עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי חבר'ה אני רוצה לקנות מחשב כללי (לפי ההגדרות שנתתי לעיל - אני לא גיימר משוגע, אבל גם אני נהנה לשחק לפעמים משחקים באיכות טובה, ואני מסתכל הרבה מאד בסרטים וכדומה כך שאני מאד מעוניין במסך 19 אינץ' LCD) בלי OC מתוכנן, ללא ציוד היקפי מלבד המסך. עדיף שהמחשב יהיה מחנות דוגמת KSP באיזור הצפון. יש לי גם כמה שאלות למי שמוכן לעזור - במידה שרק 1 גי'גה יכנס לתקציב שלי הנ"ל, האם כדאי לקנות אותו בסטיק אחד כדי לקנות בעתיד עוד סטיק (לויסטה) או שלקנות 2 סטיקים של 512 ובעתיד עוד 2 סטיקים? ובכלל, האם כדאי להוסיף עוד קצת לתקציב כדי להכניס 2 גיג'ה? שמעתי על מסכי LCD רחבים לצפייה - האם הצפיה גם באתרי אינטרנט ובמשחקים מתאפשרת איתם או שזה בעיקר לסרטים? ועוד על מסך LCD - במידה ואני לא אצליח בת…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by oshrinuri,

שלום, להלן המפרט: מתבלט לגבי שדרוג כ"מ, השאלה פה למטה. CPU: AMD Ryzen 5 3600 (BOX)+ Wraith cooler Motherboard: ASUS PRIME B450M-A Memory: 8Gb*2 XPG DDR4 3000 Mhz 1.35V (XPG GAMMIX D30) GPU: Geforce GTX1660 (GALAX) 6Gb Dual Fan SSD: Crucial 50OGB (MX500) Case: Antec NX200+NE550M PSU שימושים עיקריים: ווינדוס, Linux, תכנות (Android Studio בעיקר), גיימינג. כרגע בעל מסך ישן שמספק אותי (Dell 2209WA, רזולוציית FHD) ותוהה אם כדאי לשדרג את הכ"מ ל1660Ti, כי אולי בעתיד אשדרג גם את המסך. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם אני מחפש לרכוש לאחותי מחשב נייד בתקציב הנל, באילת המחשב לא ישמש למשחקים וכן ישמש קצת לקורסים בתוכנה ואולי גם cad. מעבר לזה שימושי אופיס ואינטרנט. תודה מראש על העזרה וחג שמח

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. טוב אז חודש הבא חבר שלי מגיע לארץ מארצות הברית ולכן החלטתי להתחדש בנייד חדש לצורך לימודים, שימוש שותף ומשחקים. עד עכשיו חשבתי עלGIGABYTE P34Gv2 או מחשבים של Aorus. * מטרות המחשב? שימוש יום יומי אינטרנט, סרטים, משחקים מכל הסוגים ולימודים. * גודל המסך? עד 14 עדיפות למסך מט * רזולוציית המסך: 1920X1080 FHD לא סגור לגבי IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2 ק''ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מכיוון שהמחשב מיועד למשחקים אני מבין שזמן הסוללה יהיה מוגבל ולכן עדיפות לכמה שיותר (באזור ה4 שעות יהיה נחמד). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? המחשב יהיה מחובר בבית למסך 24 של DELL אז תגידו לי אתם * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או כ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. Started by StrikeEagle,

לוח אם Gigabyte GAZ77XD3H מעבדIntel Core i5 3570K זיכרון Corsair Vengeance 16GB (4x4GB) DDR3 1600 מארז CoolerMaster HAF 932 קירור Cooler Master: V8 לוח אם ומעבד עוד שנה אחריות.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9,000 - אבל ניתן גם לחרוג כתלות בתועלת שתתקבל מהשקעה גבוהה יותר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה של קבצי תמונה גדולים בלייטרום ופוטושופ, הכנת אלבומי תמונות דיגיטליים בעיצוב אישי, הקלטה ועריכת סאונד, לעיתים עריכת וידאו בפרמייר, לפעמים עבודה על תכנות (צפוי ברמה בסיסית), עבודה עם קבצים גדולים/כבדים/מורכבים באקסל, אופציה לעבודה עם תוכנות ניתוח נתונים (דוגמת JMP), אופציה להקלטה של וידאו+מסך, בנוסף עבודה משרדית סטנדרטית בוורד+אקסל+פאוורפוינט, שיחות וידאו, כמו גם גלישה עם טאבים פתוחים רבים (עשרות בו”ז), וצפייה בסרטים (youtube וכד’). 3. האם יש צורך ב…

7. Started by mazinya,

הרכבתי מפרט לשדרוג המחשב הקיים. אנ מעוניין להוציא סביבות 2000 ש"ח. כלומר אם צריך לחרוג קצת אין בעיה. החלקים שנלקחים מהמחשב הישן הם: המארז ANTEC 300, כונן דיסקים, כרטיס מסך HD6850 וספק כוח CORSAIR VX450 המטרה זה גלישה עם הרבה חלונות פתוחים בו זמנית, עבודה עם מסמכים וגיימינג בינוני - כבד ואין שום כוונה לבצע OC זה המפרט הסופי שאני מעוניין בו: ntel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray‎ Gigabyte GA-B75M-D3V Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 ‎ Corsair Value 4GBX2 DDR3 1600MHz Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX סה"כ יוצא 1950 ש"ח השאלות הן 1. האם יש התאמה בין החלקים? 2. האם הלוח אם יספיק או שעדיף ללכת על ה H77 שקצת יקר יותר? 3. הספק שלי איכותי, אך …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 - 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך - אם על חשבון ביצועים אז אין צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 4, Titanfall -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 900*1600 אולי הוא יקנה מסך full hd בקרוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by BandiT,

שלום, יש ברשותי מחשב נייד של טושיבה, לאחרונה הוא לא נידלק, הוצאים סוללה וניסיתי להדליק אותו רק עם השנאי, אך זה לא עזר, הבאתי שנאי חילופי, אך גם זה לא עזר. פירקתי את המחשב, ואחרי התבוננות קצרה בלוח האם, זיהיתי רכיב שרוף, השאלה שלי מה זה הרכיב הזה ואם ניתן בכלל להחליף אותו. יש לי רקע באלקטרוניקה, חיפשתי שירטוט חשמלי של המעגל אך לא מצאתי. מצורפת תמונה של הרכיב השרוף שנמצא על לוח האם קרוב לזכרונות ולמקור מתח. (ריבוע אדום) אשמח אם מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by RoiKy,

אז אחרי שהבנתי שכדאי להתרחק מאסוס כמו מאש, החלטתי ללכת על אחד מאלה: Dell Vostro 14 5000 5468-72008G25GWGY או Lenovo IdeaPad 510S-14 80UV002AIV בגדול אני צריך לפטופ ללימודים (אין תוכנות כבדות, רק חבילת אופיס וגלישה במספר גבוה של לשוניות) וסרטים, החשש העיקרי שלי זה ה 256GB מפחד שזה לא יספיק... בכל מקרה - מה אתם ממליצים?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Nadav1,

מעוניין במחשב ביתי שיתאים לכלל בני הבית 1. מה התקציב המקסימאלי: 4K-5K במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 0.5K 2. מה שימושי המחשב: אופיס, צפייה בקבצי ווידאו (גם HD), משחקים (FIFA, SIMS) וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מסך איכותי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 : 9 (שקט מאוד) 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה: WIN 7 , התקנה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רחובות (אפשר KSP ,IVORY או אחרת), שירות טוב 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה): אינני מתמצא מספיק, התקנים רגילים שיתאימו לשנים הקרובות 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחש…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by The Ball,

אני צריך מחשב מבוסס AMD ב-4300 שקלים מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, מארז, זכרון (256), דיסק קשיח וזהו... תודה לכל העונים! עריכה: מעבד לפחות 2000 מארז MIDI ATX וזכרון לפחות 256 ודיסק קשיח 40 גי'גה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 400 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - שימוש כללי: אינטרנט/סרטים/מוזיקה ומשחקים כמו פיפא או משחקי מירוצים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך DELL 24 1920X1200 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין לי שאיפה לשחק על הגדרות הכי גבוהות אבל שיעבוד נורמאלי 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Natasha Grudsky,

אז המחשב הנהדר שלי, החזיר את חייו לבורא( לנובו יוגה 2 פרו),אחרי כמעט חמש שנים, הייתי מאוד מרוצה ממנו, והוא היה ללא תקלות בכלל. אני זקוקה למחשב בעיקר לעבודות משרד, נטפליקס, וגלישה באינטרנט. מסך בין 13-14, שלא יהיה כבד מדי. וכאן אני נתקעת, כי יש המון אופציות, ואני מבינה שזה לא המקום לבחור לפי הצבע. מהקצת שקראתי, אני מבינה שאני צריכה זיכרון פנימי של של לפחות 8, וזיכרון ssd, , כיוון שהוא עמיד יותר למכות. עמודות זה גם פרמטר חשוב, יש לי כישרון להפיל/לשפוך דברים, וחתול שאוהב לקפוץ ולשבת על המחשב. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. תקציב: כ-2500 ש"ח, אפשר לחרוג קצת... מטרה: משחקים, Matlab ושימוש ביתי כללי אין צורך בציוד הקפי לא חשוב עיצוב או קירור. שקט יהיה נחמד. אין כוונה לעשות OC יש לי מסך רחב 22 אינטש, 1680x1050 חשבתי על המפרט הבא: מעבד Q6600 לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרון 4GB - 2x2GB DDR2 800, Kingston/Ceon כרטיס מסך Gigabyte 9800GT 512MB DDR3 או MSI HD4830 512MB DDR3 דיסק קשיח 500GB SATA2 16MB של Seagate או Hitachi DVD-RW X22 מארז וספק ג'נרים, 500W המחיר באייבורי למחשב דומה (עם 2GB זכרון וכרטיס מסך 9400GT) הוא 2245 ש"ח, אני מעריך ששדרוג הזכרון וכרטיס המסך יעלו 300-400 ש"ח נוספים. הערות ושאלות: 1. נראה לי שעדיף Q6600 על פני E8400 כי הפער לטובת E8400 במשחקים די קטן, והפער לטובת Q6600 בריבוי י…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Alexkmr,

לחבר שלי יש את המחשב הזה. ואני לא מבין איך אני מפרמט אותו. אין לו מחיצה עם התקנה, והוא גם לא קיבל דיסק עם XP. מה עושים?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by gad57,

אבי מחפש לפטופ לשימושים קלים כגון אינטרנט ,(בעיקר במרפסת שמש) וצפייה בסרטים. המחשב לא ייצא מ4 קירות הבית כך שמשקל המחשב אינו רלוונטי, אך יידרש להריץ סרטים על מסך טלוויזיה (42 אינץ). האם הכ"מ בדגם הנ"ל יספיק להרצת הסרטים ע"ג המסך הנ"ל? http://ksp.co.il/?uin=17148 *אם המחשב מתאים הרכישה תתבצע באילת* אם יש חלופה שתתאים אשמח לשמוע, בגדול התקציב עומד על 2700. גודל המסך לא כ"כ חשוב, אך שלא יירד מ13 אינץ. תודה עריכה: ישנה אפשרות יותר זולה שאשמח לדעת אם תתאים http://ksp.co.il/?uin=17317

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. הי, אשמח להתייחסות שלכם לגבי המפרט והמחיר. השימוש הוא משחקים בינוניים עד כבדים עם אפשרות לשדרג בעתיד. חשובה לי מערכת הפעלה, אמינות ואיכות בצפייה ומהירות העבודה. תודה!!

19. Started by ADHDdubstep,

אהלן לכולם, אני אשמח לעזרה בבניית מחשב חזק להפקת מוזיקה. גם אם תמליצו לי על חלקים ספציפיים זה יעזור לי. כרטיס קול חיצוני יש. התקציב עד 6000 שקל. מעדיף מעבד 64bit. זיכרון חזק. תודה רבה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by m0ti,

מעבד לוח אם זכרון 1G דיסק קשיח 160GB כרטיס מסך צורב DVD הביאו לי את זה: noacomp Amd Athlon 64 X2 Dual Core 3800 BOX AM2 985 ¤ 1 DFI INFINITY ULTRAII-M2 AM2 580 ¤ 1 PQI TURBO DDR2 533MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 670 ¤ 1 WD 160GB 7200RPM 8MB JB 390 ¤ 1 LEADTEK WinFast PX7600 GS TDH Extreme 256MB PCI-E 720 ¤ 1 LG GSA-H10 DVDRW WHITE 250 ¤ 1 סה"כ: 3595 אני צריך קרוב לראשון: זיגזג, KSP, IQPC

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by uvs1984,

שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר למשחקים וצפייה בתכנים באינטרנט (יוטיוב וטוויץ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Witcher 3 ,gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 מסך 22 אינץ כרגע אולי יוחלף בעתיד ל 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by גוטה,

ערב טוב לכולם. אשתי אדריכלית והיות והמחשב שלה כבר התחיל להיות איטי בצורה בלתי נסבלת, החלטנו לרכוש עבורה מחשב חדש. בקשנו הצעת מחיר מאדם המכיר את המשפחה שנים רבות והוא שלח את ההצעה המצ"ב. אני רחוק מלהבין ברמה שלכם במפרטי מחשב, אבל יש לי תחושת בטן שמה שקבלנו זה מעבר למה שהיא באמת צריכה... נכון לעכשיו, צוואר הבקבוק הוא תקציב, כך שאם אפשר לרכוש מחשב שיעשה את העבודה בשנים הקרובות ב-3k, או אפילו פחות, אז אשמח מאוד. כמובן שההעדפה היא לא לקנות משהו שיהפוך להיות גרוטאה תוך פחות משנה. אשמח מאוד לקבל את חוות דעתכם המושכלת בנוגע למפרט, מאחר וזה יעזור לנו מאוד ברכישה. תודה רבה ושנה טובה ומתוקה! …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by saphs12,

1. מה התקציב המקסימאלי? : 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? : לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? : עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. : אין צ…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by ginger_sami,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג,שימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1280X1024,ישודרג בחצי השנה הקרובה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?כונן קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?7/8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?מתוכנן oc ק…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by natiy4,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות הנדסיות לחישובים עיבוד תמונה תכני HD סטריממינג (יש לי XBOX ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך ( אשמח גם להמלצה עליו ) אבל אני רוצה שמחשב יתחבר ב HDMI לTV (יש לי פלזמה 50 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.