עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Adam Ben Simon,

שלום לכולם,אני יודע שהתקציב נמוך למחשב גיימינג אבל אני בטוח שאפשר לארגן משהו מינימלי,בכל זאת אני חייל ופעם בכמה שבועות שאני חוזר שיהיה לי מחשב בבית להתעסק איתו 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר וסרטים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. היי חברה, אח שלי בקרוב מתחיל ללמוד הנדסת מבנים בטכניון, והמחשב הביתי שלו כבר מתיישן אז הוא החליט לקנות מחשב נייד, ואנחנו צריכים את עזרתכם AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE *התקציב לא מהווה מגבלה ( בוא נגיד עד 5000 שקל ) אבל אם יש אפשרות אז לא להגיע לסכומים האלה * מטרות המחשב? לימודים,לפי מה שהבנו יהיה לו שימוש בתוכנות הדורשות עיצוב ומכך רמה גבוהה של הכרטיס מסך * גודל המסך? לא קריטי, 15,6 או 17.. * רזולוציית המסך? שמתאימה לעבודה עם התוכנות: AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל,אבל אם משקל כבד מונע דגם מומלץ אז אפשרי. * האם נדרש זמן סו…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Gigiben,

שלום, הסכמתי עם אימא שלי שבסוף במקום מחשב רגיל שקנייתו התעכבה למשך שנה וחצי T.T, נקנה מחשב נייד, וזה יתבצע תוך שבוע-שבועיים D:. בכל מקרה לפי החוקים אני אראה את הדרישות שלי: 1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות ופרוייקטים לימודיים להגשה (צורך הרבה חלונות אינטרנט פתוחים וגם כמה תוכנות פ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב לבית למשחקים סרטים ומוזיקה . התקציב בערך 3500 הייתי בKsp וזה המפרט שנתנו לי מה אתם חושבים עליו מעבד intel i5 4430 3.0ghz Arctic cooling alpine 11 rev.2 לוח אם Asus h87-pro lga11500 זכרונות g.skill ares 2*4gb ddr3 כרטיס מסך gtx650 ti oc קשיח wd caviar blue 1tb ספק seasonic 500w ומארז sharkoon rex3 תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by woogille,

אהלן יש לי מחשב ישן, בן 6-7 בערך אין לי כרגע את המפרט המלא אבל זה משהו בסגנון מעבד אינטל (או אי אמ די לא זוכר) 2 ליבות כרטיס מסך אין (זתומרת מובנה על הלוח אם) יש צורב די וי די של סמסונג יש קורא כרטיסים לוח אם ספק וכל שאר החלקים הסטנדרטים והפשוטים האם יש להם ערך כלשהו ? האם יש איזה חנות (או מישהו) שקונה חלקים כאלה ? אם יש באמת צורך אני אבדוק את המפרט בדיוק תודה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אהלן חבר'ה... אני צריך את עזרתכם,בניתי מפרט באתר TMS והייתי רוצה לשמוע את דעתכם עליו... הצעות שיפור אם אפשר מבלי לחרוג בתקציב( 6300שח). http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:12706:1/6:12975:1/2:12810:1/4:12424:1/5:8459:1/3:12712:1/9:12791:1/20:11269:1/11:12120:1/12:8506:1/10:12710:1/18:12996:1/ תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by toshka,

* מטרות המחשב? מוזיקה, פוטושופ, סרטים, משחקים (משחק בעיקר בפיפא )* * גודל מסך: 15.6+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר, מעדיף FULL HD * משקל רצוי? לא כל כך חשוב, אבל כמה שפחות (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.. שיחזיק כמה שיותר.. להטעין זאת לא בעיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI הכי חשוב * Bluetooth? אפשרי.. לא חובה.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD זה סבבה * כונן אופטי? DVD-RW / MULTI R / MULTI S , אפשר גם בלי כונן, זה החלק הכי פחות חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף שיהיה וינדוס 7, אבל זה לא כזה חשוב תודה …

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  8. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדי, סרטים וקצת גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך) מסך 14'-15.6' 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף 6 שעות ומעלה, אך גם 4 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by dorsht,

להלן המפרט: AMD Phenom II X4 810 2.6Ghz Acrctic Cooling Extreme freezer Gigabyte GA-M770T-UD3P OCZ Platinum 2GB x2 CL7-7-7-24 1600MHZ הרדיסק 320GB Nvidia Geforce 7950GT 512MB עם קירור זלמן מארז Compucase 6C28 ספק כוח Enermax 405W Tomhawk צורב DVD של LG מערכת מורכבת ועובדת כמובן. כמה שווה דבר כזה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by noamohana,

היי. אני סטודנטית. אחרי 3 שנים עם מחשב נייד מדגם vostro 14 של DELL (שבגדול היה לי מעולה אבל היה בו דפקט נוראי שבגללו המסך קרס מדי פעם, והייתי צריכה כל כמה זמן להוציא ולהחזיר אותו למעבדה הממש לא נגישה של דל, והבעיה אף פעם לא נפסקה לחלוטין. בקיצור, חוויה נוראית). מחפשת להחליף לנייד חזק, שמשמש בבית (לעבודה וגם כמסך הטלוויזיה הביתי) וגם בחוץ (אוניברסיטה). אנה למלא את השאלון שלכם, למרות שהרבה מהמונחים לא מובנים לי מצטערת מראש מטרות המחשב? לימודים (וורד, אינטרנט, אולי קצת פאוורפוינט). כמו כן הוא משמש כטלוויזיה היחידה בביתגודל המסך? לא פחות מ13 אינץ' (כאמור, בגלל מטרות הצפייה. אבל גם כי נוח לי יותר מסך גדול) האם חשוב מסך מבריק או מט? מעדיפה מט, אבל לא קריטירזולוציית המס…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by nivzion,

היי, אחרי חפירות וחיפושים אחר מחשב נייד טוב במחיר הגון, מצאתי את: Asus K55VD-SX747H במחיר של 3300 ש"ח בערך (וזה ביחד עם תוספת 4GB זכרון, סה"כ 8GB). בעקרון, אני מתחיל ללמוד קורס WEBMASTER, שכנראה יכלול בתוכו גם הרבה שימוש בעריכה גראפית. חוץ מזה לאינטרנט וסרטים. זה המפרט שלו: Intel Core i5-3230M 2.6GHZ 8GB DDR3 1600MHz 750GB 7200rpm Super multi DVD מסך 15.6 אינץ' רזולוציה 1366x768 NVIDIA GeForce 610M with 2GB DDR3 VRAM (כרטיס מסך) Windows 8 64bit מה דעתכם?

• 10 תגובות
    • 987 צפיות
  12. Started by Ligi,

היי לכולם, היום יש לי מחשב כזה: מעבד E8400 OC 400*9 3.6GHZ לוח אם של ג'יגה ביט P35 ספק של OCZ 650W כרטיס מסך 6850 עם 1GB ראם 4 ג'יגה 800 CL4 כיום אני מריץ את BF3 וTOMBRIDER על HIGH והם עובדים חלק ואני מתלבט האם כבר כדי לקנות מחשב חדש כי שיהיה לי SSD ומשחשב שאני לא יהיה צריך לגעת בו עוד כמה שנים או ששווה לחכות למשהו שהולך לצאת בשנה הבאה כמו DDR4 או שאר ירקות?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by idolux,

מטרות המחשב? עריכה גרפית (עבודה כבדה עם תוכנות כגון Photoshop, Illustartor) * גודל המסך? 13-15", אפשר גם אחר כל זמן שהמחשב עונה הצרכים. * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? גמיש, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, אך עדיף שתהיה יציאה לכרטיס רשת, אלא אם כן זה ממש ישפיע על משקל המחשב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB + SSD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כנראה שהמחשב יירכש בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני יודע שזה מאד כללי, זה פשוט כי אני מאד גמיש בדרישות. גם התקציב אינו סופי ומייצג את הסכום שחשבת…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  14. היי לכולם. אני זקוק למחשב למטרת תכנות ועיצוב גרפי, התקציב שלי הוא עד 3,500 . מטרות המחשב - תכנות , צפייה בסרטים , התעסקות עם פוטושופ ותוכנות עריכת סרטים. גודל המסך - 15. רזולוצייה - במחיר הנ''ל כמה שיותר טוב. דרישות מיוחדות - מקלדת מוארת בחושך (התפנקות) זמן סוללה - כמה שיותר הרבה כונן קשיח - אני חושב שעדיף לפחות 7,200 ram - לא פחות מ 8gb רישיון מערכת - עדיף ביקרתי ב ksp והמוכר המליץ לי על - http://ksp.co.il/?uin=20301 אשמח לשמוע ולקבל את ההמלצות שלכם. *דגש ! - הפירוטים הנ''ל נרשמו מכוון שראיתי באינטרנט שהנתונים האלה חשובים ולא בגלל שאני מבין במחשבים , לכן עם מישהו חושב שנתון אחד הוא מוגזם ואפשר להתפשר על נתון אחר אז בבקשה להעיר

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by Psy,

לפי הדרישות (בכמה שאפשר להגיע במחירים כאלה) הגעתי לרשימה של 3 ניידים עם כרטיס גרפי שיוכל לספק אותי (בעיקר AMD Radeon HD 8750M, NVIDIA GeForce GT 720M, Intel HD Graphics 4600) http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=860532,858294,858115 העדפה היא כמובן ללכת על הזול מביניהם - שגם יש לו את הכרטיס הכי חזק, אבל מצד שני אין לי ניסיון עם לנובו.. (אני מודע לזה שהוא מגיע בלי מ.הפעלה, לא מטריד אותי) יש המלצות או המלצה על מחשב אחר בטווח מחירים הזה (חשוב כרטיס גרפי לא נחות מה-3 האלה)

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. שלום לעוזרים. רציתי לדעת בכמה אני יכול למכור את המחשב שלי.. אני מעוניין למכור כי קשה לו להריץ משחקים חדשים שיוצאים בימים אלו. מעבד: Intel core i7 2600 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1155 קירור למעבד: Arctic cooling Freezer 7 Pro rev.2 לוח אם: Gigabyte GA-H67A-UD3H זכרון: G.Skill 2x2GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח: Samsung spinpoint F3 1TB 7200 RPM 32MB כרטיס מסך: Gigabyte GTX460 1GB GDDR5 מארז: Antec Two Hundred ATX Mid Tower Gaming ספק כח: SeaSonic 620W Bronze Series Active PFC 12cm Fan

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. קיבלתי מחשב של טושיבה דגם L450-16N ולצערי אין לי יכולת אלחוטית (ניסיתי להפעיל את היכולת האלחוטית דרך F8 אבל זה לא עושה כלום). המחשב הוא מחשב משומש, וכמה שחיפשתי באינטרנט דרייבר בשביל זה אני לא מצאתי. אפשר בבקשה קישור להורדה של הדרייבר?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. מארז: NZXT LEXA BlackLine כרטיס מסך: sapphire ati hd 4870x2 ספק כח: corsair hx520 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L מעבד: Intel Q6600 2.4 GHz OC: 3.2 GHz קירור למעבד: Thermaltake v1 זיכרונות ראם: 4Gb 800MHz דיסק קשיח: 500GB 7200RPM בכמה אוכל למכור? בתודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  19. מחשב lenovo דגם U550 רואים זאת גם בתמונות שתכף אוסיף.פתאום מסך כחול. אני משתמש איתו שנתיים, מעולם לא היה. אין אחריות, לכן אני אתקן לבד, עם הדרכה שלכם.צילמתי כל מידע שנראה לי רלוונטי. צילמתי גם מסך שניסיתי ללחוץ עליו שכתוב באנגלית משהו "החזר הגדרות בהם המחשב פעל" - לא עזר הפעולה הזאת.למיטב הבנתי, יש לעדכן ביוס.יש לי את כל הנדרש לעשות זאת, רק את הדבר החשוב ביותר אין לי - דגם הלוח אם שלי.איך אני אדע אותו? המחשב לא עולה.אין לי שום ספרון שום קופסא של המחשב. הכיתוב שמתחת למחשב כבר נמחק, גם את זה צילמתי, שתראו. בביוס אני לא חושב שיש מידע על הלוח אם.מה אני עושה במצב כזה? יש כאן מישהו שנתקל בתופעה והצליח למרות הקושי?מצאתי בדיוק את קוד השגיאה שלי, בדיוק מחשב, פתרו לו את הבעיה, רק …

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Rider,

היי, יש לי מחשב בן 4 חודשים לערך, אני רוצה לבדוק האם הטמפרטורות הנ"ל נורמליות עבורו: Temperatures: Motherboard 57 °C (135 °F) CPU 30 °C (86 °F) CPU Package 64 °C (147 °F) CPU IA Cores 64 °C (147 °F) CPU GT Cores 63 °C (145 °F) CPU #1 / Core #1 58 °C (136 °F) CPU #1 / Core #2 64 °C (147 °F) CPU #1 / Core #3 60 °C (140 °F) CPU #1 / Core #4 54 °C (129 °F) PCH Diode 56 °C (133 °F) GPU 45 °C (113 °F) Hitachi HTS727575A9E364 34…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by simonsh1,

שלום שמי שמעון ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד להלן הפירוט הראשוני: תקציב 4000 ש״ח עם אופציה לגמישות * מטרות המחשב? עבודות בתוכנית אוטוקאד, עבודות משרדיות,וצפיה בסרטים * איזה מעבד מסדרת ה-i7 הכי יתאים? * איזה כרטיס מסך הכי יתאים בטווח המחיר? * גודל המסך? 15.6 אינצ' אבל לא מחייב... * רזולוציית המסך? מינימום רזולוציה של 1024x768 * גודל של כונן קשיח? 1TB-500GB *מערכת 64 ביט *עדיפות לאחריות 3 שנים איזה מעבד וכרטיס מסך יתאימו לי מבחינת התקציב? בהתייחס לנתונים שרשמתי ואשמח לקבל המלצות על דגמים שאתם חושבים שהם הכי טובים בהתאם לשימוש שלי תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אני מנסה להרכיב לאחי מחשב במינימום מחיר-מקסימום ביצועים, למטה מופיע המפרט שהכנתי, אימרו לי מה דעתכם. האמת שהוא ביקש עד 1500 ש"ח אבל לא מצאתי איפה להתפשר, מה אתם אומרים? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הרצת סרטים באיכות HD ומשחקים בינוניים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום חברים, כבר הרבה זמן אני מחפש מחשב שיענה על צרכי- אני רוצה מחשב שיהיה קפיצת מדרגה לעומת המחשב הנוכחי שלי (ענתיקה בן 10 שעדיין עובד ומריץ משחקים שהכי חדש בהם יצא כשהמחשב היה בן 5) , שיתמוך בפיצ'רים חדשים כמו USB3 ו HDMI ושיוכל להריץ משחקים חדשים באיכות גבוהה וב FPS גבוה כמה שניתן, נוסף לכך אני רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט באופן יחסי (שאוכל לישון באותו החדר שבו נמצא המחשב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. שימושי המחשב : משחקים, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)-…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by benmanii,

יש לי אופציה לקנות את המחשב asus 1215n ב750 ש''ח ללא בטריה(עובד רק שהוא בחשמל) רציתי לדעת אם זה שווה ואם המחשב מספיק טוב לדרישות של סרטים, עבודה משרדית, אינטרנט ופה ושם משחקים לא מהכבדים.. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים