עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. המטרה שלי מהמשב שהוא יהיה כמה שיותר מהיר מכל הבחינות, המחשב לא למשחקים, אלא לעבודה שותפת, עם הרבה תוכנות ואינטרנט וחשוב לי שהוא יעבוד מהר גם בעומס כבד של תוכנות ודפדפנים, שלא יתקע לי הדפדפנים גם בעומס כבד. אז הכי חשוב לי מהירות, כרטיס מסך אפשר עד 300 שקל אם בכלל צריך, אפשר גם 200 מעבד אני רוצה I5 2500 או I5 2500K לוח אם: GIGABYTE GA -Z68X-UD4-B3 מחפש מארז טוב ומתאים עם אוירור טוב וספק כוח גדול שיתן מספיק כוח גם בזמני מאמץ גדול של המערכת. זיכרון 4 גיג'ה או 8 לא החלטי כוננים: 1 טרה בכרטיס טוב ואיכותי של חברה טובה (RPM מהיר) וכונן CD טוב, עם DVD וצורב וכל מה שצריך. דרך אגב - צריך גם כרטיס קול וכרטיס רשת? מודם? צריך קרור למעבד? אשמח לקבל מפרט מלא הכי טוב ומתקד…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by saphisto,

מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא כל כך משנה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק מהשנה האחרונה גם BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן מסך 23' של DELL אז 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. * מטרות המחשב? משחקים כבדים (GTA, Crysis 2, AC וכו') שיופעלו על רזולוציה גבוהה והגדרות גבוהות, סרטים 1080P בפורמט MKV, והרבה אופיס ומייל. * גודל המסך? 14"-17" * משקל רצוי? לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה לי, אך חשוב שתהיה לי את האופציה להחליף לסוללה חזקה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא משנה לי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן, אך לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא - רק רוצה מחשב גיימינג טוב תודה מראש, עמרי.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Alexkmr,

לחבר שלי יש את המחשב הזה. ואני לא מבין איך אני מפרמט אותו. אין לו מחיצה עם התקנה, והוא גם לא קיבל דיסק עם XP. מה עושים?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by j,

. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בקצת אם מחייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD: BLURAY מלאים, מחשב מוזיקה, גלישה באינטרנט וזהו... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? המלצה למקלדת שליטה קומפקטית וטובה תתקבל בשמחה - תקציב ייקבע בהתאם בנפרד 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 - מעדיף אולי ללא מאווררים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום לכולם, אני סטודנט שמעוניין לרכוש מחשב נייד בתקציב של עד כ-4,000 ש"ח (עם אפשרות לחריגה קלה במידה וישתלם). השימושים למחשב יהיו בסיסיים יחסית - עבודה משרדית, גלישה בסיסית באינטרנט ומשחק פה משחק שם. דברים שחשובים לי במחשב - שיהיה קל משקל , גודל של בערך 13" יספיק, חיי סוללה שיאפשרו לו להחזיק יום שלם באוניברסיטה (4-5 שעות). 250 GB בכונן הקשיח יספיקו לי, כדאי שתהיה יציאת HDMI . אין לי באמת מידע על חברות ככה שאני מבקש את מה שאני מניח שכולם מבקשים - חברה מוכרת. לא חייב מערכת הפעלה בתקציב. אם יש למישהו רעיון, אני אשמח . בינתיים מישהו המליץ לי על Lenovo IdeaPad U310 4375-64G http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=824132 מישהו שמע/מכיר/התנסה בו ויכול לספר עליו? תודה ל…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אהלן, אני משתמש ותיק-חדש בפורום. מכיוון שאני כבר לא בעניינים בכל הנושא של חומרה עדכנית- רציתי לקבל המלצה/חוות דעת על שדרוג הזיכרון, כרטיס מסך ודיסק קשיח (בתצורת SSD), בעיקר לצורך גיימינג כבד - 1080p/60fps(מתכוון לשחק במשחקים כמו GTA V, MGS V וכו') בתקציב של עד 2200 שקלים + - (יודע שזה מעט לחוץ, לכן נוספו ה+ -). כרגע יש לי מחשב עם הנתונים הבאים: לוח-אם:https://www.asus.com/us/Motherboards/P7P55D_PRO) Asus P7P55D PRO) מעבד: Intel i7 875k (כן, דור ראשון...) ספק: ( http://www.seasonicusa.com/S12II-Bronze.htm) SeaSonic 620W ( S12II Bronze)זיכרון: (http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl7d-4gbrm) G.skill 4GB 1600mhz (F3-12800CL7D-4GBRM) כ.מסך: (Radeon HD 5850 (Toxic 2…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. כמה אני יכול לקבל על מעבד amd phenom ii x4 955

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by slyy,

. מה התקציב המקסימאלי? . -4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אם אפשר למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וסטרימינג (Twitch) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Overwwatch/CSGO/Battlefield 1/GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. אני מתכוונת לקנות שני מחשבים וקיבלתי הצעות מחיר, מה אתם אומרים עליהם? מחיר והמחשבים עצמם? אמא שלי amd sempron processor 2200 box - 325 gigabyte ag-7vm333-rz - 337 twinmos 256MB DDR400 PC3200 - 235 WD 80GB 7200RPM 8MB - 375 LG 52X32X52 OEM - 151 MITSUMI FLOPPY 1.44 - 41 GYROTECH MIDI ATX 217L USB MIDI 500W - 160 AOC 17 CRT FT720 - 720 GENIUS OVER THE EAR HEATSET -HS-03A - 65 WINDOWS XP HOME EDITION ENGLISH OEM - 515 הרכבת מחשב + התקנת מערבת הפעלה - 257 ALL - 3,190 מחשב שלי amd sempron processor 2200 box - 325 gigabyte ag-7vm333-rz - 337 WD 80GB 7200RPM 8MB - 375 LG 52X32X52 OEM - 151 MITSUMI FLOPPY 1.44 - 41 AOC 17 CRT FT720 - 720 GENIUS OVER THE EAR H…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אבא שלי עורך עיתון, העבודה שלו לא דורשת מחשב חזק, עכשיו הוא על סלרון עם 256RAM וזה ככה ככה בשבילו. הוא רוצה לקנות שתי מחשבים חדשים ואני אומר שלא צריך להוציא על מחשב כזה יותר מ-2500-3000 ש"ח, במיוחד כי קונים שתיים כאלו כי אז זה יוצא 5000-6000 לשתי מחשבים. חובה מסך דק וסט מקלדת ועכבר אלחוטיים. לא חובה כרטיס מסך, אפשר אפילו לשים לוח אם ASUS M2A-VM עם כרטיס מסך 6150 מובנה זה יספיק לו מעל ומעבר. תודה מראש.. =]

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני יודע תקציב דיי עלוב יש אישור לחרוג מעבר ל 3500 אם זה באמת שווה את זה . ( אבל חריגה לא גדולה ב100-200 שח , ושוב אם זה באמת שווה את זה)

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אני רוצה לקנות מחשב למשחקים כבדים, אני נעול על אינטל ועל Nvidia אז כל מומחי הAmd עם כל הכבוד (ויש כבוד) בבקשה לא להתערב. יש לי כבר מסך, הרדיסק, צורב וכל השאר אני רוצה לשדרג, אז ככה: 1040 כרטיס מסך Gigabyte GV-NX66T128VP GeForce 6600GT 128MB Vivo SLI DDR3 PCI Express 1250 לוח אם Asus P5WD2 Premium 3.6/LGA775 Intel 955X Motherboard 1030 מעבד ?Intel P4 3.0GHz LGA775 800MHz 2MB 64Bit 630 845 זיכרון 3-3-3-8 Geil 1024MB (512MBx2) Dual Channel Kit DDR2 533MHz Ultra Series 505 ספק כח Thermaltake PurePower 460Watt W00067 PFC 770 מארז Thermaltake Xaser LANMOTO Aluminum VA1000SWA קירור מעבד Thermaltake BigTyphoon יש לי כמה …

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. צרכים : עבודה עם גרפיקה ואנימציות , תוכנות Photoshop , freehand - לא ממש מקצועי , היא רק לומדת ! לא משחקת במשחקי מחשב ! תקציב : 2500 ש''ח ללא מסך , ללא מקלדת , ללא עכבר , ללא רמקולים , ללא כונן 1.44 מעבד כבר בחרתי - AMD Sempron 2600 ( או 2800 ) צריך עזרה ב: לוח אם ( חייב שיהיה משולב כרטיס קול + כרטיס רשת ) זכרון ( לפחות 512 ! ) - כדאי יותר ? כרטיס מסך - חובה TVOUT , לא חובה DVI צורב מארז הרד-דיסק - ( כנראה 80 גיגה של WD עם 8 buffer) מחפש מקסימום תמורה עבור 2500 ש''ח תרגישו חופשי להציע ולשנות ! תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by XMB,

אהלן, רוצה חוות דעת על המפרט הבא: (אם ישנם שיפורים אשמח לשמוע, בעיקרון הדילמה כאן היא על המעבד והכרטיס מסך, אם אקח P9500, מעבד שעדיין מסידרת P שחוסך יחסית בחשמל האם תהייה השפעה בניגוד ל P8600 או שאם אקח T9500 כמה ההבדל באמת שווה את הכסף לבין הביצועים לבין חיי סוללה, כנ"ל לגבי הכרטיס הגרפי, השימושים יהיו עבודה משרדית כמעט נטו אך אין לדעת למה אצטרך את המחשב, גרפיקה יכולה להילקח בחשבון). Base Latitude E6400 Laptop: Intel Core 2 Duo P8600 (2.40GHz, 3M L2 Cache, 1066MHz FSB) Media Bay 8X DVD +/- RW w/dbl layer write capability Memory 4 GB DDR2 SDRAM 800MHz (2 DIMMs) Hard Disk Drive 250 GB Free Fall Sensor Hard Drive (7200 RPM) Video 256MB NVIDIA Quadro NVS 160M With Express …

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. האם יש מחשב נישא שעונה על הדרישות חוץ מאשר מאק בוק ? (מחשב שניתן להשיג בארץ למרות שבמקרה של אין ברירה, אפשרי להשיג מחו"ל) אפשר להתעלם מהמחיר בעקרון..אבל אם המחיר יעלה על 9999 אעדיף כבר לקנות מאק ... 15.5"-17" led display anti glare/glossy matte הסתכלתי על המפרטים הספיציפיים של כל מיני דגמים של טושיבה..דל ואסוס ... ברגע שיש תאורת לד הם פשוט מורידים כל פרט על תכונות כגון מבריק glossy/shiny/bright וכל מיני שמות.. אבל הבנתי שאי אפשר להתייחס לכך כאילו הם לא מבריקים אלא חייבים למצוא מט\מאט או אנטי-גלר\מבריק באופן ספציפי המחשב מיועד (בעיקר) לכל מה שסטודנט צריך (עם קצת בעיות בעיניים- יובש,לכן החשיבות מהמנעות ממסכים מבריקים וכו') - מעדיף אפשרות למחשב חזק,כרטיס מסך שכן מסוגל להרי…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by noam12n,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב מיועד בגדול ללימודי הנדסה (תכנות), אבל ארצה גם לראות סרטים ב HD וגם להריץ משחקים ברמה סבירה (בינונית נקרא לזה ככה). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט ? 15.6 אינץ', בנוגע לסוג המסך הבנתי שלעבודה שוטפת עדיף בכללי מסך מאט אבל אני עדיין מתלבט (אשמח לעזרה בנושא). * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציית מסך טבעית של 15.6 ( 1366x768 לא ?) * דרישות מיוחדות ל…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by naormeningher,

שלום פורום, להלן תשובות לשאלון: מטרות המחשב? לימודים, סרטי HD, ואם אפשר עריכה על פרמייר cs6 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. לפי מה שראיתי בפורום עדיף מאט, לא? אז מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה, יותר טוב. * משקל רצוי? עד 1.6 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אם אפשר ארבע שעות לפחות, זה יהיה נהדר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אפשר לחיות עם שתי האופציות. שילוב יכול להיות מעולה. אז ככה, מקריאה בפורום הגעתי בסופו של יום לסמסונג NP730, שאנשים פה המליצו עליו (יש גרסא שלו עם טאצ', אבל היא יקרה ואחותי לא צריכה את זה). דיי ננעלנו עליו אבל כשהתקשרנו לניידנייד, הם אמרו שזה דגם מיושן קצת ושיש דגם …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. מחשב לסטודנטית, תקציב עד 2000, גג 2200. דגשים על סלולה ארוכה, מקלדת נוחה, שלא יהיה גדול או מסורבל, עדיף קל, חשוב שיהיה דגם שידוע כיציב יחסית ולא כאחד בעל היסטוריה עם תקלות. יש עוד דגמים שכדי לקחת בחשבון? תודה מראש ושבת שלום *תיקון טעות, אפשר להוריד את ה1012 מהדיון, כי כבר כמעט אין אותו בשוק.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. --> אז ככה , אני חוזר עם הבקשה אליכם לקבלת מפרט בשבילי 1 התקציב המקסימלי שלי הוא 5000 ש''ח , לא ניתן לחרוג ממנו אבל ניתן לניצול עד הסוף , ז''א לא לחסוך. 2 המחשב מיועד בעיקר למשחק און-ליין כבד גרפיקה , השימוש יעשה כל יום (המשחק הוא WoW - The Lich King) מסך שיש ברשותי הוא מסך טוב 22" Samsung SyncMaster T220P הרזולוציה במשחק היא 1920x1200 , הרזולוציה המקסימלית של המסך היא גם כן 1920x1200 3 אין צורך בשום ציוד היקפי , רק המארז עם כל הפריטים בתוכו 4 מבחינת השקט של המחשב בשבילי זה לא חשוב , ז''א עפילו בסולם מ10-1 מצידי שזה יהיה 1 העיקר שכל המאווררים ומערכות הקירור יעשו את עבודתם כמו שצריך. 5 מבחינת אוברקלוק - כן מתוכנן אוברקלוק רק איני יודע עדיין באיזו רמ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by kobiiakobi,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10k בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בציוד הקפי ובמסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא על חשבון ביצועים עדיפות לקירור נוזלי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצ…

22. עריכה: סליחה משום מה הייתי בראש שזה פורום למחשבים ניידים אז אני אתקן המפרט הנ"ל מתייחס למחשב נייד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כרגע לצורך צפייה בסרטים\סדרות, עריכת וידאו (בתור תחביב Abode Premiere) ועבודה משרדית. המחשב ישמש בהמשך גם ללימודים ובתקווה שיחזיק הרבה זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? עכבר אלחוטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Nadav__,

1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד אלף ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות (הרצת מכונות וירטואליות, אמולטורים וכו'.). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין מטרה ספציפית עבור שתי הסעיפים האלה, חשוב לי ה Future proofness של המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין…

24. קודם כל תודה לכולכם! מפרט הבסיס ממנו אני מתחיל הוא: Core™ i7-8750H 2.20GHz - 4.10GHz זיכרון פנימי בנפח 8GB כונן קשיח בנפח 1TB + כונן SSD בנפח 128GB מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti 4GB קישור למפרט: https://ksp.co.il/?uin=50853&select=.1304..271..132..5274. עבור מפרט זה המפרט של DELL יקר יותר מהמחיר של MSI בכמעט אותו מחיר של DELL מצאתי גם את המפרט הבא של MSI: Core™ i7-8750H 2.20GHz - 4.10GHz זיכרון פנימי בנפח 32GB כונן קשיח בנפח 1TB + כונן SSD בנפח 256GB מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti 4GB מסך 17.3'' קישור למפרט: https://ksp.co.il/?uin=57760&a…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by avivboker,

צריך המלצה למחשב נייד חזק שיהיה יחסית דק אין צורך במערכת הפעלה אם זה מייקר גודל 15 ומעלה מקלדת מלאה ומוארת תקציב 4k

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים