עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני קונה מחשב חדש ורציתי שתמליצו לי על מפרט טוב בסביבות 4500 שקל פחות או יותר... המחשב הוא בעיקר למטרת משחקים. תודה רבה מראש ! [עריכה] : שכחתי לציין שאני מעדיף intel

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by BlackTalon,

שלום, אני צריך המלצה למפרט מחשב כולל מסך 17 אינץ'. לא כולל: כונן דיסקטים, כונן דיסקים, כרטיס מסך מודם כרטיס קול עכבר ומקלדת. ככה שמה שנשאר זה בעצם מארז, לוח אם, מעבד, כונן קשיח וזיכרון. הכרטיס מסך שקיים הוא Geforce 4 mx460 אם זה משנה. תקציב: 2500 ש"ח. (או שלא... :-\) המחשב צריך להריץ מהר את Windows xp, כמה תוכנות, קצת משחקים, כמה שפחות תקלות וכמה שפחות להזיק לעינים. תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אני מתכוון לקנות מחשב חדש תקציב של איזה 7500 ש"ח, עכשיו אני יודע שעוד איזה חודשיים מגיעים גם ה Tejas וגם ה R40 וה NV40 או איך שהם לא קוראים לליבות החדשות שלהם... עכשיו, שווה לי לחקות למוצרים החדשים בשביל הוזלות מחיר בחלקים של היום או כדי לקנות אותם? או לקנות עכשיו? וחשבתי על המפרט הזה: CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 [ ¤ 1570.58 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT KV8-MAX3 VIA K8T800 Motherboard (FSB800,OTES,Secure IDE,µGuru,SATA-R,1394,G-LAN,5.1 Sound,USB2) [ ¤ 1149.51 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 508.3 ] 2 Hard Discs : Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 508.3 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 980…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by ooosss,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שישמש אותי לתוכנות אודיו ומוסיקה ברמת הסקיצות ולגלישה באינטרנט, לא למשחקים. חשבתי על משהו כמו AMD 2600 אם זה זול משמעותית מפנטיום, אני רוצה זכרון 512 ו80 ג'יגה הארד דיסק, אם אפשר בשני דיסקים נפרדים וצורב. כרטיס מסך יכול להיות הכי פשוט שאפשר. כרטיס קול יש לי משלי, וכל זה כולל מסך. האם זה אפשרי? אשמח גם לקבל המלצות על מקומות לקנות אינטרנט או חנות באיזור המרכז. תודה מראש אור.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by dino,

אני צריך מפרט למשחקים ואוברקלוק בתקציב של 7300ש"ח, המחשב חייב לכלול מסך ViewSonic P90F או את ה-ViewSonic P95F, עכבר Logitech MX700 {מקלדת מספיקה אפילו ג'נרית מסריחה}, רמקולים לא צריך, לא צריך צורב, לא צריך כונן DVD, ומעבד אני חושב בכיוון ה-AXP2100 לאוברקלוק ולוח אם ABIT NF7-SL REV2, את השאר אני משאיר לכם. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤820 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5Q ¤629 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31200 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 nVidia ¤376 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2N1066SR2GK כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 9800GTX 512MB PCIe ¤1595 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32165 מארז ללא ספק Antec Nine Hundred ¤580 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=NINE-HUNDRED ספק כח Corsair CMPSU-650TXEU 650W ¤600 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=650TXU קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro ¤115 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AC-FREEZER-7-PRO סה"כ מחי…

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. היי.. אני חדש כאן=] אממ אני רוצה לשדרג את מפרט המחשב שלי, וזקוק להמלצות! תודה רבה לעוזרים=] המפרט הנוכחי: מעבד: E2160 1.80GHz של אינטל לוח אם: msi p6ngm-fd 775 1glan ספק כוח: אין לי מושג אבל משו נורמלי מינוס כ.מסך: GeForce 8500GT 512MB ראם: 3GB 667MH המפרט שברצוני לשדרג: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset ספק כוח: Thermaltake Toughpower QFAN 500W Cable Management כ.מסך: GeCube Radeon HD4870 1024MB DDR5 PCIe קירור: Thermalright Ultima 90I CPU Cooler + Arctic Cooling Arctic 12 PMW 120mm ראם: Geil DDR2 4096MB 800MHZ CL5 Black Dragon Dual Channel Kit מארז: NZXT APOLLO BLACK NO PSU יצא לי 4265 שקל... יש לי XP …

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by שמואלל,

שלום שוב אני 8) רציתי לדעת איך המפרט הזה לדודה שלי מקסימום 2000 ש"ח ללא מסך וללא רמקולים יש משו לשפר? ועוד שאלה המעבד שסמתי לאיזה מעבד intel הוא משתווה?ועוד שאלה איזה צורב הכי מksp תודה שמואל http://www.fps.co.il/picture.php?id=1167571307.JPG או זה יותר טוב? שם מוצר כמות מחיר סופי Compucase-HEC Micro Tower CI-6K31 Front USB 300W 1 255 ¤ AMD Sempron 64 Bit 2800+ Socket AM2 Box CPU 1 299 ¤ Hitachi 80GB 7200 rpm S-ATA II HDD 1 251 ¤ Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT 1 142 ¤ Gigabyte GA-M61VME-S2 + 6100 n400 VGA Socket AM2 Motherboard 1 460 ¤ Twinmos 512MB DDR-II DDR 667 Memory 1 330 ¤ סה''כ: 6 1737 ¤

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אהלן, האחים בבית רבים על המחשב כל הזמן צריך להביא מחשב חדש ואמא רוצה שנביא לה מפרט... המחשב ישמש למשחקים בעיקר, חדשים גם כן, המסך המשומש על המחשב הוא 20 אינץ' של BENQ 1680*1050 ואין מטרה להחליף כרגע או צורך אפילו. OC כבד לא יבוצע על המחשב, אולי אולי אולי..בעתיד הרחוק שנה שנתיים מעכשיו. מה ממליצים? אני עם העדפה למעבדי I5 או I7 אבל אני יודע שהציוד הנלווה שלהם יקר, כמו לוחות אם וכדומה. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by House M.D.,

היי, ברשותי מחשב מדגם Dell n5010. לפעמים אני משאיר אותו להוריד בלילה אז אני צריך לכבות את המסך שלו כך שהמחשב יישאר עובד ולא ייכנס לשינה. הגדרתי בהגדרות צריכת חשמל שכאשר המחשב מחובר לחשמל, סגירת המכסה רק תכבה את המסך ולא תשים אותו במצב שינה. הבעיה היא שכאשר המכסה של המחשב סגור הרבה זמן והוא עובד, הוא מתחיל להתחמם מאוד-במיוחד הדיסק הקשיח. אני צריך דרך לכבות את המסך של המחשב כך שהוא יישאר פועל אבל עם מכסה פתוח. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום ליועצים ולמומחים. הסיפור שלי הוא כזה, אני מרכיב שלושה מחשבים שונים. 1. מחשב בסיסי ללא ציוד הקפי בתקציב מוגבל לשימוש אופיס וגלישה. – 1300 ש"ח 2. מחשב ילדים – לא משחקים כבדים, קצת יפה קצת עושה. - 1600 ש"ח 3. מחשב לי – גם לא למשחקים כבדים, שימוש כללי וסתם כי מגיע לי. 3000 ש"ח יש לי כיום חלקים שונים אם מקניות קודמות ואם ממחשב שקיים אצלי ועובד. חלקיהם יעברו קניבליזציה ויושתלו במחשבים החדשים. חלקים אלה מסומנים במחיר 0 שקלים, כלומר אין עליהם דיון – הם קיימים. (מה קורה לעריכת הצבעים באתר???) אז זה פחות או יותר ההרכב שסידרתי ומבוסס על אתר pandas. אני יכול ורוצה להרכיב לבד בעיקר לנוכח העובדה שיש כאן עירבוב בין שלוש מערכות שקשה לי לראות שחנות תסכים לבצע. אם יש חנות במרכ…

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Palsar3,

שלום..לפני לימודי תקשורת אינטראקטיבית ומעוניין לשדרג את הנייד למכשיר חזק שיעמוד בפיתוח שפת קוד ממושכת ועבודה עם בסיסי נתונים , אנימציה מידול ורינדור דמויות בתלת מימד , עריכת קבצי וידאו והוספת אפקטים (אפטר אפקטס) ואיור ועריכה באילוסטרייטור ופוטושופ בגרסאות העדכניות ביותר. מה אתם חושבים על הלנובו y510p? מצד אחד המפרט שלו נראה מרשים..מצד שני אני לא מכיר כל כך את סדרת הideapad מבחינת אמינות ועמידה בתנאי עבודה לחוצים וממושכים. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by adam42,

היי כולם, אמא שלי צריכה מחשב נייד לצרכי מייל ועיבוד תמלילים. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). בנוסף היא משתמשת בתוכנה בשם Scribe לתמולול סרטים, שאינה מצריכה חומרה מיוחדת. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13" ל14" * רזולוציית המסך? לא חשובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן. היא תהיה בדרכים לא מעט. 8 שעות זה סבבה לגמרי, אבל אפשר גם פחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by omri123,

שלום לכולם ברשותי המחשב עם המפרט הבא CPU:E8400 GPU:ATI Radeaon HD 4830 Mutherboard: GIGABYTE EP43-DS3L HD: Seagate ST3500320AS 4GB RAM DDR2 מסך סמסונג 2253 השימוש העיקרי זה משחקים\פוטושופ ופרימייר. נראה לי שהגיע הזמן לשדרג קצת ולכן החלטתי להתחיל מSSD 840 EVO. האם אני עושה צעד נכון או שכדאי לי לשדרג את הכרטיס מסך דווקא או משהוא אחר? אני לא הולך להוציא אלף ש"ח עכשיו אבל מפה לשם לשדרג עם הזמן. אשמח לשמוע את דעתכם, כולל תוכנית שידרוגים עתידית. תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום,<br> כתבתי כאן הודעה לפני חודשיים בערך בבקשה על המלצה על מחשב נייד. המליצו לי על דגם של dell latitude שנה שעברה שאכן קראתי עליו ביקורות ונראה שהוא ממש מתאים לצרכים שלי. הבעיה היא שהוא דגם ישן ולא ניתן להשיג אותו בשום מקום, לכן אשמח להמלצה דומה. הדרישות, מתוך ההודעה הראשונה שפירסמתי: בקיצור, אני זקוקה להמלצה על מחשב נייד בסביבות 3000 ש"ח, רצוי קצת פחות. הדרישות: מעבד טוב, ביצועים טובים בכל הקשור לגרפיקה, ובעיקר- שיהיה נח מבחינה חיצונית: עכבר נח בעל שני כפתורים- מאוד מאוד חשוב לי (שיהיה כפתור נפרד לעכבר ימני ועכבר שמאלי, אחרת אני לוחצת בטעות על כל הזמן על עכבר ימני במחשב הזה), ושיהיה קשיח ועמיד, שלא יתקלקל אחרי חודשיים! מחשב כזה של בחורות שאפשר לדחוף לתיק ולא לשמ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by royi_sh,

שלום, מבקש עזרה בבחירת נייד בארה"ב. (דגם ולינק שאפשר להזמין ממנו) התקציב צריך להיות בסביבות 1000$ (אם יעלה קצת יותר - לא קריטי). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, סימולציות, סרטים ומשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 עדיפות למאט * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר, אבל אין פה אילוץ. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הדברים הסטנדרטים - אין דרישות מיוחדות. * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי שיהיה בחלקו SSD למערכת ההפעלה ולתוכנות הראשיות. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, רצוי 3 שני…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by _help_,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר! שיעלה אפילו 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באטלפילד 4 gta 5 כל משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1600 בערך 21.5 או 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אולי רמקולים טובים לא חובה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6,לא ככ חשוב אבל עדיף שיהיה שקט יחסי…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אחרי 5 שנים, גם מחשב הגיימינג שלי התחיל לקרטע, והגיע הזמן להתחדש אז... 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. אולי אפילו קצר יותר בשביל הקריטריונים האחרים (בסעיף הבא). 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: כל מה שחדש. dark souls 2? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): מסך 24" של 1920x1200. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר, יותר טוב. התוכנית הנוכחית שלי היא משהו שיחזיק לפחות שנה על הרזולוציות הגבוהות, ואולי גם יותר מכך. קשה לי למצוא את ה sweet-spot של "יחזי…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by BoJlk,

הכל נוצר מהצורך לשדרג כרטיס מסך בסוף זה כל המחשב. המחשב INTEL הנוכחי הוא שני דורות אחורה (בן שנתיים) ניצולו המירבי הוא למשחקים. זה המחשב החדש שאני רוצה להרכיב ,השאלה איזה רכיבים מהם עדיפים: P4 2.8 Ghz S-775 1M Cache 64 bit = שח 800 ASUS P5RD1-VM = 490 ASUS P5GL-MX = 470 Gigabyte GA-8I915PL-G (Rev 2.x) = 450 GA-8I915P Duo = 550 2*512Mb 400MHz Kingston CL2.5 Nvidia 6600GT (GV-NX66T128D) = 930 Gil Forsa - Nvidia 6600GT = 790 כמובן הבעיה היא הכסף, הבעיה השניה שלי היא איזה יצרן לוחות וכרטיס מסך עדיף לי לקחת. בלוח אם של ASUS יש את ה SHIPSET החדש של ATI וGF6600GT מבית GIL הוא זול יותר. המלצות?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אהלן התקציב הוא 5 אלף, אני מעדיף לא לחרוג בתקציב אלא אם כן זה ממש ממש שווה את זה. (כלומר הבדל משמעותי וענק באלף ש"ח)צרכיםתכנות אתרים - הפעלה של הרבה תוכניות יחדיו מבלי להיתקע אפילו לא הרגשה מזערית של לאגים כשיש הרבה תוכניות פועלותאודיו וצג ברמה גבוהה לסרטים ושירים8 שעות סוללהשיחזיק את ה5 שניםאולטרה בוק (דק, קל משקל, חזק ובעל סוללה טובה)לדעתי ssd זה יעזור (למרות שמעולם לא חוויתי מחשב עם ssd)250 גיגה זכרון זה מספיק ואפילו יותר מדימצידי שיהיה 13 אינץ כי אני תמיד מחובר למסך רחבאני משתמש בלינוקס ולא וינדוס אם זה משנהתודה רבה לכם! זה די דחוף אני הולך לקנות ביום ראשון

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. היי אני רוצה לקנות מחשב נייח ולא מסתדר עם המפרטים המחשב לעבודה משרדית ולהרצת מספר שרתים וירטואלים סטומרת צריך יותר מ16GB זכרון אני צריך עזרה במציאת הרכיבים המתאימים 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן תלוי כמה משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + התקנת שרתים וירטואליים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,office,photoshop ,vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Motherboard Gigabyte h97 GAMING 3 LGA1150 CPU intel Intel Core i5 4690K tray CPU Cooler arctic colling Arctic Freezer i30 Graphics Card Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 RAM G-Skill Aegis 1x8GB DDR3 1600Mhz RED Power Supply SeaSonic SSR-650RM 650W ATX12V Hard Drive Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by moshe24,

שלום לכולם אשמח לשמוע חוות דעתכם על מפרט שהרכבתי והצעות לשינויים שיגדילות עלות/תועלת: . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) photoshop, capture NX, lightroom, SolidWorks, 3d Maz השימוש הוא תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. הי - אני רוצה להרכיב מחשב לטובת בדיקה כלכלית לכדאיות של כריה של אטוריום הסכום שהקצבתי לטובת הנושא הוא 2500$ אשמח להצעה למפרט בנושא (כ 6 כרטיסי מסך ) אם למישהו יש גם הכרות (מחשב דומה בבית\ בעסק) גם אשמח לשמוע חוות דעת על הביצועים והאמינות

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים