ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי מחשב נייד של ASUS X502C נשפך לי כוס מים על המחשב נייד. ניתקתי אותו מהחשמל פתחתי אותו ויבשתי אותו למשך יום שלם. הדלקתי אותו והוא עולה ישירות לביוס ללא תגובה. מה יכולה להיות הבעיה? ומה ניתן לעשות? תודה רבה על העזרה
-
- 12 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך, אך די סקפטי לגבי זה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית במרפאה פרטית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני לא יודע את הדרישות של התוכנות של קופות החולים, אבל המחשב יהיה מקושר בתוכנות של קופות החולים. לכן, תוכנות בסיסיות כנראה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) המפרט אמור לכלול מסך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מטרת המחשב: עיצוב גרפי, עבודה עם התוכנות , photoshop, illustrator, indesign, album ds, pxlsoft גודל המסך: 15-17, המחשב יהיה רוב הזמן במשרד, אעבוד איתו גם בחוץ. ביצועים חשוב יותר מגודל המסך. רזולוציית מסך: רצוי שתהיה גבוהה לצורך נוחות בעבודה גרפית. בקשר לשאר הקטגוריות כמו סוללה, משקל, הארד דיסק וכו', המטרה היא להגיע להכי טוב שאפשר במסגרת התקציב. המחשב ייקנה בארץ ודרושה אחריות של 3 שנים. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חלקכם אולי זוכרים וחלקכם לא, אך לפני מספר שבועות התייעצתי לגבי רכישת מחשב נייד למשחקים ולאחר שהומלץ לי לרדת ממחשב נייד למשחקים ולקנות מחשב נייח, החלטתי ללכת לכיוון אחר ולפצל את התקציב לקניית מחשב נייד ופלייסטיישן 4. בהתאם לזאת ירד התקציב וירדו חלק מהדרישות ולכן אשמח להמלצה למחשב נייד לפי הדרישות הבאות - תשובות באדום : * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים קלים מאוד, צפיה בסרטים, עריכה גרפית קלה. * גודל המסך? מסך 14" עד 15" עדיפות גבוהה למאט ופאנל IPS אך זה לא מה שייפסול מחשב מסויים. * רזולוציית המסך? Full HD אך גם זה לא מה שייפסול מחשב מסויים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי ? עד 2 קילו, אפשר לחרוג מעט במידה וה…
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
רכשתי לחמי המחשב שלהלן: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11589 שדרגתי לו לוח וספק כח (A.PFC FSP400-60HCN FAN 12CM 400W FSP) וקיבלתי גם זכרון עם כנפי קרור. כשהתקנתי את המחשב, שמתי לב שאינו "השקט ביותר בעולם". יש רעש רקע של הפעולה. אם אני מנסה לשים את האצבע על סיבת הרעש האם הבעיה הראשית היא במארז המיניאטורי ובכך שבמארז כזה פועם גם מעבד I3? יש לציין כי בשעתיים שהייתי נוכח אחרי ההפעלה, לא שמעתי רעש של מאוור לא תקין או של משהו חריג - רק זמזום פעולה מעצבן שלא היה קיים לו במחשב הקודם עם מארז גדול יותר RaidMax Apex Black + RaidMax 400Watt (גם מחשב משרדי). היום חמי מתלונן כי אינו יכול לסבול את הרעש הזה והוא אף מרעיש יותר מאשר ביום ו' בו הותקן. מה יכולה להיות הבעיה ואם זה אכן…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! אשמח למפרט או למחשב PC שכבר נמצא בשוק. בברכה ותודה
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
שלום אנשים טובים, אני 14 שנים עם מחשב גרוטאה, אני רוצה להשדרג סוף סוף ואשמח לעזרתכם. אני מחפש מחשב עוצמתי שיכול להריץ משחקים על גרפיקה גבוהה וביצועים גבוהים ככל האפשר כגון: Battlefield 4 Mirror's Edge 2 Counter-Strike: Global Offensive Call of Duty: Ghosts מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים מה שימושי המחשב? משחקים מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות האם יש צורך בציוד הקפי? לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן SSD עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5 האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא…
-
- 3 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום, הנייד הנוכחי שלי התיישן כבר, ואני מחפש המלצה למחשב נייד חדש. המחשב ישמש לצרכי עבודה: בניית אתרים (פחות עיצוב גרפי) וקוד (לא יהיו קומפילציות כבדות), ענייני משרד (office excel אימייל) ויהיה כלי העבודה העיקרי שלי. הדרישות הם שיהיה נוח לעבודה ממושכת אבל יהיה יעיל גם לניידות (עבודה ברכבת, טיסות לחו"ל וכו'). ייתכן וארצה להריץ עליו מכונה וירטואלית מדי פעם לצרכי בדיקות. תקציב - ~3000 לרכישה בארץ עם חריגות קלות. זמן סוללה ארוך - יש חשיבות משקל - יש חשיבות (אני אמור לנסוע די הרבה עם המחשב) כונן קשיח - אין חשיבות לנפח גדול במיוחד, עדיפות ל SSD למטרות מהירות תמיכה בתחנת עגינה - ממש לא חובה (אפשרי מחוץ לתקציב) האם נדרשת אחריות בינלאומית - רצוי, אחריות בארץ חובה. רישיון למערכת…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?וירטואליזציה, עבודה עם תוכנות שונות להרצת מכונות כגון HYPER V וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.והמשחק הכי כבד הוא BF4 ולא לחוץ לי לשחק על הגדרות מקסימליות , בינוני וטוב יספיק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) מסך 20 רזולוציה סטנדרטית, לא בטוח מה המס' המדויק -לאי…
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את הדגם הנ"ל Asus N550JV-CN191H לעיצוב גרפי ו 3D http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=211182 למטרות עבודה משרדית רגילה ( כן קצת מוגזם ) ולעבודות תכנון גרפי תלת מימד עיצוב מוצרים בתוכנות כמו rhino ו סולידוורקס והרבה Photoshop האם יש דגמים מקבילים במחירים טובים יותר ? מישהו מכיר את החנות הזאת ? אני מתכנן לרכוש המחשב השבוע אז אשמח לשמוע דעות אם מישהו מכיר את הדגם , הרעיון שהוא יהיה חצי נייד בעיקר לעבודה במשרד ובבית. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הקדמה קצרה: לפני כמה חודשים פירסמתי כאן, אבל הרכישה לא יצאה לפועל באותו זמן ולכן אני מפרסם שוב, אני מניח שהיו קצת עדכונים מאז. אני קונה מחשב רק אחת לכמה שנים טובות. אני מחליף כעת מחשב בן 7 שנים שנרכש בשנת 2007. וזו הגישה שלי גם למחשב הבא, אני רוצהשיישרת אותי נאמנה ויהיה רלוונטי גם בשנים הבאות. בראיה אשמח מאד לשמוע מניסיונכם ולקבל את ההממלצות שלכם למחשב הבא, אם לדתעכם אני צריך לחרוב מהתקציב, אשמח לשמוע הסבר מדוע ובאיזה רכיב. אם אני מבין נכון ממה שנכתב כאן באתר אני צריך שהשילוש הקדוש של מעבד, לוח אם וזיכרון יהיו כאלה שיוכלו ללכת איתי קדימה בנים הבאות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 - נא ראו דגש בסעיף 11 למטה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך תמ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד של DELL. הוא נתקע במהלך עבודה עליו, למשך דקה הכל קופא כולל העכבר לא זז ולאחר מכן משתחרר וממשיך לתפקד כרגיל. מה יכולה להיות הבעיה? כיצד ניתן לאבחנה? זכור לי שיש ל-DELL כלי דיאגנוסטיקה שמבצע אניליזה לרכיבי חומרה ומזהה את התקול. מישהו יודע מהיכן ניתן להוריד? תודה
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב למשחקים לבן שלי בתקציב של כ-5000 ש"ח להלן רשימת המשחקים שהוא משחק: World of Warcraft: Catalysm Minecraft SkyrimElder Scrolls FIFA 2014 או FIFA 2013 Team Fortress 2 Combat Arms Saints Row IV DayZ Borderland 2 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב משחקים בעיקר משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ראה לעיל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה למכור ביד שניה את המחשב שלי. המפרט שלו: מעבד E5300 עם קירור פאסיבי 4 GB של RAM כ.גרפי Gainward GTX 550Ti כונן קשיח 250GB צורב DVD של LG כ.רשת PCI של TP Link מארז Coolermaster (לא זוכר דגם, עלה בערך 350 ש"ח) ספק כוח של Antec (לא זוכר דגם, עלה בערך 300 ש"ח) מסך Dell U2412M כמה סביר לבקש? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בעיקר ל...אינטרנט, יוטיוב (הילדות...), RPC (עבודה...) יריץ WIN7 (מה לעשות)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי :-) אני שוקל לקנות את המחשב הבא והייתי רוצה ייעוץ אם כדאי: http://ksp.co.il/?uin=20559 השאלה לא האם זה יתאים לצרכים שלי מבחינת חומרה (כי אני אכן מחפש מעבד מצוין, SSD והרבה זיכרון), אלא האם יש איזשהו קאץ' שעיניכם המנוסות רואות ואני לא , וגם - האם לדעתכם כדאי לחכות עוד כמה חודשים שיצאו דברים יותר חדשים או לדוגמא שהסטנדרט לזיכרון יהיה יותר מ-8 ג'יגה? תודה רבה!!
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. המחשב ישמש אותי אך ורק במהלך צילומים, אני מצלם עם כבל ישירות למחשב וכל תמונה שמצולמת מופיעה על גבי המסך. אני זקוק למחשב עם מסך 15.6 אינץ המסך במצלמה הוא 2.5 אינץ מלבד השימוש במחשב כצג אני אשלח דרכו מיילים ותמונות, עיבודי תמונה מבוצעים על גבי המחשב הנייח בלבד. האם יש העדפה למעבד מסויים על פני אחר, התקציב עד 2000 ש״ח. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא פוסל את האפשרות לחסוך, אבל אפשרי לנצל גם את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח גג ! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למוזיקה בעיקרון - בגלל זה חשוב לי פה ש"ניגע" בכל הקטע של הכרטיסי קול וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא כל כך הבנתי את השאלה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג בעיקר ! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו משחקים כבדים כמו bf4 crysis א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רוצה מסך של דל 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה מאז ומתמיד אני זוכר את הפורום הזה כ- נראה לי הכי טוב שיש ברשת (בישראל) הרבה זמן לא הייתי פה, היום נרשמתי מחדש כי גם הרבה זמן לא התעסקתי בכל ה״קטע״ הזה של המחשבים. קראתי פה כמה כתבות ופוסטים לפני שכתבתי את הנושא הזה. אני ידבר ישר ולעניין - אני רוצה לרכוש מחשב חדש וטוב וחזק שבעיקרון ישמש אותי כמעט ורק למוזיקה. אין לי שמץ של מושג איזה מחשב יש לי אבל יש לי אותן כבר איזה 8 שנים ובכל ה-8 השנים החלפתי רק איזה 4-5 חלקים גג - הוא עלה בזמנו בסביבות ה-6 אלף. נכון שהשדרוגים בעקבות ״בלאי״ עם הזמן עלו כסף. אבל זה לא מפריע בגדול. ואני יודע שהטכנולוגיה היום בכלל עשתה מהפכים ובהרבה הרבה יותר טובה. ככה שבתכלס אם אני קונה היום מחשב חדש ב-1000 ש״ח למרות הכל ולמרות שיש סיכונים והחלקים …
-
- 27 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). sony vegas pro photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Bt4 - cod משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, Dev C++, Visual Studio, Turbo C. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, (מבריק או מט? לא יודע, לא חשבתי על זה אף פעם) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) : FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כולל Numpad * משקל רצוי? בגדלים כאלו נראה לי שעד 2.5 קילו, לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להג…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט הכולל מסך וציוד היקפי. הנה תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
i750 2.67 @ 3.50 GHZ 4GB DDR3 1333mhz Gskill Dual Channel Readon 5770 1GB HD 500GB GIGABYTE P55UD2 נקנה לפני 4 שנים בדיוק.. יש טעם לשדרג או פשוט לקנות חדש ? חשוב לציין שיש לי BenQ XL2420T 120HZ
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Bt4 - cod משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-