדוק לעומק פרטים ולכן מצטער מראש עם המידע פה חסר. מחשב 1: מחשב שישמש את אשתי. בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט, מיילים ואופיס). היא לוקחת אותו איתה לעבודה וללימודים, אז חשוב שהוא יהיה קל מצד אחד, אבל לא קטן מדי מצד שני (לא פחות ממסך 10). אין העדפות מיוחדות בשאר הדברים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ולא מחשב שיתחיל להיתקע עוד חצי שנה-שנה (אני בד…
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
הי ותודה מראש: * מטרות המחשב? צפייה בחומרי גלם לעריכה, עריכות קלות (פרמייר או משהו בסגנון), וורד, אינטרנט, מייל וכיו"ב * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? סביב ה 15 אינצ'. מעדיפה מט אלא אם יוסבר לי שלא עדיף * רזולוציית המסך? כזו שהכי תתאים לצרכים שלי. האם ips קריטי? אם כן, אז ips :-) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת * משקל רצוי? הכי קל שיש, הבנתי שסביב 2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רוצה ssd (גם אם זה אומר להוסיף בתשלום ולא שהמחשב בא איתו) * כונן אופטי? הכוונה לצורב? עדיף ,לא ממש קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * הא…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי הוא בערך 4K עם אפשרות לחריגה במידה וזה משתלם א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) ניתן לחרוג במידת הצורך ואם משתלם ניתן אף להגיע ל4.5K ויותר, מחשב זאת השקעה טובה 2. מה שימושי המחשב ? משחקים א) השימוש במחשב יהיה מרובה והוא מיועד לגיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע חשוב לי שהמחשב יריץ את The Witcher 3 ואת Dragon age Inquisition אבל בגדול אני רוצה להיות מסוגל להריץ את הקוטרים הגדולים שיצאו בשנים הקרובות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1080X1920 עם אפוציה לעוד מסך בעתיד אם זה משנה -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד של hp envy 15 . ויש לו hard drive 1t אבל הוא די איטי 5400 סלד , ואני לא משתמש ביותר מ500 gb . 1.איך אפשר להחליף את הכונן? 2.האם הוא יותר חסכוני בחשמל? 3.ובמשקל? 4. איך לגבות את המעכת הפעלה וכל השאר?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
בטעות כתבתי חוות דעת - הכוונה לבקשת מפרט בתקציב הנתון 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך אשמח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6500 ש"ח בסך הכל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב, סרטים (בלוריי) ושירים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR cry 4, gta v, shadow of murder, battlefield, call of Duty וכל המשחקים החדשים שיצאו לאחרונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש לעבודה. מבחינת מטרות שימוש: אופיס,אינטרנט, מיילים. לא מעבר לזה. גודל מסך - 15.6 רזולוציה - לא משמעותי משקל רצוי - מעדיף מחשב קל ודק ככל האפשר, לא יודע איך זה מסתדר עם התקציב והמסך. זמן סוללה - מאמין שסביב ה-3 שעות זה סבבה, כמובן שכמה שיותר עדיף כונן קשיח - 320 אמור להספיק, איו צורך בSSD (סתם מייקר) כונן אופטי - אין צורך אחריות בינלאומית - לא צריך, אבל חשוב שהאחריות בארץ תהיה ל-3 שנים. חברות מועדפות, Lenovo,Dell תקציב גמיש עד 4000, אבל לא מעבר. (עדיף עד 3800, עד 4000 גם בסדר) תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את האסוס זן בוק ועליו היה מותקן win8 שנמכתי לwin7 לאחר שהייתי צריך למחוק את כל הכוננים (הייתי מקבל את ההודעה : ין אפשרות להתקין את Windows בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג GPT.במערכת EFI, ניתן להתקין את Windows בדיסקים מסוג MBRבלבד". וקראתי באיזה מקום שאם מוחקים את כל הכוננים זה פותר את הבעייה, וזה אכן פתר) העניין הוא שעכשיו אין לי דרייברים לUSB שלי מה שאומר שאני לא יכול לחבר שום דבר למחשב ואין לי בעצם איך להוריד דרייבים למחשב.. מה עושים עכשיו?.....
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה למחשב נייד שיכלול את הרכיבים הבאים: 1. מעבד 3230M או 3210M 2. כרטיס מסך HD 4000 * מטרות המחשב: גיימינג בינוני,עבודה. * גודל המסך? לא קטן מ13.3, כל השאר הולך * רזולוציית המסך: 1366 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לכמה שיותר חיבורי USB אבל זה לא קריטריון שיפסול מחשב * משקל רצוי:לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך:לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: לא משנה * כונן אופטי:לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק החלקים המפורטים מעלה כל השאר יכול להיות כל מה שת…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני לא עונה על השאלון כי זה באמת משהו בסיסי. אני בד"כ לא בונה מחשבים נייחים כל כך זולים. כל מה שצריך זה מארז עם החלקים המינימלים. אפשר אפילו לוותר על צורב אם אין ברירה. לא צריך מערכת הפעלה. זה פשוט נטו מחשב לעבודה משרדית. אני לא יודע אם להתעקש על אינטל (אולי סוקט 1155 אם יש עוד במלאי?) או לנסות ללכת על AMD בתקציב הזה (ואולי להכניס 4 ג'יגה ראם/ספק יותר טוב למשל) מה אתם מציעים? בתודה מראש, ליאור.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בירור עבור חבר. למעשה כבר ביררתי על דגמים מסויימים ואני מתלבט ביניהם, אך אני מצרף את השאלון בכל זאת למקרה שיש אופציות טובות יותר. * מטרות המחשב: עבודה משרדית ועריכה גרפית דו ממדית (עיצוב חוברות ופרסומים), עריכת PDF גדולים עם Acrobat. * גודל המסך: "15.6. כמובן שמט עדיף, אם קיים במסגרת התקציב. * רזולוציית המסך? לא קריטי, ככל שמתאפשר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אמור לשמש כתחליף נייח, לא משמעותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי VGA. ריבוי 3 USB (ולא רק 1) יכול להיות נחמד. אבל לא על חשבון שום דבר אחר. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה. לא מאמין שיש עם סלוט mSATA במסגרת התקציב, אבל אם י…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה להשתדרג בלפטופ (שלי כבר בן 5, של אייסר והוא עבד בצורה מצויינת). להלן התשובות הנדרשות: מטרות: עבודה בכלי אופיס, וגם משחקים שונים (אני לא גיימר מטורף אבל אני אוהב לשחק), כמו כן עריכה גרפית בפוטושופ. גודל מסך: אני מעדיף את ה-17.3 מאחר והמשקל הוא לא פונקציה. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: לא מבין בזה כל כך. דרישות מיוחדות: אין. משקל רצוי : לא משנה לי כל כך מאחר ואני לא מטייל איתו בכל יום. זמן סוללה: עדיף כזה שיחזיק אתה שעתיים בלי טעינה. יציאות מיוחדות: VGA, HDMI, Card Reader Bluetooth - רצוי גודל מינימלי וסוג: 1TB אין צורך ב SSD כונן אופטי - כן, צורב. תמיכה בתחנת עגינה - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיק לי אחריות שאני אוכל לתקן אותו בארץ האם בתקציב צרי…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב גיימינג בסכום כולל של 6,500 ש"ח ללא מערכת הפעלה, בחריגה של עד 500 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 כולל חריגות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל שקל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF\COD\AC\FC4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-