עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by gabbay,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה בREVIT ופוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד לצרכי פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). EIZO 24 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כ…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by nokobik,

אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למשחקים בשביל חבר טוב. דבר נוסף הוא שיהיה שקט יחסית. לא מתוכנן OC. תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח כולל מסך 22 אינץ' 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עבודה משרדית, תכני HD, וקצת תלת מימד א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. 3d studio max ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לרינדור ולא לפרנסה. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך : 22 אינץ', רמקולים: אני מתכנן לקנות בתקציב נפרד רמקולים באיכות גבוהה שישמשו אותי לראות סרטים, מכאן אני מגיע לשאלה: האם צריך כרטיס קול בנפרד לסאונד …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by yotamavi,

היי חברים, מבקש המלצה למחשב נייד עם דרישה אחת עיקרית- מחשב שנחשב מומלץ עד 1-1.1 קילו. עם עדיפות למעבד i3/i5. במידה ולא קיים מחשב מומלץ עם הנתונים הנ"ל ארכוש כנראה טאבלט ASUS Transformer Infinity. תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by A1eX,

הרכבתי מפרט בשאיפה שיספיק לטווח ארוך כמה שיותר. לציין כי איני משחק אך לא מוכן להתפשר על מפרט "פשוט". להלן המפרט שהרכבתי. ברצוני לקבל חו"ד מכם ואולי אף להאיר את עיני במשהו שאולי פיספסתי. המפרט הנוכחי שלי הוא: Q6600 ASUS P5K SE 8GB RAM GTX 550Ti ספק TT ToughPower 650W ו3 HD בנפחים שונים.

6. Started by Gogo80,

יש לי אפשרות להשיג מחשב נייד מסוג HP compaq PRESARIO 2102EU הכולל: מעבד אינטל סלרון 2.66 192 זכרון רם רישיון ווינדוס XP חדש. סוללה וכל שאר הירקות.. כל זה ב-2670 ש"ח...! אתם אומרים שזה משתלם? לפי מה שהבנתי זה מחשב דיי ישן ואין השוואות מחיר באינטרנט... אשמח לחוות דעתכם! (אגב זה בהסדמנות קנייה מאדם פרטי ככה שאני לא יכול לשנות את המפרט).

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by yakirsh4,

מישהו מציע לי לקנות ממנו מחשב של ibm מדגם x61 במחיר של 1000 שקל ויש לי שתי שאלות בנושא 1.הוא אומר שיש במחשב מעבד כפול ליבה 1.6GHZ ומחיפוש מהיר באינטרנט אמור להיות לו מעבד 2.0GHZ (לא יצא לי לראות את המחשב ככה שאני לא יכול לבדוק את זה) מצב שכזה הגיוני או שאני יתחיל לחשוד? 2.זה שווה לקנות את המחשב במחיר הזה כי ראיתי שחדש עולה בסביבות ה6000 בארץ מה שגם קצת מעלה חשדות

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by DeAk,

היי! אני מעוניין לרכוש מחשב גיימניג בסיסי לילד בן 13 שרוצה לשחק בעיקר פורטנייט ו COD. התקציב הוא לא גבוה מאוד וזה ברור אבל עברתי פה בפורום על כמה מפרטים באיזור התקציב הזה וראיתי שיש דווקא הצעות מצוינות. לדוגמא מפרט ש Moon-Mage בנה: (המחיר קצת יותר גבוה אבל אפשר לשנות קצת דברים ולהגיע לתקציב שלי) מעבד: 659 ₪ - SIX Core i5 10400F 2.9Ghz-4.3Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 59 ₪ - * מבצע * - Antec A30 Silent 92mm Blue LED Fan לוח אם: 384 ₪ - * מבצע * - GIGABYTE B460M DS3H זכרון: 281 ₪ - XPG 16G (2X8G) DDR4 3000Mhz CL16 GAMMIX D10 BLACK כרטיס מסך: 2499 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS GeForce RTX3060Ti TUF 8G GAMING דיסק קשיח: 479 ₪ - * מב…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by sft,

אני נוסע עוד כמה שבועות לברצלונה והייתי מעוניין לקנות לאפטופ שם אני לא מבין גדול בחומרה ולכן אני צריך את עזרתכם, איזה לאפטופ עדיף ? 1. אני מעוניין ללאפטופ חזק לעבודה יום-יומית, זמן סוללה סביר 2. אני מעוניין בכ.מסך סביר, שיודע להריץ משחקים ברמה סבירה 3. דיסק קשיח לאו דווקא ענק (לא 2TB), אבל שיהיה 7200RPM (לא SSD, יקר מידי לדעתי) 4. חיבורי WIFI עדכניים 5. כונן דיסקים אפשר לוותר 6. מסך גדול 7. זיכרון - 4GB ואולי עדיף יותר ? מה אתם אומרים ? 8. תקציב, אני יכול להתגמש עד 4 ובמקרים דחופים 5 מה לגבי אחריות בינלאומית ? מה קורה אם הלאפטופ מתקלקל פתאום ? איך אני יודע שללאפטופ שקניתי יש אחריות בארץ ולא נדפקתי איתו ? אודה לכם על ההצעות והעזרה.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אהלן! המחשב שלי התחיל לקרטע, אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג אותו. אז אני מחפש מפרט חלקי: לוח אם, מעבד וזכרונות (+ קירור, אם צריך). זה המחשב שיש לי כרגע: מעבד AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray לוח אם Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G זכרונות G.SKILL F2-5400PHU2-2GBNT DDR2 2GB (1GBx2) 667MHZ כרטיס מסך Radeon HD 5850 מארז CoolerMaster HAF932 ספק CoolerMaster GX550 מסך Dell U2311H השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 1500 גבול עליון. 2. מה שימושי המחשב? קצת משחקים (לא הכי חדשים), אינטרנט, אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ל…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by larry_lurex,

שלום, קניתי לאמי נייד ומסתבר שהוא עם מסך מבריק (לא מאט) וזה מציק לה. יש משהו שאפשר לעשות עם זה? (בלי להחליף את המחשב...) תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני מעוניין לבדוק את האופציה להפוך את המחשב שלי ל-HTPC ע"י רכישת מארז קטן והכנסת רכיבי החומרה אליו.רציתי לדעת קודם כל אם זה אפשרי ובמה זה כרוך. האם יש עוד דברים שאצטרך לקנות, והאם לוח האם שלי למשל יוכל להיכנס למארז קטן יותר? דבר שני, רציתי לדעת אם המפרט שלי יצליח לתת ביצועים טובים להרצת סרטים בFULLHD ללא שום קירטועים וכו'. אני מעדיף שהמארז יהיה כמה שיותר קטן. התקציב הוא סביבות ה-600 ש"ח. הנה המפרט של המחשב: מעבד: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+ לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit Lan, IEEE-1394) זיכרון פנימי: 2X512MB + KINGSTON 2GB = 3GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9400 GT …

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by yanayliroz,

יש לי מחשב מבוסס ivy bridge I5 3470 8גיגה ראם GTX 960 500 גיגה הארד דיסק בגדול אני מחפש לקבל ביצועים גדולים יותר בעיקר בגיימינג ועריכה קלה והשאלה שלי היא כזו: האם אני אקבל שיםור מספיק גדול בביצועים בשביל לעבור לארכיטקטורה שונה? או שעדיף לקנות כרטיס מסך חדש ולשדרג לssd?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by rule_the_pc,

הנה המפרט שנתנו לי: מעבד אינטל פנטיום 4 2.4 512k לוח אם אינטל BLUE MOUTAIN 2 DDR 333 כונן 1.44 TEAC דיסק קשיח GB 60 7200 RPM כרטיס קול CREATIVE LIVE כרטיס רשת 10\100 מקלדת קואנטום עכבר לוג'יטק+גלגלת אופטית מארז אינטל 2 יציאות בחזית CDX52 סמסונג כרטיס מסך ASUS GF 4 64 DDR רמקולים A.L. 2100 מסך" YAMA 413 17 שטוח המחשב עולה 7000 שקל. שווה?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. הדולר בשפל וזה זמן טוב לשקול נייד חזק חדש. מסכי ה12 וה13" קצת קטנים לטעמי, בפרט היות ואני לא אהיה המשתמש היחידי על המחשב. האם קיימים(וכדאי לקנות) נייד עם מסך 13" שאינו WIDESCREEN? האם בתקציב הנ"ל קיים נייד חזק עם מסך 14.1" ויותר שמשקלו קטן מ-2 ק"ג ואפילו מתקרב ל1.5 ק"ג? שימו לב שאני מעוניין בנייד במשקל 1.5-2 ק"ג. כמה שפחות עדיף. למרות זאת חשוב לי שהוא יהיה חזק, - כלומר לא עם מעבדי הLV החלשים, אלא עדיפות לפנרין 2.4GHZ-2.5GHZ. כמו כן חשוב לי מסך טוב ובכלל נייד טוב באופן כללי. כרגע מה שראיתי זה רק את הXPS או את הVAIO SZ, אבל לשניהם מסך 13.3" רחב. אשמח לשמוע הצעות אחרות המתאימות יותר.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. בהמשך לשרשור שפתחתי לפני מס' ימים הנה המפרט הסופי (מה שהזמנתי,ולצערי המחירים באתר קצת ירדו מאז) חוץ מהזכרונות שעלו. הייתם משנים משהו? דעתכם לגבי הספק? וגם, באופן כללי, מה לגבי הספקים של CHIEFTEC וCOOLER MASTER באתר שלהם? כרטיס מסך - קצת התאכזבתי שהכרטיס שהזמנתי להם הוא לא GTX460 אבל מצד שני אני מאמין שהם לא יצטרכו יותר מזה. לגבי מעבד - ההפרש בין 2400 ל2500K הוא לא בשמיים,אבל מצריך לוח P67 שייקר יותר בהרבה. לקחתי את הגיגהבייט הזה במקום COLD LAKE של אינטל מכיוון שההפרש לא גדול, ותמיד הביטחון שלי עולה שמדובר על מוצר שמגיע כBOX ולא OEM, אבל זה רק אני... וגם, למה סתם לוח גדול שיתפוס יותר מקום, לא התעמקתי בהבדלים בין השניים. ספק - יש כ"כ הרבה סוגים... בכל זאת בהתחלה התווכנת…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by eranir,

התקציב גמיש, פלוס מינוס 500 שקל, העיקר שיהיה cost-effective, אין צורך לבזבז. המחשב ישמש לעבודת פיתוח (VS ואקליפס, ומדי פעם הרמת שרתים וירטואלים) ובנוסף יחובר לטלויזיה לתכני HD. לא ישמש למשחקים, אז אין צורך בכרטיס מסך יעודי, רק שתהיה יציאת HDMI לטלויזיה ו-DVI/HDMI נוספת למסך (Dell 2312HM). אין צורך בציוד היקפי, יש צורך בכונן אופטי. בנוסף אבקש שיכלול דיסק קשיח רגיל של 2TB ו-SSD של 120/128GB. אין חשיבות לרעש בצורה מיוחדת (בהתחשב בכך שאין כרטיס מסך יעודי, קשה לי לחשוב על סיבה לרכיבים רועשים), בטח לא למארז או ספק ייעודיים. לא מתוכנן OC או שדרוג עתידי. יש לכלול הרכבה בחנות, אבל אין צורך במערכת הפעלה. עדיפות לחנות באזור כפ"ס או ת"א. תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by idann,

שלום אשמח לעזרה. אשמח למפרט מחשב PC עבור גרפיקאי שעובד עם תוכנות גרפיקה השונות כדוגמת Adobe, ומעט עריכת וידאו. מענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, בבקשה לא לחרוג - עבור מחשב + מסך 23-24''. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD. עריכת גרפית באמצעות תוכנות Adobe השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. כן, רק מסך גודל 23-24''. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ב"ש,…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. אני מעוניין להחליף, מפני שהכרטיס הזה לא יכול לעבוד ביותר מ- 72mbps. שמו המלא של הכרטיס הוא: Dell Wireless 1701 WLAN BT Mini-Card ואפשר לראות פרטים עליו, כאן. הראוטר שלי תומך בעד 300(3 אנטנות של tplink). אני חושב על הכרטיס של אינטל advanced n 6230 שתומך עד 300mbps. יש אותו למשל כאן בכרטיס של dell(שבתוך המחשב) אני לא בטוח שיש שתי אנטנות, אלא רק אחת, כי זה תומך רק עד 72 mbps ולא יותר מזה. לעומת זאת, בכרטיס שאני מעוניין בו, יש תמיכה עד 300 mbps, כך שבוודאות אמורות להיות שתי אנטנות(בתקווה שאני מבין נכון). אין לי מושג אם בתוך המחשב שלי, יש מקום לעוד אנטנה. האם שני הכרטיסים לפחות מתאימים בגדלים שלהם ואוכל להכניס את השני? אם אוכל להכניס, מה יקרה אם יש לי רק אנטנה אחת? האם לפחות ה…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by שמואל דקל,

שלום. יש לי מחשב נייד dell xps 12 9q33 intel u4500 ויש לו 2 חיבורי USB 3 ואחד פועל כראוי והשני לא עובר לי את ה40 מגה ממש כאילו הוא USB 2. כל הדרייברים מעודכנים לגמרי חשבתי לפני שאפנה לתמיכה טכנית לפנות למומחי האתר אולי יגיע לי מכאן הפתרון

21. Started by idan_avni,

שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 אפשרי חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ורק גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ 1-10, 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור…

22. Started by iSolt,

i7 12700 / i5 12400 1500 שקל / 735 שקל 64gb ddr4 3200mhz (דגם: Kingston FURY Beast 16GB 3200MHz DDR4 CL16) 980 שקל Arctic freezer 34 duo 180 שקל [נקנה] SSD - 1tb samsung 980 pro nvme m.2 680 שקל לוח אם GIGABYTE Z690 AORUS Elite AX DDR4 1080 שקל סהכ 4400 שקל

23. Started by arield,

1. מה התקציב המקסימאלי.7000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל גג 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג כבד ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?ישוחקו battlefiled3,crysis2 וכ"ד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.רזולוציה מקסימאלית שאני אשחק היא full hd. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות(?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסו…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by GALAI30,

זה SSD מומלץ למחשב נייח ? https://www.newegg.com/global/il-en/crucial-mx500-1tb/p/N82E16820156174

25. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב בעל משקל של לא יותר מ2 ק"ג. חובה סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות בין טעינה לטעינה רצוי כ. מסך עצמאי אבל אפשר בלי מסך 13 אינץ' יציאת HDMI 4GB זכרון. תקציב עד 4500 ש"ח. ועכשיו המגבלות: רכשתי לפני חודש VOSTRO 3300 ואני לא מרוצה ממנו, כמו כן ה DELL 3010 נראה לי כמו צעצוע עיצובית ולכן אוותר גם עליו. לא מעוניין במחשבים של היצרנים הבאים: ACER ASUS LENOVO MSI HP (מאוכזב מהם עמוקות) מעדיף גם לא להיפגש עם טושיבה ו LG אבל אם תציעו דגמים מעניינים - אשקול. כמובן לא מעוניין במעבדים שאינם אינטל ואינם מהדור האחרון כלומר i3 או i5. חשבתי על סמסונג Q330 הוא נראה מתאים כמו כפפה , אבל אני קצת מתלבט בין ה i3 ל i5 -האם זה קריטי? הi3 350M שיש לי ב VOSTRO 3300 קצת חלש ל…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.