עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by hans,

שלום, אשמח לעזרה בהרכבת המחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, אם יש צורך אפשר לחרוג במקרה הקיצוני בעוד 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תוכנות מסחר (Colmex Pro, TradeStation וקצת גלישה ואופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב, אבל שלא יהיה רעש מוגזם 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום לכולם. ראיתי שביומיים האחרונים הגיעו 2 דגמים האלה של ניידים של ASUS. אני מאוד מתלבט בין שניהם, כי הם מאוד מאוד מאוד זהים (גם במחיר). אני ארשום את ההבדלים העיקרים שמצאתי ביניהם: זיכרון: UL30VT: בעל 500 ג'יגה UL80VT: בעל 320 ג'יגה כונן דיוידי: ב-UL30VT אין ב-UL80VT יש גודל מסך: ב-UL30VT: עם 13.3 אינץ' ב-UL80VT: עם 14.1 אינץ' סוללה: ב- UL80VT: בסביבות ה-11.5-12 שעות ב-UL30VT: זה חלוק, יש שאומרים שזה אותו הדבר ויש שאומרים שהסוללה שלו חלשה בשעה-וחצי שעתיים מהסוללה של ה-UL80VT. הנה גם המפרט של כל אחד מהם לנוחיותכם: ASUS UL30VT-A1: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=UL30VT-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=he ASUS UL80VT-A1: http://www.qsys.co.il/pl_product…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Leon Spec,

היי, דבר ראשון אני מקווה שאני כותב בשרשור הנכון! אני חושב על מכירת המחשב הנייד שלי הבעיה היא שאני לא ממש סגור על המחיר והאם בכלל מישהו יהיה מעוניין. מדובר על: Dell Xps 15 9560 (נקנה לפני קצת יותר משנה ושמור מאוד!) 4K (3840X2160) Touch Screen Geforce GTX 1050 Intel Core i7-7700HQ 32 GB Ram ו-1 טרה בייט SSD. מחשב מאוד מאוד חזק ויחסית חדש. אני חושב למכור אותו באזור ה-7,500 - 8,000 שקל (כמעט 40% מתחת המחיר שאותו קניתי) מה אתם אומרים יש סיכוי?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום. אני כבר החלטתי על נייד מסויים, וכבר רציתי ללכת עכשיו לקנות , אבל נתקלתי בשני ניידים שנראלי לא פחות טובים, ומחיר בערך אותו הדבר... השימושים שלי זה שתי מערכות הפעלה , וינדוס ולינוקס, אולי תוכנות כבדות , אינטנרט , שירים סרטים, ומשחקים(משחקים חדישים עם הדרישות הגבוהות) הנה הניידים: 1) http://officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000FG858nkuvWmznMzazcZT4tk:12bbi68k5?sgID=10&N=2+31488+30970&pr=QJ5&id=4078820 2) http://www.1pc.co.il/product_info.php?cPath=414_598&products_id=5259 3) http://www.1pc.co.il/product_info.php?products_id=4208 תודה רבה לעוזרים. תקציב : 6000 ש"ח גג!

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לכולם , אשמח להצעות ומחשב עם הדרישות הבאות : - מחשב לא מיועד למשחקים , מיועד לגלישה - מוזיקה - סרטים - תוכנות כמו וורד -ללא ציוד היקפי - ללא OC - מעבד : INTEL ועדיפות ל QUAD או 4 ליבות של AMD ? - זכרון : עדיפות ל 4 GB חברות : OCZ \ GSKILL - קירור למעבד - עדיפות להחלפת הקירור למעבד למשהו יותר נורמלי - מארז - עדיפות לשקט - עדיפות ל COOLMASTER - מעדיף לוח אם ללא כרטיס מסך - אולי להוסיף כרטיס מסך באיזה 200 שקל גג - אולי פעם באיזה כמה זמן יתחשק לו לשחק איזה משחק ישן כזה קונן קשיח : חברות WD / SEAGATE , נראה לי 500GB לפחות - הרי זה דיי זול שקט : תמיד טוב שקט לא? לא אובססיבי תודה מראש לעל העוזרים

6. Started by digitalseeker,

אהלן, לא ידעתי לאן זה שייך פה או לגאדג'טים...כי זה פה ופה. ראיתי את הביקורת http://www.gadgety.co.il/17986/%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94-eee-pad-transformer-%D7%98%D7%90%D7%91%D7%9C%D7%98-%D7%94-honeycomb-%D7%94%D7%A8/#more-17986 ואני חייב לציין שפשוט נדלקתי בכל אופן....מוצא חן בעיני העובדה שזה גם מקלדת , כי לדעתי אין טעם להחזיק גם לאפטופ וגם טאבלט. השאלה - האם יש תחליף מכיוון הPC בנושא ? האם כבר יצא המכשיר של מוטורולה שבתור טאבלט הוא עובד על ANDROID וכשמחברים למקלדת הוא הופך לWINDOWS ? שאלה נוספת היא - אני רוצה לאפטופ ללימודים - בתור מחברת. האם יש תוכנה מקבילה לWORD לANDROID שתומ…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. טוב, אז אין לי שום ידע טכני, אני מבין ממש קצת. אז אני צריך הסבר ממש מפורט-אני מאוד מצטער שאני עושה לכם את זה . אני מחפש מחשב נייד שיוכל "לעשות" את הדברים הבאים: -עבודה בסביבת אינטרנט מהבחינה שצריך להיות לו WIFI מובנה וגם בלוטות (יש לי מתאם ככה שזה לא חובה-הבלוטות) ובנוסף שיוכל לעבוד עם מספר חלונות של IE (דפדפן) בלי בעית זיכרון. -משחקים: אני לא רוצה אותו כמחשב למשחקים כבדים כמו gta3 וכל המשחקים שבאו אחריו אלא למשחקים פשוטים, (ואם GTA1 ו 2 יצליחו לעלות עליו-עשיתם אותי למאושר באדם) אני אוהב את המשחקים הישנים ככה שזה יתרון בשבילי... זה חוסך לי הרבה מאוד כסף. -גרפיקה: בהמשך לסעיף הקודם אני רוצה לראות עליו סרטים באיכות טובה, (שאם אני מוריד סרט באיכות טובה אז שייראו אותו …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום בניתי מפרט מחשב אבל יש לי מספר חלקים שאני לא בטוחה מה כדאי לקחת כמו לוח אם ועוד אשמח לקבל המלצות וגם הערות אם יש לכם תודה [attachment deleted by admin]

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by adiras,

אילו המחשבים שיש לי בבית : 1. מחשב משחקים ואינטרנט מעבד פנטיום 2 , 333 MGZ לוח אם מתוצרת asos CD + צורב זכרון 160 ספק כוח חדש דיסק 14 GIGA פה ההתלבטות פחותה. המחשב הזה צריך שדרוג וניעור רציני. התכנון הוא כזה : החלפת מעבד לפנטיום 4 (סלרון) - 3.0 החלפת HD ל WD80 GIGA הוספת כרטיס מסך רציני יותר - Gforce או ATI האם פה אזדקק להחלפת לוח האם למרות שהנוכחי מצויין ? תקציב למחשב הזה 1500 שח 2. מחשב עבודה + משחקים מעבד פנטיום 3 , 800 MGZ לוח אם מתוצרת לא ידוע CD זכרון 160 דיסק 80WD GIGA (חדש) באתי לשחק עליו עם SIMS2 וזה לא עלה. מה המלצות השדרוג שלכם ? נא להתחשב שזהו מארז FLEX (ז"א מארז קטן !). האם אצטרך שדרוג רציני או שמספיק להוסיף כרטיס מסך נורמאלי ? תקציב פה , 500 שח

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by falken,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 חריגה של 300 ... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולא להוריד באיכות אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המחשקים החדשים שיצאו בתקופה האחרונה ומה שיצא בקרוב ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Pilp3l,

היי חברים , אני מתכנן לקנות מחשב נייח בקרוב בעיקר למטרות גיימינג. אני מתלבט אם לקנות את המחשב בחודשים הקרובים או לחכות עוד קצת לקראת היציאה של כרטיסי המסך החדשים של nvidia. האם לדעתכם כדאי לחכות? האם המחירים בדר"כ זהים בין דור לדור ? אשמח לעצה תודה!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום. לפני שאני יתחיל אם מה שאני מחפש ועם המפרט של המחשב הנוכחי שלי, חשוב לי לאמר שאני לא כל כך מבין במחשבים, ולכן שאתם ממליצים על משהו נא להסביר במילים כמה שיותר פשוטות למה שאתם מתכוונים כי אני לא יבין אם לא. מה שיש לי היום: (Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz (2 CPUs 2030 MB RAM לוח אם: Intel DG965WH כרטיס מסך: Nvidia 8800 GTS 640 MB בגדול המחשב שיש לי היום הולך לעבור לאבא שלי שיש לו מחשב בן 7 שנים ולכן אני קונה חדש. ועכשיו למה שאני רוצה: מחשב למטרת משחקים בתקציב של עד 5000 ש"ח ללא כרטיס מסך. מחשב שיריץ את המשחקים החדשים ביותר על הגרפיקה כמה שיותר גבוהה ברזולוציה של 1920X1200 ( יש לי מסך בגדול 24). את הכרטיס מסך אני יקנה בארה"ב בעוד כ-חודשיים שלושה. אין לי צו…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Yuval Tsabar,

שלום, ה-Inspiron 1545 הנאמן והטוב שלי שבק חיים. סך הכל הוא שירת אותי חמש שנים ומאוד נהניתי מהביצועים שלו ממש עד לרגע מותו (או יותר נכון - מות המסך שלו). אז אמנם צריך לשבת שבעה, אבל החיים ממשיכים. אני מחפש מחשב נייד חדש! כמו שציינתי, אני מבסוט מ-Dell, אבל לא פוסל גם אחרים. . תקציב: מקסימום 4,300 ש"ח. מהירות - אני רוצה מחשב מהיר - זה במקום הראשון אצלי. משקל - בעיקרון המשקל לא כזה חשוב, כי רוב השימוש הוא בבית, אבל יהיה נחמד אם ישקול מעט. אם ההבדל במחיר משמעותי - שישקול מצידי גם 4 קילו גודל מסך - הגודל של הדל שלי היה 15.6, וזה היה מצוין. אני מחפש משהו בסביבות הגודל הזה. תוכנות כבדות שאני עובד איתן בצורה יומיומית: פוטושופ, אילוסטרייטור. מה לא תראו אצלי? אני לא משחק משח…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  14. היי כולם ??? אני מחפש לרכוש לפטופ חדש בארץ עד 5000 ש"ח השימושים שלי זה כתיבת קוד, בניית אתרים ואפליקציות WEB שונות, עבודה עם תוכנות גרפיות, תוכנות עריכת סאונד, וגם קצת משחקים לפעמים. חשוב שיהיה כמה שיותר מהיר כמובן מחשב חזק אני תוכניתן PHP וגם עובד עם גרפיקה ועריכה של מוזיקה דיי הרבה וחשוב שיהיה לפטופ חזק ומהיר ככל האפשר בתקציב שלי. אמינות אחריות איכותית של היצרן, שיחזיק לשנתיים-שלוש הקרובות עד שאצטרך להשתדרג שוב פיצ'רים כמה שיותר מוצלחים למרות שזה נכנס בקטגוריה של "חזק". כמה שיותר זכרון, כמה שיותר שטח הארדיסק, כרטיס מסך חזק ככל האפשר בתקציב וכ'ו. יצא לי להרהר אחרי שראיתי אצל חבר (שמאוד מרוצה ממנו) את הHP Tablet TX2620 . http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Avi5525,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך, אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי HD וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שהולכים לצאת למחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by avivboker,

למה מיתכוונים שאומרים פה בפורום מפרט ב 4K צורב ב 2K מזה הK הזה ולא יותר קל ליכתוב בש"ח?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by liores121,

היום רכשתי מחשב DELL XPS 152 ואיתו התקנה WIN 7 בעברית. ברצוני להחליף את שפת מערכת ההפעלה מעברית לאנגלית, לשם נוחיות. כיצד אני עושה זאת? תודה והמשך יום טוב.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אני מעוניין לקנות מחשב חדש אבל יצאו כמה הכרזות על טכנולוגיות "פורצות דרך" משמעותיות שיצאו עד סוף שנה הבאה כגון: אינטל מפתחת סוןג זיכרון חדש יצאו מעבדי 10 ננומטר NVIDIA כבר עובדים על הכרטיס הבא שישלב בתוכו זיכרון HBM2 (עד 32GB) בגדול השימושים שלי הם כבדים ממש (גיימינג ב 4K, עריכות למיניהן , וידאו 4K) השאלה היא אם כדאי לחכות שנה לטכנולוגיות טובות משמעותית או שבטח זה גם יתעכב ...

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום לכולם * גודל המסך - 15' או 17' במידה והתקציב מאפשר * משקל רצוי - שיהיה קל לנשיאה יחסית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות * בלוטות - במידה והתקציב יאפשר - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 250 מינימום , אם התקציב מאפשר יותר - חשוב. * צורב DVD - יש צורך בצורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית - חשוב שתהיה אחריות שניתן לסמוך עליה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא. מה שבעיקר חשוב שהמחשב יהיה מהיר ואמין , הולך לשמש לגלישה באינטרנט , צפיה בסרטים וOFFICE , עדיפות למחשב מוכר וטוב. תקציב : 3000 ש"ח

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by j,

הבנתי שאין טעם שאני אתפרע יותר מידי עם הכרטיס מסך ולכן חשבתי על הgainward 6600 u1780 pci-e 256 mb הארד דיסק של wd 200 gb sata 2 מארז THERMALTAKE SOPRANO VB1400 אני מניח שאני אקח AMD אבל עדיין לא החלטתי איזה, ולגבי הלוח אם יש באמת הרבה אפשרויות: asus/abit/dfi וכו.. אני לא אעשה OC אני רוצה לסגור כמה שיותר מהר לכן דעתכם בבקשה !!!

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם, חבר שלי נתן לי 11,000 ש"ח תקציב להכין לו מחשב הכי חזק למשחקים שאפשר היום(הוא גיימר אבל הוא לא מבין ממש בחומרה וכאלה, לא מסתדר? חפיף..חח) הכנתי לו מפרט אבל יצא 13600 וזה עבר את ה11000 (דרך אגב כולל מסך).... הנה המפרט: דגם מחיר כמות AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - TRAY 1000 ¤ 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 590 ¤ 1 ADATA DDR 1024MB 400MHZ CL3 550 ¤ 2 WD 250GB 7200RPM 8MB JB 665 ¤ 1 ASUS EN7800GT DUAL/2DHTV 5350 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X 270 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 Thermaltake Swing VB6000 Silver 420 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 500W 840 ¤ 1 LG L1750HQ 8 MS 1820 ¤ 1 Logitech G15 Gaming Keyboard 465 ¤ …

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם! מחפשת משטח קירור טוב ולא יקר למחשב נייד, ראיתי כמה אפשריות כמו למשל : ‏Thermaltake T500 Laptop Cooler‎ (התמונה שלמטה) שנראה לי ממש טוב מה אתם חושבים? האם יש עוד משטחי קירור טובים עד 150ש"ח בערך? ויש גם משטחי קירור כאלה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23395&catid=903 אני מתלבטת בין השניים... (יש לי מחשב טושיבה 15.4 מסך אם זה משנה הגודל) תודה לכל העוזרים![br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 11:12:52 עזרה חברים אני לפני קנייה...[br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 11:34:10 חבר'ה... מישהו יכול לעזור, פליז [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. מפרט High-End *** רוב החומרה תקנה כנראה בעוד כשבוע שבועיים בפולין/גרמניה. *** תקציב - בין 12-15K. הכוונה הינה לפרט חזק אך בכל זאת גם משתלם מבחינת התקציב. במידה ואתם חושבים שצריך להוסיף או להוריד מהתקציב אתם מוזמנים להציע. מטרות - חיבור המחשב לטלוויזיה בחדר לצורך צפייה בסרטים. משחקים ומשחקי רשת [ לדוגמא MFSX ] אובר קלוק בעתיד - מתחיל. מחשב שישאר מספיק טוב לשנתיים הקרובות [ אני מודע לעובדה שהוא לא יהיה פסגת הטכנולוגיה ]. שמיעת מוזיקה. בקשות - מערכת קירור מים. [ המחשב עובד 24/7. ] לוח אם וPSU מספיק חזקים לאובר קלוק ו SLI ל 8800GTX [ אני מתכוון היום לקנות אחד ובעתיד שירדו המחירים להוסיף עוד אחד ] 2 הארד דיסקים של 320 נראה לי מספיק. 2 מסכי LSD בעלי זמן תגובה קצר. אם…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by ddaann57,

שלום, רציתי להתייעץ עם המומחים שביניכם לגבי מפרט אפשרי ללפ טופ של dell או hp. אני מחפש מחשב שיחזיק ל3-4 שנים, עם חיי סוללה ארוכים. השימושיים הכמעט בלעדיים של המחשב יהיו לטובת מסמכי word וגלישה באינטרנט, ולא שימוש בתוכנות עיצוב או עריכה. מעדיף מחשב עמיד ועם זאת בעל משקל קל. עדיפות לssd, כרטיס מסך ברמה טובה, וזיכרון פנימי של 500gb או יותר. תודה לכל המגיבים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. בבקשה ממכם גם אל תשגעו אותי בקטע של אינטל כי זה חשוב לי רק תגידו לי אם זה מפרט באמת טוב למשחקים כבדים כמו דום3 וסאן אנדראס וכו. 1.מחשב אינטל פנטיום 4 3.0 GHz HT 800Fsb 2MB CASH 2.לוח אם MSI מקורי תומך מהירות 800MHz chipset 915 PL NEO-V S775 800 MHz וזיכרון DUAL DDR AGPx8 2x400 MHz 3.מעבד פנטיום 4 630 3.0 64 BIT 2MB CACH Intel p-4 processor LGA 775 socket 4.מאוורר למעבד מקורי של אינטל ! 5.זיכרון פנימי ddr mb x2256 400Mhz סה"כ 512 MB 6.כרטיס מסך 6600gt של לידקט 7.דיסק קשיח 80 GB S-ATA 8 MB CACHE 8. כרטיס קול 6 ערוצים MSI 9.זוג רמקולים עגולים עם כפתור 3D 10.צורב D.V.D SUMSUNG DUAL +16 11.כונן דיקטים 1.44 12.כרטיס רשת 100/10 לחבור לאינטרנט בכבלים או בזק…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים