ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין הכל לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים ואוברקלוק בתקציב של 7300ש"ח, המחשב חייב לכלול מסך ViewSonic P90F או את ה-ViewSonic P95F, עכבר Logitech MX700 {מקלדת מספיקה אפילו ג'נרית מסריחה}, רמקולים לא צריך, לא צריך צורב, לא צריך כונן DVD, ומעבד אני חושב בכיוון ה-AXP2100 לאוברקלוק ולוח אם ABIT NF7-SL REV2, את השאר אני משאיר לכם. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לילד בן 13 בתקציב באזור של 2200-2300 ש"ח מצאתי את התפריט הבא http://ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= ועם מעט שידרוגים דיסק קשיח ל500G כרטיס מסך NVIDIA GeForce 210 512MB שדרוג למעבד Intel® Core™ i3 540 ושדרוג מארז האם זוהי קונפיגורציה מתאימה במחיר סביר
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב P4 1700 256 rdram pc800 בתקציב של 4500ש''ח, אני צריך כרטיס מסך, מארז שמקרר טוב מאוד(coolermaster)וזיכרונות. דרך אגב, ראיתי בחנות אמינה ATI Radeon 9700pro ב2270 שח, כדאי? אותו כרטיס של HERCULES עולה 2700שח(!!!) אני צריך גם כונן DVD 16*48 (לא של TOSHIBA, הוא ממש@!#$) ועכבר אופטי USB תודה. אני רוצה גם לעשות לכרטיס אוברקלוק(לא עכשיו, רק אחרי שתיגמר תקופת האחריות, נראה לכם שאני יסכן כרטיס שעולה 2000+???)
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי חבר שמפעיל סטודיו להקלטות, ומעוניין לשדרג את המחשב שלו ממק בן 3 בערך. המחשב שהוא יקנה צריך להפעיל פרוטולס 7.3 LE, עם ערימות של פלאג-אינים. הקיצר, הבחור רוצה מחשב נייד, ונראה לי שמחשב כזה לא יהיה מספיק חזק (מעבד חלש, אין מקום להרבה זיכרון, הרד-דיסק איטי), או יקר מדי. יש למישהו ניסיון בעבודה עם פרוטולס על נייד? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סטודנטיאליות בסיסיות : אופיס וכו'. בנוסף לצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם win10. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, התקציב שלי הוא 2900 התעניינתי בין שני המחשבים הנ"ל לצורך עבודה משרדית. 1. 2. אשמח להצעות. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לרכוש מחשב נייד בזמן הקרוב ואני רואה שחנויות רבות לוקחות בין 450 ל 600 שקל תוספת להרחיב את הזיכרון מ1GB ל 2GB.. עשיתי קצת סקר שוק וראיתי שמחיר של 1GB זיכרון עולה בין 230 לחברה לא מוכרת ל 270 של קינגסטון.. עכשיו השאלה אני מבין שלמחשב נייד יש 2 סלוטים ואם אני רוכש עם 1GB אז אני מקבל עם 2 של 512 ואז אם אני אקנה בנפרד אני לא אוכל להתקין אותו.. יש פתרון לבעיה הזאת? אני יכול לבקש לקבל את המחשב עם רכיב אחד של גיגה במקום 2 של 512 ?? או אפילו לבקש מהחנות שממנה אני אקנה רק את הזיכרון להחליף לי את שני ה 512 תמורת אחד של 1GB?? ואם אחת התשובות היא כן אז האם זה פשוט להתקין זיכרון במחשב נייד? רק לציין שיש לי נסיון נרחב בהתעסקות עם חומרה במחשב נייח אבל לעומת זאת אין לי נסי…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות הנדסיות לחישובים עיבוד תמונה תכני HD סטריממינג (יש לי XBOX ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך ( אשמח גם להמלצה עליו ) אבל אני רוצה שמחשב יתחבר ב HDMI לTV (יש לי פלזמה 50 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למוסך ותוכנה קלילה של המוסך של חבר ומצאתי ב300 ש"ח פנטיום 3 מהירות 1000MHZ זיכרון 384MB (מורכב מ128+254) במהירות 133MHZ לוח ASUS CUSI-FX צ'יפסט SiS 630E/S + 85C503/5513/961 כונן קשיח 13 ג'יגה כרטיס קול + רשת on board עובדים כונן דיסקטים + כונן תקליטורים X52 כמה שווה מחשב כזה באמת? 300 זה בסדר?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לבחור שעוסק בעריכת סרטי וידאו ויצירת סרטוני תלת מימד. אין צורך בהרד דיסק, מסך וציוד היקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים).לכל השאר יש 5000 ש"ח. ההרד דיסק שיש לבחור הוא ATA ויש צורך בלוח אם שתומך בזה, אבל גם בSATA לצרכי שידרוג. רצוי שזה יהיה לוח שתומך בPCIX, מאותן סיבות. יש המלצות ?
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי , היה לי LENOVO T61P שעבד פצצה עד שהפסיק לעלות . (צפצוף אחד ולאחר מכן 2 צפצופים קצרים) הוא עבד לי ממש סבבה ואני מחפש משהו דומה במחיר של עד 2000 שקל אם קיים המפרט לא ממש חשוב לי, אני מחפש יותר איכות בנייה שלא יתחיל להתפרק / לקרטע אחרי חודשיים,שנה שנתיים וחברה שמספקת אחראיות טובה בארץ כמו לדוגמא DELL (לפחות ממה שאני יודע) אולי אפילו דגמים ישנים שעוד מוכרים בארץ. השימושים שלי: אינטרנט / וורד - לא משחקים. אולי משחקים ממש ישנים. גודל המסך יכול להיות מינימום 13.3. בבקשה תעזרו לי למצוא חיה כזאת אם קיימת
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב מבוסס ivy bridge I5 3470 8גיגה ראם GTX 960 500 גיגה הארד דיסק בגדול אני מחפש לקבל ביצועים גדולים יותר בעיקר בגיימינג ועריכה קלה והשאלה שלי היא כזו: האם אני אקבל שיםור מספיק גדול בביצועים בשביל לעבור לארכיטקטורה שונה? או שעדיף לקנות כרטיס מסך חדש ולשדרג לssd?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, הצרכים שלי הם : אינטרנט, מוזיקה וסרטים, פוטושופ, teamviewr אולי בעתיד אוטוקאד וכאלה (לא משחקים כבדים) כמעט בכל המפרטים המומלצים באתר אני רואה כונן SSD בנוסף לHDD, שאלתי היא כזאת. אם אני מתקין את התוכנות על כונן SSD אבל את כל הקבצים שאליהם אני עובד ושומר נמצאים בכונן HDD זה לא יגרום לי לאיטיות גדולה יותר מאשר הכל יהיה על HDD ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי הנייד המדובר הוא asus vivobook s451la כמדומני. המחשב הגיע עם HD אחד ועם אפשרות להוסיף CD. אני רוצה לשים במקום של ה CD כונן SSD. פתחתי היום את המחשב לראות מה הולך בפנים ושמתי לב שהחיבור שם הוא שונה מהSATA הרגיל. הדגם של המחשב הוא חדש ולא מצאתי מידע על חיבור SSD. דבר נוסף, איך אמורים לקבע את הכונן למחשב, יש איזשהו מתאם? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברה, מענות, טענות ושבחים לגבי המפרט הבא לקנייה לפני יום כיפור: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1469 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 8GB (2048MBx4) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI ¤900 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI url]http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI כרטיס גרפי BFG Nvidia GTX260 896MB Maxcore DDR3 HDMI OC Retail ¤1648 כמות:1 http://tms.co.il/product/5880 כונן Blu-Ray …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש להחליף את המחשב הנייד שלי שהוא כבר בן 4 למחשב נייח שיחזיק עוד 4 שנים. השימוש שלי הוא בעיקר יישומים משרדיים למיניהם, אינטרנט, סרטים ב-HD ועריכת תמונות. אני כרגע עובד עם Adobe Lightroom 2.6 שעובד לי באיטיות מחרידה ואני מתכוון לשדרג לגרסה 3.0. למי שלא מכיר זו תוכנה לעריכת תמונות בדו מימד, בלי תלת מימד בכלל. אם זה חשוב אז הנייד שלי הוא core 2 duo 1.5ghz עם 1G RAM, HDD120gb 5400 וכרטיס מסך מובנה. המחשב יעבוד עם מסך DELL U2311H. 1. תקציב כ-2400 ש"ח, ניתן לחרוג אם הכרחי אך דגש לתמורה למחיר. 2. השימושים שלי לפי סדר חשיבות יהיו עריכת תמונות ב-Lightroom (בלי תלת מימד), עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD. לא למשחקים בכלל. 3. אין צורך בציוד היקפי, אך אם אפשר להמליץ על …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש המלצה למערכת שאני עומד לרכוש בתחילת חודש יוני (אולי חלק מהדברים אני אזמין כבר השבוע) רשמתי פחות או יותר מה אני רוצה, השארתי הרבה סימני שאלה כדי שתעזרו לי להשלים את המפרט מעבד: i7 920 d0 לוח אם: ??? לא מתוכנן SLI אבל מתוכנן OC לאזור ה3.8GHZ. זיכרון 6 ג'יגה: ??? איזה חברה דיסק קשיח: 1TB SAMSUNG F1 SpinPoint כרטיס מסך: רק NVIDIA חושב אולי על 260GTX או כל דבר אחר... ??? קירור למעבד: ??? (הבנתי שהסטוק לא משהו ב-i7) מארז: שיהיה שקט וגדול ??? ספק: משהו שיחזיק את המערכת 600-750W נראה לי ??? מעבר לחלקים שציינתי אני לא צריך יותר כלום, כל השאר יש לי כבר עכבר logitech mx revolotion מקלדת logitech wave מסך samsung 2253bw 22" צורב DVD SAMSUNG. גם אין צורך בהרכבה, אני אוהב להרכיב …
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עמיד/ביטוח ל-X שנים לשבר נזק וכד' * מטרות המחשב: בעיקר עבודה משרדית, צפיה בסרטים מיוטיוב ואולי גם כמה משחקים קלים. * גודל המסך: "15.3 מאט. * רזולוציית המסך:" הכי סטנדרטית, רוצה לראות את האייקונים בגודל נורמלי ולא פצפונים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: עדיף מקלדת מוארת אבל לא חובה. * משקל רצוי: לא כבד במיוחד, נועד לבית אבל לפעמים גם לוקחים אותו למקומות אחרים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא, סוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות:לא * Bluetooth: היום זה סטנדרט. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256G * כונן אופטי: מומלץ שכן, אבל אפשר להסתדר בלי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא, אבל אני רוצה אם אפשר ש…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם כדאי לחכות לסוף החג שאולי יהיה קו חדש של מחשבים ניידים או שלא צפוי שינוי במחירים ובחומרה? כמו כן, בתחילת מאי תהיה לי אפשרות לרכוש באילת (אז זה מאפשר בתקציב לקבל נייד איכותי יותר) וצריך לדעת מראש איזה מחשב כדאי לרכוש בכל מקרה להלן התכונות של הנייד * מטרות המחשב: עבודה בעיקר בתוכנה matlab, צפייה בסרטים, אינטרנט וכו'. בתקווה גם משחקי אסטרטגיה חדשים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6 אינץ (סטנדרטי נכון להיום להבנתי). שלא יהיה מבריק (תדרש גם עבודה בחוץ בשעות היום) * רזולוציית המסך? לא יודע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מצלמה * משקל רצוי? לא יודע. המחשב כן מיועד להיות נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כ- 6 שעות עבודה בתאורה מקסימאלית …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
1) התקציב שלי הוא 2500, אפשר לחרוג עד 3000, אבל רצוי שלא.. * מטרות המחשב? אופיס, סרטי HD ׁ(יחובר גם לטלווזיה 36 אינץ'), משחקי רשת (אני מוכן להתפשר על גרפיקה בינונית-נמוכה) והכי חשוב תכנות (אני עובד עם eclispe, ויז'ואל סטודיו [פרוייקטים יחסית כבדים], אימולטורים של אנדרואיד וכ'ו), לכן גם חשובה לי מקלדת נוחה. * גודל המסך? 15.6 אפשר גם 14 , תציעו. * משקל רצוי? האמת לא אכפת לי לסחוב 3 קילו.. או אפילו 4.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני צריך לפחות 4 שעות של זמן סוללה, אני טוען אחרי הזמן הזה וממשיך לעבוד.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI רצוי, ESATA לא חייב. * בלוטות? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?HDD 500G * כונן CD/DVD? צורב…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, שנים לא יצא לי לבקר בו, אני בונה מפרט לחבר שלי ואולי הגיע הזמן לשדרג את ה C2D שלי תקציב מקסימלי 6500 שח (לחסוך במידת האפשר) שימוש עיקרי - גלישה, משחקים, סרטים, וירטאוליזציה של מערכות הפעלה, והכי חשוב שיחזיק מעמד. אני משקיע עכשיו שיהיה לי לפחות 5 שנים קדימה (אם לא יותר כמו ה C2D שיש לי 7 שנים והוא חי ובועט למרות ה OC) כנראה אני אעשה OC קל - בינוני. המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7 4770K 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1672 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪200 לוח אם: Gigabyte GA-Z87X-UD3H for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪953 מארז: באנדל NZXT Phantom 410 Chime…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מנסה להרכיב מחשב למישהו אחר. אני לא הכי חזק בתחום - בעיקר ידע בסיסי. המגבלות והנחות עבודה: 1. חנות - KSP. 2. השימוש הוא שימוש ביתי לעבודה משרדית (אינטרנט, וורד, סרטים, חשבשבת וכו'...). 3. אישית - אני לא אוהב להמליץ על מחשבי פנטיום ומטה. מה שבניתי בנתיים זה המפרט הבא: Intel Core i3 4170 3.7Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 CPU Cooler Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI Corsair 1x4GB DDR3 1600MHZ Vengeance Edition CL9-9-9-24 Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM Corsair 500W Active PFC Modular 80+Bronze CX500M PSU SilverStone TJ08 Advanced Micro ATX Case Black N…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מפרט למחשב שישמש אותי נאמנה לתוכנות הבאות: 3d max, after effects, avid/prmier pro התקציב נא בין 8K ל-10K (כשאיפה שאפשר לחסוך זה תמיד מבורך) וכולל מסך 24". חשובה לי מאוד היכולת לעבוד עם מספר רב של פוליגונים, היכולת לעבוד עם וידיאו בזמן אמת וכמובן זמני רנדור קצרים. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט לבן דוד הסכום הוא 2500 מותר לחרוג (עד 100 שקל יותר) הוא צריך את זה יותר לאינטרנט משחקים לא כבדים ללא ציוד הקפי תודה יש איזה מארז שהוא רוצה במיוחד SunBeam Samurai Blue case
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-