עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ( ועוד מעט גם יכנס הכסף לקנות אותו). אז ככה, אני צריך המלצה למפרט משחקים גג עד 4400, אפשרות אחת עם OC ואפשרות שניה בלי. לא צריך בינתיים ציוד הקפי חוץ ממקלדת (הכי פשוטה). אני חשבתי על האפשרויות הבאות(והייתי רוצה לדעת איזו מהן עדיפות? גרסא של OC או ללא OC): OC מעבד: INTEL PENTIUM S775 1.6GHz(E2140) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪414 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪602 כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950XT IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ₪1261 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪387 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪192 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ₪475 מארז: RAI…

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by MasterDK,

המפרט מיועד למשחקים תלת מימדיים מן הסתם : וגרפיקה תלת מימדית כמו מאיה ו 3ds max Intel Prescott Pentium 4 3.0 800MHZ AsusP4 256X2 DDR pc400 Dual Sata or IDE 80gb 7200RPM 8mb WD DVDR 16X dual toshiba/sony 1.44 floppy Leadtek G-Force 6600 256MB or ATI Radeon x550 or ATI Radeon 9550 256mb Sound 3d 6 channel 10/100 realtek Case משו בן זונה יפה אם ספק 400watt מה דעתכם? ואיזה כרטיס מסך מומלץ?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Firefix,

מעבד: CPU Type QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz לוח אם: Gigabyte GA-H61M-DS2 (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN כרטיס מסך : Video Adapter NVIDIA GeForce GT 430 (1 GB) מארז: SOHOO ספק: Solid power ATX 550W

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by yakirsh4,

מישהו מציע לי לקנות ממנו מחשב של ibm מדגם x61 במחיר של 1000 שקל ויש לי שתי שאלות בנושא 1.הוא אומר שיש במחשב מעבד כפול ליבה 1.6GHZ ומחיפוש מהיר באינטרנט אמור להיות לו מעבד 2.0GHZ (לא יצא לי לראות את המחשב ככה שאני לא יכול לבדוק את זה) מצב שכזה הגיוני או שאני יתחיל לחשוד? 2.זה שווה לקנות את המחשב במחיר הזה כי ראיתי שחדש עולה בסביבות ה6000 בארץ מה שגם קצת מעלה חשדות

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by TANIAS,

היי, תכף מתחילה שנת הלימודים והייתי שמחה אם מישהו יוכל לעזור לי בהמלצה על מחשב נייד אין לי שמץ מה ההבדלים בין סוגי המחשבים שיצאו עכשיו,נוטבוק,מק בוק, אולטרה בוק, או פשוט לפטופ רגיל. אז אם מישהו יוכל להסביר לי מה הכי מתאים לי אשמח * מטרות המחשב? אופיס,אינטרנט וסרטים קצת .. * משקל רצוי? כמובן שמשקל נמוך רצוי יותר.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?USB, HDMI * בלוטות? כן * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב כונן DVD וצורב לא צריך. תקציב 2500 ש''ח. תודה מראש!!

6. כמו בכותרת, אני מחפש מחשב נייד שיתן פייט ברמה שיעקוף I7 2600K+4600FX+SSD+16GB שוק הניידים זר לי, מה טווח המחירים לעיניין? ויש לי חשיבות לעריכות גרפיות שיבוצעו ע"י חיבור HDMI למסך משני *אפל מחוץ לתחום

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by harap,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לבית עם מסך גדול יחסית.השימושים בעיקר אנטרנט, תכנות וסרטים. חשבתי על הדגם הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10085 מה אתם אומרים? או שיש הצעות יותר משתלמות? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. טוב אני צריך מפרט בכ8000 ש"ח שיכלול את המסך, העדפה ל7600GT, אם X1800XT נכנס אז ברוך הבא.. אני צריך את כל הציוד ההקפי בנוסף: עכבר, מקלדת, רמקולים, שהמארז לא ירעיש וספק גם באיכות טובה ולא מרעיש כי זה אמור להיות בחדר שלי קרוב למיטה, תודה לכולם.

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Natasha Grudsky,

אז המחשב הנהדר שלי, החזיר את חייו לבורא( לנובו יוגה 2 פרו),אחרי כמעט חמש שנים, הייתי מאוד מרוצה ממנו, והוא היה ללא תקלות בכלל. אני זקוקה למחשב בעיקר לעבודות משרד, נטפליקס, וגלישה באינטרנט. מסך בין 13-14, שלא יהיה כבד מדי. וכאן אני נתקעת, כי יש המון אופציות, ואני מבינה שזה לא המקום לבחור לפי הצבע. מהקצת שקראתי, אני מבינה שאני צריכה זיכרון פנימי של של לפחות 8, וזיכרון ssd, , כיוון שהוא עמיד יותר למכות. עמודות זה גם פרמטר חשוב, יש לי כישרון להפיל/לשפוך דברים, וחתול שאוהב לקפוץ ולשבת על המחשב. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by itay111222,

שלום לכולם - למישהו יש את ה Inspiron 1011 DELL ויכול לתת חוות דעת עליו ? אני צריך מחשב קטן לצרכי בסיסים יחסית - שום תוכנה כבדה או משהו כזה. ההבדל במחיר בין DELL ל MSI הוא כמעט 1000 שח אבל אני לא רואה הבדל משמעותי במפרט אני מפספס פה משהו ? אם יש אפשרות להמלצה בין MSI DELL ל HP יכול לעזור מאוד תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by 10ziv,

. מה התקציב המקסימלי?:5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?:לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?:200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?18.5 אבל אני קונה חדש. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיס…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. להורים שלי התקלקל המחשב הישן (בכל זאת משנת 1998). הם מחפשים משהו זול שיאפשר להם צפייה באינטרנט adsl וקצת תכניות כמו WORD. אם אפשר לקבל מפרט מלא ולציין מהיכן כדי שאוכל לןהזמין להם אני מאד אודה. בתקציב צריך לכלול גם מסך ומערכת הפעלה. תודה

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אני מחפש מחשב נייד עם מסך לא ענק בן 12 ל-14 יהיה סבבה חשוב לי שיהיה בו בלוטוס וכרטיס מסך של לפחות 256MB עדיפות של NVIDIA מעבד סבבה אני לא מבין במעבדים כול כך ושל יצרן מוכר ולא המופלצים שקמו לאחרונה עדיפות DELL - אבל לא חייב להיות פשוט יש לי ניסיון טוב עם החברה צרכים.. עבודה עם מוזיקה פוטושופ הורדת סרטים מאימיול וצפייה בהם לא נראה לי יהיה יותר מזה אמרו לי שכרטיס מסך מאוד חשוב .. לא יודע למה לא נראה לי שאני יריץ משחקים עליו עד 4 אלף עדיפות למשהו שבא בלי מערכת הפעלה כי אני רוצה להתקין רק XP על המחשב - לא סובל ויסטה אני רוצה שהוא גם יהיה נייד - לא מבין בסוללות אבל רוב המקומות יהיה לו מקור מתח אז לא חייב בבום של סוללה 3 שעות יספיק תודה לעוזרים!

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אני מקווה שהוא עונה על הצרכים שלי מבוסס אינטל https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/CZ7NHLFHLSFM156GRW3Q מבוסס AMD https://www.ivory.co.il/computer/amd/build/3M3CBZ6JN4FLJQ11GV2H 1. מה התקציב המרבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 אם יש צורך הכרחי אפשר לחרוג תלוי מה זה יתן לי וכמובן איני מעוניין לנצל את כל התקציב אם אין צורך מיוחד 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, אופיס, מכונה וירטואלית VMWARE, צפיה בקבצי וידאו, המרה בין קבצי וידאו לאודיו, עריכה קלה ובסיסית מאוד של קבצי וידאו מידי פעם (למשל פיצול קובץ או תוספת של תמונה או טקסט) אין צורך במשחקים,…

15. Started by andrei21,

מעבד: core 2 dou e7600 3.06Ghz כרטיס מסך: gigabyte HD4850 זכרון: 4GB G.Skill (ניתן להרחיב ל8) כונן DVDRW ספק כח: [h=1]SeaSonic 450W 80+ Gold SSP-450RT (חדש באחריות נקנה לפני שבועיים)[/h] דיסק קשיח:WD 500GB [h=1]קירור למעבד: Arctic Alpine 11 Pro Rev.2[/h] תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אהלן חברים. יש לי בקשה למפרט די מורכב שמיועד לדברים ספציפיים, אבל הכי חשוב - המפרט חייב להיות מחנות אחת! המחשב מיועד לעריכה כבדה (מאוד!) בפוטושופ, כלומר אני עובד עם תמונות בגודל 2 מטר על 2 מטר, ששוקלות מאות מגה, ולפעמים גם יותר מג'יגה. לכן אני צריך לפחות 8 ג'יגה זכרון, אם לא יותר לכיוון ה-10, ואם יכנס בתקציב - גם 16. מי שחושב שאני מגזים: כיום כאשר אני עובד במחשב עם 2 ג'יגה זכרון, הוא לוקח עוד 20 פחות או יותר מההארד-דיסק. בנוסף המחשב מיועד לעריכת סרטים כבדה של סרטים ארוכים (שעה בערך) כולל רינדור תלת-מימדי, ככה שאני צריך גם כרטיס מסך טוב ומעבד טוב. בקיצור עמדת עריכה כבדה וטובה. בנוסף אני רוצה הארד-דיסק אחד ממש מהיר (15,000RPM), בלי יותר מדי נפח (משו כמו 80 ג'יגה) שישמש TEMP…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום! יש ברשותי מחשב נייד מיני של חברת MSI בזמן האחרון המחשב מתחמם נורא והפד של העכבר פשוט נורא חם ולא נוח להשתמש בו אז אני משתמש בעכבר חיצוני,רציתי לשאול האם יש סיכוי שאם אביא את זה לאייבורי הם יתקנו לי-כמובן שיש לי אחריות.כי כמו שאמרתי זה התחיל לקרות רק בתקופה האחרונה,או אם אין תיקון על דבר כזה אז אפשר המלצה על משטח קירור למחשב נייד בגודל "10??

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. שלום חברים, ובכן לאחר כשימוש של כ 8 שנים במחשב הנוכחי החלטתי שזהו נמאס לי לחכות לעלייה של דפדפן כ 15-30 שניות... אני מכוון לתקציב של 5.5K ומחשב שישרת אותנו ל 5 שנים הקרובות לפחות... כמובן בלי ירידה בביצועים. המחשב צריך לתמוך במשחקים הבן הגדול שלי בן 9 והוא כבר נכנס לעניין GTA , CALL OF DUTY וכו... אני מניח שהדרישות שלו מהמשחקים רק יעלו עם הזמן... אין ספק שארצה כונן SSD שיקצר את הזמן משמעותית... כמו כן אשמח לקבל את המלצתכם למקום בו אוכל לבצע את ההזמנה (רק לא KSP או אייבורי.. קצת קראתי באתר והבנתי שהם לא מומלצים בעליל... קצת עצוב אני זוכר את החנות הראשונה של KSP בחיפה... אח איזה מקום זה היה ממש עלייה לרגל...) זהו ... תודה רבה מראש לכל העוזרים וני מניח שזה יעזור למשתמ…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. תודה מראש לכל המסייעים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס ואולי כבסיס למדיה סנטר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס והורדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by ofirfur,

היי, אשתי צריכה מחשב חדש לעבודה ורציתי לקבל המלצה לפני הרכישה. המפרט שאני יודע שארצה כולל: i7 לפחות 8G RAM, עדיף 16 כונן SSD, מספיק 256G אבל אפשר יותר מסך 15.6 (בערך, לא קטן כמו 14 אינץ' אבל לא צריך מסך גדול יותר) כרטיס מסך טוב שיוכל לתמוך בתוכנות גרפיות ראיתי מחשבים שפחות או יותר מתאימים כמו דגמים של לנובו יוגה 720 אבל אשמח לקבל המלצה למחשב טוב ואמין, ובכלל לשאול האם לעבודה הגזמתי בחלק מהדרישות. כמובן שעדיף בתקציב נמוך ככל האפשר (לא מעוניין לחרוג מ-6000 ש"ח). תודה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Evyatar,

אלו החלקים שאני צריך למחשב, את השאר יש לי זיכרון- 478 ש"ח TWINMOS 512MB DDR 400MHz CL2.5 PC3200 TWINMOS 512MB DDR 400MHz CL2.5 PC3200 מעבד- 1065 ש"ח Intel Pentium D 930 3.0GHz 2x2 MB לוח- 583 ש"ח M.B INTEL SOCKET 775 LESS 700 NIS כרטיס מסך- 1680 ש"ח ATI RADEON X1800XT PCX 256MB VIVO SAPPHIRE גוף קירור- 235 ש"ח Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler סה"כ- 4041 אה ואם אפשר ספק פשוט נמחק לי מהרשימה.. יש לי CODEGEN 400W ולא נראה לי שהוא יחזיק תעסק. תודה.

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Ofir Baruch,

שלום! מעוניין לרכוש Dell Vostro 14 5000 5481. השאלה היא לגבי ה-wifi שלו. בעבר היה לי את הדגם הישן 5470 והיו בעיות עם מהירות הגלישה (בעיות שקשורות במכסה של המחשב שהיה חוסם את הסיגנל). האם מישהו יודע אם פתרו את הבעיות האלה בדגם החדש? האם יש בעיות נוספות שאפשר לדעת לפני רכישה? מה חוות הדעת באופן כללי על הדגם הזה? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by eliil1,

LG R510 P18 (K.AP18 האם בתקציב שלו אפשר למצוא משהו יותר משתלם מבחינת איכות הבנייה,הרכבה, מולטימדיה(כלומר רמקולים וכו') , ניוד(כלומר משקל) ונוחות השימוש (לדוגמא מבנה או עיצוב המקלדת וכו'.. הרי יש כאלה שמתחילים לכאוב הידיים אחרי חצי שעה של הקלדה..) ואגב, עם איזה מסך מגיע הנייד? כי פשוט אני שונא את המסך כמו מראה שהכל משתקף בו... והאם המסך הוא LED? תודה.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by sub@master,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, תכני HD, עריכת תמונות ב Lightroom, מעט עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צור…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by undav,

הכרטיס ניראה שעומד לשבוק חיים, או לפחות, הוא מוציא צלילים זוועתיים(זה קורה גם דרך אוזניות ולכן אנו חושבים שהבעיה בכרטיס ולא תוכנתית). מבירור קצר זה כרטיס הקול שיש במחשב: Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller [b2 נדמה לי שזה כרטיס מובנה בלוח. יש אפשרות להחליף כרטיס מובנה בלוח? שאלה נוספת לגבי כרטיס רשת אלחוטי. גם הוא כניראה הולך לעולם שכולו טוב. כרגע יש במחשב הזה את הכרטיס הזה: Intel PRO/Wireless 2200BG זה כרטיס שהוא אפילו לא מתקן n, אלא g. ראיתי שאפשר לקנות אותו באיביי בבערך 20-30 שקלים, אבל חשבתי אם כבר לשדרג, אז אולי לתקן n. אני לא מחפש משהו מדהים, כי ממילא המחשב הזה ישן מאוד, אבל בוודאי שכרטיס מדגם n יהיה טוב יותר מדגם g. יש למישהו כאן אולי המלצה לכרטיס רשת אלחוט…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים